Red Wingsien ottelut kaudella 02/03.

  • 16 851
  • 252

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tasapeli!

Kings - Red Wings: 3-3.

Edellinen kohtaaminen päättyi Kingsien niukkaan voittoon, nyt siihen verrattuna tapahtunut hivenen edistystä, saavutettiin tasapeli 3-3. Voiton avaimetkin olivat kaikesta huolimatta käsissä. Jospa sitten seuraava kohtaaminen päättyy voittoon.

1-0 8:33 Visnovsky (Allison - Deadmarsh) pp.
1-1 12:07 Holmström (Zetterberg - Shanahan) pp.

2-1 24:18 Schneider (Palffy - Smolinski) pp.
2-2 32:32 Datsyuk (Hull - Devereaux).

2-3 46:26 Fedorov (Lidström - Holmström).
3-3 49:33 Allison (Frolov - Bednar).

Huomioitavaa ottelun Wingsien maalintekijöissä on se, että kaikki tulivat Euroopasta - kaksi venäläistä ja ruotsalainen. Holmströmin yv-maali epäilemättä syntyi aivan maalin edestä, ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä Homer'in persaus oli lähes tulkoon kiinni Potvinin maskissa. Potvinilta olisi voinut kohtuudella pelin jälkeen kysyä "Miltä ruotsalainen perse maistui".

Tässä pelissä pakeista lepoon joutui Bykov, toisaalta ei mikään kauhistuttava yllätyskään vaikka hän on vakuuttavia otteita esittänyt. Edellisen pelin jälkeen hänellä oli Wings pelaajista heikoin +/- sarake, näyttäessä lukemaa -4. En oikein usko, että kyseinen lepuutus johtuu Bykovin pelillisistä esityksistä, joten emmeköhän näe hänet kentällä jo seuraavassa ottelussa.

Laukaukset:
Kings: 31.
Red Wings: 28.

Edellisen 0-pelin jälkeen Cujo palasi maan vai kenties jäänpinnalle. Häntä takaiskuista tuskin voidaan syyttää koska kaksi maalia tehtiin hänen selän taa ylivoimalla. Kingsien maalilla huuserasi Potvin.

Ylivoima:
Kings: 2-8.
Red Wings: 1-7.

Edellisen pelin, (edellisten pelien), tehokas av-pelaaminen haihtui olemattomiin Kingsien onnistuessa iskeä kahdesti kiekon ylivoimalla verkkoon, eikä Wingsien onnistunut iskeä ainoatakaan av-maalia. No, on ehkäpä kohtuutonta vaatia onnistumisia alivoimalla jokaisessa pelissä, mutta kun mannaa on tarjoiltu kunnolla niin sitä vaan haluaa aina lisää ja lisää. Tosin eipä Wingsien ylivoimapeelaminkaan parasta mahdollista ollut, yksi onnistuminen.

Ottelun ensimmäisessä erässä, ajassa 12:38, Kingsien Norton ja Wingsien McCarty ottivat "kevyen" nyrkkimatsin - toivottavasti tämä päättyi McCartyn voittoon. Ei me nyt ihan niin nynnyjä kuitenkaan taideta olla...

vlad#16.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Jo alkoi Brett Hullin itkeminen! Ei siinä mitään. Arvostan pelaajia (etenkin Hullia), jotka uskaltavat puhua suunsa puhtaaksi, mutta en tiedä, onko tämänkertaisella kritiikillä takanaan oikea huoli siitä, millaista peliä pelataan, vai vain vaikutusyritys (tulipas monta vai-alkuista peräkkäin) tuomareihin, nottä älkäätten meitille penalttia pistäkö. It wasn't me, it was the other guy.

Huvittavin pätkä tuossa jutussa on kuitenkin Larionovin kommentti: "I don't understand what's really going on because I don't think we deserve that. We got so much skill and talent and we're getting so many penalties. It's really hard to get going."

Asiayhteydestä irroitetun lausuman kritisoimiseen liittyy aina riski, että metsään menee, mutta kyllähän tuosta vähän paistaa asenne: "Ei meille saa viheltää, ku me ollaan hallitsevia mestareita ja meillä on 9 hall-of-fameria ja iso palkkabudjetti." Jos jalat eivät liiku, jäähyjä tulee. Itse olen tyytyväinen nykyiseen tuomarilinjaan. Eroja varmasti on otteluiden välillä linjasta, mutta hei, ihmisiähän ne seepratkin ovat, kai.

http://espn.go.com/nhl/news/2002/1024/1450579.html
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Huvittavin Hullin kommentti jutussa lienee tämä:

"They need to have some sort of meeting or get-together with the general managers," Hull said. "It's not fun (to play) and it's certainly not fun for the fans to watch."

Tästähän Hull valitti muistaakseni jo vuonna -95, ja silloin syynä oli nimenomaan liiallinen koukkiminen ja pelin jumittaminen. Kyllä luulisi tuollaisten konkareidenkin tajuavan, että muutokset eivät tapahdu hetkessä. Nimenomaan heidän pitäisi heidän ymmärtää, että sekä tuomareilla että pelaajilla itsellään menee aikansa, ennen kuin uudet säännöt on omaksuttu kunnolla. Vasta ensi vuoden alku näyttää, missä oikeasti mennään.

Mitä minä olen noita matseja tällä kaudella katsonut, ainakin Philadelphia-Washington ja varsinkin Toronto-Montreal olivat nautittavaa katsottavaa. Molemmissa peleissä oli vauhtia huimasti, ja oli mukava katsoa, kuinka muutamat pelaajat oikein lensivät jäällä. Samalla nyhjääminen ja todellinen vääntö oli siirtyny sinne, minne se suurimmaksi osaksi kuuluu, eli laitoihin. Minulla ei ole mitään kunnon painimista vastaan, mutta mielestäni keskialue ei ole oikea paikka sellaiselle pelille. Takaluksiakin vauhdista huolimatta riitti.

Mitään lopullista en kuitenkaan tästä asiasta suostu vielä sanomaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Taito-Ojanen

Tästähän Hull valitti muistaakseni jo vuonna -95, ja silloin syynä oli nimenomaan liiallinen koukkiminen ja pelin jumittaminen. Kyllä luulisi tuollaisten konkareidenkin tajuavan, että muutokset eivät tapahdu hetkessä. Nimenomaan heidän pitäisi heidän ymmärtää, että sekä tuomareilla että pelaajilla itsellään menee aikansa, ennen kuin uudet säännöt on omaksuttu kunnolla. Vasta ensi vuoden alku näyttää, missä oikeasti mennään.

Mitä minä olen noita matseja tällä kaudella katsonut, ainakin Philadelphia-Washington ja varsinkin Toronto-Montreal olivat nautittavaa katsottavaa. Molemmissa peleissä oli vauhtia huimasti, ja oli mukava katsoa, kuinka muutamat pelaajat oikein lensivät jäällä. Samalla nyhjääminen ja todellinen vääntö oli siirtyny sinne, minne se suurimmaksi osaksi kuuluu, eli laitoihin. Minulla ei ole mitään kunnon painimista vastaan, mutta mielestäni keskialue ei ole oikea paikka sellaiselle pelille. Taklauksiakin vauhdista huolimatta riitti.

Asiapuhetta. Linja on tiukka ja ilmeisesti jotkut tuomarit siitä ovat sitten lepsuilleet, jos jonain iltana ei ole jäähyjä tullut kuin muutama. Kyllähän se on Hullkin tottunut viimeisen viiden vuoden aikana laittamaan sitä mailaa kainaloon ja nyt yht'äkkiä kun ei niin saakkaan tehdä ollaan ihmettelemässä suu auki.

Tosin pääasiassahan Hull valitti tuossa sitä, että ilmeisesti puolustusaluueella saisi nykysääntöjen mukaan rikkoa enemmän, mutta linja noissa parissa ottelussa oli ilmeisesti ollut yhtä tiukka joka puolella kenttää ja sekoittanut pelaajien ymmärystä vallitsevaan linjaan. Yhtä hukassa sen tuomarilinjan kanssa näytti olevan myös Kingsit.

Sitten vähän muuta...

Zetterberg loukkasi nivusena eikä pelaa ainakaan viikonlopun kahdessa ottelussa. Tilalle tulee tod.näk. Jason Williams. Dmitri Bykov on saanut olkapäänsä kondikseen ja on ensi yönä jälleen kokoonpanossa Pittsburghia vastaan. Matsin taistelupari tulee olemaan Chelios-Lemieux, hauska nähdä miten sääntöjen rajamailla pelaava Chelly selviytyy Marion vartioimisesta nykysääntöjen vallitessa...
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Upeaa Fedorov upeaa!

Penguins - Red Wings: 3-7.

Kieltämättä jännittyneessä tunnelmassa katselin aamulla ottelutuloksia, jännitystä lisäsi entisestään se, että yöllä nukkumaan käydessäni Penguis'it johtivat ottelua ajassa 7:53 tekemällään maalilla. Kiitos Fedorovin hienojen otteiden peli päättyi Wingseille selkeästi 7-3, Fedorovin itsensä tehdessä hattutempun toisessa erässä reilun seitsemän minuutin aikana - vakuuttava esitys täytyy tunnustaa. Samalla on annettava tunnustusta koko joukkueelle, ja eritoten Robitaillelle, Fischerille, Lidströmille.

Maalit:

1-0 7:53 Kovalev (Rozsival - Lemieux).
1-1 10:53 Robitaille (Lidström - Larionov) pp.
1-2 11:46 Robitaille (Williams - Fischer).

1-3 22:21 Fedorov (McCarty - Fischer).
1-4 25:02 Fedorov (Chelios - Hull).
1-5 29:42 Fedorov (Shanahan - Hull).
2-5 39:44 Kovalev (Hrdina - Lemieux) pp.

3-5 44:53 Nieminen (Primeau - LaCouture).
3-6 45:34 Fischer (Larionov - Dandenault).
3-7 52:35 Lidström (Draper - McCarty).

Merkillepantavaa ottelussa on myös ikäpresidenttien erinomaiset otteet, tuskin kovinkaan moni löytää moitittavaa Larionovin, Chelioksen, Hull'in tai Lemieux'in otteista. Minä ainakin nostan hattua näille herroille!

Wingseiltä kokoonpanosta puuttuivat Zetterberg (nivunen) ja Bykov (olkapää), toivottavasti kumpainenkin saa paikat kuntoon mitä pikimiten. Avery on näemmä - mikäli EPSN'ään on luottaminen - nostettu farmista edustusmiehistöön.

Laukaukset:
Penguins: 27.
Red Wings: 44.

Laukausten varjolla ottelu on ollut Wingsien suhteellisen selkeää hallintaa, Penguins'ien maalilla J-S. Aubin joutui melkoiseen pommitukseen, eipä kyllä Legacekaan aivan helpolla päässyt. Joskin näistä kahdesta kakkosmaalivahdista hän voi olla iltapuhteeseensa huomattavasti tyytyväisempi.

Ylivoima:
Penguins: 1-6.
Red Wings: 1-4.

Edelleen Wingsien niin yv- kuin av-pelaaminen jatkuu varmana ja luotettavalla tasolla. Tahtoo kuitenkin lisää niitä av-maaleja!!!

Tappeluita ottelussa ei nähty, McCarty ja McKenna saivat keskinäisestä nahistelusta kakkoset mutta mitään sen vakavampaa yhteenottoa ei nähty.

Pelistä lisää:

http://sports.espn.go.com/nhl/recap?gameId=221025005

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Melkoseen tulitukseen Penguins kyllä joutui. En muista millon viimeeksi Detroit on laukonut yli 40 kertaa maalia kohti. Viime kaudelta tosin muistui mieleen yksi Floridaa vastaan pelattu matsi, jossa Detroit laukoi peräti 57 (en oo ihan 100%:n varma luvusta, lähempänä 60 kuitenkin) kertaa maali kohti. Jatkoajalle meneminen avitti tietysti hieman, mutta ei ainakaan tullut Luongolle kylmä. :D

En sitten tiedä helpottaako nämä uudet säännöt siinä että maaleja tehtiin peräti 10 kappaletta. Suunta on kuitenkin oikea, maaleja ihmiset haluaa nähdä. Maalivahtien nollapelitkin ovat vähentyneet dramaattisesti. Pensin pakiston tason tuntien tuo 7 maalia ei sittenkään ollut yllätys, vaikka aluksi lopputulosta ihmettelinkin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Pakko niellä tappion karvas kalkki...

Predators - Red Wings: 3-1.

Jossain määrin ailahtelevat otteet jatkuvat edelleen, vaikkei kausi huonosti suinkaan ole alkanut niin kaikesta huolimatta jossain määrin "väljähtynein" ottein. Aivan kuin se viimeinen rypistys ja puristus puuttuisi, ehkäpä tämä on merkki pienoisesti menestyskrapulasta tai "vanhojen pappojen" koneen hitaasta käynnistymisestä. Kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen kauden alkuun, tiesin ettei siitä suinkaan tule helppo, ja odotuksiini nähden kausi on ehkäpä kuitenkin alkanut hivenen paremmin.

Ehkäpä ongelmat kulminoituvat puolustuspeliin, tai sen tason liialliseen heilahteluun. Tilastoja katsellessani mieleeni on hiipinyt ajatus puolustustyöskentelyn ajoittaisesta tehottomuudesta, ja näemmä Chelios liikkuu samoilla jäljillä kanssani.

"So far this season, we haven't played well defensively," defenseman Chris Chelios said. "We're winning games scoring six or seven goals, but we're giving up three goals a game and that's not going to do it."

Jos jotain positiivista hakemalla hakee niin Bykovin palaamista kokoonpanoon voitaneen pitää positiivisena asiana, Zetterberg puuttuu edelleen kokoonpanosta ja näillä näkymin ei palaa kaukaloon vielä seuraavassakaan pelissä.

Maalit:

1-0 3:39 Johansson.
1-1 5:22 Lidström (Larionov - Robitaille) pp.
2-1 6:16 Hall (Timonen - Johansson) pp.
3-1 10:05 Johansson (Legwand - Delmore).

2 ja 3 erässä ei maaleja.

Laukaukset:
Predators: 30.
Red Wings: 38.

Kumpikin maalivahti joutui vähintäänkin kohtuullisen myllytykseen, Predatorsien maalilla Dunham suorastaan melkoimoiseen Wingsien lauottua 38 kertaa, CuJo pääsi hivenen helpommalla Wingsien maalilla - vaikka kyllä hänelläkin töitä näyttää olleen aivan riittävästi. Se puolustus...?

Ylivoima:
Predators: 1-7.
Red Wings: 1-5.

Mitäpä tähän enää voisi sanoa, yv onnistui kohtuullisesti samoin alivoimapelaaminen. Ehkäpä joukkueen pitäisi ottaa enemmän jäähyjä niin jospa sitten puolustuspelaaminen tiivistyisi...

Ottelussa ei tappeluita.

Jokunen kommentti pelistä:

(Katsokaa kenelle "Homer" on tänään itseään tarjoamassa).

http://www.detnews.com/2002/wings/0210/27/c04-623459.htm

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei se puolustaminen ole nyt kenelläkään helppoa. Uusien sääntöjen myötä kun ei voi koukkia, ronkkia ja estää enää vanhaan malliin. Cheliokselta esim. on viety parhaimmat aseet pois, mutta silti mies on pelaanut erinomaisesti.

Nashville-matsi on oikeastaan paras esimerkki siitä kun vastustajajoukkue sytyttää kotijoukkueen ja vastustajajoukkue ei sytytä vierasjoukkuetta. Edellisen illan maalikarkeloista pientä hyvää oloa puseroon ja koko viikon hallitsevan mestarin kohtaamista odottanut Predators tuli ja voitti suuremmalla tahdollaan tuon pelin. Näin sen pitää mennäkin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Henkka
Ei se puolustaminen ole nyt kenelläkään helppoa. Uusien sääntöjen myötä kun ei voi koukkia, ronkkia ja estää enää vanhaan malliin. Cheliokselta esim. on viety parhaimmat aseet pois, mutta silti mies on pelaanut erinomaisesti.

Nashville-matsi on oikeastaan paras esimerkki siitä kun vastustajajoukkue sytyttää kotijoukkueen ja vastustajajoukkue ei sytytä vierasjoukkuetta. Edellisen illan maalikarkeloista pientä hyvää oloa puseroon ja koko viikon hallitsevan mestarin kohtaamista odottanut Predators tuli ja voitti suuremmalla tahdollaan tuon pelin. Näin sen pitää mennäkin.

Niin, peli ainakin osoitti sen, että mestarinkin on pelattava jokaisessa ottelussa omalla tasollaan tai muutoin ei voittoja heru, ainoatakaan vastustajaa ei ole syytä aliarvioida. Tämä tällainen oikeastaan oli odotettavissa joten ei tämä minua niin hirvittävästi huolestuta - ei varsinkaan kun kausi nyt kaikkiaan on kuitenkin positiivisissa merkeissä alkanut. Voittoja on tullut ja maaleja on tehty!

Tuosta puolustamisesta vielä, olet hyvin pitkälti oikeassa sen suheen, että monilta pelaajilta - myös Cheliokselta - on viety osa aseista uudistuneiden sääntöjen myötä. Samalla kuitenkin hiipii mieleen ajatus siitä, että joukkuepuolustamisessa olisi hivenen parannettavaa ja hiomisen varaa. Eiköhän tähänkin tule parannusta kauden mittaan - uskon ma.

Lets go Wings!

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
On se silti vaan hassua että Chelios on jälleen "omalla paikallaan" plusmiinustilaston kärjessä. :)

9 ottelua ja +10, myös Brad Bombardirilla on sama lukema.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Toinen kohtaaminen, toinen voitto!

Red Wings - Sharks: 3-2.

Alkukauden perusteella eipä näytä olevan Sharkseista vastusta vanhoille ikälopuille papoille!

Joukkue saa kiittää voitosta paljolti Fedorovin hienoa peliä, kolme vetoa ja kaksi maalia. Tuskin kovinkaan paljon enempää voidaan yhdeltä pelaajalta vaatia, hiljalleen alkaa myös näyttää siltä, että Fedorov on kohoamassa joukkueen johtajaksi Yzerman'in ollessa poissa kokoonpanosta. Kiitokset Fedorov!

Sharksien pistemiehiä katsoessa voidaan kysyä "Missä on Teemu"...

Maalit:

1-0 8:11 Fedorov (Larionov - Robitaille) pp.

1-1 22:41 Nolan (Sundström - Ricci).
2-1 25:09 Williams (Datsyuk - Robitaille).
2-2 27:28 Nolan (Marchment - Sundström) pp.

3-2 42:12 Fedorov (Lidström - Shanahan) pp.

Laukaukset:
Red Wings: 22.
Sharks: 20.

Wingsien maalilla torjui Curtis Joseph saalistaen samalla uransa 350 voiton. Sharksien maalilla torjunnoista vastasi Nabokov.

Ylivoima:
Red Wings: 2-7.
Sharks: 1-3.

Kiitos Fedorovin, Wingsien ylivoimapelaaminen jatkuu tehokkaana - samalla kiitokset on jaettava kaikille yv-pelaajille. Tällaista yv-pelaamista ei voi muuta kuin ihastella.

Tappeluiden suhteen jatkui tavanomainen linja, niitä ei siis nähty.

Wingsien kokoonpanosta olivat poissa Roest, Bykov (healthy), sekä edelleen loukkaantunut Zetterberg (groin) ja ikävä kyllä myös Holmström on loukkaantuneena (sternium inj.). Molemmat ruotsalaiset olisi hyvä saada kokoonpanoon mahdoll. pikaisesti.

Ottelusta:

http://sports.espn.go.com/nhl/recap?gameId=221029005

Näin tänään...

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
San Jose taitaa kärsiä tästä sääntöuudistuksesta, kun joukkue on rakennettu varsin puolustusvoittoiseksi. Detroit taas alkaa päästä jyvälle uudesta tuomarilinjasta, jäähymäärät ovat pienemään päin. Se näkyi heti teukankin peliajassa, vain reilut 13 minsaa kun ylivoimaa ei päässyt pelaamaan kuin vajaat puoltoista minuuttia. Jossain toisessa matsissa teemu on tahkonnut seitsemänkin minuuttia ylivoimaa.

Wingsin ketjut Sharks-matsissa:

Shanahan-Fedorov-Hull
Robitaille-Datsyuk-Williams
Maltby-Draper-McCarty
Devereaux-Larionov-Avery

Lidström-Dandenault
Ficher-Chelios
Kuznetsov-Wallin

Joseph
(Legace)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Papat pyörryksissä...

Tämän pelin tuloksineen haluan unohtaa mahdollisimman nopeasti, en voinut tai halunnut uskoa silmiäni nähtyäni tuloksen.

Menivät häviämään Senatorseille ja vieläpä selkeästi 2-5... uskomatonta mutta totta.

Pelin päättymisestä on melkein ehtinyt kulua jo vuorokausi joten tyydyn kirjaamaan ylös tärkeimmät seikat ja tämän jälkeen unohtamaan tämän tappioon päättyneen pelin mitä pikimiten, ja jääden odottamaan seuraavaa ottelua mikä alkanee kohtapuolin. Tuolloin vastaan astuu Stars'it Dallasista, toivotaan Wingsien palaavan voittojen tielle.

Wings - Senators: 2-5

1-0 5:41 Hull (Larionov - Chelios) pp.
1-1 6:36 Arvedson (Redden).

1-2 20:45 Smyth (Arvedson - Fisher).
1-3 33:57 Van Allen (Schastlivy).

2-3 50:09 Zetterberg (Hull) sh.
2-4 50:58 Schastlivy (Fisher - Chara) pp.
2-5 52:58 White (Alfredsson).

Laukaukset:
Red Wings: 22.
Senators: 34.

Senators'it veivät laukaukset jopa yllättävänkin selkeästi, hyvin harvoin ottelun päätyttyä Wingseillä on näin paljon vähemmän laukauksia kuin vastustajalla - ilmeisesti pelaajat hortoilivat kentällä pienoisessa unessa? Wingsien maalilla torjui Cujo, "saalistaen" näin kauden neljännen tappionsa - ei hyvä, ei. Senators'ien maalilla vastuun kantoin Lalime.

Ylivoima:
Red Wings: 1-3.
Senators: 1-3.

Ottelun positiivisinta antia on ehkäpä jälleen kerran onnistunut ylivoimapeli, toinen huomionarvoinen seikka on kaukaloon paluun tehneen Zetterberg'in onnistuminen alivoimalla, toisaalta alivoimalla kolisi myös omissa. Muuta mainittavaa en tähän hätään pelistä löydäkään.

Tappeluita: zero.

Seuraavaa peliä ja voittoa odottaen,

vlad#16.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jatkoajankin jälkeen tasan 3-3.

Wingsien ja Starsin ottelussa ei jatkoaikakaan tuonut selvyyttä voittajaan, pisteet menivät jakoon tasatuloksella 3-3. Ei hullummin mutta kaikesta huolimatta tappion jälkeen tämä tasapelikään ei juurikaan lohduta. Onhan se piste parempi kuin ei mitään mutta kaikesta huolimatta voitto olisi maistunut makealta... nyt suussa on kitkerä maku.

Maalit:

1-0 5:49 Dahlen.
1-1 7:57 Lidström (Datsyuk - Hull) pp.

1-2 22:56 Datsyuk (Devereaux - Williams).
2-2 39:52 Modano (Young - Dahlen).

3-2 47:30 Dahlen (Sydor - Guerin) pp.
3-3 53:41 Williams (Shanahan - Robitaille) pp.

OT ei maaleja.

Lidström jatkaa vahvoja otteitaan, jälleen maali mikä tietänee sitä, että hän nousi joukkueen sisäisessä pistepörssissä samoihin lukemiin Fedorovin kanssa näin äkkiseltään laskien. Fedorovilla oli tilaisuus jatkoajalla parantaa osakkeitaan kahdesti, molemmilla kerroilla läpiajon lopputuloksena oli yli ja ohilaukaus. Tänään hyökkääjistä onnistui parhaiten nuori Datsyuk, pistetili karttui maalilla ja syötöllä.

Laukaukset:
Stars: 37.
Red Wings: 35.

CuJo onnistui torjunnoissaan kohtuullisen hyvin, torjunta-% nousi vaihteeksi siedettäviin lukemiin ollen 91,9%. Starsin maalilla torjui Turco, ja kelvollisesti torjuikin.

Merkillepantavaa oli Wingsien selkeä hallinta jatkoajalla, joukkue vei laukaukset murskaavasti 7-2.

Ylivoima:
Stars: 1-2.
Red Wings: 2-4.

Kummankin joukkueen ylivoimapeli oli uomissaan, eritoten mieltäni lämmittää Wingsien onnistunut yv-pelaaminen. Joukkue tuntuu pelissä kuin pelissä onnistuvan tekemään vähintäänkin yhden yv-maalin, joten tämä osa-alue näyttäisi olevan varsin hyvässä kunnossa.

Ottelussa nähtiin yksi tappelukin, keskisarjan (jos heitä voi edes keskisarjalaisiksi kutsua) miesten ottaessa yhteen. Nyrkkihippasilla olivat Avery ja DiMaio.

Wingsien kokoonpanosta puuttuivat edelleen loukkaantuneena olevat Bykov (shoulder) ja Holmström (sternum inj.), papoista lepovuorossa oli ikinuori Larionov.

Muutama maininta ottelusta:

http://sports.espn.go.com/nhl/recap?gameId=221103005

Että tällaista tällä kertaa,

vlad#16.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kauppoja tulossa?

Detroitin peräpää ei ole minusta pitänyt alkukaudesta totuttuun tapaan. Vika ei kuitenkaa ole Cujossa vaan vika on peräpäässä. On selvä että Olaussonia,Slegriä,Kruppia ja Duchesneä ei heti Wallinilla,Kuznetsovilla,Bykovilla ja Boleaulla korvata.

Joko hankitaa Duchesne tai Slegr takaisin tai esim. Kyle Mclarenin voisi hankkia menköön vaihdossa sitten varauksia tai King, Picard tai Roest mutta jotakin on tehtävä!
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Fedorov

Aivan pakko ottaa kantaa tähän ”Fedorov” keskusteluun. Itse pidän Fedorovia voittajatyyppinä. Miehellä on loistava ura NHL:ssä ja maajoukkueessa. Hän on nimittäin voittanut: nuorten mm-kultaa, 2 maailmanmestaruutta, Olympiahopeaa ja pronssia, 3 Stanley Cuppia ja lisäksi hän on osallistunut Kanada Cupiin, World Cupiin ja taitaa mieheltä löytyä myös kotimaasta entisestä ZSKA:sta mestaruuksia.

Mies on myös yksi kautta aikojen parhaita puolustavia hyökkääjiä. Kaksi Frank J. Selke Trophya mies on jo voittanut. mutta luulen että niitä olisi ainakin tuplasti enemmän. Koska Sergei ei ole tyypillinen puolustava hyökkääjä. Vaikka miehen runkosarjan +/- saldo onkin uran aikana jo yli +250 ja alivoimamaalejakin on runkosarjassa kolmisenkymmentä, niin mies tekee todella paljon pisteitä puolustavaksi hyökkääjäksi.

Harvoin näkee noin monipuolista pelaajaa kuin Sergei. Mies osaa pelata alivoimaa, ylivoimaa, ketjun laidassa, keskellä ja jopa pakkina. Ja mikä ihmeellistä miehen taso ei vaihtele yhtään riippumatta pelipaikasta. Kuka muu pelaaja pystyy sopeutumaan vieraalle pelipaikalla noin hyvin? Fedorov on todella vaarallinen yv:llä koska miehellä on hirveän kova ja tarkka laukaus. Alivoimalla hän taas on vaarallinen vastustajan pakeille koska hän on todella nopea. Nopeuskisan hän on voittanut NHL:n All Stars taitokilpailussa ainakin 2 kertaa ja laukaus kisan kerran. Eli kysymys kuuluukin, koska Sergei on Detroitin varamaalivahti?

Muita NHL pyttyjä mies on saanut mm. v. 1994. jolloin kirjahyllyyn tuli Hart Memorial Trophy ja Lester B. Person Award. Lisäksi miehen olisi pitänyt(joo tiedetään turhaa poraamista) saada ainakin yhden kerran Conn Smythe Trophyn Detroitin mestaruus vuosina.(1997,1998,2002)

Sergeistä on jokaisella jääkiekkoa seuraavalla oma mielikuvansa tai mielipiteensä. Toiset pitävät häntä diivana, toiset lupaavana pelaajana joka tulee toisten siivellä voittavassa joukkueessa ja toiset kaikkien aikojen taitavimpana venäläispelaajana jolle joukkuemenestys on tärkeämpää kuin omat tehopisteet. Onhan miehellä ollut vastoinkäymisiä ja väärien mielikuvien aiheuttamia tapahtumia elämässä kuten Anna K, jatkosopimusneuvottelut Detroitin ja Carolinan kanssa v. 1998 ja loikkaus Detroitiin hyvän tahdon kisoissa.

Minusta Fedorov on todellinen playoff pelaaja. Siitä näyttönä pelkästään 160p playoffeissa. Mutta joskus mies on todella näkymätön runkosarjassa ja joskus jopa näyttää siltä että mies on tavallisen rivipelaajan tasolla runkosarjassa. Ja sitten yhtäkkiä mies tekee runkosarjassa 5 maalia ottelussa tai 5 tehopistettä. Vaikea sanoa eikö miestä kiinnosta pelata runkosarjassa vai säästeleekö hän itseään koviin ja pitkiin playoff sarjoihin? Miehen taso näkemäni perusteella paranee playoffeissa tasolleen vaikka runkosarjassa olisi pelannut todella vaisusti aivan kuten miehessä olisi on/off nappi. Yksi todella mielenkiintoinen tilasto miehellä on joka todella todistaa Fedorovin suuruuden playoff peleissä, nimittäin mies on ainoa pelaaja joka on pystynyt 4 peräkkäisenä kautena tekemään vähintään 20p/kausi. Siihen ei ole pystynyt edes 99,66, Kurri tai Messier.

Vaikka tämän kauden jälkeen miehen sopimus on katkolla niin olen aivan varma että mies jatkaa uransa loppuun Hockeytownissa. Fedorov voi hyvän nopeutensa takia pelata NHL:ä vielä vuosia mutta luulen että hän kuitenkin päättää uransa alle 40:nä.Uskon että uuden sopimuksen pituus on 4-6 v. sisältäen treidaus kiellon ja muut optio pykälät.

Allekirjoittaneen mielestä olisi mahtavaa nähdä Fedorov ainakin pari kertaa vielä Stanley Cup voittajana Detroitissa lähitulevaisuudessa. Ja toivottavasti myös pikkuveljensä Fedor Fedorovin pelatessa samassa ketjussa isoveljensä kanssa!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvä kirjoitus Sergeistä, kiitoksia vaan. :)

En usko että peräpäätä vielä käydään tilkitsemään, vaan nuorten annetaan kehittyä. Sitten jos runkosarjan kärkitila alkaa karkaamaan liian kauas, niin jotain saattaa tapahtua. Ei vielä, mutta trade dead-linella sitten viimeistään.

Ketjut Dallas-pelissä:

Zetterberg-Fedorov-Hull
Devereaux-Datsyuk-Williams
Shanahan-Draper-Maltby
Robitaille-Avery-McCarty

Lidström-Dandenault
Fischer-Chelios
Kuznetsov-Wallin

Joseph
(Legace)
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Punasiipi91

Joko hankitaa Duchesne tai Slegr takaisin tai esim. Kyle Mclarenin voisi hankkia menköön vaihdossa sitten varauksia tai King, Picard tai Roest mutta jotakin on tehtävä!

Nähdäkseni vielä ei ole syytä "panikointiin" puolustuksen suhteen, mikäli jossain vaiheessa kautta puolustajia hankitaan takalinjoille, toivon ettei Duchesne ole tämä puolustaja. Joukkue tarvitsee lähinnä fyysistä tai fyysisempää puolustajaa ja Duchesne on kaikkea muuta kuin sitä. Ehdoton ei hänelle!

Sen voin todeta, että Slegr'in olisin kyllä varsin mielelläni nähnyt jatkavan joukkueessa.

Toisaalta tiiviillä joukkuepuolustamisella voidaan päästä hyvin pitkälle. Hyökkääjiltä vielä enemmän uhrautumista ja asennetta peliin, jollei tämäkään tuota tulosta niin vasta sitten kaupoille.

vlad#16.

P.S. Fedorovin suhteen liikutaan samoilla linjoilla, kiitokset kirjoituksesta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Taas tappio!

Tappio rakkaalle viholliselle Blackhawks'eille puhtoisesti 2-0.

Wingsien kuntopuntari ei kolmen viimeisimmän ottelun osalta näytä kovinkaan mairittelevalta, tappio - tasapeli - tappio, ei hyvä ei. Tässä tilanteessa katse on pakko luoda tulevaan ja koettaa unohtaa tappion karvas kalkki mahdollisimman pian - toivoa josko seuraavassa ottelussa astuttaisi takaisin voittojen tielle.

Maalit:

Ensimmäisessä erässä ei maaleja.

1-0 21:16 Sullivan (Zhamnov - Housley).

2-0 58:52 Nikolishin (Thomas - Sullivan).

Wingsit jäi nollille ensimmäistä kertaa aikoihin, edelliselläkin kerralla jolloin jäätiin nollille vastassa oli Blackhawksit joten alkaako Hawkseista tulla jonkinasteinen peikko Autokaupungin "pojille"? Toivottavasti ei.

Laukaukset:
Blackhawks: 23.
Red Wings: 18.

Hawksien niukkaa hallintaa tämäkin osa-alue. Kumpikin maalivahti suoriutui urakasta varsin hyvin - etenkin Thibault Hawksien maalilla. Wingseillä torjui Legace, saalistaen näin kauden ensimmäisen tappionsa. Freepressin sivuilla kerrottiin maalilla hyörineen myös Cujon, tosin hän astui kehiin aivan kolmannen erän lopulla ajassa 59:14 - tiedä sitten onko lehden toimittaja nähnyt näkyjä vai oliko CuJo todella maalilla. Näin kuitenkin lehden nettiversiossa kerrotaan.

Ylivoima:
Blackhawks: 0-6.
Red Wings: 0-6.

Kumpikin joukkue istui kohtalaisesti jäähyllä, rikkeet olivat harmittomia ja pieniä - ainoatakaan tappelua tässä pelissä ei nähty. Palaavatkohan entiset ajat koskaan?

Merkillepantavaa on myös se, että ensimmäistä kertaa kolmeentoista otteluun Wingsit jäi ilman ylivoimamaalia.

Kokoonpanosta puuttuivat:
Shanahan, joka oli hautajaisissa, Avery (healthy) ja Bykov (shoulder). Holmström ja Zetterberg tekivät paluun kokoonpanoon, tämä on oikeastaan harvoja positiivisia uutisia koskien hävittyä ottelua.

Jotain pelistä:
http://www.freep.com/sports/redwings/wings6_20021106.htm

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pelashan se Zeta jo Dallasia vastaan...

Jos nyt maalinteko näyttää muodostuvan suurimmaksi ongelmaksi, niin ei tässä taida suurempaa hätää olla. Sen verran hyviä häkin heiluttajia tiimistä kuitenkin löytyy.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuossa Florida-Pittsburgh -matsin tauolla tuli kooste Detroit-Chicago -matsista. 0-1 meni aika lailla Jiri Fischerin väärän sijoittumisen piikkiin, Sullivan pääsi yllättämään takatolpalta ylivoimalla. Ottelun loppuminuuteilla Chelios pääsi alivoimalla läpi mutta sai aikaan vain heppoisen rystyvedon. Hetkeä myöhemmin oli Fedorov vapaana maalin edessä Datsyukin loistavasta syötöstä, mutta veti päin molaria. Tämäkin oli alivoimalla. Sitten jäähyn päätyttyä Nikolishin sai survottua maalin edestä 0-2 maalin ja Chris Chelioksella pimeni täysin. Chelios oli nahissut Nikolishinin kanssa koko matsin ajan ja kun maali syntyi, niin Crisu vetäsi ensin Nikolishinia poikittaisella selkään, Andrei putosi polvilleen ja poikittaista tuli vielä lisää, tällä kertaa niskaan. Lopuksi vielä painiote Nikolishinista ja mies selälleen jäähän. Miehiä irroteltiin toisistaan sitten minuutin verran. Siinä oli jo vähän Konstantinovimaista meininkiä. Eipä tuo kovin järkevältä touhulta näyttänyt.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Henkka
Pelashan se Zeta jo Dallasia vastaan...

Jos nyt maalinteko näyttää muodostuvan suurimmaksi ongelmaksi, niin ei tässä taida suurempaa hätää olla. Sen verran hyviä häkin heiluttajia tiimistä kuitenkin löytyy.

Niinhän se pelas, hävettää tällainen unohdus...

En itsekään ole vielä huolissani maalihanojen hetkellisestä sulkeutumisesta. Joukkueessa riittää kyllä potentiaalia verkkojen heilutteluun joten kyllä ne hanat jossain vaiheessa aukeavat.

Oikeastaan hivenen odotinkin kauden alun muotoutuvan tällaiseksi nihkeämmäksi, mestaruuden jälkeen joukkue kuitenkin uudistui hivenen, tuli uusi valmentaja (joskin pelaajille tuttu, mutta siitä huolimatta), Yzerman on poissa kuvioista ja vastustajat taasen tuovat omalla yrittämisellään ja kiihkeällä Mestarin päänahanmetsästämisellä lisämausteita peliin. Kaikki tämä ja sääntömuutokset huomioiden joukkueen kausi on kuitenkin alkanut varsin hyvin. (Ja, sehän voi vain olla pidemmän päälle positiivista, että puolustuksessa alkaa esiintyä "konstantinovmaisia" otteita).

Tästä on hyvä jatkaa kautta.

vlad#16.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Paluu voittojen tielle!

Bruins - Red Wings: 1-2 OT.

Huoh... helpottaa vaikka voitto oli niukkaakin niukempi, tärkeintä kuitenkin, että tuli voitto!

Voiton arkkitehteina toimivat Fedorov ottelun voittomaali, Lidström maali sekä syöttö Fedorovin maaliin. Näiden pisteiden ansiosta Lidström noussee Wingsien pistepörssin kärkeen - todella upeaa työtä puolustajalta.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat maalitonta pelailua, kunnes kolmannessa erässä alkoi tapahtua.
Ottelua oli pelattu 45:16 Bruinsien Thortonin tehdessä ottelun avausmaalin, syötön maaliin antoi Murray.
Viitisen minuuttia myöhemmin, ajassa 50:17 Lidström pöllytti verkkoja tasoittaen ottelun 1-1, syötön tähän ylivoimamaaliin antoivat Zetterberg ja Shanahan.
Ottelun ratkaisu tapahtui jatkoajalla Fedorovin tehdessä jatkoajan kolmannella minuutilla ottelun voittomaalin Lidström'in ja Chelioksen syötöistä.

Laukaukset:
Bruins: 34.
Red Wings: 28.

Ehkäpä hivenen yllättäen Bruinsit laukoivat jonkin verran hanakammin kuin Wingsit, eipä sillä mitään, pisteitähän ei jaeta laukausten määrän vaan maalien perusteella. Sruins maalilla torjui Grahame, Wings maalilla torjuntavastuun kantoi Legace. Oliko niin, että CuJo oli kokoonpanosta pois flunssan tähden.

Ylivoima:
Bruins: 0-6.
Red Wings: 1-7.

Wingsien alivoimapelaaminen jatkoi tuttua laadukasta tasoaan, samoin ylivoimalla onnistuttiin jälleen maalien teossa. Kiitokset Lidströmille!

Tappeluiden ystäviä tämäkään ottelu ei hemmotellut.

Poissa kokoonpanosta:
Williams & Avery (healthy), Bykov (shoulder). Onko kukaan sattunut huomaamaan kuinka kauan Bykovin sairasloma vielä kestää? vai onko se päivästä päivään?


Pienoista kritiikkiä esitetään myös Detroitin suunnalla, mikä sinänsä on ymmärrettävää:

http://www.freep.com/sports/redwings/wcorn7_20021107.htm


vlad#16.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sen verran täytyy ottaa takaisin omia kirjoituksia että en missään nimessä halunnut että Olausson ja Krupp olisivat jatkaneet edes koko NHL uraansa.

Krupp oli oikea päänsärky sekä budjetille että joukkueelle mieshän nosti todella kovaa palkkaa 4 vuotta jolloin mies pelasi todella vähän. Mies on todella loukkaantumisherkkä ja ihmettelin miksi Atlantan miehen hankki ja Uwehan loukkaantui taas heti kauden alussa.

Olausson pelasi todella heikot playoffit vaikka oli Lidströmin pakkiparina. Tosin miehen parhaat pelit tulivat Coloradoa vastaan yhdessä pelissä jatkoaika/voittomaali ja viimeisessä taisi tehdä 1+1, niin silti muistelen että ainakin 3-4 vastustajan tekemää maalia hän lahjoitti tai muuten sössi ylivoimalla tai maalin takana josta vastustaja rankaisi. Ja 1 finaalin ratkaisun Carolinaa vastaan jatkoajalla muistavat kaikki.

Slegr pelasi loistavan viimeisen finaalin. Miehen teholukema oli +2 ja ei yhtään virhettä koko pelissä ja oli kentällä viimeisten minuuttien ratkaisuhetket vaikka takana oli 0 peliä sen kauden playoffeissa. Jos ei muuta niin ainakin mies nappasi sormuksen itselleen ja hyvät muistot. Kovasti miestä ollaan Torontoon viemässä mutta voi olla että mies jatkaakin hieman yllättäen uraansa Detroitissa.

Duchesne otti playoffeissa mielestäni muutaman todella turhan jäähyn ratkaisuhetkillä. Se tosin taisi johtua siitä että mies ei ole enään mikään taskuraketti niin kuin nuorempana vaan ikä alkaa tulla väkisin näkyviin pelaamisessa. Itse näen Duchesnen uran kokonaisuudessaan yhdessä juhlimisvalokuvassa jossa mies juhlii parta rehottaen, T-paita märkä ja hieman verinen, Stanley cup vieressä ja hymyilee kuin Naantalin aurinko kameraan 5 etuhammasta köyhempänä. Voiko uraa hienompaan kuvaan päättää? Toki Steve taisi sanoa mestaruusviirin nostamistilaisuudessa että mies haluaa jatkaa vielä vuoden pelaamista ja kokea voittamisen tunne uudestaan ja päättää uransa hockeytownissa.

Hallitsevan mestarin heikot otteet seuraavana kautena ei ole harvinaisia. Kautena 95-96 New Jersey Devils ei ainakaan päässyt playoffeihin hallitsevan mestarina. Muistaakseni myös Detroitilla oli kaudella 98 – 99 todella heikko alkukausi taisi olla 4-5 tappiota peräkkäin ja muutenkin peli yski.

Täällä on hehkutettu Zetaa, Bykovia ja Datsyukkia mutta onko täällä kukaan seurannut muitten tulevien Detroit tähtien otteita ympäri maailmaa? eikun matkalla maailman ympäri? ei kun matkalla tähtiin? noh minä lähden suosiolla Tampereelle!

Ainakin Jari Tolsa(c), Jiri Hudler (c), Nicklas Kronvall (d), Christian Södeström(c),
Stefan Liv (g) pelaavat kaikki joukkueissaan avain rooleissaan ja Tolsa, Hudler ja Liv jopa A-maajoukkueessa. Varauksista löytyy myös floppeja kuten Tomek Valtonen, Philip Audet, Aren Miller, Ryan Barnes, Petja Pietiläinen, Curtis Bowen ja Toivo Suursoo.

Ja jos omista varauksista haluttaisiin saada kokenut puolustaja miten olisi Erik Hämäläinen Lukosta?
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
KONSTANTINOV

Täällä joku vertaili Chelioksen otteita Konstantinoviin. Nyt kun asia kerran tuli esille niin voisin nostaa kissan pöydälle.

Muurmanskin mies ehti pelata maailman kovimmassa liigassa 6 kautta ja joka kaudella tuli vähintään yli 100 jäähyminuuttia jos nyt oikein muistan! melkein 450 peliä ja 175 pistettä. Se joka minulle pisti hänen urassaan silmiin oli kovan pelityylin lisäksi +/- saldo. kuka muistaa esim. kauden 1995/1996 jolloin saldoksi tuli pakille nykyaikana lähes käsittämätön +60. Tämä silloisen Neuvostoliiton entinen kapteeni oli myös ehdolla kaudella 1997 Norris Trophyyn jonka Brian Leetch sitten voitti tosin vääryydellä! (Norris olisi pitänyt mennä The Vladinatorille!)

Vladimir Konstantinov oli nhl uransa aikana varmasti yhtä vihattu kuin Kasparaitis tai Samuelsson. ellei vihatumpi. Mies oli myös pelottavan kova taklaaja, pidetty joukkuepelaaja ja peräänantamaton taistelija joka antoi kentällä aina 110% panoksen kroppaansa säästelemättä. Aika usein minusta tuntui että mies pelasi täyttä sikaa 60min/ottelu. Vlad taklasi, hakkasi, koukki, rikkoi kaikkia mahdollisia sääntöjä mitä vain voi jääkiekossa rikkoa, ajoi puun takaa kyynärpäät ylhäällä ja välillä suorastaan teloi ja satutti vihollisiaan. Mies sai minusta ainakin viitisenkymmentä vihamiestä nhl:ssä. Detroitissa häntä rakastivat fanit, valmennusjohto ja joukkuetoverit. Eikös Eurooppalaisten vihaaja Don Cherry kunnioittanut Vladin kovuutta, koska hän ei mennyt ikinä piiloon tai pakoon tekosiaan vaan vastasi niistä ja totesi ” Jos teillä on valittamista minun pelityylistäni tai rikkeistäni, niin tiedätte mistä minut löydätte”. Jotenkin noin muistan jostain lukeneeni.

ZSKA:n mies oli myös todella suosittu Detroitissa ainakin fanien keskuudessa. Katselin Super Sportilta (nykyinen canal) Detroitin runkosarja ja playoff pelejä kaudella 1996/1997 ja jossakin satunnaisessa pelissä näytettiin tauolla ja ennen peliä Joe Louis Areenan tulostaululla. Konstantinovin parhaimmat ja kovimmat taklaukset ja videon lopuksi The Vladinator astui esiin mustiin aurinkolaseihin pukeutuneena kullan keltaiset hiukset hulmuten, joka ilmoitti Arnold Schwarzeneggeriä (apua kun on vaikeaa) imitoiden: ”HASTA LA VISTA, BABY!!!!!!!!!!”. Täytyy sanoa että toi mainos kun sen näkee niin se iskee kuin tuhat volttia! aluksi se nauratti mutta pian nauru vaihtuikin itselläni Konstantinovin kunnioitukseen pelaajana.

Kaikilla meistä jatkoaikalaisista on jonkinlainen tuntemus tai mielipide Konstantinovista Toiset vihaavat häntä sydämestään aivan kuten jotkut muut nhl pelaajat ja toiset tykkäsivät hänen pelityylistään ja taistelutahdostaan vaikka mies ei ole ollut ikinä mikään taitava luistelija ja mailan käsittelijä mies pelasi silti maailman parhaassa liigassa huippu tasolla monta vuotta. Joka tapauksessa tippa tulee allekirjoittaneella vieläkin silmiin kun muistelen miestä ja miehen kohtaloa. Tämä on turhaa jossittelua mutta mitä mies olisikaan Lidströmin parina saavuttanut? Olisiko esim. Cheliosta ikinä hankittu? Ainakin mies olisi pelannut vielä vähintään toiset kuusi muuta kautta lisää. Sillä vaikka hän olikin jo vuonna 1997 30v. niin uskon että hänen tahtonsa olisi ainakin riittänyt tähän kauteen ja miksei 40 seksi tai jopa ylikin niin kuin vanha pappa CC.

”Hockey is cheating”
Vladimir “The Vladinator” Konstantinov

Chris Chelios

Ja Chelios tuli kysymykseen niin mitäs mieltä täällä ollaan jo 40 ja risat olevasta ikitaistelijasta Chris Chelioksesta?

Miehellä on kyllä ihan mukavat piste ja jäähy tilastot sekä runkosarjassa että playoffeissa. Ja 3 Norristakin on tullut takanreunalle. mies on aikamoinen +/- hirmu. Viimekauden +40 muistaa kaikki ja playoffeissakin +15 ja sama tahti näyttää tälläkin kaudella jatkuvan kun useat nimi miehet Shanahanista Hulliin ovat pakkasen puolella vanha pappa CC jatkaa +7.

Kaikkihan muistaa että Ziggy Palffy harjoitteli Ilveksen kanssa mutta kuka muistaa kaudella 1985-1986 Ilveksessa pelanneen Chelioksen? jolloin mies kuulema pelasi ilveksessä 31 1+5 =6 4.Monia voi hämätä se tieto niin minuakin että mieshän pelasi sen kauden Montrealissa ja voitti Stanley cupin sekin on totta mutta pelasi Montrealin paidassa vain vähän yli puolet runkosarjassa 41 8 + 26 = 34 67

Itse en tätä väitä aivan 100% varmuudella faktaksi vaikka se minulla yhdessä nhl lehdessä lukeekin se voi olla täysin puuta ja heinää eli ne Montreal, Chelios, nhl- ja tai ilvesgurut jotka voivat varmistaa asian olisin todella kiitollinen miten asia lopulta on?

Venäläisviisikko

Varmasti kaikki muistavat Nhl ensimmäisen venäläisviisikon Fedorov, Larionov, Kozlov, Konstantinov ja Fetisov jonka Bowman päätti koota. Punakone oli todella vaarallinen ja sen sai kokea mm. Montreal ja Roy kotonaan! Kun ketju hajosi Konstantinovin ja Fetisovin lopetettua uransa olin varma että samanlaista ketjua ei Detroitissa nähdä enään ikinä.

Mutta kun tämän vuoden kokoonpanoja nyt katselee niin siihen olisi taas mahdollisuus. Olisi todella mielenkiintoista nähdä punakoneketju 2. Jos vain Lewis innostuisi kokoamaan ketjun uudestaan hieman uudistuneena mutta kuitenkin. Siinä olisi taitoa, nopeutta, neroutta, hieman kokoa, luisteluvoimaa ja rauhallisuutta Eli Fedorov ja Larionov olisi vanhasta ketjusta jäljellä, Datsyuk korvaisi helposti Kozlovin, Bykov tulisi Fetisovin tilalle ja jääkaapin kokoisella Kuznetsovilla olisi todella kova työ korvata Konstantinov.

Mutta annetaan pallo Davelle kokoonpanojen suhteen ja jos kauppoja ei ole tulossa niin kieltämättä se ainakin minusta voisi olla piristysruiske Detroitin aika vaisuihin esityksiin. toki 3 sentteriä ei välttämättä ole järkeä peluuttaa yhdessä varsinkin nyt kun Steve Wonderkin on sivussa. mutta ei se ainakaan Fedorovin sopeutumisesta kiinni ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös