Salibandyketju

  • 184 959
  • 1 199

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Salibandyn tulevaisuus?

Viime vuosina salibandy on ottanut hurjia harppauksia eteenpäin. Peli on kehittynyt, siirtynyt yleisön tietoisuuteen ja tällä hetkellä laji on yksi Suomen suosituimmista harrastajamäärältään. Olen kuitenkin huolissani siitä, mihin laji seuraavina vuosina etenee. Hyvin läheltä salibandyliigaa seuraavana toivoisinkin, että liitossa alettaisiin ihan tosissaan paneutumaan joihinkin asioihin, jos salibandy halutaan todella nostaa yleisölajiksi.

Ensinnäkin markkinointi on tällä hetkellä edelleen lapsen kengissä. Ollaan paljon puhuttu yleisökeskiarvojen nostamisesta, mutta tällä menolla ihmiset eivät pian edes muista koko lajia. Mielestäni karmein esimerkki oli juuri pelattu Euro Floorball Tour Espoossa, jossa Suomen lisäksi olivat Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki eli neljä maailman kovinta maata. Jostain syystä silmiini ei sattunut yhtäkään mainosta kyseisestä tapahtumasta ja finaalilähetyksessä sitten oltaisiin toivottu lisää yleisöä halliin.

Markkinoinnin kohdalla katseet kääntyvätkin Jari-Pekka Lehtoseen, joka lopetti aktiiviuransa viime kauteen ja hoitaa markkinointipäällikön postia toista vuotta. En edes yritä kiistää Lehtosen merkitystä suomalaiselle reikäpalloilulle, koska miestä voidaan kutsua hyvällä omallatunnolla itse Mr. Salibandyksi. En kuitenkaan ole varma onko J-P oikea henkilö nykyiseen tehtäväänsä, sillä tuossa työssä pitäisi olla vähän yliaktiivinen, röyhkeä ja ehkä vähän hullukin. Lehtonen voisikin olla tarpeellisempi antamaan kasvot lajille ja tuomaan sitä kautta salibandya kuluttajien huulille.

Sen verran voin antaa toki Lehtosellekin synninpäästöä, että suuri vastuu liigan markkinoinnissa on myös seuroilla. Otteluista pitäisi pyrkiä tekemään tapahtumia, joissa ihminen viihtyy. Kukaan ei tule katsomaan tyhjyyttään kumisevaan halliin, kun isot miehet juoksevat pallon perässä ja iskevät tusinattain maaleja. Tarvitaan elämyksiä, persoonia ja pientä vaivannäköä viihtyvyyden takaamiseksi. Valitettavasti suurimmalla osasta seuroja on vielä rutkasti tekemistä otteluidensa suhteen, jos yleisömäärät halutaan kasvuun.

Yleisömäärien kasvattamiseksi on myös alettava ajattelemaan tarkemmin pelipäivät. Jääkiekon kanssa katsojista kilpaileminen on kuin ampuisi itseään haulikolla polveen. Varsinkin pääkaupunkiseudulla tämä on ongelma, sillä suurin osa valitsee Jokereiden, HIFK:n tai Bluesin ottelun reikäpallon sijasta, vaikka laji itsessään hiukan kiinnostaisikin. Myöskin mediatilaa on aivan turha odottaa niiltä kierroksilta, kun ottelut menevät päällekkäin jääkiekon tai futiksen kanssa.

Pelejä pitäisikin pelata vieläkin enemmän välipäivinä, kun muilla (lue: jääkiekko ja jalkapallo) palloilulajeilla on lepopäivä. Tämä takaisi enemmän näkyvyyttä televisiossa ja ne ihmiset, jotka aiemmin jättivät lätkämatsin takia tulematta, tulisivat luopumatta mistään muusta. Salibandy on viihdyttävä laji ja usein kertakäynti pelissä riittää, jotta katsoja tulee uudelleenkin. Itse tiedän monta hyvää esimerkkiä salibandyn seuraajasta, joka on jäänyt lajiin koukkuun, kunhan on saanut raahattua itsensä hallille.

Myös joitakin sääntömuutoksia olisi hyvä saada aikaan, sillä lajin uskottavuus on saatava kuntoon.Tälle kaudelle uusittu pudotuspelijärjestelmä meni kaikessa huvittavuudessaan ainakin allekirjoittaneelta yli hilseen, eikä se ole saanut salibandyihmisiltäkään suuria kehuja. Keväällä runkosarjan neljä ensimmäistä joukkuetta saavat valita kukin sijoituksensa osoittamassa järjestyksessä ensimmäisen kierroksen vastustajan sijoilta 5.-8. Kysynkin, että miksi ihmeessä näinkin perinteinen asia urheilussa uhrattiin?

Tuomarit pitää jäävätä. Jos salibandy aikoo missään vaiheessa nauttia urheilukuluttajien suosiota, pitää peleihin määrätä tuomarit puolueettomalta paikkakunnalta. En halua väittää yhdenkään raitapaidan vetävän kotiinpäin, mutta heidän jääväämisellä kaikki keskustelut tästä aiheesta voitaisiin lopettaa. Kuulostaa nimittäin paremmalta, että "tuomari ei onnistunut" kuin että "samalta paikkakunnalta tullut tuomari vihelsi kotijoukkueelle". Mielestäni tämä on kokonaisuudessakin aivan perusasia, johon olisi jo korkea aika puuttua. Ja jos projekti on liian työläs, niin kyllä ainakin liigaan tuo systeemi pitäisi saada.

Sarjasysteemit ovat aiheuttaneet myös kummastusta, sillä nythän alasarjoissa saman sarjatason lohkoissa karsinta ja putoaminen selvitetään eri tavalla. Tämä johtuu varmasti myös joukkuemääristä, mutta yhteinen linja myös em. asioihin pitäisi saada. Joissakin lohkoissa kolme putoaa suoraan ilman karsintoja, joka taas aiheuttaa sen, että vastakkaiseen suuntaan matkaa yleensä aina yksi joukkueellinen kavereita ylemmälle sarjatasolle riepoteltavaksi. Selvät sarjasysteemit, jossa yksi karsii ja yksi putoaa suoraan tai kaksi karsii ja yksi putoaa, antaisivat myös lajille lisää uskottavuutta.

Lopuksi olisi tärkeää, että maalimäärät saataisiin laskuun tavalla tai toisella. En jaksa uskoa, että ketään kiinnostaa käydä katsomassa matsia, joka päättyy 10-10 tai 15-7. Kaksinumeroiset vaan on liikaa. Asiahan on vaikea ratkaista, enkä pysty itsekään esittämään sille mitään normaalia viisaampaa ratkaisua. Maaleja pienemmäksi ja molarin varusteita isommaksi? Liigan joukkuemäärän typistäminen, jotta tyven ja kärjen ero ei olisi niin suuri?

Maalimäärät ovat todella ongelma vain mitä sanotte sarjajohtaja SSV:n ja sarjakakkosen Classicin tehtyjen maalien keskiarvosta, jotka ovat järjestyksessä 9,9 ja 9,3 osumaa ottelua kohti. Sen sijaan sarjan hännille hyytynyt OLS on pystynyt koko alkukauden aikana iskemään puolet vähemmän maaleja kuin sarjakärki ja päästettyjen maalien keskiarvo on hulppea 10,6! Jotain olisi siis eittämättä hyvä tehdä.

Uskon todella, että salibandylla on kaikki rahkeet kasvattaa yleisökeskiarvoa jopa tuhannen katsojan paremmalle puolelle, mutta edellä mainittuja asioita olisi hyvä miettiä tarkemmin. Viihdyttävyydeltään laji vetää kyllä vertoja jääkiekolle ja jalkapallolle, mutta laji on edelleen vielä niin nuori, että nyt olisi hyvä hetki tehdä selviä linjauksia ja sitä kautta "varastaa" itselleen katsojia suurilta lajeilta. Muussa tapauksessa salibandyväki voi unohtaa suuret yleisömassat.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Hyvä postaus. Olisi oikeastaan oikeutettua lähettää se jonnekin missä sen lukisi muutkin kuin keskustelupalstan jäsenet, ihan asiasisältöä ja saisi ne päättäjät ilmaista vinkkiä mitä tarvitsisi tehdä.
pokki kirjoitti:
Tälle kaudelle uusittu pudotuspelijärjestelmä meni kaikessa huvittavuudessaan ainakin allekirjoittaneelta yli hilseen, eikä se ole saanut salibandyihmisiltäkään suuria kehuja. Keväällä runkosarjan neljä ensimmäistä joukkuetta saavat valita kukin sijoituksensa osoittamassa järjestyksessä ensimmäisen kierroksen vastustajan sijoilta 5.-8. Kysynkin, että miksi ihmeessä näinkin perinteinen asia urheilussa uhrattiin?
Tähän oli pakko puuttua, näen aina punaista kun luen näitä jonkun ääliön sarjauudistuksia, jotka iseasiassa vaan saavat lajia enemmän pellemäisempään suuntaan. Jääkiekossahan näitä riittää jo monia; säälipleijarit, suljettu liiga, lohkosysteemi, pudotuspelien paras x-systeemi....
Tuo valitse paras-taktiikka on kyllä taas jokseenkin samaa sarjaa, väkisin väännettyjä sääntöjä.

*

Asiasta toiseen, näyttää vahvasti tässä puolenvälinkrouvin kohdilla että TPS lännestä ja SC Blues idästä ovat aika kovia yrittäjiä ensikauden liigaan.
Ja vieläpä sikälimikäli OLS ja Pirkat jatkavat tuota linjaa jota he ovat esittäneet tähän asti. (0p) Siinä nähdään nyt ehkä hieman sitä tämän kautisen liigalaajennuksen tulosta... tasoero on vielä liikaa neljälletoista.
Muutenkin selvästi on erottunut liigassa tuo peräpään nelikko muista, NST neljässä pisteessä, jotka varmasti ovat tulleet alempana olevilta joukkueilta. Seuraava -Trackers- jo 10:ssä pisteessä.

TPS hävisi Oilersille Suomen Cupin välierän 3-6... ei paha tulos ollenkaan mestareita vastaan.
Saapa nähdä onko ensi kaudella vihdoin se turkulainenkin joukkue sarjassa.

SC Blueshan siis on Jyväskylästä, ja johtaa suvereenisesti divarin itälohkoa tappioitta. Jännää on se että Jyväskylän "edustusjoukkue" Happee on saalistanut vain kaksi pistettä liigassa tällä kaudella ja on kolmanneksi viimeinen. Tasaista on Jyväskylän taso.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tuossa vielä aika paljon korjaamisen varaa, tämä liigan laajennus jolla pyrittiin tuomaan turkulainen jengi liigaan meni ainakin totaalisen vihkoon ja nyt saadaan nauttia tämän kauden ajan Pirkkalan Pirkkojen dynaamisista otteista. Itse näin tämän kyseisen joukkueen elokuussa Tampereella harjoitusturnauksessa Trackersia vastaan muistaakseni, katselin peliä vähän aikaa ja kavereiden kanssa mietittiin mitä jengiä vastaan Trackers oikein pelaa. Vähän aikaa seurattiin lisää ja mietittiin että tuskin on kakkosdivarin jengi, ei vaikuta ihan niin kovalta nipulta. Vaikka toisaalta ei kai näin kovatasoiseen turnaukseen kolmosen jengejä voitaisi ottaa? No, kohta joku tiesi kertoa että kyseessä on liiganousija Pirkat. Aika hämmentävän surkea jengi on kyseessä. OLS on myös totaalisen nähty tapaus ja nämä kaksi jengiä toivottavasti vaihtavat sarjatasoa että liiga tasoittuu. 14 jengin liiga on periaatteessa ihan hyvä asia, kunhan siellä vaan pelaavat ne 14 parasta jengiä. Ensi kaudeksi tosiaan TPS ja Blues niin kaikki on ihan hyvin. Nytkin esim. HaKi on tällä kaudella näyttänyt sen että nykyliiga on aika tasainen jossa voi pärjätä nousijatkin.

TPS:n ja Bluesin olen tällä kaudella kummankin nähnyt ja täytyy sanoa että Blues on parempi jengi joka todennäköisesti vie liigakarsinnat näiden välillä. Toivottavasti TPS sitten pystyy sen toisen vaiheen hoitamaan, koska kyllä Turku ja TPS (ei se campusjengi) kuuluisi liigaan ihan lajin kannalta.

Niin ja tosiaan nuo maalimäärät on pienoinen ongelma. Liigajengit ovat niin perkeleen taitavia nykyään että näin kovatempoisessa ja nopeassa pelissä tehokkaalla peliajalla maaleja vain yksinkertaisesti syntyy. Mutta väitän että isoin ongelma löytyy aika monellakin jengillä pelitavasta, esim. joku Classic on ehkä viimeinen jengi mitä haluan katsoa, jengi täynnä ylitaitavia fleguilijoita, jotka luottaa vaan siihen omaan suvereeniin taitoonsa, tyyliin 6-9- tappioasemassa "vedetään pojat pari hyvää vaihtoa niin ollaan taas johdossa". Tällaiset jengit kuin HaKi jotka pelaavat fyysistä ja kurinalaista peliä ovat todella yleisöystävällisiä ainakin omaan makuuni.
 
Viimeksi muokattu:

bluesblues

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Espoon Oilers
Täytyypi sanoa, että tämän päiväinen salibandyn tv-ottelu oli aivan loistavaa urheiluviihdettä..Itse en kauheasti säbä pelejä ole käynyt katsomassa, mutta mielikuvani oli ihan toisenlaiset kuin tässä ottelussa jossa ei taistelua hienoja kuvioita ja taklauksia säästelty. Pelihän oli yhdessä vaiheessa kuin jenkkifutista ilman varusteita.
Hetken mietein miksi mielikuvani salibandystä oli jopa hivenen tylsä, mutta sitten vasta älysin että Oilershan on voittanut lähes kaikki pelit selvästi joita olen katsonut. Kai ne tasoerot ovat sitten liian suuret liigaan. No joka tapauksessa ainakin minä viihdyin ja tulen entistä useammin sunnuntai-iltaisin katsomaan salibandylähetyksiä jos sama meininki jatkuu.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kuvernööri kirjoitti:
..liiganousija Pirkat. Aika hämmentävän surkea jengi on kyseessä.
Itse hieman ihmettelin kun Salibandylehden kausiennakossa lähes kaikkien joukkueiden valmentajat nimesivät todennäköiseksi tippujaksi Pirkat. Itse näin Pirkat, sekä AC HaKin pelaavan divaria viime vuonna ja ei se tasoero kyllä kummoinen ollut. Väittäisin jopa että Pirkat pelasi asteen pirteämmin, HaKin turvautuessa vastaiskuihin (siis peleissä jotka näin).

Onkin lähinnä outoa huomata että Pirkat on noin huono kuitenkin Liigassa. (=sarjataulukko & kertomukset, en pelejä nähneenä)
Mikähän meni pieleen, hommasiko vain vastustajat niitä liigatason pelaajia Pirkkojen katsellessa omia pelureita..

HaKin ottesta vähän paistoi kyllä heti, että ei ole takaisin divariin tulossa heti, varsinkin kiitos liigalaajennuksen.
Enpä tiedä mitä olisi tullut jos Tiikerit olisi voittanut sen ratkaisevan viidennen Pirkkoja vastaan. Ainakin paikallisväännöt HaKin kanssa astetta korkeammalla. Nythän ilmeisesti Tiikerien pajatso tyhjeni (HaKiin?) pelimiehistä kun ei nousua tullut ja naapurille tuli, ja Tiikerit taisteleekin divarin loppupäässä tälläkaudella.

Olisin mieluusti nähnyt Tiikerit (jo järkevämmän nimenkin perusteella) liigassa ennen kuin HaKin, siis jos näistä paikalliskumppaneita olisi saanut valita. Tiikerithän on Suomen suurimpia salibandyorganisaatioita ja olisi suonut heille nousun.
"Se turkulainen campusjengi"hän oli viime kaudella voiton päässä liigasta ja vähintäänkin yhtä hyvä kuin Pirkat ja HaKi. Tällä kaudella materiaali on heikennyt huomattavasti etenkin hyökkäyspäässä ja liigaan ei ole asiaa.

IFK ja ilmeisesti Happeekin olivat kyllä niin eri tasoa liigakarsinnoissa kuin vastustajat, että aivan oikealla tasolla pelaavat.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
stiflat kirjoitti:
"Se turkulainen campusjengi"hän oli viime kaudella voiton päässä liigasta ja vähintäänkin yhtä hyvä kuin Pirkat ja HaKi. Tällä kaudella materiaali on heikennyt huomattavasti etenkin hyökkäyspäässä ja liigaan ei ole asiaa.

Tästä asiasta on pakko olla eri mieltä.

Molempia vastaan olen pelannut ja täytyy sanoa, että kyllä TPS noista kahdesta osaa kurinalaisemman pelaamisen. Uskon lisäksi siihen, että Backman on nähnyt noita karsintoja niin paljon, että hänellä on jo pelisysteeminsä ja taktiikkansa kanssa kokemuksen tuoma etu, mikäli nämä kaksi joukkuetta kohtaavat.

Blues. Noh. Hyvä jengi, ei siinä mitään, mutta aika paljon heidän pelaamisensa tuntui perustuvan vastaiskuihin ja nuorten miesten "koohottamiseen". Liigatasolle se ei riitä, kun palloakin pitäisi pystyä pitämään. En toki tiedä miten kaverit ovat sarjassa pelanneet, mutta en silti jaksa uskoa jyväskyläläisten nousuun, vaikka he puhtaalla pelillä lohkoansa johtavatkin.

Edit: Oho. Puhuitkin Campuksesta, mutta enivei. Toinen turkulainen sieltä liigaan nousee kuitenkin.
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
pokki kirjoitti:
Blues. Noh. Hyvä jengi, ei siinä mitään, mutta aika paljon heidän pelaamisensa tuntui perustuvan vastaiskuihin ja nuorten miesten "koohottamiseen". Liigatasolle se ei riitä, kun palloakin pitäisi pystyä pitämään. En toki tiedä miten kaverit ovat sarjassa pelanneet, mutta en silti jaksa uskoa jyväskyläläisten nousuun, vaikka he puhtaalla pelillä lohkoansa johtavatkin.

Juu, kyllä tämä Blues on aika puhtaasti hyökkäysorientoitunut joukkue. Mäiskii kovilla poikkareilla puolustusta auki ja laukoo suht hanakasti heti puolenkentän jälkeen. Puolustusaktiivisuus ja veskaripeli heikkous mutta hyvinhän niillä on pärjännyt tähän asti. Liigatasolle ei kyllä tosiaan riitä näillä eväillä ellei lyö Happeen kanssa hynttyitä yhteen...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Olen kerran käynyt tänä syksynä Classic-Pirkat pelissä, ja se oli aika tylsä peli. Classic vei sen muistaakseni 9-3 tai jotain sinne päin. Numerot jäivät noin pieniksi siksi, että käytännössä kolmannen erän Peltolan Pasi koeajoi sellaisia A- ja B-ikäisiä pelimiehiä sisään miesten peleihin.

Yksi tuttuni pelaa Pirkoissa, mutta tuskinpa tulee niiden pelissä käytyä enää kovin usein. Selityksenä Pirkkalan veljien vaisuuteen voi toki sanoa sen, että yksi nousun avainhahmoista siirtyi Nokialle pelaamaan I-divaria. Mutta ei se kaikkea voi selittää.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
stiflat kirjoitti:
"Se turkulainen campusjengi"hän oli viime kaudella voiton päässä liigasta ja vähintäänkin yhtä hyvä kuin Pirkat ja HaKi. Tällä kaudella materiaali on heikennyt huomattavasti etenkin hyökkäyspäässä ja liigaan ei ole asiaa.

No, turkulaisessa campusjengissä pelattiin monessakin suhteessa "once-in-a-lifetime"-kausi, mistä osaltaa kertoo se, että joukkue voitti runkosarjassa melkein kaikki tiukat väännöt. Toki pääosin taidolla ja tahdolla, mutta kyllä tähdetkin olivat kohdillaan. Täksi kaudeksi materiaali tosiaankin heinkentyi ja samanlaista hurmosta ei ole löytynyt.

Turkulainen salibandy on ylipäätänsä on pitkää kärsinyt siitä, että FBC, TPS ja Campus ovat pitkään olleet kohtuu tasaväkiset edustuksen tasolla, vaikka ovatkin resursseiltaan ja rakenteeltaan täysin erilaiset organisaatiot. Tällöin seudulta on puuttunut selkeä lippulaiva, joka olisi vienyt lajia eteenpäin. Turun seutu on edelleen salibandyn kehitysmaa-alue Suomessa.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
bluesblues kirjoitti:
Täytyypi sanoa, että tämän päiväinen salibandyn tv-ottelu oli aivan loistavaa urheiluviihdettä..Itse en kauheasti säbä pelejä ole käynyt katsomassa, mutta mielikuvani oli ihan toisenlaiset kuin tässä ottelussa jossa ei taistelua hienoja kuvioita ja taklauksia säästelty. Pelihän oli yhdessä vaiheessa kuin jenkkifutista ilman varusteita.
Hetken mietein miksi mielikuvani salibandystä oli jopa hivenen tylsä, mutta sitten vasta älysin että Oilershan on voittanut lähes kaikki pelit selvästi joita olen katsonut. Kai ne tasoerot ovat sitten liian suuret liigaan. No joka tapauksessa ainakin minä viihdyin ja tulen entistä useammin sunnuntai-iltaisin katsomaan salibandylähetyksiä jos sama meininki jatkuu.

Piti vielä ihan erikseen puuttua tähän postaukseen, joka omalta osaltaan osoittaa loistavasti salibandyn vetovoiman. Ihmisillä on yleensä aivan väärä käsitys salibandysta, mutta kerran lajia seurannut onkin yllättynyt fyysisyydestä ja viihdyttävyydestä.

Tästä syystä kaipaisin juuri liigalle kovempaa markkinointia, jotta ihmiset saataisiin ymmärtämään, että ei salibandy mitään helkkarin ringetteä (kaikella kunnioituksella) ole. Kyllä sielläkin mustelmia annetaan ja otetaan. Kyllä laji itsessään kelpaa ilman hölmöjä sääntöuudistuksia, nyt tuota reikäpalloa pitäisi saada vain hanakammin ajettua erinäisiin medioihin.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Major Julli kirjoitti:
Turkulainen salibandy on ylipäätänsä on pitkää kärsinyt siitä, että FBC, TPS ja Campus ovat pitkään olleet kohtuu tasaväkiset edustuksen tasolla, vaikka ovatkin resursseiltaan ja rakenteeltaan täysin erilaiset organisaatiot. Tällöin seudulta on puuttunut selkeä lippulaiva, joka olisi vienyt lajia eteenpäin. Turun seutu on edelleen salibandyn kehitysmaa-alue Suomessa.

Nyt asiaan näyttäisi tulevan muutosta. TPS näyttää olevan oikeastikin nousukunnossa, sekä pelillisesti että organisaatioltaan. Oilersin kanssa OK matsi Suomen cupin välierässä, eilen todella heikko esitys Woodcuttersia vastaan mutta voitto silti - useaan kertaan takaa johtoasemaan nousten. Lax ja HIFK-tulokas Kekkonen jengissä todellisia gamebreakereita. Eli eiköhän tämä tästä. Ensi kaudella Turulla jengit liigassa, ykkösessä ja kakkosessa? Skene alkaa rakentua oikeanlaiseksi?

Fyysistä saba ei todellakaan ole, kuten joku ehdotti. Ajokoirapallossa ei taklauksia pahasti nähdä.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
peruspata kirjoitti:
Olen kerran käynyt tänä syksynä Classic-Pirkat pelissä, ja se oli aika tylsä peli. Classic vei sen muistaakseni 9-3 tai jotain sinne päin. Numerot jäivät noin pieniksi siksi, että käytännössä kolmannen erän Peltolan Pasi koeajoi sellaisia A- ja B-ikäisiä pelimiehiä sisään miesten peleihin.

Yksi tuttuni pelaa Pirkoissa, mutta tuskinpa tulee niiden pelissä käytyä enää kovin usein. Selityksenä Pirkkalan veljien vaisuuteen voi toki sanoa sen, että yksi nousun avainhahmoista siirtyi Nokialle pelaamaan I-divaria. Mutta ei se kaikkea voi selittää.

Valitsit ehkä yhden ennakkoon karmeimmista ja kuivimmista otteluista.

Varsinkin tuo Classic jaksaa minua ihmetyttää, kaipa kundit vetävät liigan kärkipeleissä eri meiningillä kuin yleensä mutta yleisesti ottaen kaverini lausahdus "helppo löysäillä noilla käsillä" kuvastaa Classicia aika hyvin.

Vielä TPS:n ja Bluesin vertailusta, itsekin olen molemmat kentältä käsin todennut tällä kaudella ja kyllä näkisin että Bluesin potentiaali on kovempi, totta on että Tepsillä on rutiini ja kokemus puolellaan.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pressiboxi kirjoitti:
Fyysistä saba ei todellakaan ole, kuten joku ehdotti. Ajokoirapallossa ei taklauksia pahasti nähdä.

No, riippuu mitä on fyysisyys. Mun mielestä aika lajinomaista riippuen pallopelistä. Lätkässä se on taklaamista ja fyysistä kamppailua, jalkapallossa erilaista taklaamista ja juoksemista, salibandyssä se on fyysistä kamppailua ja toistuvia yksi vs. yksi tilanteita.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kuvernööri kirjoitti:
No, riippuu mitä on fyysisyys. Mun mielestä aika lajinomaista riippuen pallopelistä. Lätkässä se on taklaamista ja fyysistä kamppailua, jalkapallossa erilaista taklaamista ja juoksemista, salibandyssä se on fyysistä kamppailua ja toistuvia yksi vs. yksi tilanteita.

Ja salibandyssä välillä taklataankin niin, että rytkyy. Muutamissa (muissakin kuin jo mainitussa) peleissä on tullut käytyä, ja sanoisin, että miestä saa välillä ottaa aivan surutta.

Enemmän kuin tuomarilinjan vaihtelu (tämän miehen ottamisen suhteen) ihmetyttää pelaajien paikkojen kestäminen. Luulisi välillä, että esim. olkapäät ovat kovilla, kun miehekkäästi kulmavääntöihin mennään. Ja kerran muuten olin yhdessä pelissä näkemässä jopa niitin, joka toi mieleen tapauksen Jokela-Komarov. Tähän lajiin sellaiset eivät kuulu.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
ELÄKELÄINEN kirjoitti:
Ottelun ylivoimainen hahmo oli Pirkkalan numero 13 Koivunen.Aika lailla kuluneen taiteilijan näköinen äijä, mutta älyttömän taitava. Suu kävi kiitettävästi tuomareille,pallopojille ja joukkuetovereille.
Piti vielä lainata tätä ja kertoa että uusimmassa Salibandylehdessä on miehestä aukeaman artikkeli. Ei mitään maailmaa mullistavaa tietoa sisällä, mutta kelpo juttu kuitenkin.
 
Mitä tuohon ykköseen tulee, niin itse ajattelin Nokian sakin nousevan kärkeen länsilohkossa.
Kävin katsomassa cupin pelin SSV:tä vastaa, ja siinä pelasivat todella hyvin - ottaen huomioon että vastassa oli Suomen ykkösporukka. Maalin tappio taisi tulla.
Jostain syystä vieraspelit ovat tökkineet, ja sen takia vasta kolmantena lohkossaan, jokusen pisteen Tepsiä perässä.
Mutta muutamia hyvän tason pelimiehiä joukkueessa on, ja uskonkin että ovat nousupuuhissa mukana, mikäli vain saavat pelin luistamaan vieraskentilläkin.
 

Jooqeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja KiVa, Jeren käsilaukku & HCM
Tänään Urheilukanava näyttää ottelun SPV-Gunners. Toivottavasti tulisi tiukka peli, jossa nähtäisiin myös paljon maaleja.

Viime kaudella kyllä kirpaisi, kun Pirkat pääsi liigaan ja Tiikerit jäi divariin. Eipä kovin kummoisesti ole Pirkat pärjännyt, 0 pistettä. :) Tiikereillä kuitenkin eniten liigalisenssejä ja muutenkin kovia junnuja on tulossa, joten eiköhän Tiikerit kohta liigassa nähdä.

Ja SPV-Gunners päättyy tällä kertaa 5-2.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Väsyneet Kädet kirjoitti:
Mitä tuohon ykköseen tulee, niin itse ajattelin Nokian sakin nousevan kärkeen länsilohkossa.
.
.
Mutta muutamia hyvän tason pelimiehiä joukkueessa on, ja uskonkin että ovat nousupuuhissa mukana, mikäli vain saavat pelin luistamaan vieraskentilläkin.

Eilen Porin urheilutalolla kotijoukkue FBT Pori isännöi juuri Nokialaisia. Nokian huonot vieraspelit jatkuivat ja Pori nappasi varsin helpon kotivoiton. Ottelun ratkaisi selkeästi se, että nokialaisilla ei tuntunut ns. kasetti kestävän. Täysin typeriä jäähyjä ja sen lisäksi valmentajan täydellinen kyvyttömyys saada pelaajistonsa kuriin (ei ilmeisesti osaa ottaa aikalisää kuin lopussa). Kyseisillä otteilla Nokian ei tarvitse karsintoja pohtia, pelit loppuvat runkosarjaan.

-paze-
 

lindros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Puulaaki salibandyn SM-sarja

Tällasesta ilmottelisin. Kaveri pääpäsmärinä puuhailee koko maan kattavaa puulaaki säbän SM-sarjaa. Jos kiinnostustas löytyy, niin käykääs tutustuu nettisivuihin. Alla pelipaikat.

Oulu SU 07.01
Kuopio LA 13.01
Pori LA 20.01
Tampere SU 04.02
Lahti SU 18.02
Joensuu SU 25.02
Juväskylä SU 04.03
Turku LA 24.03
Kouvola LA 31.03
Helsinki LA 21.04

http://www.smpuulaaki.net/index.htm

Tällasille ilmotteluviesteille ei oo ilmeisesti omaa Ilmoitustaulu -osiota tms. Jatkoajassa?
 

Mommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Florida Panthers
KoRe-Sbs Hamina sopupeli epäily!

Vo herranjestas mitä tuubaa nelosen urheilu-uutiset kertovat ja iltapäivälehdet kirjoittelevat ilman mitään syytä!!

Aika vähissä on uutiset kun pitää tälläisestä uutisoida.. Kuitenkin kyseessä 2 divarin salibandyä ja täysin harrasteurheilua.

Vaikka huonosti pelaakin, niin ei siitä tarvitse jokaisessa lehdessä kertoa.

Onneksi salibandyliitto on nopeasti puuttunut uutisointiin ja kumonnut huhut, mutta ikävän leiman tälläinen uutisointi lajille antaa.

Tulipahan tämäkin päivä pilattua
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kappas täällä on tällainenkin ketju. Täytyy sanoa että kyllä toi Tupla-pelaaja (siis Tupla tarra pelinumeron tilalla pistepörssin johtajan selässä) on kyllä ehdottomasti typerin mainoskikka mitä mä olen ikinä nähnyt. Mulla on kyllä mennyt Tupla patukat kyllä boikottiin, moisen pelleilyn takia…
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mommi kirjoitti:
Aika vähissä on uutiset kun pitää tälläisestä uutisoida.. Kuitenkin kyseessä 2 divarin salibandyä ja täysin harrasteurheilua.

Vaikka huonosti pelaakin, niin ei siitä tarvitse jokaisessa lehdessä kertoa.

No, niin no...Harrastesarja ja sillä tavalla ei mitään liian suurta panosta. Itse ko. tasoa Kymenlaaksossa pelanneena ei tämä minään täydellisenä yllätyksenä tulisi vaikka jotain totuuden poikasta tässä olisikin. Kotka-Hamina akseli ei kuitenkaan ole mikään Pori vs. Rauma ja pelaajat tuntevat toisensa melko hyvin.

Ja en nyt tällä tarkoita, että sopupeliä olisi 100% varmuudella pelattu, mutta ei sitä mahdollisuutta myöskään 100% voi poissulkea.
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Minusta on uskomatonta, että jotkut vedonlyöntitoimistot, lähinnä kai Nordicbet, ottavat jotain aladivareiden sählypelejä listoilleen. Olkoonkin, että palautusprosentit noissa eivät varmasti ole kovin korkealla kuten eivät vaihdotkaan. Ja jos jotain kohdetta aletaan pelaamaan kohtuuttoman runsaasti niin varmaan laittavat äkkiä kiinni.

Yhtäkaikki, tuossa on varsinkin joukkueiden pelaajilla kohtuullisen hyvä mahdollisuus tehdä vähän ylimääräistä hilloa. Ja ei varmaan ole paikalla hirveästi mitään puolueettomia tarkkailijoita, jotka raportoisivat vedonlyöntitoimistoille asioista. Saati vedonlyöntitoimistojen väkeä.

Itse tiedän yhden puolittaisen sopupelitapauksen näistä alasarjoista. Tai voiko olla kyseessä sopupeli, jos toinen joukkue ei osallistunut millään tavalla siihen sopuiluun. Mutta vetoa oli lyöty kumminkin.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Kauden kolmas peli oli AC Haki-Gunners(3-5). Erityisesti kiinnosti jonkinsortin legendan eli Classicin Karppasen otteet.
Yleisesti peli poikkesi parista aikaisemmin näkemästäni eli palloa ei paljon puolustuksessa hinkattu.Koko ajan oli hinku hyökkäykseen tai sitten molempien karvaus siihen pakotti.En oikein osaa vielä analysoida.
Karppanen oli pettymys.Syötti yhden ylivoimamaalin, mutta päästi toisaalta Hakin tekemään yhden alivoimalla. Miehen ranteet kyllä kääntyilivät jotenkin notkeammin kuin muitten,mutta eipä se pelitilanteita edistänyt.
Pelin seurantaa vaikeutti se,että tulimme paikalle aika myöhään. Jäljellä oli vain melko näköalarajoitteisia paikkoja. Osa kentästä jäi katsomon etuosan peittoon ja lisäksi kaiteet olivat juuri silmien korkeudella. Kun jumppasin tauolla hankalasta kurkkimisesta kivistäviä jäseniäni niin järkkäri kielsi,kun pelkäsi että lähden lentoon.

Onko vihreä lapa jotenkin erilainen?Poika niitä huomasi ja alkoi omaa lapaansa ruuvata varresta irti illalla.

Erä on edelleen suosikkijoukkue. Muutama viikko sitten olin menossa katsomaan Erä-Classic. Enpä enää muistanutkaan tarkasti missä Mosahalli on.
Aikani harhailin ilmeisesti jossain Vantaalla ja ajoin kotiin kun vielä löysin Lahdentien.Teksti-TV.stä sitten seurasin kun Erä pieksi sarjakärjen.
Nykyisin omistan navigaattorin.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhhuh, kausi loppui vihdoin ja voi heittää mailat nurkkaan ainakin pariksi kuukaudeksi jos luoja suo. Sen kunniaksi kammoperseet kuten urheilullisten elämäntapojen mukaan sopii. Ei tätä lajia vähään aikaan kiitos. 10 kuukautta nonstop riittää. Tack och adjö innebandy!!!

Eläkeläinen, lapojen väri ei vaikuta mitenkään vaan ne ominaisuudet. Kantsii kattoa onko materiaali PE vai PA eli pehmeä vai kova.

Viimeisimpien tietojen mukaan eräs espoolainen suurseura herkistelee iskukykyään todella radikaalilla tavalla. Katsotaan onko helsinkiläisistä mitään vastusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös