RIP-ketju

  • 2 907 695
  • 11 696

Mr. Walker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Voi Donna, Donna!!!
I Feel Love oli ensimmäinen oikea discobiisi minkä kuulin. Love To Love sai hämmentyneen nuoren pojan punastuksiin. Bad Girls lisäsi vaikutelmaa ja Hot Stuff kruunasi kaiken.
Viimeksi mainittu on aina ollut meikäläisen discobiisilistan ykkösiä Sylvesterin Don't Stopin ohella.
Siellä se on Sylvesterkin jo taivaallisen discon peilipallon pyörteissä. Mahtaa olla bileet tänään.

R.I.P. Donna Summer.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ensimmäinen cd-levyni oli Donna Summerin ja Giorgio Moroderin Forever Dancing, jota kautta tutustuin Summeriin. Vaikka discomusiikki ei olekaan kovin lähellä sydäntäni, Donna on aina vuodesta 1992 lähtien kuulunut suosikkiartisteihini.

Lepää rauhassa, Donna Summer.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Musamaailma menettää nyt kovalla kädellä. Todellinen musiikkilegenda Robin Gibb Bee Gees-yhtyeestä menehtyi sunnuntaina hävittyään kovan taistelun syöpää vastaan. Veljeksistä enää yksi on jäljellä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Todellisia musiikin pioneereja lähti kaksi nopealla tahdilla ja vieläpä pääpiirteittäin samasta syystä. Rauhallista lepoa molemmille.
 

scholl

Jäsen
Ensimmäinen cd-levyni oli Donna Summerin ja Giorgio Moroderin Forever Dancing, jota kautta tutustuin Summeriin. Vaikka discomusiikki ei olekaan kovin lähellä sydäntäni, Donna on aina vuodesta 1992 lähtien kuulunut suosikkiartisteihini.

Lepää rauhassa, Donna Summer.

mikä on parempaa musiikkia kuin discomusiikki yökerhoja ajatellen? Discojahan ei enää olekaan. 20 vuotta sitten, kun oli ikää 18 vuotta ja pääsi pikkutakki päällä ravintoloihin niin silloin oli vielä discoja. Niissä soi hyvä musiikki. Nyt jos menee ulos niin siellä soi yleensä joku motherfucker-jumputus tai koneella tehty paska, ei ihme, että ihmiset vain dokaavat, kun ei voi mennä tanssilattialle. Ainoat mestat, missä enää voi mennä tanssilattialle, ovat jotkut SOB:n tyyliset klubit, joissa on latinomusiikkia, koska siinä on vielä rytmiä, mutta discomusiikki on tapettu ja discot samalla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kaikkien aikojen hienoin diskobiisi. Pötköttele rauhassa, Donna.

Jos näitä diskobiisejä haetaan niin Donnan biisi She Works Hard for the Money on neidon yksi parhaimmista...ja ehkä käytetyimmistä myöskin Hollywoodin teinileffoissa.

Kaikkien aikojen upein diskobiisi on kuitenkin ehdottomasti The Trammpsin "Disco Inferno". Linkki alla:

http://www.youtube.com/watch?v=-opY4qcidFk
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Summerilla oli muutamia hyviä biisejä. Itse nostaisin MacArthur Park-biisin, vaikka onkin alunperin ihan muista yhteyksistä. Bee Geesin Stayin' Alive on kuitenkin tuon aikakauden kovin biitin tahdissa etenevä klassikko. Tosin sitä ei ihan kaikilta osin voi discon alle pistää, sillä sehän on pohjimmiltaan vain hieman höystettyä mustien groovea. Upea bassokuvio. Bee Gees kyllä kärsi aina liikaa siitä disco-leimastaan, bändin menestysura kuitenkin kesti vaatimattomasti 1967-2001.

Vaikka tavallaan hieman lipsutaan aiheesta, niin onhan kyse sentään näistä edesmenneistä suuruuksista.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Topi Koistinen, 19v, Hyvinkään Tahko.

Sai surmansa viimeöisessä Hyvinkään ammuskelussa.

Lepää rauhassa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Aina kun surmatyön uhri saa "kasvot" se tuntuu pahalta. Osanotto kaikille asiaan liittyneille henkilöille.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Raffu. Olit meille nuorille silloin esimerkki, ja ystävä. Enää ei olla nuoria, hyvää matkaa. Pitkä matka on kuljettu Ratakadulta.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Yksi kaikkien aikojen parhaista on poissa...
Viina ilmeisesti vei lopulta tämänkin jätkän. R.I.P
 

kovalev

Jäsen
Krutoville on aina paikka minun all star -joukkueessani. Makarovin, Harlamovin, Homutovin ja kymmenien muiden legendojen ohella tyypillinen neukkutaiteilijan ruumiillistuma. Mutta kukaan muu ei saanut harhauttamista näyttämään niin yksinkertaiselta kuin Krutov - ei ennen Kovalevia.
Ja toisaalta Krutov oli ruumiinrakenteeseensa nähden käsittämättömän nopea.
Lepoja.
Videot jäävät elämään.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
No paskan möivät. Levot Krutoville, pala vanhaa punakonetta häipyy hautaan.

No voihan perse. Hieno mies, joka söi itsensä ulos NHL-kuvioista... Silti KLM-ketjun magia ei unohdu koskaan.
Krutovilla oli historian perspektiivissä heikko ajoitus, kaveri syntyi liian aikaisin. Tai vastaavasti Krutovin olisi suonut pääsevän taalajäille vuosia aiemmin. Sekään ei olisi taannut etteikö Vladimirilla olisi voinut karata IC käsistä, mutta olisipa parempikuntoisena ehtinyt tehdä taidoillaan hiukan tiliä.

Krutov oli häikäisevä harhauttaja ja huippuhieno mailataituri parhaimmillaan. Vastapainoksi myös vittumainen kanssapelaaja, jolle kaikenlaiset koiruudet ja turhautumiset eivät olleet vieraita, jos peli ei luistanut tai muuten miellyttänyt. Parhaimmillaan toki yksi aivan parhaista.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kiekkolegenda vladimir Krutov on poissa - Ilta-Sanomat
RIP Vladimir Krutov, todella ikävä uutinen.

Muistan vieläkin U20 MM-kisat Helsingissä 1980, kun Krutov oli Neuvostoliiton joukkueen tähtipelaaja. Suomi hävisi piinallisen tiukan pelin Neuvostoliitolle 1-2 ja Neuvostoliitto vei kultaa ja sinnikäs Suomi sai hopeamitalit. Olin katsomassa pelin paikanpäällä. Myös Lake Placidin Olympiakisoissa 1980 Krutov maalillaan oli kääntämässä Suomi-pelin, jota Suomi johti 2-1 3. erän puolivälin jälkeen, mutta taipui 2-4 häviöön Neuvostoliitolle, jossa oli silloin todella lennokas ja rakenteeltaan sopusuhtainen Vladimir Krutov. Krutov oli 1960-syntyneiden pelaajien yksi todellinen supertähti, vaikka jään ulkopuoliset ongelmat näkyivät Krutovin pelivireessä turhan aikaisin ja samoin ura NHL:ssä katkesi lyhyeen, kun vapaus ei sovi kaikille henkilöille. Lähes koko 1980-luvun Krutov oli tietysti tärkeä osa Krutov-Larionov-Makarov ketjua, eikä loiston hetket jääneet 1-2 kauteen.

Taas läksi yksi legenda turhan varhain pois ja synkkä hetki jääkiekon ystävälle Vladimir Krutovin kuolema.
 

scholl

Jäsen
Suorastaan vihasin Krutovia. Jos tuon ketjun piti tehdä maali niin toivoin aina, että Makarov teki, eikä Krutov. En tiedä, mitä hänessä oli niin vastenmielistä, mutta niinhän hän sitten lihosi, eikä pärjännyt länsimaissa. Taisi keitto maistua vähän liikaa, jos maksa teki tenän 52 vuotiaana. Tule joku Carl Danhammar mieleen. Säälihän se silti on. Loistava maalintekijä aikanaan, yksi parhaista, joten jotenkin hölmöä, että elämä jäi noin lyhyeksi. Ei tosin ollut ainoa lätkäpelaaja, jolle on noin käynyt. Ikävä uutinen siinä mielessä. Nyt ei voi enää missään legendojen peleissä laittaa ZSKA:n ykköskentällistä kasaan.
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
RIP visionääri Ray Bradbury. Fahrenheit 451:n sanoma on nykyään ajankohtaisempi kuin koskaan.

RIP Manuel Preciado, jalkapallovalmentaja. Ylen teksti-tv uutisoi miehen poismenosta lyhyesti sähkesivullaan. Luin sitten Preciadosta kertovan Wikipedia-artikkelin, ja hiljaiseksi veti; miehen vaimo kuoli vuonna 2002, tämän 15-vuotias poika kaksi vuotta myöhemmin, ja isä vuonna 2011. Preciado itse siirtyi paremmille pelikentille 54-vuotiaana, toimittuaan vain päivän Villarealin päävalmentajana. Levätköön rauhassa.

(Linkit ohjaavat Wikipediaan.)
 
Viimeksi muokattu:

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Katselin pari vuosikymmentä sinua työpaikkani ikkunasta. Taistelit urheasti täällä asfalttiviidakossa ja välillä olit tunkemassa jo ikkunastanikin sisään. Nyt se on loppu, kun miehet moottorisahoineen tekivät sinusta lopun. R.I.P sisäpihan jalava.

R.I.P myös Herb Reed. Molemmille soimaan Plattersien hieno "Smoke gets in your eyes".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös