Red Wingsien ottelut kaudella 02/03.

  • 16 841
  • 252

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kiitokset dana raportista. :) Dandenault tosiaan pelasi pitkästä aikaa hyökkääjänä Devereaux'n ja Williamsin kanssa, puolustuksessä väänsi Lids-Chelly-Bykov-Woolley-Wallin-Kuznetsov. Holmström ja Larionov olivat tällä kertaa syystä tai toisesta sivussa. Jason Woolley tuli Jiri Ficherin stuntiksi Buffalosta treidissä varausoikeutta vastaan. Miten tämä on voinut mennä sulta ohi? :)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kiitos Henkka! Kiva huomata että joskus omat huomiot korreloivat ympäröivät todellisuuden kanssa... Larionov ja Holmström olivat pois ruokamyrkytyksen takia. Ilmankos eivät kentällä oikein mitään esittäneetkään... Jos ruokamyrkytys on tullut paikasta jossa useampi pelaaja on syönyt, niin se selittäisi otteiden vaisuutta (toki jo muutaman runkopelaajan puuttuminenkin sitä tekee, joten pieni hätäni oli ennenaikaista).

Kun on näin kaukana kotoa ja vielä täällä jumalan selän takana ja lähes kehitysmaassa, missä gsm 900/1800 puhelinkaan ei toimi ja kaikki standardit ovat ihan kummallisia, niin ei ole ihmekkään ettei kaikkia uutisia kuule... ;=)
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kiitoksia Dana77 kattavista raporteista! Ei tarvitse Vladin ja Henkan enään kirjoitella raportteja matseista kun meillä on oma Detroit konsultti paikan päällä pääkallopaikalla. Vai mitä?

Yzermanin kuntoutuksessa sen verran että olin itse lukeneeni jostakin että mies harjoittelee jo täysia luistelutreenejä joukkueen kanssa. On aivan turha kuvitella että Yzerman istuisi VIP-aitiossa kaljaa kitaten, perunalastuja dipaten, naisia kipaten ja nauraa röhöttäen kännisten VIP vieraiden toilailuja. Ei vaikka mies itse ei aseta mitään tarkkaa aikataulua paluuseensa. Hän tekee kovasti töitä ja haluaa olla täydessä kunnossa kun tosipelit alkavat. Kaikki muistavat viime kauden näytöt yhdellä jalalla pelaten. Mihin mies terveenä ja nälkäisenä pystyykään? Steve taisi jossakin vaiheessa sanoa että jos kipu ei hellitä niin lopettaa. Itse en tähän usko. Steve Yzerman on taistelija ei mikään yökerhossa laukkaaja.

On mielenkiintoista nähdä että kun Yzerman palaa joukkueeseen niin kenen paikan hän vie? Tämä on liian aikaista spekulointia kun emme tiedä onko kukaan silloin sivussa esim. pitkän pelikiellon takia. Mutta Zeta se ei ainakaan ole. Miehen pirteät otteet jatkuvat matsista toiseen ja luottokin tulee mukavasti. Itse veikkaan että sivuun joutuu Larionov, Robitaille, Devereaux kolmikosta joku. Toisaalta kokemustahan tarvitaan playoffeissa aina. eli Larionov se ei ainakaan ole. Sillä en usko että mies jatkoi mahtavaa nhl uraansa pelkästään runkosarjapelien takia. Ja raatajia ei ole ikinä liikaa. Devereaux pelasi upeat playoffit viime kaudella Hullin ja Pavelin rinnalla. Toisaalta emme tiedä vaikka Robiteille kaupattaisiin johonkin pakkiin tai tappelijaan näin ollen ketään ei tarvisi pistää sivuun.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joo, tottakai se on sata kertaa parempi antaa miehen raportoida paikanpäältä. :)

Stevien palatessa Devereaux on todennäköisesti se joka joutuu sivuun, kausi ei ole lähtenyt häneltä kulkemaan vaikka harjoitusleiri ihan toista lupasikin. Toinen vaihtoehto on sitten Holmström, mutta hänenhuipputärkeä maskiroolinsa on kyllä pleijareissa semmoinen vara, että sitä ei kannata jättää käyttämättä.

Mutta loukkaantumisia on aina, joten peliaikaa varmasti kertyy muutamalle varamiehellekin pudotuspeleissä. Onhan nyt runkosarjassakin jouduttu nostamaan Williams ja Avery ylös ja vielä siirtämään Dandenaultkin väliaikaisesti hyökkääjäksi.

Tilanne näyttäisi ihan hyvältä sitten pleijarivaiheessa kun Fischerkin tulee kehiin, terve rosteri voisi olla tällaisilla ketjuilla:

Shanahan-Yzerman-Fedorov
Zetterberg-Datsyuk-Hull
Robitaille-Larionov-Holmström
Maltby-Draper-McCarty

Lidström-Dandenault
Fischer-Chelios
Woolley-Bykov

Aika tuttua kamaa viime keväästä, joten eiköhän noilla pärjää. ;)
 
Viimeksi muokattu:

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En oikein tiedä kumpaan keskusteluketjuun tämä kuuluu, mutta laitetaan tähän kun kyseessä on vastaus Henkalle.

Haluaisin laittaa vielä hieman maustetta soppaan kun on tullut seurattua melko tarkkaan jäällä esiintyneitä eri kombinaatioita (kiitos Gerryn Detroitista, joka raportoi joka ottelusta kaikki jäälle esiintyneet kombitaanaatiot).

Kun Yzerman palaa, voidaan häntä käyttää melko monessa tarkoituksessa kuten myös Fedorovia. Pakko laittaa peri erilaista vaihtoehtoa..

1)

Larionov-Fedorov-Hull
Robitaille-Yzeman-Zetterberg
Shanahan-Datsyuk-Holmström
Maltby-Draper-McCarty

Eka ketju ainakin oli Brett Hullin mieleen joitakin pelejä sitten...Mies kehui Fedorovia ja Proffaa melkoisesti

2)

Shanahan-Yzeman-Hull
Larionov-Fedorov-Datsyuk
Robitaille--Zetterberg/Avery-Holmström
Maltby-Draper-McCarty

Averya on vaikea saada mahtumaan mukaan jos Homer pelaa... Samalla huomasin kuinka monta sentteriä meillä todella on. Se ei kuitenkaan ole ennenkään haitannut, sillä ainakin FedEx, Proffa, Zeta ja Draper on pelanneet paljon muuallakin
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mihin on meidän reportterimme kadonnut?

Wild - Red Wings: 3-2.

Onko Amerikan ihmemaa vienyt reportterimme mennessään? Siltä varalta ettei dana ehdi kaiken jännän keskellä kirjoittelemaan raporttia niin lyhyt katsaus yön peliin. Toivon mukaan saamme nauttia hänen kirjoittamasta kattavammasta raportista vielä tänään.

Katkera ja hyvin niukka tappiohan sieltä tuli wildien korjatessa pistepotin 3-2 voiton myötä.

Maalit:

0-1 12:17 Devereaux (Zetterberg - Chelios).
1-1 14:14 Walz (Schultz).

2-1 29:28 Park (Walz - Brunette).
3-1 31:33 Wallin (Johnson - Sekeras).

3-2 43:09 Shanahan (Hull - Larionov) pp.

Laukaukset:

Wild: 23.
Red Wings: 38.

Laukausten valossa ottelu oli selkeää Wings-hallintaa, mutta tärkein eli ratkaisevat maalit jäi tekemättä. Roloson saavutti rajun tulituksen myötä kunnioitettavan torjunta-% 94,7. CuJon prosentti jäi kehnohkoksi ollen 87. Tokkopa maalit hänen piikkiin menevät kuitenkaan.

Ylivoima:

Wild: 0-2.
Red Wings: 1-1.

Eipä tappiosta ainakaan voi yli- tai alivoimaa syyttää, kumpainenkin onnistui täydellisesti.

Ottelussa nähtiin myös yksi tappelu Averyn ja Veilleux'in ottaessa nyrkein yhteen ajassa 32:46.

Wings kokoonpanosta puuttuivat pitkäaikaisloukkaantuneiden ohella Kuznetsov ja Williams - kummankin status oli "healthy".

Ottelusta jokunen rivi lisää:

http://sports.espn.go.com/nhl/recap?gameId=221212005

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Taisin nähdä tuon ottelun ennakkonäytöksen jo eilen Hakametsässä. Wingsin suvereenia hallintaa, sitten Josephiltä hörppäys ja Minnesota vie pelin. Ilmeisesti se ihme flunssamikälievirus-aalto on koetellut vähän Wingsiäkin, mikä St. Louisissa on ollut todella paha. Detroitissa onneksi vain parin pelaajan osalta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Maalijuhlaa!

Blue Jackets - Red Wings: 4-6

Ilmeisesti meidän reportterimme paikan päällä on eksynyt suunnasta vai onko hän kenties värväytynyt US. Army'yn tms. kun emme saa nauttia hänen silminnäkijäraporteista. Valitettavasti joudutte nyt tyytymään näihin minun väsäämiin tuherruksiin - koettakaa "nauttia"!

Yön ottelu tarjosi, jollei muuta, niin ainakin maaleja. Varsinkin ensimmäisessä erässä niitä tehtiin suorastaan liukuhihnalta, ja vieläpä lähes vuorotahtiin. Pelaajia näytti kiinnostavan enemmän hyökkääminen kuin puolustaminen, eivätkä maalivahditkaan - torjunta% perusteella - olleet parhaimmillaan. Onneksi tässä suhteessa tilanne oli tasapuolinen Wings-fanien kannalta. Yleensähän käy niin, että toisen joukkueen maalivahdista ollaan tekemällä tekemässä sankaria, nyt ei käynyt näin.

Ehkäpä jotain puolustusaktiivisuudesta kertoo muutaman avainpelaajan +/- saldo, niin Lidströmillä, Larionovilla kuin Draperilla lukema näytti pelin jälkeen -2. Positiivista taasen on Fedorovin hieno onnistuminen, edellisessä ottelussa hänellä oli ollut lukuisia maalipaikkoja mutta ruuti vielä märkää, nyt ruuti on näemmä kuivunut ja sen myötä maaleja syntyi pari kipaletta, toinen vieläpä alivoimalla. (Onnittelut muuten Fedoroville, hän täytti, eilenkö se nyt oli, 33).

Ottelusta jotain:

http://sports.espn.go.com/nhl/recap?gameId=221214005

Ottelun maalit:

0-1 1:10 Shanahan (Draper).
0-2 2:01 Holmström (Avery - Kuznetsov).
1-2 5:13 Pirjetä (Wright - Walser).
2-2 7:12 Sanderson (Wright - Richardson).
2-3 10:40 Fedorov.
3-3 11:02 Wright (Marshall - Shelley).
3-4 17:48 McCarty (Fedorov - Robitaille).

3-5 36:48 Fedorov (Shanahan) sh.

4-5 41:40 Shelley (Westcott - Wright).
4-6 52:13 Maltby (Hull - Zetterberg).

Laukaukset:

Blue Jackets: 22.
Red Wings: 34.

Maitotonkkina maalilla hyörivät Denis (BJ) ja Joseph (RW), ensin mainitun torjunta-% oli huikea 82,4 ja CuJo'n vieläkin huikeampi 81,8. Onkohan Wingseillä maalivahtiongelma? *virn*

Ylivoima:

Blue Jackets: 0-5.
Red Wings: 0-1.

Wingsien av-pelaaminen sujui erinomaisesti, pidettiin oma pää puhtaana, (ainakin tuolloin puolustaminen kiinnosti), ja tehtiin vieläpä yksi av-maali, nyt niitä on tehtynä yhtä paljon kuin viimekaudella yhteensä!

Ottelu kuului sarjaan "No fights".

Poissa kokoonpanosta olivat vakavammin loukkaantuneiden ohella Boileau & Williams (healthy), Legace (knee) ja edellisessä ottelussa kiekon Shannyn vedosta otsaansa saanut Dandenault (murtuma luussa silmän yläpuolella).

vlad#16.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Taistellen tasuriin!

Red Wings - Islanders: 2-2 OT

Pisteet joukkuelle hienosta noususta tukalasta silta-asennosta tasapeliin, tässä tilanteessa pisteeseenkin täytyy olla tyytyväinen. Good work!

Ensimmäisessä erässä Islanders'in onnstui päästä 2-0 johtoasemaan CuJon suosiollisella avustuksella, ennemminkin kyseessä lienee huonotuuri ja siitä johtuva inhimillinen kömmähdys kuin totaalinen maalivahdin moka, eikä unohdaa sovi kenttäpelaajankaan osuutta toisen maalin syntyyn. Virhe mikä virhe mutta onneksi ei koitunut joukkueen kannalta kohtalokkaaksi.

"Then came Jason Blake at 16:48. Blake fired the puck along the ice with Jason Wiemer in front. Joseph thought Wiemer was going to catch the puck and step around him, but Wiemer didn't. "He missed it," Joseph said, "and the puck went right between my legs."

When the period ended, so did Joseph's night. Two goals on 11 shots." (lähde: det.free press).

Lisää kommenttia: http://www.freep.com/sports/redwings/wings18_20021218.htm

Sen voinee kuitenkin todeta, ettei CuJo ole ollut parhaimmillaan muutamassa viimeisimmässä pelissä - kaikissa niistä torjunta-% on jäänyt kehnohkoksi.

Wings kiri alkoi toisessa erässä joukkueen nestorin Larionovin tehdessä maalin. Pappa näyttää nuoremmilleen mallia!

Ottelun maalit:

0-1 0:54 Martinek (Yashin - Bates).
0-2 16:48 Blake (Aucoin - Wiemer).

1-2 30:50 Larionov (Shanahan - Draper).

2-2 46:56 Robitaille (McCarty - Fedorov).


Laukaukset:

Red Wings: 36.
Islanders: 32.

Tämän tilaston perusteella ottelu oli tasainen, joten näemmä tasapeli on oikeutettu lopputulos. Siinä missä Osgood Islanders'in maalilla onnistui hienosti, torjunta-% 94.4, kuten mainittua CuJo hivenen haparoi, mutta toiseen erään maalille luistellut Legace pelasi hienon ottelun pitäen maalin selkänsä takana koskemattomana. Onkohan seuraavassa pelissä Legacen vuoro aloittaa?

Ylivoima:

Red Wings: 0-4.
Islanders: 0-6.

Kumpainenkaan joukkueista ei esittänyt ylivoimalla ollessaan parasta osaamistaan, yv-maaleja ei ottelussa nähty. Sen sijaan av-pelaaminen onnistui molemmilta tiimeiltä hienosti.

Tappeluiden suhteen linja säilyi entisenlaisena - No fights!

Poissa kokoonpanosta:

Punasiiviltä puuttui edelleen Dandenault silmä (kasvo) vamman tähden, toivottavasti sairaslomasta ei tule pitkäkestoinen. Boileau & Williams istuivat pressikatsomon puolella.

vlad#16.

P.S. Operaatio "Save the press" syytä aloittaa piakkoin jollei reportteristamme kuulu pihahdustakaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jälleen tasapeli!

Stars - Red Wings: 1-1 OT.

Joukkueiden kohtaaminen päättyi jälleen tasapeliin varsinaisen peliajan jälkeen eikä jatkoaikakaan tuonut voittajaa ottelulle.

Kuten hivenen ennustin niin tähän otteluun maalille luisteli alusta alkaen Legace, saas nähdä kuinka on laita seuraavan ottelun? Jatkaako hän ykkösmaalivahtina vai palaako CuJo paikalleen ykköseksi. Kieltämättä valmentajalle varsin haastava tilanne, mihin ratkaisuun päätyä. Turvautuako varsinaiseen ykköseen vai antaako haastajan pelata niin kauan kuin peli luistaa? Minä ehkäpä Lewis'in housuissa laittaisin seuraavaankin peliin Legacen maalille.

Ottelussa Wings-pakasta puolustajien osalta selkeästi eniten vastuuta sai kolmikko Lidström, Chelios ja Bykov. Heidän peliaikansa olivat seuraavat mainitussa järjestyksessä: 36:09; 24:53; 27:06. Niclaksen minuutit ovat varsin huikaisevat!

Ottelusta:
http://sports.espn.go.com/nhl/recap?gameId=221219005

Ottelun maalit:

Ensimmäisessä erässä niitä ei nähty.

0-1 36:41 Shanahan (Kuznetsov - Draper).

1-1 44:43 Boucher (Pellerin - Hatcher).

OT -.


Laukaukset:

Stars: 31.
Red Wings: 30.

Maalivahdit onnistuivat ottelussa paremmin kuin hyvin, niin Turcon kuin Legacen torjunta-% kohosi erinomaiseksi, ensin mainitulla ollessa 96.7 ja Legacella 96.8. Erinomaista työtä kummallakin maalilla!

Ylivoima:

Stars: 0-2.
Red Wings: 0-1.

Ottelussa ei jäähyillä, eikä sen puoleen erikoistilannemaaleilla mässäilty. Kummaltakin joukkueelta tarkkaa ja takuuvarmaa puolustustyöskentelyä.

Ensimäisessä erässä ajassa 7:04 Robidas ja Avery ottivat yhteen viiden minuutin arvoisesti. Averylla taitaa olla selkeästi eniten tappelujäähyjä "Punasiiviltä" - oliko niitä jo kolme vai neljä? Jollei harjoitusotteluita oteta huomioon niin eipä Averyn ja McCartyn ohella ole muistaakseni kukaan muu pelaaja pudottanut hanskojaan tappelun merkiksi.

Poissa kokoonpanosta:
Wallin (kyynärpää), Dandenault (silmä/kasvoluun murtuma).

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En usko että Legace olisi pelannut mistään muusta syystä kuin että Joseph sai huilata. Manny oli tuossa jonkun aikaa loukkaantuneena ja Joseph joutui urakoimaan monta matsia putkeen. Ehkä pientä väsymystä pääsi ilmaantumaan. Mahtavaa kuitenkin että Manny pystyy noinkin hyviin esityksiin kakkosmolarina. Aina puhutaan miten maalivahdin maailma on jääkiekossa niin erilainen muihin pelaajiin verrattuna. Uskoisin, että kakkosmaalivahdin maailma on vielä erilaisempi, kun pitää pysytellä vireessä eikä peliajasta ole tietoa.

Maxim Kuznetsovista on sitten kuitenkin ehkä kasvamassa pelimies. Kyllä se vaan niin on että kun saa pelata, niin kehittyy. Alkuvaikeuksien jälkeen Kuznetsov on edellisen kuukauden aikana pelannut 7 matsia, 0+2 ja+7. Maxim on ottanut sen Fischerin paikan Chelioksen parina ja taasko sama koulu tekee tehtävänsä? Cheliokselta Kuznetsov näkee joka vaihdossa miten puolustetaan oikein ja oppii valtavasti. Dandenaultin loukkaantumisen jälkeen Kuznetsov on saanut pelata nyt joka ottelussa ja ehkä pelituntumakin on noussut paremmalle tasolle kun ei tarvi olla healthy scratch koko ajan. Peliaika on tosin pysynyt edelleen pienenä koska erikoistilanteissa pelaavat pääosin Lidström-Bykov (ylivoima) tai Lidström-Chelios (alivoima), mutta parempaan päin Maxim on silti menossa.

EDIT:

Perhana jäi huomaamatta että Patrick Boileau pelasi ensimmäisen ottelunsa ylhäällä. Peliaika 11:30 ja oli jäällä Dallasin ainokaisen aikana. Ilmeisesti pelasi Woolleyn parina. Boileau tuli loukkaantuneen Jesse Wallinin tilalle. Pakistossa jo Fischer, Dandenault ja Wallin sivussa, noh onneks Lids, Chelly ja Bykovkin jaksaa painaa. :)
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Henkka

Maxim Kuznetsovista on sitten kuitenkin ehkä kasvamassa pelimies. Kyllä se vaan niin on että kun saa pelata, niin kehittyy. Alkuvaikeuksien jälkeen Kuznetsov on edellisen kuukauden aikana pelannut 7 matsia, 0+2 ja+7. Maxim on ottanut sen Fischerin paikan Chelioksen parina ja taasko sama koulu tekee tehtävänsä?

...

EDIT:

Perhana jäi huomaamatta että Patrick Boileau pelasi ensimmäisen ottelunsa ylhäällä.

Olen pannut saman asian merkille viime peleissä, Kuznetsov on parantanut otteitaan huomattavasti alkukauden vaikeuksien jälkeen - eipä minulla mitään valitettavaa tämän suhteen ole. Yksi edes keskinkertainen jätti puolustuksessa tekee ihan hyvää. Tulevaisuuden kannalta tällainen kehitys on varsin positiivinen merkki, ja mikäli kehitys jatkuu samana pitkälle tulevaisuuteen, ehkäpä Maxim tulee vastaamaan häneen ammoin kohdistuneita odotuksia. Ja, olisihan se jälleen kerran merkki siitä, että jokainen pelaaja kehittyy niin eritavalla ettei kannata lannistua pienistä vastoinkäymisistä. Onhan tässä myös hyvä pitää mielessä, että raameja Maximilla on enemmän kuin tarpeeksi.

Siinä olet myös oikeassa, ei sitä kehittymistä tapahdu jollei pääse pelaamaan. Vaikka kuinka harjoittelisit niin peli on kuitenkin omanlaisensa tapahtuma.

Ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa!

Piti mainitsemani Boileaun ensi esiintymisestä mutta jotenkin siinä aamun tohinassa jäi tyystin mainitsematta.

vlad#16.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Yzerman lopettaa?

http://www.ctvsportsnet.com/nhl/sto...ckey&association=nhl&STORY_OID=10404451657366

Stevie Y on sanonut tulevansa takaisin vain, jos polvi on siinä kunnossa, että se hänen omasta mielestään sallii pelaamisen.

Tänäänhän Wings kohtaa sitten Rangersin. Wings-faneina en tuudittautuisi varmaan voittoon, sillä Rangersilla on ollut ihmeellisesti tapana syttyä pelaamaan juuri ennalta kovempia joukkueita vastaan, joille ei pitäisi olla mitään sanaa. Muun muassa kovalta kotijoukkueelta Starsilta Rangers nappasi pisteen kuukausi sitten.

Viime kaudellahan joukkueet kohtasivat kahdesti. Molemmat matsit Wings voitti; 3-1 kotonaan ja 3-5 vieraissa. Kummassakin pelissä Rangersilla oli mahdollisuudet napata täysi pistepotti, mutta etenkin tuon 3-5-ottelun tuomaripelleilyt pilasivat ne mahdollisuudet (1. Chelios siirsi maalia -> Lindros laukoi kiekon maaliin -> Fleury kiukutteli tuomarille -> rankkarin sijaan Rangers sai jäähyn.....2. Wingsien avausmaali oli päivänselvä paitsio :). Wingsien 3-1-voitossa Rangers sinnitteli pitkään pelissä mukana, mutta Purintonin kaksi harhasyöttöä johtivat Wings-maaleihin ja näin pisteet jäivät Michiganiin.

Rangersin viimeisin voitto hallitsevasta mestarista on tammikuulta 1999 (20th January, 2-3....maalintekijöinä muistaakseni Sundström kahdesti ja Gretzky iski kolmannessa erässä voittomaalin)....vuoden 1991 jälkeen Rangers on voittanut Detroitissa vain 3 kertaa, hävinnyt 8 kertaa ja kerran on päädytty pistejakoon. Kahdessa viimeisessä ottelussa Joe Louis Arenalla Rangers saanut selkäänsä yhteismaalein 11-3...viimeisten kuuden ottelun saldo Joe Louis Arenalla on 8 tehtyä ja 32 päästettyä maalia. Tuolta pohjalta odottaisin tänään tulevan selkään vähintään 7-1.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Rangers 2 Wings 3

* Niinhän siinä sitten kävi, että Wings otti rutiinilla 3-2-voiton Manhattanin paskiaisista. Ottelu oli oikeastaan ohi jo 7 minuutin jälkeen kun Larionov ja Lidström veivät Wingsit 2-0-johtoon. 1-0-maalin Larionov ohjasi ylivoimalla ilmasta Lidströmin laukauksesta ja 2-0-maalin Lidström lämäsi itse Fedorovin hienosta syötöstä sen jälkeen kun Lindros oli lahjoittanut kiekon Sergeille.

* Malakhov kavensi toisen erän alussa, mutta Wingseillä ei ollut oikeastaan missään vaiheessa mitään suurempaa hätää. Dunham Rangers-maalissa ja Legace Wingsin tolppien välissä olivat miehet paikallaan. Etenkin Dunham pysäytti pari pahaa 2-1-tilannetta ja pelasi muutenkin hyvän pelin.

*Shanahan vei sitten 3. erän alussa Wingsit 3-1-johtoon ylivoimalla. Kasparaitis pelasi tilanteessa ilman mailaa. Malakhov iski illan toisen maalinsa hirvittävällä kanuunalla 13. minuutin kohdalla niin ikään ylivoimalla. Lopussa Rangers yritti, mutta se yritys jäi aika väkinäiseksi. Parhaat paikat oli Barnabylla, Lindrosilla ja Potilla, mutta Legace ei pahemmin joutunut muuten torjuntatöihin. Tuurilla Rangers olisi voinut sen yllätyspisteen napata.

* Erän lopulla Dunham esitti yhden kauden hienoimmista torjunnoista torjuttuaan Shanahanin ja Robitaillen 2-1-hyökkäyksen.

* Darren McCarthy keihästi Matt Barnabya sen jälkeen kun Matty oli ajellut Legacen päälle. Tilanteesta ei Hairspray Fraser tuominnut edes jäähyä, vaikka sellainen olisi ollut ehdottomasti paikallaan.

* Lindros oli jälleen hyvä. Chelios oli Ericin kanssa useasti suurissa vaikeuksissa ja muutenkin Eric oli hyvällä pelipäällä.

* Wingsistä erottui Lidström ja Shanahan. Shanny teki hienon maalin ja oli jatkuvasti pahanteossa kun vain kentälle pääsi. Lidas puolestaan oli puolustuksessa oma varma itsensä.

* Wings ei joutunut voittonsa eteen pahemmin tekemään töitä, vaikka numerot niin kertovatkin. Rangers oli etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä koko ajan potkun jäljessä ja Detroit kontrolloi peliä. Peruspelillä perusvoitto Wingseille.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kiitokset JLand'ille otteluraportista, kyllähän näitä paikanpäältä tehtyjä otteluraportteja lukee suurella mielenkiinnolla - ja kun lopputulos on vielä mieleinen, minun kannalta, niin mikäs sen parempi!

Satuitko panemaan merkille pelasiko Maxim edelleen Chelioksen parina, ja jos pelasi niin miltä otteet vaikuttivat?

vlad#16.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Re: Mihin on meidän reportterimme kadonnut?

Viestin lähetti vlad
Onko Amerikan ihmemaa vienyt reportterimme mennessään? Siltä varalta ettei dana ehdi kaiken jännän keskellä kirjoittelemaan raporttia niin lyhyt katsaus yön peliin. Toivon mukaan saamme nauttia hänen kirjoittamasta kattavammasta raportista vielä tänään.
Reilun viikon road-trippilläni autiomaiden halki en jääkiekkoa päässyt seuraamaan (lukuunottamatta Kings-Blues-matsia Staples-areenalla), eikä vladin tarjoama skenaariokaan kaukana ollut, joten minä olen tapahtumista ollut enemmän kuin pihalla (niistä seikkailuista tulee vielä avoimelle puolelle juttua...). Vai on Detroit mennyt häviämään ja tasan pelailemaan. No nyt olen takaisin kotona ja kuin sattumalta joulupukki soitti aamulla kaapeli-firmaan ja nyt kotona on taas Canal+ zapillä varustettuna, joten Detroitin peleistä tulee "non-live-kommentteja" tulevaisuudessa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kuznetsov

Maxim Kuznetsov aloitti ainakin Chelioksen kanssa, mutta Detroitkin joutui sekoittamaan pakkipareja useiden rangaistusten (Rangers x 10 ja Wings x 8) johdosta. Lidström (31 min) ja Chelios (29 min) vaikuttivat olevan jatkuvasti jäällä, sekä ali- että ylivoimissa. Lisäksi Dmitri Bykov viihtyi paljon jäällä yhdessä Jason Woolleyn kanssa. Kuznetsov oli jäällä Malakhovin 2-1-kavennuksen aikana ja oli osasyyllinen siihen, että Legace ei nähnyt kiekkoa, sillä Lindros parkkeerasi itsensä maalin eteen, mistä Kuznetsov ei miestä saanut siirrettyä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
CuJo is back!

Red Wings - Blue Jackets: 1-0.

Maalivahtien taiston vei CuJo, nappaamalla samalla kauden kolmannen nollapelinsä, uralle niitä on kertynyt jo 39'n kappaletta. Parin pelin lepo on näemmä tehnyt hyvää, maalille on palannut itsevarmuutta huokuva CuJo!

"Just play. Don't think. Just play,'' the Detroit goaltender told himself prior to stopping 33 shots.

Eikä CuJo'n tarvinnut olla yksin, koko joukkue halusi antaa hänelle parhaan mahdollisen joululahjan:

"We have the utmost of confidence with whoever is in net for us,'' Draper said. "But everybody was pumped for Cujo to not only get the win but the shutout.''

Ottelun ainokaisen maalin iski ajassa 55:33 Draper Shanahanin esityöstä.

Laukaukset:

Red Wings: 28.
Blue Jackets: 33.

Tasaisen ottelun laukaustilastokin oli varsin tasainen, näyttää näemmä vahvasti siltä, että silloin kun Wingsien on tarkoitus palauttaa peli takaisin uomiinsa omien laukausten määrä vähenee mutta vastavaasti voittoja tulee. Näin kävi keväällä ja näin on käynyt pari kertaa tälläkin kaudella - kuten nyt. CuJo nappasi Denis'in (torjunta-% 96.4) päänahan. Edellinen kohtaaminenhan Blue Jacketseja vastaan CuJolta sujui huomattavasti surullisemmissa merkeissä.

Ylivoima:

Red Wings: 0-4.
Blue Jackets: 0-5.

Kumpikin joukkue sai kohtuullisen paljon jäähyjä, pelin tempo oli kommenttien mukaan varsin korkea, toisessa erässä nähtiin mylly Westcott'in ja Averyn ottaessa yhteen. He olivat jo tätä ennen saaneet keskinäisestä nahistelusta kakkoset mieheen, toinen kohtaaminen päättyi sitten nyrkkimatsiin.

Kumpikin joukkue onnistui alivoimalla erinomaisesti, yv taasen tökki kumpaisellakin.

Wings-paidasta puuttuivat mm. Wallin (elbow) ja Williams (healthy) sekä Dandenault.

vlad#16.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Blue Jackets - Red Wings: 2-4.

Lyhyt joulutauko ei ainakaan tylsyttänyt Wingsien luistimia, Blue Jackets joutui toistamiseen parin päivän sisään poistumaan kaukalosta tappio niskassaan. Tällä kertaa Wings-pelaajista kunnostautuivat eritoten neljännen ketjun työmyyrät, Homer Simpson - ei kun Tomas Holmström - etunenässä. Todella upeaa nähdä hänenkin pääsevän maalien makuun pitkästä aikaa!

Wingsien otteet ovat muutenkin olleet varsin vakuuttavat viimeaikoina, vai mitä voi päätellä seuraavasta:

"The defending Stanley Cup champions have lost just once in the last 12 games (8-1-3) and are unbeaten in their last six (4-0-2). The Red Wings beat the Blue Jackets 1-0 in Columbus on Monday night." (lähde espn.com ).

Toki hetkittäin otteet ovat ainakin näin kaukaa katsoen vaikuttaneet hivenen nihkeiltä, ja onpa sitä tullut kenties hivenen kritiikkiäkin esitettyä, mutta lopputulos on tärkein, joten siinä valossa hyvältä näyttää.

Ottelun maalit:

0-1 2:50 Holmström (Devereaux - Boileau).
1-1 8:49 Sillinger (Sanderson) sh.
1-2 11:08 Holmström (Lidström).
1-3 17:45 Woolley (Hull - Maltby).

Ei maaleja II erässä.

2-3 42:03 Sillinger (Sanderson).
2-4 59:42 Hull (Woolley) en.


Laukaukset:

Blue Jackets: 26.
Red Wings: 35.

CuJo jatkoi hyviä otteitaan maalilla, torjunta-% 93.3. Pieni paussi näyttää tehneen hänelle todella hyvää, sen jälkeen kaksi voittoa plakkarissa ja prosentit kohoavat. Denis vastustajan maalilla selvisi kiekkosateesta varsin mainiosti, häntä ei käy syyttäminen tappiosta.

Ylivoima:

Blue Jackets: 0-6.
Red Wings: 0-4.

Kumpikin joukkueista onnistui alivoimalla erinomaisen hyvin, Blue Jackets todella mainiosti onnistuen tekemään yhden sh maalin - tästä pienoinen miinus Wingsien ylivoimapelaamiselle.

Tällä kertaa agitaattori-Averykaan ei saanut tappelua aikaan, ja kun kukaan muukaan ei hanskojaan viskellyt ei ottelussa nähty myllymattia.

Poissa kokoonpanosta:
Wallin (elbow), Dandenault (eye), sekä tietty pitempiaikaiset potilaat.

vlad#16.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Red Wings - Predators: 4-2.

Voitosta tulleiden pisteiden ohella ottelussa pääsi erityisesti juhlimaan Lidström. Ottelussa hän saavutti 500 syöttöpisteen rajan NHL-urallaan oltuaan mukana värkkäämässä Fedorovin toisessa erässä syntynyttä yv-maalia.

Wingsien puolustuksessa näyttää erityisesti onnistuneen pari Chelios-Kuznetsov, kumpikin sai tilastoihin lukeman +3. Tämän ohella Chelios sai kärsittäväkseen viisi kahden minuutin rangaistusta.

Erikoista ottelussa oli myös se, että kaikkiaan neljä maalivahtia otti osaa torjuntatöihin kummankin joukkueen vaihtaessa kertaalleen maalivahtia. Wings-maalilla ottelun aloitti Legace mutta toisessa erässä sattuneen ikävän yhteentörmäyksen seurauksena hän loukkasi päänsä - onneksi kyseessä ei ole vakava vamma. Hänen tilalle luisteli lepovuorossa ollut Joseph. Predatorsien maalilla ottelun aloitti Vokoun ja päätti Lasak.

Ottelusta: http://nhl.com/onthefly/scoreboard/recaps/538_2_recap.html

Ottelun maalit:

1-0 6:02 Draper (Shanahan).

2-0 23:27 Devereaux (Avery - Kuznetsov).
3-0 27:32 Avery (Chelios - Holmström).
3-1 27:58 Johansson (Legwand - Walker).
4-1 35:11 Fedorov (Hull - Lidström) pp.

4-2 49:59 Hartnell (Hall - Pederson).


Laukaukset:

Red Wings: 23.
Predators: 35.

Laukausten perusteella ottelu oli Predatorsien huikeaa hallintaa, mutta onneksi maalisarake näyttää aivan muuta!

Legace 21/22 torjuntaa, Joseph 12/13; Vokoun 8/11 ja Lasak 11/12.

Ylivoima:

Red Wings: 1-5.
Predators:0-6.

Mitäpä tähän voi sanoa kuin: Hienoa työtä pojat! Erikoistilanne pelaaminen sujuu siten miten pitääkin.

Tappeluita ottelussa ei nähty Chelioksen hyvästä yrityksestä huolimatta.

Kokoonpanosta puuttuivat Larionov (healthy), Dandenault (eye) ja Wallin (elbow).

vlad#16.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Wings - Stars, jälleen tasan.

Neljäs kohtaaminen, neljäs tasapeli, nyt tuloksella 2-2. Joukkueiden välisen paremmuuden ratkaimeninen näyttää suorastaan epäinhimillisen vaikealta.

CuJo'n ohella Wings tähti oli upeasti pelannut Holmström, hänen onnistui iskeä kiekko kahdesti Stars-vahti Turcon selän taa. Samoin koko joukkueen uhrautuva puolustustyöskentely ansaitsee kiitokset, vielä kun hyökkäys saadaan moitteettomaan kuntoon niin eipä ole juurikaan valittamista.

Pisteen myötä Wingseistä tuli ensimmäinen 50 pistettä tällä kaudella kokoon haalinut joukkue.

Jatkoajan miniraportti ottelusta:

http://www.jatkoaika.com/nhl.php?sivu=uutiset&id=1673

kuin myös linkki espn'n sivulle:

http://sports.espn.go.com/nhl/recap?gameId=221229009

Kertauksena vielä ottelun maalit:

1-0 1:10 Holmström (Chelios - Devereaux).
1-1 15:47 Lehtinen (Modano - Guerin) pp.

2-1 22:08 Holmström (Woolley - Larionov) pp.
2-2 25:26 Morrow (Kapanen - Boucher).


Laukaukset:

Red Wings: 29.
Stars: 28.

Pienen laskukauden jälkeen näyttää hyvin vahvasti siltä, että CuJo on saamassa otteen niin pelistä kuin kiekosta. Torjunta-% on ollut viimeisimmissä otteluissa varsin hyvä, tänään se kohosi 92,9. Stars maalilla Turco oli vain himpun - yhden laukauksen - verran parempi, torjunta-% 93,1.

Ylivoima:

Kumpikin joukkue onnistui ylivoimalla kertaalleen, yksi viidestä yrittämästä tuotti tuloksen.

Tappeluita ottelussa ei nähty ainoatakaan, ilmeisesti ottelu oli muutenkin varsin siisti, mitä nyt Shanahan hermostui totaalisesti jatkoajan loputtua keräten tilastoihin 22 minuutin edestä rangaistuksia tuon episodin kuluessa ja ottelussa kaikkiaan 24 min. Olikohan hänelle oli jäänyt aiemmasta rangaistuksesta jotain hampaankoloon ja nyt tämä sitten purkautui turhautumisena ja purnaamisena.

Wings-paidasta puuttuivat Wallin (elbow), Dandenault (eye), Williams (healthy).

vlad#16.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Alavireinen Blues sai nenilleen ja kunnolla!

Blues - Red Wings: 1-5.

Pikainen katsaus yön kuumaan otteluun.

Tästä kohtaamisesta ei ainakaan väriä puuttunut, ei mikäli ottelun maali ja jäähytilastoihin on uskominen. Olisipa ollut todella mukava olla paikalla katsomassa tätä ottelua, nähdä jännityksen purkautuminen kentällä - kuin myös katsomossa. Tahtoo mukaan!

Esimakua tulevasta antoivat Nash ja Holmström ensimmäisessä erässä nahinoimalla 2+10 arvoisesti, olikohan hanskojen pudottaminen jo lähellä? Kolmannessa erässä hanskat sitten tippuivat useammaltakin pelaajalta McCartyn ja Salvadorin sekä Low'n ja Kuznetsovin ottaessa samanaikaisesti yhteen nyrkein. Olipa kahinassa mukana myös Homer, joka tosin tyytyi vaatimattomampaan nujakointiin - ei tappelujäähyä hänelle.

Ottelun tähdeksi voidaan nostaa CuJo hienon työskentelynsä ansiosta, hän piti ottelun Blues rynnystyksen aikana joukkuetta pystyssä upeilla torjunnoillaan. Muutamia helmiäkin kuulemma mahtui mukaan.

"The Blues outshot the Red Wings 25-15 during the first 40 minutes, but Joseph made a few outstanding saves. His best came on a point-blank backhand by Eric Boguniecki 10:20 into the second period with Detroit still up 2-1." (espn.com)

Muita mainitsemisen arvoisia pelaajia olivat Shanahan (2+0), Woolley (0+2) ja Fedorov (0+3).

Maalit:

1-0 4:20 Tkachuk (Weight) pp.
1-1 13:13 Avery (Devereaux - Dandenault).

1-2 24:01 McCarty (Woolley - Chelios) pp.
1-3 34:56 Maltby (Bykov - Fedorov).

1-4 41:59 Shanahan (Fedorov - Woolley).
1-5 46:22 Shanahan (Lidström - Fedorov).


Laukaukset:

Blues: 30.
Red Wings: 22.

Bluesmaalilla torjuntavastuun jakoivat Johnson & Brathwaite, vaihto ajassa 41:59, Johnson aloittaneena ei oikein onnistunut - kiekko neljästi selän taa ja torjunta-% kehno 75. CuJo, kuten mainittua, kuului Wings-tähtiin. Huikeaa työskentelyä jälleen kerran, tällaista työskentelyvarmuutta on tässä odotettukin.

Ylivoima:

Blues: 1-3.
Red Wings: 2-9.

Erikoistilannepelaamista ottelussa päästiin harjoittelemaan useammankin kerran, alivoima ei "Punasiiviltä" aivan parhaamma mahdollisella tavalla onnistunut, vastapainoksi ylivoima taasen tuotti pari onnistumista.

Ottelun tappeuista tulikin jo mainittua muutamalla sanalla aiemmin, joten ei niistä tämän enempää. Tässä pelissä ottelu tarjosi viihdykettä katsojille kaikissa mahdollisissa muodoissa maaleista huikeisiin torjuntoihin sekä tappeluihin. Mainitaan nyt vielä, että Blues-paidassa Reed Low kunnostautui hankimmalla kaikkiaan rangaistuksia 53 minuutin edestä.

Olisi mukava tietää kuinka Kuznetsov selviytyi omasta urakastaan Low'ta vastaan. Infoa jos löytyy niin linkkejä vaan tännekin. Kiitos! (Oma aikani ei nyt vieraalla koneella riitä infon metsästykseen).

Ottelukokoonpanosta puuttuivat Wallin (elbow) sekä Williams (healthy).

vlad#16.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Olisi mukava tietää kuinka Kuznetsov selviytyi omasta urakastaan Low'ta vastaan. Infoa jos löytyy niin linkkejä vaan tännekin. Kiitos!


Low antoi isän kädestä niin sanotusti kuznetsoville. Lowlla ei ollut pelipaitaa eikä muitakaan yläkropan vermeitä ja maxin yritti pitää henkensä edestä kiinni. Low senkuin vain nuiji menemään ja sitten tule PAM isku ja kuznetsov oli jäässä! aika selvä voitto mutta eipä tuollaisen parin tappelusta paljon muuta voi odottaakaan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
tuo pitäisi näiden tappelijoiden ottaa rituaaleihin mukaan eli aina kun tappelu alkaa, niin hanskojen lisäksi riisuttaisiin kypärän lisäksi paita ja hartia+kyynärsuojat. Loppuisi se sitominen. Tai pidettäisiin kiinni sitten rintakarvoista.

Vakavasti ottaen tulee Kuznetsovin ja Lown matsista mieleen, näiden tappelijoiden suuri vastustajien kunnioitus ja herrasmiesmäiset säännöt. Oliko kyseessä kovan pelaajan turhautumisen kostaminen rottamaisesti kentän toiseksi heikoimmalle (Tkachuk varmaan hakkasi poikittaisella Larionovia...?) vai oliko nuori Venäläinen vain tyhmä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös