Suomalaiset AHL:ssä ja muissa Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 289 301
  • 751

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Vaimo se tahtoo minun tekevän lapsille iltapuuroa vaikka en ole vielä edes saanut Hatakan maalia hehkuttaa. No kai se on miehen tehtävä mitä miehen on tehtävä. Ja heti perään harrastekuskauksia ja omia harrasteita niin menipä myöhäksi tämäkin taas. Hatakalle siis kaksi laukausta joista toinen osui ja upposi ja Vilenille vain kaksi laukausta 4-1 voitossa. Salo keräsi miinuksen ja Liukas kaksi miinusta. Koivula oli taas teillä tietämättömillä.

Tuomaala oli nollat taulussa 0-1 tappiossa.

Kemell ja Pärssinen laukoivat molemmat kolmesti tuloksetta, mutta Kemell napsi silti ottelun ainoikaiseen syöttöpisteen. Rankkareilla ei poikasiin luotettu ja 1-2 rankkaritappioon päättyi tämä poikain iltama.

Heinola laukoi joukkueen 1-0 johtoon ja otti kakkossyötön myös 2-1 johtomaaliin. Turhauttaahan se kun mikään ei riitä ja Heinola napsi vielä kaksi pikkukakkosta kolttosista. Kokonaisvaltaisesta riehumisesta Heinola palkittiin kolmostähdellä. Nikkanen laukoi 2 kertaa totutun tehottomasti ja Lambert vain kerran ja ottipa vielä miinuksenkin tilille. Voittajana koitoksesta selviytyi Räty, mutta napsi silti -2 lukeman tilille sekä yhden syöttöpisteen. Aatu nyt tasapisteissä Lambisen kanssa, mutta vielä Pasi painaa ykkösenä maalien turvin. Wannabe-suomalainen Lekkerimäki laukoi kuin hullu, mutta edes 5 laukausta ei tuonut helpotusta hänen elämäänsä. Jälkimmäisille kuitenkin 3-4 voitto pelistä.

Kokkonen avasi ottelussa maalitehtailun, mutta ei sitten itse osallistunut tähän kuin yhdellä kakkossyötöllä. Kokkosen 1+1 ja +1 riittivät kuitenkin ykköstähden valintaan. Onnistunut ilta KooMikolle. Niemelä keräsi myös yhden kakkossyötön ja plussapallon. Hirvonen laukoi kolmesti, mutta tyytyi muuten nollariviin joukkueen ottaessa selvän 3-6 voiton.

Heinola nousi urallaan 20 maalin kerhoon yhdessä 78 suomalaisen kanssa. Heinola tekee muuten myös syöttöpörssissä nousua ja on jo 4 passin päässä sijalla 13 olevasta Heponiemestä. Aatulle 50 syöttöä täyteen ja tähän on pystynyt 44 pelaajaa. Kemell ja Niemelä nousivat viimein 29 syötön myötä Top100-listalle, mutta kuten olen aiemminkin kertonut, niin siellä ei ole enää kauan tilaa useammalle 29 syötön miehelle sillä seuraava 30 syöttöä rikkova pelaaja pudottaa ison liudan pelaajia listoilta. Pisteissä Heinola nakutti itsensä Top30-listalle pudottaen liehuletti Nikun listalta poies. Aatu löysi edestään Raaton, mutta kipusi tylysti hänen ohi ylemmäs listoilla. Olisko se sitten tänään tässä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Aatu Räty vikat 14 peliä: 7 peliä 0+0 tehoilla, seuraavat 7 peliä 5+9=14p. Mitäköhän tuossa on tapahtunut? Ketjumuutoksia vai jokin vaan klikannut?

Mielenkiintoinen havainto. Ja tuohon viimeiseen 7 peliin mahtuu myös yksi kiikaripeli eli kuuteen peliin 14 pistettä. En tiedä mikä on syynä Rädyn pistetahdille. Hän on aiemmin tällä kaudella ollut suht tasainen pisteiden tekijä. Tammikuussa Rädyllä oli viiden pelin nollaputki ja kauden alussa kolme peliä meni kiikaritehoin. Sen jälkeen on homma kulkenut tasaisesti.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Huomasinkin tuossa, että kierroksen yksi ottelu pelattiin niin aikaisin eilen, että meni jo tuohon myöhäisillan raportointiin, mutta ei anneta sen häiritä. Salo ja Liukas hoitelivat vastustajansa lukemin 4-1 ja vaikka Liukkaalla oli nollarivi ja Salollakin vain kolme laukausta ja plussapallo, niin eihän voittoa ilman näitä poikia olisi tullut. Koivula on kadonnut jonnekin mystisesti, mutta kai se taas jossain kohdin palaa kehiin.

Raanta oli taas kehissä ja onnistui viemään joukkonsa aina jatkoille asti, mutta taipui sitten jatkoilla viidennen kerran ottelussa. Raanta ehti kerätä ihan mukavasti 32 torjuntaa, mutta tilastot ei silti mairittele Anttia. Vastapuolen kaima Tuomisto keräsi itselleen yhden syöttöpisteen ottelusta.

Pulli keräsi plussapallon, laukauksen ja pikkukakkosen, mutta urotöistään huolimatta 5-6 rankkaritappio.

Nousiainen onnistui keräämään syöttöpisteen ja kaksi laukausta jatkoaikavoitossa 5-4. Helenius juhli niin ikään voittoa nollarivillään jota rikkoi vain -2 lukema.

Aatu Rätyä tuossa jo nostettiin esiin ylempänä kirjottaneiden myötä ja mikäs siinä. Aatu illan kolmostähtenä ja sai voittomaaliin syöttöpisteen, jolla meni kauden osalta suomipörssin kärkeen ja rikkoi ensimmäisenä suomalaisena 50p rajan. Eikä siinä vielä kaikki, vaan Aatu vielä painoi tämän jälkeen maalinkin. 2-5 voitossa Aatulle plussapallo, pari laukausta ja tehot 1+1. Wannabe-suomalainen Lekkerimäki painoi edelleen tehoitta. Aatun kanssa pörssivoitosta kamppaileva Lambert laukoi 3 kertaa, mutta tilille tuli vain -2 illan ottelusta. Heinola ja Nikkanenkin laukoivat pari kertaa tuloksetta ja Heinolalle tilille vielä -1 lukema.

Raanta pelasi nyt 5. pelin bussiliigassa tällä kaudella ja jatkaa viimeisenä suomalaisena 86,21% torjuntavarmuudella. Ei tässä taida Antilla olla enää annettavaa rapakon takana ellei sitten jotakin ihmettä tapahdu. Aatu jätti 26 maalin miehet Javanaisen, Suomelan ja Jarkko Ruudun keikkumaan Top50-listan hännille ja nousi maalinsa myötä uuteen seuraan kera Summasen, Pakarisen, Eetu Tuulolan ja Julius Hongan. Aatu jatkoi nousua myös syöttöpörssissä jättäen Janne Pesosen taakseen ja siirtyen Juha Ylösen seuraan. Nousiainen ja Tuomisto tekivät omia nousujaan sijoilla ynnä muut ja tukevoittivat paikkaansa syöttäjien Top200-listalla. Pisteissäkin Aatu otti harppauksia jättäen taakseen Tony Virran, Sean Bergenheimin ja Joel Armian. Tuomisto tukevoitti asemaansa pisteissä Top200-listalla ja Nousiainen nousi sinne nyt uutena tulokkaana tehoilla 2+13. Sija 200 on nyt Kasper Björqkvistin hallussa 10+4 tehoilla. Mäenalasen 7+7 tehoilla ei tee enää mitään, vaan paikka listalta on menetetty.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Yhden pelin kierros ja Pulli sai laukauksen 1-3 tappiossa. Petman voitti nollarivillä, mutta Ottavainen saalisti +2 lukeman sekä kauden 24. syöttöpisteensä. Eipä tästä sen enempää.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Laitetaas nyt tänne vielä näistä Pietilän kaksosista heitto, kun molemmat sainattu AHL-jengeihin. Hyökkäävämpi veljeksistä Koppasen kaveriksi ja kassari sitten Pyyhtiän jengiin, josta tosin Pyyhtiä noussut shown puolelle. Nämähän ovat jo päälle 24v kavereita, mutta kuuluvat kovaan "suomalaiseen" Pietilän kiekkosukuun. Serkuksia käynyt muun muassa Finlandia Universityn jengissä pelaamassa. Suvun kovimmat statsit taitaa kyllä tulla näille kaksosille jos pelejä AHL:n puolella saavat..
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Matinpalo sai syöttöpisteen ja +3 lukeman joukkueen 0-3 voitossa. Thomson säesti parilla laukauksella, mutta jäi tehoitta.

Merelä keräsi plussapallon 3-1 voitossa Kaskisuon jengistä. Kaskisuo tosin vain luukutti vaihtoaitoissa omia podcastejaan.

Tuomisto on keksinyt jännän tavan auttaa joukkuetta ja pari kertaa kävi boksissa istumassa. Tapa kyllä tuntuu toimivan, kun 0-3 voiton kairasivat. Tuomiston panos oli myös laukaus ja Viron osuus 2 laukausta.

Tuomaalan tuska tehoilusta taitaa olla jo noussut korkealle kun kuusia kutia kävi koittamassa ilman onnistumista. Samoin pakkaslukema -1 tilillä joukkueen 2-3 voitossa.

Pietilän kaksosilla oli mahdollisuus aloittaa AHL-uransa vastakkain, mutta vain kassari oli kakkosvahtina kokoonpanossa. Koppanen oli opettamassa oman jengin Pietilälle Suomen kielen alkeita ja siksi molemmat poissa kokoonpanosta. Blomqvist otti roolia torjuen 28 laukausta 2-3 voitossa. Ottelun ensimmäinen torjunta oli Jollen 1000. torjunta bussiliigassa ja tämän saldon hän saavutti 32. suomalaisena.

Thomson nousi yksin otteluissa sijalle 25. ohi Aleksi Saarelan. Ohituskaistalla on seuraavillekin otteluille saavutettavia, mutta tämä kait oli Lassin viimeinen kausi bussiliigaa ja ei tule nousemaan niin korkealle, että kauheasti kinostelee hänen nousunsa. Toista Koppasta ei tule Thomsonista. Kaskisuo olisi noussut Top100-listalle jos olisi muutamankin sekuntin käynyt kentällä, mutta ei. Matinpalo nousi syötön myötä 9 syötön kerhoon, joka kärkkyy paikkaa Top200-listalle. Ei riitä vielä Nikolas. Ei myöskään pisteissä. Masentavaa tälläisten 0+1 kierrosten myötä niiloilla, joten hyvää lauantaita kaikille.
 

Pardus

Jäsen
Masentavaa tälläisten 0+1 kierrosten myötä niiloilla, joten hyvää lauantaita kaikille.
Toivottavasti et pahalla ottanut sitä minun kommenttia. Oli vain niin hämmentävää suorittamista, että ajattelin viestien taustalla olevan tekoälyn tai useamman kirjoittajan. Mutta mitään pahaa en sillä siis tarkoittanut, kun itsekin olen tilastoniilo. Kakkoseksi tosin jään teikäläisen suorituksista.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Toivottavasti et pahalla ottanut sitä minun kommenttia. Oli vain niin hämmentävää suorittamista, että ajattelin viestien taustalla olevan tekoälyn tai useamman kirjoittajan. Mutta mitään pahaa en sillä siis tarkoittanut, kun itsekin olen tilastoniilo. Kakkoseksi tosin jään teikäläisen suorituksista.
Eihän nyt toki semmoista. Tästä lainauksestako sait sellaisen käsityksen? Mun tyyli on välillä intoilla 0+1 illoissa sitten vaikka laukauksista mutta toisinaan jätän välistä jos ei oikeasti ole mitään annettavaa yön kierroksilta. Mulla on aika paksu nahka ja uskon yleensä kirjoittajien osaavan kommunikoida jos jotakin tulee. No hard feelings enkä oikeastaan tiedä mistä olisin voinut loukkantua.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kaskisuo penkillä 4-7 voitossa ja huolehti Tammimaisella takuulla kopissa juhlat käyntiin.

Lambert kiskaisi kauden 20. maalinsa ja Heinola maalin syöttämisen myötä 20. pisteensä. Lambert samalla myös tempaisi 50p täyteen tuolla maalillaan. Lambert syötti vielä yhden osuman ja kapusi Aatun edelle pörssikärkeen. Lambertin touhuilu palkittiin valinnalla kakkostähdeksi. Varsinaisen jälkeen 4-4 tilanteeseen jäänyt peli haki ratkaisua rankkareilla, jossa useampi pari kävi ampumassa. Lambert ja Heinola eivät onnistuneet, mutta 8.parin Nikkanen kävi hoitamassa voiton kotiin. Lambertille -2, Heinolalle -1 ja Nikkanen hoiti nollariviä mitä rikkoi yksi jäähy.

Kinnunen otti jengin reppuselkään ja laukoi 2 kertaa ottelussa, mutta jotenkin se säväytti muita takomaan maaleja ja 0-4 voittoon päättyi tämäkin peli.

Hirvonen tempaisi kauden 5. maalillaan joukkueen 1-1 tasoituksen. Kokkonen säesti syöttämällä myös yhden osuman. Hirvonen oli pelipäällä ja laittoi sitten vielä yhden Niemelän syötöstä sisään, jotta Niemelä sai 30 syöttöpinnaa kauden osalta täyteen. Se olikin vasta kauden 3. 30 syötön ylitys Suomen passilla. Hirvonen palkittiin pöljästä päivästään valinnalla kakkostähdeksi. Vaikka ottelu päättyi 1-5 voittoon, niin vain Kokkonen keräsi 2 plussapalloa. Vastapuolella Vilenin panos tappiossa oli 2 laukausta.

Koppasen kielikurssi oli ohi ja Pietilä pääsi kehiin. Koppanen jäi ilmeisesti lämmittelemään savusaunaa, jotta Pietilä pääsee debyytin jälkeen jatkamaan suomalaiseen kansanperinteeseen tutustumista. Jollekin tyytyi istumaan luukulla. Salo ja Liukas ottivat 6-3 pataan ja molempien riveille kirjattiin yksi laukaus. Salolle -3 ja Liukkaalle -1. Otto-poikaa ei taaskaan näkynyt rosterissa.

Merelä -1, 0+1 ja pari skodea ei riittänyt, vaan 2-5 tappioon oli tyytyminen. Merelä kuitenkin saalisti 30p täyteen ja ylsi tähän 9. suomalaisena kauden osalta. Voittoa juhli voittomaalin syöttänyt Thomson, joka painoi vielä tämän jälkeen maalinkin. Thomsonilla nyt 6+14 tehot ja 20p kauden osalta rikki. Tähän yltänyt 17 suomalaista bussiliigassa. Lassin suoritus palkittiin valinnalla kakkostähdeksi. Matinpalokin syötti vielä kauden 10. syöttöpisteensä ja keräsi myös 2 plussapalloa. Meriläinen nautti voitosta luukkuvahtina.

Tuomaalan suoritus 3-0 tappiossa oli -2 ja 4 laukausta.

Tuomisto ja Viro suorittivat täydellisen nollarivin 1-3 tappiossa.

Pärssinen iski 2-3 kavennuksen ja valittiin ottelun kolmostähdeksi. Pärän kavennus sytytti joukkueen klaaraamaan pelistä lopulta 4-3 voiton. Pärälle myös +2 ja 3 skodea. Kemell jäi ilman plussia, mutta laukoi hänkin ottelussa kuin hullu ja sai 5 skodea tilille.

Nousiainen saalisti syöttöpisteen ja Heleniuksen kanssa jäivät rankkareiden jälkeen katsomaan tulostaulun 2-3 voittoa. Molemmille plussapallot pelistä ja Samuelille myös tappelusta merkattu vitonen. Pulli onnistui tappiosta huolimatta plussaamaan, mutta muutoin oli nollariviä tilastot.

Aku laukoi kahdesti ja otti kakkosen 4-1 voittopelissä.

Aatu laukoi vain kerran 2-1 tappiossa ja ihmetteli miten Lekkerimäki onnistui avausmaalissaan. Voittoisa Ottavainen otti jäähyn, laukaisi kerran ja ihmetteli voiton jälkeen -1 lukemaansa. Petmanille nollarivi.

Hirvonen oli vielä kierroksen alussa kuunnellut kuittailua Top200-listan jakopaikoista ja painoi nyt parilla maalilla itsensä tukevasti listalle ja pois 4 maalin kerhosta. Thomson pudotti Tukosen pois syöttöpörssin Top20-listalta ja nosti sen rajaksi 68 syöttöä. Niemelä varmisti myös itselleen tukevan paikan syöttäjien Top100-listalta ja ei ole enää isossa 30 syöttäjän kerhossa, joka keikkuu listan hännillä. Matinpalo syötteli itsensä Top200-listalle jakopaikkojen turvin ja pitää nyt sijaa 199. hallussa yhdessä Pyörälän, Palveen ja Juuso Ikosen kanssa. Merelä oli 150. pelaaja joka rikkoi 30p rajan bussiliigassa. Hirvosen myötä 218 pelaajaa on rikkonut 10p rajan.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kinnusen panos 1-4 voitossa oli laukaus, -1 ja pikkukakkonen.

Liukas ja Salo olivat lähteneet etsimään Koivulaa ja kolmikosta kukaan ei kerinnyt auttamaan joukkuetta ja turpiinhan sieltä silloin tulee.

Heinola oli ottelun ykköstähtenä yllä olevan suorituksensa myötä. Raantahan tuon taisi tahallansa päästää, koska veteraani on ymmärtänyt uransa olevan jo laskussa, niin yritti auttaa maanmiestään nousemaan shown puolelle. Raanta muuten otti 22 koppia ja päästi tuon 3. maalin jatkoilla. Heinola otti roolia matsissa myös 6 laukauksen muodossa sekä istuipa vielä kakkostakin välillä. Nikkanen laukoi kahdesti ja Lambert vain kerran.

Blomqvist oli ottelun kakkostähti pelatessaan joukkueelle 1-5 voiton. Jollen suoritus oli oikein vakuuttava 35 torjunnan myötä. Tuomaalakin laukoi kolmesti turhaan ja sai tilille vain -2 lukeman. Koppanen loisti poissaolollaan, mutta saahan sitä nyt jo huilata kun AHL-jyrän status on hallussa.

Vilen saalisti 0+1, mutta jäi Hatakan tavoin -1 verran pakkaselle 5-1 voitossa. Miten ne onnistuu. Hirvoselle ja Kokkosellekin tuli -1, mutta sen silti ymmärtää kun omiin tulee 5 maalia. Ainoa plussakelin suomalainen oli Niemelä.

Sedoff oli pitkästä aikaa kehissä 4-2 tappiossa ja keräsi kahden laukauksen seuraksi -2 lukeman. Väkevä paluu peleille.

Kemell laukoi kolmesti 1-3 tappiossa ilman tulosta, mutta Pärssinen veti nollarivin muutoin paitsi saalisti plussapallon.

Petman saalisti 0+2 tehot ja rikkoi 10p rajan 29. suomalaisena tältä kaudelta. Ottavainenkin oli antavainen yhteen osumaan. Petmanille plussa ja Ottavaiselle jopa 3, mutta näitähän ropisee 7-2 voitoissa. Aatu Räty sen sijaan keräsi -2 lukemat vaikka tuo Lekkerimäki onnistui plussalle ja vielä syöttikin yhden.

Aku Räty laukoi kerran, mutta osui vasta rankkareilla ja varmisti näin 3-2 rankkarivoiton.

Jolle rikkoi ottelussa kauden ainoana suomalaiskassarina 1000 torjunnan rajapyykin. Muut ei ole lähelläkään. Raanta ohitti Tarkin ja Mattssonin pelimäärissä. Jolle nousi 25.sijalle jakopaikan turvin 24 voiton miesten Rämön ja Tarkin kanssa.

Kokkonen lähestyy Top100-listaa otteluissa ja kaksi vielä pitäisi ehtiä pelata kauteen. Heinola nousi Jokelan kanssa venttimaalareiden kerhoon. Heinola saavutti jo Wirtasen pistepotin, mutta Petteri laukoi enemmän rysiä ja pysyy vielä edellä. Siinäpä kaikki mainitsemisen arvoiset tänään.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Suomalaisten tappelut AHL:n puolella (tilanne 10.4.). Yksi muutos, Helenius +1:

Samuel Helenius 5 (63 peliä 49 min)
Eetu Liukas 2 (45 peliä 34 min)
Ville Ottavainen 2 (64 peliä 30 min)
Joakim Kemell 1 (61 peliä 21 min)
Christoffer Sedoff 1 (42 peliä 19 min)
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kuten @Pablito tuossa jo kertoili niin liikennettä on ollut AHL:n suuntaan. Listalle lisään Husson, joka on lähtenyt hakemaan tuntumaa alhaalta sekä Kalle Väisäsen ja Jani Nymanin. Kangasta tullut nähtyä jonkun verran kauden aikana ja tuntuisi kyllä aika käsittämättömältä tempulta jos pääsisi peleille enemmänkin. Ei se nyt niin vakuuttava kausi ollut nuorukaisella, mutta opintomatkahan tämä taitaa Kallelle olla.

Yön ainoasta pelistä kieltäydyn kommentoimasta ilmeisen suomalaisvihamielisyyden johdosta.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Meriläinen oli ottelun kakkostähtenä joukkueen hakiessa 3-2 jatkoaikavoiton. Leevi oli hieno mies ja antoi ensin maanmiehille hieman pisteitä kunnes sitten tilkitsi luukut loppupeliksi. 25 torjuntaa oli ihan ok iltapuhde. Thomson keräsi ottelusta myös plussapallon, mutta Matinpalolle -2, 2 laukausta sekä pikkukakkonen. Niemelä hurjasteli 5 laukauksen voimin ja oli ottelun avausmaalin tekijä. Niemelän ilta arvostettiin kolmostähden arvoiseksi. Hirvonen keräsi plussapallon ja syötti 0-2 osuman, mutta kerkesi myös istumaan boksiin. Jäähyn aikana myös vastustaja painoi pelin tasoihin. Kokkonen hoiti nollalinjalla pelin lukuunottamatta 2 laukausta.

Niemeläinen loisti pidempään poissaolollaan, mutta viime yönä oli kuitenkin ottamassa joukkueensa kanssa 4-2 lukemin kuokkaan. Markus keräsi asteen pakkasta ja laukoi kahdesti.

Sedoff keräsi 5-6 tappiossa kakkossyötön joukkuensa 5-4 johtomaaliin. Sedoff keräsi myös 3 plussapalloa ja laukoikin kerran joten ei ollut hänen syytä kyllä tappio. Sedoffin kauden ja uran 10 syöttö- ja tehopiste on nyt tosiasia ja kauden osalta näitä kympin rikkoneita onkin jo 30. Vastapuolella Pulli onnistui nollariville tässä 11 maalin illassa.

Nousiainen ja Helenius laukoivat kerran mieheen 1-3 tappiossa. Samuel otti myös kakkosen itselleen. Petmanin panos voittoon oli 3 laukausta ja Ottavaiselle riitti yksi skode.

Thomson jätti Pikkaraisen taakseen ja on nyt Säterin rinnalla otteluissa. Salomäki on yhden matsin edellä ja 200 ottelun rajapyykkiin vaaditaan vielä 2 esiintymistä sarjassa. Kokkonen otti Kaskisuon kiinni ja seuraava peli vie hänet 109 ottelun turvin jakopaikoille Top100-listan sisälle. Niemelä nousi maaleissa yhden päähän kympistä ja tästä ei vielä kauheasti kannata hekumoida. Sedoff nousi 10 syöttöpisteellään nyt Top200-listalle jakopaikkojen turvin. Onnittelut huikeasta suorituksesta. Vielä kun saisivat Matinpalon kanssa syötöt mieheen, niin nousisi tuonkin raja 11 syöttöön ja loppuisi se jakopaikoilla keikkuminen. Niemelä oli 117. kotimainen pelimanni joka on saanut 40p rajan rikottua bussiliigassa. Sedoff oli taas 219. pelimies joka saa 10p täyteen. Samalla hän siirtyi Juha Uotilan ohi maalittomien pistepörssin kärkeen tehoilla 0+10. On se kova.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Melko vaikea löytää yksittäisten pelaajien pitkiä highlight-videoita ahl:stä. Nyt kun siellä moni pelaa hyvää kautta tuli etsittyä ja löysin vain muutamista pelaajista parin minuutin pätkiä. Olisi kiinnostavaa nähdä enemmän klippejä mm. Lambertin, Niemelän, Ottavaisen ja Rätyjen peleistä. Jos joku löytää niin linkatkaa ihmeessä tänne. Ja ei siis mitään yksittäisten pelien highlighteja vaan esim. tällaisia:




 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kaskisuo istui pelin penkillä ja koitti huudella vastapuolen kakkosvahdille suomeksi jerryä, mutta Pietilä katseli vain kummastuneena mitä Kasimir huutelee ymmärtämättä sanaakaan. Kaskisuon jengi vielä hävisi 4-6 pelin.

Rädyn Aatu laukoi 2 kertaa ilman tulosta, mutta voitti sentään 3-1 pelin.

Mitä tästä nyt niiloilisi? Aivan sama. Olkoon tällä kertaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kaskisuo istui pelin penkillä ja koitti huudella vastapuolen kakkosvahdille suomeksi jerryä, mutta Pietilä katseli vain kummastuneena mitä Kasimir huutelee ymmärtämättä sanaakaan. Kaskisuon jengi vielä hävisi 4-6 pelin.

Rädyn Aatu laukoi 2 kertaa ilman tulosta, mutta voitti sentään 3-1 pelin.

Mitä tästä nyt niiloilisi? Aivan sama. Olkoon tällä kertaa.
Välillä ei ole niiloiltavaa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tuomaala otti plussan ja saalisti syöttöpisteen 1-4 tappiossa. Suomalaisten pörssivoitossa alkukauden kiinni ollut Tuomaala tulee jäämään kärkikaksikon taakse, kun eroa kärkeen on tullut jo 8p verran.

Hirvonen ja Kokkonen jäivät -1 lukemaan, mutta Niemelä onnistui nollille joukkueen ottaessa 2-1 rankkarivoiton. Merelä jäi myös nollille kahdesta laukauksesta huolimatta.

Tuomisto koitti 4 laukauksen avulla rikkoa kuparista, mutta 2-0 tappio oli tosiasia.

Halonen heitti 3-1 illan 4-5 jatkoaikatappiossa, mutta häneltä puuttuu oikea passi. Vilen säesti 0+2 tehoilla, mutta Hatakka jäi pisteittä ja keräsi vielä -2 lukeman.

Jolle oli 2-5 voiton takuumiehenä 35 torjunnan myötä ja sai illasta palkinnoksi kakkostähden valinnan. Koppasta ei näkynyt kokoonpanossa ja vastapuolellakin oli vain Salo löytänyt kentälle, mutta hänellekin ilta toi vain -2 lukeman.

Matinpalo oli ottelun ykköstähtenä 6-3 voitossa. Thomson aloitti syöttämällä joukkueen avausmaalin ja tämän jälkeen kaksi seuraavaa iski Nikolas. Matinpalolle plussapallo ja Meriläiselle kokemuksia luukkuvahdin roolista.

Kemell painoi kahdella syötöllä itsensä 5. suomalaisena 40p rajapyykkiin kauden osalta. Pärä tyytyi vain pariin laukaukseen, mutta ottelusta silti pojille 4-5 rankkarivoitto.

Aatu Räty laukoi yhdellä laukauksella vastapuolen kumoon ja juhli 3-1 voittoa joukkueensa kanssa. Tehoja ei tullut Aatulle yhtään.

Nousiainen onnistui syöttämään osuman, mutta laukaus ei vieläkään löytänyt tietä maaliin. Yksi plussapallo kuitenkin 3-4 voitosta. Helenius onnistui laukomaan kahdesti ilman tulosta.

Pulli esitti yhden laukauksen 1-3 voitossa ja siinäpä se.

Aku Räty laukoi kahdesti 3-4 voitossa, mutta keräsi myös miinusta asteen verran.

Niemeläinen laukoi kerran ja keräsi -1 lukeman 3-2 voitossa. Petman otti jäähyn ja miinuksen, mutta Ottavainen onnistui keräämään plussapallon. Jani Nyman tuli ujosti sarjaan mukaan ja keräsi nollarivin itselleen. Debyytti bussiliigassa on nyt suoritettu. Nymanin myötä 49 pelaajaa ottanut osaa kauteen.

Jollen 25 voittoa oikeuttavat veskareiden tilastoissa sijaan 25.

Nyman nyt 323. suomalaisnimi pitkään listaan bussiliigan osallistujista. Thomson jakaa nyt sijaa 22 Salomäen kanssa ja molemmilla pelejä 199. Kokkonen nousi jakopaikkojen turvin Top-100 listalle sijalle 99. Pulli nousi nyt Top200-listan viimeiselle sijalle jakamaan paikka Ranen, Jutin ja Mikko Lehtosen kanssa. Seuraava peli nostaa tämän rajan 57 ja silloin kolme kovaa tippuu pois listalta. Matinpalo nousi maaleillaan 4 maalin kerhoon ja sitä myötä suureen joukkoon Top200-listan jakopaikoille eli periaatteessa jopa sijalle 189. Thomson nousi syöttönsä myötä jo jakamaan 15. sijaa yhdessä 69-kerholaisten Koppasen, Joensuun ja Nikun kanssa. Kemell pomppasi komeasti Top-100 listan sisälle suoraan sijoille 92 Leinon ja Niemelän seuraksi. Thomson nousi pisteissä Nikun seuraksi identtisillä numeroilla 24+69, mutta Top30-listan Kassu Kapanen on pisteen edellä ja vaatisi Thomsonilta ohitukseen kaksi pistettä, koska Kassu maalasi enemmän. Matinpalo nousi jo Top200-listan viimeistä sijaa pitävän Björkqvistin kanssa samoille pisteluvuille, mutta Kasperilla on 10+4 tehot ja näillä on Matinpalon 4+10 tehoja edellä. Pistettä vielä vaaditaan Nikolas. Siinäpä bussiliigan niiloilut tähän kohtaan.
 
NCAA:n finaali eli USA:n yliopistomestaruus on jaossa noin puolen tunnin kuluttua alkavassa pelissä University of Denver vastaan Boston College. Denverin paidassa suomalaisväriä edustaa Miko Matikka. Ei noita suomalaismestareita ihan liikaa tuolla ole, joten katsotaan liittyykö Matikka siihen porukkaan vai hoitaako Bostonin nuoret tähdet voiton himaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
En tiedä onko ongelmaa vain minun maailmassani, mutta AHL:n sivut vaikuttavat kaatuneen. Hankala tässä nyt on elää elämäänsä kun tietää pelejä olleen monta ja niiloilu jää tälläisen ikävän teknisen haasteen takia kaihertamaan takaraivoon koko päiväksi. Ei ole oikein tämä.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
No nyt on taas sivut auki. Ensimmäisenä pelinä 4-7 maalihurjastelu josta voisi odotella suomipisteitä, mutta mitä vielä. Lambertille voitosta huolimatta -2 lukemat. Nikkanen ja Heinola sentään jäivät plussalle. Nikkanen otti kakkosen ja Lambert paransi vastapuolen veskarin prosentteja 6 laukauksen myötä, mutta siinä kaikki.

Mandoliini soi balladia alkupelissä ja päästi 11min pelin jälkeen jo kolmannen maalin viidennestä vedosta. Meriläinen sai kunnian korvata epävireisen Mandoliinin estradilla, mutta ei se ihan putkeen mennyt Leevilläkään. Meriläinen päästi mustan 5 kertaa ohitseen verkon perukoilla ja ehti kiekon eteen 17 kertaa. Tappio 2-8 lukemin ei varmasti ollut veskareiden juhlaa. Thomson pakitteli pelissä yhden miinuksen ja Matinpalo selvisi nollille, mutta otti kuitenkin kakkosen tilastoihin.

Pulli esitti yhden laukauksen 2-1 tappiossa, mutta se laukaus ei ollut se millä maali tuli. Tehoton ilta Pullille.

Jolle oli voiton takuumiehenä 1-4 pelissä. Jolle ei päästänyt yhtään kun istui koko pelin penkillä. Koppasta ei näkynyt taaskaan sen enempää kuin Kankaan Kalleakaan.

Niemelä näkyi riehuneen itselleen 7min istuttavaa ja näkyi olleen nyrkkihippasilla. Illasta myös -1 lukema. Kokkonen otti myös kakkosen, mutta sai sentään 2 plussapalloa. Hirvonen keräsi myös +2 lukeman sekä syötti yhden osuman. Merelä painoi pelissä yhden osuman ja sai kokeilla vielä rankkareillakin, mutta eihän se uponnut ja tappio rankuilla 6-5. Merelä keräsi pelistä -1 tehotilaston.

Kaskisuo istuskeli taas pelin penkillä kuittaillen 5-1 voitosta Pietilälle, joka istui toisen jengin luukkuvahtina.

Hatakka ja Vilen laukoivat molemmat kahdesti 2-3 rankkaritappiossa. Vilen sai -1 lukeman ottelusta.

Salo otti jatkoilla kuokkaan 4-5 lukemin ja tehotilastokin jäi -2 lukemiin. Salo kuitenkin onnistui keräämään yhden syöttöpisteen. Tuomaala jatkoi jo tutuksi tulleella nollarivillä, mut ei kait siinä jos jengi voittaa.

Kinnunen onnistui keräämään miinuksen joukkueen voittaessa 6-3.

Viro laukaisi kerran pelissä ja sehän riitti hänen panokseksi 3-1 voitossa. Ei se kyllä maaliin mennyt ja syötötkin kiersi Eemiliä. Raannan Antti mietiskeli palkintojaan änärin pleijareista vastapuolen luukkuvahtina.

Pärssinen syötti voittomaaliksi jääneen osuman ja rikkoi 20p rajapyykin kauden osalta. Pärä jäi plussalle ja Kemell miinukselle. Molemmat jäähyili pikkukakkoset itselleen ja Pärä otti vielä toisenkin. Nämä suoritukset takasivat joukkueelle 3-2 voiton.

Aku Räty syötti avausmaalin ja nautiskeli 1-2 voitosta, mutta onnistui silti päätymään pakkaselle.

Helenius sai kakkostähden valinnan syöttäessään pari osumaa joista jälkimmäinen jäi ottelun 5-4 voittomaaliksi. Samuel keräsi plussapallon sekä pikkukakkosen. Heleniukselle 10 syöttöä täyteen. Nousiainen ei tehoillut, mutta saalisti kaksi plussaa sekä yhden kakkosen. Sedoff joutui taipumaan vaikkakin päätyi plussalle hänkin.

Siinäpä pääpointit ja niiloillaan taas jossakin kohtaa enemmän, mutta nyt ei ole aikaa isompaan tilastotutkailuun.
 
NCAA:n finaali eli USA:n yliopistomestaruus on jaossa noin puolen tunnin kuluttua alkavassa pelissä University of Denver vastaan Boston College. Denverin paidassa suomalaisväriä edustaa Miko Matikka. Ei noita suomalaismestareita ihan liikaa tuolla ole, joten katsotaan liittyykö Matikka siihen porukkaan vai hoitaako Bostonin nuoret tähdet voiton himaan.

Todettakoon, että Denver voitti finaalin 2-0 ja näin ollen Miko Matikasta tuli uusi nimi listalla suomalaisista yliopistomestareista.

Miko Matikka 2024
Iivari Räsänen 2023
Antti Tuomisto 2022
Filip Lindberg 2021

Siinäpä viimeisimmät suomalaismestarit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös