Stanley Cup -finaalit 2013: Chicago Blackhawks (1.) vs. Boston Bruins (4.)

  • 91 304
  • 254

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Eihän tuossa Bouchykin taklauksessa ollut mitään väärää. Jalat pysyvät jäässä ja käet pysyivät alhaalla. Toews oli menettämässä tasapainoa ja roppa painui alas ja tällöin tietenkin osuma on hartia/pää alueella. Ei kait kukaan tuossa luistele ohi kun noin selvä maalipaikka Toewsilla?

Mitä noihin viheltämättömiin jäähyihin tulee niin jäihän edellisessä pelissä selvä Lucic kohdistunut korkeamaila Chicagon penkin edustalla ja osaksi sai vain räkäsiä nauruja haukoilta.

Itse sarjaan minulla ei ole muuta lisättävää kuin se, että tuntuu onko yhtään Bostonin pelaajaa täysin 100% kunnossa Raskin lisäksi. Harmittavaa, että kauden tärkeimmät pelit ja rivistöstä tärkeimmät roolipelaajat ovat lasaretissa tai puoliksi rikki. Ainoa mahdollisuus on Bostonilla jos Rask pelaa unelmapelin eikä anna yhtään riparikiekkoa. Tuntuu ettei Bostonin puolustuskaan ole ollut hereillä viime peleissä. Olen laskenut, että kokonaiset 2 maalia on mennyt suoraan Raskille tässä sarjassa Handzuksen ja Seabrookin vedot muut ovat joko pomppineet omista tai vastustajista sisään ja 2-3 ripareista kun taas top-femma on ailahdellut omassa päässä ja päästänyt joskin helppoja maaleja.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Sekin on varsin huvittavaa NHL:ssä, että esimerkiksi takakarvatessa maila saattaa nousta vahingossa vastustajan mailasta vastustajan kasvoihin ja silloin annetaan lähes automaattisesti 4 minuutin jäähy, jos kasvoihin tulee haava. Pelaajan kun pitää olla vastuussa mailastaan. Maalin edustalla selviää kuitenkin 2 minuutilla, vaikka runnoisi vastustajaa poikittaisella tuulenhalkojaan tai purukalustoon.

Myös ilman jäähyä voi selvitä korkeasta mailasta. En muista oliko juuri tämä sarja vai jokin edellisistä Bruins sarjoista, jossa pelaaja sai mailasta naamaan, mutta selostajan mukaan siitä ei pitänytkään viheltää jäähyä, koska mailanliike oli normaali jatkumo vedosta ja osuma ei ollut tahallinen. Tämä siis lukee ihan sääntökirjassa, kohdan 60.1 puolessa välin, mutta silti on huvittava että mailasta pitää huolehtia, mutta vahingossa vedon jälkeen saa osua. Suunnilleen kaikki korkeat mailat kuitenkin vihelletään, uskaltaisin veikata, että jopa nuo säännönmukaisetkin niin miksi pitää olla tuollainen poikkeus.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Suunnilleen kaikki korkeat mailat kuitenkin vihelletään, uskaltaisin veikata, että jopa nuo säännönmukaisetkin niin miksi pitää olla tuollainen poikkeus.

Suurin osa korkeista mailoista on varmaan noita laittomia. Esim. Prongerin ura päättyi Grabovskin korkeaan mailaan eikä tilanteesta tullut (aivan oikein) jäähyä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
mielellään kuulisin perusteluja miten tuohon tilanteeseen tulisi tulla jos ei kuten Boychuk nyt tuli? Sehän olisi tehny tosta maalin jos siihen olisi joku tullut hiipien ja anteeksi pyydellen paikkaamaan.

Kirjoitin aiemmin näin ja siinä on myös ehdotus toisenlaiseen lähestymiseen.
Lyhyt vastaus: suuri osa taklauksen voimasta osuu eteen ojennetulla käsivarrella niskaan/päähän, vaikka osuukin ensiksi olkapään yläosaan. YouTube-videon hidastuksessa tuo näkyy parhaiten 25 sekunnin kohdalla. Kädet alas ja pommi olisi ollut yhtä komea kuin neljännen pelin täydellisesti ajoitettu lonkkataklaus Sharpiin.

Toewsin vauhdikas leikkaaminen keskelle ja harhautuksen vuoksi huono asento johtivat törmäämiseen, jossa Boychukin ylhäällä olevan vasemman käden käsivarsi (ranteen ja kyynärpään välitä) luiskahtaa Toewsin olkapään yli niskaan/päähän. Johnny ei todennäköisesti yrittänyt tiltata päähän, mutta tämän osittaisenkin iskun olisi voinut välttää pitämällä kädet alhaalla kiinni omassa vasrtalossa. Käsien ollessa alhaalla törmäys olisi todennäköisesti kohdistunut Toewsin olkavarteen, josta Boychukin vartalossa kiinni olevat kädet eivät olisi luiskahtaneet Toewsin päähän.

En vaatinut aiemmassa viestissänikään Boychukille pelikieltoa ehdottomasti, mutta tämä täysin ilman rangaistusta jääminenkin on aika huono vaihtoehto, mikäli Toews ei toivu pellikuntoon. Toivotaan, että tärsky ei vaikuta kapteenin otteisiin ja kaikki selviävät tilanteesta säikähdyksellä.

EDIT:

Bergeron oli ymmärrettävästi poissa Bruinsin aamujäiltä. Bostonin kakkosketjun keskellä pelasi edellisen pelin tavoin Söderberg. Bergeronin pelaaminen ei kuitenkaan ole vielä täysin poissuljettu vaihtoehto.
 
Viimeksi muokattu:

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Bergeron oli ymmärrettävästi poissa Bruinsin aamujäiltä. Bostonin kakkosketjun keskellä pelasi edellisen pelin tavoin Söderberg. Bergeronin pelaaminen ei kuitenkaan ole vielä täysin poissuljettu vaihtoehto.

Tuohon sen verran lisäystä, että Bergeron on mukana lämmittelyssä ennen peliä. Varalta lämmittelyyn tulee mukaan myös Caron ja Pandolfo. Julien tietenkin toivoo (Ja on uutisten mukaan luottavainen), että Bergeron voisi pelata, mutta jos ei voi niin sitten pitää miettiä miten laittaa ketjut. Siinä auttaa sitten Caronin ja Pandolfon mukana olo. Bruins tulee tänään jokatapauksessa kovaa ja varmasti saadaan hyvä peli.

@NHLBruins: Bergeron likely to play tonight & Toews said he's 100 percent & ready to go. Looks like both teams could have their key pieces tonight ^CS
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Toews oli aamujäillä ja teki omien sanojensa mukaan parhaat aamujääharkat tämän kauden pleijareissa. Hän siis pelaa aamulla. Nyt näyttää hyvältä. Onko Bostonin tankki jo tyhjä, sen näemme aamulla?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Lundella alkaa ote lipsua hienon kevään jälkeen, kun omalla joukkueella on paljon pelissä? ;)

Shaw'lla on vihellysten jälkeen sen verran usein maila vastustajan haarovälissä, että suurin osa tuomareista lienee hyvillään, jos joku nykäisee rotalta hampaat eturivistä poikittaisella.

Turha jeesustella, että kaikille samat säännöt, kun kerran kaikki eivät samoilla säännöillä pelaakaan. Jos provosoit, niin otat sitten enemmän vastaankin.

Itse olen ollut positiivisesti yllättynyt tämän kevään tuomarityöskentelystä. En tietysti ole kaikkia pelejä nähnyt, mutta Bruinsin sarjoista voi sanoa sen, että tuomarit eivät ole sarjoja tai edes pelejä ratkoneet. Varsinkin Pensiä vastaan oli pieni pelko perseessä, että otteluista pelataan vähintään erän verran erikoistilanteita, mutta ei pelattu. Ehkä siksi, että Bruins oli fyysisesti koko sarjan pahasti alakynnessä.

Mitä itse finaalisarjaan tulee, niin fiilikset ovat tässä vaiheessa aika samanlaiset kuin Leafsia vastaan seiskapelissä kahden erän jälkeen. Vastustaja vaikuttaa vahvemmalta, se on löytänyt keinot iskeä Bruinsin heikkouksiin, eikä ole kovin perusteltua odottaa että sarja kääntyisi. Katsellaan nyt silti loppuun.

Jälkiviisastellen vaikuttaa siltä, että Bruinsin kokoonpanoon ja pelitapaan liittyvät ongelmat eivät ole muuttuneet kevään aikana mihinkään, Rags ja Pens olivat vaan huonoja ja huonosti valmennettuja. Hawks on loppujen lopuksi melko samantyylinen joukkue kuin Leafs, mutta sen verran parempi ja kokeneempi, että se hoitanee homman loppuun kuudennessa pelissä ilman jatkoaikoja. Jos Crawford ei välttämättä halua pelata seitsemättä.

Bruinsin avainpelaaja jäljellä olevassa koitoksessa on Seguin. Bruins tarvitsee Seguinin urotekoja, koska keskialue ei pidä puolustussuuntaan ja ylöspäin ainoa ratkaisu on ollut viime peleissä päätykiekko. Krejcillä on ollut tankki tyhjä maratoniksi venyneen ensikohtaamisen jälkeen, eikä muiltakaan ole syytä odottaa ihmeitä. Seguin on pelannut keväällä vähän, jalat ovat verrattain tuoreet, ja otteet ovat parantuneet oikeastaan koko ajan. Seguinilla on työkalut ja maali ensimmäiseen erään voisi tuoda itseluottamuksen ja tarvittavan peliajan ottelun ratkaisemiseen.

Kyllä sitä mieluummin kaksi peliä vielä katsoisi, kävi miten kävi.
 

chubster

Jäsen
Herranisä miten jännittää jo!

Sarja mennyt omalta osalta ihan sekaisin, kun juhannuksen takia jäi yksi peli näkemättä. Mikäli huhut Bergeronin sisuskaluista pitää paikkansa, niin ei ole todellakaan mies jäälle yöllä tulossa. Harmi sinällään, sillä mies on erittäin loistava pelaaja ja soisi, että parhaalla miehistöllä päästäisiin aina pelaamaan. Näin ei kuitenkaan käy kuin fantasiamaailmoissa ja hyvällä tuurilla ea sportsin nhl peleissä. Kaikilla on kolhua ja se näkyy. Kaikkiaan Bergeronin menetys Bostonolli todella suuri menetys.

Mitä tuohon Boychukin taklaukseen Toewsia kohtaan tulee, niin kyllähä tuo aika rumasti suoraan käsillä takaraivoon täräyttää. Se on ollutta ja mennyttä. Toivottavasti Toews pelaa, ilmeisen hyvältä näyttää. Erittäin tärkeä pelaaja Chicagon rosteriin. Hossa ei huhujen mukaan myöskään peliä jätä väliin.

Huono homma tässä on se, että tänään on viimeinen kesälomapäivä ja huomenna pitää taas aamuvuoroon mennä. Se tosin ei estä lätkän katsomista! Herätyskello soimaan 3.00 ja peli pyörimään. Kyllähä sitä ihminen nukkumaan ehtii myöhemminki! Toivottavasti ei vaan jatkoille mene ku 7.30 pitäis olla duunissa.

Game on ja tänään huudetaan Blackhawks mestariksi!
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Bruinsin avainpelaaja jäljellä olevassa koitoksessa on Seguin. Bruins tarvitsee Seguinin urotekoja, koska keskialue ei pidä puolustussuuntaan ja ylöspäin ainoa ratkaisu on ollut viime peleissä päätykiekko. Seguin on pelannut keväällä vähän, jalat ovat verrattain tuoreet, ja otteet ovat parantuneet oikeastaan koko ajan. Seguinilla on työkalut ja maali ensimmäiseen erään voisi tuoda itseluottamuksen ja tarvittavan peliajan ottelun ratkaisemiseen.

Itse odotan myös tältä herralta roolin ottamista, tasonnostoa ja maaleja.

Mietityttää lisäksi rikkooko Jaromir kuparisen pleijareissa? Tuskin uralla on koskaan ollut yhtä pitkää kuivaa jaksoa maalien suhteen. Hyvinhän vanha herra on Bergeronin kanssa pörrännyt, mutta maalit puuttuu...
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Itse odotan myös tältä herralta roolin ottamista, tasonnostoa ja maaleja.

Mietityttää lisäksi rikkooko Jaromir kuparisen pleijareissa? Tuskin uralla on koskaan ollut yhtä pitkää kuivaa jaksoa maalien suhteen. Hyvinhän vanha herra on Bergeronin kanssa pörrännyt, mutta maalit puuttuu...

Saas nähdä mitä tänään tapahtuu Jagrin pelissä, mikäli Bergeron ei pelaa. Hakeeko enemmän laukauksia, kun tähän saakka on keskittynyt enemmänkin Bergeronille tarjoiluun (joka sekin on toiminut loistavasti).

En sen tarkemmin viime ottelussa seurannut miten Jagrin peli muuttui Bergeronin poisjäännin myötä, mutta muistelisin ainakin että oli muutama hyvä laukaus.
 
Suosikkijoukkue
Vastajännärit
Kyllä multa vielä luottoa löytyy Bruinsiin, tason todellakin pitää nousta ja pitää jaksaa vääntää koko pelin ajan. Taklauksia vain vielä vähän lisää niin kyllä se alkaa Chicagon päässäkin jo vähän tuntumaan. Erittäin vähän muuten Hawks taklasi viime pelissä.
Ainiin, tänään Jagge avaa maalihanat pleijareiden osalta!
 

bates

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Pakko palata "kesälomilta" eli pikkutauolta aktiivisten kirjottajien pariin.

Ei jumantsuiggelis että on perhosia masussa. Kanerin ja Hossan paidat tuli kreivin aikaan jenkeistä just ennen finaalien alkua jos ti/to päästään rillaamaan niin koko kesä mennään muutamalla paidalla.

Vajaa 4 tuntia... Vaikka Jim Cornelisonin "Star Bangled Bannerista" pidänkin niin täytyy sanoa että toivon ettei sitä enää tällä kaudella tarvitse kuunnella eli tänään peli poikki.

"Game 6, vieraskaukalo, jatkoaika, Patrick Kane..." Flashback, anyone?

Ny rillataa?
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
"Game 6, vieraskaukalo, jatkoaika, Patrick Kane..." Flashback, anyone?

Kiekonmenetys keskialueella ja 2vs1-hyökkäys omiin? No joo, taisin kuitenkin tietää mitä tuossa haettiin.

Eihän tässä voi toivoa muuta kuin Bruinsin voittoa, Chicagoa vastaan ei sinällään ole mitään, mutta haluan nähdä suomalaisen Conn Smythe-voittajan tänä keväänä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Patrick Kane + Conn Smythe = oksennusrefleksi.

Eihän sille mitään voi vaikka mies sen ansaitsee, Niin silti. Hyi *ittu. Karmea päätös kaudelle.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Patrick Kane + Conn Smythe = oksennusrefleksi.

Eihän sille mitään voi vaikka mies sen ansaitsee, Niin silti. Hyi *ittu. Karmea päätös kaudelle.

En usko löytyvän kauhean montaa palstalaista(jos ei lasketa inkkarifaneja), joka soisi Conn Smythen ennemmin Kanelle kuin Raskille. Et ole yksin.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
En usko löytyvän kauhean montaa palstalaista(jos ei lasketa inkkarifaneja), joka soisi Conn Smythen ennemmin Kanelle kuin Raskille. Et ole yksin.

Joo eihän Mr. taksi ole loistanut keväällä kuin näissä 2 viimeisessä pelissä. Muuten herra on seilannut Toewsin lailla kentällä. Rags on pitänyt Bostonia pystössä kovissa tilanteissa ja tänään nähdään onko kaverista Conn Smythen arvoiseksi. Saatanan paljon on nyt pelissä.
 

bates

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
En usko löytyvän kauhean montaa palstalaista(jos ei lasketa inkkarifaneja), joka soisi Conn Smythen ennemmin Kanelle kuin Raskille.

No shit, lieneekö Tuukan kansalaisuudella olevan jotain tekemistä asian kanssa? No joo, mutta jos Hawks mestaruuden harjaa niin enpäs siltikään usko että Kanerille pystiä jaettaisiin. Hawks on tällä kertaa iskenyt tosi tasasella rintamalla ja oikeastaan pystin ykköskandidaatit Hawkseista olisivat Duncan Keith (joka pystin olisi 2010 ansainnut, yhtään väheksymättä Captain Seriousin huikeita pleijareita) ja Corey Crawford, mutta en näkisi ollenkaan mahdottomana että kannu jaettaisiin kuitenkin Raskille. Ei olisi ensimmäinen kerta kun häviävän joukkueen gosse palkittaisiin pystilllä ja kyllähän Rask selkeästi on ollut pleijareiden valovoimaisin yksilö, kun ottaa huomioon että Krejci ei ole jatkanut dominointiaan finaaleissa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo eihän Mr. taksi ole loistanut keväällä kuin näissä 2 viimeisessä pelissä. Muuten herra on seilannut Toewsin lailla kentällä. Rags on pitänyt Bostonia pystössä kovissa tilanteissa ja tänään nähdään onko kaverista Conn Smythen arvoiseksi. Saatanan paljon on nyt pelissä.

Kane on joukkueen paras pistemies näissä pleijareissa (9+10) ja iski mm. detroit sarjan ratkaisuottelussa hattutempun. Eli kyllähän se Kane vaan on vahvoilla mikäli Hawks pytyn nappaa.
 

ipaz

Jäsen
Hradek twiittaa: "Bergeron had a broken rib, torn cartlidge and a separated shoulder”. Tarkoittaa varmaan cartilage, eli murtunut kylkiluu, revennyt rusto ja olkapää hajalla. Pelas silti...
 

chubster

Jäsen
Hradek twiittaa: "Bergeron had a broken rib, torn cartlidge and a separated shoulder”. Tarkoittaa varmaan cartilage, eli murtunut kylkiluu, revennyt rusto ja olkapää hajalla. Pelas silti...

Kovia jätkiä. Tosin ei ollut ainoa kuka siellä vammasena huito menemään. Molemmista jengeistä näitä löytyy. Ihan kiinnostavaa kuulla alkaako tippumaan tietoja siitä mitä kaikkea muilla sotureilla on ollu vaivana.

Edit: ilmeisesti Hossalla välilevyjen kanssa jotain ongelmaa, eikä tuntenut jalkojaan enää.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kiitokset Jatkoajan Boston-faneille hienosta finaalista. Tuo loppu jätti varmasti paskaisen maun suuhun, mutta kyllä se siitä. Bruins antoi kaiken jäälle ja sitä on pakko kunnioittaa.

Boston aloitti pelin hienosti, mutta loppua kohden kunto vain loppui. Loppu oli oikeastaan pienoiskoossa koko Chicagon kausi. Aina löydettiin keinot voittaa. Nyt inkkaripaita päälle ja tunnustamaan väriä Oulun kaduille. GO HAWKS!!
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Eipä tullut valvottua turhaan. Eikä tullut turhaan myöskään käytettyä näin kohtuuttoman paljon aikaa matsien katsomiseen. Kymmenisen runkosarjan peliä enimmäkseen Hawkseilta ja pari Wildiltä, pleijareissa 23 peliä Chicagolta + monta piinaavan pitkää jatkoerää + muutamia Bostonin ja Pittsburgin pelejä, eli jotain 26-27 peliä alle kahteen kuukauteen.. Hieno kokemus ja hieno lopetus, ensimmäinen kausi jolloin seurasin näin paljon NHL-matseja.

En halua kuvitella miltä Boston-faneista tuntuu. Aivan huikeat finaalit kahdelta huikealta joukkueelta, ja lopetus oli varmasti aivan järkyttävän karmaiseva toisessa leirissä. Itsellä aika jees fiilis kun miettii mitä kaikkea wapun jälkeen on tapahtunut. Nousu Detroitia vastaan kolmella pakkovoitolla putkeen, Kanerin hattutemppu game sevenissä, se OT3-ratkasu 117minuutilla, 2-2 tasoitus Bostonissa, tän öinen...

Conn Smythe ois voinut yhtä hyvin mennä Keithille, Crawfordille, miksei vaikka Raskille, mutta ei se kyllä sinänsä mitenkään väärään osoitteeseen mennyt.

Wau mikä kentällinen.
Bicks - Tazer - Kaner
Seabrook - Keith
Crawford

They're gonna get the keys to the city.
They're gonna have a big parade.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös