SaiPalaisuutta vaalimassa – joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

  • 492 113
  • 2 371

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt on SaiPalla muuten pitkästä aikaa laadukkaita (ja osa myös lupaavia)kotimaisia pelaajia: Kuronen, Koskiranta, Strömberg, Kaksonen, Taipalus, Leivo, Maalahti, Mäkinen, Kettunen, Tuohimaa unohtamatta myöskään V. Kohoa, Virkkusta ja Järvistä. Kaikki ovat laadukkaita liigatason pelaajia ja monella heistä on mahdollisuus nousta ihan liigan huipulle. Heidän lisäksi siellä on vielä lupaavia nuoria ja pari kovaa ulkomaalaista. Eli ihan hyvältä vaikuttaa SaiPan joukkue tässä vaiheessa kesää. Nyt luotetaan selkeästi laadukkaisiin kotimaisiin pelaajiin joilla kaikilla on nyt ensi kaudella jonkinlainen näytön paikka ja isoa roolia on tarjolla joten en olisi ihan huolissaan. Viime vuosina on ehkä liikaakin luotettu ulkomaalaisiin pelaajiin ja heidän varassaan on oltu ihan liikaa. Nyt on kuitenkin linja muuttumassa ja kotimaisia pelaajia on nyt tarjolla isoihin rooleihin. Erityisesti odotan ensi kaudella paljon Kuroselta, Strömbergiltä, Kaksoselta, Taipalukselta, Maalahdelta ja Koskirannalta. Heille on nyt isoa roolia tarjolla ja hyvällä tuurilla joku heistä voi nousta jopa maajoukkueeseen. Sen lisäksi voivat toki olla se SaiPan syömähammas ensi kaudella. Kyllä Saipa rakentaa ihan laadukasta joukkuetta ensi kaudelle!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Iso merkitys myös miten Santanen saa porukan pelaamaan nimenomaan joukkueena ja roolittamaan kavereita. Voi olla, että ihan kärkiluokan osaamista ei löydy niin paljon kuin muutamalla edeltävällä kaudella, mutta tasaisuutta sitäkin enemmän. Tärkeä homma myös se, jos Sanni saa joukkueen pelaamaan huomattavasti fyysisemmin ja ilkeämmin ja tekemään vastustajan olon tukalaksi. Ei tuo nyt pannukakku välttämättä ole, vaikka ehkä saattaa olla paperilla nimettömämpi ja vähemmän taitava mitä vaikka menneellä kaudella, mutta joukkue toki rakentuu yhä ja katsotaan sitten kun on kaikki ketjut kasassa.

Kyllä siellä potentiaalia on ja jos asiat realisoituu mukavasti niin, että tietyt pelaajat nostaa tasoaan ja osa breikkaa, niin tilanne on parempi.
 

Paakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voihan sitä luovuttaa tietysti jo nyt, turha yrittääkään kun ei ole ennenkään onnistunut?
Keskeneräistä työtä ei pidä liikaa arvostella ja kannattaa muistaa että pelit ei pääty sillä perusteella kummalla on paperilla parempi joukkue...
Itse katselen kuitenkin mielummin apinanraivoista taistelua kuin isolla rahalla ostettuja pullamössöpoikia vailla yritystä, ja tähän Santasella on enemmän vaikutusta kun 1-2 pelaajalla.

Se on selvää että tasonnostoja kaivataan edelleen ja odotankin jatkuvaa vahvaa tekemistä esim. Strömbergiltä, Kuroselta, Kaksoselta, Maalahdelta, Taipalukselta ja Lappalaiselta. Mutta kieltämättä jos Koho tai Markkanen otetaan kopista pois niin kenestä on johtajaksi?
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei McIntyre ollut mikään huippuvahvistus paperilla. Rau vielä vähemmän. Ja niin vain onnistuivat erittäin hyvin. Ja onhan Järvinenkin ollut historiaansa nähden hyvä hankinta. Ei tämä nykyinen joukkue paperilla ole aiempia heikompi. Tämä on jopa varmin koostumus aikoihin koska pelaajat ovat tuttuja. Vain tuo Hamilton on mysteeri. Tasapaksuus nähdään usein heikkoutena, mutta voi sen nähdä vahvuutenakin.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mun silmään joukkueen rakentaminen näyttää todella hyvältä. Omissa toiveissa ja ajatuksissa joukkueesta puuttuu se the pelisilmä/luova pelaaja ja fyysisyyttä pakkikalostoon. En tiedä tuleeko hyökkäykseen vielä yksi vai kaksi pelaajaa Davisin sopimuksen purkamisen johdosta, mutta katsellaan. Hyvällä mallilla tuo rakentaminen kuitenkin on ja mielenkiinnolla odotan tulevia hankintoja.
 

Joutsenosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, HPK
Mun silmään joukkueen rakentaminen näyttää todella hyvältä. Omissa toiveissa ja ajatuksissa joukkueesta puuttuu se the pelisilmä/luova pelaaja ja fyysisyyttä pakkikalostoon. En tiedä tuleeko hyökkäykseen vielä yksi vai kaksi pelaajaa Davisin sopimuksen purkamisen johdosta, mutta katsellaan. Hyvällä mallilla tuo rakentaminen kuitenkin on ja mielenkiinnolla odotan tulevia hankintoja.
Etelä-Saimaassa Tuomenoksa sanoi, että yhtä maalintekijää ja yhtä puolustavaa puolustajaa haetaan.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Maalintekijän sekä puolustuksen isännän osuessa nappiin tuo joukkue on hyvä. Yhdellä kärkisentterillä se olisi jopa hiton hyvä. Koskiranta voi olla ihan hyvä, mutta ei kyllä täytä McIntyren saappaita.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sen ykkössentterin voi hankkia sitten verorajalla kun huomataan ettei Koskiranta riitä. Ennenkin on jätetty kukkaron pohjalle rahaa hankintoihin kesken kauden, oletan että näin on nytkin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Sen ykkössentterin voi hankkia sitten verorajalla kun huomataan ettei Koskiranta riitä. Ennenkin on jätetty kukkaron pohjalle rahaa hankintoihin kesken kauden, oletan että näin on nytkin.

Jep, verorajan odottamisessa voisi olla järkeä. Koskiranta ja Järvinen ehtisivät näyttää miten peli kulkee ykkössentterinä, ja sen perusteella olisi varmempi pohja tehdä tarvittava täsmähankinta.

Ja sitten on tietysti tapaus Nokelainen. Jos (Petterin kanssa luistelutreenejä viime talvena vetäneellä) Santasella olisi tieto että Petteri aikoo vielä yrittää come backia, niin sekin olisi hyvä peruste venyttää mahdollista sentterivahvistuksen hankintaa verorajaan asti. Onko muuten kenelläkään tietoa Petterin tilanteesta?
 

isokynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Erityisesti odotan ensi kaudella paljon Kuroselta, Strömbergiltä, Kaksoselta, Taipalukselta, Maalahdelta ja Koskirannalta. Heille on nyt isoa roolia tarjolla ja hyvällä tuurilla joku heistä voi nousta jopa maajoukkueeseen. Sen lisäksi voivat toki olla se SaiPan syömähammas ensi kaudella. Kyllä Saipa rakentaa ihan laadukasta joukkuetta ensi kaudelle!
Elmeri Kaksonen ja maajoukkue? Ei Suomen maajoukkue tule kyllä ikinä olemaan niin huono, että Elmeri sinne mahtuisi.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Jospa tämä nyt tullut Hamilton onkin hankittu siihen sentterin tontille ja Koskiranta pelaakin laidassa, kuka tietää varmasti ?
Tämän päivän Etelä- Saimaassa Tuomenoksa sanoo, että "Hamilton halusi päästä pelaamaan Suomen liigaan ja SaiPaan".
Hamilton on ollut myös keväällä Kanadan maajoukkueen harjoitusleirillä ennen Venäjän MM- turnausta.
Eiköhän siellä valmennus ole hänessä jotain hyvää nähnyt kun on hänet harjoitusleirille kutsunut.
Silloin U20 MM-kisajoukkueessa ollessaan aloitti pelit nelosketjussa, mutta puolivälissä turnausta nostettiin ykkösketjuun Brayden Schennin ja Cody Eakinin kaveriksi, että kyllä siellä miehessä varmasti kykyjä on, valmennuksen on vain pystyttävä kaivamaan ne kyvyt esiin ja käyttöön.

Yksi saman tasoinen hyökkääjä vielä ja kovuutta puolustukseen niin meillä on taas aivan hyvä joukkue aloittamaan kauden, eiköhän sinne sitten kauden aikana tarvittaessa jotain vahvistusta hankita.
 

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Jospa tämä nyt tullut Hamilton onkin hankittu siihen sentterin tontille ja Koskiranta pelaakin laidassa, kuka tietää varmasti ?
Ainakin Eliten mukaan Hamilton pelaa pelkkää vasenta laitaa. Toisaalta onhan meillä keskellä kokeiltu kaikennäköisiä vaihtoehtoja aina Giliatista Maalahteen. Toivon mukaan tämä hyökkäyksen viimeinen kärkihankinta kykenisi myös sentteripeliin, jotta olisi edes valinnanvaraa, vaikka laatu jäisikin heikommaksi kuin viime kaudella.

Hamiltonista vielä sen verran, että ihmeen hyvillä tilastoilla tulee SaiPaan. Lisäksi miehellä on ihan oikeana meriittinä Tsekin liigan tehotilaston voitto. Kun marraskuun tiistaisessa HPK-höntsässä kysytään puolustusmoraalia, se tuskin puuttuu myöskään tältä kaverilta, vaikka lähtökohtaisesti tulosrooliin tuleekin. Mielenkiinnolla seurailen.
 

Ferris

Jäsen
No kyllä minua ainakin miellyttää esim. kaverin iso koko (jota EP:n arvion mukaan osaa myös käyttää) ja tehotilaston voitto viime kaudelta. Oudon negaileva sävy tässä kommentissa kun ottaa huomioon että esim. Davisilla ja Raulla oli aikoinaan aika saman näköinen CV SaiPaan tullessa.

En tiedä onko tuossa nyt sinällään sen suurempaa negailua. Luulen, että ahabin huolena on lähinnä se, että onko Hamiltonista hyötyä ratkaisupeleissä keväällä kun aikaisemmat kaudet antavat aika vahvasti sellaista kuvaa, että meno on hiipunut tehojen suhteen juuri poffeissa. SaiPan kohdalla kärkimiehiä hankittaessa olisi toivottavaa, että kaverilla olisi ammattilaistasolla jossain määrin hyviä tehonäyttöjä myös kevään peleissä. Tiedostan sen, että kyseisenlaiset pelaajat ovat melko harvinaisia siinä laarissa josta SaiPa pelaajiaan pääasiassa hankkii.


Positiivista on se, että kaveri on pelannut kahtena vikana kautena pisteiden valossa parhaimmat kautensa. Vika AHL-kausi oli pisteiden valossa paras (McIntyre/Rau/Davis-luokkaa) ja viime kauden runkkaripisteet ihan hyvät Tsekeissä (ja mikä parasta maaleja tullut paljon maalinedustalta). Viime kauden tehojen vakuuttavuutta kuitenkin itselläni laskee jonkin verran tuo Tsekin liiga, jota henkilökohtaisesti pidän aika "pehmoliigana" fyysisyyden suhteen. Nähtäväksi jääkin, että onnistuuko maalineduspeli myös täällä yhtä hyvällä tuloksella mitä Tsekeissä. Osaako @Heltsu sanoa mistä poffeihin pienentynyt rooli mahdollisesti johtui Hamiltonin kohdalla.

Kaiken kaikkiaan Hamiltonissa on mielestäni enemmän positiivisia puolia hakuna kuin negoja, joskin ne negat ovat toteutuessaan aika merkittäviä SaiPan menestysmahdollisuuksien suhteen.

Nyt vaan Hamiltonilta hyvä kausi alle, jotta Tuomenoksa voi käyttää hänen lämpimiä suosituksiaan kaapatessaan Spartasta SaiPan ensi kauden puolustuksen ankkurin.

Eliteprospects.com - Michal Cajkovsky

Nimi muistiin (ja Tsaikovskin nimi paperiin), Antti!
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan kohdalla kärkimiehiä hankittaessa olisi toivottavaa, että kaverilla olisi ammattilaistasolla jossain määrin hyviä tehonäyttöjä myös kevään peleissä. Tiedostan sen, että kyseisenlaiset pelaajat ovat melko harvinaisia siinä laarissa josta SaiPa pelaajiaan pääasiassa hankkii.
Juurihan meille tuli Koskiranta, hänen kohdallaan tätä ei vaan taidettu pitää kovin merkittävänä asiana.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
En tiedä onko tuossa nyt sinällään sen suurempaa negailua. Luulen, että ahabin huolena on lähinnä se, että onko Hamiltonista hyötyä ratkaisupeleissä keväällä kun aikaisemmat kaudet antavat aika vahvasti sellaista kuvaa, että meno on hiipunut tehojen suhteen juuri poffeissa. SaiPan kohdalla kärkimiehiä hankittaessa olisi toivottavaa, että kaverilla olisi ammattilaistasolla jossain määrin hyviä tehonäyttöjä myös kevään peleissä. Tiedostan sen, että kyseisenlaiset pelaajat ovat melko harvinaisia siinä laarissa josta SaiPa pelaajiaan pääasiassa hankkii.

Eikös tuollaiseksi näytöksi riitä U20 MM-kisat, joissa Hamilton teki neljä maalia? Suomen joukkueesta yksikään hyökkääjä ei tehnyt tuolloin enempää, vaikka kokoonpanossa oli sellaisia tulevia NHL-nimiä kuin Pulkkinen, Haula ja Donskoi .

Eliteprospects.com - Michal Cajkovsky
Nimi muistiin (ja Tsaikovskin nimi paperiin), Antti!

Ei SaiPalla ole sellaisia rahoja, joilla kaapataan Spartalta sopimuksenalaisia pelaajia.
 

Ferris

Jäsen
Eikös tuollaiseksi näytöksi riitä U20 MM-kisat, joissa Hamilton teki neljä maalia? Suomen joukkueesta yksikään hyökkääjä ei tehnyt tuolloin enempää, vaikka kokoonpanossa oli sellaisia tulevia NHL-nimiä kuin Pulkkinen, Haula ja Donskoi .

Riittää toki, jos ammattilaisurallaan ois jossain kohdin tehnyt edes lähelle samanlaisia urotekoja ratkaisupeleissä. Junnupelit on junnupelejä, ammattilaispelit ammattilaispelejä. Jos viiden ammattilaiskauden aikana 33 pof-pelissä ei ole saanut edes yhtä paljoa pisteitä yhteensä aikaiseksi kuin mitä junnumm-kisoissa (U18 ja U20) yhteensä, niin ei ne junnuotteet oikein ole siirtyneet aikuistenkaukaloihin. Toivotaan, että tulevalla kaudella kaveri alkaa lunastaa näitä odotuksia isolla kädellä myös keväällä. Runkosarjapelaamisessa suunta on ollut lupaavasti ylöspäin.

Ei SaiPalla ole sellaisia rahoja, joilla kaapataan Spartalta sopimuksenalaisia pelaajia.

No joo, myönnetään että tuo käyttämäni ensi kaudella -muoto antoi mahdollisuuden ymmärtää sanomani väärin. Itselle ensi kausi tässä kohdin kesää on jo 17-18, mutta ymmärrän jos jollekin se tarkoittaa jo meneillään olevaa kautta. Ajattelin että viittaus toiveeseen Hamiltonin hyvästä kaudesta olisi tätä aukaissut, mutta pitää olla jatkossa tarkempi. Ei ole eka kerta kun joku ei ymmärrä mitä yritän selittää.

Tsaikovskihan ei ole siis sopparin alla (vielä) kaudelle 17-18, joten sinne häntä haaveilin. Toki todennäköisempäähän on että kaveri jatkaa Spartassa, kun sinne varta vasten lähti vuosi sitten vaikka AHL:ssä olisi ollut roolia tiedossa. Toki toinen samanlainen kausi perään, niin voi olla NHL/KHL-sopparia tarjolla.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Elmeri Kaksonen ja maajoukkue? Ei Suomen maajoukkue tule kyllä ikinä olemaan niin huono, että Elmeri sinne mahtuisi.
Mitäs se kettu sanoikaan niistä pihlajanmarjoista? Happamia? :D Viestissäsi on selvästi havaittavissa tämmöistä ketun mielipidettä :D Harmi ettei Tapparan pelityyli sopinut Elmerille tai Tappara ei antanut hänelle tarpeeksi mahdollisuutta. No eihän se maajoukkueeseen pääseminen välttämättä vaadi kun yhden huippukauden. Kyllä E. Kaksonen teki SaiPassa parhaimmalla kaudellaan 26 pistettä. Tuosta kun parantaa ensi kaudella niin voi jopa päästä kokeilemaan jokusen harjoitusmaaottelun. On siellä huonompiakin nähty siellä maajoukkueessa.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
No eihän se maajoukkueeseen pääseminen välttämättä vaadi kun yhden huippukauden. Kyllä E. Kaksonen teki SaiPassa parhaimmalla kaudellaan 26 pistettä. Tuosta kun parantaa ensi kaudella niin voi jopa päästä kokeilemaan jokusen harjoitusmaaottelun. On siellä huonompiakin nähty siellä maajoukkueessa.
Pisteilläkö sinne maajoukkuerinkiin pääsee? Miksei sitten vaikka Kaksosta nuoremmat ja selvästi paremmat Robert Leino ja Jasse Ikonen päässeet EHT:lle kokeilemaan?
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pitää kyllä olla melkoinen optimisti jos näkee Kaksosen tason riittävän edes EHT höntseihin. Tai sitten pitää olla pessimisti maajoukkueen yleisen tason suhteen.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Vähän aikaa kun pyöräytteli niin tuon hyökkäyksenkin saa näyttämään paljon paremmalta jo parilla muutoksella. Koskiranta pystyy käsitykseni mukaan pelaamaan myös laidassa.

Eliteprospects.com - Zach Hamill Linkki vie eliteprospectiin

Siinä vois olla meille aika hyvä haku, kun olisi kokemusta suomesta ihan hyvillä tehoilla. Pystyisi pelaamaan sekä sentterin, että laiturin paikkaa. Viime kaudesta en tiedä mikä on ollut kun on kolmessa seurassa pelannut, Sveitsissä pelannut ihan hyvin ja Saksassa on sitten tainnut vain keittää yli kun ei päässyt vakituisesti pelaamaan oikein minnekkään. Tehotilasto Saksassa 24 peliin -11.

Hamilton-Hamill-Strömberg
Koskiranta-Järvinen-Kaksonen
Leivo-Koho-Kuronen
Virkkunen-Salminen-Vainikainen/Kuronen vol.2

Kurosta voisi kokeilla myös tuossa Kaksosen paikalla mutta tuo Leivo-Koho-Kuronen toimi jo viime kaudella niin hyvin, että en itse näe järkeä muuttaa siitä mitään.
 

T-GAS

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Tää voi olla ihan mutuilua, enkä tiedä onko kukaan muu bongannut... Mutta luulen nähneeni Anssi Salmelan Lappeenrannassa :O...
 

Joutsenosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, HPK
Tää voi olla ihan mutuilua, enkä tiedä onko kukaan muu bongannut... Mutta luulen nähneeni Anssi Salmelan Lappeenrannassa :O...
Kumma juttu... Itsekin olin näkevinäni Galleriassa, mutta en jäänyt tarkemmin katselemaan. Ei kyllä varsinaisesti ole tarvetta Salmelan tyyppiselle pelaajalle, mutta kun kaveri on jatkuvasti enemmän tai vähemmän hajalla, niin sopisi SaiPaan kuin nyrkki silmään.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Parempi että lopetetaan heti ettei lähde laukalle. Salmela on puhdas palkkasoturi, menee sinne mistä saa eniten liksaa. Ei varmasti tule tänne.
 

Bacon

Jäsen
Oi kesä ja helteet. Siinä vaiheessa, kun Anssi Salmela pukee SaiPan paidan päälle, menen pizzeriaan, tilaan rullakebabin ja heitän sen kattotuulettimeen samalla wakawakaa tanssien.
 

Sputnik64

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Oishan tuo Salmela melkonen yleisömagneetti, värikäs äijä ja kova poika halailemaan. Ja ei kyllä hassumpi pelimieskään.:)

Noo, ei taija Tuomenoksan pelimerkit ees hulppealla riskipanoksella riittää...eiköhän se PSN jatkane luutimista pakistossa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös