Salibandyketju

  • 184 664
  • 1 199

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Luotan, että Suomi on huomattavasti tehokkaampi kuin Tsekki ja on tuo Suomen hyökkäyskalusto niin paljon edellä, että kyllä voitto pitäisi irrota 5-10 maalia tekemällä.

Saa nähdä mitä Kettusen Tsekki meinaa, mutta luultavasti nähdään sitä että Suomen pallon kierrätys halutaan tuhota. Eli yksi paineistaa normaalisti ja tuplataan jopa uhkarohkeasti.

Nykky on pari kertaa puhunut ettei halua Suomen pelaavan coast-to-coastia ja Tsekki oikeastaan nauttisi tuosta.

Suomella on vielä herkullisia kohteita jos Kettunen antaa luvan paineistaa Junkkarista, Stenforsia ja Lammista. Toki tuon koko pakiston saa halutessaan kuseen kun Savonen ei ole hoitamassa joka toista vaihtoa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Jostain sairaasta syystä on tullut katsottua aika paljon näitä pienempien maiden pelejä ja kyllä siellä Slovakia, Latvia, Viro ja Norja osaavat ihan oikeasti pelata.

Steroidipumpattu Lauri Tähkäkin nosti Suomen puolivälierässä hyvän pointin, eli Slovakia yritti oikeasti pelata pallon kanssa Suomea vastaan, eikä vain tyytynyt inhorealistiseen vastaiskupeliin, mikä varmasti pitkässä juoksussa kehittää pelaajia.

Jollain Saksallakin oli ns. joukkuepelaamisen perusasiat hallussa mutta sitten ynnämuut osasto ei tosiaan enää kisoihin kuulunut ja jos Filippiinien pelaajat on kaikki Ruotsissa asuvia ja koutsi puhui penkillä ruotsia, niin onhan tuo vähän väkisinväännettyä mukanaoloa.
 

Nemonieminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Isles
Nykylle vuosikymmenen lampaan harmonikat jos ei ole taktiikkanerona opiskellut Tšekin valmentajan ja samalla oppipoikansa Kettusen pelikirjaa. Tämän välierän pitää sujua edellisten kisojen uusintana, koska nyt haetaan iskukyky mahdolliseen finaaliin piilossakin pidetyillä asioilla. Homma alkaa siitä että Tšekki täytyy pistää juoksemaan "tyhjää kenttää" ilman palloa.


Ruotsi saa kiittää onneaan että vältti Tšekin. Tsekki juoksi Ruotsilta jalat alta harkkaturnauksessa ennen kisoja ja voitti ottelun. Toki nyt tulee vastaan Sveitsi joka taipui Ruotsille vasta pilkuilla edellisten kisojen välierässä. Näillä molemmilla joukkueilla pirullinen tilanne kun tulee 3 ratkaisupeliä 3 päivän sisään. Ja nyt pitääkin pelata jo täysillä.
Täytyy kuitenkin muistaa että samassa turnauksessa myös Suomi hävisi Tsekille, rankkareilla mutta kuitenkin. Kyllä tulee kova peli
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Odotan tuloksien valossa todella tasaisia välieriä. En uskaltaisi lyödä vedonlyönnissä kahden tai useamman maalin voittoa Suomelle enkä Ruotsille. Tšekki on kirinyt todella paljon. Sveitsi on kärsinyt koronasta pahiten, mutta Ruotsille ei ole helppo vastus välierään. Sanoisin, että pelit päättyvät luokkaa 4-3 tai 5-4.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Luotan, että Suomi on huomattavasti tehokkaampi kuin Tsekki ja on tuo Suomen hyökkäyskalusto niin paljon edellä, että kyllä voitto pitäisi irrota 5-10 maalia tekemällä.

Suomella on Kotilainen ja Johansson selkeitä pelaajia jotka voi ottelun ratkaista omalla osaamisella. Toki ykköskenttä kokonaisuudessaan erinomainen, mutta sen jälkeen on vähän hiljaista, Lastikka tietty ollut hyvä. Pylsyä toivoisin kolmosen tai jopa kakkosen keskelle koska pelaa rohkeasti pieniin väleihin ja uskaltaa haastaa keskustaan. Muuten kolmosen peli on ollut sellaista varovaista rouhimista laidoilla.

En kuitenkaan lähtisi aliarvioimaan Tshekin hyökkäyskalustoa sieltä on tulossa aika nälkäisiä ja ennakkoluulotonta porukkaa vastaan. Langer, Delong ja Forman tulee ensin mieleen.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Suomella on Kotilainen ja Johansson selkeitä pelaajia jotka voi ottelun ratkaista omalla osaamisella. Toki ykköskenttä kokonaisuudessaan erinomainen, mutta sen jälkeen on vähän hiljaista, Lastikka tietty ollut hyvä.

Eikös nyt ole puhuttu, että kakkonen on ollut vakuuttavampi kuin ykkönen? Ykkönen on ollut totuttua hiljaisempi.

Ja toistaiseksi Lastikka on ollut selkein ykköstykki.

Mutta tosipelit alkavat vasta nyt, joten puhe ketjujen välisestä hierarkiasta on melko turhaa.

Suomella on kolme poikkeuksellista ratkaisupelaajaa: Lastikka, Johansson ja Kotilainen - ja mielestäni tällä hetkellä juuri tässä järjestyksessä. Johansson on ollut viimeisen vuoden todellinen hevonen, mutta kisoissa vielä vähän pimennossa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Sählyssä on nyt alkulämmittelyt tehty ja tosipelit alkavat välierissä huomenna. Oikeastaan kisat voisi pelata suoraan tästä vaiheesta ja muut maat pelaisivat oman sarjansa.

Sveitsi - Ruotsi
Tshekki - Suomi

Melkoisen iso yllätys tarvitaan, elleivät Suomi ja Ruotsi kohtaa finaalissa.

Sanoisin ettei olisi kovinkaan suuri yllätys jos Suomi ja Ruotsi eivät pelaisi finaalissa. Toki molemmat lieviä suosikkeja mutta ennustan todella tiukkoja välieriä. Olisiko jopa Tsekin ensimmäinen mestaruus näissä kisoissa?

Samaa mieltä ratkaisupelaajista mitä yllä mutta järjestys on Kotilainen-Lastikka-Johansson. Kotilainen sooloilee ja perseilee välillä Happeessa mutta maajoukkueessa timanttia aina. Maajoukkueessa ei anneta erivapauksia. Kaikkiaan maailman paras yksi vs.yksi-hyökkääjä kunhan keskittyy oikeisiin asioihin, maajoukkueessa näin on aina käynyt. Johansson on Clasussa ollut uskomaton mutta jotenkin tuo fysiikka näissä kekkereissä hieman vajavainen. Näin kun sanon niin tekee tänään varmaan hatun.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Sikäli mikäli Suomi menee finaaliin tänään, niin Ruotsin tämänpäiväinen taktiikka ei tule riittämään Suomea vastaan.

Peruuttelemalla ei tule Suomen tämän vuoden joukkuetta voittamaan millään.

Olisihan se todella säälittävää lajin kannalta, jos hurrit voittaisivat anti-salibandyä vetämällä kaksi vikaa peliä.
 

Profet

Jäsen
Sanoisin ettei olisi kovinkaan suuri yllätys jos Suomi ja Ruotsi eivät pelaisi finaalissa. Toki molemmat lieviä suosikkeja mutta ennustan todella tiukkoja välieriä. Olisiko jopa Tsekin ensimmäinen mestaruus näissä kisoissa?

Ennakkoasetelmat ainakin vedonlyönnin kertoimien puolesta kertoivat sekä Suomen, että Ruotsin olevan selkeitä ennakkosuosikkeja omiin otteluihinsa. Markkinat arvioivat näiden molempien etenevän finaaliin yli 75% varmuudella.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Hallilla ollaan ja ainakin tarjoilupuoli toimii täysin ala-arvoisesti. Osa pisteistä kiinni ja jonot valtavat, ei etene mihinkään. Olisi pitänyt syödä töissä eikä ajatella hallissa ruokailua. Nälkäisenä on rasittavaa istua. Toki voi yhden erän käyttää jonottamiseen ja ruokailuun.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Johansson on Clasussa ollut uskomaton mutta jotenkin tuo fysiikka näissä kekkereissä hieman vajavainen. Näin kun sanon niin tekee tänään varmaan hatun.
Johanssonin lavasta niin vaan se ratkaisu syntyi, näki jo kantille lähtiessä että nyt helähtää. Hiemän käy sääliksi Tsekkiä, joka pelasi kyllä elämänsä ottelun, mutta ei vaan riittänyt. Huomenna paikanpäälle katsomaan salibandyn el classicoa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kettusen Tsekille iso respect kahdessakin mielessä.

1. Kettunen oppipoikana vei oppi-isää Nykkyä 100-0 avauserässä ja tuo yltiörohkea paineen purku ja jalkava reagointi tuotti ansaitun johdon. Suomi tuottaa joka maata vastaan huippupaikkoja ja osaa puolustaa monesti pirun hyvin. Nyt Tsekki päätti että on itsekin pelattava ja se kantoi aikansa.

2. Suomi sai nyt sen huippukovan pelin ja vielä sopivaa vastustajaa vastaan. Kettunen tiesi Suomen metkut ja Ruotsi ei noita sisäistä huomennakaan. Heillä on oma juttunsa.

Itse peli oli tiukka ja toisaalta ei. Jokainen Nykyn Suomen maajoukkueita nähnyt tietää että mies panostaa 60min peliin. Tuohon on rakennettu se nouseva käyrä ja Ruotsilla on vähemmän kivat muistot viime kisoista. Tässä ottelussa Suomi tuhlaili paikkoja kuten Tsekkikin ja noihin en reagoi. Kovimmat hoitaa homman himaan vaikka olisi tuhlailtu. Tsekille silti respect.

Huominen finaali on nyt Ruotsin käsissä. Heidän puolustuksen on oltava liki täydellistä ja nyt heillä on ollut mahdollisuus juonia pelisuunnitelma sekä asenne kuntoon. Se alkusarjan muka kohu ja trollailu oli niin noloa kun selkään tuli kaikilla mittareilla. Eli saako joukkue fokuksen oikeisiin asioihin? Veskari heillä riittää tällä kertaa minusta.

Ruotsin kannattaa minusta ehdottomasti pitää se Suomea vastaan ollut kolmonen erityispeluutuksessa. Se mahdollistaa pelin virtauksen viennin Suomen päätyyn ja rikkeisiin. Sitten isoja voimia sisään. Ja luonnollisesti Ruotsin pallollisen pelin on oltava tuttua laatua. Tuota en epäile.

Suomi vastaavasti näytti Tsekkiä vastaan sen kortin että ketjuja säädetään onnistuneesti jos tarve vaatii. Tuo on pirullinen tilanne kun ei voi ennakoida mitä tulee. Ja sitten on se Suomen kyky pelata koko peli keskittyen olennaiseen. Homma ei horju.

Jännä fiilis kun huomenna voidaan nähdä 2010 kotikisojen finaalin uusinta ja Suomi voittaa tyylillä taas. Vastaavasti 2012 Ruotsin suorittama teurastus on mahdollista jos saavat muutaman onnistumisen alkuun ja flown päälle.

Hieno finaali edessä.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
@ZayWest
Lähestyn tätä välierää ja huomista finaalia naisten kisojen kautta.

Arvostelit monesti, että naisissa pitäisi Kaupit erottaa. Tänään Nykky hajotti toisen erän aikana kakkoskentän ja siirsi Pylsyn kolmoseen ja sen jälkeen peli kääntyi Suomelle. Valmennuksellisesti voi sanoa, että toisella oli munat ja toisella ei.

En minä tiedä mitä pitäisi sanoa. Suomen ykkönen pelasi heikoimman pelin pitkään aikaan, mutta niin vain Johansson sen voittomaalin kantilta pääsi pistämään.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@ZayWest
Arvostelit monesti, että naisissa pitäisi Kaupit erottaa. Tänään Nykky hajotti toisen erän aikana kakkoskentän ja siirsi Pylsyn kolmoseen ja sen jälkeen peli kääntyi Suomelle. Valmennuksellisesti voi sanoa, että toisella oli munat ja toisella ei.

Naisten kisat olkoon tämän viestin myötä taputeltu sohvakoutsina, mutta onhan siinä nyt minusta jotain faktaakin että luo jo tuollaisen 1,5 vuoden projektin aikana edes jotain mahdollisuuksia säätää ketjuja ja hakea etua kovimpia vastaan. Tuo kun ei edelleen sulje pois lyödä superketjuakin kehiin jos tilanne vaatii.

Suomen naisilla kun nyt on vieläkin rajallisempi materiaali Kauppien ja muun osaston välillä. Ja silti miesten oikeasti laadukkaan yksilötason ja siten joukkuepelin parhaan edun nimissä käännetään kaikki kivet.

Mutta ne kisat oli ja meni taas tutuin tuloksin. Toivottavasti naiset saavat seuraavaan projektiin kovemman profiilin koutsin ja Kytöhonkaa voisi kysellä ainakin yhdeksi taustapiruksi jos ei muuta. Tuntee ruotsalaisen salibandyn kauttaaltaan hyvin käsittääkseni ja ilman koronaa olisi ollut näissä kisoissa Ruotsin valmennuksessa.

Edit. Uhriudun tässä ennen nukahtamista vielä siitä kun kritisoin Veera Kauppia ja vähän kuittia tuli.

Itse pelin osalta olen jo jauhanut mielestäni perustellusti että noteeraan hänet maailman parhaiden joukkoon jo nyt ja parhaaksi KUN hän pääsisi majussa kantamaan omaa ketjua, sisko kantaisi toista ketjua ja tuo tarvittaessa koottava superketju naulaisi mestaruuden kun ei olisi koko ajan yhdessä. Luotaisiin ns. paras joukkue jossa olisi jotain variaatiota.

Naisten Salibandyn näkyvyys ei ole vetovoiman ohella mitään huikeutta ja minusta on perseestä että yhtä pelaajaa nostetaan jalustalle sillä platformilla joka edes kerran kahdessa vuodessa tarjoaa näkyvyyttä. Eli Yle.

Selostaja sekä asiantuntija aloittivat jo ensimmäisessä ottelussa hypen luonnin ja esimerkiksi kyseenalaistivat vuonna 2021 maailman parhaaksi valitun tšekin Eliska Krupnovan. No, kyseinen daami teki Suomea vastaan välierässä kaksi maalia ja hänellä ei ole Oona Kaupin tai My Kippilän tasoista jatkuvaa tukea.

Ja mestaruuden ratkettua Ruotsille, muisti selostus lähetyksen lopussa että myös Suomella pelasi turnauksessa muitakin pelaajia ja koko joukkue finaalissa venyi parhaaseen. Kukin tasollaan.

Eli ei minusta ihan putkeen mennyt vaikka joissakin peleissä tohdittiin mainita pelaajan x jokin hyvä suoritus tai peliote. Pääpaino oli yhdessä pelaajassa ja tuo ei Veeran vika ollut.

Lähinnä mietin että mikä pakkomielle on lyödä noin jäätävää fokusta yhteen pelaajaan ja jopa vähätellä jos joku muu valittu maailman parhaaksi.
 
Viimeksi muokattu:

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Ruotsi oli heikko, mutta tehokas välierässä. Suomi oli omassaan jaloissa ekan, mutta työ tuotti tuloksen. Ykkösen maalia joutui odottamaan viimeiselle minuutille.

Paikan päällä vitutti ainostaan se, että tyhjää ruotsalaisten päätyä kohti joutui Suomi hyökkäämään koko pelin.

Huomiselle on Nykyllä selvät sävelet.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mun mielestä kentällisjaottelu on tässä vaiheessa turhaa, koska tänään hyökkäämisessä ei ollut avaimia kuin penkitetyllä Kainulaisella eli yksikään ketju ei onnistunut vastustamattomasti vyöryttämään peliään vaarapaikoille. Kukaan muu yksittäinen pelaaja ei pystynyt murtautumaan muodon sisään tekemään maaleja tai hakeutumaan maalipaikoille. Maalit tulivat vaistoilla tai kauempaa ja hyvä, että tulivat. Samaan hengenvetoon voinee silti sanoa ettei riitä Ruotsia vastaan ja luulen heikäläisten olevan ihan tyytyväisiä näkemäänsä.

Minun tekisi mieli murjoa ykkös- ja kakkosketjuja niin, että Classicin äijistä saisi enemmän irti. Kotilainen ja Lastikka voi riittää kahdestaankin, mutta turvallisempi olo olisi jos ykkösestäkin tulisi aito ja jatkuva uhka.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Suomi teki keskialueella paljon virheitä ja osin se johtui tsekkien taitavasta puolustamisesta, mutta aika paljon myös huolimattomista syötöistä. Pallomenetykset omalla puolustusalueella ovat salibandyssä vaarallisin yhtälö tai jos se tapahtuu keskialueella ja siitä taitava joukkue kääntää nopeasti vastahyökkäykseen.
Ruotsia vastaan peli tulee olemaan erilainen ja avoimempi myös uskoisin, mikä sopii Suomelle paremmin. Mielenkiintoista on nähdä myös tuomarilinja, joka oli jopa yllättävän salliva ja Tsekki hyödynsi sitä eilen hyvin.
Järjestelyt hallissa mielestäni tökkivöt pahasti, tarjoilut etenkin heikolla tasolla. Ihmettelin myös kovasti, että jos ostin lippuja fanikatsomoon, niin fanikatsomo oli siinä päässä, jonne Tsekki hyökkäsi ja Suomi vastaavasti tyhjään katsomopäätyyn, jossa istui siellä täällä ruotsalaisia.
Törmäsin hallilla myös Kurroseen ja juteltiin miesten pelistä. Pitääpä tänään miettiä, onko järkevä vääntää veistä haavassa ja kysyä tuosta Kauppien peluuttamisesta. Juttelemme silloin tällöin hallilla, mutta en tietenkään ole halunnut lähteä kyseenalaistamaan hänen peluuttamistaan. Nuo valmentajat tahtovat olla aika jääriä usein ja kokevat helposti loukkauksena asiallisenkin kysymyksen. Kokemusta on ja tämä ei nyt liity erityisesti Kurroseen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Samaan hengenvetoon voinee silti sanoa ettei riitä Ruotsia vastaan ja luulen heikäläisten olevan ihan tyytyväisiä näkemäänsä.

Suomi on voittanut kuudesta viimeisestä mestaruudesta neljä ja kaksi viimeisintä putkeen.

2016 Suomi ratkaisi välierän viime hetkillä ja tuolloin Ruotsin piti marssia mestaruuteen. Suomi nousi kahden maalin takaa tasoihin ja vielä kerran maalin takaa tasoihin. Jatkoilla Suomi meinasi parikin kertaa ratkaista ja rankkareissa hymyilevistä suomalaisista jokainen onnistui. Ruotsi paskoi alleen. Tuolloin elettiin vielä aikaa kun uusi sukupolvi oli vasta ottamassa isompaa roolia.

2018 Ruotsi leijui kaikille että nyt tulee revanssien revanssi. Tuloksena Sveitsi meinasi pudottaa heidät välierässä ja Suomi sitten pyyhki lattioita Ruotsilla finaalissa. Tämä itseasiassa yllätti tuolloin minutkin että Suomi on viimein voittanut Ruotsi-pelon ja hengittää omillaan.

Näissä kisoissa Suomi nöyryytti Ruotsia alkusarjassa ns. on-ice ja off-ice. Ruotsin välierä ei asiantuntijoiden mukaan ollut mikään statement. Ruotsin maalivahti toimi kerrankin ja Ruotsi oli tehokas. Silti Sveitsi tuossa aktiivisempi oli ja ei tuo torin varailuun syytä jättänyt.

Suomi sen sijaan sai tärkeimpään paikkaan kovan ottelun joka kesti kuitenkin vain 60 min. Myös pelin tarina palveli Suomen tarinan kehitystä. Kahden maalin takaa rinnalle ja ohi. Ja vieläpä 60min sisässä ja henkinen kasetti sai taatusti lisäpotkua.

Totean että omissa lapuissani Ruotsi katsoi tai kuuli kauhulla tuon Suomen välierän sisällön. Länsinaapurilla on isossa kuvassa pakko voittaa uskottavuudenkin vuoksi ja jopa Ruotsissa on puhuttu että edellinen mestaruus on 2014. Heillä on ihan hyytävät paineet ja heillä pitää useiden osa-alueiden toimia koko 60min.

Ruotsi btw halusi 2018 flopin jälkeen suomalaista ajattelua valmennukseen. Kytöhonka olisikin tuolla ilman korona-aikaa. Ruotsi päätti yhtäkkiä vaihtaa valmennusta ja tähdätä omiin kotikisoihin omalla leijuvalla otteella.

Tulen kehumaan vuolaasti Ruotsia jos he juhlivat vajaan 12h tunnin kuluttua mestaruutta. Mikään ei tue heidän edgeään. Suomi sai lyhyemmän lepoedun, mutta Ruotsi pelaa nyt kolmannen pelin kolmen päivän sisään. Suomi sai välipäivän ja kestää back to backin kun tähän on nimenomaan satsattu.

Mestaruutta toivon, mutta jollain perverssillä tavalla näkisin Suomen olevan se joka hakee revanssin sitten Ruotsin kotikisoista.

Pahoittelut vuodatuksesta. Pääasia kunhan tulee viihdyttävä sekä tasokas finaali. Jälkipeliä sopivasti, mutta lataus kuitenkin pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Törmäsin hallilla myös Kurroseen ja juteltiin miesten pelistä. Pitääpä tänään miettiä, onko järkevä vääntää veistä haavassa ja kysyä tuosta Kauppien peluuttamisesta. Juttelemme silloin tällöin hallilla, mutta en tietenkään ole halunnut lähteä kyseenalaistamaan hänen peluuttamistaan. Nuo valmentajat tahtovat olla aika jääriä usein ja kokevat helposti loukkauksena asiallisenkin kysymyksen. Kokemusta on ja tämä ei nyt liity erityisesti Kurroseen.

Olet selkeästi kokemusta omaava, mutta näin mitättömänä junnutasolla pelanneena ja sittemmin sohvakoutsiksi päätyneenä skippaisin tuon kysymyksen.

Tai jos kysyt, lupaan heittää sen sanailun tuonne allekirjoitukseen jos sallit.

Luultavasti itsekin tiedät ettei valmennus vain sanele ketjuja vaan kyllä Kaupit varmasti itsekin ovat perustelleet miksi kuuluvat yhteen ja muu joukkue kompannut. Veera Kauppi on off-ice naissalibandyn ääni ja hänhän julkaisi esimerkiksi kannanoton jota Kurronenkin lähinnä komppaili.

Kurrosta voi monesta kritisoida, mutta Kaupit ja Kippilä on saanut johdonmukaista kohtelua. Peluutetaan aina yhdessä niin paljon kuin haluavat ja katsotaan mihin riittää. Ihan valittu tie.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Juuri näin ja siskosten pelejä on vastapuolelta runsaasti nähty ja aina kun ovat kunnossa, niin pelaavat yhdessä. Olet kyllä siinä oikeassa, että Veera menestyy kenen kanssa tahansa ja näen vain siskoksen tuovan hänelle selkeästi hyötyä, koska tuntevat toistensa liikkeet täydellisesti. Kippilän tuoma lisähyöty heille on mielestäni pienempi, oikeastaan vain se loistava laukaus, jota on peitettävä.

Mielenkiintoisempaa melkein olisi kuulla miehen ajatuksia jatkosta, sillä eihän salibandymies pääse karvoistaan. Voisiko enemmän jatkossa kiinnostaa vaikka Saipan valmennus, kun heillä on se yksi iso talentti ainakin kaksi vuotta vielä joukkueessaan, minkä jälkeen tämänkin tytön pitäisi lähteä Ruotsiin pelaamaan.

Peluuttamisasiat ovat aina henkilökohtaisia näkemyksiä ja kukaan ei ole aina oikeassa. Mutta väitän paremman peluuttamisen ratkaisseen lähivuosinakin pari mestaruutta naisten sarjassa. Huonommallakin materiaalilla voi hyvin peluutettuna mennä pitkälle ja ehkä Tsekki eilen sen näytti. Pidän heidän joukkuettaan vielä askeleen Suomea heikompana, mutta erinomainen taktiikka meinasi tuoda tuloksen. Ennustus on, että Tsekki on mestari kahden vuoden päästä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@ultrar

Jatkan vielä ajatusta naisten ja miesten majun välillä. Miesten maajoukkue on oikeasti täynnä kovia yksilöitä jotka ovat aivan maailman kärjessä eri ominaisuuksiltaan ja osa kokonaisvaltaisesti.

Nostetaan esiin vaikka Peter Kotilainen. Osaa olla jäätävä sählääjä hirviteatterissa ja viime kevään poffilausunnot olivat häpeällistä. Maajoukkueessa mies on osa joukkuetta ja ei vedä omaa showta.

Syy on yksinkertaisesti valmennuksen uskottavuus ja auktoriteetti. Jokainen sitoutuu ja uskoo joukkueen etuun.

Naisten majuun pitäisi saada se tyyppi joka kysyisi Kaupeilta että onko tullut monta mestaruutta kun olette vuodesta 2015 kasvaneet isoon rooliin. Kuulostaa tylyltä, mutta jonkun pitäisi ravistella tuota vallitsevaa menoa ettei prioriteetti saa olla parin pelaajan huikeat tilastot. Kyseessä on maajoukkue, joukkue. Ja Suomen joukkue on nyt neljät kisat putkeen näyttänyt että siinä kovimmassa pelissä ns. peruspirkot venyvät omaan maksimiin. Tuo ei kuitenkaan riitä ja siksi noiden vähemmän taitavien ympärille pitäisi lyödä pallollista varmuutta.

Moni väitti pääkalloa myöten taas ettei Suomi pysy esimerkiksi jalalla mukana Ruotsia vastaan ja siksi tarvitaan tuo huippuketju. No nyt on neljät kisat putkeen todisteena että pärjäävät. Mutta valitettavasti taitotaso ei ole niin kovaa ja tuolloin olisi ihan no brainer hakea leveyttä tasoon.

On turha puhua resursseista, näkyvyydestä ja mistälie ellei edes olemassaolevilla palapelin paloilla tajuta hakea parasta joukkuepeliä.

Miehissä on tajuttu koko joukkueen merkitys. Ehkä vielä joku päivä naisissakin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Itsekin olen sanonut, että kaipaisin naisten puolelle valmentajia miesten puolelta ja juuri niitä 1. tason valmentajia. Nythän Vilander on tullut poikapuolelta naisiin ja vaikka pojissa tuli menestystäkin, niin ei vakuuta vielä. Ervissä Huhtimo tuli miesten peleistä naisiin ja maajoukkuerinkiin, mutta tulos oli kohtuullisen heikkoa. Ervillä on taas valmennusvastuussa miesten puolelta tuttu näky. Mutta yhtään todella kovaa nimeä ei sinne ole saatu valmentajiksi.

Yksi syy on varmasti se, että monet kokevat naisten pelit hiukan kakkosluokan urheiluna ja toisaalta on todella erilaista valmentaa naisia kuin miehiä. Naisten kanssa sosiaaliset taidot nousevat todella merkittävään rooliin, sinun on oltava myös psykologi. Miesten puolella omasta mielestäni kaikki on suoraviivaisempaa. Enkä tällä tahdo sanoa, että naiset ovat jollain tavalla vaikeita, vaativat vain enemmän keskustelua, tukea ja ylipäätään huomiota.
Katsotaan kuka ja ketkä vievät naisten maajoukkuetta seuraavat kaksi vuotta. Muutos olisi mahdollisuus ja tietysti uhka samalla kertaa. Tänään mennään kannustamaan Suomea ja toivottavasti Suomi saa sen ensimmäisen maalin ja ottaa otteen pelistä, siitä ei Ruotsi pidä. Maalin tekee Lastikka tai sitten ei.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Miksi Ruotsin sählymaajoukkueen pelaajissa on aina tämmöisiä käsittämättömiä juntteja?

Ei nimittäin ole todellakaan ensimmäinen kerta, vaan vastaavaa perseilyä muistan aiemmistakin kisoista.



Edit. Toki eivät kaikki. Kuten usein, vittumaiset pelaajat kentällä ovat reiluja sen ulkopuolella.

 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Miksi Ruotsin sählymaajoukkueen pelaajissa on aina tämmöisiä käsittämättömiä juntteja?

Ei nimittäin ole todellakaan ensimmäinen kerta, vaan vastaavaa perseilyä muistan aiemmistakin kisoista.


Ihan ansaittua vittuilua Suomelle.

2018 mestaruuden jälkeen Nykky sanoi että Suomelle ne olivat välikisat. Tuo on vittuilun huipennus kun tuoreen mestarin päävalmentaja puhuu kuin olisi voitettu joku höntsäporukka mm-finaalissa.

Ruotsille ansaittu kulta ja nyt Suomen pitää ottaa valta takaisin seuraavissa kisoissa. Ideaali lähtötilanne uuteen projektiin ja noissa Suomi on hyvä.

Huikea trilleri, oikea voitti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös