Rantanen, Pesu, Sihvonen: Summanen on Jumala

  • 30 432
  • 366

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Kyllä selkeästi huomaa, että tuota Summasen asemaa nostetaan välillä liiankin korkealle. Oma kantani on, että Westerlundin ei pitäisi päävalmentajana jatkaa. Uudesta päävalmentajasta en tiedä, mutta jotain muutosta on tehtävä. Ei asiat todellakaan niin ole, että Suomen menestys on Summasesta kiinni. Tarpeeksi hyviä pelaajia kun kehitetään, niin menestystä tulee lähes valmentajalla kuin valmentajalla. 90-luku oli hyvä opetus siitä (yhtään väheksymättä kyseisiä valmentajia).

Tällä hetkellä Suomessa on kuitenkin vaihe, että jonkinlaista muutosta valmennuslinjoissa tarvittaisiin. Suomi on viime aikoina "pelännyt voittaa" ja lopussa puolustetaan liikaa. Summanen haki tähän systeemiin vahvaa muutosta ja onnistuikin siinä - ainakin osittain. Mutta nyt, kun Westerlund oli asialla, niin mielestäni asiat olivat huonoimmin kuin koskaan. En tarkoita, että Summanen pitäisi välttämättä takaisin ottaa, onhan Suomessa monia muitakin päteviä valmentajia. Suurin virhe olisi kuitenkin jatkaa tällä valmennusjohdolla.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti siffa
Olin katsomassa erään urheiluporukan (jääkiekko) kanssa Suomi-Ruotsi MC-ottelua, joka päättyi 3-3. Meistä kaksi oli iloisia tuosta tuloksesta, joka takasi Suomelle alkulohdon voiton.

Vaikka tämä lienee epäollennaista niin se peli päättyi 4-4, ei 3-3.

Tässä ihan tiedoksi koko World Cupin ottelut.

ps. Oivalta upea kirjoitus. Saa nähdä pystyykö nämä anti-Summaset täällä sanomaan tuohon mitään järkevää. Vai menikö jauhot liian syvälle suuhun.
 
Heh heh mitä keskustelua. Siispä kannan oman painoarvottoman korteni kekoon.

Ensin haluaisin noita pelaajien kommentteja "luotettavasta" mediasta peräisin olevalta haastattelulta

Pelaajien vastauksissa ei ollut mitään ihmeellistä. He ovat selkeästi sen tyylisiä ihmisiä, että haluavat työrauhan. Itselleen ja valmentajalleen. Ja Summasenkin olisivat halunneet jatkavan samasta syystä mitä luultavimmin. Tosin.. kun pääsivät hänestä eroon, niin takaisin eivät halua. Samaa mieltä ovat Erkasta. Eli haluavat kaverille työrauhaa ja sitä kautta itselleen sitä.

Tuo on itselle hyvin helppo ymmärtää.

Ja hauska summasesta mitä luin urheilulehden puolelta.. "oli päätetty jo erottaa käytöshäiriöiden johdosta ennen kisoja"... No eipä siinä oikein muita argumentteja ole tuollaisella saldolla. Mies ei ollut vielä messias niihin aikoihin. (joidenkin mielestä oli toki jo pelaajauran aloittaessaan.)

WC:n puolivälissä tapahtui jotain, mikä muutti Summasen käytöksen julkisuudessa päälaelleen. Kun pelien jälkeen häntä haastateltiin, niin hän vain ylisti pelaajia ja kuinka he tekivät tämän ja olivat hienoja. Aivan loistavaa tekstiä sinänsä, mutta ei miehen tyyliä ole tuollainen ollut. Saattoiko johtua siitä, että Raivo säikähti Annen lähtöä? (tarkoittaen että säikähti sitä, että kummola & Co saivat siitä tekosyyn potkia Summasta persielle?)

Ja mitä noita meriittejä summasesta listattiin, niin kyllähän Summasen jokeriaika oli hermoja raastavaa. Miehellä hieno rosteri käsissään, mutta äijillä ei ollut lupaa muuhun kuin puolustamiseen. Peltosen kenttä oli ainoa joka sai hyökätä vähän vapaammin. Siltä se ainakin näytti ja eiköhän summasfanit tämänkin väitteen kumoa.

Itse en ole Erkkafani todellakaan. En myöskään kummolafani. Mutta mielestäni olisi parempi, että herrat jatkaisivat siitä mihin jäivät. Erkkaa ei varmasti valita jatkamaan maajoukkueen peräsimessä uudelleen ellei tyyli muutu ja kovasti. Aivan sama.. katsotaan nyt se optio.

Ja siltikin WC kakkostila ei ole kovin suoritus suomen jääkiekkoilussa. Calgaryn -88 olympialaiset ovat. Siellä kaatui viimeisessä pelissä kaikki voipa suuri ja mahtava Neuvostoliitto ja suomi jätti Hannu Hanhet nuolemaan pronssia itse hopean taistellen!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Panzerfaust
Tarkenna mitä on kritiikitön Summasen "ylistys" vai pitäisikö jokaikisessä Summasta "puolustavassa" viestissä mainita myös:

"Niin, onhan Raimo Summanen myös räjähdysherkkä ja kiihtyessään henkilökohtaisuuksiin menevä valmentaja." Vaan kenellä se ei olisi jo tiedossa?

Vai onko tässä taustalla nyt se "hirveä salaisuus", että Niinimaa sai kuulla ripityksen ohella seksuaalisesta suuntautumisestaan? Voi, voi kun itkettää.


Tarkoitan lähinnä sitä, että Summasen paluulle maajoukkueen valmennukseen ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia useista eri syistä. Taustalla on myös edelleen syitä, jotka eivät ole olleet eivätkä tule olemaan julkisuudessa sen takia, että ne tietävät vaikenevat edelleen. Summanen teki myös virheitä valmennusuransa aikana. Kukapa ei tekisi. Suurimmat virheet näkyivät hänen jälkimmäisellä kaudellaan Jokereissa ja vuoden 2004 MM-kisoissa. Molemmat Summasen suoritukset olen erikseen analysoinut ja kehnoiksi todennut, joten niistä ei enempää.

Ihminen se Ramikin on, virheineen ja onnistumisineen. Minun kokemukseni mukaan hieno ihminen ainakin siviilissä kun saa puhua jääkiekosta. Mutta kun hänet uitettiin tällä tavalla kölin alta, paluuta ei voi olla maajoukkueeseen koskaan Kummolan ja Jutilan aikakaudella. Tiedä sitten, onko senkään jälkeen. Jos nyt Kummola ja Jutila joskus sieltä saadaan sivuun. Kummola pyrkii tuhoamaan kaikki kilpailijansa Kekkosen tavoin ja tekemään itsestään korvaamattoman, jotta voisi aina vedota siihen, että mitat täyttäviä vaihtoehtoja ei ole olemassakaan. Tyypillinen valtaa yli kaiken rakastavan diktaattorin hallitsemisen tapa.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Viestin lähetti secord
Korostan: Miesten maajoukkueen valmentajana. Esim. Aravirran menestys maajoukkueen valmentajana hakee vertaistaan Suomen historiassa, mutta silti osa ei arvosta häntä lainkaan.
Pyh! Aran saavutus hakee vertaistaan lähinnä pestin pituudessa. Yksi kulta pesee aina kymmenen hopeaa ja yksi hopea voittaa kevyesti kymmenen pronssia. Vain voitolla on väliä ja joka vähempään tyytyy, ei ansaitse menestystä, eikä yleensä menestykään.

1. Lindström: MM-kulta 1995
1. Matikainen (Jortsu kakkosena): Calgaryn hopea 1988
1. Summanen: World Cupin hopea 2004
4. Jortikka: Nuorten MM-kulta Tshekkoslovakiasta 1987
5. Ara: Naganon pronssi, hävittyjä MM-finaaleita

Suomen maajoukkueaines ei ole maailman paras, mutta ei niin paskakaan, etteikö joka turnauksessa olisi tavoitteena VOITTO. Jos joukkue asettaa tavoitteekseen vain mitalin, kuten Aralla on tapana, niin saisi mun puolesta jäädä pois koko kekkereistä. Ara ja Erkka eivät edes halua voittaa, eivätkä siksi voita. Esim. eilisessä Iltalehdessä alahammas jauhoi näin "Yhteistyön lisäksi Aravirta painottaa rohkean mutta realistisen tavoitteen asettamisen tärkeyttä tulevissa arvokisoissa." Rohkean, mutta realistisen? Haista Ara toosaa!! Suomen tavoite on MM-kulta.

Niin, onhan Aralla ja Erkalla kirkkaat korut SM-liigasta, mutta molemmat ovat ottaneet kuokkaan Hannu Jortikalta. Silti nämä kiltit looserit saavat koittaa uudestaan ja uudestaan ja uudestaan MM-joukkueessa. Nythän Ara on TAAS nuorten MM-joukkueen peräsimessä, varmaankin mitali tavoitteena. Aralla on taatusti Kummon kanssa joku diili, että saa koittaa niin monta kertaa, että voittaa. Saatanan saunakaverit!

Sanotaan vielä ihan suoraan, että Hannu Jortikka ja Raimo Summanen ovat molemmat Hannu Aravirtaa ja Erkka Westerlundia parempia valmentajia. Ensin mainituilla on kertakaikkiaan kovemmat meriitit ja mikä tärkeintä, he pyrkivät vain voittoon. Jortsu ja Raivo eivät sovi Kalen salonkiin ja siksi maajoukkueen menestys kärsii.

Ai miksi vedin Jortikan tähän mukaan?
- Jortikalla oli Aravirtaa huimasti paremmat meriitit jo silloin 1997(?), kun Kummo otti saunastaan Aran maajoukkueeseen. Voi olla ettei Jortsua kiinnostanut, vitutti silti.
- Ara valitsi omasta saunastaan pelaajat, ei menestynyt, mutta pesti vaan jatkui ja jatkui, kunnes Ruotsi persraiskasi hyväntuulisen Aran seinää vasten kotikisoissa.
- Nytkö tulisi Jortsun vuoro? Ei, vaan Jokerit kerran mestariksi johdattanut Summanen sai pestin. Jortsuhan oli Aran MM-pestin aikana voittanut SM-kullan vain kolmasti, olisi kai pitänyt voittaa viidesti. Summasen valinta ihmetytti, mutta pääasia, että päästiin Arasta. Taaskaan ei tiedetä, että halusiko Jortsu tosissaan pestiä. Itse haluan ajatella, että Jortsu ei nähnyt maajoukkueen toimintaedellytyksiä terveiksi ja vaati ehkä suuria muutoksia (joita me nyt vaaditaan), jotka Kummo tyrmäsi. Tämä siis oman pään tuotoksia, mutta kukaan ei tiedä.
- Summanen karisti epäilykset, pisti sen lisäksi tuulemaan organisaatiossa ja sai potkut.
- Nytkö tulisi Jortsun vuoro? Ei, vaan Erkka, joka tuli, näki ja hävisi ja saa EDELLEEN kaiken tuen Kummolalta.

Kalen hötkyilyn seurauksena meiltä puuttuu nyt ykkösvalmentaja kokonaan. Vähän vituttaa Erkan puolesta, koska häneltä löytyy tietoa ja vähän kokemustakin ollakseen pätevä kakkosvalmentaja. Ikävä kyllä koko kausi ja kisat menivät niin pahasti penkin alle, että Erkkaa joutuu nyt tönimään. Varsinkin kun hän itse piti MM-esitystä tyydyttävänä.

Niin, ja en todellakaan haluaisi Jortikkaa nyt maajoukkueeseen, koska hänellä on seuraavat vuodet paljon tärkeämpääkin tekemistä. Enkä Summasta, koska hänelläkin on tärkeä pesti. Kummallakaan ei olisi sitäpaitsi tilaa nykyisten nössöjen työtoverina, varsinkaan Summasella. Noh, ehkä tulevista valmentajista keskustelu ei enää kuulu tähän ketjuun.

edit; näköjään ajatus jo hävisi tuossa puolivälissä =) Pointtina siis se, että kulta on oltava aina tavoitteena. Tulevat kisat on siis hävitty jo etukäteen tuolla Aran heittämällä "realistisella, mutta rohkealla" tavoitteella. Joo, Ara ei valmenna, mutta mitä luulette, onko Erkan tavoite olympiakulta vai omien kasvojen säilyttäminen esim. välieräpaikalla?
 
Viimeksi muokattu:

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti cobol

Ihminen se Ramikin on, virheineen ja onnistumisineen.

Ei kyllä Summasen täytyy olla Jumala, jos häntä tukevissa viesteissä ei Raimo Summasta erikseen ihmiseksi mainitse.

Muuten kyllä allekirjoitan viestisi ja en myöskään pidä Summasta täydellisenä koutsina(onko sellaista?), mutta onpahan nyt vaan parasta mitä Suomesta löytyy.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viestin lähetti flintstone
Vaikka tämä lienee epäollennaista niin se peli päättyi 4-4, ei 3-3.

Tässä ihan tiedoksi koko World Cupin ottelut.

Kiitos korjauksesta. Olen muistellut aikaisemminkin ottelun päättyneen 3-3. Yhteenveto WC-otteluista osoittaa vastaansanomattomasti Suomen nousseen maailman jääkiekkoeliitin kärkeen viime syksynä. Olihan kyseessä kovin koskaan käydyistä jääkiekkoturnauksista. WC-menestyksen jälkeen odotan Torinosta vastaavanlaista menestystä Suomelle. Summanen joukkoineen näytti, miten menestys saavutetaan. Erkan on hyvä jatkaa siitä, mihin Rami jätettiin.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kannattaa myös muistella hiukan tuota koko Summasen päävalmentajaksi valintaepisodia. Kummolahan oli epävirallisesti nimittänyt Kari Elorannan maajoukkueen toiseksi valmentajaksi Nokelaisen tilalle keväällä 2002. Elorannalla oli tuolloin Jääkiekkoliitossa tukea päävalmentajaksi ja yksi kausi Aran kakkosena olisi saattanut avata jopa portin päävalmentajaksi keväällä 2003.

Eloranta kuitenkin livahti Sveitsiin kaikessa hiljaisuudessa; en tiedä, oliko Piri kiinnostunut koko maajoukkueesta. Siitä se soppa oikeastaan alkoi, kun Kummolalle Elorannan Sveitsiin lähtö tuli yllätyksenä.

Jortikka ja Kummola kävivät Kummolan mukaan kaksi keskustelua koskien Jortsun päävalmentajuutta. Kummolan sanoja lainatakseni; "Jortikan suurin into oli palata seuravalmentajaksi". Eli mitä Kummolan lausuntoja asiasta on lukenut ja kuullut, ei Summanen ollut edes ykkösvaihtoehto päävalmentajaksi Aran jälkeen. Näinkö tämä täytyy käsittää?

No Summanen valittiin, ei siinä mitään. Kysyttäessä asiaa Jortikalta, valittiinko hommaan sopivin vai pätevin, Jortsu vastasi, että varmasti molempia. Mutta jo tuolloin Jortsu sanoi, että koko valintasoppa hämmästytti.

Sinänsä myös liigavalmentajissa oli "summas-vastaisuutta" ilmassa. Mutta vaikka valittaisiin kuka vaan ja mille paikalle tahansa, aina löytyy oppositio.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen
Viestin lähetti Taitopelaaja
Kyllä selkeästi huomaa, että tuota Summasen asemaa nostetaan välillä liiankin korkealle. Oma kantani on, että Westerlundin ei pitäisi päävalmentajana jatkaa.

Mutta nyt, kun Westerlund oli asialla, niin mielestäni asiat olivat huonoimmin kuin koskaan. En tarkoita, että Summanen pitäisi välttämättä takaisin ottaa, onhan Suomessa monia muitakin päteviä valmentajia. Suurin virhe olisi kuitenkin jatkaa tällä valmennusjohdolla.


Kunnon vastakkainasettelu on poikaa - kärjistettäessä.
Minäkään en haluaisi Summasta takaisin hinnalla millä hyvänsä, mutta tällä hetkellä tilanne on - ainakin lukuisten JA:n kirjoittajien keskuudessa - Summanen vs. Westerlund(+Kummola)

WC:n hopea ei jyrää alleen muita Suomi-kiekon saavutuksia, mutta on kruunun ehkä kirkkain valokivi, vaikka voitettiin vaan USA ottelu kun Tsekki oli "kesäterässä" eivätkä olleet valmiita.
Tämän vuoksi Summasen potkut olivat kohtuuttomat kun vaa'an toisessa kupissa painoi harmonisen hyvä-veli-ringin arvot.
Kun Summasen jälkeen tilalle nostetun Westerlundin johdolla lammaslauma floppasi joukkueena ei ole ihme että täällä (JA) puolustetaan Summasta ja halutaan Kummolasta eroon. (kts. adressi). Ja koska kyseessä on vastakkain asettelusta, niin pelin nimi on Summanen vs. Westerlund - kumpiko on heikoin lenkki.

Muitakin hyviä valmentajia Summasen tilalle olisi
- Kari Heikkilä ja
- Hannu Jortikka
Lisäksi ulkomailta saattaisi löytyä uusi Kulta-Curre
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viestin lähetti AnaMasa

1. Summanen: World Cupin hopea 2004
5. Ara: Naganon pronssi, hävittyjä MM-finaaleita

Ettei asenne paistaisi lävitse, niin laita sinne Summasen perään hävitty World Cupin finaali tai vastaavasti Aran perään hopeat. Hyvästä esimerkistä käyt kyllä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti secord
Ettei asenne paistaisi lävitse, niin laita sinne Summasen perään hävitty World Cupin finaali...

Aivan. Koska "Summas-leirin" näkemyksen mukaan lähinnä päävalmentajaa on kiittäminen World Cupin menestyksestä, on heidän johdonmukaisuuden nimessä oltava myös sitä mieltä, että Kanadan voittoon valmentanut Pat Quinn osoitti olevansa valmentajana Summasta paljon edellä. Eikö?
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti Maple Leaf

Kanadan voittoon valmentanut Pat Quinn osoitti olevansa valmentajana Summasta paljon edellä. Eikö?

Jos Kanadan rosteri olisi laadultaan Suomen tasoa, niin kyllä.

Voi että, kun olette hauskoja.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Panzerfaust
Jos Kanadan rosteri olisi laadultaan Suomen tasoa, niin kyllä.

Eipäs selitellä siellä - eikö se voittaminen ollutkaan pääasia? Kanada ja Pat Quinn voitti Suomen ja Summasen, joten Quinn on parempi valmentaja, eikö?

Vai... vaikuttavatko pelaajatkin lopputulokseen? Tämä radikaali näkemys ei ole juuri aiemmin tullut esiin "Summas-leirin" viesteissä.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti Maple Leaf
Eipäs selitellä siellä - eikö se voittaminen ollutkaan pääasia? Kanada ja Pat Quinn voitti Suomen ja Summasen, joten Quinn on parempi valmentaja, eikö?


Painu vittuun siitä trollaamasta. Kukaan ei ole kieltänyt ettei pelaajilla olisi osuutta tuloksiin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Maple Leaf
Vai... vaikuttavatko pelaajatkin lopputulokseen? Tämä radikaali näkemys ei ole juuri aiemmin tullut esiin "Summas-leirin" viesteissä.

Höpö höpö. Teidän leirinne se siellä huutelee milloin mitäkin ja perustelee Summasen merkityksen mitättömyyttä vastustajien "kesäterällä" ja muulla jatta jatalla.

Lueppa huviksesi Oivan edellisellä sivulla oleva kirjoitus ja kerro taas kuinka oli parasta että käytöshäiriöinen Summanen sai potkut maajoukkueesta, jooko?
 

sozzy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaani
Olen itse edelleen sitä mieltä että Summasen erottaminen oli suuri virhe suomalaisen jääkiekon kannalta. Keskustelu valmentajatilanteesta varmasti jatkuu vielä pitkään ja jokaisen on tehtävä omat päätelmänsä, koska eri mediat ovat puolensa valinneet. (UL ja IS veikkaaja liputtavat summasta ja kummolan kabinetin IL taas nykyisen johdon puolesta).

Fakta kuitenkin on, että näillä mennään. Kale ei norsunluuntornistaan tipahda, eivätkä erkka ja muut saunakaverit myöskään. Periaatteessa tällä hetkellä ollaan samassa tilanteessa kuin vuosi sitten summasen kaudella eli takana tuloksellisesti huonot MM-kisat ja edessä taas suurturnaus, jossa mukana kaikki parhaat (toivottavasti). Joten nyt tilanne on sama, joten myös menestystä on tultava. Mikäli Torinosta ei tule välieräpaikkaa niin tämän jälkeen pöytä ON PAKKO puhdistaa totaalisesti. Joten omasta puolestani annan työrauhan nykyjohdolle, mutta Torinosta se välieräpaikka on tultava!

Tietenkin tähänkin vaikuttaa se, että olympialaisissa pelaavat kaikki parhaat. Kalehan totesi tuossa viime syksynä ennen WC:tä, "että Torinossa parhaiden poissaolohan olisi Suomen etu, koska eurooppalaisilla kokoonpanoilla mahdollisuudet kultamitaliin olisivat paremmat" Varmasti näin, mutta entäpä turnauksen arvostus? Itse arvostaisin turnauksen tässä tapauksessa jonnekkin MM-kisojen ja EHT:n väliin...
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Maple Leaf tosiaan vääristelee hieman asioita ja sekoittaa vellejä ties minkä kanssa. Vaikka itse olen Summasen puolella, niin tottakai pelaajat sen työn tekevät, mutta jos pelaajamateriaalissa joudutaan antamaan tasoitusta, niin silloin valmennusjohto voi omalla työllään kaventaa ns. materiaalieroa.


Tuo AnaMasan kommentti hieman häiritsee minua. Arvostatko tosiaan nuorten MM-kullan Aran saavutusten ylle?
Kyllä minä mieluummin ottaisin yhdenkin MM-hopean kuin nuorten MM-kultaa. Tai ainakin tuo Naganon MM-pronssi on todella kova saavutus.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Panzerfaust
Painu vittuun siitä trollaamasta. Kukaan ei ole kieltänyt ettei pelaajilla olisi osuutta tuloksiin.

Onko trollaamista kyseenalaistaa toisten ajatuskulkuja?

Tässäkin ketjussa on ns. "Summas-leirin" taholta nostettu esiin Raimo Summasen kiistattomia saavutuksia valmentajantoimessaan. Yksikään näistä kirjoittajista ei ole kuitenkaan pohtinut sitä, millaisilla joukkueilla (pelaajilla) nuo tulokset on saavutettu.

Millaisen tuloksen Summanen olisi saanut aikaan esimerkiksi Pelicansin valmentajana päättyneellä kaudella? Tuska suomalaisen jääkiekkoilun tilasta tuntuu nyt monella kääntyvän messiaan etsimiseksi, ja Summasen potkut maajoukkueen päävalmentajan virasta sopivat paremmin kuin hyvin kasvattamaan tuon tuskan lähes uskonnollis-masokistiseksi hurmokseksi: "Hän kuoli (Kummolan) syntien tähden". Näin päävalmentajan (tietenkin merkittävän) roolin merkitys korostuu jo liikaa(kin), ja pelaajat/joukkueen taitotaso jäävät keskustelussa toissijaisiksi - vaikka niiden tulisi olla keskustelun lähtökohta ja päätepiste, joiden välisellä matkalla korkeintaan käväistään silloin tällöin valmennuksen puolella.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti flintstone
Lueppa huviksesi Oivan edellisellä sivulla oleva kirjoitus ja kerro taas kuinka oli parasta että käytöshäiriöinen Summanen sai potkut maajoukkueesta, jooko?

Luinpa huvikseni Oivan edellisellä sivulla olevan kirjoituksen, enkä nähnyt siinä mitään sellaista uutta, jota ei Jatkoajan kirjoituksista olisi jo saanut lukea - siinähän oli vain keskiverto-summaslaista napakammin pyritty järkeistämään usko siihen, että Summasen valmentamana suomalainen kolmosketjulainen sisu muuttuisi kuin taikaiskusta ykkösketjulaiseksi taidoksi ja luovuudeksi. Aivan kuin hän olisi muuttava veden viiniksi.
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti Panzerfaust
Vai onko tässä taustalla nyt se "hirveä salaisuus", että Niinimaa sai kuulla ripityksen ohella seksuaalisesta suuntautumisestaan? Voi, voi kun itkettää.

Mitämitä? Onko Janne Niinimaa hetero?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Maple Leaf
Tässäkin ketjussa on ns. "Summas-leirin" taholta nostettu esiin Raimo Summasen kiistattomia saavutuksia valmentajantoimessaan. Yksikään näistä kirjoittajista ei ole kuitenkaan pohtinut sitä, millaisilla joukkueilla (pelaajilla) nuo tulokset on saavutettu.

Unohdat vain aktiivisesti että World Cupissa Summasen johdolla Suomi saavutti menestyksensä nimenomaan siten että meidän edellä materiaalissa oli Kanada, USA, Ruotsi, Tsekki ja Venäjä. Myös Slovakian nimet olivat ainakin ennakkoon varsin kovia. Silti loppusijoituksessa Suomen edelle jäi vain ja ainoastaan Kanada. Suomi pelasi turnauksessa materiaalinsa ylärajoilla ja venyi lähes uskomattomaan suoritukseen.

Oliko Summasen rooli tuossa World Cupissa täysin merkityksetön? Ja miksi Erkan johdolla MM-kisoissa Suomi oli pelillisesti aivan lammas?

Viestin lähetti Maple Leaf
Luinpa huvikseni Oivan edellisellä sivulla olevan kirjoituksen, enkä nähnyt siinä mitään sellaista uutta, jota ei Jatkoajan kirjoituksista olisi jo saanut lukea - siinähän oli vain keskiverto-summaslaista napakammin pyritty järkeistämään usko siihen, että Summasen valmentamana suomalainen kolmosketjulainen sisu muuttuisi kuin taikaiskusta ykkösketjulaiseksi taidoksi ja luovuudeksi. Aivan kuin hän olisi muuttava veden viiniksi.

Summasen johdolla World Cup oli hyvää säkää, Erkan johdolla MM-kisat oli vain huonoa säkää? Se että pelilliseltä ilmeeltään Summasen Leijonat oli aivan eri planeetalta Erkan Lampaiden kanssa ei ole kuin silmänkääntötemppu?

Mihin Erkan Lampaat kadotti Summasen Leijonien tappajan katseen? Jos et oikeasti nähnyt Suomen pelillisessä ilmeessä mitään eroa Summasen ja Westerlundin aikana niin on pakko ihmetellä.
 
Viimeksi muokattu:

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Viestin lähetti Maple Leaf
Eipäs selitellä siellä - eikö se voittaminen ollutkaan pääasia? Kanada ja Pat Quinn voitti Suomen ja Summasen, joten Quinn on parempi valmentaja, eikö?

Vai... vaikuttavatko pelaajatkin lopputulokseen? Tämä radikaali näkemys ei ole juuri aiemmin tullut esiin "Summas-leirin" viesteissä.

Tuo nyt on vaan lapsellista vänkäämistä. Itse kun niin hehkuttelet niitä ajatuskulkujen kyseenalaistamisia, niin tämä sinun skenaariosi pystyttäisiin näyttämään toteen ainoastaan siten, että molemmilla olisi samat pelaajat käytettävissä.

Tietysti provoaminen on kivaa, mutta sitä voi tehdä mieluummin iltiksen tai suomi24n keskustelupalstoilla.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Viestin lähetti Maple Leaf
Näin päävalmentajan (tietenkin merkittävän) roolin merkitys korostuu jo liikaa(kin), ja pelaajat/joukkueen taitotaso jäävät keskustelussa toissijaisiksi - vaikka niiden tulisi olla keskustelun lähtökohta ja päätepiste, joiden välisellä matkalla korkeintaan käväistään silloin tällöin valmennuksen puolella.
Totta. Pelaajien vaikutus näkyy lopputuloksessa kun vuodesta toiseen joukkue kootaan miten sattuu vanhoilla meriiteillä ja päävalmentajan henkilökohtaisilla mutu-tuntemuksilla. Tämän vuoksi ulkomaalainen valmentaja olisi pop. Hän valitsisi pelaajat nykykunnon mukaan ilman historiallisia seurasiteitään, eikä meidän tarvitsisi kärsiä selänpesijöistä. Nykyinen hyvävelipyramidi ulottaa nyt lonkeronsa liiton johdosta kentälle saakka.
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Summasen meriitit lyhyen valmentajauransa aikana ovat tietenkin sekä liiga-, että maajoukkuevalmentajana vähintäänkin hyvät. Sitä ei ole kiistäminen. Hänen persoonansa on kuitenkin täysin kestämätön maajoukkuevalmentamiseen. Tämä siitä syystä, että hän ei tule useimpien ihmisten kanssa toimeen, minkä viime syksyinen episodi todisti. Ja kyllä, valmentajalta vaaditaan myös ihmissuhdetaitoja.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Rosoh

Muitakin hyviä valmentajia Summasen tilalle olisi
- Kari Heikkilä ja
- Hannu Jortikka

Jortikka taisi juoda itsensä pihalle näistä kuvioista Wienissä. Urheilulehden mukaan Jortsu oli juuri se "suomalainen kiekkovaikuttaja" joka örvelsi urakalla jossain VIP-tilaisuudessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös