Ilmoitukset

Nimimerkki Ishmael on saanut kahden viikon pelikiellon HIFK-osion henkilökohtaisista hyökkäyksistä. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

 • Nimimerkki Esteri huilaa viikon turhailustaan monta viikkoa vanhassa otteluketjussa. 
 • Nimimerkki Velhelmiina huilaa viikon henkilökohtaisuudesta toista kirjoitttajaa kohtaan. Viesti löytyy Hokki-osiosta.
 • Nimimerkin Pordinard henkilökohtaisuudet Olympialaisten seurantaketjussa palkitaan viikon pelikiellolla.
 • Nimimerkin Oldtimer kirjoitusoikeudet on poistettu, koska potku-ukaasit eivät tuoneet tarvittavaa parannusta viestien tasoon. 

SaPKo 2017–2018

Viestiketju osiossa 'SaPKo' , aloittajana Murkula, 21.12.2016 klo 09.49.

 1. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Niilo Halonen 14.2. asti SaPKon mukana.
   
 2. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko! SaPKo, Tappara ja NY Rangers
  "– Mietitään nyt mitä hänen jatkonsa suhteen tehdään. Jonkinlaisille kaupoille meidän on ensi viikon alussa varmaan lähdettävä, Räsänen heitti arvoituksellisesti."

  Jaahas, minkähänlaisia kauppoja tässä tarkoitetaan? Lainaus on poimittu paikallisaviisin sivulta.
  Aika kinkkinen tilanne, kun kunnossa ollessaan SaPKon ketjuihin ei pitäisi olla mitään tarvetta laittaa "vahvistuksia". Toisaalta yhdenkin ykkösrosterin miehen loukkaantuminen näkyy heti. Toisaalta sitten tuo ylivoima niin uskomatonta kuraa, että sellaisen hyvän YV-pelaajan löytäminen olisi kova homma, vaikka koko viisikon tekemistähän se ylivoima on.
  Pakistossa voisi olla tilaa sillä ei missään tapauksessa esimerkiksi Paven ja Pulli ole ennakko-odotuksia täyttäneet ja sekin näkyy ylivoimapelaamisessa kun ei kykenevää right puolen pakkia ole ollutkaan. Nämä puolustajat ovat olleet valovuoden päässä jostain Olkkosen tasosta viivapelaamisessa.
  Maalivahti sitten, Halonen käy nyt sen vuoksi tuolla jäällä vaihtoja, että häntä voidaan keväällä käyttää ja ehkä veikkaan, että sinne osastolle sitä hankintaa ei tästä syystä ole tulossa.

  Mistäs minä tiedän vaikka tuossa heitellään kaljakaupassa käynnistä, mutta eiköhän tuo ensi viikolla selviä.
   
 3. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Nyt Piitulaisen vamman vakavuuden selvittyä ja Lämsän kuntoutumisen vievän vielä ainakin pari viikkoa olisi hyökkäykseen kyllä tarvetta. Koivunen on ollut ihan hyvä, mutta Piitulaisen loppukauden ollen vaarassa, hänelle korvaajaa hakevat. Maalivahtiosasto on tuossa.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko! SaPKo, Tappara ja NY Rangers
  Lainaus:
  Aika nopealla johtopäätöksellä tarvitsisi saada tuohon right puolen maalintekijä vaan ei niitä ilmaiseksi puissa kasva. Se on aikalailla pakko hankkia joku jos jo nyt ennen playoffeja joku putoaa eikä varmaan kukaan ole niin tyhmä ettei tiedostaisi Lämsän loukkaantumishistoriaa ja epävarmuutta pelata koko kevättä toipumisen jälkeenkään.
  Muuten pari viikkoa ei ole mikään kynnyskysymys kun viinä jäisi vielä runkosarjaakin muutama peli jäljelle.
  Mistä muuten tuo Piitulaisen vamman vakavuus on selvinnyt kun en itse moisesta ole kuullut tai mitään juttua nähnyt.
   
 5. Lätkä Jäsen

  Alkakaahan nyt pellaamaan siellä Savonlinnassa.

  Kyllähän sarjan viimeisetkin uskottavuuden rippeet ovat hävinneet siinä vaiheessa, jos puhdas farmari voittaa sarjan! Vai...lieneekö tuolla mitään väliä?
   
 6. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  SaPKo:llahan on nyt lauantaina kärkipeli KeuPaa vastaan. Voitto siitä, niin runkosarjan ykköspaikkaan on vielä täydet saumat. KeuPa:n mestaruuteen en kyllä usko.
   
 7. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Taitaa olla SaPKon kassa melkoisen tyhjä, kun ei nyt pelaajamarkkinoilla oltukaan Räksän puheista huolimatta. Toki ei hyökkäykseen esim. ketään tarvitakkaan, mikäli Lämsä ja Piitulainen pystyvät vielä tällä kaudella pelamaan. Mielestäni hyökkäys on riittävä. Ainut mihin odotin aluksi vahvistusta oli Maalivahti osasto, mutta siinäkin varmaan lasketaan Halosen varaan tarvittaessa. Keskiviikon perusteella Toivonen antaa hyvän vastuksen Upille. Mutta se oli vain yksi peli, pitäisi nyt Toivosen saada muutama lisäpeli alle, jotta vois parempaa analyysiä vetää kunnosta. Puolustus on vahva (tiettyjen tyyppien alisuorittamisesta huolimatta). Potentiaalia siellä on riittämiin. Ketterä oli aktiivinen ja hommas kyllä kaksi todella kovaa pelimiestä.. Imatralla mestaruus on täysin mahdollinen tänä vuonna.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko! SaPKo, Tappara ja NY Rangers
  Joo en tiedä onko sellaista aikaa ollut, tai tuleekokaan sellaista aikaa että SaPKon kassassa olisi ylimääräistä rahaa. Tuo maalivahtipuoli oli ehdottomasti se oleellisin paikka ja nyt kun Halonen vaoidaan saada joukkueeseen niin siinä mielestäni on reagoitu riittävästi.
  Toivonen on itse pelin pelaamisessa parempi kuin Urpolahti, samoin on Halonen. Urpolahti edelle tuossa kuitenkin varmaan mennään ellei romahdusta tule.
  Hyökkäys on tosiaan sellainen että ykkösrosterissa on laatua siinä määrin, ettei sitä tarvinnutkaan vahvistaa, mutta yhtään pelaajaa ei saisi olla loukkaatuneenakaan jos mielii pelata mestaruudesta.

  Loukkaantuiko se Viljanen keskiviikkona kun kolmas erä jäi 13 sekuntiin?

  Salo - Lahtela - Elo
  Piitulainen - Monto - Hämäläinen
  Lantta - Keskilohko - Saramäki
  Lainio - Lämsä - Henttonen

  Ei tähän rosteriin ihan helposti olisi "vahvistuksia" tungettukaan. Ei ainakaan halpoja. Mutta tämän pitää sitten pysäkin kasassa. Viljanen on minusta pelannut aika hyvin ne pelit joissa on ollut mukana ja voi tuolta helposti stuntata. Koivunen pelannut pari peliä hyvin, mutta siinä tulee jo selvä tasoero parhaan kokoonpanoon pelaajiin.
  Toivotaan, että ei pahoja loukkaantumisia tule, muuten on kausi äkkiä paketissa. Tuolla porukalla taas mennään finaaleihin että heilahtaa, saa ottaa talteen.
   
 9. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokerit, Tamminen, henkinen periaatepäätös
  Lainaus:
  Mestiksessä melkein kaikilla joukkueilla tuo päivittäinen kassavirta taitaa olla kädestä suuhun elämistä. Olisihan siellä voinut hiukan ennakkoa ottaa, kun se varma 10k -40k olisi tulossa.

  Lainaus:
  Urpolahti on saanut hiukan kasattua peliä niistä vaikeista ajoista ja Turun nollapeli oli hieno voitto. Lempäälässä antoi mahdollisuuden pisteisiin vaikka hiukan pomppikin. Toivonen pelasi viime pelissä itsensä kisaan mukaan ja minulla on vahva luotto ettei tällä kaudella tuohon kaksikkoon kaaduta.

  Lainaus:
  Minä veikkaan, että katsottiin loppuun asti Piitulaisen tilanne, ja kun ilmeisesti selvisi, ettei loppukausi olisi vaarassa niin jätettiin reagoimatta ja luotetaan tuohon ykkösporukkaan. Varalla on sitten Koivunen, Viljanen ja Lönroos.

  Sen verran pakko nusasta pilkkua, että kolmosessa Lantta pelaa sentteriä ja Keskilohko laitaa.

  Lainaus:
  Ehkä nekin tuhannet eurot ennemmin sääteltiin ensikauden juhlavuoden joukkueeseen. Ja ei ketään väkisin pidä hommata pelkästään hankkimien ilosta. Hyökkäys riittää päätyyn asti. maalivahtiosasto on myös riittävä ilman mitään katastrofia ja puolustuksen pitäisi edelleen olla tälle tasolle vähintään riittävä paperilla. Onneksi se on myös kentällä viime peleissä alkanut pelata tasollaan.

  Lainaus:
  Riittää kyllä ja parissa viime pelissä ollaan viisikkona jo pelattu sitä playoff- kiekkoa. Loukkaantumisetet pitää välttää, mutta viime playoffeissa loukkaantui Lämsä, Monto ja Pullikin oli day to day- statuksella. SaPKolla on kumminkin sen verran laajuutta, että käytännössä ykköskokoonpanossa on 4 sentteriä ja 3 (Piitulainen kunnossa, Elo ja Keskilohko) laituria, ketkä kykenevät paikkaamaan keskellä. Puolustuksessa on kasipakkina ihan ok pelannut Väinölä ja hyökkäuksessä varalla tosiaan aiemmin mainitsema kolmikko, joista Koivunen pelasi ihan hyvin sentterin paikalla viimeiset pari peliä.

  Kyllä tässä on katseltu hieman vapaita pve- ja ve- peleihin. Finaalit sitten menee vaikka omalla sairaslomalla.
   
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko! SaPKo, Tappara ja NY Rangers
  Lainaus:
  Minä kun omistan pari SaPKon osaketa niin tulee nuo tilinpäätöstiedot. En avaa niitä yhtään, vaikka lyhyt versionan on ihan julkista tietoa. Mutta tota noin niin, ei ole ennakkoja mahdollista ottaa, eikä myöskään mitään mitä voisi säästää. Eiköhän ne tämän kauden ylimääräiset rahat mennyt sinne sisäpiirin toimistorosvolle, jota ei tietääkseni ole pystytty selvittämään.

  Ja pilkun nussiminen on erittäin tervettä silloin kun siihen on aihetta, kuten nyt oli.

  Sieltä näyttää nyt Piitulainen ja Lämsä odotetusti puuttuvan, oliko jollakin jotakin tietoa siitä Piitulaisen loukkaantumisesta. Kait se on takaisin vielä tulossa.
   
 11. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Murkulan rosteriin ei todella vahvistuksia tarvita, mutta nyt sitten on Lämsän ja Piitulaisen tilanne aika huolestuttava. Piitulaisen kauden aiemmat kolhut ja Lämsän tilanteen nyt kaikki muistavat. Kun ei näitä vammoja tiedä, mikäli ei tunne henkilökohtaisesti ko. pelaajaa. Silloin taas kukaan ei hänestä kirjoita tai puhu. Ei ainakaan pitäisi...Viime kauden SORZA otti hyvin esiin. Useampi loukkaantuu ja se vaan menee niin. Tanus sai kolhun jo KeuPa-sarjassa ja sen jälkeen Lepaus rupesi laukomaan enemmän, Tanus syöttämään. Ei ollut 100 prosenttisessa kunnossa loppukeväästä. Forsströmin loistopelaaminen Monton paikalla pelasti vielä sen ketjun. Jopa paransi sitä.

  Senttereitä SaPKo:lla on nytkin useampia, mutta Lahtela, Monto, Lantta, ei silti varaa loukkaantua. Hämäläinen vanha vamma oli onneksi kiekon osumasta seurannut murtuma, mikä paranee tietyyssä ajassa, eikä vamman uusimisriskiä juurikaan ole. Olisin toivonut vaikka yhden nuorten listalla olevan miehen tuohon hyökkäykseen. (varalle) En usko puolivälieristä selvittävän ilman loukkaantumisia ja se voi koitua välierissä kohtaloksi.

  Maalivahtitilannetta olen pitänyt koko ajan hyvin hoidettuna. Halonen oli jo alkukaudesta sovittu tapaus ja Kaarlehdon laina tuli hyvään saumaan. Pelasi tärkeitä pisteitä, millä nyt sitten voidaan sijoittua vähintään kolmanneksi. Moni vaati peliaikaa omalle A-Nuorelle, mutta se olisi voinut maksaa tärkeitä pisteitä. Hänen aikansa tulee varmasti.

  Jos nyt pelaan kautta vähän eteenpäin, niin KeuPa kyllä voittaa runkosarjan, mutta kun SaPKo pystyisi pitämään Ketterän takanaan, se riittäisi. Onhan tuossa KeuPalla vielä Jokipojat, EU vieraissa, TUTO kotona, mutta vaatisi silti SaPKo:lta lähes puhdasta loppukautta. Runkosarjan viimeisellä kierroksella voi olla SaPKo:lla ja Ketterällä kakkostilan kamppailu.

  Mahdollisesti pleijareissa Jokipojat, siitä jatkoon ja Ketterä välierissä. Silloin jokainen kotiottelu on taloudellisesti tärkeä, koska hallissa tulee olemaan väkeä Ketterän sattuessa vastaan. Imatralla hävitään rahaa, kun halli liian pieni. Ei taida tuntua siellä missään..:D

  Jokipojat Variksen peluutustyylillä, niin siitä menisi kyllä SaPKo jatkoon, mutta millä rosterilla Ketterää vastaan tai yleensä välieriin. Näin loukkaantumisten kannalta fyysinen, isokokoinen ja mahdollisesti törkeyden rajamailla pelaava Jokipojat olisivat huono vastus. Näitä katsoen ennemmin vähemmän yleisöä vetävä LeKi tai EU. Kumpikin on pelityyliltään Jokipoikia vähemmän fyysinen, pienempikokoinen joukkue. Onhan siinä mahdollisuus vielä muillakin joukkueilla ja sijoitukset siltä osin ratkeavat varmaan taas vasta päätöskierroksella.
   
 12. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Pidän Ketterää suurimpana ennakkosuosikkina. Aho pelannee vielä maalissa loppukauden, niin onhan siellä rosteri kunnossa joka osa-alueelta.
   
 13. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Miun puolesta Ketterä saa pitää ennakkosuosikin viitan. SaPKo ilmoittautui vielä runkosarjan voitto kamppailuun. Sinäänsä hyvä, että itsestään se ei nyt ole kiinni, sillä KeuPan kuitenki pitäs pari peliä tässä putkeen hävitä kuitenkin. Mutta mahdollista se toki on.Kyllä maalivahti peli on tällä hetkellä voittavaa. Upi pelaa ihan eri tasolla kuin vielä pari kuukautta sitten! Salo oli kyllä tänään jälleen huikea. Hankki KeuPalle 3 vai 4 jäähyä ja teki maalinkin. Peli itsessään oli ainakin eka erän osalta aika Hawaijia, eikä kyllä ois uskonu että siellä pelas sarjan kaksi kärkijoukkuetta. Toinen ja kolmas erä olikin pääasiassa SaPKon ja pienellä KeuPan maalivahdin haparoinnilla lukemat karkas kolmannessa erässä. Tai no lähinnä Salon veto ei ainakaan Fanseatin kautta kummoiselta vaikuttanut, joten sen voinee laittaa Tervon piikkiin. Muuten toki SaPKon maalit oli ihan tekemällä tehtyjä. Tosin 2 maalista en osaa sanoa mitään, kun Fanseat katkesi juuri ennen maalia ja kun sain uudelleen päälle niin peli olikin 2-0.
   
 14. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  On runkosarjan voitto todellakin mahdollista, mikäli KeuPa pelaa vielä tuolla tavalla loppupelitkin. Ottamatta mitään pois SaPKo:lta, niin KeuPa ei vakuuttanut. Heillä on kipeästi pisteitä tarvitsevat J.Pojat vieraissa, TUTO kotona ja EU vieraissa vielä vastassa. Mutta on siellä Hermes kotona, mihin pääsevät levänneenä ja RoKi myös kotona. SaPKo:lla on vieraissa RoKi, Vantaa, TUTO, kotona Peliitat, LeKi ja sitten päätöskierroksella Ketterää vastaan saattaa olla kovat panokset sijoituksissa... Tiukaksi menee, kuten kyllä tuossa muutkin sijoitukset, PlayOff-paikat ja sarjan osalta tasaisuus on hyvä juttu.

  RoKi:lla onkin seuraavana SaPKo ja sitten Keuruulle. Vielä Hermeksen kanssa keskinäinen ottelu ja Kokkolassa, niin Hermekselläkin mahdollisuus nousta kuiville. Ei helppoja pisteitä ole luvassa loppupeleistä kummallekaan. Ketterä ei taida ihan runkosarjan voittoon enää yltää.

  Ennakkosuosikin viitta tuolla rosterilla on väkisin, mikä Ketterällä kasassa. Pelikin kulkee, niin se vain vahvistaa asemaa. Ahon jos saavat maalille loppukaudeksi, niin silloin minun mielestäni heikoin kohta, maalivahtipeli, on sekin loistotasolla. Ei se sitä tosiasiaa poista, etteikö voitettavissa olisi. Finaalit SaPKo:n kanssa olisi mukava loppuhuipennus keväälle :)

  Eilinen oli hyvä voitto, mutta KeuPa:n Tervo auttoi ja Urpolahti oli nyt pelipäällä. SaPKo oli parempi, mutta numerot meni "Tervon piikkiin", kuten ylempänä toverit todenneetkin. Ei ottelun taso oikein kärkikamppailun ja runkosarjan voittotaistelun peliltä näyttänyt.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2018 klo 07.10
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko! SaPKo, Tappara ja NY Rangers
  On näköjään tullut tieto et Kassun kausi on ohi. Mutta toisen epäonni on aina toisen onni ja nyt joku muu saa pelatata isoja kevään minuutteja.
  On mielenkiintoista nähdä miten tässä ketjujen kanssa räplätään.
  Harmi homm mutta oli viimekaudellakin kaksi yksikätistä kannun nostajaa, Monto ja Lämsä.