Saksa Etelä-Afrikan MM-kisoissa 2010

  • 30 067
  • 198
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Huikeeta settiä. Tätä se on kun eletään tunteella...Lisää!

Öhöm, jaahas, täällä sakupekat elää menneisyydessä, se on aina hyvä muistella mitä esi-isät ja niiden esi-isät ovat jalkapallokentällä tehneet. Menneisyydestä tuli mieleen, sulla on muuten Bismarck aika pirun hauska nimimerkki. Saksan ylpeys, uppoamaton, maailmasta ei toista samanlaista mahtia löytynyt. Väkisinkin mieleen tulee Saksan jalkapallomaajoukkue, tais tulla myös sulle, kun nimimerkkiä aikoinaan keksit.
No, toivottavasti kus'päisyys saa oman osansa, itseasiassa olen siitä varma.

Nyt tää lähtee juhannuksen viettoon. Adjö!
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Saksan matka loppuotteluun oli kovin kivinen, vastassahan oli ennen loppuottelua jopa yksi oikea jalkapallomaa (Portugali). Sinänsä erikoista, kun kuusi vuotta aiemmin MM-kisoissa ei ennen finaalia ollut vastassa yhtään sellaista. Mielenkiintoista nähdä miten nyt käy, kun kaaviossa asettuu vastaan jotain muuta kuin Paraguayta ja Etelä-Koreaa. Toki on hyvä olla selitys jo valmiina (nuorin ja kokemattomin saksalainen jalkapallomaajoukkue, jne).

Mitä vitun merkitystä sillä on ketä siellä on tullut vastaan? Jos sarjasysteelmi on sellainen, niin mitä sitten? Saksa on siis päässyt väärin perustein finaaleihin! Ei jumakauta mikä, että keittää taas...
 

Fordél

Jäsen
Vastakkainasettelu ei ole ohi...Vai miten se nyt menikään. No mikäs sen mukavampaa kuin vertailla kahta maata. Tehdään se nyt sitten kiistattomien tilastojen perusteella:

Saksalla kolme MM-mestaruutta ja kolme EM-mestaruutta.

Espanjalla MM-kisoissa 4.sija ja EM-kisoissa kaksi mestaruutta.

Saksa on siis tällä hetkellä selkeästi menestyneempi maa jalkapallon arvokisoissa kuin Espanja. Kaiken lisäksi se on ollut myös menestynyt 2000-luvulla, josta kertoo MM-kisojen hopea ja pronssi sekä EM-kisojen hopea. Espanja on myös nostanut päätään 2000-luvulla kun se nappasi pitkästä aikaa Euroopan mestaruuden vuonna 2008. Joka tapauksessa Saksa on kiistatta Espanjaa edellä, mutta tämä kisa tasoittuu varmasti tulevina vuosina ja hyvä niin! Molemmat ovat hienoja jalkapallomaita, joilla on selkeä peli-identiteetti ja kova kannattajakulttuuri. Molemmat ovat kiistatta aivan maailman eliittiä.

Sitten itse otsikkoon niin Saksa oli eilen suht vakuuttava. Neuer pelasi maalilla hyvän pelin hoitaen muutamat vaaralliset tilanteet vakuuttavasti. Tästä kaverista tullee meille pitkäksi aikaa uusi ykkösveska. Puolustuslinja pelasi ihan ok vaikkakin oli muutaman kerran vaikeuksissa liukkaiden hyökkääjien kanssa. Keskikenttäkin pelasi ihan mukiinmenevän matsin Bastin pelatessa paljon pelin alla hoitaen hyvin puolustuvelvoitteetkin kun taas Özil pelasi hyvin vapaassa roolissa ja hyökkäysorientoituneesti. Pikkasen alkoi Özil hiippua matsin edetessä, mutta hieno maali pelastaa paljon. Jatkopeleissä täytyy pystyä pelaamaan kovalla tasolla 90 minuuttia ja kenties vähän enemmänkin.

Hyökkääjistä ei jäänyt suuremmin kuvaa, koska olisivat tarvineet enemmän palloja. Mielenkiintoista nähdä, että miten Englantia vastaan niitä palloja saadaan toimitettua hyökkääjille kun vastassa on fyysiseen peliin kykenevä Englanti. Voi olla, että tila ja aika on siinä pelissä kortilla. Ehkä laitojen nousut ovat tuossa pelissä kovassa arvossa: Lahm?
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Mitäs siellä keitellään? Saippuaa?

Ainahan sitä keitellään, saippuaa nimittäin...

Fordél otti esille tuon "ei palloja hyökkääjille", niin sama pisti itselleni myös silmään. Podolski oli täysin pimennossa, kun ei saanut palloja, ei siellä kyllä ollut hirveästi tilaakaan. Luulen, että mm. Englantia vastaan tulee enemmän paikkoja hyökkääjille, koska ei ole samanlaista sumppua edessä kuin eilen.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei vittu, tulin tanne juhlistamaan Saksan jatkoonpaasya, mutta taalla onkin jo sota kaynnissa jonkun ylaasteen 7A-luokkalaisen provojen johdosta.

Joka tapauksessa vaikeaksi se meni, mutta lopulta Saksa tuttuun tyyliinsa meni jatkoon - ja viela taysin samalla kaavalla kuin 2 vuotta sitten EM-kisoissakin. Vakuuttava voitto, vittumainen tappio ja vaikea voitto huonolla pelilla viimeisessa pelissa.

Ensimmainen puoliaika ei ollut todellakaan hyva ja alkoi oikein kunnolla vituttaa kun Cacau naytti olevan Schweinsteigerin ohella ainoa, joka pelasi jalkapalloa. Ei perkele voi olla, etta karkimies pelaa yhtaikaa pelintekijana ja strikerina. Ozilia ja Podolskia ei nayttanyt ensimmaisella puoliajalla kiinnostavan ollenkaan ja muutenkin joukkue teki tyhmia virheita. Ehka vahan yllattaen Arne Friedrich oli perapaassa parhaimmassa vireessa.

Ozil sitten paukutti sen pakollisen maalin, mutta tuolla pelilla saattaa loytaa itsensa akkia penkilta, jos sunnuntaina pelaa samalla tavalla. Loew oli jo eilen laittanut 25 minuutin pelin jalkeen Marinin, Kiesslingin ja Jansenin lammittelemaan.

Sunnuntaista tulee joka tapauksessa KIIMAINEN SPEKTAAKKELI. Molemmat ovat pelanneet ailahtelevasti, tai Englanti oikeastaan heikomman puoleisesti koko ajan, mutta Saksan kayra on ollut laskeva. Luotto on joka tapauksessa kova, koska Englannille ei tuollaista pelia saa havita.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Menneisyydestä tuli mieleen, sulla on muuten Bismarck aika pirun hauska nimimerkki. Saksan ylpeys, uppoamaton, maailmasta ei toista samanlaista mahtia löytynyt.

Nimimerkki juontaa juurensa Otto von Bismarckista (tämän asian tarkempi tarkastelu vaatii niiden historiankirjojen sivujen selaamista hiukan pidemmälle kuin 1900-luvulle), joten sangrioitaan ei tarvitse kumota väärään kurkkuun ja huolestua, että ihannoisin toista maailmansotaa ja esim. arjalaisia arvoja.

Sunnuntaista tulee joka tapauksessa KIIMAINEN SPEKTAAKKELI. Molemmat ovat pelanneet ailahtelevasti, tai Englanti oikeastaan heikomman puoleisesti koko ajan, mutta Saksan kayra on ollut laskeva. Luotto on joka tapauksessa kova, koska Englannille ei tuollaista pelia saa havita.

Jep. Huikea matsi tulossa. Luottoa riittää täälläkin. Ghana-pelissä pisti välillä silmiin keskialueella tapahtuvien syöttöjen heikko taso, joiden seurauksena Ghana pääsi silloin tällöin vaara-alueelle. Toivottavasti pallokontrolli paranee seuraavaan matsiin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Fordél otti esille tuon "ei palloja hyökkääjille", niin sama pisti itselleni myös silmään. Podolski oli täysin pimennossa, kun ei saanut palloja, ei siellä kyllä ollut hirveästi tilaakaan. Luulen, että mm. Englantia vastaan tulee enemmän paikkoja hyökkääjille, koska ei ole samanlaista sumppua edessä kuin eilen.

Kannattaa huomioida se, että Podon peli kärsii AINA siitä, jos Miro ei ole mukana. Kaverukset ovat maajoukkuepaidoissa aina olleet "kärkikaksikko", sanan kirjaimellisessa merkityksessä. En ala tässä Cacauta voitetun pelin ja hyvän yrityksen jälkeen liiemmin dissaamaan, mutta kyllä fakta on se, että moni syvyyssuuntaan suoritettu yht`aikainen juoksu (esim. juuri Klose + Podolski) jäi suorittamatta kun Miro ei kentällä ollut.

Itse itkin onnesta kun tajusin, että saadaan tiputtaa Englanti jatkosta. Eilen sentään saivat paikkoja luotua, mutta silmiin pisti taas vanha kunnon "pitkä päätyyn ja perään" - taktiikka pelata Rooneylle joku 75 metriä pitkä juoksupallo.
Haluan vielä kommentoida sitä, että hienosti pitivät saksalaiset eilen pään kylmänä, eivätkä liiemmin kortteja ottaneet - noita varoituksia kun on sen verran alla. Ja Lahm oli ihan huikea.

ps. Espanjafanien on täällä turha v*******a, kun tasuri Chileä vastaan tiputtaa latinot tod.näk jatkosta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse itkin onnesta kun tajusin, että saadaan tiputtaa Englanti jatkosta.
Özil ei näyttänyt ihan itkevän loppuvihellyksen jälkeen.

Toivottavasti Mertesacker pelaa sunnuntaina, niin Englannilla on mahdollisuudet. Miehen eilinen esitys saa Matt Upsoninkin näyttämään Maldinilta.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huikeeta settiä. Tätä se on kun eletään tunteella...Lisää!

Öhöm, jaahas, täällä sakupekat elää menneisyydessä, se on aina hyvä muistella mitä esi-isät ja niiden esi-isät ovat jalkapallokentällä tehneet.

Tuo keskustelu on seurausta sille että tänne ovat jotkut tulleet esittämään heikkoja argumentteja ja niihin on vastattu. Niihin taas ovat sitten vasta-argumentit loppuneet. Siinä se yksinkertaisuudessaan on.

Urheilun yksi suuria keskustelupalstan klassikoita. "Eletään menneessä". Urheilun ystävät eivät saa muistella vanhoja menestyksiä, sillä niistä menee parasta ennen aika. Urheilun hienot hetket ovat tarkoitettu gloryholehuntereilla, jotka jostain repäisevät sen hetken huumansa.

Minkä takia Espanjan kannattajat hehkuttavat vuoden 2008 EM-voittoa? Elävät luuserit menneisyydessä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Özil ei näyttänyt ihan itkevän loppuvihellyksen jälkeen.

Toivottavasti Mertesacker pelaa sunnuntaina, niin Englannilla on mahdollisuudet. Miehen eilinen esitys saa Matt Upsoninkin näyttämään Maldinilta.

Kuka olisi ennen kisoja uskonut, että Friedrich on puolustuksen liideri ja Merte aiheuttaa jatkuvaa vaaraa? Toppariosastot ovat sunnuntaina todella kovilla, molemmilla.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Friedrich nopeudellaan varmasti pärjää hyvin Englantia vastaan, ollut tosiaan paljon varmempi näissä skaboissa kuin Merte. Itse harkitsisin Boatengin pistämistä keskelle, tosin se saattaisi tietää Badstuberin paluuta avaukseen, eikä nuorukainen kovin hyvin Serbiaa vastaan onnistunut.

Englannilla on myös varsin suuri kysymysmerkki tuo toisen topparin tontti, koska Upson on keskinkertainen ja Carran parasta ennen -päivä on jo mennyt. Terrylle jää vähän turhan iso ruutu hoidettavaksi. Itse toivoisin, että Ledley King jollain ihmeen keinolla saataisiin parsittua kasaan sunnuntaiksi.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Friedrich nopeudellaan varmasti pärjää hyvin Englantia vastaan, ollut tosiaan paljon varmempi näissä skaboissa kuin Merte. Itse harkitsisin Boatengin pistämistä keskelle, tosin se saattaisi tietää Badstuberin paluuta avaukseen, eikä nuorukainen kovin hyvin Serbiaa vastaan onnistunut.

Englannilla on myös varsin suuri kysymysmerkki tuo toisen topparin tontti, koska Upson on keskinkertainen ja Carran parasta ennen -päivä on jo mennyt. Terrylle jää vähän turhan iso ruutu hoidettavaksi. Itse toivoisin, että Ledley King jollain ihmeen keinolla saataisiin parsittua kasaan sunnuntaiksi.

HSV on Boatengille paska mesta. Peluutetaan varmaan neljällä eri pelipaikalla, vaikka tuo topparin tontti on tietenkin se luonnollisin. Viime kesän nuorten skaboissa Boateng oli mielestäni koko joukkueen vakuuttavin pelaaja tasaisuudessaan ja näin ehdottoman tulevaisuuden topparin maajoukkueeseen. Nyt tuo jatkuva laitoihin heittely on vähän niin ja näin. Parhaassa pelituntumassa ollessaan Boateng keskelle ja Jansen vasemmalle laidalle olisi paras ratkaisu, mutta kun siellä on varmasti ruostetta osalla.

Upson ei kuitenkaan ollut pöllömpi tuossa Slovenia-matsissa? Luulisi melkein että nousi Carragherin ohi nokkimisjärjestyksessä.

edit. häiritsevä puuttuva kirjain.
 
Viimeksi muokattu:

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Toki on hyvä olla selitys jo valmiina (nuorin ja kokemattomin saksalainen jalkapallomaajoukkue, jne).

Tämä ei sinänsä ole mikään selitys vaan täysi totuus. Saksa taitaa olla hallitseva Euroopan mestari lähes kaikissa junnuikäluokissa, ja viime kesän U21-skabojen suvereenisti vieneestä jengistä on mm. Neuer, Khedira, Özil, Boateng ja Marin nyt MM-skaboissa. Avauksen kamaa Marinia lukuunottamatta.

2014 skaboissa Lahm ja Schweinsteiger ovat noin 30, muut nykyiset "junnut" (Özil, Neuer, Kroos, Marin, Müller, Badstuber, rannalle jätetyt Hummels ja Höwedes...) 23-27 -vuotiaita. Eli parhaassa iässä ja parilla kokeneimmalla todennäköisesti neljät kisat takana. Siltä joukkueelta sopii jo odottaakin jotain.

Toki Saksa hävisi toisen maailmansodan, se ei liene kenellekään epäselvää. Sodan muistamisesta pitävät varmaan englantilaiset huolen sunnuntaina, ainakin 2006 lauloivat sitä pommikonebiisiään ihan antaumuksella. Tuota sotahöpinää voisi todellakin sanoa menneisyydessä elämiseksi. Ja se ei kuulu futikseen sen enempää kuin kuin vaikkapa serbien Kosovo-skeida.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Upson ei kuitenkaan ollut pöllömpi tuossa Slovenia-matsissa? Luulisi melkein että nousi Carragerin ohi nokkimisjärjestyksessä.
Oli siellä joitain tilanteita, joissa Terry joutui vähän paikkailemaan, mutta toisaalta ihan kohtalaisesti meni huomioiden pitkän pelaamattomuuden. Upsonilla on todella huono kausi takana West Hamissa ja senkin vuoksi vähän epäilyttää, miten tulee sujumaan vastuksen kovetessa. Kauden 2008-2009 Upsoniin löytyisi luottoa.

Luulen Carran palaavan avaukseen ihan vaan senkin vuoksi, että Fabio tulee luottamaan kokemukseen tällaisessa pelissä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä ei sinänsä ole mikään selitys vaan täysi totuus. Saksa taitaa olla hallitseva Euroopan mestari lähes kaikissa junnuikäluokissa, ja viime kesän U21-skabojen suvereenisti vieneestä jengistä on mm. Neuer, Khedira, Özil, Boateng ja Marin nyt MM-skaboissa. Avauksen kamaa Marinia lukuunottamatta.

Toki Saksa hävisi toisen maailmansodan, se ei liene kenellekään epäselvää. Sodan muistamisesta pitävät varmaan englantilaiset huolen sunnuntaina, ainakin 2006 lauloivat sitä pommikonebiisiään ihan antaumuksella. Tuota sotahöpinää voisi todellakin sanoa menneisyydessä elämiseksi. Ja se ei kuulu futikseen sen enempää kuin kuin vaikkapa serbien Kosovo-skeida.

Viittaat viime kesään, se on jo karkeasti menneisyydessä elämistä.

Tämä ketju on ollut loistava historian tunti. Olemme oppineet 1800-luvun lopulla vaikuttaneen Bismarckin olleen Hitlerin oikea käsi. Analyysit Espanjan sisällissodasta, Francon teloituksista ja keskitysleireistä puuttuvat yhä. Myös Francon nationalistien ja kansallissosialistien yhteistyö olisi hedelmällinen keskustelu tähän rinnalle.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luulen Carran palaavan avaukseen ihan vaan senkin vuoksi, että Fabio tulee luottamaan kokemukseen tällaisessa pelissä.

Meillä on siis hyvä mahdollisuus saada maalirikas klassikko. 3-3 ja rankkareille? Maalirikkaat klassikot näiden välillä eivät ole olleet Saksan heiniä(lukuunottamatta vuoden '70 MM-matsia), joten hanat kiinni.
 

RDivis

Jäsen
HSV on Boatengille paska mesta. Peluutetaan varmaan neljällä eri pelipaikalla, vaikka tuo topparin tontti on tietenkin se luonnollisin.
Paitsi, että HSV ei enää ole Boatengin "mesta"

Sitä miten City ja Mancini näkee miehen roolin en osaa sanoa. Toppareita Cityltä jo löytyy ja uskon, että Kolo.T:llä on jostain syystä Mancinin papereissa kiveen hakattu paikka. Kuka on se toinen joka pelaa ja ketkä joutuvat rotaatiomiehiksi - se nähdään. Voi toki olla, että Mancini peluuttaa Jeromea myös laitapakkina monipuolinen, kun on.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Tämä ketju on ollut loistava historian tunti. Olemme oppineet 1800-luvun lopulla vaikuttaneen Bismarckin olleen Hitlerin oikea käsi.

Täh, mä luulin aiempien kirjotusten perusteella että se oli sotalaiva. Oliks Tirpitz sitten sen veli?

Toivottavasti Saksa voittaa ja pääsee sunnuntaina YLEn ääreen sitä katsomaan. Mikään ei ole niin ihanaa kun Ilmalan suosikin putoaminen kisoista ja studiotiimin kyynelten pidättely. Keke vielä sinne ja avot. VALIOLIIGAN tähdet putoavat jonkun hapankaalisarjan junnuille.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täh, mä luulin aiempien kirjotusten perusteella että se oli sotalaiva. Oliks Tirpitz sitten sen veli?

Sotalaivaan toki viitattu, mutta nimimerkkiä tulkittu väärin. Turha ehkä kuitata Bismarckin ja Aatun linkeistä, mutta siinä vaiheessa kun ketju liikkuu toisten nimimerkkien analysoimisessa, niin ei ole enää hirveästi väliä millä tasolla kettuilut liikkuvat suuntaan tai toiseen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Lisää saksalaisen koneiston tilastoja vuosien varrelta:

- 1918: hävitty maailmansota
- 1945: toinen hävitty maailmansota

Itse itkin onnesta kun tajusin, että saadaan tiputtaa Englanti jatkosta.
Saksa luultavasti tiputtaakin Englannin. Saksalla alkulohkosta yksi loistava, yksi kehno ja yksi riittävän hyvä peli takana. Englannilla kaksi tuskaista tasuria ja yksi tuskainen voitto. Kuntopuntari on Saksan puolella.

Ylempään lainaukseen viitaten näen jo mielessäni, kuinka Schweinsteiger sanoo Rooneylle: "Voitettiin teidät teidän kansallisurheilussanne", ja älykkönä tunnettu Wayne kuittaa: "Niin mekin teidät, ja vieläpä kahdesti!"
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toki Saksa hävisi toisen maailmansodan, se ei liene kenellekään epäselvää. Sodan muistamisesta pitävät varmaan englantilaiset huolen sunnuntaina, ainakin 2006 lauloivat sitä pommikonebiisiään ihan antaumuksella. Tuota sotahöpinää voisi todellakin sanoa menneisyydessä elämiseksi. Ja se ei kuulu futikseen sen enempää kuin kuin vaikkapa serbien Kosovo-skeida.

Tais olla Englannin kotikisoissa 96 kun joukkueet kohtasivat niin paikallinen media haki jo avuksi vanhoja pommikoneita tms. Toivottavasti tähän pelleilyyn ei enää lähetä ainakaan median toimesta. Jatkoajassa tämän kortin veto nyt ei yllätä ketään heh. Tosiaan tiukka taisto tulossa sunnuntaina. Jotenkin semmoinen kutina että germaanit hoitaa homman. Vääntävät väkisin sen 1-0 voiton sieltä.
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Saksa luultavasti tiputtaakin Englannin. Saksalla alkulohkosta yksi loistava, yksi kehno ja yksi riittävän hyvä peli takana. Englannilla kaksi tuskaista tasuria ja yksi tuskainen voitto. Kuntopuntari on Saksan puolella.

Ylempään lainaukseen viitaten näen jo mielessäni, kuinka Schweinsteiger sanoo Rooneylle: "Voitettiin teidät teidän kansallisurheilussanne", ja älykkönä tunnettu Wayne kuittaa: "Niin mekin teidät, ja vieläpä kahdesti!"

Tähän sinun fantasiaan viitaten voisin sanoa, että Rooneyltä tuskin typerämpää kommenttia (jopa miehen älykkyys huomioon ottaen) voisi tulla. Puulaaki nimeltä Englanti ei nyt toisessa Isossa kahinassa ollut muuta kuin vastaanottavana osapuolena. Ilman Walesia, Skotteja, Irlanteja, Kanadaa ja Jenkkejä "saaressakin" liputettaisiin nyt musta- puna- kelta väreillä.

Noh. Leikki sikseen. Englanti on Englanti, joka alkaa muistuttaa lähinnä jääkiekon saksaa. Omia pelaajia ei omissa seuroissa ole kuin jämä rooleihin fanien painostuksesta. Se alkaa näkyä raakasti kolmen leijonan hommissa.


NA
 

Jarschka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
FutisForumilla muuten viritellään jo juttua, että sekä Schweini että Özil joutuvat jäämään sunnuntaina pois. Molemmathan nilkuttivat Ghana-pelin lopussa.

Näistähän nyt ei ikinä tiedä mistä nämä jutut tulee, mutta jos on totta, niin alkaa Saksan (siis "meidän") suhteen olla Berliinin taistelun uusinta kyseessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös