Suikkaselle kenkää!

  • 180 402
  • 764

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Joku tuossa sanoi, että hallituksen kokoontumiselle ei ole mitään tarvetta...
Niin, itse pitäisin hyvinkin erikoisena, ellei hallitus kokoonnu tässä vaiheessa kautta. Noin ensimmäinen kolmannes pelattu ja alkaa tauko. Hallitus istuu ja katsoo mitä on tapahtunut niin urheilullisella kuin taloudellisella puolella. Tekee niistä yhteenvetoa ja ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin. Se on normaalia hallitustoimintaa.

Voi olla ettei kokousta ole alunperin sovittu pidettävän nyt sunnuntaina, vaan alkuviikosta. Mutta huonosti menneet vieraspelit ovat saattaneet siirtää kokouksen aikataulua.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Jos Suikkanenkin potkitaan ulos, niin menee surullisen kuuluisan sarjan jatkoksi. Kukahan täällä sitten mahtaisi onnistua, yrittäjiä on kyllä riittänyt. Kuka tänne uskaltaa tulla? Sinänsä tällä kaudella joukkueessa on kyllä sen verran talenttia, että joku kovempi nimi saattaisi uskaltaakin.

Jotenkin tuntuu, että pelitavallisesti joukkue on siellä päin. Pelaajille on ilmeisesti jätetty ns. valinnan varaa, jotta homma ei olisi liian orjallista, pelipaikkakohtaista autonomiaa ratkaista asioita. Mutta toimiiko homma enää vuonna 2014 näin? Kovemmalla pelikurilla homma voisi toimia paremmin, koska jos kukaan ei kentällä ole ihan varma siitä mitä vieruskaverit missäkin tilanteessa tekee, ns. yllätysmomentti kääntyy itseä vastaan ja jopa hidastaa tekemistä. Pelaamisesta tulee liian monimutkaista, jos valintoja ei ole selkeämmin rajattu jne. Tällaisesta kielii mielestäni mm. ylivoiman ongelmat, jossa vastustaja saa hyviä paikkoja melko usein. Jos Suikkanen laitetaan pihalle, niin seuraavan valmentajan pitäisi olla henkilö jolla on sapluunat valmiina, mitään "herätystä" on turha tehdä vain herätyksen vuoksi, tyyliin kakkosvalmentajan nostaminen ykköseksi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos Suikkanenkin potkitaan ulos, niin menee surullisen kuuluisan sarjan jatkoksi. Kukahan täällä sitten mahtaisi onnistua, yrittäjiä on kyllä riittänyt. Kuka tänne uskaltaa tulla? Sinänsä tällä kaudella joukkueessa on kyllä sen verran talenttia, että joku kovempi nimi saattaisi uskaltaakin.
"Haloo? Tami täällä moro..."
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kunnarikin kirjoitti saman sen jälkeen kun olin maininnut että todennäköisesti hallitus tulee kokoontumaan ja miettimään Suikkasen asemaa jatkossa.
Suikkasen lähtiessä samalla ovenavauksella lähtisi myös Lehtonen. Mahdanko muistaa oikein mutta eikös Haapakoski tehnyt useamman vuoden sopparin Tepsin kanssa vai sisältääkö se jonkinnäköisen option. Ratkaisu tähän kohtaan ei olisi se että Haapakoskesta tulisi pääkäskijä vaan nyt tarvitaan koutsi joka nykyaikaisella ja selkeällä pelisysteemillään lähtee viemään porukkaa eteenpäin unohtamatta hyvää auktoriteettia.
Puhelimet ovat jo todennäköisesti soineet muutamien vapaina olevien valmentantajien taskuissa. Hyvä tilanne on siinä suhteessa että nyt tällä hetkellä on kortistossa hyviä varteenotettavia koutseja ilman työsopimusta.

Jukka Jalonen pitäisin häntä kaikkein parhaimpana ratkaisuna tähän kohtaan ja myös tulevia vuosia ajatellen. Kokenut ja nykyaikainen Maajoukkuekoutsi, joka saisi varmasti tähdetkin pelaamaan ja uskoisin että myös löytyy taitoa kehittää noita Liigaympyröihin nousevia junnuja. Olisi myös pitkästä aikaa valmentaja jolla ei mitään sidettä ennestään Palloseuran organisaatioon. Itse toivoisin häntä Tepsin uudeksi pääkäskijäksi useamman vuoden pahvilla jonka avulla uskoisin Tepsin uuteen nousuun ja toisi samalla uskottavuutta tähän touhuun.

Karri Kivi Mahdollinen vaihtoehto ja nuorten MM-kultaan luotsanneet Kivi-Haapakoski kaksikko saattaa tulla kyseeseen. Kivi ehkä vielä kuitenkin tarkemmin ajateltuna katsastamaton kortti. Paha sanoa saisiko Tepsin liitoon kohti kärkeä.

Ari-Pekka Selin Kokeneempi kuin Kivi ja saattaisi olla parempi vaihtoehto sen jälkeen jollei Jalonen tartu tarjoukseen.

Täytyy toivoa ettei hallituksen ja Vuoren soittoon ole ensimmäisenä vastannut ainakaan Rauli Urama. Siinä tapauksessa täytyy toivoa että Suikkanen saisi jatkaa tehtävässään.
Myös Tepsin omasta tuotannosta on kasvamassa tulevia koutseja kuten Juuso Nieminen ja Miika Elomo mutta heidän aikansa ei ole vielä.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
J.Tamminen ja myrskyhaukat. Siinä teille selkeää pelitapaa ja perkeleenmoista raivoomista, ainakin loppuis se turha neppailu. Hänen visiitti Vaasassa jätti positiivisen kuvan paitsi, että meinas konkka iskee ja savuavat rauniot. Mutta Tepsillä on hiukan erilainen lompakko.

Turkulaisena intohimoisena kiekkomiehenä varmasti osaisi median avustuksella myös hoitaa häkin täyteen. Onhan se myönnettävä Tamin mylviminen mediassa herättää kiinostusta ja pöhinää ympärille. Tammisen tuntee kaikki.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Tammisen palkkaaminen loppukaudeksi ei varmasti olisi kallein ratkaisu ja pystyisi varmasti herättämään joukkueen ja tuo mainittu neppailu loppuisi. Tämä kyllä vaatisi sen että ensi kauden näkymät olisi Jalonen, Kivi tai Selin ruorissa vähintään seuraavat kolme kautta.

Jalonen toisi varmasti uskottavuutta joukkueeseen ja jopa Lasch saattaisi jäädä vielä kaudeksi. Jalonen myös saisi vedettyä tasokkaita suomalaisia pelaajia joukkueeseen.

Kivi olisi varmasti myös hyvä pari tuon Haapakosken kanssa. Selinistä mulla ei ole oikein mitään sanottavaa, mutta Uramaa ei ikinä!
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ämteevee oli käynyt össeltä kyselemässä Suikkasen tilanteesta, Össe ei kommentoi. Ensimmäisiä järkeviä kommentointeja tais olla häneltä, ei möläyttänyt mitään idiotismia. Tosin ei kyllä toimari anna tukeakaan päävalmentajalle.

Kertoisko isot pojat muuten Össelle, jos ne ois kengittämässä Suikkasta, vai lukisko se sen turunsanomista?

Vaikka en Jalosesta tykkää, niin oishan se märkä uni.

Mitä se Haapakoski auttas siinä Kiven rinnalla, kun ei saa mitään aikaiseksi Suikkasenkaan kanssa. Ei kai se nyt vaan tahallaan kuoppaa kaivaisi......
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämän kauden valmentajaratkaisut ovat väistämättä yhteydessä ensi kevään jälkeiseen aikaan. Tiedossa oli jo etukäteen, että päätökset ensi kauden valmennuksen osalta on tehtävä nyt syksyllä. Oma toiveeni ennen kauden alkua oli se, että TPS esiintyisi syksyllä tavalla, joka saisi toivomaan Suikkaselle jatkosopimusta. Tätä ketjua lukiessani ajatukseni olikin tähän viikkoon asti se, että ei tässä nyt potkuihin ole vielä syytä, mutta ei Suikkanen kyllä näillä otteilla itselleen jatkosoppariakaan ole hoitamassa. Tämä viikko lopetti spekulaatiot tältä osin. Kaksi rökäletappiota sarjan häntäpään jengeille yhdistettynä alku- ja edelliskauden eeppisen paskaan vierassaldoon varmisti sen, että kysymys ei enää koske mahdollisen jatkosopimuksen tekemistä vaan sitä, saako Suikkanen jatkaa tehtävässään edes ensi kevääseen asti. Runkosarjan ensimmäisen kvartaalin välitilinpäätös on taas kerran se, että kriisiä pukkaa.

Suhtaudun silti ajatukseen Suikkasen potkuista lähtökohtaisen kielteisesti. Samaa reseptiä on ensinnäkin viime vuosina kokeiltu aika monta – sanoisin että aivan liian monta – kertaa eikä siitä laajan empiirisen aineiston perustella ole pääsääntöisesti ollut hyötyä. Poikkeuksena ainoastaan Suikkasen oma pestaus 2008 ja Jukka Koivun pätkätyöpesti keväällä 2011. Toiseksi tällainen ratkaisu tulee kalliiksi eikä nykyinenkään joukkue ole halpa. Ja kolmanneksi, jälleen yhdet päävalmentajapotkut mitä todennäköisimmin heikentävät TPS:n imagoa sekä suuren yleisön että myös tulevien päävalmentajakandidaattien silmissä. TPS on viime vuosina kenkinyt valmentajiaan pihalle keskimäärin joka toinen vuosi ja edellinen päävalmentaja, joka on pysynyt tehtävässään täydet kaksi kautta, on Jortikka vuosina 2005 – 2008. Tätä taustaa vasten ei välttämättä olisi pahitteeksi, jos nyt annettaisiin vaihteeksi sellainen kuva ulospäin, että päävalmentajalla voi olla seurassa myös työrauha.

Realiteetti on toisaalta sekin, että ratkaisut ensi kauden päävalmentajasta on tehtävä nyt ja Suikkanen ei näillä otteilla tule kyseeseen. Sen sijaan markkinoilla on tällä hetkellä vapaana yllättävän paljon meritoituneita suomalaisia valmentajia, täällä jo mainituista Jukka Jalosesta ja Karri Kivestä alkaen. Jos jonkun tällaisen kovan nimen kiinnittäminen ensi kaudeksi edellyttää sitä, että hän saa aloittaa tehtävässään jo nyt, voin hyvin pitkin hampain hyväksyä ajatuksen Suikkasen potkuista. Muussa tapauksessa en enkä varsinkaan silloin, jos tilalle on tulossa joku viime vuosilta tuttu välimallin jätkä à la Jukka Koivu, R-P Lehtonen, Mikko Haapakoski, Miika Elomo, Jani Kiviharju, Mika Alatalo, Marko Kiprusoff, Aki Berg tai se yksi parin vuoden takainen Ilves-taustainen heppu jonka nimen olen onneksi autuaasti unohtanut.

Toivon lisäksi, että jos päävalmentajan asemaa ryhdytään kyseenalaistamaan, niin tarkastelu laajennetaan koskemaan seuran muitakin vastuuhenkilöitä. Viime vuosina todella moni TPS:n valmentaja on menettänyt surkeiden otteiden vuoksi työpaikkansa ja viime keväänä pistettiin hallituskin vaihtoon. Eli jos nyt taas täytyy pistää yksi koutsi kävelemään, niin toivottavasti siinä lähtee muutama muukin henkilö samalla tai vähintäänkin seuraavalla ovenavauksella. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että Ari Vuori saisi vastaisuudessa keskittyä päätoimisesti pohjoisamerikkalaisten työnantajiensa palvelemiseen ja toimitusjohtajan paikalle harkittaisiin henkilöä, jonka suusta tulisi muutakin kuin sammakoita.

Summa summarum, jos Suikkaselle on tiedossa ansioitunut seuraaja, joka jatkaa tehtävässään myös tämän kauden jälkeen, niin potkuja voidaan harkita. Mutta jos sieltä olisi taas tulossa joku loppukauden ajan tuuraava helppoheikki, jonka merkittävin meriitti on olla hyvissä väleissä jonkun seuran taustalla vaikuttavan klikin kanssa, niin ei helvetissä. Sitä reseptiä on testattu viime vuosina aivan tarpeeksi ja riittävän kehnoilla tuloksilla. Kokeillaan ennemmin sellaista vanhaa konstia, josta TPS:kin joskus hamassa menneisyydessä oli tunnettu, että päävalmentajalle annetaan työrauha ja hänen takanaan seistään vaikka sitten katkeraankin loppuun asti.

P.S. Tamminen? Yhtä huono läppä kuin Jukka Koivun mentorin pesti. Aikuiset ihmiset.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
P.S. Tamminen? Yhtä huono läppä kuin Jukka Koivun mentorin pesti. Aikuiset ihmiset.

Niin, missäs Jukka luuraa/vaikuttaa? Heiluttamassa venettä vai melomassa sitä vettä, joka veneen alla.....

Suikkanen on kyllä silti ihan itse tämän tilanteensa kehittänyt. Kenties ratkaiseva virhe laittaa Järvinen pe maalille. Kokonaisuus on niin murheellista luettavaa, että Kai tietää itsekin pian tulevan lähtö. Hemmetin kurja juttu, mutta tällaista tämä on. Mukava olisi, jos tämä hoidettaisiin kuitenkin tyylillä puolin ja toisin.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Eli jos nyt taas täytyy pistää yksi koutsi kävelemään, niin toivottavasti siinä lähtee muutama muukin henkilö samalla tai vähintäänkin seuraavalla ovenavauksella. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että Ari Vuori saisi vastaisuudessa keskittyä päätoimisesti pohjoisamerikkalaisten työnantajiensa palvelemiseen ja toimitusjohtajan paikalle harkittaisiin henkilöä, jonka suusta tulisi muutakin kuin sammakoita.

Juuri näin. Jos Perkonoja, Suvanto et al eivät puheistaan huolimatta vie prosessia loppuun, ei mikään todellisuudessa muutu. Eli: koutsit vaihtoon mutta myös TJ, UTJ jne. Myynnissä ja urheilumarkkinoinnissakin kirkonkylän parhaat pelurit ovat muualla kuin Tepsissä töissä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Niin, mikäs tän Kunnarin yhteys on Tepsiin ja kuuluuko johonkin leiriin? Kun twitterissäkin spekuloivat Maikkarin TPS-uutisoinneilla ja näkökulmilla.
 

senilix

Jäsen
Uramasta olen kuullut "hallihuhuja"
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Kun twitterissäkin spekuloivat Maikkarin TPS-uutisoinneilla ja näkökulmilla.

Mitäs siellä spekuloitiin? Pidetäänkö Kunnarin juttuja huuhaana vai kenties luotettavina? Jälkimmäistä toivon ma.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitäs siellä spekuloitiin? Pidetäänkö Kunnarin juttuja huuhaana vai kenties luotettavina? Jälkimmäistä toivon ma.

Lähinnä twitterissä tänään käyty toimittajien keskuudessa keskustelua siitä, että olisivatko mahdolliset potkut aiheelliset vai ei. Korjatkaa jos olen väärässä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Urama, Selin, Kivi... Hyviä porilaisia vaihtoehtoja. Kiinnostavinta olisikin nähdä mitä tapahtuisi jos Kivi astuisi Tepsin koppiin, mitä tekisi Smolenak?
 

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kivi on Turussa syntynyt tamperelainen alunperin mikäli olen oikein ymmärtänyt.

Älkää turhaan sitä Uramaa "pelätkö" jos jostain syystä Tepsiin eksyisi. Nostaisi takuulla tekemisen tasoa nykyisestä.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Jalonen olisi aivan huikea veto. Uskottavuus palloseuraan nousisi heti tappiin!
En usko, että Jalosta saadaan mutta eikai se mitään maksa jos Arse soittaa huomenillalla ja kysyy.

Olen samaa mieltä. Ottakaa ihmeessä Jalonen, jos Suikkanen erotetaan. Ja jos vaan saatte hänet.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tosiaan on kinkkinen tilanne Suikkasen tilanne, ainoastaan valmentaja joka on varmuudella kartalla modernista jääkiekosta ja näyttöjäkin löytyy lähihistoriasta, tulee kysymykseen korvaajana, muissa tapauksissa vaihtaminen ei kannata.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eihän se häävisti nyttenkään mene, mutta auttaako se valmentajankaan vaihto? Olen sen verran vanha, että muistan ajan, jolloin Palloseura oli ainoa seura Liigassa, joka ei ollut koskaan kenkinyt valmentajaansa kesken kauden. Mutta kun alkuun on päästy, niin vauhti onkin ollut melkomoista. Kaikenlaista sohlaajaa on käynyt kokeilemassa, mutta lopputulema on ollut järjestään huono tai jopa helvetin huono.

Jotenkin oudolta alkaa tilanne näyttää. Kaikki on tosiaan valmentajaa, hallitusta ja pelaajia myöten vaihdettu, mutta päin vittua menee vuodesta toiseen. Tällekin vuodelle rakennettiin teoriassa vähintään suorasta pleijaripaikasta taisteleva joukkue, mutta käytännössä saadaan taas jännätä, tuleeko eka kolmen pinnan vierasvoitto ennen joulua vai tuleeko tällä kaudella ollenkaan.

Rahaakin joukkueeseen on taidettu laittaa niin paljon, että Suikkasen ulostaminen voisi käydä taloudelle liian raskaaksi. Jotkut jaloset tai selinit eivät varmaan ihan pikkurahalla liikahda mihinkään.

En muuten tajua sekuntiakaan niitä idiootteja, jotka ovat aina Palloseuran pelillisessä kriisissä tarjoamassa Juhani Tammista Palloseuran valmentajaksi. Totta kai jos halutaan pakka lopullisesti sekaisin ja talous taas kerran konkurssin partaalle tai jopa lopulliseen tappiin, niin aurinkojumala on siihen todella hyvä vaihtoehto. Jos taas halutaan pitkäjänteistä ja kestävää kehitystä, niin hra Tamminen on pidettävä mahdollisimman kaukana kaikesta seuran toiminnasta. Totaalisen katteeton egopullistelu ja megalomaaninen narsismi kun eivät vaan satunnaisia pikavoittoja pidemmälle tule ikinä kantamaan.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Kaikki sen tietää, että Juhani Tamminen on ainut vaihtoehto TPS:n uudeksi valmentajaksi. Mietitääs tätä nyt loogisesti, Tammisen palkkaamisen pluspuolet olisivat: halli täyteen, mestaruus helposti himaan. Miinuspuolia ei oikeastaan ole. Kaikki faktat puoltavat siis Tammisen pestiä, kun asiaa ruvetaan oikein miettimään. Ja onhan tätä jo odotettukin, mä toivotan Tamille onnea.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kyllä valmentajan vaihto kannattaa jos on hyvä vaihtoehto tilalle.
En ymmärrä lainkaan jankutusta, että ammattiurheilussa ei valmentajan vaihto kannata. Tulee heti mieleen vuosi 1986 kun Eräs Atkinson sai kenkää ja eräs Sir Alex tuli "muutamaksi" vuodeksi talkoisiin.

Kyllä valmentajaa kannattaa vaihtaa, jos saa paremman tilalle. Sitä vaan ei ole TPS tai moni muu aina saanut tai edes yrittänyt kun kakkonen heitetäänkin ykköseksi.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Ainoat vaihtoehdot jotka olisi mun mielestä kannattavia ovat Kivi ja Jalonen. Kivi jossain kertoi, että ei halua takaisin Suomeen, joten voi olla vähän vaikea saada tänne. Jalonen puolestaan on niin kova nimi, että tuntuu melko utopistiselta ajatella miestä Tepsin penkin taakse. Rahaa siihen menisi, mutta jos mahdollisuus tulee, niin se on pakko tuon miehen kohdalla käyttää.

Mikäli sieltä vaihdetaan valmentajaa, niin seuraaja on parempi olla sellainen herra, että se saadaan tänne vähintään parin vuoden lapulla. Toki jonkinlaisella optiolla, että riski ei ole niin suuri.

Ja valmentajaa jos päädytään vaihtamaan, niin myös se mies joka on vastuussa niistä valmentajista ja pelaajista pitää vaihtaa. Eli UTJ joka tänne on nämä suikkaset ja pajuojat tuonut. Ei voi mennä niin, että vaihdetaan hallitus, TJ ja valmentajat, mutta jätetään se mies joka on vastuussa urheilullisesta puolesta. Hallituksella on nyt näytön paikka.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Urama se taitaa olla Tepsin seuraava valmentaja. Sellaista olen kuullut niin monelta taholta männä syksynä että hankala sivuuttaa. Suikkanen vissiin suuntaa pohjoiseen kauden päätteeksi. En kyllä tajua ollenkaan mitä mies nykykunnossaan Kärppiin tuo, mutta ilmeisesti sovittu homma jo. Eilen Porissa kuulin ei-turkulaiselta lätkäniilolta moisesta kuvioista eikä ollut kyllä eka kerta.

Noin yleisesti ottaen Ralen signaaminen masentaisi ihan vitusti, ei miehellä ole juurikaan näyttöjä menestyksekkäästä tuloksesta viime kausina. Suikkiksen hohto on niin pahasti kuitenkin hiipunut että hankala ottaa kantaa siihen miten Kaitsuun nähden hommat luonnistuisi. Jalonen ja Kivi kummatkin huippuvaihtoehtoja mutta kuulemani mukaan nimenomaan vain vaihtoehtoja muiden joukossa ja Urama on se joka TPS-ruoriin astelee.

Jos oma päättelykykyni on aivan kurapaskaa niin tällaista siirtoa ei nähdä, mutta sanotaan nyt niin että melko vakavasti otettavia huhuja olen asian tiimoilta kuullostellut. Tästä syystä myös uskon Kaitsun jatkavan kauden loppuun saakka, TPS ei liene halukas riskeeraamaan rahoituksellisesti nyt kun Kaitsulle jouduttaisi maksamaan kauden loppuun saakka kovinta valmentajaliksaa Liigassa, ja samalla sitten tulisi ottaa kontolle myös projektikoutsin menot. Moiseen en ihan heti usko.

Painotan vielä että toivon sydämestäni olevani Uramasta väärässä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kuka näistä valmentajista viimekädessä päättää? Kyllä sen jätkän olisi syytä painua kauas mettään varsinkin jos joku helvetin Urama on tänne tulossa.....


Jos se on Arse, joka päättää valmentajakuvioista, niin äkkiä toi valta pois mieheltä.
Vittu mitä valmentajia olisi tarjolla ja sitten tänne raahataan jotain Uramaa, joka sulaa joka syksy ja kevät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös