San Jose Sharks 2014–2015

  • 103 495
  • 329

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kertookaapas joku, mitä Havlatille on oikein tapahtunut? Onko loukkaantumiset vieneet jotain ominaisuuksia pois vai onko mies vain menettänyt täysin itseluottamuksen? Lähinnä siltä osin, että voisiko hän edelleen olla hyödyllinen pelaaja jollekkin sellaisena reclamation-tapauksena.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hienoa, että myös San Jose laittaa rattaita pyörimään, vaikka oisihan sen lellaninkin voinut ulostaa samalla. Allekirjoittaneelta löytyy UC:sta ostettu Havlatin Blackhawks-paita ja tuolloin kultapojut Kane ja Toews olivat vasta tulossa organisaatioon, kun taas Marty oli selkeä profiili-pelaaja Chicagossa. Helkkarin taitava, mutta hiukan pehmeä ja lasista tehty. Tuli aikoinaan toivottua myös miehelle jatkoa -09 kesällä ja kun organisaatio kiinnittikin Hossan, oli hieman ristiriitaiset fiilikset. The rest is history kuitenkin ja nyt kun miehen edesottamuksia seuraa, täytyy jälkiviisaana todeta, että kyllä ne meidän toimistolla tiesivät mitä tekivät. Mies on nyt 33 vuotias ja ostetaan siis pihalle Särjistä. Saa melko varmasti sopparin jostain, mutta taalapino on auttamatta pienempi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nyt, kun palkkakatossa on "ylimääräistä" tilaa, toivottavasti käyttävät sen hankkimalla pakistoon laatua. Lisäksi, jos esim. Nashvillelle sopisi joku Niemi+jotain vaihdossa Rinteeseen... aina saa toivoa! Sen verran vakuuttava Rinne ollut näissä MM-kisoissa. Hyökkäykseen ehkä tarvitsisi jonkun kolmosketjun kaverin kun Burns siirtyy takaisin pakiksi.

Freddie Hamilton lienee seuraavana vuorossa AHL:stä, mutten usko, että nelosketjua ylemmäs kurkottaa ainakaan ensi kaudella. Olettaen, että Thornton ja Marleau pysyvät joukkueessa, kokoonpano olisi jotain tällaista:

Hertl - Thornton - Pavelski
Marleau - Couture - Nieto
Torres - ?? - Wingels
Sheppard - Desjardins - Brown


Vlasic - Burns
Demers - Braun
?? - ??

Riittävän tasokkaat kaverit noiden kysymysmerkkien paikalle noin $4-5M per naama, niin Sharks on taas suosikki tippumaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
UFA-markkinoilta ei tosin löydy yhtään pakkia Markovia lukuunottamatta kenelle olisi järkevää lyödä viiden millin lappua käteen. Kertoo markkinoista paljon, että tavoitelluimpia pakkeja ovat tähdenlento-Niskanen, puolikauttaokpuolikauttasysipaska-Quincey ja Brooks "todella köyhän miehen Brooks Orpik" Orpik.

Olivatko Irwin ja Stuart oikeasti niin paskoja etteivät kolmosparin minuuteilla kelpaa? Jos olivat niin sitten Sharks on oikeasti kusessa, koska eihän tuolla UFA-markkinoilla ole oikeasti yhtään ketään. Ykköspari on tosiaan ihan ok Vlasicin takia ja Braunkin veteli aika hyvän kauden joten kaipa se on ihan asiallista häntä kaavailla kakkospariin. Olisiko joku Meszaros hyvä haku elvyyttämään uransa Kalifornian lämpöön?
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Itselläni on sellainen kumma fiilis, että DW vaihteeksi tekee jonkin näyttävän treidin. Yksinkertaisesti ulkoinen paine on sen verran kova, että "core osastoon" on tehtävä muutoksia. Havlatin ja Boylen ulostaminen sekä Burnsin paluu pakiksi ovat toki näyttäviä liikkeitä, mutta eivät sellaisia muutoksia, mitä DW on rehvastellut tekevänsä. Core-osaston kavereista Thorntonilla ja Marelaulla on NMC:t soppareissaan ja muutenkaan 35 vuotta täyttävillä pelaajilla ei varmaankaan pystyttäisi hankkimaan mitään todellista puolustuksen vahvistusta.

Eli jäljelle jäävät Couture ja Pavelski. Molemmat ovat todella hyviä pelaajia, sellaisia, joiden hankkimiseksi on maksettava todella kova hinta. Jos muodostuisi tilanne, jossa toisella näistä pelaajista olisi saatavissa joku vastaavan tason pakki, en sulkisi treidiä pois. Missään tapauksessa pelkästään treidien tekemisen ilosta en soisi näitä herroja lähdettävän siirtelemään. Todennäköisesti kuitenkin DW tulee vain tuulettamaan alemmat ketjut ja ensikaudella jatketaan suunnilleen samalla porukalla. Tosin jouku uusi Stuart, Kennedy tai Burish hankitaan varmuuden vuoksi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Uskoisin, että DW tekee vakavan tarjouksen jollekin FA-markkinoiden kärkinimelle, eikä historian tuntien tarvitse rajoittaa nimilistaa pelkkiin rajoittamattomiin. RFA-listoilla on ihan kovia nimiä: Subban, Krug, Kulikov, DeKeyser, Gardiner...

Ja lisäksi tosiaan joku top6-kaveri voi hyvinkin vaihtaa maisemaa. Itse pitäisin ainoana varmana paluumuuttajana hyökkäyksestä Hertlin ja pakistosta Vlasicin. 40 maalin Pavelski toisi kyllä kovan paluupostin. Mutta niin pitäisikin, aikamoinen aukko jäisi täytettäväksi.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Ryan Miller ei jatka Bluesissa ja kovin internet kertoo, että mies haluaisi californiaan lähelle vaimoaan. LAlla on Quick ja ankoilla nuoret lupauksensa, pitävätkö Gibsonin AHLn ykköskassarina vielä ja kiinostaako Milleriä edes vuoden kaks soppari. Entiedä, mutta SJn pitäisi mielestäni hyökätä tähän tilanteeseen isoin ottein. Mv osasto kuntoon "ilmatteeksi". Tuskinpa Wilson enää uskoo, että cuppi tulee halvalla keskinkertaisella maalivahdilla?
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Jos Millerin hankkivat, niin Niemi pitää ulostaa jonnekin. Joko ostaa ulos tai treidata. Ei ainakaan sopimuksen puolesta Niemen kauppaus olisi mahdotonta. Ei kahta ykkösvahtia kannattaisi pitää samassa joukkueessa.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Jos Millerin hankkivat, niin Niemi pitää ulostaa jonnekin. Joko ostaa ulos tai treidata. Ei ainakaan sopimuksen puolesta Niemen kauppaus olisi mahdotonta. Ei kahta ykkösvahtia kannattaisi pitää samassa joukkueessa.


Pittsburgh Penguins käsittääkseni etsii korvaajaa Marc-Andre Fleury:n tilalle. Tämähän voisi olla toimiva kombo.

Pensillä on ollut ongelmaa capin kanssa, muistaakseni Niemen cap-hit on verraten pieni. Tämänkin seikan takia mies sopisi Pensiin hyvin.
 

Ralph

Jäsen
Mikäs ihme scouttaus tää on ja keneltä?? Ihmettelempä vaan...

Mitäs tässä on vikana? Monipuolinen työmyyrähyökkääjä, melko nuorikin vielä. Tällainen tyypillinen ruotsalaishaku farmiin, jos vaikka olisi eväitä NHL:n puolelle. En ymmärrä miksi tämä haku aiheuttaa mielipahaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sharks jatkaa aktiivisena pelaajamarkkinoilla. Sen lisäksi, että Thorntonin laidalle ykkösketjuun hankittiin Melker Karlsson, Dan Boyle kaupattiin Islandersiin vaihdossa viidennen kierroksen varausoikeutta vastaan vuodelta 2015. Oikeus muuttuu neljännen kierroksen vuoroksi mikäli Boyle allekirjoittaa sopimuksen ennen heinäkuuta.
 

Sheriffi13

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Raffi Torres
Eipä Boyle sopparia allekirjoittanut, joten korvaus lienee sitten 5rnd pick. Kovasti huhuillaan tällä hetkellä, että ainakin Thornton ja Stuart olisivat liipaisimella. Joella nyt tietysti siirron estävä pykälä, joten häneltä vaaditaan kauppoihin suostumuts. Stuart tullut ymmärtääkseni huhuihin viimeisimpänä kun Wilson antoi lausunnon, että hän haluaa jatkossa Hailaumaan ainoastaan pelaajia, jotka tulevat pelaamaan eikä ainoastaan asumaan San Joseen.
Aika paha piikki mielestäni Stuartin suuntaan.

Jotenkin sellainen tuntuma, että tästä tulee ylipäätään todella vilkas siirtokesä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sharks teki kahden vuoden jatkosopimukset Stalockin ja Mike Brownin kanssa.

Stalock 1,6M per, Brown keskimäärin 1,2M per.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sharksilla on hyvä rosteri, mielestäni ihan riittävä kannuun. McLellan on hyvä valmentaja ainakin sen perusteella, miten Sharks pelaa. Joku perustava ongelma joukkueessa silti tuntuu olevan, kun se onnistuu kaudesta toiseen töpeksimään hyvätkin mahdollisuutensa. Sharks ei varsinaisesti ole kauden 2010 nuorisopitoinen Bruins, edellinen 3-0 johdon ottelusarjassa töpeksinyt joukkue, vaan veteraanipitoinen nippu, joka on ollut sarjan kärkijoukkueita jo vuosikymmenen. Tämä kausi ei oikein millään mene oppismiskokemuksesta, joten todella mielenkiintoista nähdä, mitä Wilson päätyy tekemään.

Sharks on tietyllä tavalla samanlaisessa tilanteessa kuin Blues. Ongelmia selvästi on, eivätkä ne liity kotisohvalle näkyvän ilmeisesti rosterin taitotasoon taikka valmennukseen. Toimistolla on kova työ tunnistaa ongelmat ja yrittää korjata ne. Vääriä ongelmia korjaamalla tehdään vain vahinkoa.

Näyttäisi siltä että eivät todellakaan ole samanlaisessa tilanteessa kuin Blues. Wilson on viemässä joukkueen rebuildiin.

Wilson adamant Sharks are entering rebuilding phase | CSN Bay Area

“I don’t think we feel we’re close enough with where the other teams are at,” Wilson said. “They went through [a rebuild]. They’re there. I honestly think we’d be fooling ourselves.”

“The rebuild is committed to. The players that fit for now and the future, their growth is going to be the primary thing. … Remember where we’re trying to get to. It’s not about here, it’s about there.”

“I’ve had a lot of calls, a lot of people at the GM meetings (last week in new York), they know where we’re going,” Wilson said. “We now become a tomorrow team. When you spell that out, it does create a response.”

Kaikki Dynastiat päättyy aikanaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Wilson on tolkun mies. Ymmärtää modernin ajan vaatimukset eikä ole jumittunut 90-luvun loppuun ja 2000-luvun alkuun. Taakkana ei myöskään ole jumiutuminen mainitun ajan pärjäämismetodeihin, jollaisesta osalla dinosaurus-osastoa edustavalla pukumiehellä on orastava ilmentymä.

Menee semantiikaksi, mutta eiköhän San Josen osalta ole kyse enemmänkin retoolista, jollaista Vancouverissa ainakin suunniteltiin. Koko runkoa San Josellakaan ei ole tarvetta uudistaa totaalisesti. Joskin sen paljon toitottamani toimintakulttuurin muuttamiseen vaaditaan melko syvällekäyviäkin otteita.

Kyllähän tosin seuraava vuosi olisi "The vuosi" polkaista syvällekäyvä rebuild käyntiin, koska silloin edes jonkinlaista tsäänssit Connorin saamiseen on olemassa. Jos toimintamallina olisi vain väkipakolla playoffeihin pääseminen ja first round -exit, niin se kostuttaisi kaikkein vähiten. On eri asia rakentaa mestaruusjoukkue kuin vain sellainen, jolla ollaan tyytyväisiä vuosittaiseen playoffpaikkaan.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Koko pakkaa ei tarvitse vamastikaan räjäyttää, mutta 1-2 treidillä saisi varmasti joukkuetta nuorennettua riittävästi. Nykyinen tyyli ei kuitenkaan näytä tuovan joukkuetta yhtään lähemmäksi Cupia. Sharksin kärkipelaajilla arvoa on vielä ihan reilusti ja varmasti ihan hyvä paketti nuoria ja mahdollisesti valmiita NHL-pelaajia saataisiin Sharksiin takaisin. Varauksille myös varmasti olisi käyttöä. Couture, Vlasic, Pavelski ja Burns ovat vielä suht nuoria ja heille on varmasti käyttöä myös tulevaisuudessa. Niemi varmastikin kaupataan ja Stalockiin luotetaan jatkossa.

Joe Thornton ja Patrick Marleau. Treidataanko molemmat ja vai toinen heistä vai jatkavatko sittenkin Sharks-paidassa? Thornton ja Marleau ovat viime aikoina pyörineet paljon siirtohuhuissa ja Wilsonin viimeaikaiset puheet myös puoltaisivat heidän kauppaamistaan. Molemmat kuuluvat vielä tässä vaiheessa uraansa NHL:n eliittipelaajiin ja vaihtoarvoa myös löytyy, mutta tilanne tuskin on sama parin vuoden päästä.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Onko DW luotsaamassa sharkseista uutta floridaa, vai mitä DW oikeen hourailee. San Josen taloudellisen tilanne on ainakin ennen ollut sellainen, että taloudelliset realiteetit ovat vaatineet tosissaan yrittämistä tarkoituksellisen häviämisen sijaan. Olisiko omistaja portaalta tullut lisää suitsia pelaajapudjetin suhteen? Olisiko näin, että omistaja on ohjannut ja sitä kautta DW:n on pakko leikata pelaajabudjettia. Selvän linjanmuutoksen perustelemiseen tälläinen rebuild kotkotus sopii parhaiten. Eli UFA-markkinoilta ei ole tulossa ketään. Toisena asiana prospecti osasto on NHL kokoonpanon ulkopuolella melkoisen köykäinnen. Täältä on turha odottaa vastaavia nousuja, mitä Hertl ja Nieto tekivät viimekaudella.

Katsojien houkutteleminen san josen markkina-alueella ei ole mitenkään automaattista, joten häviävä joukkue varmasti menettää myös reilusti tuloja. Mielestäni äärimmäisen menestyksen puutteesta tulisi myös joukkueen johdon tehdä omat johtopäätökset omasta suorituksestaan. Sharksit kusivat parhaat menestysmahdollisuutensa mm. valmennuksen alivoimapeli sekoilulla muutama vuosi sitten. Toinen ongelma oli aikanaan se, että joukkueen hyökkäyksen top 6 osasto oli rakentunut (mm heatleyn hankinnan myötä) niin kalliiksi, että bottom 6 osasto oli pakko rakentaa todellisista budjetti osaston kavereista.

Kieltämättä parhaat edellytykset äärimmäiseen menestykseen olivat vuosien 2007 ja 2011 välisenä ajanjaksona avainpelaajien ollessa primetime iässään. Tällöin joukkue oli todella hyvä, muttei kuitenkaan niin hyvä mitä stanley cupin voittaminen vaatisi. Pelkkä Marleaun ja Thorntonin syyttäminen ja muiden kalliiden pelaajien päästäminen kritiikittä osoittaa huonoa muistia ja tuntemusta joukkueen esityksistä. Konfrenssi finaaleihin pääsyissä suurimmat arkitehdit ovat olleet juuri Thornton ja Marleau osastoa. Esimerkiksi Marleau taitaa olla ykkönen aktiivipelaajista mitattaessa pleijareiden voittomaalien määrää.

Toivottavasti core-osaston Thornton, Marleau, Pavelski ja Couture jatkavat myös tulevaisuudessa. Kyseisten herrojen sopimukset ovat terveitä ja tätä kautta heidän paikkaaminen on vaikeaa. Oikeastaan sulaittaisin vain Pavelsin treidaamisen, jos toiseen suuntaa saataisiin vastaavan tasoinen pelaaja, mieluiten puolustaja. Thorntonilla ja Marleaulla todennäköisesti saataisiin vain keskitason pelaajia, joiden hintalaatusuhde tuskin vastaisi nimettyjen herrojen suoritustasoa. Mikäli Thornton tai Marleau treidataan ainakin itselläni on arvionnin paikka, onko joukkueessa enää mitää tekijöitä, joiden takia joukkue esitykset olisivat seuraamisen arvoisia. Joidenkin mielestä tämä saattaa olla huonoa kannattamista, mutta sillä ei ole minkään vitun merkitystä itselleni.

edit.

Linkki Mark Purdyn höpinöihin

Lisää huonoja uutisia.. Ilmeisesti sharksien TV diili on melkoisen paska ja tätä kautta kassan puolella annetaan melkoista etumatkaa verrattuna moneen muuhun seuraan. Tämäkin tekijä saattaa olla merkittävänä syynä DW:n intoutumiseen "rebuild kotkotuksen" suhteen. Pintapuoleisen tutustumisen perusteella ilmassa on jopa uhka organisaation mahdollisesta siirrosta. Tosin asioiden todellinen vakavuus tai laajuus ei ainakaan ole omassa tiedossani. Joka tapaukssa asialla on vaikutusta joukkueen kilpailukykyyn tulevaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Wilson on tolkun mies. Ymmärtää modernin ajan vaatimukset eikä ole jumittunut 90-luvun loppuun ja 2000-luvun alkuun. Taakkana ei myöskään ole jumiutuminen mainitun ajan pärjäämismetodeihin, jollaisesta osalla dinosaurus-osastoa edustavalla pukumiehellä on orastava ilmentymä.

Mitä järkeä yleensä on osallistua urheiluun, jos tarkoituksena ei ole menestyä? Välillä tuntuu, että osalla porukkaa tärkeintä on jotkut varaukset ja prospectit. Urheilullisella menestyksellä ei tunnu olevan juuri mitään merkitystä. Parempi jos oma joukkue pääsee varaamaan mahdollisimman pienellä numerolla. Tämä osasto mieltää pienet varaukset automaattiseksi tulevaksi mestaruudeksi. Mihin on kadonnut pitkäjänteisen joukkueen rakennuksen arvostus?

Drafti sääntöjä pitäisi muuttaa reilusti siihen suuntaan, ettei tarkoituksellisella häviämisellä saavutettaisi reilua yrittämistä suurempaa etua. Esimerkiksi pleijareiden ulkopuolelle jäävillä seuroilla olisi kohtuullisen samat mahdollisuudet ensimmäiseen varaukseen. Viimeisellä seuralla pitäisi olla maksimissaan kolminkertainen mahdollisuus ensimmäiseen varaukseen verrattuna viimeisenä pleijareista tippuneeseen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mitä järkeä yleensä on osallistua urheiluun, jos tarkoituksena ei ole menestyä? Välillä tuntuu, että osalla porukkaa tärkeintä on jotkut varaukset ja prospectit. Urheilullisella menestyksellä ei tunnu olevan juuri mitään merkitystä. Parempi jos oma joukkue pääsee varaamaan mahdollisimman pienellä numerolla. Tämä osasto mieltää pienet varaukset automaattiseksi tulevaksi mestaruudeksi. Mihin on kadonnut pitkäjänteisen joukkueen rakennuksen arvostus?

Ymmärtäisin ehkä jotenkin, jos San Jose olisi edes menestynyt. Muutaman kerran päässyt viimeisen kymmenen vuoden aikana konffifinaaleihin, mutta muuten ollut lopulta keskinkertainen.

Minä ainakin itse ymmärrän menestyksen siten, että ihan oikeasti voitetaan jotain.

San Josen organisaatio saattaisi aivan hyvin olla muutaman vuoden päässä uusi "Calgrary", jossa tuo runko vanhenee käsiin ja joukkue vajoaa tuohon tasaiseen keskinkertaisuuteen. Jos taas "detroitmaisesti" pitää menestymisenä sitä, että päästään playoffeihin ja lähdetään first round exitilla laulukuoroon, on eri asia. Itse pidän vain sellaista hyvin kunnianhimottomana toimintana. Siinä vaiheessa sitten joko vellotaan keskinkertaisuudessa tai aloitetaan se rebuild huomattavasti huonommista lähtökohdista kuin se alkaisi, jos tästä vanhasta rungosta saisi palasia tulevaisuuteen (kuten Calgary teki).

Muutenkin nuo pölinät siitä, että alhainen varausvuoro olisi jokin takuu menestyksestä nyt on ihan höpöä. San Jose ei ole mikään erikoinen organisaatio draftaamisessa tai pelaajien kehittymisessä. Juuri sellainen tarvitsee niitä "can't miss" prospecteja. Minkä lisäksi kauppaamalla sitä runkoa saadaan myös syvyyttä tulevaisuteen.

Luuletko oikeasti että joukkueiden GM:t kuvittelevat noin? Vai miksi muuten rebuildeja ylipäänsä toteutetaan? Miksi ne ylipäänsä tuottavat hedelmää?

Ja jos vakavissasi väität, että draftin kautta rakentaminen ei juuri ole sitä pitkäjänteistä touhua, niin kannattaisi hieman herätä nykytodellisuuteen NHL:n toimintaympäristön osalta. Se ei ole enää sama kuin 10 vuotta sitten, ei ollenkaan.

Drafti sääntöjä pitäisi muuttaa reilusti siihen suuntaan, ettei tarkoituksellisella häviämisellä saavutettaisi reilua yrittämistä suurempaa etua. Esimerkiksi pleijareiden ulkopuolelle jäävillä seuroilla olisi kohtuullisen samat mahdollisuudet ensimmäiseen varaukseen. Viimeisellä seuralla pitäisi olla maksimissaan kolminkertainen mahdollisuus ensimmäiseen varaukseen verrattuna viimeisenä pleijareista tippuneeseen.

Mitä tämä "tarkoituksellinen" häviäminen nyt tarkoittaa edes? Yksikään joukkue ei häviä tarkoituksellisesti. Joukkue voi toki tehdä kuten Devils, että täyttää joukkueensa helvetin kalleilla kakkoskorin veteraaneilla, ja päätyvät silti playoffien ulkopuolelle. Mikä helvetin järki siinäkin sitten on, kun joukkue caprakenteen takia jo jumittuu noihin keskinkertaisiin pelaajiin isoilla sopimuksilla, joilla ei saa kuin keskinkertaisia tuloksia. Ollaan "yritetty" voittaa?

Draft-järjestelmää toki voidaan muuttaa, mutta siinä vaiheessa täytyy hyväksyä sen alkuperäisen tarkoituksen poistaminen. Ei minulla sikäli mitään ongelmaa asiassa olisi. Se vain käytännössä tekisi liigan sellaiseksi, että vaihtuvuutta menestyjissä yms. ei tapahtuisi hirveästi, koska sieltä pohjalta olisi erittäin vaikea päästä pois. Florida, Columbus ja Islanders. Siinä olisi muutama joukkue, jotka eivät varmasti ole tarkoituksellisesti vuosikymmentä hävinneet, mutta ovat nykysysteemilläkin siellä pohjamudissa.

edit. Buffalo-fanien keskuudessa (lähinnä tuolla boardseilla) muutes käytiin pienimuotoisesti samanmoista keskustelua, kun osa ei tuntunut ymmärtävän tämän toimintaympäristön muutoksia. Kuitenkin valtaosa on jo sikäli sisäistänyt asian. Tämä ( Kübler-Ross model - Wikipedia, the free encyclopedia ) tie ei ole kaikille helppo, mutta kyllä se helpottaa (linkki vie wikipedia-sivustolle).
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ja jos vakavissasi väität, että draftin kautta rakentaminen ei juuri ole sitä pitkäjänteistä touhua, niin kannattaisi hieman herätä nykytodellisuuteen NHL:n toimintaympäristön osalta. Se ei ole enää sama kuin 10 vuotta sitten, ei ollenkaan.
Väitätkö vakavissasi, että Sharksia ei ole rakennettu draftin kautta?

Viime kauden kokoonpanosta lihavoidulla omat varaukset tai junnuna organisaatioon hankitut varaamattomat pelaajat

Hertl - Thornton - Burns
Marleau - Couture - Wingels
Sheppard - Pavelski - Nieto
Kennedy - Desjardins - Havlat

Vlasic - Braun
Demers - Stuart
Hannan - Boyle
Irwin

Niemi
Stalock

Vertailee suosiollisesti aika moneen organisaatioon. OK, Stuart ja Hannan kävivät muualla välissä, mutta omia varauksia. Ja yhtäkään merkittävistä pelaajista ei ole hankittu UFAna paitsi Niemi. Monet hankittu kauppaamalla niitä oman varaamisen tuloksia joka edelleen asettaa merkittävää painoarvoa varaamisen onnistumiselle.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Väitätkö vakavissasi, että Sharksia ei ole rakennettu draftin kautta?

Viime kauden kokoonpanosta lihavoidulla omat varaukset tai junnuna organisaatioon hankitut varaamattomat pelaajat

Hertl - Thornton - Burns
Marleau - Couture - Wingels
Sheppard - Pavelski - Nieto
Kennedy - Desjardins - Havlat

Vlasic - Braun
Demers - Stuart
Hannan - Boyle
Irwin

Niemi
Stalock

Vertailee suosiollisesti aika moneen organisaatioon. OK, Stuart ja Hannan kävivät muualla välissä, mutta omia varauksia. Ja yhtäkään merkittävistä pelaajista ei ole hankittu UFAna paitsi Niemi. Monet hankittu kauppaamalla niitä oman varaamisen tuloksia joka edelleen asettaa merkittävää painoarvoa varaamisen onnistumiselle.

Jos huomioit, niin sanoin, että tuo runko on pääosin rakennettu ennen salary cap -aikaa. Melko pian salary capin tulon jälkeen joukkueet huomasivat muutokset pelaajamarkkinoissa ja rupesivat aivan eri tavalla panostamaan draftaukseen yms. Lähempänä 2010-lukua on draftaamisen rooli noussut äärimmäisen tärkeäksi.

Se ei ole ihan sattumaa, että San Josen draft record viimeisimmiltä vuosilta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta on melko heikko, mikä on tehnyt San Josen prospect poolista liigan tyvipäähän kuuluvan.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Ymmärtäisin ehkä jotenkin, jos San Jose olisi edes menestynyt. Muutaman kerran päässyt viimeisen kymmenen vuoden aikana konffifinaaleihin, mutta muuten ollut lopulta keskinkertainen.

Minä ainakin itse ymmärrän menestyksen siten, että ihan oikeasti voitetaan jotain.

San Josen organisaatio saattaisi aivan hyvin olla muutaman vuoden päässä uusi "Calgrary", jossa tuo runko vanhenee käsiin ja joukkue vajoaa tuohon tasaiseen keskinkertaisuuteen. Jos taas "detroitmaisesti" pitää menestymisenä sitä, että päästään playoffeihin ja lähdetään first round exitilla laulukuoroon, on eri asia. Itse pidän vain sellaista hyvin kunnianhimottomana toimintana. Siinä vaiheessa sitten joko vellotaan keskinkertaisuudessa tai aloitetaan se rebuild huomattavasti huonommista lähtökohdista kuin se alkaisi, jos tästä vanhasta rungosta saisi palasia tulevaisuuteen (kuten Calgary teki).

Joo eli jos joukkue ei voita stanley cuppia, kaikki pitää repiä auki ja kaikki pitää treidata. Boardsien ja muun paskan ohella NHL kuuluu myös realimaailmaan ja tämän takia raha on erittäin tärkeä osa businestä nimeltä NHL. Joukkueen pyöritämisen kannalta urheillullinen menestys tarkoittaa pääsääntöisesti myös taloudellisten asetelmien parantumista verrattuna sarjataulukon pohjalla kyntämiseen. Uskotko todella menestysmahdollisuuksien parantumiseen, jos keskinkertainen joukkue räjäytetään varausoikeuksiksi sen sijaan, että heikkouksia pyrittäisiin oikeasti pitkäjänteisesti parantamaan.

Luuletko oikeasti että joukkueiden GM:t kuvittelevat noin? Vai miksi muuten rebuildeja ylipäänsä toteutetaan? Miksi ne ylipäänsä tuottavat hedelmää?

Ja jos vakavissasi väität, että draftin kautta rakentaminen ei juuri ole sitä pitkäjänteistä touhua, niin kannattaisi hieman herätä nykytodellisuuteen NHL:n toimintaympäristön osalta. Se ei ole enää sama kuin 10 vuotta sitten, ei ollenkaan.
Esittämäsi malli, että keskinkertainen joukkue, vaikka porukka pääsisi sata varmasti pleijareihin, tulisi räjäyttää rebuild mielessä, koska pienillä varauksilla draftaaminen tarjoaa muka "kunnianhimoisemmat" ja suuremmat mahdollisuudet oikeasti voittaa cuppi on täyttä paskaa. Jos todella väität, että draftin kautta joukkueen rakentaminen on pitkäjänteistä touhua unohtaen pelaajien hankinnan muuta kautta olet todella hakoteillä. Draftaamien on vain osa pitkäjänteistä joukkueen rakentamista. Yhtä lailla UFA-hankinnat, pelaajakaupat, valmennuksen valinnat ja farmiorganisaation laatu ovat osa pitkäjänteistä joukkueen rakentamista. Esimerkiksi Jarmo Kekäläinen on maininnut joukkueen rakentamisen tärkeimmäksi tavoitteeksi jatkuvien menestysmahdollisuuksien luomisen. Tämä on aika kaukana esittämistäsi totuuksista, jotka GM:t muka tuntevat ja minä en. Rebuild tulee vasta sitten kysymykseen, jos muuten ollaan epäonnistuttu joukkueen pitkäjänteisessä kehittämisessä tai taloudellisten tekijöiden pakottamana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös