Spekulaatio Jokerien ja Hartwall Areenan myynnistä – tiedotustilaisuus 28.6.2013

  • 366 997
  • 1 655

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
En kyllä pysty ymmärtämään miten kukaan näkee suomalaisessa KHL-joukkueessa mitään järkeä. Vaikka budjetti saataisiin hilattua edes lähelle suurien KHL-seurojen budjetteja (mikä ei todellakaan edes olisi mahdollista ilman "Abramovichia"), niin Venäjän 13 prosentin tasavero pitäisi huolen siitä että Venäjän puolella sijaitsevilla joukkueilla on mahdollisuudet maksaa lähes tuplaliksaa Jokereihin verrattuna.
 

V8350

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitenkähän käy ensi kaudella Jokeri-fanien Suomi-huudoille paikallispeleissä, jos kauppa toteutuu. Taitaa olla naapureilla kuittauksen paikka...
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä ne ryssät siellä tekisivät? Maksaisivat viulut?

Kelpaisi tämäkin, mutta ei tässä niin tapahdu. Selänne ei Jokereissa enää pelaa.

Valavuori twiittaili, että huhut jäävät 95% torsoiksi ja tieto saattaa olla positiivinen. No, tiedä näistä. Liputan silti omalle veikkaukselle.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisiko olla kyse kuitenkin niinkin yksinkertaisista uutisista, että halli myydään ja #8 tekee paluun Jokereihin?

Ei kukaan aivoilla varustettu multimiljonääri tule Etelä-Kaliforniasta takaisin Suomeen kuin ehkä kesäisin käymään. Eiköhän Selänteiden tulevaisuus ole Kaliforniassa loppui pelit tai ei, skiditkin kasvaneet kokonaan Yhdysvalloissa.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voisiko olla kyse kuitenkin niinkin yksinkertaisista uutisista, että halli myydään ja #8 tekee paluun Jokereihin?

Ei Teemu enää Suomeen tule. Se on yhtä varmaa kuin se, että venäläismiljardöörit ei lähde tekemään nappikauppaa jostakin helsinkiläisestä areenasta. Kyllä ne oman KHL-jengin haluaa. Jokerit ja areena on ollu Hjallikselle kallis harrastus. Taitaa ottaa rahat ja lähteä uudestaan merille. Onpas mielenkiontoinen kuvio. Itseä ei khl kiinnosta yhtään mutta mä olenkin pöndeltä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kaikkihan sen tietää, että KHL tulee tuhoutumaan omaan mahdottomuuteensa. Sitä öljyrahaakaan ei pumpata KHL:ään ikuisesti, jos Jokerit nyt hyppää KHL:ään olisi se sama, kuin soutaisi Titanicin kiinni soutuveneellä ja hyppäisi tähän uppoamattomaan laivaan, ja KHL tulee uppoamaan, toivottavasti Jokerit ei ole silloin siinä laivassa, vaan soutaa edelleeen SM-liigassa tai jossain eurooppaliigassa, mutta ei KHL:ssä.

Vähän sekava viesti, verenpaine varmaan enemmän koholla bingo-illoissa
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

En ole noita muita lähteitä edes vilkaissut, mutta mikä taho nosti ensimmäisenä esiin tuon Rotenbergin ja Putinin judotoveruuden, tai Boris juniorin suomalaisen futistaustan?

Tuli vain mieleen, kun tänään lomareissulta palattuani lueskelin tätä ketjua mielenkiinnolla ja kun klikkasin Iltalehden tuoreehkoa linkkiä, niin siinä ei ollut käytännössä mitään, mitä tästä ketjusta ei jo olisi saanut aiemmin lukea. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Iltapäivälehdet kaivelevat jääkiekkouutisensa suoraan Jatkoajasta.

Kirjoittakaahan joku seuraavan isomman kiekkouutisen kohdalla jotain totuuden hataraan harsoon verhottua liirumlaarumia tänne ja katsokaa, kun Iltalehti kirjoittaa samasta aiheesta faktana pari tuntia myöhemmin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
En ole lukenut kaikkia viestejä, joten saatan tuoda keskusteluun jo aiemmin esitettyjä kommentteja.

Ensinnäkin SM-liigan kuolemasta on täysin turha puhua. Mikäli kävisin niin utopistisesti, että myös HIFK siirtyisi KHL:ään, ei Helsinki jäisi ilman SM-liiga-joukkuetta, koska yleisen kiinnostuksen vuoksi siihen ei ole varaa. Tässä ollaan nyt myymässä liigassa pelaavia osakeyhtiöitä, ja ainakin HIFK:n taustalla on ry-toimintaa. Kuka kieltää, ettei HIFK:lla voisi olla kaksi jääkiekkojoukkuetta, toinen KHL:ssä ja toinen SM-liigassa. Jokerit voi hyvin pelata KHL:ää ensi kauden jälkeen, mutta HIFK ei sinne siirry. Näen todennäköisempänä Jokereiden paluun SM-liigaan.

Vaikka haluaisin NHL:lle kunnon kilpailijan, on KHL tuhoamassa itseään kasvamalla liian nopeasti. KHL on ilmiö, josta jokainen haluaa nopeasti oman osuutensa, niin omistajat, sponsorit kuin pelaajat. Rahat taskuun ja jalat alle. Mikäli Jokerit siirtyy KHL:ään, en ihmettelisi vaikka seura pelaisi tämän jälkeen kolmosdivaria.

Entä miten käy Jokereiden juniorijoukkueiden? Jokerithan on muutakin kuin yksi joukkue, vai kuuluko koko junioritoiminta osakeyhtiöön, josta tässä kaupassa ollaan puhumassa. Onko mahdollista, että Hjalliksen nyt myymä joukkue vaihtaa nimeään, ja Suomessa jatkaa Jokerit-niminen joukkue, jonka edustusjoukkue rakennetaan uudestaan ja pelit aloitetaan alemmassa sarjassa (vrt. edellinen kappale).

Mielestäni olisi mielenkiintoista, jos Suomessakin olisi KHL-joukkue. Tämä laajentaisi tarjontaa, kun Suomessa piipahtaisi kovia pelimiehiä. Mielummin näkisin KHL-joukkueen rakennettavan Espoon Bluesin kuin Jokereiden ympärille, sillä Espoon juuret nimenvaihdoksesta alkaen kertoo ohuesta kulttuurista. Mutta Jokerit käy ihan hyvin, sillä jäljelle kuitenkin jää se mielenkiintoisempi pääkaupungin joukkue.

Kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että ollaan myymässä vain osakeyhtiötä, ei kokonaista urheilutoimintaa. Siksi uskon että nykyinen Jokerit jatkaa toimintaansa Suomessa ainakin jossain muodossa. Tyylikkäintä olisi perustaa uusi Töölön Vesa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Kirjoittakaahan joku seuraavan isomman kiekkouutisen kohdalla jotain totuuden hataraan harsoon verhottua liirumlaarumia tänne ja katsokaa, kun Iltalehti kirjoittaa samasta aiheesta faktana pari tuntia myöhemmin.

Mietin tätä, kun luin tänään toisen iltapäivälehden nettisivuilta "tietojen mukaan IFK ja Jokerit kamppailevat Bernd Bruckleristä...".

Pari päivää sitten joku kirjoitti Jatkoajassa saman jutun.

En nyt väitä, että media ottaisi aina suoraan jutut täältä, mutta kyllähän Jatkoajassa on moni asia tiedossa aiemmin kuin valtamediassa.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Eiköhän nimimerkit -Ville- ja Ilmala vai koittaneet rauhoitella kuumana käyvää palstaa...

Tätä palstaa ei pysty rauhoittamaan. Itsekin lyön aina kun on paikka isoa liekkiä ja näin se pitää mennäkin. Tällä kertaa kerroin vaan faktan ettei Jokereiden jääkiekkoseuraa ole myyty. Villen puolesta en voi puhua, mutta tiedot ovat samoin seuran sisältä.

Jatkakaa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hjallis luopuu Harwall Areenasta ja eikös Hjallis omista nyt yhdessä Henrik De La Chappellen kanssa Jokerit? Henrik pois kuvioista, venäläiset tilalle ja Hjallis pääsee hallista eroon. Win-win, tämän jälkeen voi sitten oikeasti huudella rahaseurasta.
 

1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoinen tilanne, jos Jokerit lähtee KHL:ään.

Kansainvälisistä syistä, sama venäjäksi :

Интересная ситуация, когда Джокеры собираются КХЛ читает.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siirtyminen KHL liigaan olisi erittäin toivottavaa. Pelin taso ja tempo on ihan eri tasolla kotoisen kahvaliigaan verrattuna ja paljon mielummin kattelisin huippukiekkoa kuin SM-liigakiekkoa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Taitaa kuvio mennä näin: Rotenbergit ostaa Areenan. Aiemmin areenakonsernin tytäryhtiönä ollut Jokerit jää areenan vuokralle Hjallis pääjehunaan. Jokerit ei siis tällä menettelyllä myy sieluaan velivenäläiselle vaan jatkaa urheiluseurana kuten aiemminkin saaden tästä diilistä tukun kahisevaa kassaan.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Siirtyminen KHL liigaan olisi erittäin toivottavaa. Pelin taso ja tempo on ihan eri tasolla kotoisen kahvaliigaan verrattuna ja paljon mielummin kattelisin huippukiekkoa kuin SM-liigakiekkoa.

Eikä tarvise varmaan edes mainita iki-ihania amatöörituomareita.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Voihan toki olla, että tiedotustilaisuudessa ilmoitetaankin esim. Joonas Raskin jatkosopimuksesta tai vaikka Hjalliksen ja Diilin palaavan talvella ruutuihin uuden tuotantokauden voimin. Kausi kuvataan Areenan käytävillä ja Jokereiden pelaajat ovat yhtenä tiiminä kilpailemassa Sedun yhden miehen joukkuetta vastaan.

Nauratti: kiitos :D

Itsellä on nyt odottava tunne - tämän vuoden SM-liiga oli monella tavalla aivan kamala, eikä vähiten Vuorisen "keksikää ny joku syy rankaista sitä Jokeripelaajaa" uussääntöilyn takia. Eikä toki tämä kausi minua muutenkaan toilailuiden takia ilahduttanut kuten olen jo aiemmin kirjoittanut.

Heitetään tähän nyt sitten vaikka näin: Sortavalalaisisän poikana mulla on kaikki mahdolliset syyt inhota venäläisiä sotien ja Karjalan menetyksen tiimoilta, mutta tätä nykyä en enää vanhana jaksa antaa menneiden painaa. Luulen että täällä moni olisi aika täpinöissään jos Jokerit olisivat siirtymässä NHLään. joten kun kai nyt maantieteellisesti täytyy tosiasiat Paasikiven mukaan tunnustaa niin KHL on se todennäköisempi. Mulle kyllä käy. Ei seura ole omistajat, ei edes pelaajat - se on fanit. Fanit pysyy, ja ne maksaa koko lystin, niin kauan kuin seura tuntuu omalta. Kyllä mä voisin mielelläni mennä katsomaan KHL-pelejä. Menisin varmaan vaikka HIFK pelaisi siellä, joten miksei sitten Jokereita. Miltä se tuntuisi kummassakaan tapauksessa, en tiedä, kun en ole sitä tehnyt. Sitten näkisi.

Sanottuani tämän, totean kyllä etten ollenkaan usko että huhut Jokereista KHLssä 14-15 ovat totta. Toki eivät venäläiset varmaan huvin vuoksi hallia osta, vaan sillanpääasemaa KHLlle luultavasti haetaan. Tänne tulee jossain vaiheessa joku Helsinki-KHL-seura siitä olen varma. Onko se Helsingin Enkelit vai Jokerit, sen näkee sitten. Ja vaikka se olis joku KHL-jokerit, jonka pelaajabudjetti on karmeen monta kymmentä miljoonaa, niin missä nillä tuntuu pyörittää kolmen miltsin SM-liiga-Jokeribudjettia farmiseurana siinä sivussa. Ei missään.

Myös voi olla kuviona että vaikkapa SKA ja Jokerit tekevät jonkun farmisopparin, mm. SM-liiga saattapi pikkuhiljaa olla KHLn mielestä kuin AHL NHLlle. Se olisi kätevää. Vois lähettää pelaajia farmiin SM-liigaan oppimaan ja nostaa ylös oikeeseen liigaan kun osaaminen riittää. Tai että kulisseissa Harkimo on jo Everin kanssa sopinut että myydään tää venäläisille ja HIFK ja Jokerit hankkivat yhdessä Koff-areenaan: Harkimoa parempaa urheilukenttien aikansaajaa ei varmaan naapureilta löydy.

On noita mahdollisuuksia. Se minua kuitenkin mietityttää, että kun halli kai on ollut se voittoa tekevä osa, niin eikäs sen menetys näkyisi pelaajabudjetissa vastaavasti, vaikka SM-liigaan jäätäisiinkin?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Olisihan tuo kovin hupaisaa jos Leijonien kotihalli olisi venäläisessä omistuksessa.

Taustallahanntässä voisi olla se että HIFK:n projekti onkin nytkähtämässä taas askeleen eteenpäin -> Harry pelaa safetyn -> Kale on kertomassa että jatkossa Kurrin paita on nakkiareenan katossa.

Jatkakaa
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisin hiukan hämmästynyt Hjalliksen twiitin jälkeen, ellei huominen infotilaisuus muuttaisi lopulta millään tavalla Jokereiden jääkiekkotoimintaa. Lienee kuitenkin mahdollista, että taho, joka mahdollisesti Areenan ostaa, omistaa myös muita halleja esim. Venäjällä. Tällöin tämä taho olisi hyvissä asemissa, kun neuvotellaan kansainvälisten tapahtumien hankkimisesta, eikä uusi Helsinki-Garden olisi yhtä suuri kilpailullinen uhka kuin se olisi pienemmälle toimijalle.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Taitaa kuvio mennä näin: Rotenbergit ostaa Areenan. Aiemmin areenakonsernin tytäryhtiönä ollut Jokerit jää areenan vuokralle Hjallis pääjehunaan. Jokerit ei siis tällä menettelyllä myy sieluaan velivenäläiselle vaan jatkaa urheiluseurana kuten aiemminkin saaden tästä diilistä tukun kahisevaa kassaan.
Näin mäkin olen ymmärtänyt, että tulisi tapahtumaan.

Mitä sitten parin vuoden kuluttua tapahtuu. Jos Rotenbergit ostavat Areenan niin tarkoituksena on varmasti saada sinne parin vuoden sisällä KHL-jengi. Onko se sitten Jokerit vai joku muu?

Tässä kun päivän pohtinut niin en mä oikeastaan edes näkisi kovin pahana enää siirtymistä KHL:ään. Viime kaudella hajosi pää lopullisesti tähän SM-liigankin toimintaan. Ainoa mitä jäisi kaipaamaan olisi vierasmatkat. Mutta kyllä tuosta päiväreissut Pietariin ja Riikaankin tekisi. Plus lisäksi KHL laajenee koko ajan länteen niin muitakin kohteita olisi varmasti siinä vaiheessa jo tarjolla.

Enkä pitäisi Rotenbergeja yhtään huonoina vaihtoehtoina Jokereidenkaan johtoon. Näytti Romanillakin riittävän koulutusta ja näyttöjä, sekä hyvin kirjoitti Facebookissa suomeakin. Ovathan nuoremmat veljekset käytännössä stadilaisiakin (unohtamatta Boris jr:n FC Jokerit -taustaakin). Vanhemmat veljekset pistää sitten rahat tiskiin.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Taitaa kuvio mennä näin: Rotenbergit ostaa Areenan. Aiemmin areenakonsernin tytäryhtiönä ollut Jokerit jää areenan vuokralle Hjallis pääjehunaan. Jokerit ei siis tällä menettelyllä myy sieluaan velivenäläiselle vaan jatkaa urheiluseurana kuten aiemminkin saaden tästä diilistä tukun kahisevaa kassaan.

Tähän verrattuna siirtyminen venäläisomistukseen ja KHL:ään vaikuttaisi jopa huokuttavalta vaihtoehdolta. Sillä fakta on se että Jokerit on tehnyt vuodesta toiseen reilusti tappiota, joka on sitten kuitattu hallin voitoilla. Jos halli myydään niin tämähän ei enään jatkossa ole mahdollista. Eli aika pahasti haisee siltä että Hjallis on huomannut viimeisen tilaisuuden rahastaa hallilla ja lopputuloksena Jokerit pelaa tulevaisuudessa pienemmillä budjeteilla.

Kauhuskenaario: Halli myydään ja Jokerit jää halliin vuokralle. Tästä syystä Jokereiden budjetti pienenee ja on jatkossa SM-liigan keskitasoa. Samaan aikaan HIFK rakentaa itselleen oman superhallin jossa on hotellit aina täynnä ja Metallica loppuunmyydyllä keikalla kerran viikossa. Hallista pursuavilla rahoilla HIFK:sta tulee budjetin suhteen SM-liigaan täysin ylivertainen mahti ja Jokerit on tuomittu ikuiseksi pikkuveljeksi.

Eli eiköhän oteta jalat alle ja karata KHL:ään.
 

Hogrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osaahan tuo Hjallis laskea:

1. Ikää tulee miehelle
2. Kilpailu kovenee halli puolella ja taistelu isoista tapahtumista on muuttumassa koko ajan kansainvälisemmäksi
3. Jos Garden toteutuu niin uusi halli tulee imemään oman osansa ja samalla Areena joutuu hinnoittelemaan itsensä uudelleen kun uudessa hallissa on vielä kuherruskuukausi menossa
4. Jääkiekon puolella tulee olemaan aina vaan vaikeampaa saada valovoimaisia pelaajia joukkueeseen ja ne jotka saadaan niin nekin osteaan naapuriin ennen Play Offeja.

Eiköhän kaveri vaan kuittaa rahat ulos ja ala mietttimään rauhallisempia eläkepäiviä.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Yksi skenaario tuli vielä mieleen. Harry on päässyt mukaan sinne minne on aina halunnut eli myy Jaffalan ja hyppää Gardenin sakkiin.

Seanin perässä.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisin hiukan hämmästynyt Hjalliksen twiitin jälkeen, ellei huominen infotilaisuus muuttaisi lopulta millään tavalla Jokereiden jääkiekkotoimintaa.

Tämä se muakin tässä eniten mietityttää. En millään jaksaisi uskoa, että tämä kaikkien aikojen tärkein lehdistötilaisuus tarkoittaisikin pelkän hallin myyntiä venäläisille. Jotenkin tuosta Harkimon twiitistä paistaa jotakin hieman suurempaa tai sitten helle ja koko illan jatkunut armoton miettiminen alkaa tehdä tehtävänsä ja kuvittelen liikoja. No enää vaatimattomat 16h jäljellä ja sitten ollaan aika vitun paljon viisaampia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös