Rantanen, Pesu, Sihvonen: Summanen on Jumala

  • 30 436
  • 366

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Re: Ara asian ytimessä..

Viestin lähetti Jouni

Sillä ei ole mitään tekemistä edes jääkiekon tai jääkiekkovalmentamisen kanssa. Elämässä on muutamia asioita, jotka ovat tärkeämpiä kuin jääkiekko vaikka ollaan korkeimmalla huipullakin.

Kaikella kunnioituksella lätkätuntemuksestasi kohtaan, Jouni, mutta väitteesi on hölynpölyä. Suomen pienestä reservistä ei ole yksinkertaisesti varaa hukata yhtään lahjakkuutta valmennus- tai pelaajaoportaassa sen takia, että jotkut eivät kestä lämpöä keittiössä.

Kuten sanoin jo kisojen aikaan; jos "kapinaan", eli ajatusten sijaan tekoihin, olisi Janne Niinimaan lisäksi liittynyt joukko avainpelaajia, ei tapauksessa olisi mitään epäselvää ja Summanen olisi joutanut ulos heikoimpana lenkkinä. Fakta on kuitenkin se, että Niinimaa oli heikko lenkki ja muut kestivät. Ja uskoakseni ilman sotavankeuteen tai kidutukseen verrattavia elinikäisiä traumoja.

Suomi oli ykkösketjun terveyttä ja Kipperin huppupeliä(ISO jos - myönnän) vailla World Cup voittaja.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viestin lähetti Panzerfaust
Mitä tässä pitäisi tehdä? Tukkia turvat kuin joku saatanan lammaslauma?

Iiihan hyvä vaihtoehto tuokin välillä. Täällä JA:ssa tuntuu nyt monella olevan huutamisen tarvetta, mutta asiaa ei senkään vertaa. Anne-palkintoja luvassa...
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti secord
Iiihan hyvä vaihtoehto tuokin välillä. Täällä JA:ssa tuntuu nyt monella olevan huutamisen tarvetta, mutta asiaa ei senkään vertaa.

Sulla on ilmeisesti ollut asiaa sitten senkin edestä?
 

punisher

Jäsen
No niin faust. Enhän minä edes muista, kuka Kanadan tai Usan puhumattakaan Saksasta joukkuetta missäkin kisoissa valmensi. Pelaajia kyllä muistan Kanadalta ja Usalta ja jopa Saksalta. Tästähän siinä Aran jutussa ja koko tässä ylipaisuneessa keskustelussa on kyse. Pelaajat siellä pelaa. Tässä puhutaan aidanseipäistä kun pitäisi puhua aidoista. Kumma kyllä Ruotsin valmentajan muistan, sehän oli se varsin leppoisa ja hymyilevä kaveri Gustaffson. Kaveri vaikutti siltä että oli sinut itsensä ja valmentajuutensa kanssa toisin kuin eräät muut valmentajat...

Mistään kulttuureista on turha puhua jääkiekon yhteydessä. Jääkiekkohan on kuitenkin vain kanadalaisten tukkijätkien keksimä, koko maailman mittakaavassa marginaalinen joukkuepeli, jota pelataan tosissaan vain maapallon pohjoisilla reuna-alueilla
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viestin lähetti Panzerfaust
Sulla on ilmeisesti ollut asiaa sitten senkin edestä?

Ei todellakaan, mutta ei tarvetta huudellakaan.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti punisher
Mistään kulttuureista on turha puhua jääkiekon yhteydessä. Jääkiekkohan on kuitenkin vain kanadalaisten tukkijätkien keksimä,

Eli lämpimiksesi puhelit mitä sattuu? Sitä harrastan itsekin välillä, ei siinä mitään. Ja tämä sinun kaikenlaisten auktoriteettien ja etenkin valmentajien vähättely on tullut jo harvinaisen selväksi. Se kanadalaisten tukkijätkien keksimä vähäpätöinen höntsäily nyt sattuu olemaan myös se syy miksi mekin tänne kirjoittelemme.
 

punisher

Jäsen
Aikas vähän täällä nykyään viittii enään keuhkota. Enempi ne lahkolaiset täällä saarnaa ja todistelee Summasen evankeliumia. Apropo: Mihinkäs lahkoon minä muuten kuulun, koska olen anti-summanen ja myös anti-kummola. Pitäiskö perustaa joku vapaakirkko? No niin, nyt riitti jo tästäkin aiheesta. Morjens ja hyvää kesää vaan kaikille jos se joskus vielä alkaa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viestin lähetti secord
Höpö höpö! Kenelle se oli karvas pala? Ja täällä JA:ssa on tapana vähätellä kaikkia sijoituksia oli se sitten ensimmäinen tai neljäs. Aina ne (menestykset) ovat tulleet väärissä kisoissa, väärällä valmentajalla tai väärällä tavalla.

Ketkä kuuluvat Summasen oppositiomiehiin? Ja eiköhän täällä karvansa ole osoittaneet kaikki yhden nimen perään itkeviin, jotka todella uskovat kaiken olevan yhdestä miehestä kiinni. Niin, ja itse pidän World Cupin toista sijaa kiekkoilumme kovimpana saavutuksena, no doubt! Mutta älkää nyt jaksako väittää, että siitä kunnia kuuluu tasan yhdelle miehelle. Kannattaisi tutustua faktoihin.
[/QUOT

Hyvä, ettei Suomen menestys ollut karvas pala sinulle.
Tarkoitin ensin niitä henkilöitä, jotka olivat päättäneet Raimo Summasen erosta WC:n jälkeen. Heille se oli karvas pala. Vain Kalervo Kummolan kuulin suorassa tv-lähetyksessä iloitsevan aidosti Suomen menestyksestä:"Se nyt on ainakin 100%:n varmaa, että Raimo Summanen jatkaa tämän jälkeen päävalmentajana."
Sitten tarkoitin Hannu Jortikkaa ja Sakari Pietilää, jotka TV4:n suorissa lähetyksissä vähättelivät Suomen menestystä ja varsinkin he vähättelivät Raimo Summasen panosta menestykseen. Näitkö Sakari Pietilän kommentit Suomen voitettua USA:n välieräottelussa malliin:"Ollilla oli kyllä onnea, kun kiekko pomppasi maalin edustalla suoraan hänen lapaansa."
Kolmanneksi nämä jatkuvasti samat JA:n kirjoittajat, jotka kuka minkin syyn vuoksi vähättelevät WC-turnauksen tasoa, ajankohtaa tai heikkoa USA:n joukkuetta.
Näitä oppositioihmisiä riittää. Tämä on täysin normaalia kaikissa joukkuepeleissä. Aina on oppositioita. Niinkuin itsekin kirjoitat.

Raimo Summanen teki ison työn WC:n menestyksen eteen. Tarkoin mietitty pelisuunnitelma. Pelisysteemin ajaminen huippujääkiekkoilijoiden automaatioksi harjoitusten avulla. Hyvä valmistautuminen Vierumäellä. Summanen painotti jatkuvasti esim. kohutun Ruotsi-ottelun 1.erätauolla oman pelisysteemin noudattamista. Johtavat pelaajat (Teppo Numminen, Saku Koivu, Olli Jokinen) kertoivat suorissa tv-lähetyksissä näistä asioista meille peliä kunnioittavaan sävyyn.
Erkka Westerlund kehui Summasen potkujen jälkeen, että Rami teki suuren työn WC-menestyksen eteen. Tulos kertoo asiantuntijoille, että näin oli asianlaita.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No enpä moisia kommentteja muista tai ainakaan niihin kiinnittänyt sen enempää huomiota. Tuollaisia kommentteja voi tulkita monella tapaa. Tarkoittiko Pietilä oikeasti vähätellä Suomen menestystä, vai oliko oikeasti vain sitä mieltä että Ollilla kävi flaksi?

Summanen teki varmasti myös hyvää työtä, mutta pelaajat sen todellisen työn tekivät kentällä ja valmennustiimiin kuului muitakin. Aivan kaikessa kuitenkaan Summanenkaan ei onnistunut ja siksi tässä ollaan. Itse kun en tiedä mitä todella tapahtui ja mitä taustalla on vellonut, en lähtisi purnaamaan suuntaan tai toiseen. Mutta Summasen rooli on ylikorostunut yhden loistavasti menneen turnauksen takia ja vauhtisokeus senkuin kasvaa joidenkin kirjoittajien kohdalla. Ei sota yhtä miestä kaipaa, vai miten se nyt menikään...
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Valmennusta on tietty aina helppoa kritisoida, jos turnauksessa tulos ei ole miellyttävä. Tämä johtamistyyli keskustelu on kuitenkin minusta sivuraiteilla. Liian vähän huomiota on kiinnitetty todellisiin ongelmakohtiin valmennuksessa. Haluaisin kovasti tietää, että mistä johtui Suomen katastrofaalisen huono peli Latviaa vastaan. Tähän ei ole tullut kunnon vastausta koskaan. Jos jostain voidaan Erkkaa syyttää, niin tämä latvia-pelleily pitäisi olla päällimmäinen. Toinen kohta on se, että miksi Suomen peli passivoituu _aina_ parin tai kolmen maalin johtoasemassa niin paljon, että vastustaja saa selkeän yliotteen. Samoin Sihvosen esittämä kritiikki Suomen huonosta pelinrakentelusta on ollut erittäin hyvä huomio. Ovatko nämä kysymykset valmennusjohdollekin mysteereitä? Jos ovat, ei valmennusjohto ole tehtäviensä tasalla. Mikäli taas asia on selkeä, niin olisi mukava kuulla selitys julkisuudessakin.

Nimenomaa johtohenkilöiden munattomat esiintymiset mediassa ovat ärsyttäneet kaikesta eniten. Mihinkään ei löydetä kunnon vastauksia, voivotellaan pelaajien laatua ja ollaan "nöyriä". Tämän kaltainen esiintyminen ei enää kaikkiin tehoa. Kritiikkiäkin on kestettävä, pään työntäminen pensaaseen ei ole ratkaisu.

Vielä sellainen juttu, että Suomalaiset ovat kehittäneet itse itselleen maalivahtiongelman. Kun aina kisojen jälkeen lynkataan oma veskari, niin on takuu varmaa, että ongelma jatkuu jatkossakin. Jos veskari pelaa huonon ottelun häntä ei pidä ensimmäisenä kritisoida, koska itseluottamusta ei saa helpolla takaisin kun sen on kerran menettänyt.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti secord

Mutta Summasen rooli on ylikorostunut yhden loistavasti menneen turnauksen takia ja vauhtisokeus senkuin kasvaa joidenkin kirjoittajien kohdalla.


Mikä helvetin yksi turnaus?


-Heti ensimmäisellä kaudella koutsina Euroopan mestaruus(A-junnut 96 tai 97)

-Ensimmäisellä kaudella koutsina Suomen mestaruus (HIFK 98) ja toisella finaalipaikka (HIFK 99)

(Nuo siis Erkan "alaisuudessa", enemmänkin kyllä tasavahvana parina)

-Ensimmäisellä kaudella pääkoutsina Suomen mestaruus (Jokerit 02)

-Ensimmäisellä kaudella pääkoutsina World Cup finaalissa


Mutta ei se mitään; meillähän näitä voittajakoutseja riittää hömppäsyillä erotettavaksi asti.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Panzerfaust


Mutta ei se mitään; meillähän näitä voittajakoutseja riittää hömppäsyillä erotettavaksi asti.

Ville Niemisen sanoin: "menestys seuraa Summasta."

Ehdottomasti perustelluimmat ja analyyttisimmät näkökulmat vellovaan keskusteluun on esittänyt Petteri Sihvonen, joka on ollut ongelmien ytimessä jo Summasen potkuista saakka. Siitäkin huolimatta sanon näin, että Sihvosen kirjoittelussa valmentajan asema on mielestäni ylikorostunut. Näin ei varmasti ole Sihvosenkaan kohdalla reealielämässä - toivottavasti.

Miten vain, niin se ei muuta asian varsinaista pihviä mihinkään. Teot jään tasolla ovat ne asiat, jotka kiinnostivat Summasta, puheiden mukaan kiinnostavat Westerlundia, kiinnostavat Sihvosta. Ja viime kädessä kiinnostavat minuakin. Summanen lanseerasi termin "Iso kuva" maajoukkueen käyttöön. Loppujen lopuksi tulosta tärkeämpää oli se, mitä kentällä tapahtui koko sen muun ajan, kun kiekko ei ollut maalissa. Näin pitäisi olla edelleen.

Nyt keskitytään menneen MM-kisaporukan puolustelussa kaikkeen muuhun. Milloin vedetään hihasta se, kuinka lähellä oltiin puolivälierässä ja miten ei hävittu Kanadalle ja USA:lle. Mikä oli näissä kaikissa Suomen peleissä se "iso kuva"?

Se oli kylmä ja karu. Suomella ei ollut johtajaa kentällä, eikä penkillä. Ainoastaan Ukraina-ottelussa pelillinen taso oli kelvollinen. Maalivahdit epäonnistuivat. Hyökkäyspeliä ei ollut. Ensimmäisen vaiheen karvaus ei alkanut koskaan jne. jne.

Aivan sama, mikä tulos sieltä tuli. En ota kantaa siihen, oliko se hyvä vai huono. Eikä pitäisi ottaa kenenkään muunkaan, joka katsoi Suomen pelit. Vaikka tulos olisi ollut maailmanmestaruus se olisi muuttanut sitä tosiasiaa, että Suomi pelasi huonosti. Helvetin huonosti.

Summanen halusi nähdä "isossa kuvassa" kehitystä. Hän loi sitä varten selkeän suunnitelman. Yksilötaidossa hävitään, mutta on muita asioita, joita voidaan tehdä paremmin kuin muut. Hän toi valmentamisen maajoukkueseen. Harjoitteet oli suunniteltu erittäin tarkasti. Aikataulut, huolto jne. kaikki nämä haluttiin tehdä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ja mikä hienointa. Summasella oli visio suomalaisesta pelaajaidentiteetistä. Me olemme ainoa jääkiekon isoista, jolla ei ole omaa jääkiekkoilullista identiteettiä.

Voi olla, että Suomi voittaa mitaleita nykyjohdollakin. Todennäköisyys sille on kuitenkin toista luokkaa kuin se oli edellisellä tiimillä. Jossa siinäkin oli vielä kehittämistä. Mikä pelottavinta, niin se "iso kuva" on helvetin suttuinen jokaiselta reunaltaan: johtajat, valmentajat, pelaajat ja vielä asian tiimoilla keskustelijatkin mukaan lukien.

Minusta Suomen jääkiekolle on helvetin iso menetys, että Summanen ei ole enää linjaamassa millään merkittävällä tontilla suomalaisen jääkiekon tulevaisuutta. Mies on visionääri ja tekijä samassa paketissa.

Voidaan sanoa, että "sota ei yhtä miestä kaipaa". Suomen jääkiekko kuitenkin kaipaa hyviä tekijöitä ja Summanen on kiistatta parhaimmistoa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti Oiva
Summanen halusi nähdä "isossa kuvassa" kehitystä. Hän loi sitä varten selkeän suunnitelman. Yksilötaidossa hävitään, mutta on muita asioita, joita voidaan tehdä paremmin kuin muut. Hän toi valmentamisen maajoukkueseen. Harjoitteet oli suunniteltu erittäin tarkasti. Aikataulut, huolto jne. kaikki nämä haluttiin tehdä parhaalla mahdollisella tavalla.

Oivan hyvää analyysia sisältävästä kirjoituksesta poimin tämän yhden kohdan siksi, että pitkälti tähän asiaan uskon vaikeuksien nivoutuneen. Kun Summanen huomasi ettei kaikki pelaajistossa eikä valmennus- ja johtoryhmässä seissyt sataprosenttisesti tämän suunnitelman takana ja olleet siihen sitoutuneita Summasen vaatimalla intensiteetillä, hän joutui reagoimaan vahvasti Jutilaa, Niinimaata ja Kurria(?) kohtaan. Jos huonona johtamisena tiukassa tilanteessa, joka vaatii nopeita ratkaisuja ja tekoja, pidetään sitä että verbaalisesti hyökätään rikkurin kimppuun ja korotetaan ääntä, mahdollisesti mennään hiukan henkilökohtaisuuksiinkin, niin silloin Summanen on varmastikin huono johtaja. Minä itse vaan en jaksa uskoa että tuossa tilanteessa mikään suljettu lippuäänestys siitä, mitä nyt pitäisi tehdä, olisi toiminut. Ymmärrän hyvin myös niitä mielipiteitä, joiden mukaan Summasen käytös on mennyt yli, mutta samalla pyydän heitäkin huomioimaan Summasen kiistattomat saavutukset valmentajana ja hyväksymään myös sen tosiasian, että aina hommat ei välttämättä tiukassa tilanteessa hoidu pelkällä "Litet bättre"-idioomalla, vaikka sekin on kerran toisenlaisessa tilanteessa toiminutkin.
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti Oiva
Minusta Suomen jääkiekolle on helvetin iso menetys, että Summanen ei ole enää linjaamassa millään merkittävällä tontilla suomalaisen jääkiekon tulevaisuutta. Mies on visionääri ja tekijä samassa paketissa.

Olipa loistava analyysi, mutta yo. kappaleessa piilee sen kauneusvirhe.

Summasen tontti Espoossa on vaikutukseltaan strategisesti huomattavasti tärkeämpi ja onneksi epäpoliittisempi kuin SJL. Espoosta voi tulla Summasen johdolla urheilulliselta puolelta malliseura ehkä koko Euroopassa.

Seuroista menestys todellisuudessa lähtee, ei liitoista. Sitä kautta esim. Summasen tekemä työ vaikuttaa huomattavasti tehokkaammin kuin paradoksaalisesti sekä brezhneviläinen että eripurainen SJL. Kunhan muut vaan haluavat/jaksavat/nöyrtyvät ottamaan opikseen ja kunhan Summanen itse haluaa kehittyä niiden ominaisuuksiensa osalta, jotka jatkuvasti vievät häntä ongelmiin.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen
Viestin lähetti blue line
Tämä johtamistyyli keskustelu on kuitenkin minusta sivuraiteilla. Liian vähän huomiota on kiinnitetty todellisiin ongelmakohtiin valmennuksessa. Haluaisin kovasti tietää, että mistä johtui Suomen katastrofaalisen huono peli Latviaa vastaan. Tähän ei ole tullut kunnon vastausta koskaan. Jos jostain voidaan Erkkaa syyttää, niin tämä latvia-pelleily pitäisi olla päällimmäinen.

Kyllä samasta sylkykupista voidaan kaivaa Tanska- ja Ukraina pelit. (edit: Ukraina peli ei ollut katastrofi)

Yksi huono peli on sattumaa ja huonoa tuuria todennäköisyyksien pelatessa vastaan, mutta kaksi paskaa peliä lyhyessä intensiivisessä turnauksessa jossa vastustajan vahvuudet ja heikkoudet tiedetään viikkoja etukäteen ei voi olla mitään muuta kuin kynnettömyyttä. ERKALLE KENKÄÄ!!!

Jo etukäteen erittäin hyväksi analyytikoksi tiedetty, mutta "heikon" reagointi- ja satulajohtamistaidon omaava jääkiekkonero nostetaan päävalmentajaksi ja sitten ihmetellään kun pelin tapahtumiin ei kyetä reagoimaan.
Erittäin pätevällä valmennustiimillä oli varmasti hyllymetreittäin videonauhaa vastustajasta ja analyysia Päätalo-sarjan verran papereissa ja fläppitaululla, mutta jos Analyytikon johdolla niitä ei kyetä käyttämään niin mitä hyötyä tästä analyytikosta on penkin takana. ERKALLE KENKÄÄ!!!

Strutsi-efekti: tapahtumat ovat menneet siihen pisteeseen että kun ollaan kohdattu vaikeuksia ja kritiikkiä niin vetäydytään entistä syvemmälle juoksuhautoihin, ammuskellaan tykistöllä vanhojen vihollistietojen mukaan, ylennetään ja palkitaan oman sisäpiirin uskolliset alaiset ja haukutaan muut. Tärkeintä on että nykyiset asemat pidetään ja toivotaan että rankkasade, heinäsirkat tms. tuhoaa vastustajan ja voidaan ylistää että "pitkäjänteinen työ... blaa blaaa... toi meille tämän voiton"
KUMMOLALLE KENKÄÄ!!!
 
Viimeksi muokattu:

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jortikkahan lausui World Cupin tsekki-pelin aikana, että "Suomi on valmistautunut turnaukseen loistavasti, paremmin kuin kukaan muu joukkue". Eli ei sen kummemmin vähätellyt, ei tosin kauheita kehujakaan antanut.

Itsehän kaksikko Summanen-Westerlund tapasi vähätellä muita valmentajia ja heidän metodejaan, etenkin vuosina 1998-99. Uho laantui oikeastaan vasta, kun ottivat kuokkaan Jortikan valmentamalta Tepsiltä parina keväänä peräkkäin.

Toki on tärkeää, ettei kiekkoväki jakaudu kahtia näin pienessä maassa. Yhteispeliä tarvitaan. Tuppaa vaan aina kevään MM-kisoissa suomalaisilla kiekkovaikuttajilla mopedi karkaamaan käsistä kaiken maailman seminaareissa ja banketeissa. Ikään kuin raskaan kauden lataus purkautuu. Eri ihmisillä eri tavalla. Niin kävi nytkin Itävallassa.

Ja moni varmaan muistaa vuodelta 1999 Norjan MM-kisojen valmennusseminaarin päätösnujakan, jossa Summanen otti mittaa jostain Ilveksen edustajasta. No, tekeville sattuu ;-)))
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viestin lähetti Panzerfaust
Mikä helvetin yksi turnaus?


-Heti ensimmäisellä kaudella koutsina Euroopan mestaruus(A-junnut 96 tai 97)

-Ensimmäisellä kaudella koutsina Suomen mestaruus (HIFK 98) ja toisella finaalipaikka (HIFK 99)

(Nuo siis Erkan "alaisuudessa", enemmänkin kyllä tasavahvana parina)

-Ensimmäisellä kaudella pääkoutsina Suomen mestaruus (Jokerit 02)

-Ensimmäisellä kaudella pääkoutsina World Cup finaalissa


Mutta ei se mitään; meillähän näitä voittajakoutseja riittää hömppäsyillä erotettavaksi asti.

Korostan: Miesten maajoukkueen valmentajana. Esim. Aravirran menestys maajoukkueen valmentajana hakee vertaistaan Suomen historiassa, mutta silti osa ei arvosta häntä lainkaan.

Mitkä ne hömppäsyyt ovat? Kertokaa nyt ihmeessä, kun en niistä tiedä. Pakko ihmetellä sitäkin, että kaikki suu vaahdossa Summasen nimeen huutavat tuntuvat imevän kaikki esim. Sihvosen mielipiteet tai muut Summasta tukevat ja nykyistä valmennusjohtoa vähättelevät kirjoitukset absoluuttisina totuuksina. Mutta antaas olla, jos jossain joku erehtyy olemaan eri mieltä, niin nämähän ovat kaikki Kummolan ja kumppaneiden masinoimia tarinoita epäpätevine tutkimuksineen.

p.s. kissalta loistava kommentti
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Viltsu
Jortikkahan lausui World Cupin tsekki-pelin aikana, että "Suomi on valmistautunut turnaukseen loistavasti, paremmin kuin kukaan muu joukkue". Eli ei sen kummemmin vähätellyt, ei tosin kauheita kehujakaan antanut.

Itsehän kaksikko Summanen-Westerlund tapasi vähätellä muita valmentajia ja heidän metodejaan, etenkin vuosina 1998-99. Uho laantui oikeastaan vasta, kun ottivat kuokkaan Jortikan valmentamalta Tepsiltä parina keväänä peräkkäin.

Näinhän se on mennyt aina. Tästä kirjoitinkin. Oppositioita on ollut aina. Aina niitä tulee olemaan. Tämä on kaikkien joukkuelajien hyvin tyypillinen piirre.
Minä vastasin, kun kysyttiin, ketkä olivat nyt tällä kerralla Summasta vastaan olevassa oppositiossa.
Nimesin Jortikan ja Pietilän. He molemmat olivat MC-kommentaattoreina TV4:n lähetyksissä selkeästi Summasen vastaisessa oppositiossa. Jortikka ei sanallakaan puuttunut Suomen joukkueen pelisysteemiin eikä maininnut Summasta nimeltä. Kun selostaja Jalo alkoi hehkuttaa Suomen puolesta, Jortsu vähätteli Jalon innostumista. Pietilä kertoi Tapio Suomiselle, ettei Suomen pelisysteemissä ollut mitään uutta. Pietilä on tosin myöhemmin analysoinut Summasen pelitaktiikan aivan oikein. Pietilä esitteli mieluusti USA:n ja Kanadan pelaajia ja hehkutti heidän pelityyliään. Sakke puhkui harmista suorassa tv-lähetyksessä, kun Suomi voittikin USA:n. Matti Eve yritti, että kyllä kai tässä nyt Suomen puolesta voidaan iloita??!!

Jortikka kritisoi ankarasti maajoukkueen päävalmentaja nimityksiä tämän kevään tv:n urheiluruudussa. Suora viittaus Summasen vähiin meriitteihin, joiden perusteella pääsi jopa maajoukkueen päävalmentajaksi. Jortikka on katkera mies, kun maajoukkueen portit eivät hänen osaltaan avautuneet.

Olin katsomassa erään urheiluporukan (jääkiekko) kanssa Suomi-Ruotsi MC-ottelua, joka päättyi 3-3. Meistä kaksi oli iloisia tuosta tuloksesta, joka takasi Suomelle alkulohdon voiton. Katsoimme lähetyksen loppuun. Kymmenkunta Summas-oppositiossa olevaa hiljenivät ja poistuivat vähin äänin.
Täällä nämä Summasta vastaan olevat ovat omilla kirjoituksillaan paljastaneet puolensa. Tosiasia on, että Summasella on suuri oppositio Suomen jääkiekko maailmassa. Siltä osin tilanne ei tietenkään hyvä ole.

Ei tässä ole mitään ihmeellistä, ei hyvää ei pahaa. Näin tämä menee aina. Nyt on Westerlundin ja Kurrin aika olla polttopisteessä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti siffa
Täällä nämä Summasta vastaan olevat ovat omilla kirjoituksillaan paljastaneet puolensa.

Voitko tarkentaa? Tarkoitatko sanalla "täällä" Jatkoaikaa, ja "Summasta vastaan olevilla" sitä, että he toivoivat Summasen maajoukkueille mahdollisimman huonoa menestystä? Mikäli näin, koen tuon väitteen "täällä" olevana "Summasen vastaisena" lähes loukkaavana. Edelleen: mikäli tarkoitat kysymääni, on se osoitus myös käsittämättömästä "suomalaisen jääkiekon asian" omimisesta yhdelle fraktiolle.

Muutenkin Summas-leirin suunnalta kuuluvat väitteet siitä, että "vain Summanen välittää" ja "vain Summanen tekee" halventavat pahasti niitä lukuisia menneiden ja nykyisten sukupolvien jääkiekkoihmisiä, jotka ovat antaneet lajille ja sen kehitykselle kaikkensa. Ilman heitä emme tietäisi mitään Summasen Raimostakaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti siffa
. Sakke puhkui harmista suorassa tv-lähetyksessä, kun Suomi voittikin USA:n. Matti Eve yritti, että kyllä kai tässä nyt Suomen puolesta voidaan iloita??!!

Tämä oli kyllä yksi kaikkien aikojen legendaarisimpia tilanteita suomalaisessa jääkiekossa. Suomi pääsi World Cupin finaaliin lyömällä matkan varrella Tsekin ja USA:n huippurosterit ja asiantuntija Pietilä on kuin maansa myynyt koko kansan silmien edessä. Tästä jos jostain näki sen, että Summasen kaatamiseksi tehtiin taustalla kovaa työtä koko ajan.

Silti on huvittaa lukea täällä kritiikitöntä Summasen ylistystä. Summasella oli ja on vikansa ja osin niiden takiahan hän on sivussa. Summanen on parhaimmillaan Suomen paras jääkiekkovalmentaja, taktikko ja peluuttaja. Maajoukkueessa hän ei enää kuitenkaan valmenna. Ajatuskin siitä on lapsellinen nykyisen johtoryhmän ja Kummolan johdolla. Valmentaako Summanen leijonia Kummolan jälkeen - vai väistyykö valtaa hamuava Kummola koskaan - sen näemme aikanaan.

En tiedä yhtään sitä, mistä Sihvonen repii ideansa ja tietonsa, mutta Summanen ja Tamminen tuosta noin vaan korvaamaan Westerlundin ja kumppanit Kurrin, Jutilan ja Kummolan jatkaessa on kyllä käsittämättömän lapsellinen esitys.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Maple Leaf
Voitko tarkentaa? Tarkoitatko sanalla "täällä" Jatkoaikaa, ja "Summasta vastaan olevilla" sitä, että he toivoivat Summasen maajoukkueille mahdollisimman huonoa menestystä? Mikäli näin, koen tuon väitteen "täällä" olevana "Summasen vastaisena" lähes loukkaavana. Edelleen: mikäli tarkoitat kysymääni, on se osoitus myös käsittämättömästä "suomalaisen jääkiekon asian" omimisesta yhdelle fraktiolle.

Muutenkin Summas-leirin suunnalta kuuluvat väitteet siitä, että "vain Summanen välittää" ja "vain Summanen tekee" halventavat pahasti niitä lukuisia menneiden ja nykyisten sukupolvien jääkiekkoihmisiä, jotka ovat antaneet lajille ja sen kehitykselle kaikkensa. Ilman heitä emme tietäisi mitään Summasen Raimostakaan.

Huomasin itsekin tuon epätarkan ilmaisuni. Tarkoitin:"Täällä Jatkoajassa kirjoittavia.
Suoraan sanoen pidän sinua Maple Leaf Summas-opposition kirjoittajana. Toisena esimerkkinä teikäläisistä mainitsen Johanneksen, joka minun mielestäni kuuluu Summas-oppositioon. HPK:n kannattajajoukossa on myös minun mielestäni Summas-opposition henkilöitä. Onhan Summasen kaltoin kohtelema tj. Heikki Hietanen Hämeenlinnan miehiä.
Jälleen kerran kaikkeen kirjoittamaani Esa Saarisen sanoin:"Mun mielestä."

Nyt en minä puolestani ymmärrä näitä "vain Summanen välittää" ja vain "vain Summanen tekee" sanontaja. Mitä tarkoitat niillä?

Mainitsen vain kaksi henkilöä, jotka ovat minun mielestäni tehneet korvaamattoman arvokasta työtä Suomen jääkiekon hyväksi. He ovat Kalervo Kummola ja Erkka Westerlund. Suomen jääkiekko on mm. heidän ansiostaan päässyt siihen, missä ollaan. Mm. Raimo Summanen on saanut oppia ja tukea näiltä herroilta merkittävän paljon.

Ero meillä, Maple Leaf, lienee siinä, että minun mielestäni Raimo Summasen tulisi olla Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana juuri nyt.
Erkka Westerlundin tulisi olla Suomen maajoukkueen kakkosvalmentaja minun mielestäni.
Jari Kurri ei minun mielestäni kuulu mitenkään Suomen jääkiekkomaajoukkueen johtoryhmään. Ei mitenkään.

Kalervo Kummolan olisi etsittävä itselleen seuraajaksi jämäkkä johtaja, jolla on auktoriteettia, visiointikykyä ja yhteistyökykyä. Kummola on varjo entisestä rautakanslerista. Voimat ovat huvenneet. Jääkiekkoliitto tarvitsee uuden johtajan, mutta Kummolan siirtyminen syrjään tapahtukoon kunniallisesti.

Edellä kirjoittamani kaikki lähtee tuntemuksestani, että Suomen jääkiekolle näin olisi parasta. Se on minulle tärkeintä. Olen joskus kirjoittanut, että tunnen Raimo Summasen hyvin hänen pelaa-ajoiltaan ja valmenta-ajaltaan. Raimo Summanen ei tunne minua, jos vastaan tulisimme. Olen innokas jääkiekkoa sivusta seuraava ja kantaa ottava urheilumies.
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Viestin lähetti siffa
Sakke puhkui harmista suorassa tv-lähetyksessä, kun Suomi voittikin USA:n. Matti Eve yritti, että kyllä kai tässä nyt Suomen puolesta voidaan iloita??!!

"Puhkui harmista" on varmaankin liioiteltu ilmaus, mutta kaippa Pietilällä on oikeus suhtautua asiaan "ei-iloitsevalla" tavalla, mikäli hän oli sitä mieltä, että menestys ei pyhittänyt Summasen keinoja.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minä en ymmärrä koko keskustelun lähtöasetelmaa.

Jos kritisoit Summasta, olet muka Westerlundilais/Kummolalaisia tai päinvastoin. Minä olisin mielelläni nähnyt Summanen/Westerlundin jatkavan kaksikkona maajoukkueen päävalmentajana ainakin kevääseen 2006 saakka.

Täällä on ihan turha jaotella kirjoittajia leireihin ketjun kirjoitusten perusteella. Summasella on paljon vahvuuksia valmentajana, samoin Westerlundilla. Parivaljakkona tämä Lennon/McCartney olisi parhaimmillaan, näin sivusta seurattuna.

Summasesta yritetään tehdä ihan myyttistä valmentajaa, ainoaa jonka johdolla enää "ikinä koskaan" voidaan voittaa mitään. Tämä on se ajatus mitä vastustan. Meidän kiekkoilulla on ongelmia, mutta niin kehnossa jamassa ei olla, että vain Raimo Summanen on ratkaisu kaikkeen.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti cobol
Silti on huvittaa lukea täällä kritiikitöntä Summasen ylistystä. Summasella oli ja on vikansa ja osin niiden takiahan hän on sivussa

Tarkenna mitä on kritiikitön Summasen "ylistys" vai pitäisikö jokaikisessä Summasta "puolustavassa" viestissä mainita myös:

"Niin, onhan Raimo Summanen myös räjähdysherkkä ja kiihtyessään henkilökohtaisuuksiin menevä valmentaja." Vaan kenellä se ei olisi jo tiedossa?

Vai onko tässä taustalla nyt se "hirveä salaisuus", että Niinimaa sai kuulla ripityksen ohella seksuaalisesta suuntautumisestaan? Voi, voi kun itkettää.


Viestin lähetti cobol

En tiedä yhtään sitä, mistä Sihvonen repii ideansa ja tietonsa, mutta Summanen ja Tamminen tuosta noin vaan korvaamaan Westerlundin ja kumppanit Kurrin, Jutilan ja Kummolan jatkaessa
on kyllä käsittämättömän lapsellinen esitys.

Sihvonen nyt on oma lukunsa, enkä ole hänen viime juttujansa edes lukenut, mutta en ole täällä Jatkoajassa huomannut, että Summasta vaadittaisiin takaisin samaan remmiin minkä hänet ulos savusti. Älyvapaa idea tosiaan sellainen. Koko helvetin jupakkahan sai alkuunsa, ei Summasen potkuista, vaan siitä, että Kummola kokoi maajoukkuejohdon(=Summasen alaiset) jyräämällä vastoin päävalmentajan tahtoa ja täten työskentelyolosuhteet olivat jo alusta asti perseestä. Siihen nähden fiinaalipaikka oli entistäkin kovempi suoritus.

Olen varma, että Kummola ja liitto olisivat saaneet olla rauhassa Ramin "käytöshäiriöiltä", jos Surmmanen olisi itse saanut päättää apuvalmentajista sekä joukkueenjohdosta. Niinimaajupakka olisi voinut tapahtua kyllä joka tapauksessa, mutta entä sitten.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viestin lähetti Johannes

Jos kritisoit Summasta, olet muka Westerlundilais/Kummolalaisia tai päinvastoin. Minä olisin mielelläni nähnyt Summanen/Westerlundin jatkavan kaksikkona maajoukkueen päävalmentajana ainakin kevääseen 2006 saakka.

Mä en taas pidä siitä, että Westerlund sotketaan Kummolan kanssa samaan sakkiin. Oli maajoukkueen kokoonpano mikä hyvänsä, niin Erkka Westerlund kuuluu sinne, mutta ei välttämättä päävalmentajaksi.

edit. Ja jotta leirit tulee selväksi, niin laitan tähän perään oman maajoukkuetoiveen, oli realismia tai ei:

Kummola ja Hietanen ulos. Tilalle vaikka Rantasila ja Aravirta.

Jutila, Kurri ja Virta ulos. Tilalle Summanen ja hänen valitsemansa luottomiehensä. Näin S&W jatkaisi valmentajaina.

Ja ei kun Torinoon.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös