SM-Liigan pistelaskusysteemi muuttuu

  • 15 331
  • 165

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Koala
Jännä nähdä ketä voittaa tänä vuonna runkosarjan, sillä sehän saa lähes automaattisesti uuden piste-ennätyksen haltuunsa.

Eipä tosin taida olla kovin vertailukelpoinen tulos.

Onhan esim. keihäänheitossakin ennätykset eri tyyppisillä (painoisilla) keihäillä, ehkä tulevaisuudessa jääkiekossakin tilastoidaan 2-pisteen ja 3-pisteen kaudet erikseen.
 

acidjam

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Fiksu idea. Lisännee kiinnostavuutta. Urheilussa tulee löytää aina voittaja. Tasapelissä ei ole mitään kiinnostavaa. Tässä yhteydessä vaikuttaa tosin, että liigan pelilliset ja ulkopelilliset ongelmat lakaistaan hienon design-maton alle...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti kaksyks
Eipä tosin taida olla kovin vertailukelpoinen tulos.
Ei nämä tulokset ole olleet vertailukelpoisia enää pariin vuoteen eli säälipistesysteemin jälkeen.
 

timmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
FoPS, Kärpät, FC Parta, Kansan Syvät Rivit, Oranje
Lämimiskisat!!!

Mun mielestä paras tapa olis ratkoa voittaja jatkoajan jälkeen lämimällä. Kunnon L-into päälle ja lämyjä kehiin!
Sais lämiä mistä haluaa (paitsi lämimiskieltoalueelta), mutta paikallaan pitäisi olla, ja lämimiskieltoalue olis erikseen sovittu, ettei liian läheltä maalia sais lämiä.
Vähänkö oisin mielissään (ja varmasti moni muukin), jos moinen uudistus tulisi! Vois tulla aika ruton siistejä lämäreitä!
 

Mevatron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HC Slavia Praha
En tiedä, onko rangaistuslaukauskilpailun formaattia käsitelty jossain muussa ketjussa, mutta laitetaan vaikka tänne.

Jos Pelicansin sivujen CCM-turnauksen mainosta on uskominen, niin rankkarit ammutaan liigassa seuraavalla tavalla:

Rangaistuslaukauskilpailu käydään uusilla SM-liigasäännöillä. Kumpikin joukkue nimeää 3 pelaajaa, jotka ampuvat ensimmäisinä kilpailussa. Kilpailu ratkeaa kerrasta poikki menetelmällä. Jos ensimmäiset 3 ampujaa eivät ole saaneet ratkaisua aikaiseksi, voi seuraavina ampujina olla kuka tahansa sääntöjen sallimista pelaajista. Kilpailu käydään ratkaisuun asti.

Ei siis kerrasta poikki, vaan samalla systeemillä kuin elitserienissä viime kaudella.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Viestin lähetti Wince
Jos ottelu on tasainen, antaa se myös lopputuloksessa näkyä! Seuraava teksti on lainattu jatkoajan uutisesta, joka löytyy TÄSTÄ. Se tekstin pätkä kannattaa lukea, siinä on se oikea asia, mitä itse tässä haen. Se käsittelee juuri liigan tasaisuutta! Joka on uuden systeemin tavalla menossa jyrkempään alamäkeen. Vanha pistelasku oli tasainen, jos en väärin sano.. niin tasaisin viime kausi oli moneen vuoteen.. Tätä olisi voinut jotenkin kehittää, mutta ei kyllä näin.. Suuret seurat karkaa. niiden fanit ovat iloisia, mutta kun katsoo pienempiä seuroja..

En jaksanut lukea koko ketjua läpi, mutta tämänsuuntaisia vastauksia oli enemmänkin.

Mikä liigasta tekee epätasaisemman, jos pisteitä jaetaan enemmän? Jos pisteet olisivat syypää, olisi Liigan hallitus jo aikoja sitten siirtynyt käyttämään pienempiä määreitä. Voittajalle 0,2 pistettä, tasurista 0,1. Näinhän se liiga saadaan tasaiseksi! Jos TPS voittaisi ja Pelicans häviäisi ensi kauden5 ensimmäistä ottelua, niin eroa ei olisi kuin yksi piste!!!

Wow, saangmä jongu palginno gu tollase gegsin?

Ps. Kyllähän ne syyt liigan epätasaisuuteen ovat aivan jossain muualla.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
3 pistettä voittajalle varsinaisella peliajallla on kyllä oikein hyvä muutos. Aktiivisuudesta palkitaan, jos tuohon voittoon pystyy.

Pelkäänpä vain, että varsinaisen peliajan voitot tulevat vähenemään. Syy: rankkarikisat, joka on mielestäni yksi kaikkien aikojen eniten suolesta ja aunuksesta olevista sääntömuutoksista. Nythän Pelicansin ja Ässien kaltaisten mutasarjajengien kannattaa vain puolustaa raivolla 0-0 :aa 65 minuuttia, ja sitten pyrkiä ratkaisuun rankkareilla. Miksei tietysti muidenkin, mutta erityisesti näiden jämäjengien, joille voittojen ottaminen oikeita maaleja tekemällä olisi todella vaikeaa johtuen huonoista pelaajista.

Uskon vakaasti että liiga tulee muuttumaan rankkareiden myötä paljon vähämaalisemmaksi. Mielestäni on suuri oikeusmurha että tasapelin jälkeen toinen joukkue tuomitaan hävinneeksi paljolti tuuriin perustuvien parin rankkarisutaisun perusteella. Ratkaisujen hakeminen rankkareilla myös vie kokonaan pois olennaisen osan jääkiekon luonteesta JOUKKUEpelinä. Rankkarit kun ovat vain yhden hyökkääjän ja veskan kamppailu. Ja tulevat useassa ottelussa (kaikissa rankkareihin menevissä) ratkaisemaan ottelun tuloksen siis kokonaan.

On myös suorastaan uskomatonta, että rankkarivoitosta saa samat pisteet kuin maalin teosta jatkoajalla. Jos omaat hyvän veskan ja yhden hyvän rankkarivetäjän, ei jatkoajalla kannata yrittää maalia sekuntiakaan. Todennäköisemmin saat samat pisteet rankkarilla. Jos rankkarikisa halutaan liigaan mukaan, tulisi niitten olla vain näytöstyylisiä, joiden perusteella ei pisteitä jaettaisi. Ja oma ehdotukseni pistejakomalliksi olisi:

Voitto vars. peliajalla: 3 p
Tappio vars. peliajalla: 0 p
Tasapeli vars. peliajan jälkeen 1 p molemmat
Jatkoaikoja pelattaisiin pleijareissa ja rankkarikisoja tosiaan mieluiten ei koskaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti Buccaneer
On myös suorastaan uskomatonta, että rankkarivoitosta saa samat pisteet kuin maalin teosta jatkoajalla. Jos omaat hyvän veskan ja yhden hyvän rankkarivetäjän, ei jatkoajalla kannata yrittää maalia sekuntiakaan. Todennäköisemmin saat samat pisteet rankkarilla.
Bullshit. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, siitä annetaan kummallekin joukkueelle yksi piste. Jos voittajaa halutaan väkisin hakea ratkaisuun asti jollain järjellisellä metodilla ja samalla palkita siitä yhdellä lisäpisteellä, molemmat ratkaisutavat ovat mielestäni samanarvoisia. Ja varsinkin se on hevonkukkua, että kilpikonnaa pelaava kahdella ässällä varustettu rupujengi jotenkin hyötyisi pistelaskun muutoksesta. Siitä pitää huolen varsinaisen peliajan voitosta saatavat kolme pistettä.
 

Eka-kiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti dana77
Ei nämä tulokset ole olleet vertailukelpoisia enää pariin vuoteen eli säälipistesysteemin jälkeen.

Ovatkohan ne muutenkaan pitkällä aikavälillä sitä olleet vaihtelevan runkosarjaotteluiden määrän vuoksi? Jonkinlainen yhteismitallisuus saataisiin mielestäni tilastoimalla joukkueiden voittoprosentteja runkosarjassa, siis saavutettujen pisteiden suhdetta jaossa olleisiin (mikä on eri asia kuin pisteet per ottelu).

Vuodesta 1976 lähtien tällä mittarilla suurin runkosarjan voitto on TPS:n hallussa vuodelta 1980 (77,8%, 56p, 36o), alin voittoprosentti taas Kärpillä 1987 (61,4%, 54p, 44o), vertailuksi vaikkapa HPK:n toissakautinen muutamalla säälipisteellä ryyditetty potti (77,7%, 87p, 56o).

Toinen kysymys on, onko vertailtavuus oikeasti välttämätöntä. Kaksi pistettä per 60min ottelu on oma ihanteeni, mutta jännittävä liigakausi saataisiin toki aikaan vaikka minkälaisella pisteytyksellä, kunhan säännöt ovat kaikille samat.

Kilpailuun typerimmästä tulevasta uudistuksesta esitän omani: Joukkue saa ottelussa tehdystä maalista vaikkapa kolme maalia lisää tulostaululle, minkä jälkeen saa yrittää rangaistuslaukauksesta vielä yhtä lisämaalia ennen ottelun jatkumista. Siniviivan takaa ammutuista maaleista saisi jopa viisi maalia sekä ekstrayrityksen. Tämä lisäisi lajin kiinnostavuutta uuden yleisön silmissä, lisäisi maalimääriä sekä luultavasti vähentäisi tasapelejä.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Eepi, Larouche
Hyvä???

En oikein ymmärrä Sm-liigan pääjehujen ajatuksia siinä, että jatkoajan lisäksi vedetään vielä rangaistuslaukaus kilpailu. Jos tarkkaa tilannetta pohtii niin saa pakostakin käsityksen, miksi jatkoaika sitten yleensäkään pelataan?! Jatkoaika tulee kuitenkin olemaan pelkkää varmistelua, koska siitä ei saa yhtään pistettä enempää kuin rankkarikisan voitosta. Lisäksi jokaisessa joukkueessa on tekeillä yksi pelaaja joka vetää aina rankkarin. Se että ensi kaudella voitosta saa sen kolme pistettä on mielestäni hyvä uudistus. Ainoa joka siinä on huono puoli on ehkä liiankin selviksi tulevat erot. Joten edellisten kausien tapaista piste taistelua ei tulla näkemään. Harmi!
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Hyvä???

Viestin lähetti Pappa Hämäläinen 77
Ainoa joka siinä on huono puoli on ehkä liiankin selviksi tulevat erot. Joten edellisten kausien tapaista piste taistelua ei tulla näkemään. Harmi!

Toisaalta uudessa systeemissä myös kiriminen on mahdollista. Viiden pisteen takaa on mahdollista nousta ohi kahdessa pelissä jos hyvin käy.

Kokonaisuutena uudistus on mielestäni ihan hyvä. Se on oikeudenmukaisempi kuin viimekautinen systeemi, joka vähätteli voittoa. Rankkareiden muodossa saadaa maksavalle yleisölle myös enemmän vastinetta rahoille. Uskon, että suurin osa matseissa käyvistä katselee rankkarit ihan mielellään. Uskoisin, että tämä pistelaskusysteemi on paras kun ajatellaan asiaa lipunmyynnin kannalta.

Kuitenkin omasta mielestäni runkosarjassa pitäisi antaa kaksi pistettä voittajalle ja jos peli on 60 minuutin jälkeen tasan, molemmille yksi piste. Jatkoaika olisi sitten pleijareiden erikoisuus.
 

axe

Jäsen
Vituiksihan tää uudistus meni jo tässä ketjussa jauhettujen asioiden lisäksi myös siinä, että nyt taas pelleillään jatkoajalla sitten ylivoimalla ilman maalivahtia. Sehän meni niin säälipistesäännön myötä, että ekalla kaudella voitiin ottaa se molari pois kun mahdollinen takaisku tyhjiin ei tuonut pistemenetystä, seuraavaksi kaudeksi saatiin järkevöitettyä sääntöä niin, että tuo riskitön ilman molaria pelaamisen pelleily saatiin pistementyksen uhalla pois - ja nyt se on siellä taas, kun peleistä pitää jakaa ne kolme pistettä. Tappara ja Ilves sen tekivät Tampere Cupissa molemmat jatkoajalla ylivoimalle päästessään, Ilves vielä onnistuikin loppuhetken voittomaalissaankin. Nyt taas kaikki pikkusielut kuvittelevat mua vituttavan Ilveksen onnistuminen, mutta sitä se ei ole. Mua vitutti ihan yhtä lailla päivää aiemmin kun näin Lehdon jatkoajalla yhtäkkiä rynnivän vaihtoon ja tajusin mistä näiden huonojen sääntöjen kanssa taas on kyse.

Se vain ei ole urheilullista. Joidenkin mielestä se kai taas on jotain showta ja viihdettä, mutta sitähän kaikenlainen pelleily normaalistikin on. Jääkiekkoon tai urheiluun sellainen ei kuulu.

Tuostakin kakasta päästäisiin myös sillä, että kun se ratkaisu näköjään on ihan ihan pakko saada sitten vaikka rankkareilla, niin miksi yleensäkään pelata koko turhaa jatkoaikaa? 60 minuuttia on tasan jo tahkottu, mikä se viisiminuuttinen siihen päälle enää on, jos lopulta kuitenkin mennään rankkareihin?
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Rangaistuslaukauskilpailun vaikutus SM-liigan tilastointiin?

Miten rangaistuslaukauskilpailut vaikuttavat SM-liigan tilastointiin?

1. Huomioidaanko rl-kilpailun ratkaisumaali SM-liigan pistepörssiin?

2. Saako maalivahti nollapelin, jos ottelu on jatkoajan jälkeen 0-0, mutta joukkue häviää rl-kilpailun?

3. Huomioidaanko rl-kilpailua muuten maalivahtitilastoissa?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En pidä tästä uudistuksesta, vaikka tavallaan rangaistuslaukaukset antavat joukkuepelistä tietämättömille katsojille uutta mielenkiintoa. Jääkiekko on kuitenkin joukkuepeli ja yksilöurheilun tyyliset rangaistuslaukaukset eivät peliin mielestäni muuten saa kuulua paitsi pelitilanteesta rangaistaessa. Se, että runkosarjassa pelit eivät saisi päättyä tasan, ei ole missään nimessä pakkoratkaisun paikka.

Jos jotain uudistuksia pitäisi väkisin hakea, mielummin liiga saisi vähentää paikallispelien määrää siihen neljään per kausi, jotta näistä saatava jännite palautuisi. Ja jos liiga tosiaan hakee hyökkäävämpää peliä, se voisi pistelaskusysteemin uudistamisen sijaan kokeilla joitakin sääntöuudistuksia, jotka tekisivät pelistä hyökkäävämpää.

AHL:ssa kokeillaan ensi kaudella muutamaa mielenkiintoista uudistusta. Ok, rangaistuslaukaukset palautuvat sielläkin tasapeleissä, mikä ei ole hyvä asia. Tätähän kokeiltiin AHL:ssa jo kaudella 1986-1987. Silloin pistelaskusysteemi antoi rankkareilla voittavalle joukkueelle kaksi pistettä, häviäjän poistuessa pisteittä. Nyt AHL:ssä rangaistuslaukauskisan voitosta saa kaksi pistettä, tappiosta yhden.

Mutta rankkarikisan palaamisesta huolimatta muut uudistukset ovat mielenkiintoisia:

- Maaliviivaa vedetään puolisen metriä taaksepäin, sini- ja punaviivaa levennetään kaksinkertaiseksi nykyisestä; Uudistuksella pyritään ennen kaikkea lisäämään hyökkäys- ja keskialueen pelitilaa ja maalivahdin pelaamista maalin takana vaikeutetaan. Myös pelaajien toivotaan kykenevän pelaamaan paremmin siellä, mistä maalit tulevat. Puolustajien pelin ohjaaminen kaukalon kulmiin vaikeutuu kun kiekolla on enemmän tilaa. Maalivahtien kannalta tämä ei ole paras uudistus.

- Toinen uudistus koskee maalivahtien polvisuojuksia, joita kavennetaan jokaisesta kohdasta pari senttiä; Maalimäärien toivotaan lisääntyvän tätäkin kautta.

Sen sijaan SM-liigan kaltaisen pistelaskusysteemin AHL ajoi alas. Omistajat olivat huolissaan samasta asiasta kuin täälläkin ollaan. Sarjataulukossa joukkueiden piste-erot kasvaisivat liian suuriksi.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Edelleen olen sitä mieltä että vanha 90 luvulla ollut
pistesysteemi oli paras.

2 voitosta, 1 tasapelista, 0 häviöstä, tuli voitot
sitten varsinaisella tai jatkoajalla. Oikeastaan
toi jatkoaikakin on hivenen turha kapistus.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Miten pelin luonne muuttuisi, jos vain voitosta saisi kaksi pistettä ja tasapelistä ei mitään?
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Jos pelaaja saa 2 min jäähyn ajassa 63:01 niin saako hän ampua rankkarin rl-kisassa?

Muistaakseni MM-kisoissa ei saa, SM-liigan sääntöä en tiedä.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti MS
Miten pelin luonne muuttuisi, jos vain voitosta saisi kaksi pistettä ja tasapelistä ei mitään? [/QUOTE

????????????????????

ei tuossa ei todellakaan taas olisi mitään järkeä. Alunperin ja perinteisestihän pisteet on jaettu voitto 2p tasapeli 1p tappio 0p. Ellei noin voida menetellä niin toiseksi paras on sitten mielestäni seuraava. voitto varsinaisella peliajalla 3p voitto jatkoajalla 2p tasapeli 1p myös jatkoajalla tappion kärsinyt saisi 1p tappio varsinaisella peliajalla 0p. Rankkarit pitäisi unohtaa kokonaan.

Se että taulukko pitäisi väkisin saada näyttämään tasaväkiseltä ei ole mitään järkeä. Voitto varsinaisella peliajalla on aina arvokkaampi kuin jatkoajalla. Toisaalta jääkiekko ottelu pitäisi voida myös päättyä tasapeliin jos kerran edes jatkoaika ei tuo eroa joukkueiden välille. On silloin turhaa hakea sitä voittajaa keinotekoisesti väkisin rankkareilla.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Viestin lähetti MS
Miten pelin luonne muuttuisi, jos vain voitosta saisi kaksi pistettä ja tasapelistä ei mitään?

Koko pistelasku olisi silloin tarpeeton, koska sarjataulukossa on jo voittosarake, jonka mukaan joukkueet voitaisiin laittaa samaan järjestykseen.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Rangaistuslaukauskilpailun vaikutus SM-liigan tilastointiin

Laitan saamani tiedot tänne, koska asia kiinnostanee muitakin tilastofriikkejä:

Pistepörssi:

Rl-kilpailun ratkaisumaali lasketaan mukaan SM-liigan pistepörssiin. Muita rl-kilpailussa tehtyjä maaleja ei huomoida.

Maalivahtitilastot:

Ratkaisumaali lasketaan päästetyksi maaliksi sen päästäneelle maalivahdille. Muita rl-kilpailussa päästettyjä maaleja tai torjuntoja ei huomioida.

Tällöin esimerkiksi hävinneen joukkueen maalivahdille ei merkitä nollapeliä, vaikka tilanne olisi jatkoajan jälkeen ollut 0-0.
 

Shane

Jäsen
Viestin lähetti Buccaneer
Pelkäänpä vain, että varsinaisen peliajan voitot tulevat vähenemään. Syy: rankkarikisat, joka on mielestäni yksi kaikkien aikojen eniten suolesta ja aunuksesta olevista sääntömuutoksista. Nythän Pelicansin ja Ässien kaltaisten mutasarjajengien kannattaa vain puolustaa raivolla 0-0 :aa 65 minuuttia, ja sitten pyrkiä ratkaisuun rankkareilla. Miksei tietysti muidenkin, mutta erityisesti näiden jämäjengien, joille voittojen ottaminen oikeita maaleja tekemällä olisi todella vaikeaa johtuen huonoista pelaajista.
Minä en usko tuohon ollenkaan. Nyt kun tällä uudella systeemillä jatkoajalla meno tietää kummallekin joukkueelle jo automaattisesti ainakin yhden pisteen menetystä varsinaisen peliajan voittoon nähden, niin varsinkin selvissä suosikki vs altavastaaja -otteluissa tullaan varmasti näkemään suosikin toimesta voittomaalin hakua aina viimeisille sekunneille asti (mikäli peli siis on tasatilanteessa ja jatkoajalle menossa), pistemenetyksiin selvästi heikompiaan vastaan kun ei juuri varaa olisi. Näin varsinkin loppukaudesta. Vastaavasti viime kaudella samat selvät suosikit pelasivat loppuminuutit "noo turvataan nyt se yksi piste ainakin ja tehdään voittomaali vasta jatkoajalla, saavat nuokin sitten yhden pisteen" -asenteella, sille heikolle vastustajalla "annetulla" pisteellä kun ei kärkipään joukkueelle ollut mitään merkitystä, ja itse saivat vielä täyden pistepotin myös vasta jatkoajalla otetusta voitosta.

Pikaisten laskutoimitusten mukaan muuten viime kaudella Ruotsissa joukkueet menivät jatkoajalle yhteensä 116 kertaa, SM-liigassa vastaava luku oli 164. Ja kun Suomen 13 joukkuetta ja 56 ottelua suhteutetaan Ruotsin 12:een ja 50:een, saadaan SM-liigan lukemaksi 135,2. Selvästi enemmän siis edelleen. Toki eihän pelkkä yksi kausi mitään kerro, mutta suuntaa antanee kumminkin.

Rankkarikisasta sanon samaa kuin aikaisemminkin, eli hyvä juttu, että suomalaiset joutuvat nyt harjoittelemaan niitäkin ja vielä tiukoissa paikoissa. MM-kisoissa on monet kerrat nähty, että tarvetta tähän todella on.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti Shane
Rankkarikisasta sanon samaa kuin aikaisemminkin, eli hyvä juttu, että suomalaiset joutuvat nyt harjoittelemaan niitäkin ja vielä tiukoissa paikoissa. MM-kisoissa on monet kerrat nähty, että tarvetta tähän todella on.

Sm-liigan sääntöjä ei pidä rukata millään tavalla maajoukkueen pelejä ajatellen. Varsinkaan tuossa teoriassa (että rankkareiden tulo Sm-liigaan auttaisi maajoukkuetta arvoturnauksissa) ei ole mitään järkeä.

Ensinnäkin suomalaisilla on usein arvoturnauksissa NHL -ammattilaiset tai muuten vaan Sm-liigan ulkopuolella pelaavat hyökkääjät rankkareita ampumassa. Vain harvoin Sm-liigapelaajat niitä laukovat.

Toiseksi.. ei ne arvoturnausrankkarit muutu mihinkään, vaikka jokaisessa Sm-liigaottelussa vedettäisiin sata rankkaria joka pelin jälkeen tuloksesta riippumatta. Toiset pelaajat osaavat, toiset eivät.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei hyviä uudistuksia. Tuo rangaistuslaukauskilpailu on huonointa, ei se oikein sovi mielestäni liigakiekkoon. Sitäpaitsi tommonen kerrasta poikki systeemi on vielä rangaistuslaukauskilpailunkin huonoin malli. Se pitäisi sitten olla niin, että viisi ampujaa tulisi kummaltakin puolelta ja sitten katsottaisiin tilanne. Kerrasta poikki on liian tylyä.

Toisekseen mielestäni jääkiekkoon kuuluu myös tasapeli. Ei tämä ole mitään lentopalloa, jossa toisen on runkosarjassakin aina väkisin voitettava. En oikein ole pitänyt tästäkään, joka jo on ollut, että neljällä neljää vastaan jatkoajalla. Se ilmeisesti säilyy?
Ei tällaiset kikkailut mielestäni jääkiekon viihdearvoa lisää, pikemminkin tulisi pelata mahdollisimman perinteisillä säännöillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös