Sport 2012–2013: Paremman huomisen jalanjäljillä osa III

  • 718 811
  • 1 975

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Sami Lähteenmäki pelaa ensi kaudella Sportissa lainalla ja Koivisto Jukureissa tai Jokipojissa.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Ei pelkoa, Koivisto nähdään varmasti Vaasassa ensi kaudellakin, tosin lainapelaajana toisen Mestis-joukkueen paidassa. Ensi kaudella ei varmasti pelipaikkaa KalPan pakistoon Miika vielä saa, ellei aivan ihmeitä tapahdu. Vahva tuntuma on, että Miika pelaa Mestistä jossakin Itä-Suomen joukkueessa läpi kauden.

Omasta mielestäni Koivisto voi hyvinkin tehdä "TommiTaimimaisen" läpimurron liigassa. Pärjäsi Ilvestä vastaan nimenomaan kiekollisessa pelissä erittäin hyvin. Toki jos/kun pääsee pelaamaan niin todennäköisesti tekee joitain helppoja virheitä yms. Eri asia sitten että miten KalPan valmennus suhtautuu siihen, antaako miehen sopeutua ja oppia vai lyödäänkö mestikseen? Ja miten Miika reagoi siihen että tulee virheitä, laittaako pään puskaan? Kesän aikana Koivisto voi hyvinkin kehittyä oman pään pelaamisessa.

Kyllähän tässä jo vähän odotellaan että tuotais soppareita esille. Pettymys on jo pikkuhiljaa unohtunut, halliremppa tuloillaan jne.

Lähteenmäki voisi ehdottomasti ollakin koko kauden laina tänne. Ottaen huomioon ettei mies pelannut koko viime kaudella yhtään niin Padalta erikoinen ratkaisu signata sellanen mies. Kaippa Porissakin tiedetään miehen potentiaali ja yritetään saada se miehestä ulos, keinolla millä hyvänsä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Niin ja onnittelut liigauran urkenemisesta toki Miika Koivistolle, kehitys on ollut huimaa! Ei näitä vaasalaisperäisiä liigapelaajia vielä liikaa ole.

Asialla on sitten se nurjempikin puoli. Taas voidaan todeta, että sinne meni oma kasvatti muille maille ennenkuin ehdittiin edes jälkkäriä syödä.. Tätä on huippu-urheilu viihdebisneksenä. Seurauskollisia (ja tavallaan tyhmiä) olemme ainoastaan me fanit. Nimenomaan meidän fanien sydämentilan varassa tämä touhu pyörii ja sillä tehdään elantoa. Pelaajat ovat töissä ja tekevät sen mielellän siellä, missä se eniten hyödyttää.

Sydän on typerä sanoo jo iso vanha kirjakin. No, ainahan rakkaat harrastukset maksaa *wirn*
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lähteenmäki voisi ehdottomasti ollakin koko kauden laina tänne. Ottaen huomioon ettei mies pelannut koko viime kaudella yhtään niin Padalta erikoinen ratkaisu signata sellanen mies.
Sopimus oli ilmeisesti tehty jo viime syksynä ennen kuin oli tiedossa, että Lähteenmäki missaa koko kauden.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Sopimus oli ilmeisesti tehty jo viime syksynä ennen kuin oli tiedossa, että Lähteenmäki missaa koko kauden.

Joo niin joo. Siitähän oli puhetta jo ennen viime kauden alkua . Se toki selittää aika paljon.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pohjalainen tietää kertoa että Sport ja Räsänen ovat Tapion ainoita vaihtoehtoja mikäli Divarissa jatketaan. Mitään päätöksiä ei kuuleman mukaan vielä ole tehty. Parin viikon sisään ilmeisesti ratkeaa tämäkin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sopimukset on allekirjoitettu jo, vai mistä moinen tieto?

Samaa ihmettelen....

Niin ja onnea Miikalle. Itse tuola KalPa-osiossa kyselin silloin, kun tästä tulevasta siirrosta kuulin, että miten jengi näkee Miikan mahdollisuudet pelaavassa kokoonpanossa, niin ihan hyvin uskoivat löytävän pelipaikan ja miksi ei löytäisi? Onhan Miika kuitenkin kehittynyt aivan helvetisti ja pelasi todella kypsää kiekkoa myös Ipaa vastaan. Oli tuon sarjan heittämällä varmin ja laadukkain pakki.

Onnea tosiaan Miikalle vielä kerran. Tee nyt ne "TommiTaimet" ensi kaudella ja lyö itsesi kunnolla läpi.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Asialla on sitten se nurjempikin puoli. Taas voidaan todeta, että sinne meni oma kasvatti muille maille ennenkuin ehdittiin edes jälkkäriä syödä.. Tätä on huippu-urheilu viihdebisneksenä. Seurauskollisia (ja tavallaan tyhmiä) olemme ainoastaan me fanit. Nimenomaan meidän fanien sydämentilan varassa tämä touhu pyörii ja sillä tehdään elantoa. Pelaajat ovat töissä ja tekevät sen mielellän siellä, missä se eniten hyödyttää.

Sydän on typerä sanoo jo iso vanha kirjakin. No, ainahan rakkaat harrastukset maksaa *wirn*
Ymmärrän vitutuksesi varsin hyvin. Itselläni on turhan hyvin muistissa ajat, jolloin Kärpistä liukeni kaikki parhaat kaverit liigaan.

Vitutuksen keskellä katsele seuraavaa nimilistaa ja mieti mikä heitä yhdistää: Sakari Palsola, Miikka Rousu, Juha Joenväärä, Harri Aho, Mikko Haapakoski ja Jaako Niskavaara. Kaikki olivat liigaporukoille sielunsa myyneitä juudaksia, jotka muuttuivat messiaiksi palattuaan toteuttamaan unelmaansa saada pelata liigaa Kärppä-nutussa. Kävivät kehittymässä kovemmissa ympyröissä ja palasivat liigatason pelaajina nostamaan Kärppiä liigaan. Tuo sakki oli äärimmäisen hyvä tukipilari nousijajoukkuetta kasatessa.

Mestiksestä liigaan lähtevät nuoret prospectit ovat kuin pankkiin laitettua rahaa kasvamassa korkoa. Nämä kaverit ovat korvaamaton pääoma siinä vaiheessa, kun nousuun kykenevää joukkuetta aletaan tosissaan kasaamaan. Tämä kevät osoitti jälleen käytännössä sen, että nousu vaatii nipun valmiita ligakelpoisia pelaajia toteutuakseen. Paluumuuttajina saapuvat omat kasvatit tekevät hommiaan aivan toisella sydämellä, kuin pelkästään rahan perässä saapuvat vierastyöläiset. Liigaporukoissa nämä kaverit kehittyvät ja kasvavat sitä korkoa oikeaa hetkeä varten.

Omissa silmissäni Sport elää juuri nyt erittäin hyvää aikaa. Talouden syöksykierre on saatu kiitettävästi kuriin, matseissa käy yleisöä ja viihtyvät hallissa, urheilullisella puolella nousee koko ajan laadukkaita pelaajia ja menestystä tulee. Siinä on kokonaisuutena äärimmäisen hyvä ponnahduslauta pitkäjänteiselle projektille nostaa joukkue liigaan. Talous alkaa niin hyvässä jamassa, kuin mestiksessä yleensä on mahdollista, taso on pidettävä eikä Tamin aikaisen kaltaisia notkahduksia parane tulla. Urheilullisella puolella on luonnollisesti kehitettävää. Laadukkaan pelaajatuotannon jatkumiseksi kaikki junnuikäluokat pitäisi saada hilattua korkeimmalle sarjatasolle. Laadukkaat omat pelaajat takaavat hyvän urheilullisen menestyksen, joka on tietenkin myös avainsana hyvälle taloudelle. Halliolosuhteethan ovat jo tehtyjen päätösten perusteella parantumassa huomattavasti.

Hötkyillä ei kannata, töitä on organisaation tehtävä koko ajan. Kiireellä tahtoo näissä kinkereissä tulla lähinä komeita konkursseja ja pitkäaikaisia notkahduksia. Muutama vuosi takaperin se oli lähellä, eikä Tamin aikaisia virheitä kannata toistaa. Junnupuolen kehitys ja halliremontti valmiiksi. Sen jälkeen kasaamaan kovan joukkueen runkoa omista lahjakkaista junnuista ja liigatason paluumuuttajista. Siinä reseptiä, jolla Sportin nousu on aivan realistinen projekti, eikä mikään pelkissä unelmissa elävä haave.
 
Sen kummemmin aiempia keskusteluja lukematta ja muutenkaan läpi kahlaamatta, tuli välitön tarve tulla kyselemään Heikkisen Eetusta. Onko totta, että herra on jämähtänyt tuonne 2-3. pariin? Aikoinaan on kyllä jättänyt allekirjoittaneeseen sellaisen kuvan, että kiekko pysyisi matkassa tilanteessa kuin tilanteessa, eikä muutenkaan mailaa sen kummemmin puristaisi tiukassakaan paikassa.

Toki A näyttää olevan rinnassa ja viime kaudellakin minuutteja kertyi välillä eniten puolustajista, mutta miten sitten todellisuus? Itse en pelejä pääse paikan päälle seuraamaan ja muutenkin olen tämän sähköisen informaation varassa, joten olisi mukava kuulla jotain infoa siitä, miten mies pärjää mukana, pelejä tarkemmin seuraavien silmissä! Ja millaista tulevaisuutta olisi Sportissa luvassa? Vai olisiko mahdollisuuksia vielä liigajäillekin, kun nuori kaverihan tässä on vielä kyseessä?
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Onko totta, että herra on jämähtänyt tuonne 2-3. pariin? Aikoinaan on kyllä jättänyt allekirjoittaneeseen sellaisen kuvan, että kiekko pysyisi matkassa tilanteessa kuin tilanteessa, eikä muutenkaan mailaa sen kummemmin puristaisi tiukassakaan paikassa.
Sinänsä pakkihierarkiaa menneen kauden Sportissa ei pysty päättelemään kentällisten numeroista, kun ainakin minun mielestäni kokonaisvaltaisesti paras pakki eli Matti-Pekka Pelkonenkin veteli käytännössä kolmosparissa koko kauden.

Heikkisestä; on play-off-pelaaja, joka parilla viime kaudella on jäänyt runkosarjassa näkymättömiin, mutta on tosipelien alkaessa pommittanut viivalta tärkeitä maaleja. Ratkaisi käytännössä yksin toissa kauden finaaliin pääsyn kahdella maalillaan välierässä KooKoota vastaan. Onnistui myös kertaalleen karsinnoissa Ilvestä vastaan tänä keväänä.

Ei ole kovin nopea luistimilla, mutta on sen verran vahva että pärjää omassa päässä jos vääntää pitää. Aika rauhallinen pelaaja, ei ota tyhmiä jäähyjä. Vahvuudet on hyvä ja kova laukaus, jota tosiaan jostain syystä runkosarjassa säästelee liikaa. Play-offien alkaessa alkaa viivakuteja sitten lähteä.

On pelannut jo neljä kautta Sportissa, enkä kyllä päästäisi vieläkään pois. On yksi suosikkipelaajiani.
Liigassa pärjäämisestä nykyisin vaikea sanoa, miksei jos oikea joukkue ja rooli löytyisi. Pelasihan Eetu jo nuorena poikana Ässissä miesten pelejä ja tuskin nyt ainakaan kovin paljoa on niistä ajoista taantunut.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pitää kompata ylläolevaa. Heikkisen esityksillä runkosarjassa ja playoffeissa oli eroa kuin yöllä ja päivällä. Onkohan sitten niin, että Heikkinen on iästään huolimatta jo niin kokenut karibu, että runkosarja ei täysillä sytytä?

Heikkisen ongelma on liike, jonka puutteellisuus tuli näkyviin varsinkin karsinnoissa. Jalkanopeus ei vain riitä, vaikka muuten pelaaminen on helvetin hyvällä tasolla. Heikkinen on toki vielä niin nuori, että tuota voisi parantaa kovalla treenillä. Heikkisen vahvuus on pelinäkemys. Pystyy toteuttamaan pelitapaa, ymmärtää milloin nousta, milloin ei. Lisäksi näkisin, että Heikkinen on juuri semmoinen kaveri, joka ratkaisuhetkillä nousee esiin muusta joukkueesta. Tämä on nähty jo useasti hänen Sport-kausinaan. Tärkeä lenkki jengissä. Saisi vain runkosarjankin aikana pommitella kiekkoa maaliin ja ottaa roolia.
 

Rocco

Jäsen
Heikkisestä vielä sen verran, että hänen viereen voi istuttaa kenet tahansa pelaamaan. Eetun kanssa peli toimii, oli vieressä kuka tahansa. Uiton kanssa toissakaudella he olivat aivan lyömätön pakkipari, silloin Eetu oli enemmän kiekollisena ja Uitto se "paha poika" fyysisellä olemuksellaan. Tällä kaudella Eetun kanssa pelasi Koivisto, nuori ja innokas kiekollinen pakki ja Eetu oli siinä parissa sitten se varmistavampi osapuoli.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Hieman provokatiivinen otsikkovalinta Pohjalaisessa tänään Sportin pelaajabudjetin kasvattamisesta, joka on omiaan saamaan taas Sportiin liittyvät ivapuheet liikkeelle. "Taas mopo karkaa, taas ne hommaa kalliita tusinakanukkeja, Sport on vuoden päästä konkurssissa jne." No, toteampa minäkin ennalta, että tervetuloa koittamaan, pessimistit.

Kyllä nykyään saa ilokseni kompata jatkuvasti Sportin toimiston näkemyksiä touhun kehittämisestä. Liiganousu on nyt lanseerattu viralliseksi tavoitteeksi, riippumatta siitä miten kauan sen toteutuminen kestää. Tänään Jämsä totesi myös sen faktan, että liigatason pelaajiakin tarvitaan tavoitteen toteutumiseksi. On tärkeää, että ymmärretään sen olevan edellytys karsintojen voittamiselle. Ehkä se tärkein yksimielisyys vallitsee meidän himokannattajien ja toimiston välillä siitä, että satsaukset on tehtävä kuitenkin talouden ehdoilla, eli rehellisesti likvidin kapasiteetin mukaisesti. Rahaakin voidaan toki käyttää, jos sitä meiltä kannattajilta ja yritysmaailmalta on saatavissa - kunhan EI käytetä velkarahaa.

1. kenttä: Liigatasoa
2. kenttä: Liigan rajamailla oleva kentällinen (löytyy jo omasta takaa)
3. kenttä: Prospektikenttä
4. kenttä: Fyysinen kenttä (jopa pystyy myös kiekolliseen peliin. Riska, Kiviniemi)
(5. junnukenttä - enemmän peliaikaa edustuksessa myös junnuille, Räpsä)

Maalivahti hyvää liigatasoa.

Vitutuksen keskellä katsele seuraavaa nimilistaa ja mieti mikä heitä yhdistää: Sakari Palsola, Miikka Rousu, Juha Joenväärä, Harri Aho, Mikko Haapakoski ja Jaako Niskavaara. Kaikki olivat liigaporukoille sielunsa myyneitä juudaksia, jotka muuttuivat messiaiksi palattuaan toteuttamaan unelmaansa saada pelata liigaa Kärppä-nutussa. Kävivät kehittymässä kovemmissa ympyröissä ja palasivat liigatason pelaajina nostamaan Kärppiä liigaan. Tuo sakki oli äärimmäisen hyvä tukipilari nousijajoukkuetta kasatessa.

Palsola ja Joenväärä varsinkin olivat aika liekeissä tuolloin. Onhan se oletettavasti juuri näin, että kyllä pojat joskus takaisinkin tulevat. Eivät välttämttä kuitenkaan samanaikaisesti tässä tapauksessa. Vuosituhannen vaiheen aikainen divari oli kuitenkin vielä kilpailukykyisempi sarja suhteessa tämän päivän Mestikseen, joka profiloituu valitettavasti lähinnä kasvattisarjana, vaikka osa organisaatioista ammattimaisesti toimivatkin. Urheilutoimen pitkäjännitteinen johtaminen Mestiksessä on käynyt aika haastavaksi. Se olisi niin paljon helpompaa, jos edes omat kasvatit suostuisivat tekemään kolmen vuoden sopimuksia. Se olisi ollut Sportille merkittävä etu, mikäli esim. Miika Koivisto olisi pelannut vielä sen ensi kauden, kun nyt sitten virallisestikin lähdetään sitä liiganousua hakemaan.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllähän kiinnostus ensi kautta kohtaan lisääntyy jatkuvasti näiden Hiltusen, Jämsän, Räsäsen ja kumppanien puheiden perusteella. Se on selvää, että nyt on "kovat piipussa" ja kärkihankintojen tulee olla sen mukaisia, että liigapuheille saadaan jotain katetta. Paljon oikeita asioita on sanottu kevään aikana ääneen koskien joukkueen kasaamista, mm. kokemusta ja kovuutta tarvitaan viime kautta enemmän. Vaikeitakin päätöksiä joudutaan tekemään koskien jatkosopimuksia, koska yksinkertaisesti kaikkia halukkaita ei voida pitää, jos tarkoitus on vahvistua.

Tärkeimpänä tonttina pidän Koiviston Miikan korvaamista. Ei ole helppo tehtävä, koska Miikan tasoisia kiekollisia puolustajia ei kasva joka oksalla ja kysyntä on kovaa. Tähän ehdottomasti rahaa kiinni, sillä laadusta ei kannata tinkiä. Mestiksestä "mitat" täyttäviä pakkeja ei löydy kuin muutama. Oma suosikkini korvaajaksi on Jarkko Näppilä, mutta Jokipojat varmasti haluaa pitää kärkipuolustajansa hinnalla millä hyvänsä. Jukureissa kiekkoillut Vesa Kulmala on kiekollisessa pelissä Mestiksen eliittiä, mutta miinusta tulee pienestä koosta. Hintaan nähden parasta laatua voisi saada jostain ECHL-liigasta, mutta näissäkin on aina ne omat riskinsä. Huteja ei saisi kärkihankitojen joukosta löytyä.

Puolustuksen kasaisin näin:

"Kiekollinen liideripakki" - "Fyysinen peruspakki"
Toni Niemi - Matti Pelkonen
Antti Uitto - Eetu Heikkinen
+ Toni Mäkinen, Ari Gröndahl, Kai Lehtinen

Niemi ei ilmeisesti ole jatkamassa KooKoossa ja siinä olisi hyvä hankinta "Gröndahliksi" Pelkosen vierelle. Tosin sillä erotuksella, että Niemi on kaikessa "kelpoa" parempi, kaikella kunnioituksella. Uitto-Heikkinen ei esittelyjä kaipaa, '09 kevään paras pakkipari. Leveyttä tuomaan sainaisin kaksi kolmikosta Mäkinen, Gröndahl & Lehtinen. Lisäksi a-junnujen parhaille peliaikaa runkosarjassa. Yllä oleva puolustus on kallis, mutta laadukas ja mielestäni vielä sellainen, millä liigajumboa pystytään tosissaan haastamaan.

Hyökkäyksestä mulla ei vielä ole selvää visiota, mutta kun on, niin ensimmäisenä soitan Jämsälle ja sen jälkeen haaveillaan täällä. ;)
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Saiskos tuon Pohjalaisen jutun jostakin luettua kun en ainakaa Kiekko-Pohjalaisesta sitä löytänyt. Erittäin positiivista on se että panokset ja puheet suurentuvat. Sillä tavoin herätetään median ja yleisön mielenkiinto. Tämä on ainut vaihtoehto. Divari on nähty, vaikka jaksaahan sitä jos takuita on vielä paremmasta.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
"Liiganousu Sportin tavoitteena" | Urheilu | Pohjalainen

Siinä pieni tiivistelmä tuosta isommasta jutusta. Ei oikeastaan mitään uutta tietoa, paitsi muutamien pelaajien suunnitelmia raotettiin hieman. Halavalla ei tosiaan ole vielä sopimusta mihinkään, mutta kärkkyy liigapaikkaa samoin kuin Tapio (Sport ei poissuljettu kummaltakaan). Kokkalan ja Uiton kanssa neuvottelut aloitetaan pian, molemmat halutaan pitää ja kumpikin haluaa jatkaa. Puurulan kanssa neuvotteluyhteys on avattu, kaikki kuitenkin vielä auki. Suonpään ykkösvaihtoehto on Sport, eli Pete on jatkamassa uraansa vielä ensi kaudellakin. Suonpää alkaakin olemaan viimeisiä mohikaaneja näistä jo 2000-luvun alussa Mestistä tahkonneista konkareista, nyt kun Liukkonen ja Lindforskin päättivät uransa.

Konkareista puheen ollen, legendaarinen Olegs Sorokins olisi vapaana. Siitä meille oma Kiprusoff..?

Lisäksi Niemi tosiaan vahvistaa, että ensi viikolla tullaan ulos ensimmäisten sopimusten kanssa, ja hyvä nippu on kuulemma kasassa. Toivottavasti joukosta löytyy ainakin Kujanpään ja Pelkosen jatkosopimukset.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Vaikeitakin päätöksiä joudutaan tekemään koskien jatkosopimuksia, koska yksinkertaisesti kaikkia halukkaita ei voida pitää, jos tarkoitus on vahvistua.

Valitettavasti joo. On kyllä hyvä kausi alla kaikilla (poislukien Perkkiö ja Aalto), joten mielelläänhän sitä kaikille jatkosopimukset väsäisi. Mutta muutamilla on silti vielä liian suuri askel otettavana Sportin tavoitteisiin nähden, joten näitä 'puutteita' täytyy paikata uusilla pelaajilla, ei ettäkö runkoon pitäisi lähteä koskemaan. Kyse on myös tässä siitä rahasta. Mitään hirmu leveää rosteria ei ole varaa pyörittää. Satsaisin kuitenkin enemmän kärkiosammiseen kuin (tasapaksumpaan) laajuuteen. Laajuutta voisi oikeastaan kasvattaa tiivistämällä rotaatiosysteemiä Red Ducksien kanssa, mikäli klaaraavat paikkansa Suomi-sarjan ylempään loppusarjaan. Voisiko esim. muutaman pelaajan mestistasollakin pärjäävän pelaajan (palkka)kulut jakaa tms? Kiva ajatus, mutta käytäntö on sitten toinen juttu. Paljon riippuu tietysti siitä, miten pelaajat ylipäätään kehittyvät Ducksissa. Eipä sieltä pariin vuoteen ole kukaan mestistasolle kehittynyt - ei lähellekään. Aika kaukaa haettua se kyllä valitettavasti on, että pelaajat luontevasti siirtyisivät amatöörisarjasta mestiksen kärkijoukkueeseen.

Hintaan nähden parasta laatua voisi saada jostain ECHL-liigasta, mutta näissäkin on aina ne omat riskinsä. Huteja ei saisi kärkihankitojen joukosta löytyä.

Ja toisaalta löytyykö ECHL:stä liigakarsinnoissa pärjääviä ratkaisijoita? Tiedän että puhut puolustajasta, mutta jos otetaan hyökkäyspää esimerkiksi, niin nyt ei välttämättä joku loudickenson riitä, vaan täytyisi löytää se martinbergeron. Eli johtava pelaaja, joka on hyvä joukkuepelaaja. Se liigatason sentteri saisi olla joku Aki Kangasmäen tyylinen kaveri. Ellei löydy kotimaista, niin sitten ehkä voisi kartoittaa ne kanadalaiset.

Puolustuksen kasaisin näin:

"Kiekollinen liideripakki" - "Fyysinen peruspakki"
Toni Niemi - Matti Pelkonen
Antti Uitto - Eetu Heikkinen
+ Toni Mäkinen, Ari Gröndahl, Kai Lehtinen

Samoilla linjoilla olen pakistosta, mutta joku Toni Niemen ei mielestäni enää tuossa olisi mikään välttämätön palanen, mitä ei Mäkinen, Gröndahl tai Lehtinen voisi paikata.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Onko jossain julkaisu Virkkusen tulevaisuuden suunnitelmista, eli onko palaamassa lähtökohtaisesti Poriin vai jatkaako vielä Vaasassa ?

Veikkaan, että Sportissa voi hyvin näkyä Lähteenmäen lisäksi ainakin Moisio vaikka joulutauolle kestävällä sopimuksella, kun mies on ollut pelaamatta niinkin kauan. No, eiköhän kesän aikana näihin tule selvyyttä.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Onko jossain julkaisu Virkkusen tulevaisuuden suunnitelmista, eli onko palaamassa lähtökohtaisesti Poriin vai jatkaako vielä Vaasassa ?

Eipä ole mitään ihmeellistä kuulunut. Virkkunenhan on Ässien sopimuspelaaja joten lähtökohtaisesti voipi olettaa että aloittaa kauden Porissa ja tarvittaessa siirtyy lainalle johonkin yms.

Moision saa mun puolesta laittaa lainalle johonkin muualle kuin Vaasaan. Vaikka nousikin Turussa melkein kulttipelaajan asemaan niin en itse ainakaan Moisiota halua tänne kuvioita sotkemaan. Toki jos koko kauden on Lähteenmäki/Moisio niin sitten on eri asia.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Virkkusesta jäi kyllä vähän hämärä kuva. Aina välillä kauden aikana tuli tsekattua pistepörssiä, ja joka kerta ihmettelin Virkkusen tehoja. Missä välissä se ne oikein teki?
Jos ajattelee mitä tahansa viime kauden pelaajaa Sportissa, mieleen tulee jokin tapahtuma kauden aikana tai ainakin selkeä mielikuva olemuksesta. Virkkusen kohdalla mulla lyö tyhjää. Joko kertoo selkeää kieltä osaamattomuudestani tunnistaa pelimiehen otteita, tai sitten Samuli vain onnistui siinä missä tosi snaipperin pitääkin; tekee paikasta maalin ja muuten surffailee näkymättömissä.

No, sen verran toki on muistissa, että ensimmäisenä mietityttää koko ja heiveröisyys, jos liigassa pelaamista ajattelee. Vahvuuksiahan on kaiketi hyvä ranneveto ja maalipaikkoihin hakeutuminen. Mutta jotenkin en näkisi miestä vielä ensi kaudella vakiominuuteilla Ässissä.

Niin joo, nyt kun pinnistelee niin mieleenpainuvin juttuhan oli se toisen finaalin ratkaissut hieno ohjaus maalin edestä.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Niin joo, nyt kun pinnistelee niin mieleenpainuvin juttuhan oli se toisen finaalin ratkaissut hieno ohjaus maalin edestä.

Kypärätemppu TuToa vastaan ekalla rundilla? Ei ollut ikinä kentän näkyvimpiä pelaajia, mutta teki paikoista maalit ja muutenkin fiksuja ratkaisuja. Liigaan Samuli on liian heiveröinen. Noutaja tulee Kudroceja ym. vastaan.
 

Spinal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Virkkunen oli parhaimmillaan Kangasmäen vierellä. Siinä paketissa Virkkusen pelikin kulki omasta mielestäni parhaiten. Sen jälkeen kun Kangasmäki lähti Lukkoon ekan kerran niin Virkkusen otteetkin heikkenivät. Ei Virkkunen toki paskasti pelannut sen jälkeen, mutta ilmeisesti heidän pelityylit sopivat hyvin yhteen Kangasmäen kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Virkkusen suurin heikkous on, kuten jo todettiin koko. Massaa nyt pitäisi ainakin saada vähintään 10kg lisää, pituutta kaveri tuskin enää kasvaa.

Hyväkätinen ja viisas pelaaja, joka osaa sijoittua todella hyvin kentällä. Ennen kaikkea hyvä maalivainu.

Voisi kyllä pärjätä jopa jo ensi kaudella Padassakin, mutta tarvitsisi siinä tapauksessa ehdottomasti hyvän pelintekijä sentteriksi ja romuluisen kaverin, joka tekisi tilaa pelata omaa peliä.

Ensi kaudella Mestistä pelatessa oletettavasti ehdotonta eliittiä. Toivottavasti jatkaa meillä ja oli itse asiassa itsekin aika luottavainen tämän suhteen, mitä tuossa pari viikkoa sitten muutaman sanan vaihdoin.

EDIT: Kun tota yo. viestiä lukee, niin tulee jotenkin mieleen joku koiranäyttely. Omaa hyvät lonkat, ryhdikäs ja jänteikäs ylävartalo. jne. jne. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös