Sportin talous

  • 1 048 740
  • 3 449

Tuamas

Jäsen
Mitä itse katselin vanhoja tilinpäätöksiä ja mitä eräs kaveri (Tietää nämä talouasiat hieman paremmin) sanoi, niin ei meillä ole suurempaa hätää, vielä. Katsellaan maanantaina tapahtuuko mitään mullistavaa.

Niin, siis hätää ei ollut vielä viime tilinpäätöksen jälkeen. Nyt on jo jonkinmoinen hätä, koska omistajien/sijoittajien on investoitava yhtiöön (jälleen) satoja tuhansia euroja, jotta toiminta voi jatkua. Ja kun katsotaan Sportin aikaisempaa tuloskuntoa, niin tuo raha on sijoittajien oltava valmis menettämään, koska Sportin aiempien kausien vanhat tappiot ovat syöneet kaiken oman pääoman, eli voittoa olisi tultava todella paljon (300k eur ei riitä vielä mihinkään) jotta yhtiöstä voitaisiin jakaa osinkoa ja Sportin historia ei ainakaan osoita mitään sellaisia merkkejä, että tuloskaan muuttuisi hirveästi parempaan suuntaan.

Ja hätää ei toki ole niin kauan kun omistajat/sijoittajat investoivat uutta rahaa sisään yhtiöön, mutta jos jossain vaiheessa kärsivällisyys loppuu, niin se taittanee kamelin selän.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Juu nimenomaan Sportille "tiotusentals euro" tuomarikustannuksia. Toki, Sportin tiedotuskulttuuria tietäen, summa on varmasti aika tarkalleen 10 000 euroa.

Sorry vaan, kun tenttaan vielä. Oliko toimittaja kirjoittanut, että LIIGAKARSINNAN tuomarikulut olivat kymmeniätuhansia euroja? Niinkuin täällä on kirjoitettu, on Vasabladetin juttu toimittajan kirjoittama, ei siis Sportin tiedote.

Ja diablolle. Ilmoitatko täällä, milloin Lassila ja Rintamäki tulivat Sportin hallitukseen. Kysyn sinulta, kun puutuit minun, A-pisteen ja Castillon väliseen keskusteluun ja A-piste ei ole siihen mitenkään reagoinut. Pystyn keskustelemaan aiemman/aiempien ja nykyisen hallituksen aikaansaannoksista paremmin vasta sitten, kun tiedän milloin Lassila ja Rintamäki hallitukseen nimitettiin.
 

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sorry vaan, kun tenttaan vielä. Oliko toimittaja kirjoittanut, että LIIGAKARSINNAN tuomarikulut olivat kymmeniätuhansia euroja? Niinkuin täällä on kirjoitettu, on Vasabladetin juttu toimittajan kirjoittama, ei siis Sportin tiedote.

Ei mitään hätää, näin siellä lukee: "Fjolåret orsakade Sport en hel del överraskningar på kostnadsfronten - Ligakvalet blev betydligt dyrare än vad vi hade räknat med. Bara domarkostnaderna gick på tiotusentals euro...säger Hiltunen"

Eli niin kuin juttu on kirjoitettu tämä on laitettu Hiltusen sanoiksi, että pelkästään liigakarsinnan tuomarikustannukset olivat kymmeniä tuhansia euroja. Voi joka tapuksessa olla virhe jutussa.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Niin, siis hätää ei ollut vielä viime tilinpäätöksen jälkeen. Nyt on jo jonkinmoinen hätä, koska omistajien/sijoittajien on investoitava yhtiöön (jälleen) satoja tuhansia euroja, jotta toiminta voi jatkua.
Niin, sen takia totesinkin ettei vielä ole hätää, koska maanantai ratkaisee aika paljon että mihin suuntaan vaasalaista kiekkoilua ollaan viemässä, ylös- vai alaspäin?
 
Kun ihmetellään että mikä sitä tulosta on syönyt niin yhta asiaa ei vielä ole mainittu. Paljonko mahtoi olla Herra Päävalmentajan mestaruus-/karsintabonukset? Hiltusen mukaan pelaajabonukset olivat 27000 eur, enkä yhtään ihmettelisi jos valmentajan bonukset mestaruudesta olisi samaa luokkaa ja karsinnoista jotain "kymppi per voitto, saatana".
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
En tiedä olenko ainoa joka ajattelee niin, että nyt julkisuuteen tulleet taloustiedot vievät pohjan viime kauden urheilulliselta suoritukselta. Sport on operoinut velkarahalla, joka ei ole hallinnassa. Joukkue on ollut kovempi, mihin Sportilla on oikeasti varaa.

Tänään Pohjalaisessa oli juttu Sportin "liigakelpoisuudesta". Meinasin vetää aamukahvit väärään kurkkuun. Mikä vitun liiga? Sportissa on edessä n. kymmenen vuoden terveyttämisprosessi (tai ainakin pitäisi). Kuinka Pohjalainen edes voi mainita liigan?

Olen peräänkuuluttanut pienempää riskiä Sportin toiminnassa. Sportin on ensi kaudella mentävä ihan päätyyn - jälleen - ja sekään tuskin riittää edes nollatulokseen. Miten näin voidaan lähteä tulevaan kauteen?

Hallituksessa on "nimimiehiä", mutta hanskat eivät pysy käsissä. Koska loppuu Hiltusen mielenkiinto leikkiä jääkiekkoseuran johtajaa? Puhelin ei enää soikaan Vaasan päässä ja Hiltunen nauttii ajastaan Espoossa, kenties paikallisen futisseuran VIP-katsomossa.

Saari on ansainnut valehtelullaan potkut. Kuka ostaisi moiselta paskanpuhujalta mitään? Minä en ainakaan ostaisi.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ole tarkoitus potkia maassa makaavaa, mutta...

Muistuu mieleen viimekevään "varmasti pystytään nousemaan kun rahaa tulee ovista ja ikkunoista" "Juhani marssii pankkiin ja ottaa lainaa" -tyyliset uhoamiset. Missäköhän jamassa mahtaisi Sport olla, mikäli Ässät olisi taipunut viime keväänä?

Jos muutenkin vertaa esim liigan "huonoimman" ja mestiksen parhaan taloustilanteita, niin aika mittava ero on, vaikka käsittääkseni sportin yleisömäärät ja oheismyynti etc. ei ole ihan heikoimmasta päästä.

Oma veikkaukseni on, että vaikka Sport tulisi joskus liigaan nousemaan urheilullisella puolella, niin talous ei tule isoihin kabinetteihin hetkeen riittämään. Sport on jo vuositolkulla natissut liitoksistaan ja käynyt tekohengityksella.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
En tiedä olenko ainoa joka ajattelee niin, että nyt julkisuuteen tulleet taloustiedot vievät pohjan viime kauden urheilulliselta suoritukselta. Sport on operoinut velkarahalla, joka ei ole hallinnassa. Joukkue on ollut kovempi, mihin Sportilla on oikeasti varaa.

Olipa joukkue ollut minkä hintainen hyvänsä, niin sen valmentajalle ja pelaajille ei annettu täällä pitkin viime syksyä mitään mahdollisuuksia menestykseen. Vain harva uskoi viime kauden alusta asti siihen, että vihdoin oli Vaasassakin joukkue, joka veisi Mestiksen mestaruuden ja etenisi SM-liigakarsintoihin. Minulle Sportin viime kauden urheilullinen huipputulos tarkoittaa sitä, että tulevalla kaudella myös taloutta saadaan kohennettua niin, että jatkossa SM-liiga on Sportin osalta reaalinen tavoite.

En tiedä saadaanko tulevalla kaudella täällä JA:ssa lähellekään sen kaltaista vääntöä aikaan kuin viime syksynä oli. Sportin huonon viime kauden taloudellisen tuloksen tultua julki, on keskustelu taas virinnyt mukavasti aivan samaan tapaan kuin viime syksynä keskusteltiin vilkkaasti silloin, kun Sportin peli ei kulkenut. Näyttää siltä, että nykyiset ja entiset Ässä-kannattajat johtavat tätä Sportin ja Tamin lynkkaamista ja perässäjuoksijoita on ilmestynyt, tosin vielä viime syksyistä huomattavasti vähemmän, muista seuroista peesaamaan näitä ilkkujia.
Kuten olen kirjoittanut, ymmärrän pitkäaikaisten Sport-kannattajien kiukun, koska rehellisyys ja totuus ei näytä olleen joidenkin Sport-toimijoiden ohjenuorana. Odottelen myös mielenkiinnolla Sportin johdon virallista tiedotusta siitä, miten Sportin talouden kanssa on pelattu. Uskon vakaasti, että Sport lähtee Hiltusen johdolla uuteen, kaikin puolin läpinäkyvään, aikakauteen tulevalla kaudella. Sport-kannattajien luottamus seuraan on palautettava ja sen merkityksen Hiltunen varmaankin tietää.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Heikki Hiltunen avaa sanansa arkkunsa vaasansport.fi:n haastelussa:

Haastattelu
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pari juttua tuossa Hiltusen haastiksesta.

Edellä mainittu kirjaamistavan muutos on suurin yksittäinen tekijä, joka aiheutti kirjanpidollisen tuloksen painumisen tappiolle, mutta on myös valitettavaa että yhtiön kulut myös olivat myös merkittävästi budjetoitua suuremmat, joten operatiivinen tulos jäi hyvin lähelle nollatulosta.

Lasketaanko tähän "operatiiviseen tulokseen" mukaan yhteistyökumppaneilta kesken kauden kerätty n. 100 000€? Jos lasketaan niin Sportin väitetty plusmiinusnolla viime kaudelta onkin -100 000€.

Osa kuluylityksistä, kuten pelaajaturvamaksujen nousemista kesken kauden (vaikutus n. 60 000€) ei oltu osattu odottaa budjetointivaiheessa.

Käsitykseni mukaan vakuutusmaksujen nousu oli tiedossa hyvissä ajoin ennen viime kauden alkua. Ainakin muistan liigaseurojen johtajien harmitelleen tilannetta ja nousevia kustannuksia. Selitys siis ontuu. Omissa papereissa tämä menee ammattitaidottomuuden kautta budjetointivirheeksi.

Pelaajahankintoihin liittyvät epäonnistumiset viime ja edellisellä kaudella aiheuttivat myös budjetoimattomia ylimääräisiä kuluja.

Tässä tullaan kaksikkoon Juha Saari-Juhani Tamminen. Tehdään näkemättä aivan järjettömiä pelaajasopimuksia. Olisi vähintään aiheellista kertoa seikkailun Aikins-Prudden-Collins-kokonaiskustannus.

Ja sama meno siis jatkuu. Tamminen käveli Bergman-casessa taas kaikkein yli. Ja tämäkin on fakta. McGregorin sopimusmalli lienee samanlainen. Sportin onneksi McGregor on paljastumassa pelimieheksi. Toisaalta, tuskin hän Vaasassa ensi kaudella pelaa, jos meno on nähdynlaista.

Pelaajahankintojen epäonnistumisien rinnalle voisi myös hyvin nostaa epärealistisen palkkatason. Sportissa maksetaan rivimiehille liikaa ja pelaajilla olleet optiot nostavat palkkakustannuksia, mutta joukkueen taso pysyy korkeintaan samana, siis näiden pelaajien osalta.

Tulopuolella yhteistyökumppanituotot jäivät alle budjetoiduista, kuten myös ottelutuotot erityisesti runkosarjan aikana.

Saaren sopimus alkaa näyttää entistä anteliaammalta. Sport ei ole päässyt edes tavoitteisiinsa ja Saaren tienestit lähenee 60 000 euroa vuodessa... Ei hullumpi diili. Mikä repii myymään, jos vähempikin tuottaa tuollaiset tulot.

Ottelutuotoissa taas elettiin peri sportmaiseen tapaan jossain pilvilinnoissa. Tammisen media-arvo on vaasalaisten silmissä sulanut ja runkosarjan yleisömäärät jäivät oleellisesti budjetoidusta.

Olemme budjetoineet nyt menossa olevan tilikauden siitä lähtökohdasta että nollatulos saavutetaan vaikka play-off kierroksia ei tulisi ensimäistä kierrosta enempää.

Samaa mantraa on jauhetta jo useita vuosia. Tämä kaikki on ollut paskapuhetta. Kuka uskoo tätä nyt? Joukkueen n. hinnan tietäen, en pidä lausahdusta realistisena.

Vaikuttaako tämä SM-liigapaikan tavoitteeseen? -Ei vaikuta.

Hoho. Pistäkää nyt osakeyhtiö sellaiseen tilaan, että se ei ole ihan heti menossa konkurssiin niin mietitään sitten. Velkaa taitaa olla varovaisen arvion mukaan se 500 000-700 000 euroa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Diablolle on myös kysymys. Milloin Lassila ja Ristimäki tulivat Sportin hallitukseen? Tähän voi vastata joku muukin, joka asian tietää.
Noniin olitkin kerennyt jo tätä kysyä toiseenkin kertaan. En ole itse ollut tietokoneen/foorumin äärellä. Rehellisesti sanottuna, en muista milloin Lassila ja Rintamäki tulivat Sportin hallitukseen.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Noniin olitkin kerennyt jo tätä kysyä toiseenkin kertaan. En ole itse ollut tietokoneen/foorumin äärellä. Rehellisesti sanottuna, en muista milloin Lassila ja Rintamäki tulivat Sportin hallitukseen.

Tämän jutun mukaan Henri Lassila olisi tullut Sportin hallitukseen vuonna 2006, koska 2007 hänet valittiin hallituksen puheenjohtajaksi ja tuossa jutussa mainitaan, että hän olisi nimityksen yhteydessä ollut hallituksessa toista vuotta.
 
Suosikkijoukkue
Punavalkoiset Vaasan Ylpeydet
Diablolle on myös kysymys. Milloin Lassila ja Ristimäki tulivat Sportin hallitukseen? Tähän voi vastata joku muukin, joka asian tietää.


En tiedä minäkään, mutta samalla vaivalla kuin tuo kysymyksen kirjoittamien olisi google paljastanut seuraava :

Vaasalainen Lassila ehti toimia osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajana reilut kaksi vuotta, samoin varapuheenjohtaja Rintamäki on ollut "kakkosmiehenä" saman ajan.
Rintamäki oli hallituksessa rivijäsenenä jo Juhani Tammisen ensimmäisen Sport-pestin aikana, ja hänen jääräpäisyytensä budjettikurin suhteen sai jopa Tammisen häkeltymään ajoittain.
link
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tämän jutun mukaan Henri Lassila olisi tullut Sportin hallitukseen vuonna 2006, koska 2007 hänet valittiin hallituksen puheenjohtajaksi ja tuossa jutussa mainitaan, että hän olisi nimityksen yhteydessä ollut hallituksessa toista vuotta.

Kiitos Putte ja pedro_de_vaasa vaivannäöstä. Olen joskus aiemmin kirjoittanut, että kunnioitan näitä vastuunkantajia, jotka lähtevät oman työnsä ohella vetämään mitä tahansa urheiluseuraa. Näin on myös minun osaltani Henri Lassilan ja Ari Rintamäen kohdalla.

Kirjoitin tänne, että nyt on Hiltusen johdolla siivottu vanhoja rasitteita pois. Castillo ei hyväksynyt käsitystäni, vaan kertoi, että todelliset siivoajat lähtivät viime lokakuussa Sportin hallituksesta. A-piste oli Castillon kanssa samaa mieltä ja kertoi Lassilan (2007 pj., minun lisäykseni) ja Rintamäen (2007 vpj.) olleen hallituksen ainoat talousasioista perillä olleet jäsenet. Diablo kirjoitti täällä minulle samoin kuin C ja A-. Omalta osaltani totesin, että L ja R olivat siunaamassa niitä päätöksiä, jotka tehtiin viime kauden joukkuetta kasattaessa (pl. Pruddenin hankintaa). Viime kauden budjettien teossa heillä on täytynyt olla myös merkittävä rooli.

Toisaalta moni nimimerkki on kirjoittanut, että Sportin touhu on ollut samanlaista (holtitonta rahankäyttöä, vastuutonta pelaajapolitiikkaa, valehtelua jne.) jo vuosien ajan. Ristiriitaista tietoa on siis olemassa. Ennen, kun muutin 2007 syksyllä Kouvolasta Vaasaan ja siirryin Sportin kannattajaksi, olin siinä käsityksessä, että Vaasassa oli jääkiekkoasiat hoidettu esimerkillisen hyvin. Nyt minulla on siitä jo tieto: Sport on nostettu Mestis-mestareiden arvostettuun joukkoon ja ansio siitä kuuluu myös Lassilalle ja Rintamäelle, jotka mm. valitsivat Juhani Tammisen toista kertaa Sportin päävalmentajaksi.

Uuden hallituksen johdolla Sportia ollaan laittamassa SM-liigakuntoon. Tuote on hyvä ja viritetty riittävään iskukykyyn. Tulossa on mielenkiintoinen kausi.
 

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En tiedä olenko ainoa joka ajattelee niin, että nyt julkisuuteen tulleet taloustiedot vievät pohjan viime kauden urheilulliselta suoritukselta. Sport on operoinut velkarahalla, joka ei ole hallinnassa. Joukkue on ollut kovempi, mihin Sportilla on oikeasti varaa.

Minä en ole samaa mieltä (ylllätys yllätys) mestaruus on saavutus jota arvostan suuresti edelleen. Talous on ennenkin ollut päin seinää Sportissa (Ehkä ette muista kun Laaksoharju pelasti Sportin omilla rahoillaan konkurssilta, siitä ei ole hirveen monta vuotta) mutta mitään menestystä ei silloin tullut.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Minä en ole samaa mieltä (ylllätys yllätys) mestaruus on saavutus jota arvostan suuresti edelleen. Talous on ennenkin ollut päin seinää Sportissa (Ehkä ette muista kun Laaksoharju pelasti Sportin omilla rahoillaan konkurssilta, siitä ei ole hirveen monta vuotta) mutta mitään menestystä ei silloin tullut.
Ongelma onkin siinä, että jos urheilullisesti nappiin menneellä kaudella tulee takkiin talouspuolella noin paljon niin miten käy silloin kun se urheilullinen puoli tekee sukelluksen?
Ei ne kaikki yhteistyökumppaneilta tai kausikorteista tulevat rahat tule huhtikuun aikana kun selitykseksi tarjottiin sitä, että seuraavan kauden rahoja olisi ennen käytetty paikkaamaan vanhoja kuluja.

Kallisjoukkue, vielä kalliimpi valmennus ja toimiston porukka sen lisäksi rahaa vielä tuhlataan tai viedään muihin taskuihin uskomattomia summia.
Totaalisen tuuletuksen paikka seurajohdossa tuollaisen kauden jälkeen kun menestys kaudella ei vaan saa tehdä tappiota tuollaisia summia.
Merkittävät investoinnit tulevaisuuteen voisivat selittää tappioita mutta Sport ei ole kaiketi tehnyt suuria investointeja rakentamalla uusia tiloja halliin tai vastaavaa?
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Totaalisen tuuletuksen paikka seurajohdossa tuollaisen kauden jälkeen kun menestys kaudella ei vaan saa tehdä tappiota tuollaisia summia.

Jos jotain omia päätelmiä tuosta Hiltusen haastattelusta voi tehdä, niin omani on sellainen, että Juha Saaren asema on kaikkea muuta kuin varma tällä hetkellä.

Tuleeko organisaatioon muutoksia?
-En halua mennä asioiden edelle. On selvää että meidän tulee vahvistaa sekä talouden johtamista että myyntiä. Keskustelemme tästä hallituksessa lähipäivien aikana ja tulemme varmasti miettimään keinoja joilla saamme paikattua tilannetta

Talouden johtaminen ja myynti lienee juuri ne Saaren hommat ja siihen kun lisätään kanadalaisten erittäin kalliit sopimukset, jotka Saari teki niin luulisin, että aika heikossa asemassa Saari nyt on ja hyvä niin.

Itselleni riittää se valehtelu. Pelkästään siksi hänet tulisi erottaa ehdottomasti. Perus-pohjalainen luonteeni ilmeisesti syynä tähän. Olisi vain myöntänyt että Aikinsin ja Pruddenin kanssa on kahden vuoden diilit tai että rankasti otetaan takkiin tällä kaudella koska menot oli niin kovat.

Hiltunen ei vielä ainakaan ole tainnut jäädä kiinni kusetuksesta. Uskon ainakin vielä, että nuo kaverit saavat Sportin talouden kuntoon jos nyt heräävät tähän tilanteeseen ja alkavat oikeasti seuraamaan, että mitä siellä Kuparisaaressa tehdään kauden aikana eivätkä vain ilmesty paikalle ratkaisevaan finaaliin. Noiden herrojen kontaktit ja omakin varallisuus on sitä luokkaa, että jos halua on niin yksi jääkiekkoseura kyllä saadaan jaloilleen.

Se nyt pitäisi olla jo selvää, ettei Juha Saarta saa päästää enää lähellekään Sportin rahoja. Potkut vaan ja uusi mies tilalle. Toisi vähän uskottavuuttakin takaisin kun ei sama mies jatkaisi näin monen taloudellisen epäonnistumisen jälkeen.
 

Timitri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä taidetaan olla taas sen kysymyksen ääressä, johon vastauksena liiga aikanaan suljettiin. Tarkoitushan oli tervehdyttää talouksia ja estää velkarahalla putoamisen pelossa tai nousupaineessa tehdyt riskiliikkeet.

Suljettu liiga oli urheilullisesti täysin perseestä. Viime keväänä nähtiin, että tasoero voi olla sopivissa olosuhteissa hyvinkin pieni. Nousumahdollisuus onkin mielestäni ehdottomasti oltava. Ongelma on siinä, että se nousu nähdään ehkä autuaaksi tekevänä asiana, jonka jälkeen kaikki on mahdollista ja taivaat auki. Varsinkin Juhanilla on parista kokemuksesta huolimatta tätä vikaa. Lienee nyt aika selvää, että Sportin mahdollisuudet satsata uskottavan liigakokoonpanon aikaansaamiseen olisivat tämän tuloksen pohjalta olleet aika heikot.

Tilanne on kyllä tosi nurinkurinen. Jos et saa kovaa kokoonpanoa jalkeille mestikseen, et voi taistella noususta. Jos taas lyöt rahaa likoon paljon, koko seuran tulevaisuus voi kovan tappion myötä olla uhattuna. Kai se ainoa oikea tie olisi se, että juniorotoiminta kuntoon ja sitä kautta vähemmän ostomiehiä edustukseen. Tässä Sport on käsittääkseni mennytkin paljon eteenpäin, kunhan vaan valmennus uskaltaa antaa junnuille vastuuta. Toisekseen talous täytyisi saada ensin tukevalle pohjalle, kuten Kärpillä ennen liiganousua. Vaasassa (ja Etelä-Pohjanmaassa) talousalueena olisi varmasti potentiaalia samantapaiseen. Viime kevään hurmos karsinnoissa oli näyttö tästä.

Sportin joukkueelle kaikki kunnia viime kevään hienosta taistelusta ja toivon, että tulevaisuudessa näkisimme Sportin liigassa, kunhan pudottaa jonkun muun kuin Ässät. Seuran johdossa on kyllä nyt muutoksen paikka. Jos toimitusjohtaja peittelee asioita ja valehtelee niin ei pitäisi olla kysymystäkään miehen asemasta. Kiertoon. Kunhan vain ei anneta herra päävalmentajalle toimitusjohtajankin roolia, silloin vauhtisokeus vie seuran konkurssiin. Toivottavasti hallitus osaa vetää oikeat johtopäätökset eikä aja hulluilla riskeillä seuraa alas vaan parin vuoden päästä nähdään liigassa terveellä pohjalla oleva Sport.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
(Työ)kiireiden takia pystyin nyt vasta kunnolla keskittymään tähän ketjuun. Todella mielenkiintoista, monipuolista ja opettavaista keskustelua.

Siffa, olit minun yhtä viestiäni lainannut ja ehkä odotit kommenttejani asiaan. Paljon olisi sanottavaa, mutta en lähde asiasta nyt vääntämään. Toisaalta siksi, että meidän ajatus- ja ehkä jopa arvomaailmamme Sportin suhteen ovat niin etäällä toisistaan, että kuljettavana olisi loputon suo. Toisaalta siksi, että odottelen nyt rauhassa, mitä tuleman pitää. Valitseeko Sport tosiaan läpinäkyvyyden toimintansa suhteen. Hieman tässä kyllä pelottaa, mitä tuleman pitää.

Tämä kirjoitukseni on melko turha, mutta reagointi kuitenkin siffan lainauksiin.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Siffa, olit minun yhtä viestiäni lainannut ja ehkä odotit kommenttejani asiaan. Paljon olisi sanottavaa, mutta en lähde asiasta nyt vääntämään. Toisaalta siksi, että meidän ajatus- ja ehkä jopa arvomaailmamme Sportin suhteen ovat niin etäällä toisistaan, että kuljettavana olisi loputon suo. Toisaalta siksi, että odottelen nyt rauhassa, mitä tuleman pitää. Valitseeko Sport tosiaan läpinäkyvyyden toimintansa suhteen. Hieman tässä kyllä pelottaa, mitä tuleman pitää.

Kiitos, kun vastasit. Kirjoitit aiemmin, että Lassilan ja Rintamäen lähdettyä häipyivät hallituksesta samantien talousasioiden ja rahankäytön ainoat asiantuntijat. Tähän saumaan ymmärrän, että tarkemmin tämä väite on sinulle (myös Castillolle ja diablolle) vaikeaa perustella, koska talousongelmia on ollut silloinkin, kun L ja R olivat merkittävissä asemissa Sportin hallituksessa. Kun vielä L ja R olivat päättämässä viime kauden valmennuksesta ja pelaajista (pl. Prudden) sekä toimiston miehityksestä, eivät L ja R pääse vastuusta maininnalla, että he olivat hallituksen ainoat jäsenet, jotka hallitsivat talousasiat ja rahankäytön.

Tuota en ymmärrä, miten meidän ajatus- ja arvomaailmamme Sportin suhteen voisivat erota mitenkään. Tunnen tasan tarkkaan sen tunnetilan, missä aina jääkiekkoseurat toimivat. Seuroilla ovat kannattajat ja oppositiokannattajat. Tilanne voi mennä päälaellensa aivan inhimillisistä syistä. Oppositiossa olevat voivat siirtyä kannattajiksi monista syistä johtuen ja päinvastoin kannattajat oppositioon. Kirjoitin sen jo viime syksynä, että on tärkeää, että molemmat osapuolet käyvät seuraamassa sankoin joukoin pelejä. Jääkiekkoseurojen ympärillä leijuu koko ajan tämä ristiriita eikä Sport ole siinä muita kummempi. Tunnistin jo viime syksynä täällä JA:ssa nopeasti kunkin kirjoittajan sen hetkisen suhteen Sportiin. Sehän selviää kirjoituksista, eikä kenenkään pidäkään kirjoittaa mitään muuta kuin sen, mitä mieltä kulloinkin on. Tunnelman aistii myös katsomossa. Oppositokatsoja toivoo, että Sportille ja varsinkin Tamille tulisi tappio ja saa tappiosta voimaa sille hetkelle. Tappion hetkillä oppositiokatsoja on kingi katsomossa ja erätauoilla. Näin on kaikkialla eikä Vaasa tee tästä poikkeusta ja hyvä niin.

Minut leimattiin viime syksynä yltiöpositiiviseksi Sportin suhteen, vaikka tunnistin aidosti Sportin urheilulliset mahdollisuudet. Nyt uskon vakaasti, että Sportin hallitus on oppinut läksynsä ja osaa luotsata seuraa vaikeassa taloudellisessa tilanteessa oikeaan suuntaan. Sportilla on tuote iskussa heti sarjan alussa, mikä tietää hyviä yleisömääriä koko kaudeksi Kuparisaareen.

Olen aina ollut sitä mieltä, että omia, kyvykkäitä junioreita tulisi ajaa viisaasti miesten joukkueeseen sisään. Eiköhän tämäkin arvo ole meillä sama?

Seuran kannattajille ja ulospäin tapahtuva tiedottaminen on perustuttava rehellisyyteen. Kuitenkaan kaikista seuran asoista ei pidä eikä voi julkisesti tiedottaa, silloin on viisainta pitää suut kiinni. Eiköhän tässäkin olla samalla arvopohjalla liikkeellä.

Seuran on pidettävä pelaajien kanssa tekemänsä sopimuskohdat prikulleen. Tällä tärkeällä osa-alueella ei ole mahdollisuutta luovia tippaakaan. Tästä esimerkkeinä Collins/Prudden ja Aikins pelaajasopimukset, jotka minun mielestäni oli rahallisesti korvattava täysimääräisinä niinkuin sopimuspapereissa luki. Tästäkin uskon sinun olevan samaa mieltä kanssani.

Sportin suhteen me olemme luonnollisesti eri asemassa. Sinä olet kirjoituksistasi päätellen seurannut seuran myrskyjä jo pitkään hyvin läheltä. Minä olen oppini näistä saanut muissa jääkiekkoseuroissa ja voin kertoa, että värikästä on ollut.

Edit: ymmärrän, jos sinun on ehkä vaikea oman tilanteesi vuoksi vastata näihin minun kirjoituksiini, joten en odota vastinettasi, kunhan selittelin omia ajatuksiani.
 
Viimeksi muokattu:

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vähän ihmetyttää, kun porukka on jakelemassa potkuja seuran johdolle nyt.
Jos olen oikein käsittänyt tämä 300000 egen tappio on kasautunut niin että jo vuosia
on kirjattu tilikauden tulokseen oikeasti seuraavalle tilikaudelle kuuluneita tuloja.
Kun itse muistelen jokunen vuosi sitten ilmoitettiin että Sportin tilikausi muutetaan siksi joka sen nyt on. Joku voi muistaa milloin tämä tapahtui, Ymmärsin että sen jälkeen on alettu tehdä näitä virhe kirjauksia, kun "pelikausi" onkin jatkunut keväisin pidemmälle kuin tilikausi ja tuloja on ollut. Siis minusta syyllisiä saa etsiä monen vuoden ajalta. Pää vastuullisena pidän kulloistenkin hallitusten jäseniä ja sen puheenjohtajia. Hiltunen nyt kuitenkin esiintulollaan on puhdistamassa pöytää. On huomioitavaa että Hiltusen lausunnon mukaan viimekausi meni n. nolla tuloksella. Onko Hiltusen lausunnot luotettavia vaikuttaa jokseenkin uskottavilta, varsinkin siksi että hän kertoo tulevalle kauden budjetoidun niin, että jo mukana olo ekalla playoffs kierroksella tuo nolla tuloksen. Ei muuten tuo uskoa, ensi kevään tullaan näkemään onko Hiltusen lausunto ollut totta. Tietysti budjetin toteutuminen edellyttää mm katsoja määrien toteutumista, mutta liekö epäilystä nyt kun joukkue on selkeästi viimevuotista iskukykyisempi ja käsittääkseni yleisötavoite oli asetettu realistiseksi.

Tämän tapauksen vuoksi on turha vetää ainuttakaan johtopäätöstä Sportin kyvystä selviytyä taloudellisesti liigassa. Vanhat velat on kuitattava, ne ovat syntyneet viimevuosien aikana ei viimekaudella!

Itse kuitenkin näen että viime vuoden pelillinen menestys oli paras mahdollinen enkä sinänsä halua toivoa nousu tämänkään kauden jälkeen, vaikka nyt se näyttäisi olevan entistäkin realistisempaa. Tärkeää on että liiga on auki ja mm Sport voi sinne pyrkiä kuten viime vuonna karsintapelien kautta. Jos noustais epäilemättä alkuvuodet olisivat suuren muutoksen aikaa ja jos tukijoiden hankinta ei onnistuisikaan olisi loppupäässä roikkuminen kohtalona. Henkilökohtaisesti en piittaa ihailla vaikkapa Jokereiden joukkuetta Vaasan hallissa, jos Sport ei ole taloudellisesti riittävän vahva kilpailemaan sen kanssa.
 

teukka2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Monet ovat kyselleet mm. noiden "yllätyksenä tulleiden" tuomarikulujen ym. playoffien kulujen perään ja itsekin ihmettelin, että miten hitossa sellaiset kulut voivat tulla yllätyksenä, jos seuraa johdetaan "ammattimaisesti".
Vaikka nuo summat nyt olisivatkin vain pisara meressä tässä sopassa, niin yksi mahdollinen vastaus pälkähti päähän juuri äsken.

Jospa niitä kuluja ei ole kukaan oikein tiennyt etukäteen. SM-liiga ja Jääkiekkoliitto ovat molemmat näyttäneet olevan oikein sekoilun mestareita tässä viime aikoina. Kun muistetaan, että esim. liigaosakkeen hintaa ei oikein tuntunut kukaan tietävän vielä keväälläkään, tai kuinka unohtumattomasti nämä jääkiekkopäättäjät onnistuivat töppöilemään liigakarsintojen televisioinnin siihen pisteeseen, ettei matseja näyttänyt yksikään kanava, niin ei kai tässä valossa olisi mitenkään omituista, ettei kukaan etukäteen tiedä, minkälaiset kulut vaikkapa liigakarsinta-otteluiden kohdalle lätkäistään vaikkapa juuri tuomareiden osalta.
Veikkaan, että näissä asioissa on tullut liigan tai liiton taholta Sportin suuntaan yllättävän isoa hintalappua siinä vaiheessa, kun ylipäänsä on jotain saatu päätettyä.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Kun muistetaan, että esim. liigaosakkeen hintaa ei oikein tuntunut kukaan tietävän vielä keväälläkään
Suurelle yleisölle tuota osakkeen tarkkaa hintaa ei kai missään vaiheessa kerrottukaan, mutta eikös nousuun halukkailla, Sport mukaanlukien, hinta ollut tiedossa jo hyvissä ajoin. Näin ainakin muistan Vuorisen jossain lehtihaastattelussa lausuneen, eikä soraääniä kuulunut ainakaan Vaasasta.

Aika iso likasanko kaadetaan nyt yhden miehen päälle. Saaren lausunnot ja sopimustöppäilyt kielivät toki todellisesta ammattitaidottomuudesta ja erottaminen ei mikään suuri vääryys olisi. Kuitenkin Sportin organisaatio on sen verran pieni, ettei Saari nyt sentään täysin itsenäisesti ole päässyt puuhastelemaan. Lausunnot talouden tilasta ja pelaajasopimuksista on hyvin todennäköisesti "hyväksytetty" hallituksella ennen tiedottamista. Jos ei ole, niin hallituksen jäsenten saamattomuus asettuu entistä kummallisempaan valoon.
Saarihan on sitäpaitsi ollut pitkän aikaa jonkinlainen hätävara, joka on kutsuttu paikkaamaan kun varsinaisesti tehtävään haetut toimitusjohtajat ovat lähteneet kuka mihinkin suuntaan eri syistä (Tamminen, Pajuluoma, Välimäki).

Kirjoituksen tarkoitus ei ole päästää Saarta pälkähästä, vaan peräänkuuluttaa ymmärrystä sille että Sportin pyörittämisestä ja tuloksentekemisestä ei ole vastuussa yksin tj, varsinkaan tällaisessa tilanteessa jossa taustalla häärii Tamminen ja hänen hallituksessa istuvat hyvät ystävänsä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Paljon hyvää kommenttia tullut kuluneen vuorokauden aikana. Olennaista ei kuitenkaan ole mikään Hiltusen toteama tilinpäätöksen tekninen kikkailu (Pohjalainen 30.8.2009), vaan se että viivan alle jäi se 300 000 euroa tappiota. Tästä ei nyt päästä yli eikä ympäri. Se on mestikseen niin kova summa, ettei tuollaista saa aikaan kuin kunnolla töpeksimällä ja elämällä kuin kroisokset. Jos tästä yhtään mitään myönteistä voi hakea, lienee vieraan pääoman osuus nyt pienempi kuin vuonna 2000, jolloin lappua laitettiin luukulle tämän luokan persnettojen seurauksena.

Hiltusen ympäripyörät selitykset vailla tarkempia yksityiskohtia ovat yhtä tyhjän kanssa, kunnes osakeyhtiö on oikeasti valmis kertomaan kuka on laskuttanut ja paljonko (ja vetääkö joku ns. välistä). Kannattajana minä vaadin tätä. Pitää muistaa että me kannattajat sentään saamme aikaan lähes 2/3 koko liikevaihdosta.

On suorastaan käsittämätöntä jos viime vuoden joukkueessakin on maksettu lähes liigatason palkkaa useammalle pelaajalle, vaikka konkreettista liigatasoa siellä edusti lähinnä vain Sihvonen, Immonen ja Suomalainen.

Tammisen rooli on rahankäytössä on ollut korkeintaan toimia ylipuhujana, missä hän toki varmasti on onnistunut. Silti on tj:n ja hallituksen tehtävä pitää valmentaja aisoissa. Mielenkiintoinen fakta toki on, että Sport on nyt molempina Tammisen täysinä kausina tehnyt muhkeat tappiot. On syytä kysyä, millaisia sopimuksia Juhani on näille maailmanluokan pelaajilleen ollut tarjoamassa. Faktaa on myös se, että Tami on aina vaatinut satsauksia. Vaasassa on porukkaa, jotka tällä tasolla sellaiseen saattavat lähteä - ainakin puheissaan. Se on yksi pääsyy siihen, miksi pilvilinnoissa paistatteleva Tamminen täällä on - Vaasassa Tami on omanlaistensa kravattimiesten joukossa. Konkretia on sitten toinen juttu. Sportin tukijat haluavat nähdä Vaasassa liigakiekkoa, mutteivät todellisuudessa juurikaan halua aidosti satsata. Nyt sitten ollaan tilanteessa, että tukijoiden on lompakkoaan kunnolla avata, jotta liigapaikan metsästys voi jatkua.

Kyllä tämä pitkä miinus rahakirstussa vie intoa alkavalta kaudelta, ei voi mitään! Seuraa tässä nyt sitten pelejä tyynesti, kun ei voi enää varmuudella tietää, milloin siellä ei kyetä velvoitteista suoriutumaan, ja vetääkö joku välistä vaikka halli on täynnä jne.. varsinkin kun kehenkään ei voi luottaa. Ja sitten meillä on kerrankin mielenkiintoinen ja taitava joukkue... KIITOS VAAN SAARI ja muut roistot!!

ANOMUS: Laaksoharju ja Välimäki takaisin!!
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Tuli pieni tänka på-juttu. Sportin johto syyttää "miinuskolmesataatuhatta"-tulosta kirjanpitoteknisiin muutoksiin. Jos oikeasti kauden tulos olisi ollut positiivinen/nollatulos, oltaisiin myös kerrottu kuinka paljon tämän kauden tuloista ollaan kirjattu edelliskaudelle. Tätä ei olla kerrottu. Rohkenen väittää ettei summa ole yli 100 000, muuten sitä oltaisiin hehkutettu tilinpäätöksen yhteydessä.

Olen siis edelleen sitä mieltä että selitys ontuu. Pahasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös