SaiPalaisuutta vaalimassa – joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

  • 493 366
  • 2 371

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Jep eihän ne taidot ole mihinkään kadonneet. Tällä kaudella Auvitu ja Taimi veivät vähän paikkaa Taipalukselta jossa on omimmillaan. Eiköhän me hyvä kiekollinen pakki sieltä saada ja söheltämistäkin omassa päässä varmasti nähdään. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen jos Taipalus nyt palaa. Lofquistin lähdön myötä juuri oikeanlainen kaveri tilalle.

Itse katselin, että pudotuspeleissä Late pelasi parhaat pelinsä juuri silloin kun Taimi oli kasassa. Taimin jäätyä pois Latelle lankesi enemmän kiekollinen rooli ja silloin hänelle tapahtui minusta liikaa virheitä. Tiedä sitten tapahtuiko kypärän sisällä jotain, kun Taimi ei kokoonpanossa ollut.

Late on kyllä symppis kaveri ja toivotan hänelle kaikkea hyvää.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kun SaiPa pelasi viimeksi CHL:ssä, jäi Vitkovicea vastaan pelatuissa otteluissa mieleen vastustajan nopea Jan Kana, joka taisi jonkun maalinkin tehdä SaiPan verkkoon. Silloin mietin, että voisiko Kana olla joskus SaiPan näköinen taskuraketti. Nyt sama pelaaja tuli vastaan, kun Eliteprospects kertoi miehen olevan sopimusta vailla, joten tsekkasin hänen tietonsa.

Kana oli huippulupaus ja Tsekin nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo. Kevään 2010 U20-MM-turnauksessa hän teki 4+3=7 pistettä, kun Suomen parhaat olivat Granlund 1+6=7 ja Teemu Hartikainen 4+2=6. Kana ja teki ensimmäisellä kaudellaan Tsekin liigassa huikeat tehot 20+8=28 ja pokkasi vuoden tulokkaan palkinnon. Toisella kaudella tehoja tuli vielä enemmän ja hän kasasi 18+19=37 pistettä. Sitten on kuitenkin tapahtunut jotain ja Kanan tehot pudonneet rajusti. Viime kaudella 16 ottelua tehoilla 0+0.

Jos meillä ei olisi jo Zborilia ja Järveläistä mikkihiiriosaston miehinä, voisi Kana olla kiinnostava tryout-kokeilu. Huippukaudet näyttävät, että taitoa ja potentiaalia on, ja pari huonoa kautta varmistavat, että hintalappu ei ole paha. Mutta jos suoritustason tippumisen takana on vamma, joka on syönyt liikettä, niin sitten ei-kiitos, koska nämä pikkumiehet elävät luistelustaan ja sen puuttuessa heistä ei ole hyötyä. Tosin Kana taitaa olla sellainen arpa, että hänen ykkös-kakkosketjun roolinsa vaatisi hyvää tuuria ja alemmat ketjut meillä alkavat olemaankin jo täynnä, joten ei ehkä senkään puolesta nyt SaiPaan.
 

Wolves

Jäsen
Silloin mietin, että voisiko Kana olla joskus SaiPan näköinen taskuraketti.

Olisihan Kana hyvä haku, mutta on pakko mukahassutella sillä ajatuksella, että samaan ketjuun saataisiin joukkuekaveri Jiri Burger. Noh, Burger on tehnyt sopimuksen jo Tsekin divarin Kladnon kanssa, joten se siitä.

E: Ikähän ei hirveästi merkkaa (vrt. Markkanen), mutta Burgerilla on jo 39 mittarissa.
 

Spin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Oma toive olisi Jesse Saarinen. Mutta kuitenkin Taipaluksen sopimus julkaistaa.
 
Viimeksi muokattu:

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Missä on uudesta ulkkarista kerrottu, ainakaan twitterissä ei ole kerottu kuin, että huomiseen päivään mahtuu yksi pieni yllätys, siitä lisää aamulla. Vielä ei kannata odottaa liikoja voi olla, että tulee vaan joku jatkosopimus. Pärre?

Edit. Tietysti nuo uutiset, että Saarinen ja Giliati ei enää Zagrebissa ensi kaudella pelaa tulevat aika hyvin tähän sopivaan aikaan... mutta eiköhän se ole Taipalus tai joku jatkosopimus.
 
Viimeksi muokattu:

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Toivottavasti otti Kamraternassa Söderholmilta arvokkaat opit vastaan ja palaa entistä ehompana, jos nyt ylipäätään on palatakseen.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Klo 12 ilmoitetaan ILMEISESTI uusi pelaaja. Ei sitä ole vielä kyllä edes kerrottu että sieltä pelaajaa tulee. Mutta klo 12 ainakin jotain ilmoitellaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, Taipalus siis varmistettu. Toivottavasti hommat lähtee sujumaan ja ylivoimalle saadaan viivalle tästä ase.

Hyvä hankinta, vaikka nyt hieman ehkä nihkeilinkin. Mukavaa myös, että paluumuuttajia on, eikä visiitit jää kertaluontoisiksi aina.
 

ahal

Jäsen
Taipalusta on hieman dissattu siirtoketjuissa ja että viime kausi meni ihan poskelleen punaisissa. No ehkä odotukset (10 + 30 tms.) eivät täyttyneet ja pettymys on suuri, kun tehoja syntyi vain 14 pisteen verran ja plussaakin oli kesyt 10 pojoa. Tietysti jos hintalappu on luokkaa 150 ke, niin harmituksen voi jotenkin ymmärtää.

SaiPa ja fanit tietää tasan tarkkaan, mitä on tulossa. Parhaimmillaan huikea jamppa, huonoimmillaan kuin kuka tahansa sputnikki. Lappeessa on tuttu porukka ja hyvä fiilis, ja pienen paikkakunnan himmeämmissä valoissa voi ottaa vähän rennommin. Lähtökohtaisesti LT on top6-pakki, joka pelaa myös ylivoimaa. Varmaan joka pelissä Lauri vetäisee ainakin kerran päin ekaa ukkoa, mutta jos varmistus saadaan toimimaan, aina ei takana kolise. Onhan Late myös suht' nopea pakiksi. Uskon, että hän paikkaa Löfquistin jättämän aukon hyvin. Ainakin tämän keväisen version.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Tuo siniviivalla päin ensimmäistä vastustajaa laukominen on ollut pakkien tavaramerkki viime vuodet SaiPassa, joten Taipalus täyttää täydellisesti laatuvaatimukset ja on täydellinen vahvistus SaiPan pakistoon.

Hiukan huolestuttaa, vaikka se Savilahti-Nagander vielä tulisi, niin kovuutta ei näytä peräpäähän tulevan lisää, pehmolinja taitaa jatkua?
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Eli nyt peräpää alkaa näyttämään jo aika valmiilta. Puolustuksesta taitaa vielä yksi pelaaja puuttua, tämän uskon olevan joko Savilahti-Nagander tai Larsson, sillä perusteella että ei kautta ilman ruotsalaista pelaajaa. Viimeeksi muuten SaiPan joukkueessa ei ole ollut ruotsalaista pelaajaa kaudella 2008-2009. Nojoo, leikit sikseen voihan sieltä tulla joku tuomenoksan hakuhin.

Maalivahtiosasto on valmis ja itsellä ainakin täysi luotto Markkaseen ja Tuohimaahan.

Puolustuksessa meillä on tällä hetkellä viisi varmaa pelaajaa ja sitten kaksi vähän nuorempaa kaveria eli Mäkinen ja Sneck.

Maalahti-x/Sneck
Taipalus-Bacman
Carson-Lappalainen
Mäkinen


Tuohon x paikalle kun tulisi joku isäntä olisi tilanne pakiston suhteen loistava. Maalahdelta odotan ensi kaudelta kunnon läpimurtoa, viime kaudella se oli jo lähellä mutta loukkaantuminen pilasi kauden. Lappalainenkin paransi viime kaudella peliään kuin sika juoksuaan ja toivottavasti jatkaa siitä mihin jäi. Taipaluksesta ei vielä tiedä mitä odottaisi mutta toivottavasti pelaa samanlaista peliä kuin viime visiitillä ja siinä samalla toimisi ylivoimalla hyvänä viivamiehenä ja tekisi sen 20-30 pistettä. Kovat on odotukset mutta niin ne kai pitää ykköspakille ollakkin. Bacmanilta samanlaista peliä kuin ennenkin, luotettava pakki. Sama pätee myös Carsoniin, omassa päässä Carson on yksi liigan parhaista pakeista ellei jopa paras. Mäkinen ja Sneck sitten paikkaavat loukkaantumisia parhaansa mukaan. Täysi luotto myös näihin herroihin. Tietysti on myös mahdollista, että pakisto on tässä ja Sneck aloittaa suoraan pelaavassa kokoonpanossa. Tähän en kuitenkaan usko, koska sitten mentäisiin jo todella kapealla miehistöllä.

Hyökkäyksestä puuttuu vielä se 2-4 pelaajaa. Siitä lisää sitten kun sielläkin alkaa jotain tapahtua.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tervetuloa takaisin Taipalus! Odotan että Late pystyy ottamaan ison roolin puolustuksesta, pelaa ylivoimilla ja alivoimilla. Reilun 30 tehopisteen kautta odotan, koska vastuuta tulee ja sitä tarjotaan. SaiPa on hyvä paikka Taipalukselle kehittyä edelleen pelaajana, koska vastuuta annetaan, vaikka välillä tekisikin virheitä. Hieno hankinta ja hienoa että halusi tulla takaisin.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuleekohan puolustukseen vielä ns. hyökkäävää pakkia kuten joku "Salcido" vai onko Taipaluksen määrä olla nyt sellainen?

Taipalus on hyvä hankinta. Viime kausi ei ollut hänelle paras mahdollinen mutta varmasti häneltä voi odottaa 20-30 pisteen kautta. Hänellä on hyvät tsäänssit nyt näyttää kun pääsee SaiPassa isompaan rooliin.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taipaluksen paluu lämmittää mieltä Lofquistin lähdön myötä erittäin järkevä hankinta.

Mie haluaisin, että hommattaisiin vielä yksi fyysinen isäntä omanpään luudaksi. Sellainen Kudroc ilman pierukupla ripulipaskakusi mönjää päässä.

Kiekollista potentiaalia on jo mukavasti Taipaluksen, Maalahden ja Lappalaisen muodossa. Peruspakkeja terrieri Backman ja Luotettava sekä fiksusti pelaava tehotilastomies Carson.

Sitten on näitä arpojakin niistä nyt mitään osaa sanoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös