Salibandyketju

  • 184 641
  • 1 199

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tänään kisat huipentuvat naisten osalta kun isolla otannalla Suomi ja Ruotsi taistelevat vähemmän yllättäen mestaruudesta. Sveitsi ja Tsekki vääntävät pronssista.

Se on lajin sisällä positiivista että nykyään Suomi, Tsekki ja Sveitsi taistelevat tasaisesti toisesta finaalipaikasta. Tätä tukee harjoituspelit ja niiden konkretisoituminen kisoissa. Toki tämä asettaa kysymyksiä Suomen naisten kohdalle kun se ääneen sanottu tavoite on mestaruus ja Ruotsi on omalla tasollaan ollut ylivoimainen.

Finaali on kuitenkin yksittäinen peli ja hiukan yllättäen alkusarjan 3-9 tappio kääntyi Suomen eduksi. Ruotsin lajilegendat sekä pelaajat hämmentyivät kun Suomi fleguili tahallaan ja esimerkiksi Veera Kauppi pelasi muutaman vaihdon koko pelissä. Kippilä ja OK myös lähinnä hölkkäilivät pelissä ja Veera Kauppi heitti pelin jälkeen "ansa on viritetty" -someilun. Lähes ruotsalaista taktikointia henkisesti.

Ruotsi on kuitenkin suvereeni ennakkosuosikki ja he ovat onnistuneet vaihtamaan sukupolvea luontevasti ja säilyttäen iskukyvyn. Ruotsi on myös hyvin yhtenäinen joukkue ja muistuttaa tietyllä tavalla niistä vahvuuksista joita Suomella ollut. Hyvä esimerkki tuo alkusarjan peli kommentteineen. Ei löysäilyä vaan toisilleen yhtenäistä peliä. Sitten yksilötaito ruotsalaisena juttuna.

Suomi taasen on nyt todistetaakka harteillaan. Tavoite on naulattu ääneen ja alkusarjan ylimielisyys lisänä. Suomen kohdalla toistetaan myös tason putoamista kärjen jälkeen, mutta tuo on valittu tie ollut Kauppien ja Kippilän myötä. Iskukykyä ei edes vuosien jälkeen haeta kuin 3-4 pelaajan yhteyteen ja he ovat aina yhdessä. Eli tuon faktan kanssa on myös elettävä.

Itse asetin kovat paineet Kurrosen sekä Veera Kaupin suuntaan. Kurronen on ollut pääkoutsi vuodesta 2017 ja Veera Kauppi kasvanut Suomen nimekkäimmäksi vuodesta 2015 alkaen. Tuolloin oli kovat puheet että primevuosina Suomi tarjoaa tasalaatuisen joukkueen lisäksi kovan yksilökärjen. Nyt eletään tuota primea.

Jos Suomi tänään juhlii mestaruutta, saa Kurroselle kirjoittaa 10 vuoden jatkot ja Veera Kauppia kutsun maailman parhaaksi niin kauan kuin lajia seuraan. Kapteeni ja päävalmentaja ovat olleet kritiikkini kohteena ja päin näköä saadessani seison myös korjattuna.

Viisastellaan nyt vielä.

V.Kauppi-Höynälä-Rantanen
Piispa-Saario-O.Kauppi

Ja tuon jälkeen jäisi hyvät eväät saada energinen nollanollakolmikko.

Höynälä olisi tuore nuorten maailmanmestari ja hänen energisyyttä on käytetty todella huonosti. Laura Rantanen ei kanna yksin ketjuaan, mutta täydentäisi tulosyksikön. Hän olisi hyvä aloittaja sekä ideaali ruokittava Veera Kaupille.

Toisessa kolmikossa sitten OK saisi vapautta enemmän ja kyllä 2019 ketjun kantaminen sujui kun ei ollut siskoa vierellä.

Jännä nähdä kikkaillaanko ketjujen kanssa, mutta kyllä Suomi olisi halutessaan saanut päteviä ketjuja kasaan.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Suomi pystyisi ehkä roikkumaan Ruotsin mukana kahdella kentällä, mutta jalka loppuu suurimmalta osalta, jos tuohon lähdetään. Ruotsi on myös tänään se pallollinen joukkue ja Suomen rooli on kyykkiä ja hakea vastahyökkäyksiä.
Suomella on mielestäni ongelma myös puolustajien suhteen. Kippilän vahvuus ei ole omassa päässä pelaaminen, Westerlund on mielenkiintoinen nähdä kovan prässin alla, kestääkö? Uskon Eskelisen selviytyvän siitä parhaiten, mutta esim. Lampisen liike ei riitä Ruotsille.
Ruotsin joukkue vastapainoksi on tasaisen vahva, ratkaisuihin pystyy jokainen pelaaja. Omia suosikkejani ovat tietysti esim. Delgado Johansson, Moa Gustafsson, Emelie Wibron, mutta uusimpana ja ehkä jopa ykkösuosikkinani tällä hetkellä Wilma Johansson, joka on vasta 21 ja nyt löytänyt nosteen vahvan junioriuran jälkeen myös naisten joukkueessa ehkä hiukan tasapaksun alun jälkeen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Suomi pystyisi ehkä roikkumaan Ruotsin mukana kahdella kentällä, mutta jalka loppuu suurimmalta osalta, jos tuohon lähdetään. Ruotsi on myös tänään se pallollinen joukkue ja Suomen rooli on kyykkiä ja hakea vastahyökkäyksiä.

Hyviä pointteja kauttaaltaan.

Suomi varmasti tilanteessa kuin tilanteessa joutuisi ottamaan vastaan, mutta selviytymistaisteluunkin voisi rohkeasti satsata. Tässä on nyt kuitenkin näyttöjä ettei kaikki munat yhdessä korissa ole riittänyt. Edellisissä kisoissa jopa Sveitsi sysäsi Suomen välierään Ruotsia vastaan kun saivat Kaupit ja Kippilän kuriin. Eilen kaatui Tsekki järjettömän väännön jälkeen.

Ruotsin kisat ovat nyt sujuneet todella kivuttomasti, mutta finaaleissa hekin ovat keksineet itselleen ongelmia monesti. Vaikkakin ovat vaikeudet voitoiksi kääntäneet. Kaksi vuotta sitten ei Sveitsikään ihan helpolla kaatunut finaalissa.

Eli itseäni toistaen toivoisin ettei Suomi olisi ennalta-arvattava haastaja.
 

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
Finaalipaikka tuli jännittävien vaiheiden jälkeen. Mutta toki näillä lähtökohdilla ei taida olla palaakaan Ruotsia vastaan, eli välierävoitto on mestaruus ja se riittää? Vähän kuin naisten lätkässä pronssimitali aikoinaan.

Kyllähän tämä tuolle juuri haisee vaikka puheissa toki mestaruutta haetaan..

Niin kuin yleensäkin, yksittäisessä pelissä aina on kaikki mahdollista. Klassisia juttuja: Veskarin unelmapeli, blokataan laukaukset, vastahyökkäykset, yv, vaparit, jne.. Ykkösketjun harteille kasataan ilmeisesti maalinteko, eli jos he tekevät tonteistaan kovalla prosentilla niin kait näillä eväillä on pienen pieni mahdollisuus yllättää.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Suomi sitten meni Veera Kaupin ansiosta finaaliin niukasti, mutta jokainen näki, että joukkue on täysin kahden pelaajan varassa. Jos Veikkaus antaa Ruotsille yli 1,1 kertoimen, niin kannattaa pelata, Ruotsi ei sitä peliä häviä.
Kerroin on 1,07. Enpä taida havitella 2€ voittoa voittoa pelitililläni olevilla 30 eurolla...
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Katsoin samaa, kerroin on Veikkauksen kannalta hyvin laskettu ja ei tuota viitsi pelata. Vain jos olisi joku idea toiseksi kohteeksi, mutta ei nyt sellaista mielekästä oikein löydy.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Noista olosuhteista vielä sen verran, että tuo alkamassa oleva finaali pelataan tuon Areenan kakkoskentällä, mikä olisi meille Suomessa jo mieletön.

Olen kerran ollut tuolla joukkueeni kanssa häviämässä samalla kentällä neljännesvälierän ja vaikka yleisöä ei aivan noin paljoa ollut, niin ruotsalaiset osaavat järjestää tunnelman. Koko joukkueemme oli hiukan alamaissa ennen finaalin alkua, sen verran hienon finaalitaphtuman svedut järjestivät ja senkin voittaminen oli aivan omissa käsissämme. Voitimme yhtä rankkarikisaa lukuunottamatta muut pelit selvästi. Haikea olo tulee, kun muistelee noita pelimatkoja Ruotsiin.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Katsoin samaa, kerroin on Veikkauksen kannalta hyvin laskettu ja ei tuota viitsi pelata. Vain jos olisi joku idea toiseksi kohteeksi, mutta ei nyt sellaista mielekästä oikein löydy.
Muutin omaa oelisuunnitelmaa tulosvedon puolelle. SWE 9,10,11,12 - FIN 1,2. Maltillisella yhden euron panoksella.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Niin päättyivät naisten kisat Ruotsin juhliin ja on tuo heidän kykynsä kääntää kovimmat paikat voitoiksi aika ainutlaatuista. Vaikka puhuttaisiin Ruotsista. 2015, 2017, 2019 ja nyt 2021 esimerkkeinä. Kaksi rankkarikisassa tullutta kultaa ja kaksi jatkoajalla tullutta kultaa. Yksi finaalivastus ollut vielä Sveitsi, eli ei Ruotsi yksittäisessä painepelissä dominoi 10-1 lukemin top4 joukkueita.

Suomen kohdalla ei viitsi liian tylyksi heittäytyä kun faktat puhuvat puolestaan. Jälleen kerran joukkue hävisi tiukimmalla marginaalilla ja jälleen kerran koko joukkue venyi kovimmassa paikassa. Aivan kuten 2015, 2017, 2019 ja nyt 2021.

Sitten pääseekin noiden faktojen kautta siihen mikä närästää itseäni. Jokohan nyt viimein tajuttaisiin ettei Kauppeja ole mikään pakko pitää samassa ketjussa kun toisesta menetetään helvetisti potentiaalia.

Tällä kertaa Oona toimi lähinnä syöttölautana tai onetimereiden ampujana vaikka eväitä olisi siihen omaan ketjuun. Kaksi vuotta sitten kauhisteltiin kun Veera saikutti välierän, mutta vähemmän yllättäen Oonan ympärillä ollut ketju meinasi pudottaa Ruotsin finaalista.

Nyt nähtiin sitten Veeran showta ja hänen ympärille voisi heittää helposti muutakin kuin ne kolme pallollisesti kovinta viisikkotarjonnasta.

Olen hivenen huolissani että nyt maalaillaan taas kuvastoa että Suomi tarvitsee edes vähän Kauppien tasoiset muut ketjut. Tuollaiseen ei kykenisi edes Ruotsi. Puhutaan kahdesta poikkeusyksilöstä erilaisilla vahvuuksilla ja tuota yhtälöä säestää vielä quarter back Kippilä.

Eli miksi Suomen tarvitsisi odotella jotain ihmeitä kun taas kerran peruspirkot jaksoivat juosta ja vääntää tasapäisesti Ruotsia vastaan. Neljättä-vitun-kertaa putkeen. Tuohon tarvittaisiin ainoastaan pallollista varmuutta ja sitä tarjoaisi Kaupit. Ja taas vähemmän yllättäen ns. saariot löysivät käsiäkin kun paine oli kovin. He eivät kuitenkaan tuollaisenaan riitä. Aivan kuten ei älyvapaa ajattelu Kauppien yhdessäolosta.

Vielä kun sen tiukimman tilanteen kysyessä voisi rakentaa superketjun ala kaupit. Ja tuolloin ei olisi peluutettu kumpaakin sitä 40 minuuttia yhdessä.

Mutta näillä mennään. Itsestäni tuntuu vain idioottimaiselta haaskata vähäisten resurssien ohessa tällaista poikkeuksellisuutta mitä molemmat Kaupit edustavat.

Vielä kun tuossa on nyt faktoja suoraan silmien edessä monen vuoden otannalla.

Kurronen vaikutti myös siltä ettei itsekään niin tärinöissään ole jatkamassa koutsina ja ehkäpä se uusi nimi tiimeineen toisi raikkautta ajatteluun.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
En pidä Kurrosta minään poikkeuksellisena taktiikkanerona tai valmentajana. Mestaruus NST:n kanssa rahalla kasatulla joukkueella ja sen jälkeen olikin seura ongelmissa. Ei varmasti se heikoinkaan vaihtoehto, mutta uutta verta sinne tarvittaisiin.
Ongelma vain on, ettei sieltä löydy selvästi sitä vahvaa nimeä, joka voisi Suomen nostaa uudelle tasolle. Miesten puolella on laatua enemmän myös valmentajissa, mutta toimiiko heidän tapansa toimia naisten puolella?
Uutta verta tarvitaan sinne pelaajapuolelle ja nuorista sinne on tulossa muutama vahva 2003 syntynyt, mikä ikäluokkana on ollut vahva. Pystyvätkö jo nousemaan seuraaviin kisoihin ratkaisurooleihin? Voi olla kova haaste. Sitten on yksi 2005 syntynyt Lappeenrannasta, joka on ehkä suurin talentti Kauppien jälkeen Suomen salibandyssä, mutta seuraavat kisat tulevat vielä liian nopeasti ehkä.
Ongelma on myös Suomen liigan heikko taso ja kaikkien maajoukkuepelaajien pitäisi melkein pelatakin Ruotsissa. Olisiko myös päävalmentaja Ruotsista?
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Finaalista jäi mieleen että jos tämä laji joskus on Olympialaisissa mukana, niin tämä saattaisi saada suuren suosion naisten puolella. Tässähän tapahtui aivan koko ajan jotain. Miesten puolella se on vielä vähän sitä pallon hieromista melkein koko pelin ajan. Tämäkin finaali kun olisi lähetetty maailman kansoille niin varmasti olisi google laulanut salibandysta.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Linkitetyssä jutussa yllättäen ruotsalaiset nöyryyttänyt itseään epätyypillisellä tavalla miesten salibandyn MM-kisoissa.

Onneksi Suomella on niin ylivoimainen joukkueenjohto ja ennen kaikkea valmennus ettei tarvitse pelätä että Suomi alkaisi hölmöilemään vastauksissaan tms.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti

Linkitetyssä jutussa yllättäen ruotsalaiset nöyryyttänyt itseään epätyypillisellä tavalla miesten salibandyn MM-kisoissa.

Onneksi Suomella on niin ylivoimainen joukkueenjohto ja ennen kaikkea valmennus ettei tarvitse pelätä että Suomi alkaisi hölmöilemään vastauksissaan tms.

Edellinen mestaruus on vuodelta 2014 ja ovat ottaneet Suomelta turpaan kahdet viime finaalit. 2018 kun pelattiin edellisen kerran niin Ruotsi oli lähellä pudota pronssipeliin jo. Välierä Sveitsiä vastaan ratkesi rankkareissa kun samaan aikaan Suomi hoiti oman välierän 7-2.

Eli tällä kertaa edes Ruotsi ei voinut tulla kisoihin huutelemaan olevansa paras ja ottavansa revanssin. He hävisivät kisojen nurkilla Tsekille harjoituspelinkin.

Nyt tuota itsensä häpäisemistä jatketaan sitten foliohatuilla.

Toisaalta ymmärrettävää. Ruotsin on pakko voittaa nämä kisat jotta edes jotain uskottavuutta palautuisi ja joukkue voisi uskottavasti suunnata katseet omiin kotikisoihin.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edellinen mestaruus on vuodelta 2014 ja ovat ottaneet Suomelta turpaan kahdet viime finaalit. 2018 kun pelattiin edellisen kerran niin Ruotsi oli lähellä pudota pronssipeliin jo. Välierä Sveitsiä vastaan ratkesi rankkareissa kun samaan aikaan Suomi hoiti oman välierän 7-2.

Eli tällä kertaa edes Ruotsi ei voinut tulla kisoihin huutelemaan olevansa paras ja ottavansa revanssin. He hävisivät kisojen nurkilla Tsekille harjoituspelinkin.

Nyt tuota itsensä häpäisemistä jatketaan sitten foliohatuilla.

Toisaalta ymmärrettävää. Ruotsin on pakko voittaa nämä kisat jotta edes jotain uskottavuutta palautuisi ja joukkue voisi uskottavasti suunnata katseet omiin kotikisoihin.

Ruotsi oli Suomea vastaan yllättävän aseeton alkusarjan pelissä. Ruotsin kolmoskenttä aiheutti hieman harmia sellaisella old school tyyppisellä suoraviivaisella luukutustaktiikalla , mutta siinä se. Muuten Ruotsi ei päässyt keskustaan juuri ollenkaan eikä viivasta ollut uhkaa. Galante-Karlström ei päässyt kantille jne.

Saa nähdä keksivätkö mitään uutta pudotuspeleissä?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ruotsi oli Suomea vastaan yllättävän aseeton alkusarjan pelissä. Ruotsin kolmoskenttä aiheutti hieman harmia sellaisella old school tyyppisellä suoraviivaisella luukutustaktiikalla , mutta siinä se. Muuten Ruotsi ei päässyt keskustaan juuri ollenkaan eikä viivasta ollut uhkaa. Galante-Karlström ei päässyt kantille jne.

Saa nähdä keksivätkö mitään uutta pudotuspeleissä?

Sinällään ironista, mutta Ruotsin pitäisi oppia työmoraalia sekä nöyryyttä. Eli periaatteessa pienempien maiden tyyliä. Heillä on urheilullisuus, yksilötaito sekä valmennusosaaminenkin kovaa luokkaa.

On kieltämättä jopa vähän huvittavaa ettei Ruotsissa ole tajuttu että pääsisivät leijumaankin uskottavasti jos työt tehtäisiin ensin alusta loppuun kunnolla ja hyvällä asenteella.

Ruotsilla on hyvä mahdollisuus voittaa mestaruus jos nöyrtyvät vetämään yhtä köyttä ja keskittyvät vain peliin. Sitoutuvat toteuttamaan taktiikoitaan 60min.

Nyt tuntuu että kisoihin tuli pelokas Ruotsi jonka fokus on ihan väärissä asioissa. Heille ominainen trollaaminen on jo bluffina tuttu kaikille. Ei heidän ylimielisyys esimerkiksi 2018 pelottanut Sveitsiä ja Suomea. Sen sijaan se kääntyi Ruotsia itseään vastaan.

Minusta Ruotsin salibandyssa vallitsee miesten tasolla kriisi ja ainoa keino suunnan kääntämiseen olisi voittaa mestaruus Suomen kotikisoissa.

Ymmärtääkseni nyt Ylen asiantuntijana oleva Perttu Kytöhonka otettiin 2018 farssin jälkeen Ruotsin maajoukkueen ympärille tuomaan suomikulmaa valmennukseen. Koronan sotkettua asioita Ruotsi veti ylimielisyysvaihteen silmään, muovasi valmennuksen nykymuottiin ja tähtäimenä kotikisat.

Tässä yksi juttu aiheeseen liittyen.

 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sählyssä on nyt alkulämmittelyt tehty ja tosipelit alkavat välierissä huomenna. Oikeastaan kisat voisi pelata suoraan tästä vaiheesta ja muut maat pelaisivat oman sarjansa.

Sveitsi - Ruotsi
Tshekki - Suomi

Melkoisen iso yllätys tarvitaan, elleivät Suomi ja Ruotsi kohtaa finaalissa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Sählyssä on nyt alkulämmittelyt tehty ja tosipelit alkavat välierissä huomenna. Oikeastaan kisat voisi pelata suoraan tästä vaiheesta ja muut maat pelaisivat oman sarjansa.
Olen kyllä rankasti eri mieltä.

Nämä tulokset kertovat varmaan, että miksi.

2018 Sveitsi - Norja 3-2 ja. (puolivälierä, samoissa kisoissa välierä Ruotsi - Sveitsi 5-4 rl.)
2014 Tsekki - Norja 7-6 (alkulohko)
2012 Tsekki - Latvia 4-5 (alkusarjassa ja Tsekki pihalle puolivälierissä hävittyään Suomelle)
2012 Norja - Tsekki 5-4 rl (sijoitusottelut sijat 5-8)
2010 Tsekki - Viro 3-2 rl (puolivälierä)
2008 Latvia - Tsekki 3-5 (alkusarja)
2008 Viro - Sveitsi 6-7 (alkusarja)
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olen kyllä rankasti eri mieltä.

Nämä tulokset kertovat varmaan, että miksi.

2018 Sveitsi - Norja 3-2 ja. (puolivälierä, samoissa kisoissa välierä Ruotsi - Sveitsi 5-4 rl.)
2014 Tsekki - Norja 7-6 (alkulohko)
2012 Tsekki - Latvia 4-5 (alkusarjassa ja Tsekki pihalle puolivälierissä hävittyään Suomelle)
2012 Norja - Tsekki 5-4 rl (sijoitusottelut sijat 5-8)
2010 Tsekki - Viro 3-2 rl (puolivälierä)
2008 Latvia - Tsekki 3-5 (alkusarja)
2008 Viro - Sveitsi 6-7 (alkusarja)

Ei kai tuollaisilla jopa yli 10 vuoden takaisilla tuloksilla ole merkitystä nykypäivään? Nythän kaikki puolivälierät olivat aivan läpihuutojuttuja, 9-0, 9-1, 8-2 ja 5-1. Suomi pelasi aivan säästöliekillä ja Ruotsi paukutti avauserään 6 pussia ja nosti jalan kaasulta.

Tasoerot ovat kasvaneet entisestään, Suomi on vahvempi kuin koskaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

Nemonieminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Isles
Sählyssä on nyt alkulämmittelyt tehty ja tosipelit alkavat välierissä huomenna. Oikeastaan kisat voisi pelata suoraan tästä vaiheesta ja muut maat pelaisivat oman sarjansa.

Sveitsi - Ruotsi
Tshekki - Suomi

Melkoisen iso yllätys tarvitaan, elleivät Suomi ja Ruotsi kohtaa finaalissa.
Täysin samaa mieltä että puolet maista vähintään pois. Sveitsi, Tshekki Suomi ja Ruotsi voisivat turnauksen pelata keskenään. Tosin siitä en oo varma miten Suomelle käy, Tsekki on oikeesti hyvä joukkue
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ei kai tuollaisilla jopa yli 10 vuoden takaisilla tuloksilla ole merkitystä nykypäivään?
Kyseessä oli esimerkkejä siitä, että kärkijoukkeita on haastettu altavastaajien toimesta jokaisissa kisoissa viimeisen 10 vuoden aikana.

Edellisissä MM-kisoissa puolivälierä Sveitsi - Norja meni jatkoajalle ja silti jotkut ovat pudottamassa kaikki kärkinelikon ulkopuoliset maat kisoista ulos.

Samalla logiikalla voidaan pudottaa KalPa, Lukko, SaiPa, JYP ja Ässät Mestikseen heti ensi vuoden alusta, koska taso ei riitä.

Kelpaako? Ai ei? Kumma juttu...
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kyseessä oli esimerkkejä siitä, että kärkijoukkeita on haastettu altavastaajien toimesta jokaisissa kisoissa viimeisen 10 vuoden aikana.

Edellisissä MM-kisoissa puolivälierä Sveitsi - Norja meni jatkoajalle ja silti jotkut ovat pudottamassa kaikki kärkinelikon ulkopuoliset maat kisoista ulos.

Samalla logiikalla voidaan pudottaa KalPa, Lukko, SaiPa, JYP ja Ässät Mestikseen heti ensi vuoden alusta, koska taso ei riitä.

Kelpaako? Ai ei? Kumma juttu...

Tästä vain sen verran että JYP kuuluisi jonkun duunipaikan höntsäporukan vastustajaksi nykyään. Tai no, kuulunut jo pari kautta.

Muutoin maiden karsimisessa ei ole niin kauan järkeä kun top4 maat vievät laji -ja valmennusosaamista pienempiin maihin. Ennemmin luodaan kelvollinen top 6-8 ja terävänä säilyvä top 4.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tsekki on oikeesti hyvä joukkue

Nykylle vuosikymmenen lampaan harmonikat jos ei ole taktiikkanerona opiskellut Tšekin valmentajan ja samalla oppipoikansa Kettusen pelikirjaa. Tämän välierän pitää sujua edellisten kisojen uusintana, koska nyt haetaan iskukyky mahdolliseen finaaliin piilossakin pidetyillä asioilla. Homma alkaa siitä että Tšekki täytyy pistää juoksemaan "tyhjää kenttää" ilman palloa.


Ruotsi saa kiittää onneaan että vältti Tšekin. Tsekki juoksi Ruotsilta jalat alta harkkaturnauksessa ennen kisoja ja voitti ottelun. Toki nyt tulee vastaan Sveitsi joka taipui Ruotsille vasta pilkuilla edellisten kisojen välierässä. Näillä molemmilla joukkueilla pirullinen tilanne kun tulee 3 ratkaisupeliä 3 päivän sisään. Ja nyt pitääkin pelata jo täysillä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Nykylle vuosikymmenen lampaan harmonikat jos ei ole taktiikkanerona opiskellut Tšekin valmentajan ja samalla oppipoikansa Kettusen pelikirjaa. Tämän välierän pitää sujua edellisten kisojen uusintana, koska nyt haetaan iskukyky mahdolliseen finaaliin piilossakin pidetyillä asioilla. Homma alkaa siitä että Tšekki täytyy pistää juoksemaan "tyhjää kenttää" ilman palloa.
Luotan, että Suomi on huomattavasti tehokkaampi kuin Tsekki ja on tuo Suomen hyökkäyskalusto niin paljon edellä, että kyllä voitto pitäisi irrota 5-10 maalia tekemällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös