Suomalaiset NHL:ssä 2014–2015

  • 806 624
  • 1 842
Ei varmaan kovin moni veikannut Barkovin johtavan suomalaisten maalipörssiä kauden lopussa. Kun otetaan huomioon Barkovin loukkaantuminen kesken kauden, niin 14 maalia voidaan pitää todella hyvänä suorituksena. Jos Jagr jatkaa ensi kaudella Floridassa, niin uskon Barkovin yltävän 20-25 maalin kauteen. Kukas sen parempi maalinteon opettaja kuin Jagr.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Fakta on että enemmistöä suomalaisista ei kiinnosta NHL:ssä muu kuin suomalaisten otteet. Siksi on ihan oikein että media uutisoi siitä mikä enemmistöä kiinnostaa. Typeriä ne otsikot on kyllä munkin mielestä, eli en puolustele niitä.

Tämän asetelman toki tiedostan.

Ongelma on vain, että nyt uutisointi on jopa harhaanjohtavaa. Pelaajia hehkutetaan, vaikka mihinkään hehkutukseen ei välttämättä olisi aihetta.

Jos ja kun moni seuraa NHL:ää ennen kaikkea valtamedian välityksellä, niin ei ihme, jos kuva monen suomalaispelaajan todellisesta tasosta vääristyy.
 
Viimeksi muokattu:

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Hyvänä esimerkkinä käy Haula. Porukka luuli, että MM-kisoihin on tulossa Gretzkystä seuraava, kun Haulan tuloa kisajoukkueeseen hehkutettiin, mutta varmasti moni NHL-seuraaja tiesi ettei asia ihan nyt niinkään ole. Urheilujournalismi (noh, journalismi yleensä) Suomessa on valitettavasti nykyään sitä klikkihuorausta. Jopa Yle on lähtenyt sille linjalle pärjätäkseen internetin ihmeellisessä maailmassa. Jos haluaa syvempiä juttuja lukea, ne löytää yleensä printatusta lehdestä tai vaihtoehtoisesti pohjoisamerikkalaisesta mediasta. Tosin monet Suomessa lehdissä olevat jutut pohjautuvat nimenomaan näihin Pohjois-Amerikan medioiden juttuihin. Linjaus on varsin ymmärrettävää, koska tuskin sitä perus-jonnea kiinnostaa miten jollain Winnipegillä menee playoff kisassa, kun ei siellä pelaa meidän mikkejä ja teemuja. Ne keitä NHL kiinnostaa, mutta aika tai halu ei riitä syvempään seuraamiseen ovat yleensä niitä keillä on suosikkipelaaja ja sitten sen joukkueen peleistä katotaan highlaitit tai vain tulos sekä suomalaisten pisteet. Ei siihen tartte mitään syväanalyysi juttua siitä kuinka Evander Kanesta tuli Las Vegasissa rahanippuja esittelevä ex-jets pelaaja...

Palatakseni takas aiheeseen, niin Timosen peli on ottanut selkeitä askeleita eteenpäin. Vauhtia on tullut ensimmäisiin peleihin verrattuna selkeästi enemmän vaikkei tosiaankaan mistään raketista ole kyse. Uskoisin, että kauden tärkeimmissä peleissä Kimekin pääsee vielä kovemmalle vastuulle, varmaan sinne 15 minsan tuntumaan. Toki se vaatisi mahtumista PP/PK:lle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
@morukara vastasikin tähän jo hieman. Jos menee "kylille" ja ottaa sieltä 100 ensimmäistä ihmistä, ja kysyy kuka oli viime kauden NHL:n hallitseva mestari. Tuskin montaa löytyy jotka sen edes tietäisi.

Itselläni on muutamia urheilutoimittajia kavereina, ja monesti tulee ihmeteltyä heidänkin tietämystä. Ja melkein voisin heittää, että jos menisi vaikka 50 lehden toimitukseen kysymään heidän urheilusta vastaalta toimittajalta NHL:n hallitsevaa mestaria, niin sielläkin jäisi aikamonelta oikea vastaus "piippuun".
Tämä tuli itselleni jo tavallaan selväksi silloin, kun aikanaan ensimmäistä kertaa klikkasin itseni tätä keskustelupalstaa lukemaan. NHL:ää oli käynyt lukaisemassa sellaiset 600-800 ihmistä, kun taas liigan puolella oli vieraillut useita tuhansia. Omalla kohdalla kotimainen kiekko on aina ollut parhaimmillaankin vain etäisesti kiinnostavaa. Ehkä syynä on (normaalin häiriintyneisyyden lisäksi) helsinkiläisyys, koska aikoinaan molemmat kotikylän joukkueet olivat identiteetiltään suhteellisen luotaantyöntäviä.

Aika pitkälle kyse on kuitenkin näkyvyydestä. Pelit pelataan keskellä yötä, jolloin katsojat ovat harvassa vaikka ko. liiga kiinnostaisikin. Itselläni ei ole NHL-lähetysten esittämisoikeuksien hinnasta mitään tarkkaa tietoa, mutta kyseessä tuskin on mikään kovin halpa paketti. Paremmilla lähetysajoilla voitaisiin parhaassa tapauksessa saada UCL-tyylistä hohdetta ja nostetta aikaiseksi, mutta tämän eteen pitänee odottaa noin 50 miljoonaa vuotta, jotta mantereet liikkuvat sopivaan asentoon. Sääli sinänsä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Päiväpelit viikonloppuisin on ihan hyvä juttu lisäämään kiinnostusta, mutta toisaalta sitten se oma suosikki ei välttämättä kovin usein pääse järkevään aikaan pelaamaan. Tuota kautta kuitenkin voisi Eurooppaankin lisätä kiinnostusta, kun omalta suosikilta tulisi joka viikko aina peli kohtuulliseen aikaan. Tosiaan aika heikkoahan tuo tietämys yleensä tuntuu olevan, Ylelläkin monesti bongailee jotain selkeitä virheitä tai ihan hölmöjä spekulaatioita.

Varsinkin ne joukkueet jäävät pimentoon, joilla ei sinivalkoista väriä riveistä löydy. Esimerkiksi hallitsevan mestarin mahdollinen jääminen pleijareiden ulkopuolelle luulisi kiinnostavan lajissa kuin lajissa, mutta aika hiljaista on kotoisassa mediassa tämän osalta ollut.

Ainakin Hesarilla ja Ylellä on aiheesta ollut kolumni vai oliko Ylellä jopa ihan uutisena.. Sen lisäksi muistan nähneeni Ilta-Sanomilla vai Urheilusanomilla ollut ihan useampi nettijuttu aiheesta.
 
@morukara vastasikin tähän jo hieman. Jos menee "kylille" ja ottaa sieltä 100 ensimmäistä ihmistä, ja kysyy kuka oli viime kauden NHL:n hallitseva mestari. Tuskin montaa löytyy jotka sen edes tietäisi

Mä veikkaisin, että tämän palstan NHL-osiostakin löytyy aika monta kirjoittajaa, jotka eivät osaisi antaa oikeaa vastausta (Chicago Blackhawks).

Olen kirjoittanut että 5-10 vuoden päästä oikeassa paikassa ja oikeiden ketjukavereiden vierellä Barkov on piste per peli-äijä(70-90).

Sinä olet kirjoittanut näin:

Kuitenkin jos rinnalla on 50 pisteen kaverit niin oletusarvona on että sentterin kausi kohtaiset pistemäärät ovat jossain 40-60 pisteen välimaastossa, mutta jos rinnalle saadaan 80 pisteen mies(miehiä), niin väitän että ketjun sentterin pistemäärät nousee sieltä nykyisestä myös sinne 70-90 välimaastoon.

Tuossa spekulaatiossa keskeisin ongelma on se, että siinä laiturin tehopisteitä käsitellään irrallaan hänelle paikkoja tarjoilevan sentterin tasosta. Todennäköisesti esim. Voracek ei olisi enää 80 pinnan laituri, jos hänelle lyötäisiin sentteriksi Barkov. Ei ole olemassa mitään "50 pinnan miehiä" ja "80 pinnan miehiä" sillä tavalla kuin tuossa viestissäsi annetaan ymmärtää. Ne laitahyökkääjien tehot ovat myös riippuvaisia ketjukaverien tasosta.
 
Viimeksi muokattu:

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Mä veikkaisin, että tämän palstan NHL-osiostakin löytyy aika monta kirjoittajaa, jotka eivät osaisi antaa oikeaa vastausta (Chicago Blackhawks).
Ikävä jättää tollasta miinaa ihmisille kaikki meistä tietää, että se oli Rangers, joka sen voitti.
 
Ikävä jättää tollasta miinaa ihmisille kaikki meistä tietää, että se oli Rangers, joka sen voitti.

Ei voittanut. Stanley Cupin voitti vuonna 2013 Chicago, joten se oli kaudella 2013-14 hallitseva mestari. Tällä kaudella hallitseva mestari on Los Angeles Kings.

Ovechkin teki tulokaskaudellaan 2005-06 tehot 52+54=106, sentterinään Jeff Halpern 11+33=44.

Uskotko sinä, että Ovetshkinin pistetehtailu ei vaikeutuisi, jos Bäckströmin kaltainen lättymaisteri vaihtuisi Barkoviin?

Mitä tähän suomalaismedian NHL-uutisointiin tulee, mua kiinnostaisi yksi asia: minkä ihmeen takia te luette NHL-uutisia jostain iltapaskoista tai Maikkarilta, kun on on olemassa niin paljon paremmin ko. sarjan seuraamiseen soveltuvia medioita?
 
Viimeksi muokattu:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Mitä tähän suomalaismedian NHL-uutisointiin tulee, mua kiinnostaisi yksi asia: minkä ihmeen takia te luette NHL-uutisia jostain iltapaskoista tai Maikkarilta, kun on on olemassa niin paljon paremmin ko. sarjan seuraamiseen soveltuvia medioita?
Koska kyseisistä uutisista saan ihan riittävät tiedot mitä viiime yönä on tapahtunut, ja jotain kommentteja koutseilta jne. En kaipaa paljoakaan uutisia änäristä sen lisäksi mitä Maikkari ja Iltalehti tarjoavat. NHL.com koosteet pitää ajan tasalla aamuisin ja joskus muutkin tarinat. Sosiaalinen media (Twitter, Facebook) antaa linkkejä joka suuntaan, myös IL ja MTV.

Ja sitä paitsi Stanley Cupin voitti 2013 Montreal Canadiens.
 
Itselläni on muutamia urheilutoimittajia kavereina, ja monesti tulee ihmeteltyä heidänkin tietämystä. Ja melkein voisin heittää, että jos menisi vaikka 50 lehden toimitukseen kysymään heidän urheilusta vastaalta toimittajalta NHL:n hallitsevaa mestaria, niin sielläkin jäisi aikamonelta oikea vastaus "piippuun".

Mä en näe, miksi sen vastaavan toimittajan pitäisi tietää hallitseva Stanley Cup -mestari, jos ei hänen duuniinsa kuulu änäristä kirjoittaminen. Voi hyvin olla, että esim. Tuomas Virkkunen, Jussi Eskola ja Jarmo Lehtinen eivät tiedä hallitsevaa Stanley Cup -mestaria. Se ei todellakaan tarkoita, että heidän urheilutietämyksensä olisi heikkoa tasoa. En menisi takuuseen siitäkään, että Jouni Nieminen tietää, kuka on Serie A:n hallitseva mestari tai kuka on hallitseva koripallon Euroliigan mestari. Eikä sekään tarkoita, että Jouni Niemisen urheilutietämys olisi heikkoa.

Linjaus on varsin ymmärrettävää, koska tuskin sitä perus-jonnea kiinnostaa miten jollain Winnipegillä menee playoff kisassa, kun ei siellä pelaa meidän mikkejä ja teemuja.

Koetko olevasi jotenkin perusjonnea fiksumpi ihminen sen takia, että olet perillä Winnipegin asemasta play-off-taistossa, vaikkei Jetsissä pelaa tällä hetkellä yhtään suomalaista? Tässä parilla viime sivulla on taas tullut mielestäni melkoisen elitististä tekstiä, jossa annetaan ymmärtää sellaisten ihmisten olevan vähän daijuja, jotka eivät seuraa änäriä aktiivisesti. Esim. aktiivisilla oopperan seuraajilla on ihan validit perusteet tuollaiselle elitistiselle asenteelle, mutta se että kuluttaa jääkiekon kaltaisen todella junttimaisen urheilulajin seuraamiseen monta tuntia päivässä, ei varsinaisesti ole sellainen asia, jolla kannattaisi lähteä itseään ylentämään. Lätkä on kiva laji seurata meille junteille, mutta ymmärrän varsin hyvin, miksei se jaksa kiinnostaa sivistyneitä ihmisiä.

Itselläni ei ole NHL-lähetysten esittämisoikeuksien hinnasta mitään tarkkaa tietoa, mutta kyseessä tuskin on mikään kovin halpa paketti.

Eivät ne NHL:n lähetysoikeudet esim. Suomessa ja Ruotsissa voi kovin paljoa maksaa, koska katsojia sarjalla on niin vähän. Mitä taas Pohjois-Amerikkaan tulee, siellä änärin tv-oikeuksien kauppaaminen on tietysti täyttä nappikauppaa oikeasti isoihin liigoihin verrattuna.

Päiväpelit viikonloppuisin on ihan hyvä juttu lisäämään kiinnostusta, mutta toisaalta sitten se oma suosikki ei välttämättä kovin usein pääse järkevään aikaan pelaamaan. Tuota kautta kuitenkin voisi Eurooppaankin lisätä kiinnostusta, kun omalta suosikilta tulisi joka viikko aina peli kohtuulliseen aikaan.

Tuo vaatisi käytännössä sitä, että kaikki viikonloppupelit ovat iltapäiväpelejä. Se ei ole millään lailla mielekäs ratkaisu.
 
Viimeksi muokattu:

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Koetko olevasi jotenkin perusjonnea fiksumpi ihminen sen takia, että olet perillä Winnipegin asemasta play-off-taistossa, vaikkei Jetsissä pelaa tällä hetkellä yhtään suomalaista? Tässä parilla viime sivulla on taas tullut mielestäni melkoisen elitististä tekstiä, jossa annetaan ymmärtää sellaisten ihmisten olevan vähän daijuja, jotka eivät seuraa änäriä aktiivisesti. Esim. aktiivisilla oopperan seuraajilla on ihan validit perusteet tuollaiselle elitistiselle asenteelle, mutta se että kuluttaa jääkiekon kaltaisen todella junttimaisen urheilulajin seuraamiseen monta tuntia päivässä, ei varsinaisesti ole sellainen asia, jolla kannattaisi lähteä itseään ylentämään. Lätkä on kiva laji seurata meille junteille, mutta ymmärrän varsin hyvin, miksei se jaksa kiinnostaa sivistyneitä ihmisiä.

Syyllistyit juuri itse samaan ihmisten lokerointiin. Jääkiekon seuraajat ovat juntteja ja oopperassa käyvät ovat sivistyneitä.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Mä veikkaisin, että tämän palstan NHL-osiostakin löytyy aika monta kirjoittajaa, jotka eivät osaisi antaa oikeaa vastausta (Chicago Blackhawks).

Tuossa muodossa miten kysymyksen kirjoitin, niin tosiaan ei kyllä "kyliltä" löytäisi yhtään oikein vastaajaa. Jatkoajasta löytyisi ainakin yksi.

Tämä tuli itselleni jo tavallaan selväksi silloin, kun aikanaan ensimmäistä kertaa klikkasin itseni tätä keskustelupalstaa lukemaan. NHL:ää oli käynyt lukaisemassa sellaiset 600-800 ihmistä, kun taas liigan puolella oli vieraillut useita tuhansia.

Aika pitkälle kyse on kuitenkin näkyvyydestä. Pelit pelataan keskellä yötä, jolloin katsojat ovat harvassa vaikka ko. liiga kiinnostaisikin.

Näinhän se on, ja onhan se nyt "normaalille ihmiselle" paljon helpompaa seurata Liigaa entä NHL:ää. En kyllä itsekkään pysty niin paljoa suorana pelejä katsomaan mitä haluaisi, koska työt, ja tuo joku nainen joka asuu minun asunnolla.

Mä en näe, miksi sen vastaavan toimittajan pitäisi tietää hallitseva Stanley Cup -mestari, jos ei hänen duuniinsa kuulu änäristä kirjoittaminen.

Ei tarvitsekkaan, siksi ei uutisoida Suomessa mahdollisen mestarin jäämisestä ulos play-offseista. Se ei kiinnosta normaaleja miehiä eikä naisia, eikä pahemmin edes 20-30 vuotiaita miehiä, ja jos ei myöskään muun lajin urheilutoimittajia niin siitä ei todennäköisesti sitten edes uutisoida. Nimeämäsi miehet varmasti ovat työssään päteviä.

Koetko olevasi jotenkin perusjonnea fiksumpi ihminen sen takia, että olet perillä Winnipegin asemasta play-off-taistossa, vaikkei Jetsissä pelaa tällä hetkellä yhtään suomalaista? Tässä parilla viime sivulla on taas tullut mielestäni melkoisen elitististä tekstiä, jossa annetaan ymmärtää sellaisten ihmisten olevan vähän daijuja, jotka eivät seuraa änäriä aktiivisesti.

Itsekkin muutamalla sivulla kirjoittaneena, tuskimpa tässä kukaan on tarkoittanut itseään ylistävän ja pitävän elitistisenä koska seuraa NHL:ää. Päinvastoin! mm;

Ehkä syynä on (normaalin häiriintyneisyyden lisäksi) helsinkiläisyys,

"perus-jonne" / normaali ihminen tai se elitistinen ihminen pitää allekirjoittanutta varmasti jonku sortin "kiihko" ihmisinä jääkiekkoa kohtaan. Eihän tässä ajan käytössä jääkiekkoon ole mitää järkeä. Ihan rennosti siis, menee OT:ksi sen verran että annan olla tästä eteenpäin.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Koetko olevasi jotenkin perusjonnea fiksumpi ihminen sen takia, että olet perillä Winnipegin asemasta play-off-taistossa, vaikkei Jetsissä pelaa tällä hetkellä yhtään suomalaista? Tässä parilla viime sivulla on taas tullut mielestäni melkoisen elitististä tekstiä, jossa annetaan ymmärtää sellaisten ihmisten olevan vähän daijuja, jotka eivät seuraa änäriä aktiivisesti. Esim. aktiivisilla oopperan seuraajilla on ihan validit perusteet tuollaiselle elitistiselle asenteelle, mutta se että kuluttaa jääkiekon kaltaisen todella junttimaisen urheilulajin seuraamiseen monta tuntia päivässä, ei varsinaisesti ole sellainen asia, jolla kannattaisi lähteä itseään ylentämään. Lätkä on kiva laji seurata meille junteille, mutta ymmärrän varsin hyvin, miksei se jaksa kiinnostaa sivistyneitä ihmisiä.

Hetkonen, mistä sä tollasta sontaa keksit? Koen jääkiekon yhdeksi erittäin suureksi intohimokseni, jota tulee vain seurattua todennäköisesti sitä perusjonnea enemmän. Miksi se tarkoittaisi suoraan että kokisin olevani fiksumpi tai elitistisempi tai jotain muuta paskaa. Selvennykseksi vielä, että sillä perusjonnella tarkoitan henkilöä, joka saattaa jopa seuratakin niitä tuloksia NHL:stä, keskiverto kiekkokuluttajaa siis. Suurimman osan kiekkokuluttajista intohimona tai seurannan aiheena on kotoiset sarjat eikä niinkään NHL.

Omasta mielestäni kerroin melko selvästi vain syitä miksi nykyään lehdet kirjoittavat netissä pääosin vain nuita pika-analyysejä eikä niinkään laajoja syväanalyysejä tai pidempiä henkilötarinoita noin esimerkiksi. Niitäkin tosiaan löytyy, mutta monesti vain printatusta mediasta tai Pohjois-Amerikan medioista.
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Uskotko sinä, että Ovetshkinin pistetehtailu ei vaikeutuisi, jos Bäckströmin kaltainen lättymaisteri vaihtuisi Barkoviin?

En, enkä näin myös väittänytkään. Sinä itse kirjoitit, ettet usko Ovechkinin pystyvän samanlaisiin pistetehtailuihin Barkovin rinnalla, kuin nyt tällä kaudella Bäckströmin rinnalla. Toin vain sen faktan esille, että Ovechkin on pystynyt lyömään kovemmatkin pisteet tauluun, vaikka rinnalla on ollut, mielestäni, Barkoviakin heikompi sentteri.
 
Hetkonen, mistä sä tollasta sontaa keksit? Koen jääkiekon yhdeksi erittäin suureksi intohimokseni, jota tulee vain seurattua todennäköisesti sitä perusjonnea enemmän. Miksi se tarkoittaisi suoraan että kokisin olevani fiksumpi tai elitistisempi tai jotain muuta paskaa. Selvennykseksi vielä, että sillä perusjonnella tarkoitan henkilöä, joka saattaa jopa seuratakin niitä tuloksia NHL:stä, keskiverto kiekkokuluttajaa siis. Suurimman osan kiekkokuluttajista intohimona tai seurannan aiheena on kotoiset sarjat eikä niinkään NHL.

Jonne on pejoratiivi. Jos viittaat keskivertoon kiekkokuluttajaan pejoratiivilla, se kertoo paljon asennoitumisestasi häneen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jonne saattaa olla pejoratiivi, Kirjoittelija sen sijaan näiden parin viime sivun perusteella pahemman luokan inttäjä ja jankuttaja. Löytyykö asiaa, mihin ei löydy rautalankaa ja vastaväitettä väännettäväksi väsymiseen asti?

Teräväisen kaudesta kun tuossa oli puhe, niin Teuvo on ilman muuta kotimaisista pelaajista kiinnostavampia nimiä ensi kautta ajatellen. Iso ja tärkeä kausi edessä, hyviä väläytyksiä ja merkkejä tulevasta onkin jo nähty, hyvä kesä alle ja kunnon roolia ja paikkaa hakemaan syksyllä.

Yhtä lailla siellä on liuta muitakin nuoria nimiä, joiden osalta tuleva kausi on toivottavasti hienoa ja joka tapauksessa mielenkiintoista seurattavaa. Nimiä tietenkin Teräväisen lisäksi mm. Barkov, Vatanen, Lindbohm, Ristolainen, Granlundit ja Ortio, Pulkkinen sekä mahdollisesti paikkansa puolesta taistelevat Armia ja vaikka Lindell. Nuorta sälliä joilta osaa jotain odottaa, mutta vasta pelatut kaudet toisensa jälkeen luonnollisesti näyttävät miten todellisuus kohtaa odotukset ja potentiaalin.

Kuitenkin esim. Barkovin, Teräväisen ja edelleen myös Mikael Granlundin uskon ottavan jälleen merkittävän askeleen eteenpäin. Sama koskee toivottavasti noita kaikkia muitakin mainittuja.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mikä on O. Jokisen tilanne Bluesissa? Tekstitv:ltä nähtynä nykyään vain usein; ei kokoonpanossa. Onko mies healthy scratch muiden ollessa terveinä?

Kyllä. Onko Olli nyt ollut 13 pelin ajan Bluesissa ja ollut kokoonpanossa neljä kertaa. Viime yönä oli ykkösketjussa Steenin tilalla ja heti napsahti ensimmäinen pistekin. Ja oikein viisi laukausta, enemmän kuin kolmessa ensimmäisessä pelissä yhteensä. Vaikea on Jokisen mahtua kokoonpanoon ilman loukkaantumisia, kun Bluesin ketjut ovat aika hyvin valmiin oloisia playoffeihin. Loukkaantumisten sattuessa Jokinen taitaa olla ensimmäisenä tulossa kehiin oli pelipaikka hyökkäyksessä mikä tahansa. Toki Chris Porter on pelannut samassa ajassa kuudessa pelissä, joten voi hän periaatteessa olla Jokista edelläkin nokkimisjärjestyksessä.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Jonne on pejoratiivi. Jos viittaat keskivertoon kiekkokuluttajaan pejoratiivilla, se kertoo paljon asennoitumisestasi häneen.

Ei. Perusjonne on tällä palstallakin melko vakiintunut käsite ja nimenomaan merkityksessä keskiverto kiekkokuluttaja, siis seuraa liigaa ja mm-kisat. Itse en näe sanaa mitenkään negatiivisessa merkityksessä, toisin kuin nimimerkkisi. Nimimerkkisi rupeaa merkitsemään hyvin paljon samaa kuin trolli sana tällä palstalla.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ei. Perusjonne on tällä palstallakin melko vakiintunut käsite ja nimenomaan merkityksessä keskiverto kiekkokuluttaja, siis seuraa liigaa ja mm-kisat. Itse en näe sanaa mitenkään negatiivisessa merkityksessä, toisin kuin nimimerkkisi. Nimimerkkisi rupeaa merkitsemään hyvin paljon samaa kuin trolli sana tällä palstalla.
Kirjoittajan teksteistä 95% mitä olen nähnyt on negatiivissävytteistä, joko vain väittelemisen ilosta väittelyä, muiden typojen ja virheiden korjailua, ja tuntuu kuin itse olisi muita korkeammalla kommentoidessaan. Jos tykkää kokoajan korjailla muiden tekstejä ja kyseenalaistaa turhan takia, siitä vain.

Kuten sanottua, Barkov tuskin on vielä lähimainkaan omaa potentiaaliaan. Sadan pisteen ylitykseen tulevaisuudessa itsekään en nyky-NHL:ssä usko, mutta kyllä piste per peli tahti voi tehdä tiukkaa, jos lunastaa potentiaalinsa. Barkovilla on nyt hyvät ketjukaverit, jotka myös edesauttavat kehitystä ja pisteidentekoa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Rasmus Rissasesta sen verran, että harmi että sattui loukkaantumaan. Vaikka otteet eivät olleet kummoiset, olisi saattanut kenties pelata ylhäällä lähes koko loppukauden(sillä olisin uskonut, että noilla otteilla mitä olen lukenut ja kuullut, olisi jo lähetetty farmiin takaisin) ja mikäli peli olisi lähtenyt oikeaan suuntaan, ties vaikka olisikin taistellut jatkossakin NHL-paikasta. Nyt uskon et Rissasen juna meni jo, toivottavasti olen väärässä. Pisteet Carolinalle, että antoi lopulta kunnon mahdollisuuden, yhdessä pelissäkin 22 minuutin peliaika.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Suomalaisten kaikkien aikojen jäähypörssi NHL:ssä:

1. Jarkko Ruutu 1078
2. Esa Tikkanen 1077
3. Olli Jokinen 1071

Mahtaisiko OJ yltää loppukaudesta vielä tilastoykköseksi? Ei nimittäin voine paljoa luottaa siihen, että pelit jatkuisivat NHL:ssä ensi kaudella. Mahdollista mutta pelipaikan löytäminen tämän kauden otteilla ei ole helppoa.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Suomalaisten kaikkien aikojen jäähypörssi NHL:ssä:

1. Jarkko Ruutu 1078
2. Esa Tikkanen 1077
3. Olli Jokinen 1071

Mahtaisiko OJ yltää loppukaudesta vielä tilastoykköseksi? Ei nimittäin voine paljoa luottaa siihen, että pelit jatkuisivat NHL:ssä ensi kaudella. Mahdollista mutta pelipaikan löytäminen tämän kauden otteilla ei ole helppoa.

Olikohan Jarkko-poika tietoinen siitä, että on lähestymässä Tikkasen lukemia ja NHL-uran päätöstä, sillä viimeisessä pelissään otti yhden kahden minuutin jäähyn ja toiseksi viimeisessä pelissään jäähyminuutteja tuli 12. Peliaikaa viimeisessä pelissä 4.21 ja sitä edeltävässä 4.58. No, ei kympit olleet tälle kaverille muulloinkaan tuntemattomia, mutta olisi se varmaan agitaattoria vituttanut, jos ei olisi saanut kakkosta viimeisessä pelissä.

Joka tapauksessa Päällikölle toivon uran jatkoa NHL:ssä ja agitaattorin ohittamista tässäkin tilastossa, ylikin saa puolestani mennä.

Linkki vie Nhl.comiin.
 

Valetsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, ym. suomalaiset NHL:ssä
Barkovista tuli Hurricanes-pelin jälkeen tämän kauden ensimmäinen suomalainen joka ylittää 15 maalin rajan. Nyt tosiaan 15 maalia kasassa. Muita todennäköisiä 15 maalin rajan rikkojia ovat Mikko Koivu (14 maalia), sekä Filppula, Lehterä ja Vatanen (12 maalia). Tiukkaa tekee siinäkin ylittääkö KUKAAN edes 20 maalin rajaa suomalaisista :F
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Tiukkaa tekee siinäkin ylittääkö KUKAAN edes 20 maalin rajaa suomalaisista :F

Kun katsoo jäljellä olevien pelien määrä, on hyvin todennäköistä ettei kukaan ylitä tuota rajaa. Barkovilla on jäljellä 4 ottelua, joissa siis pitäisi tehdä 5 maalia päästäkseen tuohon rajaan. Mikko Koivun taas pitäisi tehdä 6 maalia viidessä ottelussa, muitten sitten vielä enemmän.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Kun katsoo jäljellä olevien pelien määrä, on hyvin todennäköistä ettei kukaan ylitä tuota rajaa. Barkovilla on jäljellä 4 ottelua, joissa siis pitäisi tehdä 5 maalia päästäkseen tuohon rajaan. Mikko Koivun taas pitäisi tehdä 6 maalia viidessä ottelussa, muitten sitten vielä enemmän.

Taas tylsää kun on tämä pääsiänen, hanurista tämmöset 4 päivän vapaat kun ei voi edes töitä tehdä.

Ensimmäisen kerran suomalainen ylitti 20 maalin rajan kaudella 1980-1981, kun Jari Kurri teki 32 maalia. Seuraavan kerran alle 30 maalin jäätin 10 vuoden päästä, vuonna 1990-91, kun Esa Tikkanen voitti 27 maalilla suomalaisten maalipörssin.

Alle 30 maalilla voitetut suomalaisten maalipörssit:

12-13 J. Jokinen 13 ( työsulku )
94-95 Teemu Selänne 22 ( työsulku )
91-92 Jari Kurri 23
03-04 Olli Jokinen 26
90-91 Esa Tikkanen 27
08-09 Jokinen 29
01-02 Selänne 29

Ja vaikka meidän maalitykit Kurrin ja Selänteen jättää pois kokonaan, alle 20 maalilla voitettuja kausia olisi:

91-92 Jyrki Lumme 12
92-93 C. Ruuttu 17
96-97 Saku Koivu 17
10-11 Ruutu, Leino, Jokinen, Korpikoski 19

Sen jälkeen kun ensimmäinen suomalainen 20 maalia teki, ei suomalaisten maalipörssiä ole täydellä kaudella voitettu alle 23 maalin. Eikä kertaakaan jääty alle 20 maalin, poislukien tuo toinen työsulku kausi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös