Sport 2012–2013: Paremman huomisen jalanjäljillä osa III

  • 719 582
  • 1 975

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kimi on takuuvarmaa kakkosketjun kamaa ensi kauden Sportissa. Onnistuessaan aivan eturintaman ratkaisijoita. Näkemykseni mukaan Kimi ei ole pelannut taitojensa ja kykyjensä edellyttämällä tasolla kuin vain lyhyitä hetkia koko urallaan. Nyt kun Sportissa on helvetin hyvä flow, mahdollisuudet tähän kasvaa. Olisi todella hyvä hankinta.
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
Jaakko Pellinen - Mika Kujanpää - Kim Strömberg
Jere Sallinen - Pete Suonpää - Jussi Tapio
Kim Nabb - Lassi Kokkala - Markus Piispanen
Jani Kiviniemi - Erik Riska - Patrik Forsbacka
Oskari Hakomäki, Viktor Fagerhed + junnut

Toni Niemi - Miika Koivisto
Aleksi Laakso - Matti Pelkonen
Eetu Heikkinen - Antti Uitto
Toni Mäkinen, Tomi Kankaanpää + junnut

Jarno Laitinen/Joni Puurula/Jonathan Iilahti

Perus ketjulottoa ilman syväanalyyseja. Ai ei ole yhtään realistinen? No ei sitten.

Pellinen tieättävästi keskittyy opiskeluihinsa ja lopettaa kiekkoilun huipputasolla mikä voi olla ihan fiksuakin. Laakso solmi juuri kerhon kanssa sopimuksen, joten tuskin on Vaasaan tulossa edes lainalle.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nabb on varmasti tottunut saamaan Sportista kovempaa liksaa mitä nyt on tarjolla. Toivottavasti Jämsä ei mene tuohon lankaan, että Kimillä on muka "muitakin tarjouksia" vaan pidetään kiinni siitä nykylinjasta. Nabb ei ole sellainen pelaaja jollaista ei olisi tarjolla Sportiin muutenkin.

Hyvä pelaaja Mestikseen mutta onhan noita.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Toki Nabb on vielä "nuorehko" pelaaja ja parhaat vuodet voi olla vasta edessäpäin.

Kyllä mulla ainakin vähän kikkeli värähtää, jos Nabb palaa meille. On kuitenkin Mestiksen yksi nopeimmista laitureista ja aina vaarallinen rannari. Mielummin Nabb, kuin joku ylikallis Blomqvist tai sukka Perkkiö, vaikka eihän kyllä kukaan Kimiä heihin ole edes verranut. :)

Täältä todella iso peukku, jos ja kun Kimi palaa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Shearerin kanssa samoilla linjoilla Nabbista. Sinänsä aivan sama, pelaako vai ei. Oikeastaan lähinnä Kimin kokemus ja vaasalaisuus on ikäänkuin 'velvoittavinaan'. Muuten ei ole mikään ilmiselvä vahvistus kuitenkaan enkä myöskään usko sieltä enää mitään lisäpotentiaalia löytyvän. Hyvä pörrääjä kakkos- tai kolmoskenttään, mutta löytyy vastaavia varmasti edullisempia ja nuorempiakin.

Mun linja on se, että vahvistukset pitää olla vahvistuksia isolla veellä. Loput pelipaikat sitten omille tai muiden prospekteille.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Toivottavasti Sport pitää tiukan linjan Nabbin suhteen. Maksettakoon hänelle tasonsa mukaista palkkaa. Ei Sport omalle kasvatilleen mitään ylimääräistä velkaa ole.

Toki oma kasvatti on oma kasvatti ja pelaa normaalia suuremmalla kotkasydämellä. Nabbin viimeaikaiset näytöt eivät kuitenkaan vakuuta neuvottelupöydässä.

Olen tottakai superiloinen, jos hän Sportiin tulee. Varmasti Kimille itselleen pelaaminen Sportissa antaisi uutta nostetta uralle. Pelaajan hinnan tulee kuitenkin olla oikeassa suhteessa näyttöihin. Myös omalla kasvatilla.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kimin liksan pitää olla - tottakai - Sportin nykylinjan mukainen. Silti vähän kummastuttaa aliarvioivat lausunnot "peruspörrääjästä" ja kolmosketjun pelaajasta. Kyseessä on kuitenkin parin kauden takainen Mestiksen playoffien mvp-pelaaja. Nyky-Allsvenskan on kova sarja. Ei siellä nousta avainmieheksi ihan kevyillä kannuksilla. Avainmiehellä siis tarkoitan Fogströmiä, en Kimiä. Kimin kanssa samoja tehoja latoi viime kaudella Aatu Hämäläinen, Eetu Qvist ja Jari Kauppila. Kouvolalaiset olleet ihan pähkinöinä Hämäläisestä. Sport-kannattajat - herranen aika sentään - vähättelevät samantasoisen oman kasvatin(!) mahdollista paluuta. TERVE
 
Kouvolalaiset olleet ihan pähkinöinä Hämäläisestä. Sport-kannattajat - herranen aika sentään - vähättelevät samantasoisen oman kasvatin(!) mahdollista paluuta. TERVE

Viime kausi on ollut Hämäläisellä ja Nabbilla samantasoiset, mutta muuten en kyllä vertailisi pelaajia keskenään. Liigassa ja Mestiksessä Hämäläisellä on kaksi kertaa kovemmat pistekeskiarvot. Jotenkin olin siinä luulossa, että Kim Nabb olisi tehnyt Mestiksessä kovaakin jälkeä, mutta pistekeskiarvo runkosarjassa 0.54 ja pudotuspeleissä 0.34 ei nyt niin järisyttävä olekaan. Mutta varmasti olisi oiva haku Sportin kakkosketjuun, kunhan hinta ei ole mikään järisyttävä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viime kausi on ollut Hämäläisellä ja Nabbilla samantasoiset, mutta muuten en kyllä vertailisi pelaajia keskenään. Liigassa ja Mestiksessä Hämäläisellä on kaksi kertaa kovemmat pistekeskiarvot.

Kyl mä vertaan, koska viime kausi oli pelaajilla liki identtinen. Ikäerokin vain 2 vuotta, joten toinen tuskin enää ottaa toista juurikaan suurempia harppauksia kehityksessä. Hämäläinen on pelannut yhden täysosumakauden ja siitä on jo aikaa kolme kokonaista kautta. Tähdenlento joku sanoisi rumasti. Vähän niinkö Bakerin ja Nistaksen täysosumakausi.

Kimihän nousi edustukseen vaasalaiseksi pelaajaksi poikkeuksellisen nuorena. Pelimäärät tästä syystä isot. Mutta totta, hän ei ole pystynyt kapitalisoimaan kaikkia kykyjään pisteiksi. Väitän silti, että hän tulisi olemaan johtava pelaaja ensi kauden Sportissa, jos hänet tänne saadaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
vähän kummastuttaa aliarvioivat lausunnot "peruspörrääjästä" ja kolmosketjun pelaajasta.

Mä kyllä komppaan mendietaan täysillä. Ihme, ettei yksi Sportin parinvuoden takainen menestyksentekijä kelpaa. Aivan käsittämätöntä puhetta. Mitä hittoa sinne sitten pitäsi saada näillä lanteilla? Hyvösiä?

Oli Kimi Vaasalainen tai ei, se vaikuta ainakaan mun näkemykseen pätkääkään. Yksi Mestiksen nopeimmista laitureista, jos ei jopa nopein ja aivan varmasti ensi kaudella top-20 hyökkääjiä oikeastaan millä mittarilla tahansa, kunhan pysyy terveenä. Isosti tervetullut lisä! Melkeen pitäs laittaa muistiin nämä viestit ja vittuilla surutta sitten ensi kaudella, kun Kimi rokottaa.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Mitä hittoa sinne sitten pitäsi saada näillä lanteilla? Hyvösiä?
Jos ymmärrän oikein, niin nimenomaan lanteista on kyse. Siis, että Kimi haluaa liigapelurin palkkaa ja Sport ei ole valmis maksamaan sitä, varsinkin kun Kimi on pelannut viime kauden Allsvenskanissa ja siellä palkat ovat usein liigatasoa.

Jos Kimi tulee "kohtuuhinnalla" (=edelleen selvästi keskipalkkaa kalliimpi pelaaja) niin on todellakin tervetullut, mutta sateentekijäksi hänestä tuskin on. Jos palkkavaatimus taas on luokkaa mestiksen kalleimpia pelaajia, niin valitettavasti rahalla varmasti saa enemmän käsiä ja taitoa joukkueeseen.

Ei todellakaan mitään Kimiä vastaan, mutta hinta/laatu pitää olla kohdallaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jos Kimi tulee "kohtuuhinnalla" (=edelleen selvästi keskipalkkaa kalliimpi pelaaja) niin on todellakin tervetullut, mutta sateentekijäksi hänestä tuskin on. Ei todellakaan mitään Kimiä vastaan, mutta hinta/laatu pitää olla kohdallaan.

Juuri näin. Välistä täällä kärjistetään näitä näkemyksiä ihan liikaa. Kyse on todellakin siitä, millä hinnalla Kimi takaisin saadaan. Ja olen hemmetin iloinen siitä, että toimistolla ei olla heti laittamassa nimiä paperiin, vaan mietitään hankintoja oikeasti talouden ja urheilullisen hyötysuhteen kannalta *iso peukku*.

Nabb olisi tosiaankin 'vaan' se ihan kiva lisä - ei sateentekijä. Jos Kimi on kallis, niin jättäisin hankkimatta ja ottaisin hänen sijaan kuuman prospektin, terrierimäisen Juho Iloviidan ja säästäisin Nabb-rahat kovempaan ykköskorin hankintaan.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Tämä oli nimen omaan mun pointti, että jos Kimin palkkapyyntö on ns. mestiksen kärkeä, niin sillä rahalla on varmasti tarjolla tasokkampaakin peluria tähän sarjaan. Tottakai mulle kelpaa ja odotan Kimistä ratkaisijaa, mutta valitettavasti mitään kovin vahvoja takuita siitä ei ole. Mulle saa mielellään syöttää hatullisen paskaa, jos Kimi pelaakin unelmakauden.

Mutta kuten jo edellä sanoin, otan Kimin avosylin vastaan, jos palkkapyyntö on kohtuullinen. Tervetuloa vaan kotiin!
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mä kyllä komppaan mendietaan täysillä. Ihme, ettei yksi Sportin parinvuoden takainen menestyksentekijä kelpaa.

Kyllähän se kelpaa mutta ei mihin tahansa hintaan.

Kyse on siitä, että lehden mukaan "osapuolet ovat kaukana toisistaan" joka tarkoittanee sitä, että Kimi pyytää Wanhan Vaasan Sportin tasoista palkkaa.

En nyt ihan vakuuttunut ole siitä, että Nabb olisi esim. Kujanpäätä parempi hyökkääjä ensi kaudella, itse asiassa olen ihan varma ettei ole, joten liksakaan ei saa olla kovempi. Toki sentteriä ja laituria ei voi vertailla pelkästään tehopisteillä.

En tiedä mitä Tapiolle maksettiin viime kaudesta mutta kovat tehot iski. Pystyykö Nabb samanlaisiin tehoihin ensi kaudella? Se vaatisi häneltä uransa tehokkainta kautta. Tapiolla oli jo samanlainen kausi alla toissakaudelta. Eli en ainakaan Tapsan liksaa Kimille maksaisi.

Loppuun vielä kuitenkin samat eimitäänkimiävastaan itsestäänselvyydet kuin muillakin.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Haiskahtaa siltä, että Halava jatkaisi Sportissa myös kauden 2012-2013.
Kuullostaa järkevältä (sekä Mikan että Sportin kannalta) jos näin on, sillä ei Halavasta ole liigapelaajaksi ainakaan vielä.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Halava on vähän kuin Dickenson. Mestiksessä tähti, mutta tietää jo etukäteen, ettei liigassa pärjää. Tämä kaikella kunnioituksella Halavaa kohtaan, joka on mun ehdoton suosikkipelaaja mestiksessä. Halavan ja Puurulan haluan pitää täälä "hinnalla millä hyvänsä".

Vaikka tossa Halavaa Dickensoniin vertasinkin (tätä pitää kyllä pyytää anteeksi ensiksi mainitulta), niin onhan Halava ihan eri luokan pelimies. Taidossa ja joukkueelle pelaamisessa eroa kuin yöllä ja päivällä. Dickensonia en enää koskaan halua tässä sarjassa nähdä. Itsekäs pask...
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tähdenlento joku sanoisi rumasti. Vähän niinkö Bakerin ja Nistaksen täysosumakausi.

[OT]Menee kyllä ihan ohitse aiheen, mutta pakko silti hieman puuttua tähän, koska aika kovaa puhetta pitää Bakeria ja Nistasta "tähdenlentoina". Joo, se ensimmäinen kausi oli ihan maaginen tulosten valossa, mutta esim. Kondiittori on naputellut sen jälkeen neljällä kaudella pisteet 34-31-42-26 (~ 0.85 pinnaa per matsi) olleen jokaisena vuotena joukkueensa avainlaitureita (joukkueen pistepörssin sijat "tähdenlentokauden" jälkeen 2-6-2-3). Taitaa olla kautta aikojen kovin Mestis-ulkkari ja divari-aikojenkin osalta veikkaan olevan melko vahvoilla. Ja tämä siis kaverilta, jota koko sokeripaakari lähinnä vitutti pari ensimmäistä kautta.

Pyhä Yrjökin tikkasi "ihan ok" 40 pinnaa 44 matsiin tuon ensimmäisen kauden jälkeen, vaikka loukkaantumiset uran lopettivatkin.

Eli en oikein osta tuota määritelmää, edes siis näin pisteiden valossa.[/OT]
 

Rocco

Jäsen
Viime kausi on ollut Hämäläisellä ja Nabbilla samantasoiset, mutta muuten en kyllä vertailisi pelaajia keskenään. Liigassa ja Mestiksessä Hämäläisellä on kaksi kertaa kovemmat pistekeskiarvot. Jotenkin olin siinä luulossa, että Kim Nabb olisi tehnyt Mestiksessä kovaakin jälkeä, mutta pistekeskiarvo runkosarjassa 0.54 ja pudotuspeleissä 0.34 ei nyt niin järisyttävä olekaan. Mutta varmasti olisi oiva haku Sportin kakkosketjuun, kunhan hinta ei ole mikään järisyttävä.
Nabb aloitti Sportin edustuksessa nuorena, ja neljä ensimmäistä kautta meni isolta osalta loukkaantumisten ja nelosketjun rooleissa, eikä ylivoima-aikaa näkynyt. Tuohon aikaan oli vielä 13. hyökkääjää mahdollista merkitä pöytäkirjaan, ja siinä roolissa myös Nabb usein olikin. Ei siis ihme ettei pisteitä ekoilla kausilla juuri tullutkaan. Vasta viimeiset kolme kautta Sportissa meni 1-2 ketjun rooleissa, ja silloinhan Nabb takoi karvan vajaa piste per peli.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Baker taitaa olla kautta aikojen kovin Mestis-ulkkari ja divari-aikojenkin osalta veikkaan olevan melko vahvoilla. Ja tämä siis kaverilta, jota koko sokeripaakari lähinnä vitutti pari ensimmäistä kautta.
Baker on KooKoon ulkomaalaisten alltime-listan pistepörssin sijalla 2, ja hän on myös KooKoon divari- ja mestisaikojen kaikki pelaajat huomioonottaen sijalla 20.

Sportin vastaavan listan ykkösnimi on yllättäen Paul Cabana tehden vain 65 pistettä yhteensä. Tämä kertoo siitä, että monikaan ulkomaalainen ei ole Vaasassa montaa kautta pelannut.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Joo ei ollut tarkoitus väittää Bakeria huonoksi pelaajaksi tai tähdenlennoksi siinä mielessä, että olisi ollut jonkinlainen pettymys, vaan ihan vain todeta, että pelaaja x saattaa hyvin pelata aivan älyttömän hyvin jonkun pätkän urastaan, kun kaikki vaan natsaa. Niin kuin Baker ja Nistas pelasi pisteiden valossa aivan älyttömän kauden (vain osan siitä) niin kuin kaikki tiedämme.

Asian saattoi noin ymmärtää, sillä en mielipidettäni tuossa tunnekuohussa sen tarkemmin perustellut. Tsori vaan.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportin tiedottaja Osalan mukaan Sport julkaissee ensi viikolla nipun valmiita sopimuspelaajia joten jännittämään vielä pitkään saadaan jäädä. Sitä ennen seuratkaamme Vepsun otteita.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Haaveet ja toiveet Koiviston pitämiseksi Vaasassa saadaan unohtaa. Miika on solminut 2-vuotisen sopparin *rumpujenpärinäää* KalPan kanssa.

KalPa uutiset 2011-2012 - KalPan lehdistötilaisuudessa tiedotettiin uusista pelaajista, valmennuksesta ja jäähallin kehittämisestä

Ja kuten Toveri-82 jo tuolla toisessa ketjussa kirjoitteli niin myös Stor-Fugin perään kuolaaminen voidaan toistaseksi unohtaa. Niklas siirtyy Morasta Elitserieniin ja Luulajaan.

Centern Niklas Fogström till Luleå Hockey - luleahockey.se
 

Rocco

Jäsen
Haaveet ja toiveet Koiviston pitämiseksi Vaasassa saadaan unohtaa. Miika on solminut 2-vuotisen sopparin *rumpujenpärinäää* KalPan kanssa.

KalPa uutiset 2011-2012 - KalPan lehdistötilaisuudessa tiedotettiin uusista pelaajista, valmennuksesta ja jäähallin kehittämisestä
Ei pelkoa, Koivisto nähdään varmasti Vaasassa ensi kaudellakin, tosin lainapelaajana toisen Mestis-joukkueen paidassa. Ensi kaudella ei varmasti pelipaikkaa KalPan pakistoon Miika vielä saa, ellei aivan ihmeitä tapahdu. Vahva tuntuma on, että Miika pelaa Mestistä jossakin Itä-Suomen joukkueessa läpi kauden.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sami Lähteenmäkeä vähän haaveilin Sporttiin vaikka viime kausi menikin ohi. Satakunnan kansan mukaan kuitenkin pelaaja on tehnyt sopparin Ässien kanssa. Samistako sitten lainaksi meille koko kaudeksi? Näin nämä Sportillekin realistiset pelaajat pikkuhiljaa valuvat muualle.

Hiltunen tulehan ja kerro jo ne hyvät uutiset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös