Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Nimimerkki The Original Jags saa kirjoittaa jatkuvaa Venäjä-aiheista offtopiciaan jatkossa muualla kuin Jatkoajan keskustelupalstalla. Kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet on nyt poistettu.

Pelkkä hymiö ei anna mitään uutta keskustelulle. Tämän vuoksi nimimerkki jussilainen on seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Kake74 syyllistyi jälleen kerran itsemoderointiin, joten päätimme antaa hänelle tällä kertaa kahden viikon pelikiellon.

Nimimerkki nahkis kirjoitti turhan ja provosoivan viestin Pekka Virran ketjuun. Nimimerkin rikehistoriasta johtuen annamme hänelle kahden viikon pelikiellon.

Myös nimimerkki Lätkäjope innostui kirjoittamaan Lukko-osioon täysin turhan ja tarpeettoman naureskeluviestin. Annamme tästä hänelle viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Jouduimme poistamaan suuren osan nimimerkki Kepuli8:n kymmenestä ensimmäisestä viestistä. Tämän vuoksi päätimme poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet sääntöjen 1§:n perusteella.

Käsitämme viestin. jossa lukee pelkästään "Aamen tälle!", sisällöttömänä onelinerina. Tämän vuoksi nimimerkki Mark Fox on seuraavan viikon pelikiellossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki PPK kirjoitti provosoivia viestejä Jokerit-osioon. Koska kyseinen nimimerkki on tässä asiassa kunnostautunut aiemminkin, annamme hänelle tällä kertaa kuukauden pelikiellon.

Lähetetyiltä viesteiltä odotetaan uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Pelkkä "Aamen" tai hymiö eivät sitä tuo. Tämän vuoksi nimimerkit Urheiluministeri ja Scissors ovat seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Pompino on myös viikon pelikiellossa otteluketjuun kirjoitetun epäasiallisen ja provosoivan viestin vuoksi.

Nimimerkki Luxray on saanut viikon pelikiellon, koska kirjoitti otteluseurantaan viestin, jonka sisältö oli pelkkää pään aukomista.

Sulje ilmoitus

SaPKon runkosarjaottelut 2017–2018

Viestiketju osiossa 'SaPKo' , aloittajana sorza, 29.09.2017 klo 21.04.

 1. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Tästä tilanteesta kirjoitin, että aloitus voidaan hävitä tahallaan tai aloittaa eteenpäin, kulmaan ja sieltä kiekko omille. Kävin aika tarkkaan kaksi eri tyyliä läpi, mitä olen joskus kuullut käytettävän. Siinä oli ilman maalivahtia pelaaminen mukana, mutta luomalla ylivoima kulmaan ja sitä kautta kiekko omille, niin ei tarvita aloitusvoittoa. Toisaalta, nätisti lähti pari kertaa pyörimään RoKi:a vastaan, kun Lahtela kaivoi voitot yv:llä. Maaleja eivät saaneet, mutta se on sitten yv erikseen. Helpotti, kun voitti kiekot suoraan puolustajalle. Alueelle vientikään ei aina ole kovin helppoa.

  Tilastoihin poimin eri osa-alueita ja ei ottelun voittoihin aloitukset kyllä ole niin merkittävä osa-alue. Tietysti niistä tehtävät suorat maalit, kuten nyt RoKi teki 1-2 -johtomaalinsa, niin kyllä se sentterin virhe silloin on ja maali aika vaikeaan paikkaan. Lahtela vaihdettiin pois aloituksesta ja kyseinen maali oli vaikea puolustaa. Vaihtoehdot, maalivahti ottaa kiinni tai pystytään blokkaamaan. Maski, sivuttaisliike, maalipaikka aina. Näissä maalin peleissä voi kyseinen tilanne jäädä isoon rooliin ottelun lopputuloksen kannalta. Keinänen kiskaisi täällä viime kaudella nätisti suoraan Pulliaisen aloitusvoitosta.

  No, nämä TUTO:n pelaajat ovat lähempänä ikäluokkaani, niin ehkä "vanhan liiton joukkueenjohtaja Koposen-tyyliset" sentterit ja aloittajat ovat vähentyneet. Terohan oli loistava aloittaja, sekä puolustava sentteri. Joskus treenattiin aloituksia A-Nuorissa Huttusen Erkin johdolla. Huttunen oli aikanaan myös hyvä aloittaja, sentteri ja näin asia on voinut jäädä mieleeni liian vahvasti tärkeänä osa-alueena?

  Niin en ole asiaa käsittänyt, että se voitot ratkaisisi, mutta osa-alue parani. Pidän kaksinkamppailuna ja jokainen kaksinkamppailu on tärkeä. Mitä enemmän niitä voitetaan pelin sisällä, todennäköisyys ottelun voittoon kasvaa? Puolustuspään puhdas tappio tai yv:llä kiekon saanti alueelle kestää useasti toisen puolikkaan yv:stä, kun ei pystytä voittamaan aloitusta.

  Vantaa ottelun ainoa maali. Lahtela voitti aloituksen yv:llä ja alta puoli minuuttia, niin kiekko maalissa.

  Viime kaudella SaiPa:n yv:stä joku kirjoitti juuri aloitusten häviämisen ja sen myötä kiekon saamisen vaikeudesta alueelle? Hän piti taas asiaa kovin tärkeänä ja pidän kyllä silti varsinkin erikoistilanteissa. Samoin, puhtaasti, kuten RoKi:n maali, ei voi hävitä. Nämä ovat ainakin olleet tärkeässä asemassa keskushyökkääjillä, mutta olen vähintään kymmenen vuotta jäljessä jääkiekon kehityksessä. Nykyisen pitkäkiekkosäännön tultua luulisi ainakin tässä olevan etua, jos kentällisen sentteri on keskimääräistä parempi aloittamaan? Ennen kun vaihdettiin se joukkueen ykkösaloittaja aina pitkän jälkeen...

  Tilastot eivät kerro pelistä juurikaan, jos ei ole nähnyt ottelua. Jotainhan niistä voi päätellä. Pavenin hyvä plus-/miinustilasto, mitä tosin myös monesti väitetään eri näkemysten mukaan hiukan valehtelevaksi. Näihin on aina jokaisella oma mielipiteensä, muttei omiin menneitä maaleja ja peli ei ole ollut avauspelin osalta kummoista. Laidoissa voiman puute näkynyt, muttei soinut omissa, niin huono on arvostella sitä osa-aluetta.

  Teiltä tuli viime kaudella se sektorilaukauksiin perustuva fakta Ahon otteista? Tietoa tuntuu olevan jääkiekon parissa työskennelleenä, työskentelevänä tai todella paljon seuraamalla? Sama se, mutta faktat on faktoja ja tieto tuntuu olevan omaani ainakin tuoreempaa ja eri näkemyksiä yritän kirjoittaa, joten luen mielenkiinnolla. Luen, opin ja taas opin jotain lisää mm. niistä Ahon tilastoista ja siksi täällä ihmisten kirjoituksia luen tarkasti. Joskus kenties voin hyödyntää oppeja?

  Onko Urpolahti ja Toivosella oli joissakin voittopeleissä jo viime talvena ns. "helpommilta paikoilta tulleita laukauksia"? Paljon Ahon vastaavaa tilastoa vähemmän. Tulos oli Toivosen kannalta hyvä, joukkue voitti, mutta puolustuksen kautta pitäen tämän ykkössektorin paikat vähissä. Ei välttämättä juuri Toivosen hyvyyden ansiosta? Olenko edes ymmärtänyt oikein? Ottiko Aho niitä ratkaisevia, sanotaan nyt game savereita (ykkössektorin paikkoja) nykyisiä enemmän? Pelasi alkukaudesta voittoja SaPKo:lle, kun tehoduokaan ei ollut vielä löytänyt toisiaan?
   
 2. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Tässä tämä tilasto ja juttu, mistä opin taas lisää. Tämän perusteella Toivosen otteet viime kaudelta: "Mitä SaPKo on häneltä saanut"? Miten nyt sitten Urpolahti? Aliarvioin Ahon ja kiistatta tulee mieleen, aliarvioinko niin pahasti, että tämän kauden alun maalin pelit olisi käännetty Ahon kaltaisilla esityksillä?
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Aliarvioit nyt Ahon merkitystä SaPKon kauden otteluissa. Aho ylisuoritti kyllä alkusyksystä, ja viime aikoina ei vastaavaa suoritustasoa ole löytynyt, ymmärrettävästi. Hokki-ottelussa Aho oli kuitenkin jälleen mies paikallaan.

  Aho on kohdannut ison läjän maalin läheisyydestä tulleita laukauksia. Toisin sanoen Aho on kohdannut paljon korkean todennäköisyyden maalipaikkoja. Syksyn puolella ne kiekot tarttuivat lähes epäinhimillisellä varmuudella, jolloin joukkue voitti myös kovalla prosentilla.

  Nyt niitäkin on alkanut uppoamaan, mikä on ihan tyypillistä otoksen (pelimäärän) kasvaessa. 1-5-tappiossa JYP-Akatemiaa vastaan Aho kohtasi 14 laukausta ykkössektorilta, ja niistä peräti viisi aivan maalin edestä. 1-3-tappiossa Hermestä vastaan puolestaan 16 laukausta, ja keskiviikkona Hokki laukoi 14 kertaa samaiselta sektorilta.

  Mitä SaPKo on saanut Toivoselta? Mies on torjunut voitot niissä otteluissa, joissa SaPKo on päästänyt vastustajan laukomaan parhailta paikoilta runsaasti Ahoa vähemmän. Nollapelissä Hokkia vastaan Toivonen kohtasi 5 laukausta ykkössektorilta. 7-1-voitossa Jokipoikia vastaan 6, ja 7-2-voitossa K-Vantaata vastaan 8.

  Toivosen otanta on pienempi, mutta ei näitä kahta torjujaa voi pitää millään samalla tasolla. "Kokemus" Suomi-sarjasta ja A-nuorista menee Toivosen kohdalla romukoppaan, kun puhutaan Mestiksen kärkijoukkueesta. Ketterässä pelatut 21 otteluako tässä painaa, HPK:n A-nuorissa surkeat tilastot.

  Pitkällä tähtäimellä maalivahti ei voi voittaa otteluita joukkueen puolesta, mutta niitä hän voi todellakin hävitä.
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Tätä otantaa ja näitä tummennettuja kohtia. Onko näissä Urpolahden kohdalla parannettavaa ja sitä kautta Jokipojat, IPK ja RoKi (varsinaisella peliajalla) olisi käännetty voitoiksi? Syyskauden hyvä startti ja sitten Lepaus-Tanus -kaksikon löytyminen johti pitkään kevääseen. Tärkeät pisteet syyskaudelta runkosarjan voittoa ajatellen tuli Ahon vahvuuden ansiosta?

  Oli tuolla tullut monien kirjoituksissa huomioitua myös se, että SaPKo voittaa tai häviää kärkimiestensä johdolla. Jos heillä peli ei kulje, joukkue ei voita ja päinvastoin. Tähän katsoen Aho, Lepaus-Tanus-Jurgens, heidän onnistuessaan ja heidän johdolla kausi oli huikea. Kuten ylivoima, mikä ei ollut, kuin sarjan keskikastia vieraskaukalossa, mutta kotiotteluissa todella vahvaa. Heidän heikompi päivä, niin ylläolevasta näkee tappiot ja aika suurinumeroiset vielä.

  Aloituksia piti toveri Hakalista tärkeinä!
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017 klo 12.03
 3. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Nyt olisi mielenkiintoista kuulla ja nähdä tuo koko tutkimus aloituksiin liittyen. Se, mistä tuo luku tulee jäi ihan ilmaan leijumaan. Jos tuo luku tulkitaan vaikka niin että kaikista maaleista syntyy tuolla suhteella maaleja voitettujen hyökkäspään aloitusten jälkeen kiekon jäädessä alueelle suhteessa kaikkiin pelissä syntyviin maaleihin, niin en usko.
  Jos se on joku luku paljon maaleja suoraan aloitusvoitoista tehdään suhteessa kaikkiin pelissä syntyviin maaleihin niin voi olla lähempänä, mutta nämä luvut ei kerro sitten yhtään mitään aloitusvoittojen tärkeydestä.
  Ei siellä Tapparallakaan vahingossa Jasu kaivele oman pään aloituksia, tms. Jos ne oikeasti olisi noin merkityksetön osa pelejä niin kummasti suohon valmentajatkin peluutuksissaan puskevat.
   
 4. UniqueSputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kumpikin tulkinta on väärin. Tuo luku (vähän vaihtelevat malleista riippuen, mutteivät oleellisesti) on siis aloitusvoiton arvo maaleissa. Pohjustukseksi: kun pelaaja pääsee vaikkapa maalialueen edestä laukomaan ranteella ilman pahempaa maskia, sen laukauksen arvo mitataan maaleissa, eli sille lasketaan maaliodottama. Yleensä maaliodottamalle laaditut mallit ottavat huomioon mm. pelaajan, laukauksen tyypin ja laukauksen sijainnin, joista se odottama maalille muodostuu. Edellä mainitun esimerkin laukaus on maaliodottamaltaan karkeasti arvioituna 0,50-0,60 maalin arvoinen.

  Aloitusvoiton arvo suhteutetaan siis samaan muotoon kuin maaliodottama, ja siitä saadaan vertailukelpoinen, vaikkapa omasta päästä lauottuun laukaukseen nähden. Tuo aloitusvoiton luku 0,019 on siis todella merkityksetön, eivätkä ne ylipäätään näyttele mitään osaa tai arpaa voittamiseen.

  On myös niitä malleja, kuten ilmaisitkin, joissa ilmoitetaan voitettujen aloitusten suhde tehtyihin maaleihin yms.. Niistäkin on tehty ihan pelitilannekohtaisia (tasakentälliset, yv, av) jaotteluja.

  Ja aloitusvoiton tärkeys ja sen arvo ovat kaksi eri asiaa. Tärkeyttä voidaan pitää melko subjektiivisena käsitteenä. Arvo taas voidaan mitata, ja se on todettu monessa yhteydessä erittäin vähäiseksi.
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Jaahas, kummastakos mielestäsi @Näkökulma aluksi kirjoitti, aloitusten tärkeydestä vai arvosta? Voiko arvottomat asiat olla tärkeitä tai tärkeät arvottomia.
  Tälläisen mittarin kanssa aloitusvoittojen tärkeyden kumoaminen on yhtä oleellista kuin se mitä kissani saalistama myyrämäärä lopulta vaikuttaa taloni ympäristössä elävään myyräpopulaatioon.
  Kuten @Näkökulma edelleen kirjoitti, RoKi teki maaliin suoraan aloitusvoiton jälkeen, tänään Jokerit samoin. Jos puolustava joukkue olisi voittanut nuo aloitukset niin nämä maalit olisi jäänyt syntymättä. Tähän ei tarvitse juurikaan matematiikkaa sitä todentaakseen. Minusta kumpikaan noista maaleista ei ollut arvoton. Se tietysti, että ne maalit eivät tietenkään syntyneet aloituksista vaan aloituksen jälkeisistä laukauksista. Ja laukauksen arvohan on ihan toista siihen aloitukseen nähden. Noh, ymmärrät varmasti itsekin tämän.

  En sano että tuollainen tilasto on nollatasoa koska se on joku tilasto siinä missä muutkin, mutta tuollaisella tilastolla ihan ihan nollatason arvo kumotakseen väitteen, että aloitusvoitot ovat erittäin tärkeä asia jääkiekkopelin lopputuloksen kannalta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017 klo 21.23
 6. UniqueSputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tässä ei ole kyse "arvokkaasta" asiasta. Arvo (engl. value --> Wikipedia: a property such as number assigned to or calculated for a variable, constant or expression).

  Arvo on tässä yhteydessä täysin tieteellinen termi, eikä sillä ole mitään yhteyttä johonkin "arvokkaaseen" (1. kallis, 2. arvostettu, kunnioitettu, t. oman arvonsa tunteva, 3. tarpeeseen tuleva, tarpeellinen, 4. rakas, kallisarvoinen per Wikisanakirja).

  Näkökulma kirjoitti alunperin "tärkeä kaksinkamppailu", johon vastasin perustellen mitatun arvon kautta kyseisen osa-alueen ylikorostuneesta asemasta. Huom. Sana "tärkeä" per Wikisanakirja: 2. merkittävä, merkittävänä pidetty. Aloitusvoiton vähäinen arvo (value) todentaa juuri sitä, että niiden asema merkittävyydeltään on huomattavan alhainen.

  Lainaus:
  Kehotan lukemaan alkuperäisen viestini.

  Lainaus:
  Aloitusten jälkeiset maalit ovat tapahtumina harvinaisia ja erittäin epätodennäköisiä. Hyvähän sitä on toki kaivaa näkemykselleen jotain pohjaa täysin subjektiivista ja irrallisista havainnoista eri puolilta jääkiekkokenttää. Nuo satunnaiset ja harvinaiset aloitusvoittojen jälkeiset maalit ylläpitävät sitä harhaa, että aloitukset olisivat jotenkin korostunut osa-alue pelissä ja että niillä olisi korrelaatio voittamiseen.

  Lainaus:
  Eli puhdas subjektiivinen näkemys ja kokemus sekä silmätesti > matematiikka, tilastot, todenäköisyydet (joilla on useaan otteeseen todistettu, etteivät aloitukset korreloi lainkaan voittamiseen)? Voidaankin hyvällä syyllä päättää keskustelu tähän (tosin ei tässä mitään, tekee hyvää aivoillekin vastata välillä täysin toista laitaa edustaviin mielipiteisiin ja argumentteihin)
   
 7. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Miksi niitä harjoitellaan todella paljon? Dufva tiputti kiekkoja, sentterit kilpailivat toisiaan vastaan ja ison osan jäävuorosta? Hakkarainen opetteli ja oli silloisen Jukurijoukkueen ykkösaloittaja. Voitti Suomen Mestaruuden JYP:ssä ja sielläkin käytettiin paljon oman pään aloituksissa. Immonen sitten hyökkäyspäässä. On myös aloitusten spesialisti, kuten Tero Koponen aikoinaan. Joskus jääaikaakin tuli täysin aloituksen hallitsemisen vuoksi jollekin pelaajalle. Silloin lähempää seurattuani oli vielä vanha sääntö pitkän kiekon kohdalla. Paljon sai joukkueen ykkösaloittaja noissa vastuuta ympäri Suomea eri sarjatasoilla.

  Otanta on todella laaja eri valmentajien ja seurojen osalta. Merkitys on suuri seurasta tai valmentajasta riippumatta.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Joo no ei mulla muuta. En suuremmin arvosta ihmisiä jotka esittävät viisaampia kuin ovat. Mutta ihminen joka osaa englantia ja tukee älykkyytensä julistamista wikipedialla, ei voi olla tyhmä. Kirjoittaa luutavasti piilaaksosta ja se pakottaa luovuttamaan, tosin nauraen luovuttamaan.

  Tänään oli muuten jo hyvä SaPKo, mutta mitä ihmettä tuo alivoimapelaaminen on? Näillä erikoistilanneprosenteilla ei paljon runkosarjassa hilluta, eikä hilluta muutenkaan.
  Tänään myös tuomarit enemmän kuutamolla kuin yhdessäkään kaudella katsomassani pelissä. Ihan käsittämätöntä sekoilua, samaa tasoa kuin tuo SaPKon AV-pelaaminen. Jotenkin koomista, kun SaPKo huusi viimeisen estämisjäähyn niin samassa Elo räpsähti nauramaan. Voisin väittää, että saattoi hymähtää sille puhalletulle kakkoselle...
  SaPKon kolmas maali oli varsin komea suoritus Pavenilta. Jalalla karvauksen ohi, hyvä levitys ja kova liike suoraan maalia kohti veti sen verran IPK miehiä mukanaan, että tila Lahtelan lapaan syötölle aukesi. Tuon paremmin ei voi enää juurikaan puolustaja hyökkäyspelaamista tukea.

  Hyvä, nyt jo kaksi voittoa peräkkäin ja perjantaina kaaoksessa olevaa Hermestä vastaan, siellä saattaa odotella varsin kiukkuinen ja raivokas kotijoukkue.
   
 9. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Joo...Paven on hyökkäyssuuntaan erittäin hyvä ja aloitti viime kauden piste/per ottelu-tahtia, jos oikein muistan? Montaa peliä ei tosin kerennyt pelaamaan. Silti, avaukset ovat molemmilla Pullin kanssa hiukan huolimattomia ja kulmissa ollut vaikeuksissa. Nyt koko SaPKo oli pirteämpi ja se rentous. Sitähän nyt oli ja se näkyi. Olen kyllä Jasin kanssa samaa mieltä Saramäen hommaamasta jäähystä. Lienee tarkoittavan siinä vaihtoaition edessä tapahtunutta, estäminenkö sitten oli, kampitus, mikä lie, mutta ei jäähyn paikka.

  Yv:llä, nyt oli hyvät aloitukset ja niiden kautta saatiin parhaat pyöritykset, sekä maalipaikat. Alueelle tuonti on vaikeaa, jos vastustaja purkaa suoraan voitetusta aloituksesta, niin kyllä siinä vähintään puoli minuuttia oli tilannetta pelattu. Se siitä!

  Paven taisi keretä tekemään hiukan liikkuvaa maskiakin Lahtelan "huimaan lämäriin"..;) Kun Lahtela osaisi laukoa, niin maalimäärä tuplaantuisi..:)

  Hieno voitto, ketjut olivat omaan silmään hyvin rakennettu ja Urpolahti otti monta hyvää paikkaa kiinni. Vaikea peli ja kun IPK tuli hyökkäyksiin, niin yleensä silloin saivat luotua maalipaikan, kun vaan pääsivät hyökkäämään. Pitkät hyökkäykset onnistuivat kaudella ensimmäistä kertaa. Saatiin tuoretta miestä lennosta sisään. Mukavaa katsottavaa ja nyt tilanne lähteä viikonlopun reissulle on paljon paineettomampi.

  Tyhmiäkin hyökkäyspään jäähyjä, mutta oli siellä helpohkoja joukossa. Lainiokaan ei kerkennyt tekemään mitään, kun annettiin selästä vauhtia kohti maalivahtia.

  Mikähän Kokkolassa mättää? Onko Karhula ensimmäinen potkut saava valmentaja? Asema on kyllä vahva, muttei voi pitkään jatkua ja tuolla materiaalilla.

  P.S. Lähden reissuun pojan kanssa ja huomenna JYP-Ässät -peliin. Jää näkemättä varmaan SaPKo:n v.lopun pelit, niin jos en katso peliä, en kommentoikaan. Mutta kirjoitapa hyvät ja laajemmat analyysit, jos viitsit?

  Jos Naukkarinen rupeaa voittamaan enemmänkin pitkävedoistaan, niin saa tarjota koko hallille kaljat! Ei olisi eilen tullut kalliiksi..;) Harmi nuo yleisömäärät, mutta kuten "Richard Turtiainen", kovan luokan aloittaja sanoi: "Kyllä ihmiset sieltä talven mittaan löytävät taas hallille."
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2017 klo 08.42
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Nyt menee jo pahasti off topic mutta en ollut uskoa silmiäni kun Jokerit tekivät avausmaalin suoraan aloitusvoiton jälkeisestä laukauksesta. Olen onnekas kun näin tuon äärimmäisen härvinaisen tapahtuman. Eikä onneni loppunut siihen vaan jo lottovoittoa harvinaisempi hetki koettiin ottelun kolmannessa erässä kun samassa pelissä toistui aloitusvoitto-laukaus-maali. Näitä harvemmin kiekkopelissä näkee.
  Otetaan aasinsillalla Ikosen Henrin ensimmäinen KHL-maali, joka syntyi tällä tapaa.

  Mitenhän huomenna SaPKo pääsee Kokkolaan kun matkakassa nusastiin jonkun taskuun. Tulee varsin mielenkiintoinen matsi seurattavaksi kun kotijoukkueella alkanee olla jo melkoinen tuska niskoillaan. Kotiyleisö on varmaan hiljaisempi kuin Talvisalossa, mutta siihenhän SaPKo on tottunut.
  En tiedä, itse uskon, että juna kääntyi jo parempaan ja huomennakin pisteitä saadaan matkaan. Monelta mieheltä putosi apina eilen selästä ja se helpottaa SaPKoa isosti.
  Maaleja on päästetty kohtuullinen määrä, mutta silti ajoittain puolustaminen romahtaa, tai paremminkin sekoaa. Alivoimissa se ei missään vaiheessa olekaan kasassa. Paketti muodostuu sellaiseksi salpalinjaksi jossa koko muodon syvyyserot ovat ihan nollissa. Huomenna sitä on vara sitten parantaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2017 klo 21.15
 11. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Tänään kairattiin Kokkolasta pitkästä aikaan voitto. Ottelu oli SaPKon osalta mallia mennaan tekemään tarvittava pisteden eteen.

  +++ Ottelun tuomaristo. Vaikka ekassa erässä tuli hieman kiihdyttyä parista viheltämättömyydestä niin lopulta linja oli koko pelin sama molemmille joukkueille
  ++Toivonen. Vaikka maali menikin helpohkosti niin Hermeksen viime minuutin paineessa otti pari voittotorjuntaa
  + Monto. 1+1 tehot 2-1 voitossa niin tuskin tarvitsee enempää sanoa.

  Miinuksia voisi tarjoilla monelle, mutta jätetään ne voittopelin jälkeen antamatta. Huomenna sitten vähän kovemmalla intensiteetillä peliin ja kuuden pisteen vieraskiertueelta voi lähteä kohti ensi viikkoa.
   
 12. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Ei minusta taida olla sen suuremmin tai tarkemmin tämän iltaista kommentoimaan. Hermeksen huonous helpotti SaPKoa. 5-5 pelin puolustaminen on pääasiassa hyvää tasoa mutta kun retkahtaa niin retkahtaa. Jotenkin tuossa joukkueessa huokuu se ettei siellä ole Paalasen tyylisiä pelaajia jotka antavat satalasissa kaikkensa jäälle päästessään.
  Joukkueen pelaaminen joukkueena on ihan ok, mutta yksittäisten pelaajien suoritustaso on heikkoa. Parhaimmatkin suorittavat tasolla kohtuullinen, ja loput ehkä täyttäisivät kriteerin sanalle keskinkertainen.
  Huolimattomuutta valtavasti ja väittäisin sen johtuvan siitä peliin ei mennä sellaisella raivolla ja päättäväisyydellä kun kuuluisi.

  Mutta sikäli tilanne on hyvä että kun vika on noissa helpoissa suorituksissa niin ne tulevat korjaantumaan ja kun helpotkin syötöt alkavat osua lavasta lapaan niin peli muuttuu äkkiä hyväksi.

  Sama huolimattomuus ja kovan peliasenteen puutos näkyy myös viimeistelyssä. Tänäänkin läpi oli Hämäläinen ja Henttonen, sekä vähintään puolittaisessa läpiajossa Lahtela, mutta kiekko ei näistä kolmesta paikasta uponnut säkkiin kertaakaan.
   
 13. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  No niin, nyt tuli onnistumisia ja Piitulaiselta upea maali. Samoin Pavenilta.

  Tuo EU:n Ylönen, niin häntä oli NHL:n joku kykyjenetsijä tai vastaava muistaakseni Anaheimista katsomassa Imatralla Ketterä-EU pelissä. Jos selostajan puheet pitävät paikkansa, varataan mahdollisesti 20:nen parhaan joukossa, oli näin arvioinut..?! Tiedä näitä, mutta Mestis on näille nuorille loistava sarja, muillekin nuoremmille tietysti. Pelasi ensimmäisen erän hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2017 klo 19.43
 14. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Vaikka alkukausi on ollut tervanjuontia ja on tullut erinäisiä pelaajia kritisoitua niin pakko on antaa positiivista palautetta, kun sen aika on. EUta ja Jokipoikia vastaan kahden maalin takaa ohi kertoo, että joukkueessa on selkärankaa ja luonnetta vaikka sitäkin on tullut epäiltyä tässä alakulon aikana. Kuitenkin pitäisi ehkä muullakin tavalla alkaa voittamaan kuin antamala pari eteen, mutta en valita. Pelin startti oli tänään jopa hyvä, mutta ei aatu palkintoa siitä.

  Pistetään vielä muutamat plussat

  5x + = Urpolahti. Oli tänään se voittava maalivahti, kuka piti joukkueen pelissä mukana, kun oli vaikeaa
  +/- = Salo - Lahtela - Henttonen. Vaikka edellinen peli oli vaikea niin tänään ainakin hyökkäyspäähän näytti paremmalta ja oltiin siellä jo lähellä viimekauden tasoa. Puolustuspäässä taas on helvetisti parannettavaa, kun pitäisi olla sarjan yksi parhaista 0-0 ketjuista.
  + = Lantta. Taas kerran YVllä painoi maalin edestä YVmaalin kohtuullisen tärkeään paikkaan.

  Miinuksia en nyt halua antaa, mutta niitäkin olisi tarjolla paljon.

  Katsellaan huomenna, kun sarjakärki tulee Talvisalo Gardeniin.
   
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Tässä sitä körötellään Mehtimäeltä kohti Tolosen mäen sämpylöitä.
  Ihan ensin niin voittaminen on keskimäärin häviämistä mukavampaa.
  Vieläkin SaPKon pelissä on iso määrä huolimattomuutta ja ihmeellisiä tunarointeja mutt ajoittain kiekko liikkuu nätisti. Keskialuetta pystytään puolustamaan hyvin ja sitä puolustetaan hyvin, mutta jos vastustaja pystyy sen ylittämään, kuten tänään muutamaan otteeseen, niin jäljellä olevat kortit tuntuu olevan maalivahti.
  Eipäs siinä mitään kun on tuollainen maalivahti...mutta joo.

  Hienoa että toisessa pelissä peräkkäin on kammettu vaikeasta paikasta ohi. Kun tällä rosterilla voittaa pelejä niin on syytä uskoa että "ykkösporukalla" voitetaan muullakin tavalla.
  Etiäpäin sano mummo lumessa.
   
 16. Laiton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Minulta ei analyysia nyt putoa, mutta fiilis on korkealla voiton ansiosta. Huomenna pääsee ekaa kertaa Talvisaloon paikan päälle tällä kaudella. Toivottavasti saadaan myös KeuPa nyökähtämään. Paremmalta näyttää koko ajan. Odotan eteenkin Ruuskasen paluuta, vakuutti minut Porvoon pelissä.
   
 17. Keltainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
  Keupa ei nyökähdä.
   
 18. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Räsänen saattoi tehdä ihan oikean ratkaisun, kun ei nyt lähtenyt vahvistelemaan joukkuetta. Varmaan saatavilla olisi pelaajia ollut, mutta uskon joukkuehengen tiivistyvän näin? Näissä lausunnoissa "Paalasen-tyyppisistä pelaajista", nyt potkii persuuksille muutamia, kenestä siihen rooliin olisi. Elo ollut hyvä!

  Lahtela-Salo ovat vuotaneet alkukaudella (Lahtela 6 omiin 5 vs.5, Salo kahdeksan) ja kirkkaasti miinuksilla. Nyt toki parani ja nousivat -2 ja -3:een. Sorza tämän oli huomioinutkin. Kyllä he parantavat ja ilo ollut huomata Monton löytäneen Piitulaisen ketjuun tulon myötä paljon paremmin juonen.

  Tehokkuuden valossa mm. Lahtela, joka kolmas ottelu ja maali, olisivat hänen ennätystahti. Viime kaudella muistaakseni 11 maalia, samoin Salo. Nyt olleet tehokkaampia, mutta pari huonoa ottelua näkyy tuossa omiin menneissä. Eilenhän Monton ketju otti ainoan omiin ja toinen yv-maali.

  En lähde nyt etsimään negaa, kun voitot pääasia ja peli parantuu koko ajan. Ruuskanen ja Lämsä vahvistavat paljon, kunhan kuntoutuvat. Laamanen, toivottavasti ei pitkä saikku?

  KeuPa on todella vakuuttava niin pelillisesti, kuin paperilla. Alku ja nyt ei mielellään yhtään eteen, vaan itse se avausmaali. SaPKo ei ole montaa kertaa päässyt johtoon. Tänään avausmaalin tärkeys nousee ja kahta ei KeuPa:lle voi antaa tai sitten nousu on vaikeaa.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Ajoittain jopa erinomainen. Elleivät pelit olisi alkaneet kääntyä voitoiksi olisin alkanut huutaa Elolle isompaa roolia. Muistan kun viime kaudella stunttasi Lahtelaa niin se ketju loi tukuittain maalipaikkoja.
  Mutta on Elolla myös nyt ihan kova kaveri siinä kun Keskilohkon kanssa pelaa. Tuo ketsuppipullo vielä purskahtaa...
   
 20. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Tänään SaPKo pelasi varmuudella kauden parhaan pelinsä, eikä vastustaja ollut heikko. Tänään ei olisi heikolla pelillä jäänyt pinnaakaan. Koko ajan peli paranee, mutta huolimattomuutta on edelleen ja eräälnaista suoraviivaisuutta maalintekotilanteisiin pitäisi saada lisää.
  Elo oli tänään kaiken aiemman hehkutuksen mukainen, mutta Koivusella ei valitettavasti siinä ketjussa paukut oikein riitä tälle tasolle ja se kyllä näkyy.
  Eilen ja tänään tuli useampi ihmeellinen syöttö omasta kulmasta suoraan keskelle kenttää vastustajan pakin lapaaan. Eilen niissä kunnostautui kahteen otteeseen Väinölä ja tänää ainakin kertaalleen Kuronen. Melko massiivisia aivopieruja. Eilen sellaisesta tuli maali joka lopulta oli kuitenkin hylsy.
  Ihan pakko ottaa sellainen huomio, etten ole koskaan nähnyt Räsäsen tuollaisella raivolla piiskavan pelaajia. Sehän huusi naama punaisena penkin päässä, "vielä, vielä, vielä, vielä" kun halusi KeuPa puolustajiin painetta. Huuto kuului katsomoon asti. Oletteko ennen tuota nähneet? Minä en.

  Ja täytyy nyt samaan hengen vetoon todeta että sitä kaivattua pelisykettä oli täksi viikonlopuksi löytynyt.
   
 21. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Elohan oli aivan loistava ja olihan hän hyvä tuuratessaan viime kaudella Lahtelaa Salon ja Henttosen(?) keskellä muutamassa ottelussa. Lahtelan rooli vain puolustuspäässä on suurempi. Elo taklaa hyvin, mutta joku kerta osuu kunnolla ja lentää ulos, mutta kuulunee lajiin. On sen verran pitkä, että kohdistuu päähän tai näin ainakin tulkitaan, kun jysähtää kohdalleen. Paljon taklaa vielä ohi, mutta ajoituksen ja tilanteen sattuessa kohdilleen, niin sitten on painava pommi. Eilen osui hyvin jääkoneen luukun kohdalla. Kauppila ei vain ollut oikein valmiina.

  Tosin, taklattavan vastuuta korostetaan aivan liian vähän. Pitää sitä olla valmiina, jos menet kulmasta kiekkoa hakemaan. Nykyisin tulee puolustajien aivan liian vähän katseltua näitä karvaamaan tulossa olevia hyökkääjiä. Avataan, jäädään katsomaan syötön perään ja sitten ei oteta taklausta vastaan.

  Alunperin en meinannut löytää hyökkäysketjuihin millään roolia Elolle, kun senttereitä oli Lahtela-Monto-Lämsä-Lantta...Laidoissakin oli pelaajia ja näytti ettei mies löydä laidassa paikkaansa. Nyt ollut sentterinä ja hyvä. Ei huono ollut laidassakaan, mutta Huhtasalo, Siiki, silloin oli tungosta hyökkäykseen. Koivuselle siitä plussat, että täytti paikkansa, kun muita nyt ei ole. Menee reservimiehenä, kun sairastupa tyhjenee.

  Väinölä voi olla hiukan virhealtis, mutta hyvin hakee laukaisu-/maalipaikkoja ja ollut hyviä laukauksia jo aiemmissa peleissä. Maali roikkui ilmassa..:) Eilen ensimmäisessä erässä pakin jalkojen välistä hyvä veto. Ei ammu päin ensimmäistä miestä. Olen pitänyt Väinölän otteista ja ollut odotusarvoaan parempi.

  Pelihän oli loistava ja voittomaali oli taas kaksinkamppailu, minkä KeuPa hävisi Lantalle, Lainiolle ja Saramäkikin jäi vapaaksi! Kävin viikko sitten katsomassa JYP-Ässät, niin Salmio tälläsi samanlaisen ja illan toisensa vanhassa kotihallissa. Aloituksesta suoraan ja ratkaisi pelin Ässille.

  Nyt maalissa KeuPa:n merkkaus sekoittui, kun Saramäen tarkoitus oli tulla laidasta keskeen ja hänen laukoa. Kiekko jäi sopivasti Lantan taakse, ei ihan sinne minne yritti aloittaa. Rystyltä laitaan päin, mistä Saramäki tulee keskeen ja laukoo. Nyt Lainio pääsi laukomaan ja KeuPa-viisikon merkkaukset olivat aivan sekaisin. Aloitushan ei ole vain senttereiden kaksinkamppailu.

  Eilen lopussa oli näitä right-left -aloituksia, mitä aiemmin kirjoitin. Piitulainen otti katsomon puolelta, Monto vaihtoaitioiden. Kulmaan päin rystyltä, ei keskeen.

  Räksä huutaa, kun on tarvis. Ja, pukukopissa ääni on yllättävän kovaa, jos homma ei maistu. Samoin henk.kohtainen palaute pelaajille suoraa, erittäin suoraa ja selkeää. Rehellistä ja osaa kyllä herättää. Jasi teki sen räyhäämällä aitiossa jatkuvasti, mutta Räksä ei usein kesken erän huuda. Merkitys nousee, kun eilen reaktiosta varmasti huomasi joka jätkä myös tarkoituksen. Karvaus toimi ja SaPKo jaksoi tehdä töitä ottelun loppuun. Mielipiteeni ovat Räksästä hiukan puolueellisia. Tunnen hänet kuten tiedät (Murkula), niin ehkä parempi, etten enempää ota kantaa. En osaa tai halua moittia, vaikka joskus siihen olisi varmasti aihettakin.

  Peli paranee, lainoja ei ole lähdetty haalimaan, vaan rohkeasti Koivunen, sekä Väinölä kokoonpanoon. Tästä tyylistä pidän ja tuottaa kauden aikana varmasti hyviä asioita. Piitulaisen Jukureiden A-Nuorten visiitti oli järkevä ratkaisu viime kaudella. Olisin laittanut hänet jo aiemmin sinne ja "vaadin" kirjoituksissanikin sinne lainaan.

  Loppukauden pelit pleijareissa, kesällä tehnyt töitä valtavasti ja tällä hetkellä yksi parhaita hyökkääjiä. Hänen siirto Monton ketjuun oli hyvä ja tässä Keskilohkon loukkaantuminen tarjosi paikan. Keskilohko-Elo pelaa hyvin ja tämän hetken ketjuihin en oikein muuta, kun Koivusen paikalle Huhtasalo parannuttuaan. Siikille ei nyt paikkaa kolmesta ensimmäisestä ketjusta löydy. Lämsän tulo vielä ja Ruuskanen tuo puolustukseen paljon.

  Mäkisestä kuullut parista eri lähteestä tällaista: Tomi Gronoff, Kalajoen pitkäaikainen luottosentteri sanoi kommentoidessaan Suomen Cupin ottelua: "Kuulemani mukaan fysiikkatestit jäivät Ruotsissa Mäkisen osalta ratkaisevaksi asiaksi." Samaa kuullut Lappeenrannastakin. Mäkisen otteiden paraneminen peli peliltä puoltaa näitä "huhuja"...Lahjakkaaksi, mutta hiukan ylimieliseksi kuvailtu ja ei Ketterä-SaiPa -kuviot ehkä ole Mäkistä varten. En tunne, en tiedä, mutta kuulemani vrt. pelaaminen, niin kävisi hyvin yhteen. Pääasia, että mies alkaa kuntoutua, jos nyt sitten kesätreeni jäänyt vähemmälle? SaPKo:lle tärkeä pelaaja, on parantanut kokoajan, parantaa ja potentiaalihan on huikea.
   
 22. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Peliitat - SaPKo 25.10. niin eipä ole juuri rakentavaa kirjoitettavaa.

  Jos nyt muutamia asioita ranskalaisittain...

  - miten voi olla mahdollista että joukkue on pelin alussa noin yössä, hukassa, sekaisin, saamaton ja munaton?
  - melko suuri määrä pitää maalipaikkoja tämän vuotisen joukkueen luoda tehdäkseen yhden maalin
  - toivon, että telakalla olevista puolustajista jompi kumpi palaa nopeasti. On nimittäin niin, että kun kiekko ja Väinölä on SaPKon alueella yhtäaikaa niin paniikki on aina läsnä. HUOM! Peliittojen 1. ja 3. maali.
  - Elosta saa tuossa Lahtelan ja Salon kanssa enemmän ja oli tänään melko hyvä
  - Mikko Lahtela oli tänään erittäin hyvä.
   
 23. Linnankundi Jäsen

  Minusta YV-peli oli aika hyvää, kiekko liikkui ja paikkoja syntyi ja pari maaliakin. Lisäksi SaPKo näytti pääsevän melko helposti vastustajan päätyyn. Kumpikin lainamies oli ok, Kiilholma näytti voittavan hyvin aloituksia ja syötteli aikalailla hyvin ja Halonen maalissa oli varman oloinen. Minulta jäi pelin alku näkemättä, peli oli 1-1, kun sain kuvan näkymään. Minusta peli oli siitä eteenpäin kohtuullisen hyvännäköistä. Ehkäpä minun positiivinen kuva SaPKon pelistä osin johtuu siitä, etten nähnyt pelin alkua. Tosin vastuskin oli heikohko lukuunottamatta maalivahtia ja Lahtista.
   
 24. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Nyt on Pavenkin telakalla, joten puolustus kapeahko. Kiilholma näytti vahvuutensa, pelaamattomuus tottakai näkyy, mutta myös kokemus. Vahva aloittaja ja hyviä syöttöjä, maalipaikkojakin pari.

  Elo on hyvä tuohon, mutta siihen sopii kyllä lähes kuka tahansa. Elolle henk. kohtaisesti hyvä paikka. Lahtelan laukaus kun olisi hiukan parempi. Halonen hyvä.

  Puolustukseen, niin siellä pieni huolen aihe. Väinölä nyt ei ole vielä valmis Mestikseen. Olin yllättynyt parin ottelun esityksistä, sillä vrt. Lampen. Ei ole, kuin reservimies, lähtökohtaisesti. Siihen nähden oli hyviäkin asioita, mutta lähinnä hyökkäyspäässä.
   
 25. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Oliskohan muuta sanottavaa kun et hellurei mikä sulaminen. Lähin hotellilta kohti kemuja kun johdettiin 3-1. Avasin äsken livetulokset ni muotoilisin ajatukseni sanoihin. Kiitti vitusti.