Rocky IV: Burning Heart – eli otteet kaukalossa 2015–2016

  • 257 518
  • 2 231

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät oli huonolla jalalla liikkeellä ja pelirohkeus tuotti liikaa tyhmiä virheitä. Toisaalta varmistelemalla peli ei myöskään kehity, ehkä valmennus on rohkaissut nuoria pelaajia pitämään kiekkoa. Ykkösketju joukkueesta puuttuu, Kiilholma pelaa itseään taas kuntoon ja Ben-Amor on täysin väärässä roolissa. Nuoriso ketju pelaa hyvin, mutta on liian suuressa roolissa, kolmosketjun peliaika pitäisi suorittamisen tuoreena.

Pelitavallisesti olen veron kanssa siinä samaa mieltä, että tilanteen tunnistaminen on vielä hakusessa. Kyllä Ässät pyrkii kiekollisena pelaamaan, turhat riskit ja virheet vaan ovat vielä ongelmana. Jämäkkyyttä ja selkeyttä kaipaan pelaamiseen. Taklauksia tuli ihan hyvin ja tunnettakin löytyi.

Täällä suolattiin jo Vance, vaikka joutui paikkailemaan Vuorisalon ja Viljasen virheitä. Mikäli esim. Uusitalo olisi tehnyt Viljasen tekemän virheen alivoimalla, hänet olisi teurastettu täällä.

TF:n tavoin näin tämän illan pelissä hyvänä sen, että tänään oltiin rohkeita ja tavoite oli selvästi pelata enemmän kiekollisena kuin aikaisemmissa peleissä, jossa vain odotettiin vastustajan mahdollista virhettä. Peli itsessään oli tietenkin täyttä kuraa, mutta siirtyminen pelkästä odottelusta ja pelin rikkomisesta aloitteellisempaan peliin on vaikea muutos, eikä sitä ole realistista tehdä yhdessä tai kahdessa pelissä. Lyhyellä tähtäimellä näin menetetään pisteitä, mutta pitkässä juoksussa pelin päällä oleminen on ainoa vaihtoehto.

Rockyn mielestä jalka oli huono, itse sanoisin TF:n tapaan, että tilanteita ei tunnistettu, vaan mentiin kuin varsat kevätlaitumella, kun valmennus oli ottanut käsijarrun pois päältä. Realismia on se, että erässä pystyy rakentamaan 3-4 rintamahyökkäystä omista ja samoin erässä on vain muutama paikka, jossa voidaan lähteä tosissaan karvaamaan. Hyvää oli se, että nyt kiekon lähelle pyrittiin samaan useampia pelaaja, joka mahdollistaa kiekon hallinnan riiston tai avauksen jälkeen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mutta tällä tyylillä kaudesta tulee todella raskas joka osapuolille. Hyökkäyspelaamisessa ei ole Padalla mitään järjellìstä sapluunaa.

Tästähän minäkin olen huolissani jo nyt, näin synkkiä pilviä muistan aivan äärimmäisen harvoin roikkuneen Ässien yllä. Ilmassa ovat kaikki merkit aivan katastrofaalisen tappiokierteen syntymiselle nyt vieraskiertueen aikana, ja sen jälkeen joukkueen on 10.10 henkisesti aivan hirvittävän vaikea luistella kotiyleisön eteen, upeasti uusittuun kotihalliin

Tämän päivän pelistä oli käytännössä kadonnut sekin hyvä mitä JYP- ja etenkin Lukko-pelissä oli: nyt ei oltu edes lähellä voittaa, ei ollut mitään mahdollisuuksia vaikka peli oli taas "näennäisen tasainen", koska numerot pysyivät siisteinä. Myös puolustuspäässä toimittiin ihmeellisesti, esimerkiksi pari kertaa oli tilanne jossa kaksi patapaitaa meni taklaamaan kulmassa olevaa kiekollista vastustajaa. Tämä kuitenkin luonnollisesti ehti pelaamaan kiekon itseltään pois, jolloin oman maalin eteen syntyi heti tilanne jossa oltiin alivoimaisia..

Suht tärkeä matsi perjantaina Kouvolassa. Siltä tuntuu just nyt.

Perjantai tulee olemaan kyllä hirvittävä: vastassa ehdottomasti liigan heikoin materiaali, ja millaisesta lähtökohdasta siihen peliin täytyy lähteä (ihan esimerkkinä: saatu aikaan yksi maali, ja sekin meni ihan tuurilla)? Ei kateeksi käy valmennusjohtoa kun siihen peliin yrittää joukkuetta valmistaa
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Perjantai tulee olemaan kyllä hirvittävä: vastassa ehdottomasti liigan heikoin materiaali

Tasoero Ässiin on kaventunut kovasti näiden loukkaantumisten takia + KooKoo hommasi vielä Eklundin puolustukseen sekä Hupin hyökkäykseen. Ässät oli jo harkkapelissä tiukoilla KooKoon kanssa (ratkesi jatkoilla) ja silloin oli mukana Masi ja Viitanen. Eli jos joku ässäläinen kuvittelee, että peliin voi lähteä takin napit levällään niin saattaa Kouvolassakin olla kylmä tuuli perjantaina...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Grattonin sopimuksen voisi katkaista try outin jälkeen, Ässillä on liikaa hänen tyylisiä pelaajia. Ben-Amor olisi tehokkaampi tuossa kolmosen laidassa pienemmällä peliajalla, puheet kovasta fysiikasta ei ainakaan tällä hetkellä realisoidu kentällä. Gratton teki hommansa Ilvestä vastaan ihan hyvin, mutta hän on sopimukseton ja väärän tyyppinen pelaaja, joten en tekisi hänen kanssaan sopimusta.

Sen lisäksi kokeilisin Lammikkoa sentterinä sen aikaa kun Kiilholma pelaa itseään kuntoon.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämän päivän plussat saa hyvin pelannut Bernard, asennetta osoittanut Lammikko, Wallin liigadebyytti sujui hyvin ja pelasi tuo Grattonkin ihan ok pelin. Lopun kavennusyrityksissä oli vääntämisen meininkiä, kyllä noinkin niitä maaleja tällä kaudella voidaan saada. Miinuksia antaisin Ben Amorille, lensi kuin lapanen Fageruddin taklauksesta, eikä muutenkaan edelleenkään vakuuta tuolla lupaamallaan asenteella, aika velttoa touhua, kuten myös ketjukaveri Kiilholmalta, jalka ei kyllä riitä, melkoisia dieseleitä molemmat. Kallela pelasi pirteämmin tuossa nelosessa, Saarelan kenttä hakee vieläkin, mutta uskon sitä tulosta vielä tulevan. Pala kerrallaan eteenpäin, tänään sentään tehtiin maali ja johdettiin ottelua. Tokan erän sähinä oli jees, se sekoitti Ilveksen peliä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Grattonin sopimuksen voisi katkaista try outin jälkeen, Ässillä on liikaa hänen tyylisiä pelaajia. Ben-Amor olisi tehokkaampi tuossa kolmosen laidassa pienemmällä peliajalla, puheet kovasta fysiikasta ei ainakaan tällä hetkellä realisoidu kentällä. Gratton teki hommansa Ilvestä vastaan ihan hyvin, mutta hän on sopimukseton ja väärän tyyppinen pelaaja, joten en tekisi hänen kanssaan sopimusta.


Ei kaksi tuon tyylistä pelaajaa vielä mitenkään liikaa ole. Kyllä siellä on muutama muu pelaaja, joista ei näytä olevan mitään hyötyä joukkueelle. Rosterissa pitää olla leveyttä myös sen jälkeen kun Kupru ja Masi palaavat riviin. Nähdäkseni Kallela joutaa pakkaamaan kamansa koeaikansa jälkeen tai viimeistään sitten kuin Masi ja Kupru palaavat riviin. On ihan siinä ja siinä tuoko Kallela mitään sellaista lisäarvoa jota ei toisi esim. Ahlgren tai Saha.

Näkisin sitten talvella ketjujen olevan jotakuinkin tätä luokkaa

Ojamäki - Kuparinen - Marjamäki
Lammikko - Saarela - Kärki
Hansen - Mullane - Gratton

SBA - Kilu - Huovinen

reservissä: Ahlgren, Saha, Ruotsalainen

Ryanin paluuseen en usko tämän(kään) kauden aikana. Kunhan on harjoittelevinaan joka toinen päivä ja nostaa palkkaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Ei kaksi tuon tyylistä pelaajaa vielä mitenkään liikaa ole. Kyllä siellä on muutama muu pelaaja, joista ei näytä olevan mitään hyötyä joukkueelle. Rosterissa pitää olla leveyttä myös sen jälkeen kun Kupru ja Masi palaavat riviin. Nähdäkseni Kallela joutaa pakkaamaan kamansa koeaikansa jälkeen tai viimeistään sitten kuin Masi ja Kupru palaavat riviin. On ihan siinä ja siinä tuoko Kallela mitään sellaista lisäarvoa jota ei toisi esim. Ahlgren tai Saha..
.

Olemme tässä eri mieltä, Ässät kaipaa enemmän taitoa kuin voimaa tällä hetkellä. Marjamäki ja Ben-Amor riittävät kyllä, Ässien on turha tuhlata kohtuu isoa palkkaa Grattonin kaltaiseen marginaalipelaajaan.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sitten kun Masi ja Kupru palaavat, saadaan ihan niin porilainen kenttä kuin olla ja voi, eli Marjamäki - Kuparinen - Lammikko. Kakkonen saisi olla edelleenkin Kärki - Saarela - Ojamäki, kolmonen pysyköön muodossa Gratton - Mullane - Hansen ja neloseen tuo aikaisemminkin ehdotettu SBA - Kiilholma - Huovinen/Kallela ja olisihan sitten vielä se Ryan, menisi tuohon Grattonin tilalle, jos ei täällä jatkossa ole.
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä peli oli Ässiltä kyllä hyvin energistä, vaikka liike ei ollutkaan tarpeeksi hyvää kahdessa erässä. Pelin alku ja kolmannen loppupuoli oli kohtalaisen hyvää. Hyökkäyspelaamisen suunnitelmallisuus ja järki pitkälti puuttui, mutta se ilme oli sähäkkä kuitenkin ja taistelua riitti. Ässien isot pojat osoitti ensimmäistä kertaa sähäkkyyttä kun Ilvekset haastoivat ja hieman jopa ärsytti vastustajan aikeet kun haastoivat, mutta kun annettiin takaisin, niin rupesi ilveksen kaverit vaan vetämään pelonsekaista naurua ikään kuin ihmetellen ässäpelaajien reagointia. Propsit mm. Grattonille asenteesta ja hermojen säilymisestä.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
1 tehty maali 3 ottelussa. Huh huh. Lohdutukseksi meille kaikille muistutan että ollaan kuitenkin kohdattu 3 liigan top6 maalivahtia vieraissa näin kauden avajaisiksi. Nythän tilanne muuttuu seuraavaan peliin aika radikaalisti. Vastaan tulee ennakkoon liigan heikoin jengi joka varustettu heikoimmalla veskarilla ja KooKoolla on kiitos SaiPan kotipaineet kovat perjantaina. Tämän päivän kolmas erä ja muutamilla pelaajilla välähtänyt taistelutahto antavat uskoa perjantaille. Otetaan siitä voitto niin voidaan hetki hengittää taas rauhassa. 10 pistettä 10 vieraspelistä on realistinen tavoite ja pitäisi meidät hyvin pudotuspelitaistelussa mukana.

Tänään oli positiivista myös se että päästiin kolmannessa erässä mukavasti paikoille. Se ei tämän päivän urakkaa helpottanut ettei saatu sekuntiakaan pelata ylivoimaa. Muutenkin taidettu pelata 3 pelissä vasta 3 kertaa ylivoimaa. Nyt sitä jalkaa liikkeelle jotta vastustaja joutuu rikkomaan enemmän. Kiekkoa täytyy saada myös enemmän mutta siinä kohtaa tuo materiaali taas tulee vastaa.
 

Kanki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Olemme tässä eri mieltä, Ässät kaipaa enemmän taitoa kuin voimaa tällä hetkellä. Marjamäki ja Ben-Amor riittävät kyllä, Ässien on turha tuhlata kohtuu isoa palkkaa Grattonin kaltaiseen marginaalipelaajaan.
Mistä päättelet että Gratton ottaa "kohtuu isoa" palkkaa? Minkä verran on "kohtuu iso"? Harvemminpa nuo "kohtuu isoa" palkkaa nauttivat ovat try-outilla syyskuussa... Jos siis tulkintani "kohtuu isosta" on edes vähän sinun tulkintasi suuntaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mistä päättelet että Gratton ottaa "kohtuu isoa" palkkaa? Minkä verran on "kohtuu iso"? Harvemminpa nuo "kohtuu isoa" palkkaa nauttivat ovat try-outilla syyskuussa...

En osaa sanoa tarkkaa palkkaa, mutta uskoisin sen olevan lähellä liigan keskipalkkaa. Kyse on kuitenkin roolipelaajasta, joka on pelannut KHL:ssä ja viime vuoden AHL mestari, joten en usko mihinkään junnupalkkoihin. Gratton saisi varmasti kolmen-neljänkympin sopimuksen AHL/ ECHL tasoltakin.
 

dorka

Jäsen
Vasta kaudenalku on avannut silmät materiialin heikkoudesta. Meno kentällä on aivan järkyttävää. Ässät ei luo edes maalinteon uhkaa. Ei meillä ole ykkös- eikä kakkoskenttää, meillä on joukkueellinen kolmosketjun tasoisia äijiä. Miten helvetissä tässä näin kävi? Kun katsoo nimilistaa, niin tuntuu absurdilta, että meillä oli vuosi sitten herroja nimeltään Elo, Lindell, Niemi ja Lähteenmäki. Joukkue on taitotasoltaan samaa luokkaa KooKoon kanssa, jollei jopa heikompi. Toivola varmaan vittuillakseen Rockylle kasasi ihan lapasen jengin.

Joten eiköhän pojat panna pillit pussiin, tämä kausi taisi sitten olla tässä, katsellaan uudestaan ensi syksynä.
 
Viimeksi muokattu:

Kanki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
En osaa sanoa tarkkaa palkkaa, mutta uskoisin sen olevan lähellä liigan keskipalkkaa. Kyse on kuitenkin roolipelaajasta, joka on pelannut KHL:ssä ja viime vuoden AHL mestari, joten en usko mihinkään junnupalkkoihin. Gratton saisi varmasti kolmen-neljänkympin sopimuksen AHL/ ECHL tasoltakin.
Eikös Gratton sanonut että haluaa näyttää osaavansa pelata, noissa sarjoissa hän ei olisi saanut sitä näyttöpaikkaa. Ja jos meriitit ovat enimmäkseen painimisessa niin tuskinpa ottaa 40k:ta enempää tästä kaudesta, jos nyt sopimusta saa. Toisaalta eräs lähde sanoi minulle että "se Grattoni pelaa iha markoil" joten tiedä näistä. Mutumutu...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
1 tehty maali 3 ottelussa. Huh huh. Lohdutukseksi meille kaikille muistutan että ollaan kuitenkin kohdattu 3 liigan top6 maalivahtia vieraissa näin kauden avajaisiksi. Nythän tilanne muuttuu seuraavaan peliin aika radikaalisti. Vastaan tulee ennakkoon liigan heikoin jengi joka varustettu heikoimmalla veskarilla ja KooKoolla on kiitos SaiPan kotipaineet kovat perjantaina. Tämän päivän kolmas erä ja muutamilla pelaajilla välähtänyt taistelutahto antavat uskoa perjantaille. Otetaan siitä voitto niin voidaan hetki hengittää taas rauhassa. 10 pistettä 10 vieraspelistä on realistinen tavoite ja pitäisi meidät hyvin pudotuspelitaistelussa mukana.


Urheilulehden erikoisasiantuntija Palomäen mukaan KooKoo katuu Järkkärin huonouteen....eikä asiat tästä Cloutierista juurikaan parane vaan mieluummin päin vastoin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mua kyllä häiritsi Rockyn eilisissä kommenteissa, että hänen mukaansa saatii ihan hyvin paikkoja, mutta ei saatu niistä sisään...

Henkilökohtaisesti en muista yhtä huonoa Ässä-joukkuetta nähneeni koskaan. Virran kaudella puhuttiin pelitavallisista asioista ja jopa vuosituhannen vaihteen synkkinä vuosina Ässillä oli yleensä 2-3 pelaajaa, jotka nostivat joukkueen taitotasoa. Siinä mielessä suhtaudun aika pessimistisesti siihen, että tästä noustaan, sillä pelitapaa voi toki aina kehittää, mutta Ässien materiaali näyttää olevan pahasti riittämätön tälle sarjatasolle.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Siinä mielessä suhtaudun aika pessimistisesti siihen, että tästä noustaan, sillä pelitapaa voi toki aina kehittää, mutta Ässien materiaali näyttää olevan pahasti riittämätön tälle sarjatasolle.

Ryan - Kuparinen - Marjamäki
Kallela - Mullane - Hansen
Kärki - Saarela - Ojamäki
Gratton - Kiilholma - SBA
Saha - Ahlgren - Huovinen

Marttinen - Viljanen
Vance - Vuorisalo
Uusitalo - Sammalkangas
Walli - Viitanen

Ahonen
Bernard

Mielestäni Ässien rosteri on lähtökohtaisesti saman tasoinen muiden säälipleijaripaikkaa tavoittelevien kanssa. Joukossa on monia loukkaantumisherkkiä pelaajia, joiden kohdalla riski on realisoitunut. Tosin Kuparisen veritulppa on sellainen sairaus, että sitä on vaikea ennustaa etukäteen.

Minua huolestuttaa eniten Rautakallion kärsivällisyys, sillä Nelosen haastattelussa esiintyi varsin kärsimättömän oloinen mies. Toivottavasti historia ei toista itseään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ryan - Kuparinen - Marjamäki
Kallela - Mullane - Hansen
Kärki - Saarela - Ojamäki
Gratton - Kiilholma - SBA
Saha - Ahlgren - Huovinen

Marttinen - Viljanen
Vance - Vuorisalo
Uusitalo - Sammalkangas
Walli - Viitanen

Ahonen
Bernard

Mielestäni Ässien rosteri on lähtökohtaisesti saman tasoinen muiden säälipleijaripaikkaa tavoittelevien kanssa. Joukossa on monia loukkaantumisherkkiä pelaajia, joiden kohdalla riski on realisoitunut. Tosin Kuparisen veritulppa on sellainen sairaus, että sitä on vaikea ennustaa etukäteen.

Minua huolestuttaa eniten Rautakallion kärsivällisyys, sillä Nelosen haastattelussa esiintyi varsin kärsimättömän oloinen mies. Toivottavasti historia ei toista itseään.

Olet tietysti siinä mielessä oikeassa, että teoriassa sairastuvan tyhjentyessä tilanne näyttää valoisammalta.

Mutta mikä lienee joukkueen henkinen tila ja ennen kaikkea sarjasijoitus siinä vaihessa kun (jos?) sairastupa tyhjentyy. Seuraava peli jumboksi povattua KooKoota vastaan on mielenkiintoinen, onnistuuko Ässät luomaan vähän enemmän paikkoja?

edit. ei mitenkään hirveän negatiivisena juttuna, mutta mielestäni nyt kolmen pelin perusteella tuo Ässien nuorisovitja ei ole vielä noussut ihan sille tasolle, missä me fanit sen toivoisimme vähintään olevan. Piste- ja maaliodotukset ovat asia sinällään, mutta kyllä mä olin vähän panoksia pistänyt sille, että nuoremme olisivat pystyneet vähän kokonaisvaltaisempaan peliin. Mutta tässä mielessä toki kausi on vasta alussa, heillä siis on aikaa parantaa.
 

Herra Perkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1 tehty maali 3 ottelussa. Huh huh. Lohdutukseksi meille kaikille muistutan että ollaan kuitenkin kohdattu 3 liigan top6 maalivahtia vieraissa näin kauden avajaisiksi. Nythän tilanne muuttuu seuraavaan peliin aika radikaalisti. Vastaan tulee ennakkoon liigan heikoin jengi joka varustettu heikoimmalla veskarilla ja KooKoolla on kiitos SaiPan kotipaineet kovat perjantaina. Tämän päivän kolmas erä ja muutamilla pelaajilla välähtänyt taistelutahto antavat uskoa perjantaille. Otetaan siitä voitto niin voidaan hetki hengittää taas rauhassa. 10 pistettä 10 vieraspelistä on realistinen tavoite ja pitäisi meidät hyvin pudotuspelitaistelussa mukana.

Tänään oli positiivista myös se että päästiin kolmannessa erässä mukavasti paikoille. Se ei tämän päivän urakkaa helpottanut ettei saatu sekuntiakaan pelata ylivoimaa. Muutenkin taidettu pelata 3 pelissä vasta 3 kertaa ylivoimaa. Nyt sitä jalkaa liikkeelle jotta vastustaja joutuu rikkomaan enemmän. Kiekkoa täytyy saada myös enemmän mutta siinä kohtaa tuo materiaali taas tulee vastaa.
Montako kunnollista maalipaikkaa meillä on ollut kun verrataan vastustajan paikkoihin?
Mielestäni eilenkin Ipalla oli ekassa ja tokassa erässä iso kasa paikkoja, joista olisivat voineet hyvin tehdä useammankin maalin lisää.
Ässillä oli kolmannen lopulla jokunen paikka, mutta kokonaisuudessa Ässät jäi mielestäni selvästi näissä maalipaikoissa.
Sama on ollut myös edellisissä peleissäkin.
Nyt maaliero on 6-1, joka juontaa mielestäni juurensa siitä, että meiltä on puuttunut laadukkaat maalipaikat eikä siitä että vastustajan molari on ollut liigan eliitiä.
Vaikea kuvitella, että tuo tilanne nyt kovin paljon erilainen olisi vaikka vastustajan maalilla olisi seisonut kuka tahansa liigajoukkueen ykkkösmolari.
Sitä vastoin meidän kassarit on pelannut hyvin ja pitänyt päästettyjen maalien määrän asiallisena.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...edit. ei mitenkään hirveän negatiivisena juttuna, mutta mielestäni nyt kolmen pelin perusteella tuo Ässien nuorisovitja ei ole vielä noussut ihan sille tasolle, missä me fanit sen toivoisimme vähintään olevan. Piste- ja maaliodotukset ovat asia sinällään, mutta kyllä mä olin vähän panoksia pistänyt sille, että nuoremme olisivat pystyneet vähän kokonaisvaltaisempaan peliin. Mutta tässä mielessä toki kausi on vasta alussa, heillä siis on aikaa parantaa.

Tässä tilanteessa odotukset varmasti kohoavat, kun vastuu on kasvanut liian suureksi. Ketju pystyi Ilves pelissä tuomaan kiekon rintamahyökkäyksellä sisään sen pari kertaa erässä ja loppu vaiheessa kuka tahansa heistä olisi voinut maalin tehdä paremmalla tuurilla. Hieman selkeyttä pelaamiseen, turhat leikkaamiset keskialueella pois, niin hyvä tulee.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Montako kunnollista maalipaikkaa meillä on ollut kun verrataan vastustajan paikkoihin?
Mielestäni eilenkin Ipalla oli ekassa ja tokassa erässä iso kasa paikkoja, joista olisivat voineet hyvin tehdä useammankin maalin lisää.
Ässillä oli kolmannen lopulla jokunen paikka, mutta kokonaisuudessa Ässät jäi mielestäni selvästi näissä maalipaikoissa.
Sama on ollut myös edellisissä peleissäkin.
Nyt maaliero on 6-1, joka juontaa mielestäni juurensa siitä, että meiltä on puuttunut laadukkaat maalipaikat eikä siitä että vastustajan molari on ollut liigan eliitiä.
Vaikea kuvitella, että tuo tilanne nyt kovin paljon erilainen olisi vaikka vastustajan maalilla olisi seisonut kuka tahansa liigajoukkueen ykkkösmolari.
Sitä vastoin meidän kassarit on pelannut hyvin ja pitänyt päästettyjen maalien määrän asiallisena.

Tässä on mielestäni asian ydin. Ässät ei edelleenkään pääse tekopaikkoihin ja se johtuu mielestäni syöttöjen heikkoudesta. Syötöt ovat lähinnä roiskaisuja sinne päin. Tämä puolestaan sotkee hyökkäysjärjestyksen ja rytmin, josta johtuen ajaudutaan ahtaaseen tilaan ja vedot lähtevät pienestä kulmasta eikä "ripareille", kun hyökkäysjärjestys ontuu eli miesten välit ovat liian suuret. Pahoittelen lauserakenteista, mutta tässä kiihtymyksessä ei kykene parempaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tässä tilanteessa odotukset varmasti kohoavat, kun vastuu on kasvanut liian suureksi. Ketju pystyi Ilves pelissä tuomaan kiekon rintamahyökkäyksellä sisään sen pari kertaa erässä ja loppu vaiheessa kuka tahansa heistä olisi voinut maalin tehdä paremmalla tuurilla. Hieman selkeyttä pelaamiseen, turhat leikkaamiset keskialueella pois, niin hyvä tulee.

Jep.

Lähinnä hain sitä, että tällä hetkellä joukkue kaipaa kipeästi joitain ylisuorittajia, tällaisiakin kuitenkin aina joukkueisiin ilmaantuu. Toistaiseksi sanoisin, että maalivahdit ovat olleet loistavia. Oma toiveeni lepää sen varassa, että nuorisovitja saisi paineista ja "vihreydestään" huolimatta otettua viittaa harteilleen.

Ainakin välitön vaatimus mahdollisissa ylivoimatilanteissa on se, että heille kiekolliseen peliin pystyvinä annetaan se ykkösylivoiman vastuu, ihan järjetöntä touhua tällä hetkellä.
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ikävää jos kausi on käytännössä pelattu jo uudistetun hallin avajaisiin mennessä. Tällä hetkellä Ässien pelissä pitäisi tapahtua ihmeitä, jotta 3 pisteen voittoihin venyttäisiin. Keltanokat on ajettu 1. ketjun suureen vastuuseen olosuhteiden pakosta. Ässissä ei ole peliä lukevia, taitavia pelaajia yhtään. Jengi on valitettavasti täysin mestistasoa. Tämä on käynyt selväksi jo ekoissa peleissä. Ässien fyysinen yliote näyttää tällä hetkellä vitsiltä, koska pommikoneosasto ei hitautensa ja huonon ajoituksen takia pääse edes paineistamaan. Harmittaa perkeleesti, koska kauden alkua on moni odottanut suurella innolla! Rockyn olemuksesta näkyi jo suuri huoli joukkueen kyvyttömyydestä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä on mielestäni asian ydin. Ässät ei edelleenkään pääse tekopaikkoihin ja se johtuu mielestäni syöttöjen heikkoudesta. Syötöt ovat lähinnä roiskaisuja sinne päin...

Mielestäni tämä on pelitavallinen juttu, pelaajilla on liikaa vastuuta tilanteen tunnistamisessa. Nykyisessä tilanteessa yksinkertaistaisin pelitapaa, vähemmän vaihtoehtoja, enemmän onnistumisia. Kun homma lähtee toimimaan, kehitetään pelitapaa seuraavalle portaalle.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
..Ässien materiaali näyttää olevan pahasti riittämätön tälle sarjatasolle.

Eipä niitä paikkoja kyllä pahemmin saatu..toisessakin erässä 1 ainut laukaus Padalta 10 min. kohdalla!

Mutta en yhdy näkemykseesi,että joukkue olìsi täysin riittämätön. Tietyn tyyppisiä pelaajia on toki joukkueessa liikaa ja he pelaavat väärissä rooleissa.

Taidokaat pelinrakentajat ja maalintekijät loistavat poissaolollaan kärkiketjujen osalta, mutta kyllä tuossa pelitavan sisäistämisessä ja sen valmennuksen taholta pelaajille myymisessä on myös ongelmia, hyökkäyksiin lähdöistä alkaen homma ei natsaa alkuunkaan.

Minä hajottaisin nuorisoketjun joko kokonaan tai sitten Ojamäki vain alemmaksi. Amerikkalaisista kokeneempaa kaveria, esim. Hansen Kärjen ja Saarelan laidalle tai sitten Gratton rouhimaan, vaikka melko yksipuoliselta kaverilta tuntuukin.

Jokatapauksessa ketjut uusiksì ja paluu aluksi ihan perusasioiden äärelle pelitavan osalta ja sitä kautta uusi startti kauteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös