Romanit

  • 1 485 595
  • 3 748
Tila
Viestiketju on suljettu.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Samoin romanien ja muiden vähemmistöjen asiat pitäisi miettiä kokonaan uudelleen. Esim. saamelaiset ovat katoavaa kansanperinnettä, mutta eivät he samassa suhteessa ole työkyvyttömyyseläkkeellä kun lapsilisät loppuvat.

Saamelaiset edustavat vaeltavaa kulttuuria siinä missä romanitkin, mutta siihen yhtäläisyydet päättyvätkin, sillä saamalaiset edustavat työtätekevää nomadikulttuuria, väkeä joka on liikuskellut Lapissa maan rajojen yli ja tehnyt hommia: kasvattanut porolaumoja ynnä muuta. Romanit taas ovat vain liikuskelleet, työnteko ja paikalleen asettuminen ovat heidän parissaan lähinnä niitä kuuluisia yksittäistapauksia joita ei voi yleistää.

Valtaväestön osaksi siirtyvät romanit ovat aina edistystä, toivottavasti heitä tulisi lisää. Romanikulttuurin sisältä tulevilla on muutama perinteinen rehellinen keino päästä elättämään itsensä, yksi näistä on tangolaulajan tai iskelmälaulajan ura. Yksi arvostamiani romanitaustaisia ihmisiä on pitkää päivää koko ikänsä painanut Rainer Friman, joka suoraan sanoi, että romanien on mentävä töihin ja opiskelemaan sekä sopeuduttava yhteiskuntaan. Raikku sai tietysti kanssaromaneiltaan tappouhkauksia, vieläpä "uskovaisilta" romaneilta. Totta kai myös veronmaksajien rahoilla palkattu SDP-taustainen romaniasian ulkoministeriön erityisasiantuntija, romanivaikuttaja Miranda Vuolasranta ilmoitti tämän uhkaavan koko romanikulttuuria. Siis töihin meno ja opiskelu uhkaavat koko kulttuuria. Se kertoo paljon siitä, minkälaista "kulttuuria" nämä Vuolasrannat edustavat ja tukevat.

Myös taiteilija Kiba Lumberg on kritisoinut romanikulttuuria ja nostanut esille mm. verikoston sekä naisten huonon aseman. Tästä hyvästähän Vuolasrannan sähköpostista lähetettiin Lumbergille sairas, herjaava viesti, joka johti kunnianloukkaustuomioon. Eli tämmöisiä "erityisasiantuntijoita" sitä valtiokin riveissään pitää ja SDP pitää puolueessaan.

Ja mitä se Kiba Lumberg oikeastaan sitten sanoi ansaitakseen ulkoministeriön erityisasiantuntija ja demarimustalaisnaisen hyökkäyksen sekä useita muita uhkauksia? Lumberg sanoi seuraavaa:

Verikostosta ja siitä väkivallasta mikä romanikulttuurissa on, ei saa Suomessa puhua. Ei voida mennä siihen, että tietyt ryhmittymät menevät kulttuurien taakse ja sillä verukkeella polkevat ihmisoikeuksia ja sananvapautta...

Ongelmana on, että kun mustalainen uskaltaa puhua julkisesti oman heimon sisällä tapahtuvista kielteisistä asioista, hänet uhataan tappaa. Jos valkolainen avaa suunsa, häntä syytetään rasismista.

Tilastojen mukaan (2005) ryöstörikoksista 18% oli romanien tekemiä. Suomen mustalaisia on noin 10 000, muuta väestöä on noin noin 5,3 miljoonaa. Siitä sopii tehdä itse laskelmia väestönosan suhteellisesta syyllistymisestä rikoksiin.

Yli 25% lopettaa peruskoulunkin kesken, ja puolet romaneista on työttöminä. Loput lienevät lähinnä eläkkeellä lukuunottamatta näitä yksittäistapauksia, jotka ovat ymmärtäneet oman kulttuurinsa mielettömyyden ja edustavat ns. valtaväestön linjaa.

(Näihin yllämainittuihin lainauksiin ja lukuihin käytin lähteenä romaneja koskevaa suomalaista wikipedia-artikkelia.)

Sen sijaan, että päättäjien ja hyysääjien toimesta ylläpidettäisiin tätä verikostojen, kouluttamattomuuden, työttömyyden ja rikollisuuden "kulttuuria", pitäisi tehdä kaikki mahdollinen tämän kulttuurin erityisaseman poistamiseksi ja kitkeä sen mädät juuret. Tervehdyttäminen voisi alkaa sillä, että joka ainoan lapsen (myös muiden kuin mustalaislapsien) tulisi suorittaa peruskoulu pakolla loppuun. Jos vanhemmat saisivat rikostuomioita, niin lapsi sijaiskotiin kasvamaan ja erilleen suvustaan. Lapsia voisi ottaa muutenkin huostaan, jos näyttää siltä, että vanhempien elämäntyyli ja arvomaailma on rikollinen tai lapsen kehityksen kannalta vahingollinen. Lapset mielellään mahdollisimman aikaisin huostaan, jotta heidän päätään ei ehditä myrkyttää verikoston opettamisella, pikkurikollisuuteen kasvattamisella (mustalaislapsethan ovat toisinaan olleet äitinsä mukana kun äiti pöllii kaupasta tavaroita) ja valkolaisten halveksimisella.

Kaikki erivapaudet kuten verikoston huomioiminen mustalaisten asuttamisessa vuokra-asuntoihin pitää lopettaa, samoin mustalaishameiden maksaminen. Mustalaishame tms. ei saa myöskään olla este työn vastaanottamiselle: jos työtön mustalaisnainen kieltäytyy hänelle tarjotusta työstä hameensa takia, niin sitten tukiin leikkaus kuten muillakin. Mikään asustepelleily ei nykypäivään kuulu, varsinkaan kun kyse ei ole mistään ikiaikaisesta perinteestä: mustalaisilla oli Suomessa samanlaiset vaatteet kuin valtaväestölläkin pitkälti 1900-luvun alkupuoleen asti, ja mustalaisnaisten hameet ovat paisuneet nykyisenlaisiksi lähinnä viimeisen 60 vuoden ajan. Ei ole kyse mistään tuhatvuotisesta kulttuuriperinteestä.

Jos tarvitaan positiivisia esimerkkejä mustalaiskulttuurista, niin edellämainitut Friman, Lumberg, kirjailija Veijo Baltzar sekä Remu Aaltonen kehiin esimerkeiksi ja osoituksiksi siitä, että ei ole mustalaiselta mikään ongelma olla työtä tekevä, opiskellut ja/tai taiteellisesti lahjakas ihminen joka sopeutuu valtaväestöön ja jota valtaväestö vastavuoroisesti arvostaa. Sen sijaan SDP-Mirandat ja muut rahaa ja etuoikeuksia vaativat mustalaiskulttuurin pimeiden puolien vaalijat pitäisi saada pois "erityisasiantuntijan" asemasta ja pois vaikeuttamasta sekä kanssamustalaistensa että valtaväestön tulevaisuutta.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Jos tarvitaan positiivisia esimerkkejä mustalaiskulttuurista, niin edellämainitut Friman, Lumberg, kirjailija Veijo Baltzar sekä Remu Aaltonen kehiin esimerkeiksi ja osoituksiksi siitä, että ei ole mustalaiselta mikään ongelma olla työtä tekevä, opiskellut ja/tai taiteellisesti lahjakas ihminen joka sopeutuu valtaväestöön ja jota valtaväestö vastavuoroisesti arvostaa.

Eivät kyseiset henkilöt ole mielestäni mitään postiivisia esimerkkejä mustalaiskulttuurista, vaan positiivisia poikkeuksia, jotka ovat irtautuneet kulttuuristaan. Remu tosin ei taida olla kuin puolimanne, noin geneettisessä mielessä. Ja linnakundi hänkin.

Yksilötaso vs suurten populaatioiden käsittely, siihen tämä aina jossain vaiheessa menee. 95% pilaa lopun 5 prossan maineen jne.

Neutraali ja ketään loukkaamaton esimerkki: Se, että näkee joskus miestä pidemmän naisen, ei tarkoita, etteikö naiset olisi keskimäärin selvästi lyhyempiä kuin miehet.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pöllii. Ja tekee ihan kaikkea muutakin. Vai mistä luulet heimosodille aiheet löytyvän?

Uudessa NYT-liitteessä (pe 3.2.2012) oli hyvä mustalaiskulttuurin hienouksia sivuava artikkeli, jossa käsiteltiin suomalaista nyrkkeilijälupausta Matti Kootaa. Matinhan MM-kisahaaveet murskautuivat, kun hän sattui olemaan ravintolassa, jonne tuli viisikymppinen manne. Mannehan veti sitten aseen esiin ja ampui toisen mannen hengiltä. Samalla toki luodit sinkoilivat mihin sattuivat kun mies tulitti. Yksi luoti osui Kootan jalkapöytään ja murskasi siitä luut. Oli ihme, ettei kukaan muu kuollut. Manneteloituksen syy? No totta kai verikosto: uhriksi joutunut manne oli aikoinaan murhannut ampujan isän ja päässyt sitten aikanaan vapaaksi. Verikostohan pitää toki hoitaa, joten ei kun sitten teloitusreissulle sivullisista välittämättä. Siinä ei maailma toki mitään menettänyt, kun yksi entinen murhaajaromani pääsi hengestään toisen samanmoisen käsittelyssä, mutta Matti Kootan MM-kisareissu jäi haaveeksi, ja hyvä oli, ettei jäänyt koko ura.

Myös uudessa Alibissa (2/2012) oli artikkeli, jossa ilmeni konkreettisesti, kuinka hyvin mustalaiset "kunnioittavat vanhuksia". Kolme nuorehkoa mustalaista (1992 syntynyt opiskelija, 1984 syntynyt eläkeläinen ja 70-luvulla syntynyt "ravivalmentaja") olivat ryöstäneet vanhuksia näiden asunnoissa. Esillä oli erittäin brutaali tapaus, jossa mannet olivat tunkeutuneet vanhuspariskunnan taloon näiden ollessa sisällä, pahoinpidelleet näitä raa'asti, sitoneet ja jättäneet verissään lojumaan asuntoon. Samalla oli toki pöllitty kaikki ja yritetty pakottaa vanhuksia kertomaan pankkikorttiensa tunnusluvut. Vanhukset lojuivat tuntikausia sidottuina, heidän onnekseen heidät sitten löydettiin ennen kuin henki ehti lähteä.

Että tämmöistä "vanhusten kunnioitusta" oikein koko kulttuurin mitalta. Hienoa ja arvokasta kulttuuriperimää. Toki sitä suomalaisetkin rikolliset voivat vanhuksia ryöstää, mutta he eivät sentään valehtele kunnioittavansa vanhuksia kulttuurissaan tai vaadi tämän kulttuurin ylläpitämistä rasismisyytöksien avulla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eivät kyseiset esimerkit ole mielestäni mitään postiivisia esimerkkejä mustalaiskulttuurista, vaan positiivisia poikkeuksia, jotka ovat irtautuneet kulttuuristaan. Remu tosin ei taida olla kuin puolimanne, noin geneettisessä mielessä. Ja linnakundi hänkin.

Yksilötaso vs suurten populaatioiden käsittely, siihen tämä aina jossain vaiheessa menee. 95% pilaa lopun 5 prossan maineen jne.

Aiemmissa teksteissäni jo mainitsinkin, etten pidä mustalaiskulttuuria kulttuurina sen enempää kuin rikollisten liivijengienkään touhut ovat "kulttuuria". Ehkä olisin voinut käyttää selvyyden vuoksi ilmaisua "positiivisia esimerkkejä romanitaustaisista henkilöistä", jotta ero olisi tullut paremmin selväksi. Raikku Friman on oikein positiivinen esimerkki, joka on hylännyt sekä uskovaisen lahkolaisuuden että kritisoinut mustalaiskulttuurin ominaisuuksia. Ja Raikku vieläpä vetääkin hienosti, vaikken iskelmän ystävä muuten olekaan.

Romanitaustaisia yksilöitä vastaan minulla ei ole mitään, jos he eivät noudata mustalaiskulttuurinsa perinteitä eli rikollisuutta, työn/opiskelun vieroksumista ja erityisaseman vaatimista. Geneettisesti minulla on vielä vähemmän ihmisiä vastaan, koska kyse ei ole suinkaan mistään rotuopista tai rasismista vaan rikollisjengi/lahkolaismentaliteetilla toimivasta heimolaiskulttuurista, jota tulisi tietoisesti yhteiskunnan toimesta laimentaa ja lantrata kunnes se sekoittuisi valtaväestön kulttuuriin ja jäljelle jäisivät korkeintaan pari harmitonta ominaispiirrettä kuten viehtymys raveissa käymiseen ja taipumus ostaa mersuja. Ihan sama, onko joku "täysmanne", "puolimanne" tai mikälie-manne geneettisesti, ei niitä rikoksia tehdä ja töitä vieroksuta DNA-ketjujen perusteella.

Remu on toki linnakundi, se on selvä. Ja vanha huumeidenkäyttäjä. Mutta Remu on ensisijaisesti rokkari, eikä ole elämäntyyliltään edustanut mitään kansallispukumeininkiä koskaan. Rokkarien traditioihin päihteiden käyttö ja raju elämäntyyli sen sijaan on monesti kuulunut. Eipä kaman käytössäkään mitään puolusteltavaa ole, mutta rokkarit eivät sentään perustele ylilyöntejään "kulttuurilla" tai väitä joutuvansa rokkareihin kohdistuvan rasismin kohteeksi, jos tuomio jostain asiasta tulee.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Geneettisesti minulla on vielä vähemmän ihmisiä vastaan, koska kyse ei ole suinkaan mistään rotuopista tai rasismista vaan rikollisjengi/lahkolaismentaliteetilla vaan rikollisjengi/lahkolaismentaliteetilla toimivasta heimolaiskulttuurista, jota tulisi tietoisesti yhteiskunnan toimesta laimentaa ja lantrata kunnes se sekoittuisi valtaväestön kulttuuriin ja jäljelle jäisivät korkeintaan pari harmitonta ominaispiirrettä kuten viehtymys raveissa käymiseen ja taipumus ostaa mersuja.

Ei se kovin oleellista olekaan miksi mustalaiset käyttäytyvät kuin mustalaiset, jos lopputulos on joka tapauksessa mikä on. On vain hyvin vaikea keksiä mitään keinoa "laimentaa ja lantrata" ihmisiä sellaiseksi mitä he eivät ole. Minusta aika epäinhimmillinen ajatus. Siksi olisi parempi, että ihmiset saisivat elää omanlaista elämäänsä omanlaisissa paikoissaan. Mutta eipä siihenkään taida keinoja löytyä, koska mustalaisvaltiota ei oikein maailmasta löydy, eikä ilmeisesti ole halua tai mahdollisuutta sellaista perustaa.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Mutta eipä siihenkään taida keinoja löytyä, koska mustalaisvaltiota ei oikein maailmasta löydy, eikä ilmeisesti ole halua tai mahdollisuutta sellaista perustaa.
Perkele, sain idean! Onko joku muu miettinyt, miten Ahvenanmaa saataisiin hyötykäyttöön? Sieltä natiivit Ruotsiin vaihdossa sikäläisiin manneihin, molempien maiden mannet Oolantiin ja piikkilankaa ympärille. Yhdyskuntapalvelun suorittajat sitten veneisiin saaren ympärille vahtimaan, konepistoolit tanassa.
 
K

kiwipilot

Perkele, sain idean! Onko joku muu miettinyt, miten Ahvenanmaa saataisiin hyötykäyttöön? Sieltä natiivit Ruotsiin vaihdossa sikäläisiin manneihin, molempien maiden mannet Oolantiin ja piikkilankaa ympärille. Yhdyskuntapalvelun suorittajat sitten veneisiin saaren ympärille vahtimaan, konepistoolit tanassa.

+1. Paras idea pitkään aikaan Ålandia koskien. Toisaalta, siinä menisi hyvät hauestusvedet kertalaakista. Äh, aivan sama; hyvän asian vuoksi joutaa mennäkin.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Perkele, sain idean! Onko joku muu miettinyt, miten Ahvenanmaa saataisiin hyötykäyttöön? Sieltä natiivit Ruotsiin vaihdossa sikäläisiin manneihin, molempien maiden mannet Oolantiin ja piikkilankaa ympärille. Yhdyskuntapalvelun suorittajat sitten veneisiin saaren ympärille vahtimaan, konepistoolit tanassa.

No minusta autonomista mustalaisaluetta voi miettiä semivakavasti, mutta tuo nyt ei ole sellainen. Ahvenanmaalaiset eivät pitäisi ideastasi, koska alue on perinteiltään ensisijaisesti ahvenanmaalainen, eikä ruotsalainen saati suomalainen. Kaupallisessa hyötykäytössäkin alue on, tosin ei niinkään saaren ulkopuolisille. "Siirretään ongelmapopulaatio X Ahvenanmaalle" -vitsit ovat minusta kehnoja, vaikka mielellään möisin tuon veroilla sluibailevan saaren Ruotsin valtiolle hyvään hintaan - olettaen, että åålantilaiset ja suomalaiset itse enemmistöllä hyväksyisivät ajatuksen.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
+1. Paras idea pitkään aikaan Ålandia koskien. Toisaalta, siinä menisi hyvät hauestusvedet kertalaakista. Äh, aivan sama; hyvän asian vuoksi joutaa mennäkin.

En usko, että tämä kalastusvesiin vaikuttaisi. Sinne vaan kalastelemaan ja jollain sivusaarella voi sitten pysähtyä kusella.

Muissa maissahan mustalaisilla ei ole tällaista "kansallispuku" pakkoa ja käsittääkseni tämä on Suomalaisten romaanien ja ehkä Ruotsalaistenkin tapa. Mutta tuon hameen tarkoitushan ei ole muuta kuin kantaa kamaa ilmaiseksi kaupasta hakoineen ja salataskuineen. Musta Nuoli on asian ytimessä. Ja Swearengen lainaus Musta Nuolen laimentamiskommenttiin on väärä. Tarkoitushan ei olisi laimentaa ihmisiä sinänsä vaan ensisijaisesti tätä "mukakulttuuria".
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei se kovin oleellista olekaan miksi mustalaiset käyttäytyvät kuin mustalaiset, jos lopputulos on joka tapauksessa mikä on. On vain hyvin vaikea keksiä mitään keinoa "laimentaa ja lantrata" ihmisiä sellaiseksi mitä he eivät ole. Minusta aika epäinhimmillinen ajatus. Siksi olisi parempi, että ihmiset saisivat elää omanlaista elämäänsä omanlaisissa paikoissaan. Mutta eipä siihenkään taida keinoja löytyä, koska mustalaisvaltiota ei oikein maailmasta löydy, eikä ilmeisesti ole halua tai mahdollisuutta sellaista perustaa.

Minusta on hyvinkin oleellista, miksi mikäkin ryhmä käyttäytyy milläkin tavalla. Ei se ole kiveen kirjoitettu, että mustalaisten pitää käyttäytyä tietyllä tavalla. Suomen mustalaistenkin elämäntavat, pukeutumisnormit ja muut ovat kokeneet muutoksia sekä sisäisistä että ulkoisista syistä. Ne voivat kokea niitä jatkossakin, mutta muutoksia ei tapahdu niin kauan kuin yhteiskunta jatkaa nykyisenlaista pelleilyä ja sallii tietyt käytösnormit sekä vieläpä rahoittaa nykylinjan jatkumista.

Epäinhimillistä olisi joku rodunjalostus tai muu vastaava epätieteellisen rasistinen höpönlöpö, mutta erityisesti suht pienten heimo/lahkoyhteisöjen epäsosiaalinen ja muulle yhteiskunnalle vieras käytös (kutsutaan sitä nyt vaikka kulttuuriksi) on mahdollista muuttaa ainakin tiettyyn pisteeseen asti. Kuten mitä tahansa epäsosiaalista ongelmakäytöstä niin myöskään perinteistä "mannekulttuuria" ei pitäisi tieten tahtoen lietsoa, sallia tai tekohengittää valtaväestön varoilla ja suostumuksella.

"Laimentaminen ja lantraaminen" jos mikä olisi inhimillistä, sillä siinä ideana olisi pyrkiä aktiivisesti laimentamaan mustalaisperinteiden pimeää puolta ja sekoittamaan mustalaiskulttuuria valtaväestön normeihin kunnes lopputuloksena olisi lähinnä nostalginen perinne, jossa mustalaiset kävisivät töissä ja opiskelisivat kuten muutkin, mutta saattaisivat välillä pitää näyttäviä koruja tai hameita juhlatilaisuuksissa ja kenties kävisivät muuta väestöä tiheämmin raveissa.

Yleensä tämäntapainen reaktio syntyy jos väestönosan koulutustaso nousee ja perheissä halutaan olla osa yhteiskuntaa, ei sen ulkopuolella olevaa paarialuokkaa. Mutta tätä reaktiota ei synny, jos yhteiskunta ja sen ns. hyysääjät haluavat aktiivisesti tukea ja ylläpitää vanhoja käytäntöjä sen sijaan, että yhteiskunta kannustaisi muutokseen. Miksipä sitä edes viitsisi yrittää ahkeroida tai ponnistella, kun heittäytymällä traditioiden valtaan pääsee helpommalla?

(Toki tämä lainalaisuus koskee muitakin kuin mustalaisia, eli Suomessahan on jo nyt tietty ryhmittymä ja sukupolvi, jolle tuet ja edut tulevat automaattisesti eikä töihin/opiskelemaan viitsitä mennä. Saman syrjäytyneen porukan keskuudessa tehdään myös rikoksia, koska eipä niistäkään mitään tuomiota pahemmin seuraa, ei ainakaan esim. myymälävarkauksista. Tästä valkoisesta roskaväestä on tulossa mustalaisten seuraksi samanmoinen ongelma: he vain eivät voi vedota kulttuuritraditioihin, joten vastaava tekosyy puuttuu.)

Ei ihmisten tarvitse antaa elää "omanlaistaan elämää" mikäli tämä omanlainen elämä loukkaa muiden ihmisten omanlaista elämää ja perusoikeuksia kuten ruumiillista koskemattomuutta, oikeutta olla tulematta ryöstetyksi tai oikeutta olla kustantamatta mustalaishameiden kaltaisia rikoksentekovälineitä. Muuten saa jokainen tehdä mitä haluaa, kunhan ei vahingoita tai vaaranna muita. Perinteitä ja traditioita saa toki kaikilla olla, jos ne ovat luokkaa "jouluna pitää olla joulukuusi" eivätkä luokkaa "uhratkaamme Odinille ihmisuhri talvipäivänseisauksena". Harmittomat pikku ominaispiirteet ovat eri asia kuin verikostojen ja ryöstelyiden kaltaiset käytännöt.

Olisihan se kaunis ajatus, että olisi "mustalaisvaltio", jossa kaikki maailman mustalaiset viettäisivät keskenään mustalaiselämää ja hoitaisivat oman valtionsa asiat, mutta ei sellainen toteudu. Se mustalaisvaltio on Suomen valtion sisällä ja siitä koituvat ongelmat ovat Suomen kansalaisten ongelmia. Silloin kansalaisten enemmistöllä on myös oikeus vaatia, että he saavat elää yhteiskunnassa jossa tietty porukka ei saa elää täysin siivellä ja syyllistyä muuta väestöä räikeästi enemmän rikoksiin vain sen takia koska "kulttuuri" ja koska "rasismi".
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Hyvä, että sinulla nimim. MustaNuoli positiivista uskoa riittää. Minusta kaikki merkit kyllä viittaavat siihen, että mustalaiset eivät miksikään muutu, mutta yhteiskunta voisi olla tukematta heidän omituisia tapojaan. Eli tuosta jälkimmäisestä olemme ihan samaa mieltä. Mistään rodunjalostuksesta on turha mitään vihjailla, koska ei paskasta saa kermaleivosta. En siis kannata "rodunjalostusta".

Ja asiat kuten varastamiseen tarkoitettujen mustalaishameiden lahjoittamisen lopettaminen pitäisi olla itsestäänselvää. Tuollaisista varmaan suurin osa samaa mieltä on koko ajan ollutkin.
 

Vaakunanaama

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä, että sinulla nimim. MustaNuoli positiivista uskoa riittää. Minusta kaikki merkit kyllä viittaavat siihen, että mustalaiset eivät miksikään muutu, mutta yhteiskunta voisi olla tukematta heidän omituisia tapojaan. Eli tuosta jälkimmäisestä olemme ihan samaa mieltä. Mistään rodunjalostuksesta on turha mitään vihjailla, koska ei paskasta saa kermaleivosta. En siis kannata "rodunjalostusta".

Täysin totta. Humaani vaihtoehto mustalaisongelman hillitsemiseksi olisi synnytyslaitoksella keskuuteemme putkahtavien pikku nappisilmien kastrointi. En usko, että ratkaisu olisi edes kovin kallis. Myönnän toki, että kyseinen temppu kantaisi hedelmää vasta ajan kuluessa, mutta eihän niitä kaasuttaakaan voi. Eihän?

Tietenkin neuvostoliitto, jossa olemme jäseninä, ei tällaista menettelyä välttämättä katselisi hyvällä. Pienet uhkasakot eivät kuitenkaan haittaisi, kun ajattelee pidemmän aikavälin säästöjä esimerkiksi sadan vuoden säteellä.

Annetaan samalla mustalaisille piikkilangalla rajattu autonominen alue jostain syvältä pohjoisesta. Rakentakoon itselleen infrastruktuurin tyhjästä, kuten inkeriläiset aikanaan siperiassa.

He haluavat elää yhteiskuntamme ulkopuolisina loisina, joten antakaamme heidän rakentaa oma onnelansa vaikkapa inariin siksi aikaa, että häviäisivät sukupuuttoon.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Neuvokas Siwan myyjä telkesi varasjoukon kaupan sisälle - kolme etsintäkuulutettua paljastui, uutisoi Aamulehti. Juttu ilmesty alunperin Pirkkalainen -lehdessä 23.11.2011.

Yhden seurueen jäsenen vaatteista paljastui 15 kahvipakettia. Poliisin tarkisti porukan auton ja löysi sieltä toistasataa pakettia ABC-asemilta varastettua Juhlamokkaa.

Uutisessa ei viitata edes etäisesti varkaiden etniseen taustaan. Ei puhuttu mitään hameista eikä edes kerrottu oliko kansallispukuja. Jokainen voi tietysti päätellä keskenään, millaisiin vaatteisiin voi ylipäätään kietaista 15 pakettia kahvetta.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Uutisessa ei viitata edes etäisesti varkaiden etniseen taustaan.

Iltasanomissa on myös juttu, joka on tehty "varasteluhameesta". Edelleenkään ei viittausta kuka tällaisia "varasteluhameita" käyttää, joskaan se ei varmaan jää kenellekään epäselväksi, eli positiivista oli edes se, että tällainen juttu tehtiin.

Linkki IS:n uutiseen: Hameen - katso havainnekuva - Ilta-Sanomat

Edit: Ja havainnekuvassa hameenkantajana on kansantansseja harrastava "sisar hento valkoinen".
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Uutisessa ei viitata edes etäisesti varkaiden etniseen taustaan.
Ei muuten viitattu aikoinaan siinäkään Iltiksen uutisessa, joka kertoi petoksella hankituista parista-kolmestasadasta tuhannesta markasta. Tämä oli 90-luvulla muistaakseni. Kuitenkin muistettiin mainita, että rahoilla oli hankittu Mersu ja loput oli käytetty nahkatakkeihin sekä hevosurheiluun.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ei muuten viitattu aikoinaan siinäkään Iltiksen uutisessa, joka kertoi petoksella hankituista parista-kolmestasadasta tuhannesta markasta. Tämä oli 90-luvulla muistaakseni. Kuitenkin muistettiin mainita, että rahoilla oli hankittu Mersu ja loput oli käytetty nahkatakkeihin sekä hevosurheiluun.
Kaikkea sitä tulee vaaleahapsisen kantasuomalaisen mieleen.

Rikosuutisissa voisi ilmoittaa ainakin rikoksesta epäiltyjen ammatit, vaikka etnistä taustaa ei kerrottaisikaan. Näinhän joskus toimitaankin. Siinä missä epäillyn kerrotaan olevan maanviljelijä tai toimitusjohtaja, olisi tasapuolista kertoa jos epäilty on 21-vuotias työtön hevosmies tai eläkkeellä oleva 22-vuotias entinen muusikko.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Rikosuutisissa voisi ilmoittaa ainakin rikoksesta epäiltyjen ammatit, vaikka etnistä taustaa ei kerrottaisikaan. Näinhän joskus toimitaankin. Siinä missä epäillyn kerrotaan olevan maanviljelijä tai toimitusjohtaja, olisi tasapuolista kertoa jos epäilty on 21-vuotias työtön hevosmies tai eläkkeellä oleva 22-vuotias entinen muusikko.
Onhan niitä ollutkin. Muistan nähneeni useammankin pikku-uutisen, joissa puukotukseen tms. on syyllistynyt "18(19/20...)-vuotias eläkeläinen".
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Onhan niitä ollutkin. Muistan nähneeni useammankin pikku-uutisen, joissa puukotukseen tms. on syyllistynyt "18(19/20...)-vuotias eläkeläinen".
...sillä aikaa kun epäillyn 19-vuotias työtön tyttöystävä ja tämän äiti sekä täti ja tädin lapset pyrkivät sisään viereiseen asuntoon saadakseen lasillisen vettä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ei muuten viitattu aikoinaan siinäkään Iltiksen uutisessa, joka kertoi petoksella hankituista parista-kolmestasadasta tuhannesta markasta. Tämä oli 90-luvulla muistaakseni. Kuitenkin muistettiin mainita, että rahoilla oli hankittu Mersu ja loput oli käytetty nahkatakkeihin sekä hevosurheiluun.

Kyllä ja taaskaan ei sinänsä jää epäselväksi kenellekään, keitä nämä mersuja ja nahkatakkeja ostelevat hevoskauppiaat ovat.

Silti vaikka noista monesti pystyy helposti päättelemään, minkä taustaisia kukin on, niin ärsyttävää uutisointia kun ei voida kertoa henkilön taustoista mitään. Rikoksen tekijöistä esitellään seuraavia kuvauksia. Suomalainen mies-, suomalainen nainen-, mies-, nuori mies-, nuori nainen-, kaikkien seurakuntien työntekijät vaikka jäisivät näpistyksestä kiinni-, rasistit-, natsit-, skinit-, moottoripyöräjengiläiset-, jengiläiset-, opettaja-, poliisi-, haudankaivaja jne. Eli suomalais nimitystä käytetään, joskus tietyn ammattialan nimitystä käytetään, joitain rikollisryhmiä käytetään jos ovat suomalaisia ja joissain tapauksissa ulkomaalaistaustainen tulee esiin, mutta tämä on erittäin harvinaista uutisointia. Käytännössä ainoa ulkomaalainen kansallisuus tai etninen ryhmittymä, josta puhutaan ja se on hyvä, on Romanialaiskerjäläiset, mutta heistäkin ainoastaan kerjäystapauksissa ei vaikka mökkiryöstöjen yhteydessä. Tämäkin varmaan poistuu ja ruvetaan käyttämään ainoastaan nimikettä kerjäläiset tai kerjäläismummot.

Sen lisäksi, jos todella vakava rikos on kyseessä, saatetaan mainita Viron, Venäjän huumekaupasta tai Prisman ampumatapauksessa ja tampereen ravintola poltossa saatiin kuin saatiinkin vähän kansallisuuksia esille. Juuri tämän takia kun faktoja ei uutisoinnissa kerrota kuten ne kuuluu, tulee sitten näitä Päivi Lipposmaisia rasisti syytös ylilyöntejä.

Kuitenkin keskustelupalstoilta nämä oikeat tekijät yleensä selviää, jos ei itse uutisesta ja tämä mielestäni vain lisää vihaa, katkeruutta ja epätietoisuutta suomalaisten mielissä ulkomaalaisia sekä päättäjiä kohtaan.

Tämän lisäksi, tulisi tilastokeskuksen ja poliisin tiedottaa paremmin eri kansallisuuksien tekemistä rikoksista ja faktat kunnolla esiin, jolloin näistä asioista päättävät henkilöt eivät voisi puhua paskaa näistä asiosta sekä hyysätä vapaasti, sillä yleinen paine heitä kohtaan kasvaisi. Silti, tätä ei tule tapahtumaan niin kauan kuin päättäjät ja median edustajat ovat tätä viher-vasemmisto hysääjä osastoa. Eli ei tule tapahtumaan, ikävä kyllä.
 
Viimeksi muokattu:

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Tämä menee jo hieman off topic, mutta Silloin kun uutisessa mainitaan "Nuorukainen"... on suorittava taho jo mielestäni selvillä. Voi kunpa suomessa olisi poliittisesti vapaa media joka saisi arvostetun statuksen.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Onkohan asialla ollut jälleen yhteiskuntamme ylpeydet. Tuntomerkeissä mainittiin molempien ryöstäjien käyttäneen tummia kulmahousuja sekä toisen tallustaneen huomiota herättävän kiiltävissä korkeavartisissa nahkasaappaissa. Linkki Iltalehden uutiseen ryöstöstä
Ah, kuinka mahtavaa onkaan Suomen median sensuuri.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onkohan asialla ollut jälleen yhteiskuntamme ylpeydet. Tuntomerkeissä mainittiin molempien ryöstäjien käyttäneen tummia kulmahousuja sekä toisen tallustaneen huomiota herättävän kiiltävissä korkeavartisissa nahkasaappaissa. Linkki Iltalehden uutiseen ryöstöstä
Ah, kuinka mahtavaa onkaan Suomen median sensuuri.

Eiköhän noi ole pesunkestäviä kulttuuri-ihmisiä. Onneksi jäivät kiinni samantien.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Eiköhän noi ole pesunkestäviä kulttuuri-ihmisiä. Onneksi jäivät kiinni samantien.

Todellakin onneksi jäivät kiinni. Tuossahan ei pitäisi selvitä enää sakoilla, termeistä luulisi löytyvän seuraavat sanat: pahoinpitely, vapaudenriisto, omaisuuden haltuunotto, laiton uhkaus ja ampuma-aserikos. Tuskin tuomioita julkaistaan isoilla otsikoilla, mutta luulisi sen verran kertyvän, etteivät mahdolliset ensikertalaisetkaan eivät heti huomenna heilu vapaana.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Todella rasistista linkittää kyseisiä yksittäistapauksia. Jätetään ne Homma-foorumille. Kuulin kerran mustalaisesta, joka valmisti rekisterikilpiä, eli eivät ne kaikki työtä vieroksuvia ole!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös