Sanna Marin

  • 958 028
  • 8 479

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oliko Elina Lappalaisen blogi jo täällä? Ja anteeksi, kun en tutki koko ketjua sen takia, mutta jos on niin pyydän anteeksi.

Blogiin pääsee tästä:


Tässä on jossakin määrin maltillinen näkökulma, josta en kyllä täysin ole vielä itse samaa mieltä, koska tässä mielestäni tehdään melkoisia yksinkertaistuksia. Pääministerin rooli on muuttumassa sikäli mielenkiintoiseksi, ettei perinteisesti juuri pääministeriltä ole odotettu konkretiaa asioihin. Marinille sopiva vertailukohta lienee Juha Sipilä, sillä hän istui koko kautensa (lähes) pääministerinä.

Juha Sipilältä löytyi voimakasta poliittista konkretiaa, jota tässä ihan aiheellisesti myös Marinilta nyt pyydetään. On aivan totta, että Marin on ollut henkilönä passiivinen politiikassa, mutta kyllä hänen hallituksensa on siitä huolimatta tehnyt päätöksiä. En muista, että Marinin edeltäjiltä olisi tällä tavalla blogitasolla vaadittu erittäin konkreettisia, välittömiä ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Blogissa annetaan ymmärtää, että politiikka ja päätökset on jätetty Marinin vahtivuorolla tekemättä. Tämä on eittämättä valheellista, koska koko koronan ajan hallitus on tehnyt päätöksiä. Myös Venäjän kriisin aikana hallitus on tehnyt jatkuvasti päätöksiä. Marin on ollut johtamassa erittäin toimintakykyistä hallitusta.

Hallituksiin sinänsä liittyy kroonisesti se, että ne sammuttavat tulipalot aina väärin. Tässäkin blogissa nostetaan yleisellä tasolla lukuisia ongelmakohtia esiin, mutta blogin kirjoittajaa ei ole sen enempää kuin juuri ketään muutakaan kiinnostanut kirjoittaa, millaisia ratkaisuja näihin ongelmiin on tulossa. Marinilta hän vaatii ratkaisuja - hallitus on tehnyt ratkaisuja. Hallituksen ja Marinin toimintakyvyn arvelu vaikuttaa faktuaalisesti todella köyhältä, koska päätöksiä on tullut ja näyttää tulevan hallituskauden loppuun asti.

Palataan siitä huolimatta Sipilään. Sipilä keskittyi koko hallintokautensa lähes pelkästään politiikkaan ja hän johtikin politiikkaa hyvin määrätietoisesti, yritysjohtajan strategisella tasolla, lähes. Sipilä sai myös muutoksia aikaan, mutta tuntuu monelta unohtuneen, että viime hallitus ei pystynyt sen enempää nuijimaan minkäänlaista päätöstä hoitajapulaan eikä se päässyt minkäänlaiseen sopuun sotesta. Sotesta viime hallituskaudella tuli himmeli, joka purkautui siihen, kun keskusta halusi maakuntamallinsa ja kokoomus valinnanvapauden. Valinnanvapaus olisi tarkoittanut terveydenhuollon erkanemista eli rahapussin paino tarkoittaisi parempaa hoitoa. Kokoomus kyllä yritti tuoda kaikki hyvät hommat mukaan, mutta tosiasia on se, että viime hallitus ei saanut hoitajaongelmaan yhtään tämän suurempaa ratkaisua.

Sipilän hallituksen kova politiikka oli rakastettavaa varmasti jonkun mielestä, koska velan sijan rahat vietiin niiltä, jotka eivät voi äänestää jaloillaan. Sipilän hallituksen taustana oli ajatus yhteiskuntasopimuksesta, josta kaikilta ryhmiltä viedään tasapuolisesti: työssäkäyviltä, opiskelijoilta, eläkeläisiltä...koko yhteiskunta piti saada säästöliekille. Ja näin Sipilä myös hallituksensa johdolla teki. Yhteiskuntasopimukset eivät yksinkertaisesti toimi, koska korkea keskiluokka ja rikkaat äänestävät jaloillaan, koska he voivat. Ne, ketkä eivät voi äänestää jaloillaan, kestävät seuraukset.

Kansa antoi Sipilän hallituksella tuomionsa - se äänesti Sipilän vaaleissa näytöstyylisesti ulos. Kansa olisi myös passittanut keskustan oppositioon, mutta jonkinlainen kultainen yhteinen sävel löytyi. Keskusta toki on tässäkin hallituksessa riutunut, koska se on aika yksin ajatuksineen. Marinin hallituksen päätöksiä voi siis täysin samoin perustein kritisoida kuin aikaisemminkin - mikään ei sitä estä. Sen sijaan jostain syystä tekniikaksi on valittu se, että Marinin pitäisi yksin saada konkretiaa aikaiseksi - miksi Marinin konkretiaksi ei kelpaa se sama konkretia, jota syntyi Juha Sipilän hallitukselta? Ehkäpä päätökset ovat olleet monen mielestä pakollisen tarpeellisia ja jonkinlaista arvostusta on siihen, että työ on edes aloitettu. Sote etenee.

Pitkän kierroksen kautta sanon edelleen, että Marinin poliittista toimintaa sekä valittuja keinoja pystyisi kritisoimaan ihan täysin samoin pelisäännöin kuin aikaisempien hallituksien toimia. Näitä keinoja saa ja tulee kritisoida - se on ihan ok. Minulle näyttää enemmänkin siltä, että Sanna Marinin politiikkaa ei saada kiinni eli äänestäjien kiinnostusta ei pystytä herättämään poliittisilla irtiotoilla - ei päästä kunnolla kiinni sieltä. Tämän seurauksena kritisoinnin fokus on enemmän Marinin henkilössä kuin hänen edustamansa hallituksen politiikassa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Onhan se ihan mahdollista, että pääministerin lähellä on kokaiinia käyttäviä ihmisiä, mutta me emme voi tehdä heppoisesti varmoja johtopäätöksiä ja julistaa niitä logiikkaan perustuvana totuutena.

 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitä minä kyllä vallan hämmästelen jotta miksi niitä sosmedian päivityksiä on poisteltu nyt tässä lähi päivinä, jos siellä ei ole mitään salattavaa.

Jauhojengin jäsenten omia päivityksiä poistunut ja tuo "salainen" tili on tyhjätty täysin. jos kaikilla puhtaat jauhot pussissa niin miksi sitä pussia nyt täytyy sitten piilotella?

Siihen saatankin usko jottei Sanna itse ole huumeita tuolla käyttänyt, mutta siihen en usko edelleenkään jottei nämä muut sitä olisi tehneet. Mutta eihän Sanna voi sitä kertoa tietenkään, ei näyttäisi hyvältä ehkä julkisuudessa ja sitten uudet bestikset ei ehkä ottaisi enää mukaan juhliin ja se ei kyllä olisi enää kivaa. Mitä hauskaa siinä nyt on aikaa viettää kotona tyttären ja ukon mulkun kanssa...

Jokainen saa tietysti hämmästellä ihan mitä haluaa ja toisille tuommoinen käyttäytyminen varmasti on hämmästelyn aihe. Jos kuitenkin hetki mietitään syitä tuolle tilin tyhjentämiselle, niin voisiko olla se, että tili on tarkoitettu juurikin sille luotettavalle sisäpiirille, eikä julkiseksi? Sitten kun yksi tästä sisäpiiristä ei ole luotettava niin lähipiirille tarkoitettu tili on vaarassa joutua julkiseksi. Ei tilillä välttämättä ole mitään salattavaa, mutta jokainen voi miettiä haluaako kaikki omat kuvansa julkiseksi ja jopa lehtien palstoille.

Suosittelen hetkeksi poistumaan sieltä omasta kuplasta ja vaikka kokeilemaan miltä ajatustyö tuntuisi.
 

Kyle

Jäsen
Seuraava teksti ei liity mihinkään (paitsi jauhojengiin) sitä ei kannata ottaa liian tiukalla pipolla.

Itse mietin jo viime viikolla kun tapaus tuli ilmi, että johan on jengi. Siis siinä mielessä, että tuttuja kasvoja oli paljon lehdistä ja televisiosta. Ihan kiitävän hetken jo mietin, että mikähän tuota porukkaa yhdistää tai pikemminkin on saanut kokoon. Siellä nyt ainakin muutama tyyppi on päivittellyt vuosien saatossa someen sadoista kavereista/työkavereista/idolleistaan kuvia ja ei äkkiseltään tule mieleen, että olisivat kuitenkaan keskenään niin tuttuja.

Tuli mieleen kun luin noita vuodatuksia niin Tinni Wickström ja Janita Autio kirjoittaa "emme ole tehneet mitään laitonta" = voidaan tässä tapauksessa tulkita huumeiden käyttönä. Näköjään Sanna Marin on käynyt tykkäämässä molempien kirjoituksesta.

Sen sijaan Karoliina Tuomisto vetoaa lähinnä median lähdekritiikkiin ja vielä erittäin poikkeuksellisen huonolla kirjakielellä. Kiinnitin myös huomiota, että Sanna Marin ei ole käynyt tykkäämässä viestistä. Nopea stalkkaus seuraajiin niin siellä ei ole edes Sanna Marinia. Hetkinen siellä ei ole edes Tinniä, Autiota eikä CyperAlmaa.

Kysymys onkin voiko joku vahvistaa tai kumota väitteen, että ennen viime viikkoa nämä henkilöt eivät seuranneet Karoliinaa? Jota kuitenkin seuraa 92 tuhatta ihmistä ja käytännössä kaikki muut Suomen viihdemaailman ihmiset, paitsi nyt ilmeisesti "jauhojengi" ei seuraa.

Edit. Ja kun Karoliinan feediä selaa niin siellä tulee päivityksiä mihin ainakin Janita Autio on kommentoinut aikoinaan. Enään ei edes seuraa. Onko Karoliina se joka on kussut muroihin?
 
Viimeksi muokattu:

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mahdollinen kokkeliporukka ei perustu yhtään mihinkään, vaikka sitä kovasti yritetäänkin vielä muutamasta suunnasta ymmärrettävästi spinnata.
No ihan vaan perustuen siihen "jauhojengi" videoon, jossa joku muuten tokaisee taustallakin "vittu mitkä fiilikset täst tulee" - joka viittaisi siihen, ettei ihan viinaksien kanssa läträillä. Kokkelin käyttä on muutenkin kasvussa etenkin musiikkipiireissä. Eikä Marin ole käsittääkseni vieläkään kieltänyt, etteikö siellä olisi kokkelia otettu. Hän ei vain ole kuulemma nähnyt sitä otettavan.

Mutta ei se ole pointtini. Kokkeliporukka tai ei, niin pääministerin ei kannattaisi antaa itseään kuvattavan noin riehakkaissa kotibileissä, koska hän ei voi ennakkoon tietää mitä raskauttavaa ja arkaluontoista siellä saattaisi sattua. Tämä seikka itsessään on minusta selkeä töppäys, jonka sinä sanoit olevan pelkkä näkökulmakysymys.

Ja väännetään vielä rautalangasta. Fakta 1: Marin ei halunnut tuon videon tulevan julkisuuteen. Fakta 2: Jos jollakin olisi tuo video hallussaan ennen sen tuloa julkisuuteen, hän olisi päässyt vaikuttamaan Mariniin, joka ei halua videon tulevan julki. Tämä tekee siitä töppäyksen, vaikka nyt sen tultua julki, kukaan ei pääse sillä Marinia tai demareita enää kiristämään.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Koko tässä keskustelussa tuppaa Marinin faneilta unohtumaan koko ajan se, että kuten on käynyt ilmi, koko postaus oli Marinin tiedossa ja oli siis hänen itsensä pyrkimys pääministerin roolin muuttamiseen julkisuudessa.

Kun näin on, silloin on ilmeistä, että moinen tempaus kerää ihan väkisinkin kritiikkiä. Aivan samalla lailla kuin Stubbin tempaukset. Tällä kritiikillä ei ole mitään tekemistä Marinin naiseuden kanssa. Korkeintaan tekee kritiikkiä ainakin miehien taholta hiukan kohteliaammaksi.

On myös niin, että on täydellisen yhdentekevää, miten Marin yksityisesti juhlii, kunhan se ei vaikuta työntekoon. Ja kunhan juhlijat ovat tarkkaan valittuja ja tsekattuja henkilöitä. Kyseessä on myös turvallisuuskysymys, pääministeri ei ole kuka tahansa bilehile.

Mutta jos pääministeri pyrkii kohottamaan omaa profiiliaan tietoisesti ja tekemään itsestään entisestäänkin suositumman ainakin potentiaalisen fanikuntansa keskuudessa, kyseessä on poliittinen teko. Ja näihin tekoihin otetaan politiikassa kantaa. Kyseessä ei ole mikään viaton shotti jostain bileistä, vaan selkeästi harkittu, laskelmoitu yritys laajentaa omaa habitustaan.

Meillä on siis pääministeri, joka on kaikella tapaa cool. Hoitaa asiansa, mutta myös bailaa ankarasti. Valitettavasti on myös ihmisiä, jotka eivät arvosta lainkaan jälkimmäistä ominaisuutta, koska katsovat, että pääministerin julkisuus on esisijaisesti asiajulkisuutta. Pääministerin roolia ei tarvitse muuttaa mihinkään jonkun yksilön omien toiveiden mukaisesti. Pääministeriä tulee muutenkin katseltua ihan tarpeeksi: tämän hallituksen luoma velka tulee olemaan monen seuraavan hallituksen taakkana.

Ja sekin on huomioitava, että valtapelistä on kysymys. Näin toimimalla pääministeri pyrkii oman puolueensa suosion kohottamiseen ja omien tavoitteidensa läpiviemiseen. Ei tarvitse ihmetellä, että tällainen peli ei herätä innostusta muissa paitsi faneissa.
 

Filari

Jäsen
#Kolaa menee (oikeasti)

Bileissä mukanakin ollut Alman sisko Anna ainakin kertoo tuollaista. Kai joku kohta tulee kertomaan että kokistahan tuo vain meinaa, mutta ainakin tällaisia pyörii interwebissä.

Tässä vaan se ongelma, että kuva otettu 4 vuotta sitten Berliinissä. Miten tämä liittyy nykyiseen tapaukseen? En tiedä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Rydmanin keississä oltiin aikoinaan kovasti sitä mieltä, että Willeä ei missään nimessä saa lynkata mediassa tai missään muutaman kuulopuheen takia, mutta kovasti tässä nyt näyttää olevan eri standardit ja kokonainen juhlaporukka voidaankin määrittää kokkeliporukaksi jonkun instagramjulkaisun takia.
Tämä. Rydmania koskeneessa uutisoinnissa kyse oli vielä siitä, että useat hänen kanssaan tiiviissä kanssakäymisessä olleet ihmiset toivat esiin omalla nimellään asioita Rydmanin käytöstä ja toimintaa koskien, mikä nyt on huomattavasti luotettavampaa henkilötodistelua kuin se, että aleksivalavuoret kertovat tietävänsä Marinin bilejengissä käytettävän huumeita.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Koko tässä keskustelussa tuppaa Marinin faneilta unohtumaan koko ajan se, että kuten on käynyt ilmi, koko postaus oli Marinin tiedossa ja oli siis hänen itsensä pyrkimys pääministerin roolin muuttamiseen julkisuudessa.

Kuvailet asian niinkuin video olisi postattu johonkin julkiseen profiilin ja kaikkien nähtäväksi, vaikka näinhän ei tapahtunut. Kyseessä on yksityinen profiili jonka postauksia näkivät vain sen seuraajaksi hyväksytyt käyttäjät, jotka ilmeisemmin muodostuivat tästä tietystä porukasta jotka juhlivat milloin missäkin ja vaihtuvin kokoonpanoin. Joku näistä käyttäjistä sitten nappasi tuolta talteen nuo IG-storyt, postasi ne julkiseksi ja siitähän lumipallo lähti vyörymään. Se on toki selvää että luottaminen siihen että materiaali pysyy pauttiarallaa sadan käyttäjän kesken yksityisenä oli sinisilmäistä ja hölmöä, mutta tällainen se ajatus on selvästi ollut.

Kiteytettynä, siinä on iso ero postaatko juttusi julkisena esimerkiksi FB-seinällesi, vaikka kerrotko saman suljetusssa WhatsApp-ryhmässä. Kyllä kaikkihan voi lopulta nettiin ja julkiseksi vuotaa, mutta varmasti luotat ainakin lähtökohtaisesti keskustelun jäseniin ja siihen että yksityiset jutut pysyvät yksityisenä.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Videolta huomiona se myös, että 0:41 kohdassa kuuluu puhetta " ota ne linkut " Näiden hyvien fiiliksien ja tuu testaa yms. lisäksi.


"
Nuuskattavan huumeen käyttöannos.
Nautitaan joko viivana pöydältä jolloin käyttäjä on niin sanotusti linkussa tai suoraan linkkuveitsen eli taittoveitsen kärjeltä

Pistä linkut
Vedän linkut
"

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Videolta huomiona se myös, että 0:41 kohdassa kuuluu puhetta " ota ne linkut " Näiden hyvien fiiliksien ja tuu testaa yms. lisäksi.

Eiköhän tuokin selitellä kohta jotenkin "hyvät kinkut" tai "ota ne mintut". Mitään laitonta ei bileissä kuitenkaan tapahtunut.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Eiköhän tuokin selitellä kohta jotenkin "hyvät kinkut" tai "ota ne mintut". Mitään laitonta ei bileissä kuitenkaan tapahtunut.
Kyllä se ehdottomasti on "hyvät limput", koska jauhojengihän vain leipoo. Sinänsä tähän jauhojengiin kuuluu sellaista sakkia, että itse välttäisin sitä seuraa viimeiseen asti. Ei ihan pelkän sattuman takia juuri Samu Haber nokkaansa tunkenut Raution postaamaan tekstiin puolustelemaan videoiden julkaisua.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck
(1)
  • Tykkää
Reactions: erku

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
En tiedä minkä ikäinen olet, mutta kun muistelee millaista suoranaista henkilövittuilua tasavallan presidentti Martti Ahtisaari aikanaan sai lehdistössä ja viihdemediassa, niin Marin on päässyt todella helpolla ja juuri siitä syystä, että löytyy ulinakuoron papukaijat uhriutumisapuna toistelemassa "koska nuori nainen" -mantraa.
Ahtisaaren aikana ei ollut somea tai edes keskustelupalstoja, joten sen aikainen kritiikki/vittuilu ei ole juurikaan vertailukelpoinen nykypäivään. Median klikkiotsikointikin oli huomattavasti maltillisempaa vielä silloin, joten kritiikki ei varmasti koskettanut Ahtisaarta tai hänen lähipiiriään samalla tavalla kuin esimerkiksi Marinia.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tässä vaan se ongelma, että kuva otettu 4 vuotta sitten Berliinissä. Miten tämä liittyy nykyiseen tapaukseen? En tiedä.

Itse kirjoittelin heti alkuun että tuo huume-kulma on oikeastaan tapauksen kiinnostavin asia. Ainakin omasta näkökulmasta, koska tuolla saa damagea aikaan jos ottaa tuulta alleen.

Eli ihan yleisellä tasolla voisi kuvitella että julkkispiirien viihdekäyttäjät tai noissa piireissä pelkän alkoholin voimin juhlivat eivät missään nimessä halua tällaista julkisuutta. Tällöin myös asioita vähän ennakoidaan, turvataan ympäristöä ja täten suojellaan omaa asemaa. Bilettämisen vuoksi ei varmasti napostele menettää duunia joka hengittää julkisesta imagosta.

Eli tuo 4 vuoden takainen juttu asettaa tosiaan kysymyksen että kuinka huonosti kokeneet ja julkista peliä päivittäin pelaavat ihmiset voivat hoitaa nämä asiat?

Tuolta keikka-arvio-ketjusta löytyy kirjoitus Olavi Uusivirran keikasta ja jokseenkin ylimielisestä asenteesta mitä herra on huudoillaan harrastanut. Muun muassa kysellyt ovatko ihmiset juhlineet ja tehneet muutakin laillista.

Olavi Uusivirrallakin on niin paljon kilometrejä takana että tietää varmasti viihdekäytöstä vaikkei itse käyttäisi. Tietää myös noilla kilometrillä sen että tuollaisessa seurassa juhliminen asettaa aina oman statuksen alttiiksi myös.

Ja miten tämä liittyy Sanna Mariniin? Luulisi että viimeistään tuossa asemassa suojataan oma selusta. Julkkispiirien viihdekäyttäjiä piisaa ja ihan hyvin on tavalliselta kansalta saatu hommat piiloon.

Tästä asiasta mm. JVG:n jätkät ohimennen puhuivat Sonnin Taacan podcastissa kun hostit kyselivät popkorni-biisin leukojen paukkumisesta. Kuulemma aikamoista meininkiä sitä näkee yöelämässä.

Sanotaan lopuksi että tämän tapauksen jokainen osapuoli varmasti toivoo että keskustelu säilyy siinä onko bilettäminen muka liian teinimäistä tai mikä on moraalisesti arveluttavaa.
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
#Kolaa menee (oikeasti)

Bileissä mukanakin ollut Alman sisko Anna ainakin kertoo tuollaista. Kai joku kohta tulee kertomaan että kokistahan tuo vain meinaa, mutta ainakin tällaisia pyörii interwebissä.
Tämä on tätä nykypäivän kerrostalokyttäystä. Onnea sulle vaan.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Seuraava teksti ei liity mihinkään (paitsi jauhojengiin) sitä ei kannata ottaa liian tiukalla pipolla.

Itse mietin jo viime viikolla kun tapaus tuli ilmi, että johan on jengi. Siis siinä mielessä, että tuttuja kasvoja oli paljon lehdistä ja televisiosta. Ihan kiitävän hetken jo mietin, että mikähän tuota porukkaa yhdistää tai pikemminkin on saanut kokoon. Siellä nyt ainakin muutama tyyppi on päivittellyt vuosien saatossa someen sadoista kavereista/työkavereista/idolleistaan kuvia ja ei äkkiseltään tule mieleen, että olisivat kuitenkaan keskenään niin tuttuja.

Tuli mieleen kun luin noita vuodatuksia niin Tinni Wickström ja Janita Autio kirjoittaa "emme ole tehneet mitään laitonta" = voidaan tässä tapauksessa tulkita huumeiden käyttönä. Näköjään Sanna Marin on käynyt tykkäämässä molempien kirjoituksesta.

Sen sijaan Karoliina Tuomisto vetoaa lähinnä median lähdekritiikkiin ja vielä erittäin poikkeuksellisen huonolla kirjakielellä. Kiinnitin myös huomiota, että Sanna Marin ei ole käynyt tykkäämässä viestistä. Nopea stalkkaus seuraajiin niin siellä ei ole edes Sanna Marinia. Hetkinen siellä ei ole edes Tinniä, Autiota eikä CyperAlmaa.

Kysymys onkin voiko joku vahvistaa tai kumota väitteen, että ennen viime viikkoa nämä henkilöt eivät seuranneet Karoliinaa? Jota kuitenkin seuraa 92 tuhatta ihmistä ja käytännössä kaikki muut Suomen viihdemaailman ihmiset, paitsi nyt ilmeisesti "jauhojengi" ei seuraa.

Edit. Ja kun Karoliinan feediä selaa niin siellä tulee päivityksiä mihin ainakin Janita Autio on kommentoinut aikoinaan. Enään ei edes seuraa. Onko Karoliina se joka on kussut muroihin?
Jes, vihdoin jotain kunnollista! Tämä on nimittäin se asia, mikä minua tässä kohussa oikeasti enää kiinnostaa. Jos suljetulla tilillä on ollut 92 seuraajaa, niin eihän se ole temppu eikä mikään selvittää kuka on ollut vuotaja. Eikä sitä vuotoa ole tarvinnut edes "pahat mielessä" tehdä, video vaan jonkun toisen kaveriporukan Whatsapp-ryhmään saatesanoilla "tää ei sitten saa levitä" ja soppa on valmis.

Tämä inhimillinen aspekti kiinnostaa meikäläistä kovasti. Aika moni tällainen "puolijulkkis" on joutunut aika kovaan pyöritykseen, trollit vittuilee ja osa kansasta tuomitsee. Ihmettelisin, jos ei kaverisuhteita menisi poikki.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jes, vihdoin jotain kunnollista! Tämä on nimittäin se asia, mikä minua tässä kohussa oikeasti enää kiinnostaa. Jos suljetulla tilillä on ollut 92 seuraajaa, niin eihän se ole temppu eikä mikään selvittää kuka on ollut vuotaja. Eikä sitä vuotoa ole tarvinnut edes "pahat mielessä" tehdä, video vaan jonkun toisen kaveriporukan Whatsapp-ryhmään saatesanoilla "tää ei sitten saa levitä" ja soppa on valmis.

Tämä inhimillinen aspekti kiinnostaa meikäläistä kovasti. Aika moni tällainen "puolijulkkis" on joutunut aika kovaan pyöritykseen, trollit vittuilee ja osa kansasta tuomitsee. Ihmettelisin, jos ei kaverisuhteita menisi poikki.
Onko tämä sitä "collateral damagea"?
 
Jes, vihdoin jotain kunnollista! Tämä on nimittäin se asia, mikä minua tässä kohussa oikeasti enää kiinnostaa. Jos suljetulla tilillä on ollut 92 seuraajaa, niin eihän se ole temppu eikä mikään selvittää kuka on ollut vuotaja. Eikä sitä vuotoa ole tarvinnut edes "pahat mielessä" tehdä, video vaan jonkun toisen kaveriporukan Whatsapp-ryhmään saatesanoilla "tää ei sitten saa levitä" ja soppa on valmis.

Tämä inhimillinen aspekti kiinnostaa meikäläistä kovasti. Aika moni tällainen "puolijulkkis" on joutunut aika kovaan pyöritykseen, trollit vittuilee ja osa kansasta tuomitsee. Ihmettelisin, jos ei kaverisuhteita menisi poikki.
Toinen, että onko näitä yhteisiä hetkiä aiemmin kuvattu. Luultavasti, jolloin ei pitänyt tällä kertaa olla sen kummemmat illanistujaiset.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

Taru Tujunen: Tästä kohussa on kyse​

Tujunen tosin painottaa, että eduskuntavaaleihin on vielä pitkä aika ja isotkin kannatusmuutokset ennen sitä ovat mahdollisia.

Tujusen mukaan bilekohussa ei ole kyse siitä, saako pääministeri tanssia, laulaa ja juhlia, vaan kohu syntyi johtamiseen liittyvän ristiriidan takia. Johtamisessa on kyse paitsi teoista myös mielikuvista ja siitä, mitä mielikuvia johtaja välittää alaisille tai pääministerin tapauksessa kansalaisille. Suomalaisia huolettaa nyt muun muassa Venäjä, Turunen huomauttaa.

”Meillä on lupa odottaa meidän johtajilta sellaista toimintaa, että tästä selvitään”, Turunen sanoi radiossa.

”Luulen, että tämä oli se ristiriita, joka tosi monien mielessä heräsi.”
 

Flexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Montreal Canadiens
Kiinnitin myös huomiota, että Sanna Marin ei ole käynyt tykkäämässä viestistä. Nopea stalkkaus seuraajiin niin siellä ei ole edes Sanna Marinia. Hetkinen siellä ei ole edes Tinniä, Autiota eikä CyperAlmaa.
Tarkistin ja kyllä ainakin tällä hetkellä Tinni, Autio sekä Alma seuraavat Karoliinaa. Eli siinä mielessä teoriasi ontuu, elleivät sitten ole uudelleen alkaneet seurata häntä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tujusen mukaan bilekohussa ei ole kyse siitä, saako pääministeri tanssia, laulaa ja juhlia, vaan kohu syntyi johtamiseen liittyvän ristiriidan takia. Johtamisessa on kyse paitsi teoista myös mielikuvista ja siitä, mitä mielikuvia johtaja välittää alaisille tai pääministerin tapauksessa kansalaisille. Suomalaisia huolettaa nyt muun muassa Venäjä, Turunen huomauttaa.
Miksi se ristiriita ei syntynyt silloin, kun pääministeri oli Ruisrockissa? Jos pääministeristä olisi julkaistu lehtikuva, jossa hän on tämän saman porukan kanssa rauhallisesti festivaalialueen vip-teltassa, ei tästä olisi syntynyt näin suuri keskustelu.

Kohussa on kysymys useammasta asiasta, jossa tanssiminen (tai se millä tavalla tanssii) on yksi osa. Toinen on seura, kolmas seurueen käyttämät päihteet, neljäs videoiminen, kuudes ajankohta, seitsemäs virka-auton käyttö, kahdeksas kuvat kaulailusta… kukin on valinnut, miksi pitää asiaa niin merkittävänä.

Tujunen oikoo mutkia melkoisesti ja asettuu muiden yläpuolelle sanomaan, että kysymys on johtajuudesta. Joillekinhan Marinin toiminta on ollut hyväksyttävää nimenomaan hyvän johtajuuden takia (korona, Nato) ja joitakin asia kiinnostaa vain, koska Marin on julkkis, vaikka politiikka ei kiinnosta pätkän vertaa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tämä on tätä nykypäivän kerrostalokyttäystä. Onnea sulle vaan.
En nyt ihan rinnastaisi kyttäämiseen sitä, että joku mölisee omassa somessaan että "kolaa menee" ja joku toinen päättelee, että tämä voisi tarkoittaa jotain muutakin kuin kokista. Varsinkin kun kuvassa örvelletään melkoisesti.

Fiksummat osaavat peittää nämä touhut, koska laitonta se on edelleen. Mutta sitten on näitä valopäitä, jotka tarjoavat julkisuuteen ilmaisia vihjeitä. Sellaisten kanssa Suomen pääministerin ei kannattaisi liikkua ihan siitä syystä, että kun kerran poliisit tulevat ratsaamaan bileet ja kolaa löytyy kämpästä, niin pääministerin hommat olivat siinä. Vaikka pääministeri olisi itse pysytellyt laillisissa päihteissä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Miksi se ristiriita ei syntynyt silloin, kun pääministeri oli Ruisrockissa? Jos pääministeristä olisi julkaistu lehtikuva, jossa hän on tämän saman porukan kanssa rauhallisesti festivaalialueen vip-teltassa, ei tästä olisi syntynyt näin suuri keskustelu.

Kohussa on kysymys useammasta asiasta, jossa tanssiminen (tai se millä tavalla tanssii) on yksi osa. Toinen on seura, kolmas seurueen käyttämät päihteet, neljäs videoiminen, kuudes ajankohta, seitsemäs virka-auton käyttö, kahdeksas kuvat kaulailusta… kukin on valinnut, miksi pitää asiaa niin merkittävänä.

Tujunen oikoo mutkia melkoisesti ja asettuu muiden yläpuolelle sanomaan, että kysymys on johtajuudesta. Joillekinhan Marinin toiminta on ollut hyväksyttävää nimenomaan hyvän johtajuuden takia (korona, Nato) ja joitakin asia kiinnostaa vain, koska Marin on julkkis, vaikka politiikka ei kiinnosta pätkän vertaa.

Ei. Tujusella on varsin oiva näkemys:

"kohu syntyi johtamiseen liittyvän ristiriidan takia. Johtamisessa on kyse paitsi teoista myös mielikuvista ja siitä, mitä mielikuvia johtaja välittää alaisille tai pääministerin tapauksessa kansalaisille".

Johtamiseen liittyy tekoina myös esimerkiksi tietoturvasta huolehtiminen ja kyky olla selittelemättä höpöjuttuja kriiseistä, joita ei 24 jälkeen tule. Tujunen on yksi harvoista kokoomuksen politiikka-ammattilaisista, jolla on kriittistä sanottavaa omalle puolueelleen. Ne osuvat varsin kohtuullisesti. Tujusen arvio johtamisesta osuu myös.

Ruisrockissa ei tällaista tilannetta ollut sen perusteella, millaista kuvaa sieltä oli julkisuudessa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Heh. Meinasin laittaa viestini loppuun, että laitan sekuntikellon päälle mittaamaan aikaa, kuinka kauan menee kunnes @Cobol tulee puolustamaan kokoomuksen entistä puoluesihteeriä. Uskollinen kuin kultainen noutaja, ja Tujunenhan on koiraihmisiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös