Stanley Cup -finaalit 2013: Chicago Blackhawks (1.) vs. Boston Bruins (4.)

  • 91 380
  • 254

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Pakko oma mausteensa tuoda tuohon maalivahti keskusteluun sinappisen sanansäilän muodossa, Rask on ollu titse varmuus luukulla, eleetön hajuton mauton ja torjuu kiekot jotka on pitämän torjuttavan. Toisessa päässä Crawford on selkeästi levottomampi kuin virkaveljensä ollut game 1 lähtien, vähänkuin odotellen vastustajaa millon nämä rupeavat paukuttamaan kämmen puolelta pörsiä.

Phillyä vastaan sarja tarkesi pitkälti phillyn ei niin laajaan pakistoon ja Pronger joutui vetämäämään 30m shiftejä pelistä toiseen, Bruinsin kanssa leveyteen ei tule homma kaatumaan, mutta kuten muutkin forumistit ovat huomanneet niin meillä on käsissämme 2000 luvun jälkipuoliskon parhaat finaalit joten nauttikaamme matseista niin kauan kuin ne kestävät.

Edellisessä pelissä Brad Marchand oli suorastaan surkea ja olen varma että seuraavassa pelissä näemme huomattavasti aktiivisemman Brädin.

Seabrook veti edellisessä Quickin pysäyttäjän patjan yläpuolelle ja se riitti ratkaisemaan ottelun, tämä nyt viimeistään osoitti inkkareitten valmiuden voittaa myös jatkoajalla joten game5 tulemme näkemään hampaita kiristävän taistelun jonka voittaja on erittäin vahvalla kiinnityksellä mestaruuteen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Eipä ole ihme, että Kaner juhannuksena yksinäisenä kirjoittelee tänne taas provojaan. Varmaan tuolla asenteella ei montaa ystävää löydy ;) Ikää en ole veikannut, mutta on hyvin mahdollista, että olen seurannut NHL;lää enemmän kuin kaverilla on ikää.
Näin sivustaseuraajana tällaiset toisen halventamiseen tähtäävät heitot ärsyttävät, vaikka ne eivät itseeni kohdistukaan. Mielestäni ne menevät jo hieman keskustelupalstan sääntöjenkin rajoilla. Oli hymiö perässä tai ei. Tuollaisilla heitoilla ei ainakaan ole mitään annettavaa finaalikeskusteluun. Jos Kaner sattuisikin olemaan yksinäinen, niin mitä sitten. Täällähän Neloskenttä ja lundekin kirjoittelee juhannuksena, joten samalla perusteella niin voisi päätellä meidänkin kohdalla.

---

Jos täällä keskustelupalstalla on tartuttu joidenkin sanomisiin, niin myös Bostonissa näyttäisi menneen herne nenään Blackhawks-pelaajien neljännen pelin jälkeen antamista kommenteista Charasta. CSNNE:n Bruins-insider Joe Haggerty on aika varma, että muun muassa Toews katuu vielä sanojaan, kun iso paha Zdeno suuttuu kritiikin jälkeen. Niin tai näin -3 yhdessä pelissä on jotain, mitä Charan kohdalla nähdään todella harvoin, eikä sitä ole todennäköisesti odotettavissa enää tässä finaalisarjassa.

Hossa jätti perjantain harjoitukset väliin ja käytti päivän mysteerisen ylävartalovammansa paranteluun. NHL.comin uutisen mukaan hänen pitäisi olla kuitenkin pelikunnossa viidennessä ottelussa. Hyvä niin.

Cam Charron pyörittelee jälleen Toewsin tilannetta monestakin näkökulmasta. Sama mies ihmetteli pari päivää aiemmin Jagrin maalitonta pudotuspelikevättä.

Viestin loppuun vielä uutinen Hawks-fanista, jonka luottamus joukkueeseen ylittää mielestään jinxaus-riskin ja hän päätti ottaa kesken finaalisarjan Stanley Cup 2013 -tatuoinnin. Voihan vasarat ja naulat! Tatuoitua ihoa voi olla hieman vaikea lähettää Afrikan kirpputoreille, minne hävinneen joukkueen mestaruuslippikset ja muut tuotteet yleensä laivataan vähin äänin finaalitappion jälkeen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Katsoo asiaa minkä värisillä laseilla tahansa, niin Chara on sarjan paras pelaaja ja pelaaja, jonka suoritusten mukaan kannun kohtalo pitkälti ratkeaa. Toki Z.lla onheikkoutensa ja hän tarvitsee apua joukkueelta, ettei vastustaja pysty heikkouksia käyttämään hyväkseen. Bruinsin pitää hallita keskialuetta tai ainakin pystyä ottamaan haukoilta vauhti pois, että Chara pystyy dominoimaan omassa päässä. Jos Hawks pääsee vauhdilla keskialueen yli niin Bruinspelaajat näyttävät paskalta Charaa ja Raskia myöten, Toews nostaa sarjan päätteeksi kannun päänsä päälle.
 
Viittasin eiliseen juhannusaatto iltaan. Joo, Lunde olet oikeassa ja omalta osalta tyhmästi kirjoitettu. Ei pitäisi välittää. Silti, todella alhaista ja vittumaista jatkuvaa vähättelyä tullut samasta osoitteesta, yleensä sitä saa mitä tilaa. Kuten sanoin, omalta osaltani saa jäädä tähän.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Luettavaksi parit setit joissa puretaan mm. Crawfordin hanskapuolen ongelmat:

Breaking down Crawfords Glove Hand Breakdown - The Goalie Magazine - InGoalMag.com

Kyllähän tässä Boston on taitavasti scoutannut ja käyttänyt hyväkseen Crawfordin tämänhetkistä tyylirikkoa?!?

Crawfordhan periaatteessa pitää hanskaa valmiina ylhäällä, mutta vie sen laukaisuhetkellä alas mennessään butterflyasennosta jäihin. Noina nanosekuntteina, kun Corey vispaa turhaan hanskansa patjojen viereen alas Boston on ampunut monta kutia juuri tuonne hanskakäden puolelle ylös.

Veikkaanpa, että tuo tiedostetaan viimeistään NYT Chicagon valmennustiimissä ja ensi pelissä hanska ei tee "turhia" hissiliikkeitä?

Linkissä arvuutellaan Coreyn comebackiä ja sitä, että korjaako Chicagon maalivahtikoutsi Stephane Waite tuon teknisen ongelman?
Blackhawks G Crawford relying on experience to bounce back
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival

Kun väsyneenä lukee noita artikkeleita, niin kyllä ingoalmagin artikkeli uppoaa paljon selkeämpänä kuin tuo nhl.comin kuvittamaton "t-bone dropping skating leans over tends to drop"...psa termeistä jää hämärän peittoon, kun ei joka päivä mitään veska-artikkeleita lue.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Saapa nähdä, onko Bostonille käymässä sama kuin Detroitille. Sarjan alussa viedään pelejä, mutta bensa loppuu, kun Hawks luistelee jalat alta neljällä ketjulla. Siihen vielä kärkimiesten vammat. Toki Chicagolla on tuo Toewsin tilanne, joten onko seuraavaksi edessä selketön peli? Se nähdään sitten.

Crawford palasi takaisin hyvälle tasolleen kuten arvelinkin. Crow ei ole pelannut tällä kaudella kahta huonoa peliä putkeen eikä pelannut nytkään. Huutonaurua kaikille epäilijöille ja mediapelleille. Charalle alkaa käydä kuin Prongerille 2010. Jalkanopeus on paras lääke näitä kolosseja vastaan. Kane oli tänään kentän kunkku ja jos haukat vie seuraavan pelin, niin olisin valmis Conn Smythen hänelle antamaan.

Mutta eipäs mennä asioiden edelle. Boston ei varmasti ole luovuttanut ja seuraavasta pelistä tulee jälleen kerran mieletön taistelu.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Mitään käsitystä mitä Bergeronille tapahtui? Minulta meni kokonaan ohi. Tosi kova paikka Bruinsilla tiistaina ellei tämä ole pelikuntoinen. Siellä olisi nyt saappaita tarjolla, vaan mahtaako löytyä täyttäjää. Söderberg ei taida kuitenkaan olla ihan kelvollinen korvike. Marchand on ollut aivan yössä koko finaalisarjan, mihin on mahtanut näädän sisu kadota?

Bostonin hyökkäyspeli oli etenkin kolmannessa erässä hyvin kaavamaista ja helppolukuista puolustavalle joukkueelle. Roikku päätyyn, lihaa perään ja kiekko vaikka väkipakolla lauottavaksi viivalta. Hawks pelasi nämä hyvin pois katkomalla linjat tai blokkaamalla kudit lähietäisyydeltä.

Kanella on kyllä huikeat hanskat, kiekko liikkuu puolihuomaamatta huikeaa vauhtia tosi pienessä tilassa, eikä jalkakaan pahasti paina.
 

Knoxville87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, TPS
Niin, tuo #37 tilanne kans kiinnostaa, kuka tietää tarkemmin kertokoon.
Nimittäin kylmä fakta, että Bostonin laajuus ei tule riittämään, jos Bergeron on poissa.

Ja sitten tuohon Toewsin vammaan.
-Aivotärähdyksen poikasta havaittavissa.
-Mukana vaihtoaitiossa tsemppaamassa. (Yritetään myös tuolla piillottaa vamman vakavuus.)
-Ei saanut ilmeisesti lääkäriltä lupaa pelata 3.erässä ennen tarkempaa tutkimusta.

Sanoisin, että pelillisesti selke-miehistä #37 on tärkeämpi tällä hetkellä, kuin #19 Chicagolle.


Ja ei tuo Marchand ole ollut huono missään nimessä, kaveri on tehnyt paljon hyviä kiekon riistoja, ongelmana vain tuossa ketjussa on olleet liian pitkät etäisyydet.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
22.6.2013 Boston @ Chicago GAME 5

En tiedä johtuiko Chicagon hyvyydestä vai Boston huonoudesta, mutta tämä ottelu oli kotijoukkueen hallinnassa lähes alusta loppuun asti samalla tavalla kuin Bostonkin nappasi voiton kolmannesta ottelusta. Todennäköisesti tuo johtui molemmista ja pitkä sekä vauhdikas sarja alkaa näkyä ainakin loukkaantumisten kuormittaman Bruins-kokoonpanon tekemisessä harvinaisen usein esiintyvinä virheinä. Tästä huolimatta peli pysyi numeroiden muodossa varsin tasaisena ja muutama onnekas pomppu olisikin voinut nostaa vieraat rinnalle ja ratkaisua olis haettu jälleen jatkoajalta.

Blackhawks

29 Bickell - 19 Toews - 88 Kane
10 Sharp - 26 Handzus - 81 Hossa
20 Saad - 65 Shaw - 25 Stålberg
16 Krüger - 36 Bolland - 67 Frolik

2 Keith (27:45) - 7 Seabrook (23:07)
27 Oduya (24:05) - 4 Hjalmarsson (22:15)
8 Leddy (6:53) - 32 Rozsival (15:55)

50 Crawford 23/24 - 95,8% - 59:46
(30 Emery)

Bruins

17 Lucic - 46 Krejci - 18 Horton
63 Marchand - 37 Bergeron - 68 Jagr
20 Paille - 23 Kelly - 19 Seguin
34 Söderberg - 49 Peverley - 22 Thornton

33 Chara (24:22) - 44 Seidenberg (22:04)
21 Ference (25:48) - 55 Boychuk (24:51)
47 Krug (12:21) - 54 McQuaid (11:10)

40 Rask 29/31 - 93,5 - 59:08
35 Khudobin

Kovalla tempolla alkaneen ottelun alussa nähtiin maalipaikkoja molemmissa päädyissä. Neljän minuutin kohdalla Toews laukoi kiekon läheltä takatolppaan. Alun tempo laski hieman ja kahdeksan minuutin kohdalla Bruinsilla oli hyvä vaihto, jossa Jagr pääsi laukomaan vaarallisesti. Hetkeä myöhemmin Sharp oli laittaa toisessa päädyssä kulmalta kiekon maaliin. 11 minuutin kohdalla Lucic ajoi pommin Bickelliin ja hetken päästä Marchand ja Bergeron rakensivat vieraille maalipaikan. 14 minuutin kohdalla Sharp pääsi kokeilemaan onetimerilla vasemmalta pisteeltä, mutta Rask ehti venyä sivuttaisliikkeessä alakulmaan ammutun kiekon eteen. 17 minuutin kohdalla syntyi lopulta avausmaali. Peli siirtyi Hawks-päädyn aloituksen jälkeen nopeasti Bruins-päätyyn. Oduya laukoi toisesta aallosta ja kiekko hidasti sekä muutti suuntaa Seidenbergin mailasta, joka katkesi laukauksen voimasta. Kiekko päätyi lopulta onnekkaasti maalin kulmalle, jossa Kane sai siirtää Raskin takaa pelivälineen maaliin: 1-0. Maalin jälkeen Boychuk taklasi paitsiovihellyksen jälkeen Saadia ja tämä mylläkkä poiki lopulta jäähyt Sharpille Boychukille. Hetkeä aiemmin Horton sai vaihtopenkillä silmäkulmaansa Hossan vahingossa vippaaman kiekon. Slovakki kävi pyytämässä hetken päästä anteeksi tilannetta. Seuraavassa vaihdossa syntyi pieni torikokous Hawks-maalille, kun Seguin ja Kelly ajoivat aggressiivisesti kohti Crawfordia. Tasavajaa ehti päättyä muutama sekunti ennen summeria. Kotijoukkue siirtyi erätauolle maalin johdossa. Ensimmäisessä erässä Bruins tuntui laukovan enemmän kaikista mahdollisista paikoista, kun Hawks taas siirteli kiekkoa ja säästeli laukauksia laadukkaisiin paikkoihin. Lievästi niskan päällä ollut ja vaarallisempia maalipaikkoja saanut Hawks ampui myös kolme kertaa ohi maalin ja yksi näistä laukauksista päätyi tolppaan. Leddy pelasi avauserässä 2:59, mikä oli enemmän kuin neljännessä pelissä. Myös Söderberg sai jääaikaa ensimmäisen pudotuspelinsä avauserässä 3:54.

Toisen erän alussa Horton koukkasi Handzusin nurin 2–1-hyökkäyksessä, mutta tilanteesta tuomittiin myös sukellusjäähy slovakkisentterille. Tasavajaa päättyi maalitta, mutta sen jälkeen Bergeron nähtiin vain kerran toisessa erässä kaukalossa. Finaaleissa neljä maalia tehnyt puolustusspesialisti näytti loukkaavan selkänsä jotenkin, eikä hän pystynyt pelaamaan. Bergeronin tilalla pelasi tulokas-Söderberg. Neljän minuutin kohdalla Peverleyn ketju sai pitkän pyörityksen, kun Stålberg menetti mailansa. Viiden minuutin kohdalla kotijoukkue iski jälleen nopealla hyökkäyksellä. Bickell ja Toews pelasivat seinäsyötöillä maalipaikan laiturille. Bickell nappasi paluukiekon ja pelasi sen maalin takaa maalin eteen, josta Kane nosti laatan ilman häirintää Raskin yli: 2-0. Bostonin vaikeudet jatkuivat maalin jälkeen, kun Seidenberg niittasi Krügerin laitaan turhan väkivaltaisesti ja joutui jäähylle. Isännien ylivoimalle tuotti jälleen vaikeuksia päästä edes Bostonin alueelle, mutta pian jäähyn jälkeen Toews rakensi vanhanaikaisella vaarallisen maalipaikan, josta Kane olisi lähellä viimeistellä kevään toisen hattutemppunsa. Erän puolivälissä Bruins sai muutaman vaarallisen laukauksen, mutta myös Sharp pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta. 12 minuutin kohdalla Bruins sai mylläkän Hawks-päädyssä, mutta vieraat eivät kuitenkaan saaneet toimitettua irtokiekkoa blokkaavien Hawks-puolustajien läpi maaliin. 15 minuutin kohdalla NHL.comin blogistinakin kunnostautunut McQuaid ei enää selvinnyt jäähyttä Hawks-pelaajien murjomisesta. Poikittainen maila Shaw'n kasvoihin oli jäähyn syy. Kotijoukkueen ylivoimaa ei kuitenkaan voinut tälläkään kertaa sanoa vaaralliseksi. Boston sai erän lopulla paineen Chicagon päätyyn, mutta toiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Kolmannen erän ensimmäinen maalipaikka aukesi Krejcille 2–1-vastahyökkäyksessä, mutta Crawford peitti kulman. Olczykin mukaan tilanne oli Bostonille ottelun ensimmäinen ylivoimahyökkäys. Myöskään Toewsia ei nähty kaukalossa kolmannen erän alussa, vaikka hän istuikin vaihtopenkillä. Kahden minuutin kohdalla Chicago sai nopean vastahyökkäyksen, mutta Rask torjui Saadin läpiajon ja sulki kiekon Hossan edestä. Kolmen minuutin kohdalla Krejcin ketju pyöritti pitkään Hawks-alueella ja muutaman maalipaikan jälkeen Chara sai laukoa suoraan syötöstä kaarelta hanskakäden yläkulmaan: 2-1. Seisetmän minuutin kohdallan Bolland pelasi Frolikin nokikkain Raskin kanssa, mutta Bruins-vahti peitti lähelle ajautuneen tilanteen. Hawks-nelonen rakensi maalipaikan seuraavassakin vaihdossa. Kane pääsi yrittämään seuraavassa vaihdossa kaksi kertaa hattutempun viimeistelemistä, mutta Raskin hanska poimi molemmat yritykset. Erän puolivälissä kerrottiin, että Bergeron oli viety hieman aiemmin hallista ambulanssilla. Seuraavat viisi minuuttia pelattiin ilman merkittäviä tapahtumia, kun Hawks sai hyydytettyä Bruins-hyökkäykset enimmäkseen jo keskialueella. Kolmannen erän riistot menivätkin kotijoukkueen hyväksi 9-1. 17 minuutin kohdalla Bruins sai hieman onnekkaastikin loistavan maalipaikan, kun Handzusin laiska rystyvippi keskialueella poiki Bruins-hyökkäyksen. Marchandin laukaus muutti suuntaan blokanneesta Oduyasta ja Jagr pääsi laukomaan maalin edestä. Crawford torjui laukauksen ja Marchandin jatkoyritys pienestä kulmasta meni maalin ohi. 18 minuutin kohdalla Bickell ja Kane pääsivät myös 2–1-hyökkäykseen, mutta Rask torjui tilanteen, kuten myös Bickellin seuraavan mahdollisuuden saman vaihdon lopulla. Rask luisteli maaliltan, kun kelloon jäi minuutti aikaa. Frolik kamppasi Krugin Hawks-siniviivalla ja se loi Bollandille mahdollisuuden laukoa kiekon tyhjiin, kun kellossa oli 13 sekuntia jäljellä: 3-1. Bollandin osuma oli ensimmäinen tyhjiin tehty Bostonin pudotuspelikevään aikana. Ottelu päättyi myös näihin numeroihin Bostonin kolmannen erän lievästä hallinnasta huolimatta.

Huomioita

Crawford pelasi hyvin ja vaikka ainoa Bruins maali menikin jälleen hanskakäden puolelta, Charan ihan yläkulmaan uponnutta lämäriä ei kovin moni muukaan maalivahti olisi noin avoimessa tilanteessa torjunut. Monta läpiajoa torjunut Rask pelasi niin ikään hyvin, eikä voinut juurikaan mitään Hawks-maaleille.

Ottelun tuomarilinja oli varsin salliva ja molemmat joukkueet selvisivät muutamasta selvästä rikkeestä jäähyttä.

Krejcin ketju oli kaukalossa ottelun jokaisen maalin aikana. Bostonin ainoa maali syntyi, kun loukkaantuneen Toewsin tilalla pelasi Krüger sekä puolustajina oli Leddy ja Rozsival.

Chicago vei tällä kertaa aloitukset varsin Selkeästi ja Bergeronin loukkaantuminen vain pahensi tilannetta jo valmiiksi alakynnessä olleen Bostonin kannalta. Blackhawks voitti aloitukset ensimmäistä kertaa sitten ensimmäisen kierroksen Minnesota-sarjan kolmannen pelin.

Chicago on nyt 10-0 kevään pudotuspeleissä johdettuaan ottelua kahden erän jälkeen. Hawks on myös voittanut 11/14 pudotuspelien otteluista, joissa se on onnistunut avausmaalissa. Kevään finaalit ovat kuudes vuosi putkeen, kun mestaruuden ratkaisuun on tarvittu vähintään kuusi ottelua. Se on myös NHL-ennätys. Edellisen viiden vuoden aikana viidenteen peliin on lähdetty neljä kertaa 2–2-tilanteessa. Kotijoukkue voittanut jokaisen viidennen ottelun, mutta juhlinut mestaruutta vain kerran kolmesta edellisestä tapauksesta. Sen joukkueen nimi oli Chicago Blackhawks.

Koodi:
[B]BOS-CHI		 1st	 2nd	 3rd	Total[/B]
Goals		 0-1	 0-1	 1-1	 1-3
SOG		11-8	 5-11	 8-13	24-32
Hits		23-9	15-10	15-3	53-22
Faceoffs	 9-11	 7-8	 8-14	24-33
Giveaways	 4-2	 3-3	 2-4	 9-9
Takeaways	 5-7	 3-5	 1-9	 9-21
Blocked Shots	 6-5	 6-6	 2-6	14-17

[B]Maalipaikat	BOS	CHI[/B]
4 min		2 (2)	3 (2)
9 min		6 (6)	4 (3)
14 min		7 (7)	5 (4)
20 min		9 (11)	8 (8)
33 min		12 (15)	12 (16)
42 min		16 (19)	14 (20)
48 min		18 (21)	16 (23)	

[B]Shot Summary
	SOG	Blocks	Missed	Attempts[/B]
BOS	25 	17 	7	49
CHI	32 	14 	9	55

[B]Power Play[/B]
BOS	0/0
CHI	0/2, 04:00, 1 SOG

Koodi:
[B]Faceoffs	EV 		PP 		SH 		TOT[/B]
BOS		23/54 (43%) 	-  		1/3 (33%) 	24/57 (42%)
CHI		31/54 (57%) 	2/3 (67%) 	-  		33/57 (58%)

Peverley	7/14 	(50%)		Handzus		11/18 	(61%)
Krejci		2/13 	(15%)		Toews		 9/12 	(75%)
Kelly		6/10 	(60%)		Bolland		 6/10 	(60%)
Bergeron 	4/9 	(44%)		Shaw		 4/8	(50%)
Söderberg	4/9	(44%)		Sharp		 2/3 	(67%)
Lucic		1/1 	(100%)		Kane		 0/3	(0%)
Marchand	0/1 	(0%)		Saad		 0/2 	(0%)
					Krüger		 1/1 	(100%)
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Finaalisarja siirtyy nyt siis Bostoniin, jossa Chicagolla on ensimmäinen kiinnitys mestaruuden ratkaisemiseen. Sarja on kuitenkin kaikkea muuta kuin ratkennut. Bruins ei ole saanut kahdessa edellisessä ottelussa koneestaan irti parastaan ja ylpeä joukkue ei varmasti myy nahkaansa halvalla kovia kokeneen kotiyleisönsä edessä. Bergeronin ja Toewsin tilanteet vaikuttavat toki todella paljon joukkueiden iskukykyyn ja kummankin korvaaminen on lähes mahdotonta. Chicago todennäköisesti nostaa siinä tapauksessa Bollandin Bickellin ja Kanen keskelle ja Krügerin sentteröimän nelosen laitaan nostetaan Smith/Bollig/Carcillo. Söderberg pelasi Bergeronin paikalla viidennessä ottelussa, mutta Julien saattaa hakea myös toisenlaista ratkaisua. Esimerkiksi Peverley kakkosen keskelle ja Söderberg sentteröimään nelosta, jonka laitaan nostetaan Daugavinsia kokeneempi Pandolfo. No, tiistaiyönä olemme viisaampia.

Ranksulta hyvä poiminta ottelunseurantaketjussa. Huvittavana yksityiskohtana Cherrykin varmistaa moneen kertaa videolla, että hän ei nyt hauku Charaa, vaikka nostaakin esiin muutaman iskupaikan Hawks-näkökulmasta. Näin välttänee häntä rakastavan bostonilaismedian vihan.
Cherry kertoo omaa näkemystä, Chara - Toews - Bickell.
http://www.youtube.com/watch?v=YJYTtm4Bq4U

EDIT:
Lisätäänpä vielä linkki YouTube-videoon, jossa näkyy Boychukin korkeilla käsillä ajama niitti Toewsiin. Tämä taklaus oli todennäköisesti syy, miksi Toews istui kolmannen erän vaihtopenkillä. Toews pelasi toisessa erässä kolme vaihtoa tuon jälkeen. Hankala tilanne, kun Toews ajautuu maalin eteen hieman kyyryssä. Tosin Boychukin kädet ovat varsin korkealla puhtaaksi taklaukseksi. Toivottavasti Toews toipuu pelikuntoon, eikä tuotakaan tilannetta tarvitse spekuloida sen kummemmin enää.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Tasaista jälleen, vaikka Bruins oli tänään pelillisesti hieman kesy, mitä puoltaa tuo joukkueen korkea taklausten määrä. Kiekko oli tänään paljon kotijoukkueella. Tuukka ja Corey pelasivat hyvin ja ilman Tuukan muutamaa hienoa koppia olisi peli voinut "ratketa" jo aiemmin. Crawford otti kaikki muut rutiinilla, mutta Charan pommi oli kyllä sellainen laser, että ei jakoa.

Mikähän tuolle Bergeronille tuli? Toews sai muutaman hyvän pusun ja pääkoppa saattaa olla hieman hellänä. Kane tänään pelipäällä ja tosiaan, harvalla kaverilla tässä liigassa on tuollainen maltti ja visio. Vaikka onkin ihan lapanen puolustuspäässä ;)

Hossalla myös varmasti jotain pikku kivaa vikaa, koska Slovakki-soturi mielestäni vain hiihtelee kentällä. Okei Saadin ykä läpi tilanteeseen passi, mutta silti.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Mikähän tuolle Bergeronille tuli? Toews sai muutaman hyvän pusun ja pääkoppa saattaa olla hieman hellänä.

Huhujen mukaan pernassa oisi jotain vikaa. Oli muuten hieno se Boychukin taklaus Toewsiin, näitä lisää.

Bruinsilla nyt kaksi tappiota putkeen eikä asiaa auta yhtään, jos Bergy on pois loput pelit. No Bruins on kuitenkin aikasemminkin osoittanut ettei luovuteta, joten on Hawksilla vielä töitä tehtävänä mestaruuteen. Jos Bergeron ei tosiaan pysty pelaamaan niin Julien saa kyllä miettiä kovasti kuka tulee tilalle. Kesken kauden kun Bergy oli loukkaantuneena niin siinä oli Seguin, mutta se ei oikein toiminut. Voi tosiaan olla että se terveempi joukkue vie tänä vuonna Cupin. Loukkaantumiset ei tosin ole mikään syy minkä taakse voisi piiloutua, mutta näin tiukassa sarjassa se voi olla se ratkaiseva asia. Paille-Campbell-Thornton pelasi hyvin yhteen, mutta se on nyt mennyttä. Vielä, jos tiukan paikan erikoismies Bergeron jää saikulle ja Horton pelaa puolivaloilla niin siinä on jo kolme kenttää mennyt sekaisin.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Bostonin kannalta oli ihan hirveää perässä hiihtelyä koko matsi. Puolustukseen tultiin hieman jäljessä ja sitten kun kiekko saatiin takaisin niin kaikki 5 kaveria kiekon alle ja ajetaan asemissa olevaan puolustukseen.

Lucic palkittiin yrityksestä ilmeisesti yhdellä tähdellä, mutta ihan surkea peli häneltäkin eilen. Muutamat paikat siinä taisi Krejcillä olla kolmannessa erässä, mutta vetoa ei saatu aikaan. Jokseenkin väsynyttä oli yrittäminen eilen, mutta näitä nyt tulee välillä ja eiköhän seuraavaan peliin kaiveta sotamaalaukset taas esiin ja annetaan finaaleille niiden ansaitsema huikea loppu.

Toews sai eilen selkeesti maksaa lausunnoistaan ja tasotuksen vuoksi voisi minun puolestani huilata seuraavan pelin mikäli Bergeron ei pysty pelaamaan.
Jos Bergeron on sivussa, Merlot line rikki, Horton vemppailee mukana ja Charalla nivuset pettää niin tiukkaa tulee olemaan jatkossakin.
Jopa radikaaleja ketjumuutoksia voisi miettiä mikäli kotipelissä meininki näyttää yhtä aneemiselta.
 

Hirmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks
Lucic palkittiin yrityksestä ilmeisesti yhdellä tähdellä, mutta ihan surkea peli häneltäkin eilen. Muutamat paikat siinä taisi Krejcillä olla kolmannessa erässä, mutta vetoa ei saatu aikaan. Jokseenkin väsynyttä oli yrittäminen eilen, mutta näitä nyt tulee välillä ja eiköhän seuraavaan peliin kaiveta sotamaalaukset taas esiin ja annetaan finaaleille niiden ansaitsema huikea loppu.
Eikös ottelun tähdistö ollut Kane, Crawford ja Bickell? Vai puhutaanko tässä jostain muista tähdistä?
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Kane, Crawford ja Lucic oli yöllä NHL comissa ottelun tähdet heti pelin päätyttyä, samantien ilmaisin kantani Lucicin otteista kaverille. Jos siihen on Bickell tullu tilalle niin hyvä niin.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Bergeron lentää joukkueen mukana Bostoniin aamulla eli pääsi pois sairaalasta. Boychukin taklauksesta luonnollisesti ei jatkotoimenpiteitä rangaistusten muodossa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Toews sai eilen selkeesti maksaa lausunnoistaan ja tasotuksen vuoksi voisi minun puolestani huilata seuraavan pelin mikäli Bergeron ei pysty pelaamaan.
Aika kallista hintaa Toews joutui maksamaan, jos hän on esimerkiksi sivussa loput pelit Boychukin kyseenalaisen taklauksen vuoksi. Onneksi sunnuntain kommenttien perusteella Toews saattaa olla pelikunnossa maanantai-iltana. Tilannetta on kuitenkin vaikea sanoa, kun joukkueet vaikenevat loukkaantumisista epämääräisesti.

Mielestäni Toewsin sanomisissa Charasta ei ollut mitään niin ihmeellistä, että häntä olisi sen vuoksi pitänyt tiltata korkealla taklauksella holtittomasti kädet ylhäällä ja melkoisella voimalla vielä päähänkin (vaikka nyrkit osuivatkin ensiksi hartioihin). Toews sanoi vain sen ääneen, minkä Hawks osoitti käytännössä toimivaksi neljännessä ja viidennessä pelissä. Tämän hetken (ja mahdollisesti loukkaantumisen heikentämä) Chara on osoittautunut haavoittuvaksi etenkin silloin, kun hän joutuu Seidenbergin höntyilyjen vuoksi vastaanottamaan yksin nopeiden Hawks-hyökkääjien ylivoimahyökkäyksiä. Myös Bickellin kanssa painiminen on hieman haastavampaa kuin Toewsin tökkiminen niskaan poikittaisella mailalla maalin edessä. Blackhawks ei ole myöskään lähtenyt pelkäämään kolossia ja painottamaan vasemman laidan kautta pelaamista, kuten ilmeisesti moni itäisen konferenssin joukkue toimii yrittäessään menestyä Bruinsia vastaan.

Boychukin taklaus on siitä hankala, että mielestäni se ei ollut puhdas, mutta ei myöskään yksiselitteisesti pelikiellon arvoinen etenkään tällaisessa vaiheessa tiukkaa finaalisarjaa. Tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu minkäänlaista jäähyä pelin aikana, eikä sen jälkeenkään rangaistusta missään muussakaan muodossa. Kyseenalaisesta ja loukkaantumiseen johtavasta taklauksesta tulikin yhtäkkiä siis puhdas, mikä on sekin väärin tilanne huomioon ottaen. Edes jonkinlainen sakko olisi ollut paikallaan, kun sellaisia on jaettu jostain lämmittelyjenkin tapahtumista, joissa kukaan ei ole edes loukkaantunut. En toivo Bostonin pelaajille enempää loukkaantumisia, mutta toivottavasti linja pitää jatkossa myös Hawks-maalin edessä, jos/kun tämä oli maalineduspelin sallittujen otteiden ennakkotapaus tämän kevään finaaleissa.

Sarjan mielenkiinnon kannalta on tietysti hyvä, jos sekä Toews että Bergeron ovat poissa ja siten tasoittavat puntteja. Muutenhan edes toisen poissaolo vähentää huippuosaamista kaukalosta melkoisesti, mikä on jääkiekon kannalta huono juttu. Onneksi Bergeron on kuitenkin voitu päästää jo pois sairaalatarkkailusta ja hän on pystynyt lentämään takaisin Bostoniin. Bergeronin loukkaantumisesta ei ole tullut ainakaan minun silmiini mitään näyttöä, että se johtuisi Blackhawks-pelaajan tekemästä koiruudesta. Siksi onkin hieman kyseenalaista tasoittaa puntit enemmän tai vähemmän tahallisella loukkaamisyrityksellä.

Sarjassa on nähty myös joitain viheltämättä jääneitä Hawks-pelaajien rikkeitä, joista osasta on syntynyt jopa maaleja. Mielestäni niitä ei voi kuitenkaan täysin verrata loukkaantumiseen johtaneisiin tilanteisiin, joista olisi pitänyt tuomita rangaistus. Ymmärtääkseni Bruins-pelaajatkin ovat kärsineet riittävästi pään alueen vammoja, jotta kannattajatkin tajuavat niiden vakavuuden.

Bruins on kärsinyt kauden kalkkiviivoilla useista isoista loukkaantumisista, mutta myös Blackhawks on saanut osansa siitä harmista. Kaukaloon sinnittelevä Hossa on kuin varjo normaalista huippupelaajasta, Handzus on joutunut jättämään harjoituksia väliin pystyäkseen pelaamaan kipeän selkänsä vuoksi, Bolland on keskenkuntoinen loukkaantumisten rikkoneen kauden vuoksi, Sharpin pitkään sivussa pitänyt olkapää saattaa hajota koska tahansa uudestaan, maalinteon kanssa tuskailleen Toewsin kohdalla on epäilty loukkaantunutta rannetta jne. Tästä huolimatta joukkueen leveästä materiaalista on löytynyt aina jokin ratkaisu pelien ja ottelusarjojen voittamiseen. Toivottavasti näin tapahtuu jäljellä olevissa pel(e)issäkin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mikä Boychukin taklauksesta olisi tehnyt sääntöjen vastaisen? Ei tuollaisia tilanteita ole selkään taklaamisiksi tulkittu ennenkään eikä kyseessä mielestäni ollut hyppyä tai kyynerpäätä. Toews otti riskin ja maksoi hinnan.

Mitä Crawfordiin tulee, niin mielestäni hän on tänä keväänä ollut vastustajaansa huonompi maalivahti kolmessa pelaamassaan pudotuspelisarjassa eli heikompi kuin Howard, heikompi kuin Quick ja heikompi kuin Rask (Wild-sarjaa en seurannut). Hän ei siis mielestäni ole mitään sarjoja voittanut, vaan Hawksin hyvä hyökkäys ja ennenkaikkea tehokas puolustus on ollut se ratkaiseva ero. Ei Crawford silti mikään surkea ole ollut, sillä sellaisella ei finaaliin mennä (ja Stanley Cupia voiteta niinkuin nyt näyttäisi).

Vaikka Rask game 4:ssa päästi yhden maalin enemmän kuin Crawford, niin olihan niissä maaleissa eroa kuin yöllä ja päivällä. Crawford laski sisään pari-kolme NHL-tasolla helppoa suoraa veroa ilman maskia (Peverkeyn ja Bergeronin identtiset, Boychukin vetokin olisi ollut otettavissa, mutta se sentään oli kova). Noista Hawksin tekemistä kukaan olisi voinut viidelle ekalle mitään ja todennäköisesti ei viimeisellekään.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Mikä Boychukin taklauksesta olisi tehnyt sääntöjen vastaisen? Ei tuollaisia tilanteita ole selkään taklaamisiksi tulkittu ennenkään eikä kyseessä mielestäni ollut hyppyä tai kyynerpäätä. Toews otti riskin ja maksoi hinnan.
Lyhyt vastaus: suuri osa taklauksen voimasta osuu eteen ojennetulla käsivarrella niskaan/päähän, vaikka osuukin ensiksi olkapään yläosaan. YouTube-videon hidastuksessa tuo näkyy parhaiten 25 sekunnin kohdalla. Kädet alas ja pommi olisi ollut yhtä komea kuin neljännen pelin täydellisesti ajoitettu lonkkataklaus Sharpiin.

Ymmärtääkseni NHL on ilmoittanut haluavansa karsia päähän kohdistuvia iskuja, mutta ilmeisesti liiga haluaa käytännössä kuitenkin, että kannun kohtalon ratkaisee paillet ja krügerit. Neljä minuuttia Boychukin taklauksen jälkeen McQuaid antoi poikittaista mailaa suoraan Shaw'n kasvoihin. Tästä sentään annettiin kahden minuutin jäähy väkivaltaisuudesta. Sekin on varsin huvittavaa NHL:ssä, että esimerkiksi takakarvatessa maila saattaa nousta vahingossa vastustajan mailasta vastustajan kasvoihin ja silloin annetaan lähes automaattisesti 4 minuutin jäähy, jos kasvoihin tulee haava. Pelaajan kun pitää olla vastuussa mailastaan. Maalin edustalla selviää kuitenkin 2 minuutilla, vaikka runnoisi vastustajaa poikittaisella tuulenhalkojaan tai purukalustoon. Tarkoituksellisesta vahingoittamisesta selviää siis vähemmällä kuin vahingosta, kunhan valitsee lavan sijaan mailan varren. Selvennyksenä vielä, että tässä en viittaa Keithin pelikieltoon, josta ansaitusti saatu pelikielto on kärsitty ja tapaus käsitelty.

Mitä Crawfordiin tulee, niin mielestäni hän on tänä keväänä ollut vastustajaansa huonompi maalivahti kolmessa pelaamassaan pudotuspelisarjassa eli heikompi kuin Howard, heikompi kuin Quick ja heikompi kuin Rask (Wild-sarjaa en seurannut).
Pitää todennäköisesti paikkansa, vaikka Chicagon jokaisessa sarjassa tuo maalivahtien tasoero onkin mielestäni kaventunut loppua kohden. Howard ei ollut enää ohittamaton viimeisissä peleissä, Quick lauottiin vaihtopenkille toisessa ottelussa ja hänen taakse lipsahti helppo tasoitusmaali kriittisessä neljännessä pelissä, Rask ei ole sarjan edetessä voinut enää sylkeä paluukiekkoja niin huolettomasti pakkien siivottavaksi. Crawfordin taakse sen sijaan tehdään keskimäärin kaksi maalia pelissä. Osa osumista uppoaa helposti ja osa on vaikeita torjua, mutta takaiskujen määrä on pysynyt varsin tasaisena ottelusta toiseen. Joka tapauksessa kokonaisuus ratkaisee ja pelit voitetaan sekä hävitään joukkueena. Varsinkaan palkkakattoaikakaudella ei voi rakentaa joukkuetta joka pelipaikalta All Star -tason pelaajilla. Chicagossa on valittu viimeiseksi lukoksi Vezina-tason maalivahdin sijaan riittävän hyvä ja se näyttäisi toimivan varsin hyvin jo toista kertaa neljän vuoden sisällä.

Loppuun vielä vähän erilaista fiilistelyä. CBC:n introvideoita ei vissiin ole vielä linkitetty tähän ketjuun. Tässä jokaisen pelin introt YouTubesta:
Game 1
Game 2
Game 3
Game 4
Game 5

EDIT:

NHL.comissa on mielenkiintoinen juttu, jossa on verrattu 2010 ja 2013 Blackhawks-kokoonpanoja. Ihan kaikkia pelaajien vertauksia en allekirjoita. Jutusta käy kuitenkin ilmi, että Bowman on löytänyt muutamassa vuodessa varsin onnistuneesti vastaavia palasia, joita Chicago menetti melkoisen paljon mestaruusjoukkueen hajottua kesällä 2010. Myös ruotsalaispuolustajaan osunut valinta Hjalmarssonin ja Niemen välillä on lopulta osoittautunut oikeaksi, vaikka mestarivahdin menettäminen kirpaisikin erityisesti suomalaiskannattajaa. Tämä lainaus kuvastanee muutoksien aurinkoista puolta:
Stan Bowman kirjoitti:
If you bring the exact same team back year to year, it's awful tough to push through the grind of a schedule and a season. If you have a few guys who didn't win it and they want to get there, I think it brings some energy to the group. I don't mind the fact that you have to make some changes.
Tämän kauden menestyksen salaisuus lieneekin siinä kultaisessa keskitiessä, että joukkue pysyi viime kaudesta varsin hyvin yhdessä, mutta se on puoliksi täynnä nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka eivät saaneet vuonna 2010 nimeään kannun kylkeen. Harjoitusleirittömällä tynkäkaudella nuo vähäiset muutokset ovat myös erittäin suuri etu. Finaalivastustaja Bruins on niin ikään muuttunut edellisen kauden jälkeen erittäin maltillisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Loppuun vielä vähän erilaista fiilistelyä. CBC:n introvideoita ei vissiin ole vielä linkitetty tähän ketjuun. Tässä jokaisen pelin introt YouTubesta:
Game 1
Game 2
Game 3
Game 4
Game 5

Kiitokset näistä. Tim Thompson tekee kyllä hienoa jälkeä. Varsinkin se Bruins-Pens-sarjassa nähty Karma Police kummittelee vieläkin mielessä. Hauska nähdä, mitä seuraavaan peliin keksitään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Lyhyt vastaus: suuri osa taklauksen voimasta osuu eteen ojennetulla käsivarrella niskaan/päähän, vaikka osuukin ensiksi olkapään yläosaan. YouTube-videon hidastuksessa tuo näkyy parhaiten 25 sekunnin kohdalla. Kädet alas ja pommi olisi ollut yhtä komea kuin neljännen pelin täydellisesti ajoitettu lonkkataklaus Sharpiin.
Minä en näe, että ilman loukkaantumista olisi tästä kenellekään tullut mieleen edes ehdottaa jäähyä. Nousi kädet hieman niskaan ja takaraivollekin, mutta en näe että tuosta olisi voinut normaalia vartalotaklausta suorittaa, niin kummallisessa asennossa pelaajat olivat toisiinsa nähden.

Neljä minuuttia Boychukin taklauksen jälkeen McQuaid antoi poikittaista mailaa suoraan Shaw'n kasvoihin. Tästä sentään annettiin kahden minuutin jäähy väkivaltaisuudesta. Sekin on varsin huvittavaa NHL:ssä, että esimerkiksi takakarvatessa maila saattaa nousta vahingossa vastustajan mailasta vastustajan kasvoihin ja silloin annetaan lähes automaattisesti 4 minuutin jäähy, jos kasvoihin tulee haava. Pelaajan kun pitää olla vastuussa mailastaan. Maalin edustalla selviää kuitenkin 2 minuutilla, vaikka runnoisi vastustajaa poikittaisella tuulenhalkojaan tai purukalustoon.
Tämä kieltämättä on hassua, tosin tuleehan siitä 2+2 tai 5 jos poikittaisella nenän avaa. Tästä toisaalta tuli mieleen, että ei saanut Kane minuuttiakaan kun jonkun Bruins-pelaajan (Kelly?) nenän aukaisi takomalla häntä niskasta maalinperukoille. Tosin vaikea siinä oli nähdä, mihin nenä tarkalleen osui, mutta uskoisin että Bruins-fanien mielestä siinä tapahtui samanlainen "vääryys" kuin noissa kahdessa yllämainitussakin.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Pikkuisen rupeaa jänskättämään jo, vaikka homma onkin selvä. Hawks nimittäin voittaa aina mestaruuden vuosi JYPin jälkeen. Samalla tapaa ovat pohjalta ponnistaneet menestykseen ja menestyksen suhteen sama kaava. Sieltä pohjalta on myös molempia enemmän ja vähemmän tiiviisti seurattu. Kuitenkin sarjoissaan molemmat ovat aina olleet ainoat vaihtoehdot. Näin molempien joukkueiden kannattajana näyttää mestaruusjuhlattomuus olevan harvinaista nykyään... Leikki sikseen.

Siviilielämä ei ole antanut toistaiseksi mahdollisuutta finaalien katsomiseen, mutta tuleva matsi pitää katsoa. Loma koittaa kuitenkin perjantaina, joten väsyneenä jaksaa kyllä loppuviikon painaa. Tsempit molempien joukkueiden kannattajille!
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Taisi olla ainaskin Seguinilla vuotava nokka edellisessä matsissa, tilannetta tosin en nähnyt mistä se tuli. Ei se Blackhawskaan ole mikään pyhimysten kuoro eikä pidäkkään.

Tuota Lunden näkökulmaa en ymmärrä tapaus Boychuk/Toewsiin, selkeesti lähtee haastamaan 3 Bruins miestä maalin edustalle kynäillen, hieman menettää tasapainoa ja puolustuksen viimeinen lukko on Böychuk joka tulee kädet rinnassa ottamaan miehen pois tilanteesta. Ihan normaali pelitilanne, mutta mielellään kuulisin perusteluja miten tuohon tilanteeseen tulisi tulla jos ei kuten Boychuk nyt tuli? Sehän olisi tehny tosta maalin jos siihen olisi joku tullut hiipien ja anteeksi pyydellen paikkaamaan.

Tuossa vielä tilanne uudelleen: Johnny Boychuk huge hit on Jonathan Toews . June 22, 2013 - YouTube
(Linkki vie youtubeen)

Ei suorassa lähetyksessä näyttänyt jäähyltä, ja nyt piti katsoa kolme kertaa ite uusintana jos siinä olisi jotain mitä jäi huomaamatta, mutta en kyllä vieläkään saa tuosta tilanteesta mitään irti.

Edit: Katoin vielä pari kertaa uudelleen ja jos tuohon olisi tullut kädet kropassa niin aika varmasti olisi osunut oikea kyynärpää suoraan koteloon, jos jotain niin Toewsin tulisi olla kiitollinen Boychukin pehmennyksestä olkapäähän.
Torres jos olisi tuossa tilanteessa niin hyi saatana.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös