Sportin Pre-Season 2013 – Uumajaa valloittamassa & kesä-Ilvestä turpaan

  • 25 685
  • 32

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Kuuleman mukaan viitisenkymmentä Sportfania menossa Uumajaan huomenna.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kova on Asplöveninkin nippu, ei voi muuta sanoa. Ruotsalaisen joukkueen pelityyli voi silti sopia Sportille paremmin, sillä he tapaavat olla puolustaessaan passiivisempia kuin mitä kovaa karvaavat suomalaisjoukkueet. Tässä vaiheessa, kun avauspelaaminen on ollut vaikeaa ja sitä vielä opetellaan, voi tuo pieni ylimääräinen aika tulla tarpeeseen.

Voitto tekisi varmasti hyvää - joukkueen ja kannattajien - itseluottamukselle.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pelin nähneiltä toivoisin analyysia. Erityisesti kiinnostaa oman pään lähdöt, av- ja yv peli ja Kuuselan työskentely.

Hienoa, että vihdoin saatiin se avausvoitto ja tehtiin vielä ihan hyvä määrä maalejakin. Kivimäki on kyllä kuten odotettua erittäin vahva pelaaja tähän sarjaan, sarjan paras laituri sanoisin. Kujanpääkin 1+3, joten ehkä se lähtee Mirrilläkin kulkemaan. Nyt vain vielä turnausvoitto kotiin, niin voi taas olla ainakin ensi perjantaihin saakka luottavaisin mielin.

E: Maalikoostetta tuosta. Maaleista ei ainakaan voi hirveästi Kuuselaa syyttää. Paitsi tuosta kolmannesta ei oikein käynyt selväksi, että kimposiko pakin kautta. Pari hienoa maalia tehtiin ja Kivimäellä laukaus kohdallaan.
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Turnausvoitto kotiin. Hyvä, että vihdoin saatiin onnistumisia ja saatiin pari voittoakin napattua. Ongelmakohtina tällä hetkellä ainakin jäähyt ja jossain määrin myös av-peli. Kieliikö tuo sitten sitä, että ollaan edelleen jalalla jäljessä ja joudutaan koukkimaan/huitomaan. Joku joka katsoi Uumajan pelit, miltä se meidän liike näytti?

Mv-peli on toiminut hyvin, enkä pidä sitä kysymysmerkkinä toisin kuin jotkut täällä ovat pitäneet. En tiedä onko yv:tä harjoiteltu, mutta siihen olisi saatava parannusta. Ehkä se siinä samalla parantuu, kun hyökkäyksiinlähdöt saadaan kuntoon ja syöttöihin lisää laatua.

Epävirallinen pistepörssi Uumajan turnauksen jälkeen:

Kivimäki 5+3=8
Kujanpää 2+5=7
Kristof 0+6=6
Laaksonen 3+1=4
Hattunen 2+2=4
Heikkinen 1+3=4
Uitto 1+3=4
Tuohilampi 3+0=3
Gröndahl 1+1=2
N.Aaltonen 1+1=2
Piispanen 0+2=2
Kokkala 1+0=1
Seppelin 1+0=1
Haverinen 1+0=1
Nässlin 0+1=1
Fofanov 0+1=1
Elola 0+1=1
Lehtinen 0+1=1
M.Aaltonen 0+1=1
Nyholm 0+1=1

Maalivahdit:

Auren 2; 3,5 pm/h
Saarela 2; 2,0 pm/h
Kuusela 3; 3,7 pm/h
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Ongelmakohtina tällä hetkellä ainakin jäähyt ja jossain määrin myös av-peli. Kieliikö tuo sitten sitä, että ollaan edelleen jalalla jäljessä ja joudutaan koukkimaan/huitomaan. Joku joka katsoi Uumajan pelit, miltä se meidän liike näytti?

Ainakin minun pikseleihini Sport oli kumpaakin ruotsalaisjoukkuetta paljon nopeampi jatkuvasti. Lupaa hyvää. Ensimmäinen peli oli total blow out. Kuuselalla ei mahdollisuuksia pelata hyvää peliä, kun 5vs5 -paikkoja ei tullut koko pelissä yli kahta. Sport näytti sarjapykälää paremmalta joka osa-alueella, paitsi ehkä se yv.

Huomionarvoista juuri se, että Sport ei päästänyt koko turnauksessa yhtään 5vs5 maalia! Peruspeli alkaa olla paremmalla mallilla ja koko pakkipaletti ansaitsee minusta tunnustuksen. Ruotsin pojat eivät kyllä päässeet kulmista mihinkään, ainoa että jäähyn saivat silloin tällöin vedettyä. Osa jäähyistä tuli kyllä niin kepeästi puolin ja toisin, että minulla ei ole nyt mihinkään todella suureen huoleen vielä aihetta.

Alivoimaan pitäisi kyllä keksiä jtn. Se oli vähän sellaista huojuvan tornin pelaamista. Piispanen pelasi silti varsin hyvää työteliästä alivoimaa ja sai toisessa pelissä tunnustusta kun kommentaattorit haeskelivat man of the matchejä, myös Hattunen ja Kivimäki mainittiin. Ylipäätään olivat todella vakuuttuneita Sportin pelistä ja antoivat laajasti krediittejä. Mirrihän nyt ei ollut tehoista huolimatta kentän läheskään näkyvin :). Tuohilampi ja Uitto kun jaksavat toimittaa samalla tavalla kiekkoa maalille runkosarjassakin niin hyvä tulee. Ainakin nyt taas parin pelin otannalla, niin se pieni hierominen on yleisesti hieman vähentynyt kun Samppa on auktoriteetillaan muovannut hyökkäyksistä aika suoraviivaisia. Pyytää kiekkoa jatkuvasti keski- ja siniviivan väliin ja polkee joko itse haastaen slottiin tai jarruttaa keskelle ja hakee maalille ajavan pelaajan lapaan syöttöä.

Maalivahdeista vaikea sanoa juuta eikä jaata. Ei suoraansanottuna joutuneet sellaiseen älyttömään testiin... Mutta toisaalta amerikkalaisella mentaliteetilla eli käytännössä voitot vaan kiinnostaa... niin nyt tuli sitten W & W. Katotaan.

Kristof on kyllä pallovarma kaveri, siinä sitä vaan tosiaan tuodaan ylivoimalla kiekkoa alueelle... Pari kertaa ajautui sellaiseen tilanteeseen, että "normaali" ratkaisu olisi ollut dumbata kiekko laitaan maalin taakse sokkona, mutta vitut, puolittainen spinni, varjot irti ja kiekko viivaukon lapaan. Pari kertaa ajautui myös hyvään vetotilanteeseen, mutta virittelyt sitten vaan molken rasvakerrokseen. Lämäri ei ihan Pyhän Patrikin veroinen ainakaan taas sillä keskustelupalstoille riittävän kattavalla parin pelin otannalla.

Hyökkäyksiinlähdöt olivat ihan hyvällä mallilla mitä nyt vastustajiin vertasi. Juuri se ero karvauksessakin varmaan vaikutti, ollaan varmaan tutusti ihan kusessa, kun Jukurit tulee syömään sitä kiekkoa moottoritien päätyyn katetuista pöydistä...
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo Hockey twitter kertoo, että MestisTV:n kautta näkyisi, mutta ei siellä ainakaan vielä siitä ole mainintaa.

"TUTO Hockey ‏@TUTOHockey 21 h Kenraaliharjoitus huomenna Marli Areenalla kun Vaasan Sport saapuu Kupittaalle.Ottelua pystyt seuraamaan Mestis TV:ltä! #vaasansport #mestis"

EDIT: Perutaan tämä, koska twitter myös kumonnut tämän uutisen
"TUTO Hockey ‏@TUTOHockey 14 min Illan ottelua TUTO - Sport ei näy Mestis TV:ltä oikeuksien siirryttyä toiselle toimijalle: #mestis #vaasansport"
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös