Rantanen, Pesu, Sihvonen: Summanen on Jumala

  • 30 438
  • 366

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Pakko tänne on sitten minunkin kirjoittaa. Aion puhua asiani melko suoraan.

Minusta juuri nyt olisi tehtävä rohkeita ja koviakin ratkaisuja maajoukkuetta koskien. Loppujen lopuksi tämä kaikki on kiinni Kummolasta ja ihmettelen syvästi, mikäli Kummola myöntää tekemänsä virheen palkkaamalla Westerlundin päävalmentajaksi.

Westerlundin puolesta eivät puhu juuri mitkään seikat, alla on ennätyksellisen huono EHT, joka ei sinänsä merkkaa mitään. Surkeat MM-kisat - niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin. Westerlundin kannattajat puhuvat siitä, kuinka Summaselle kävi viime vuonna aivan samalla tavalla ensimmäisessä turnauksessaan päävalmentajana. Minusta näissä kaksissa kisoissa on hirvittävän paljon eroja, vaikka tuloksellisesti molemmat menivät alakanttiin. Westerlundin joukkueella oli allaan todella pitkä valmistautumisaika joukkueensa kanssa ja peli oli ennennäkömättön huonoa. Peli ei missään vaiheessa loksahtanut kohdalleen. Suomi ei pelannut yhtään kokonaista peliä hyvin, ainoastaan pari-kolme hyvää erää turnaukseen mahtuu.

Viime vuonna Suomi pelasi pelillisesti kelvollisesti, vaikkakin hävisi niukasti Kanadalle puolivälierissä. Silloinkin Suomen peli kaatui lähes kokonaan maalivahtipeliin. Minulla ei viime vuonna jäänyt läheskään yhtä huono fiilis kisoista kuin nyt.

Minusta Westerlund on epäonnistunut lähes kaikessa mahdollisessa aina joukkueen kokoamisesta saakka. Pelaajavalinnat ja peluutus oli minusta ainakin hieman kummallinen, jos otetaan huomioon loukkaantumiset. Lisäksi karvauspeli ei ollut lähellekään sitä tasoa, mitä se oli Summasen aikana (yhtään turhaan ylistämättä Summasta). Lisäksi Erkalta puuttuu sellainen lujuus ja karisma valmentajana. Tiedän, ettei joukkueen peli saa olla siitä kiinni huutaako valmentaja vai ei - joukkueen pitää pystyä muutenkin motivoitua ja heräämään.

Mutta jos jääkiekon menestyksen jakaa muutamaan tärkeään osaan, niin näemme, miksi Westerlund ei ole oikea vaihtoehto jatkamaan päävalmentajana.

Ensinnäkin jääkiekon tulostaso on täysin riippuvainen pelaajien taitotasosta ja nykyään on eittämättä se tilanne (ja jatkossa vielä enemmän), että Suomi joutuu antamaan taitotasossa tasoitusta. Toinen todella tärkeä osa on luottamus valmentajaan. Tietojeni mukaan suurin osa Suomen maajoukkuepelaajista eivät luota Westerlundiin tarpeeksi ja onko se edes ihme, kun Westerlund antaa kummia lausuntoja mediassa, jotka heikentää luottamusta vieläkin enemmän. Jos tällainen luottamus puuttuu valmentajan ja pelaajien väliltä, niin miten joukkue voi menestyä? Westerlundilta puuttuu pelaajien luottamus, joukkueen herättämistaito ja tiettyjä päävalmentajalle vaadittuja ominaisuuksia. Minusta tuossa on jo liikaa, Erkka olisi hyvä kakkosvalmentaja, mutta päävalmentajan pesti on jo liikaa hänelle.

Paras vaihtoehtohan päävalmentajaksi olisi Raimo Summanen. Ei mitenkään siksi, että hän olisi minun suosikkivalmentajani vaan siksi, koska hänellä on pelaajien luottamus ja järisyttävä määrä tietoa jääkiekosta, jota Suomi pystyisi hyödyntämään. Kuitenkin Ramikin tarvitsisi hyvän kakkosvalmentajan ja tuo Sihvosen ehdottoma Tamminen-Summanen voisi olla kokeilemisen arvoinen.

Monet ovat puoltaneet Westerlundia sillä, että yhden vuoden perusteella ei voi vielä suurempia johtopäätöksiä tehdä, mutta minä olen erimieltä. Tämä vuosi on jo kaiken oleellisen näyttänyt Westerlundin kyvyistä. Westerlund tuskin tekee radikaaleja muutoksia metodeihinsa, joten minun mielipiteeni on selkeä. Westerlund ulos maajoukkueesta ja joku parempi valmentaja tilalle.

Vielä kerran Suomi voisi koota huippujoukkueen Torinoon, jota valmentaisi voittava valmentaja. Olisi ilo nähdä vielä kerran tämä "vanhempi sukupolvi" hyvässä kunnossa. Edes olympiakulta ei olisi mahdottomuus.
 
Enpä ole kyllä nähnyt näillä palstoilla vielä ainuttakaan erkan kannattajaa, kuten edellinen kirjoittaja asian ilmaisi. Mutta valmennuksen ym. työrauhan kannatajia näyttää olevan pari.. joista taidan olla toinen. En pidä itse Erkkaa ykkösvalintana maajoukkueen peräsimeen, mutta en myöskään pidä tavasta, jolla jotkut joukkueet kohtelevat työntekijöitään. Tulos tai ulos on tietenkin kovin totta. Mutta seuroissa käytännön ymmärrän, koska joukkueilla on monta peliä aikaa näyttää osaaminen (tässä tapauksessa osaamattomuus). Maajoukkueessa tähän ei ole aikaa. Summanen voi olla pelaajien kanssa sinut, mutta jos ei työkyky ole muiden ihmisten kanssa samaa luokkaa, niin homma ei välttämättä toimi. Ja toisaalta... toivon Summasen paluuta ja sitä myöten haluan nähdä, onko hän sateentekijä vai sattuiko wc:ssä vain nappisuoritus joka ei toistu. Mahdollisesti. En pidä Curreakaan mestarivalmentajana vaikka suomi voitti mm-kullan.Mutta eniten toivon sitä, että Kummola "avaa" työympäristöään, Erkka saisi parit onnistuneet turneet ennen kautensa loppumista ja ainaisen ininän loppumista. Aivan sama mitä tapahtuu ja missä, niin jotkut etsivät vain ne negatiiviset puolet. Tosin... suomen maajoukkueesta niitä riittää. Itse tosin aion iloita tulevista peleistä, oli erkka siellä tai ei. Kärppiä on mukava kannattaa, koska joukkue haluaa hyökätä.. leijonille sama niin ilo on suuri.. vaikka välillä turpaan tulisikin.

Kummola on vahva ja pitää paikkansa. Voipa olla jopa niin ryssä, että saa voimansa vastustuksesta. Toivottavasti suorittaa itsetutkiskelua ja suuntaa kaiken tämän negatiivisen ilmapiirin tuleviin urotekoihin.
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti Pula-ajan Tretjak
Ja toisaalta... toivon Summasen paluuta ja sitä myöten haluan nähdä, onko hän sateentekijä vai sattuiko wc:ssä vain nappisuoritus joka ei toistu.

Minkä hajuinen on wc:ssä sattuva nappisuoritus?

Vai tuliko vain keltainen sade suomalaisen jääkiekon kintuille?
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noniin, paljon lentää lokaa suuntaan jos toiseenkin, pääasiassa kuitenkin vain suuntaan. Ei sillä, etten itsekin ole sitä mieltä, että ko. tilanne on suoraansanottuna perseestä. Kysymyksiä on ilmassa enemmän kuin Helsingissä lampputolppia, mutta kukaan ei sano mitään. Tällä hetkellä käytävä keskustelu olisi ollut ehkäistävissä jo syyskuussa 2004, kun vain joku/jotkut asianosaiset henkilöt olisivat uskaltaneet kerrankin puhua suunsa puhtaiksi. Mutta kun ei niin ei!

Myönnän avoimesti kuuluvani Summasen (Jortikka tms:kin kelpaisi) kannattajiin tai ainakin niihin, joiden mielestä Westerlund ei ole riittävän pätevä päävalmentaja. Vai kenkö mielestä meillä on paskankaan vertaa käyttöä sellaisella kaverilla, joka ei: a) ota vastuuta vaan jättää sen täysin pelaajille, b) myönnä virheitään (esim. vääristä pelaajavalinnoista, vaan valittaa sitä ettei ollut tarpeeksi taitavia pelaajia mukana), c) tyytyy puolivälieräpaikkaan MM-kisoissa ja lähestulkoon iloitsee hyvästä saavutuksesta, d) ei osaa herätellä pelaajia.

On mielestäni naurettavaa, että jotkut väittävät, että ei aikuisia miehiä tarvitse herätellä. Valitettavasti nämä aikuiset miehet, ammattilaset, ovat pelkästään ihmisiä hekin. Kun tämä epä-täydellinen ihminen asetetaan pelaamaan joukkueeseen, jonka muut pelaajat ovat kohtalaisen vieraita, niin on hyvin mahdollista, että homma menee välillä vähän höntsäilyksi. Ero ei ole kuitenkaan nyt siinä, että pelaajat eivät Erkan ohjauksessa olisi antaneet kaikkeaan peliin, vaan ennemminkin siinä, että Summasen aikana pelaajat antoivat kaikkensa ja vielä paljon ylikin. Tämän ''herättelyn''/ sisäisen halun ja palon repiminen pelaajista irti on elintärkeää etenkin Suomen kaltaiselle joukkueelle, joka ei kaikissa muissa taidoissa huippumaille pärjää. Mieletön tahtotila on asia, joka auttaa uskomattoman pitkälle lajissa kuin lajissa, sen tietää jokainen, joka on joukkueurheilua vähänkään tosissaan harrastanut.

Seuraavaksi, joku taas ärähtää siitä, kuinka valmentaja ei saa mennä henkilökohtaisuuksiin. Kertokaa samalla, mistä tiedättä Summasen menneen henkilökohtaisuuksiin neiti Niinimaan kanssa? Lausunnothan ko. asiasta ovat pelkästään Niinimaan: ''Meni henkilökohtaisuuksiin'' ja Summasen: ''En mennyt henkilökohtaisuuksiin''.
Niin, ja taisipa OJ:kin aikanaan tokaista, että ei siellä hänen mielestään sanottu mitään sellaista, mitä ei kuulisi myös NHL:ssä.

edit.
 
Viimeksi muokattu:

onomoro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Kohtalaisen turha ketju tämä. Asiaa jauhetaan jo useammassa muussakin. Mutta pitää kai sitä tähänkin ottaa osaa.

Olen Summasen kannalla, aina olen ollut. Minua ei haittaa pätkääkään, että hän "herättelee" pelaajia välillä kovallakin kädellä. Sekään ei häiritse, että hän herättelee lihapiirakkaa ja Jääkiekon Kultapoika-Kurria. Ei ollenkaan.

Summanen teki myös oikein siinä, että yritti herätellä koko maajoukkueen ympärillä pyörivää porukkaa, mutta Suomessa kun ollaan niin eihän siitä hyvää seuraa.

Ja se, joka jaksaa väittää, että pelaajille ei saa sanoa pahasti tai heitä ei saa koirakouluttaa, on tekopyhä. Tästä en peräänny.

En pidä Summasta kuitenkaan jumalana. Tällä hetkellä hän vain on parasta, mitä suomalaisessa jääkiekkoilussa on.

Yksi asia minua ihmetyttää suuresti. Se ei ole kummallista, että Kummola ei osaa eikä uskalla myöntää virheitään. Onhan hän kokoomuslainen. Se on kuitenkin aivan käsittämätöntä, että Kurri, Westerlund, Virta ja Dufva eivät itse tule esiin ja jätä eropyyntöään.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Re: Re: Re: Re: Rantanen, Pesu, Sihvonen: Summanen on Jumala

Viestin lähetti puumaila
...... Mitä tohon Kurrin sanomiseen tulee, niin mielestäni Kurrin Sanomiselle ei paljoa painoa pitäisi antaa. Maajoukkueelle taitaa olla yksi ja sama onko herra Kurri siellä vai ei. Helvetin hieno titteli, mitä se sisältää, siihen ei osannut Kummolakaan vastata

Niin , tuossa taitaa olla se suurin ongelma Gm;n pitäis nyt tulla mielestäni esiin ja ottaa sitä roolia mikä hänellä pitaisi nyt ollakkin jos kyseessä ei sitten ole se paljon puhuttu eläkevirka.
Se mikä ottaa päähän on se että kaikki johtohekilöt ; Kurri, Erkka, Duffa jne, Kaikki menevät tuon Kummolan selän taakse.
Suuri Vaikeneminen on kultaa.
Itse kisat meni Sihvosesta huolimatta ihan niin kuin odotinkin,tosin tuo Sihvosen palvominen on naurettavaa.
Erkka jatkanee sopparin loppuun jos isoja kieltäytymisiä ei seuraaviin kisoihin tule mutta jos tulee, silloin mies vaihtoon
Sen jälkeen oma suosikkini on Kari Heikkilä. Mutta tosiaan tuon Kurrin roolin toivoisi selviävän.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti onomoro
Ja se, joka jaksaa väittää, että pelaajille ei saa sanoa pahasti tai heitä ei saa koirakouluttaa, on tekopyhä.

Miten niin?

EDIT: Vielä yksi kommentti:

Viestin lähetti onomoro
En pidä Summasta kuitenkaan jumalana. Tällä hetkellä hän vain on parasta, mitä suomalaisessa jääkiekkoilussa on.

Ei ole. Parasta suomalaisessa kiekkoilussa ovat pelaajien ohella ne sadat ja tuhannet vapaaehtoistyötä tekevät valmentajat, joukkueenjohtajat, huoltajat ja vanhemmat, joiden työstä kasvaa koko kiekkokulttuurimme. Yhden miehen, tässä tapauksessa Summasen nostaminen kaikkia näitä "paremmaksi" suomalaisessa jääkiekkoilussa kertoo, että Sinua vaivaa pahanlaatuinen perspektiiviharha siitä, mikä suomalaisessa jääkiekkoilussa on todella tärkeää, merkittävää ja arvokasta niin historian syntymisessä, tämän päivän työssä kuin tulevaisuudenkin luomisessa.
 
Viimeksi muokattu:

onomoro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Viestin lähetti Maple Leaf
Miten niin?

EDIT: Vielä yksi kommentti:



Ei ole. Parasta suomalaisessa kiekkoilussa ovat pelaajien ohella ne sadat ja tuhannet vapaaehtoistyötä tekevät valmentajat, joukkueenjohtajat, huoltajat ja vanhemmat, joiden työstä kasvaa koko kiekkokulttuurimme. Yhden miehen, tässä tapauksessa Summasen nostaminen kaikkia näitä "paremmaksi" suomalaisessa jääkiekkoilussa kertoo, että Sinua vaivaa pahanlaatuinen perspektiiviharha siitä, mikä suomalaisessa jääkiekkoilussa on todella tärkeää, merkittävää ja arvokasta niin historian syntymisessä, tämän päivän työssä kuin tulevaisuudenkin luomisessa.

Tekopyhyys: Mieti, mitä jääkiekossa kaukalon sisällä tapahtuu. Mieti millainen laji jääkiekko on. Mieti mitä pelaajat tekevät. Paljon seikkoja, joita en erittele tarkemmin. Ymmärrät tekopyhyyden jos olet koskaan itse pelannut tai ollut pelaajien keskuudessa.

Ei perspektiiviharhaa, vaan epäselvästi sanottu, johon Sinä, Maple Leaf, niin mielellään aina jäät roikkumaan ;). Tarkoitin parasta, mitä Suomen jääkiekkomaajoukkueelle voisi olla.
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti onomoro
Tekopyhyys: Mieti, mitä jääkiekossa kaukalon sisällä tapahtuu. Mieti millainen laji jääkiekko on. Mieti mitä pelaajat tekevät. Paljon seikkoja, joita en erittele tarkemmin. Ymmärrät tekopyhyyden jos olet koskaan itse pelannut tai ollut pelaajien keskuudessa.

Omat kokemukseni urheilusta, joukkuepelin pelaamisesta ja valmentamisesta eivät tue väitettäsi, jonka mukaan pelaajien kohteleminen ihmisinä olisi tekopyhää. Pelaajien (ja joukkueen muiden ihmisten) kunnioittaminen ei ole valmentajan työssä ristiriidassa sen kanssa, että pelaajilta voi, saa ja pitää vaatia maksimaalisia suorituksia. Kyse on siitä, miten tämä (yksilöä ja sitä kautta joukkuetta) palveleva vaatimustaso päätetään, sovitaan, esitetään ja etsitään. Kovasanainenkin palaute voidaan antaa pelaajaa edelleen kunnioittaen.

Vaatimuksilla "koirakouluista" yritetään yleensä vain peittää vaatijan omien frustraatioiden synnyttämät (piilo)aggressiot. Niiden taustalla on luulo siitä, että taitoa, osaamista ja luovuutta on mahdollista synnyttää huudon ja nöyryyttämisen kautta. Se on todellinen perspektiiviharha.

Viestin lähetti onomoro
Ei perspektiiviharhaa, vaan epäselvästi sanottu, johon Sinä, Maple Leaf, niin mielellään aina jäät roikkumaan ;). Tarkoitin parasta, mitä Suomen jääkiekkomaajoukkueelle voisi olla.

Minä jään epäselviin lauseisiin roikkumaan, sillä minä en voi tietää, mitä Sinä ajattelet - minä näen vain sen, mitä Sinä kirjoitat. Jos tuntisin Sinut henkilökohtaisesti, osaisin kenties todennäköisesti tulkita varsinaisen ajatuksen (kenties) epäselvän ilmaisun takaa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Pelaajat kommentoivat nykytilaa hokissa

http://www.iltalehti.fi/2005/05/30/jaakiekko/200505303118200_jk.shtml


... mielenkiintoisia näkemyksiä. Sihvosen sekoilut alkavat viimein asettua oikeisiin mittasuhteisiin. Mies on pihalla kuin lumiukko teeseineen. Jos tämä nyt tuli kenellekään yllätyksenä.

Pelaajilla on valtava voima vaikuttaa asioihin, jos he itse niin haluavat. Rapakon takana pelaajat ovat kyenneet pysäyttämään suuren ja mahtavan NHL:n.

... tuossa kohdin toimittaja Mennanderin kynä tosin väpättää (ja käsi pusertuu nyrkkiin) jo sen verran, että helppoja virheitä tulee. Arska perskele, se on TYÖNANTAJIEN käynnistämä työsulku, ei työntekijöiden aloittama lakko...

EDIT: säätöä
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Artikkelissa on yksi mielenkiintoinen yksityiskohta monien muiden mielenkiintoisten yksityiskohtien seassa:

"Joissakin medioissa on esitetty, että Westerlundin tilalle pitäisi nyt nimetä Raimo Summanen tai Juhani Tamminen. On väitetty, että Summasella olisi pelaajien vankkumaton tuki takanaan.

Totuus on, että vain viisi pelaajaa 40:stä haluaa Summasen takaisin päävalmentajaksi. 35 ei halua. Tämä on fakta.

Tammisen nimen otti esiin vain yksi pelaaja. Se kertoo kaiken."

Vaan eivätköhän kohta eräät Jatkoajan nimimerkit singahda ilmoittamaan, etteivät pelaajat tiedä näistä asioista mitään.
 

Woland666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Chelsea, New York Jets
Re: Pelaajat kommentoivat nykytilaa hokissa

Viestin lähetti Pressiboxi
http://www.iltalehti.fi/2005/05/30/jaakiekko/200505303118200_jk.shtml


... mielenkiintoisia näkemyksiä. Sihvosen sekoilut alkavat viimein asettua oikeisiin mittasuhteisiin. Mies on pihalla kuin lumiukko teeseineen. Jos tämä nyt tuli kenellekään yllätyksenä.

Sekoilut? Tuossa Ilta(roska)lehden pelaajakommenteissa pelaajat toistivat pitkälti samoja juttuja kuin Sihvonen. Kommentteina mm. "Muulla tavalla johdettuna ja roolitettuna joukkue olisi saanut itsestään enemmän irti. Ja minä myös." ja "13) Oli oikein, että Raimo Summaselle annettiin potkut World Cupin jälkeen.
- Ei ollut oikein. Saavutus oli kuitenkin kautta aikojen kovin."
Toisin sanoen kommentteja tulee laidasta laitaan, mutta mitä muuta voi odottaa kun monta ihmistä kertoo mielipiteensä? Kaiken kaikkiaan tuossa jutussa ei kyllä ollut yhtään uutta asiaa, ainakaan minulle. Onkohan lehtiversio jutusta laajempi?

Lisäksi tässä kannattaa huomioida, että Iltalehti toimittajineen (Pekka Jalonen & Ari Mennander) ovat Kummola & Kurri -kaksikon hovitoimittajia.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Pelaajista siis 50% on sitä mieltä, että suomalainen huippukiekkoilu ei voi tällä hetkellä hyvin ja 65% sitä mieltä, että Suomen kiekkoväki voi suhtautua nykyisessä tilanteessa luottavaisesti tulevaisuuteen. Hmmm....
Olisihan se muutenkin ennenkuulumatonta, jos Teemu sanoisi jotain negatiivista Kurrista. Jääviysongelmia.

Niin ja tottakai on mukaava olla valmentajan alaisuudessa, joka ei huuda. Ollaan hissukseen vaan, neppaillaan ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. Tulokset puhukoot puolestaan.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Viestin lähetti Maple Leaf
Artikkelissa on yksi mielenkiintoinen yksityiskohta monien muiden mielenkiintoisten yksityiskohtien seassa:

"Joissakin medioissa on esitetty, että Westerlundin tilalle pitäisi nyt nimetä Raimo Summanen tai Juhani Tamminen. On väitetty, että Summasella olisi pelaajien vankkumaton tuki takanaan.

Totuus on, että vain viisi pelaajaa 40:stä haluaa Summasen takaisin päävalmentajaksi. 35 ei halua. Tämä on fakta.

Tammisen nimen otti esiin vain yksi pelaaja. Se kertoo kaiken."

Vaan eivätköhän kohta eräät Jatkoajan nimimerkit singahda ilmoittamaan, etteivät pelaajat tiedä näistä asioista mitään.

Valhe, emävalhe, tilasto...

Hieman oudot kyselutulokset, kun vain 5/40sta haluaa Summasen takaisin päävalmentajaksi, kun taas

- 58% oli eri mieltä että oli oikein antaa Ramille potkut ja
- enemistö (40%) on sitä mieltä että Rami johtamistyyli oli hyvä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti LaTe_Show
Valhe, emävalhe, tilasto...

Hieman oudot kyselutulokset, kun vain 5/40sta haluaa Summasen takaisin päävalmentajaksi, kun taas

- 58% oli eri mieltä että oli oikein antaa Ramille potkut ja
- enemistö (40%) on sitä mieltä että Rami johtamistyyli oli hyvä.

Mitä outoa tässä on? Kysymys halusta nähdä Summanen jälleen päävalmentajana on eri asia kuin kysymykset tämän saamien potkujen tai johtamistyylin oikeellisuudesta.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Viestin lähetti Maple Leaf
Mitä outoa tässä on? Kysymys halusta nähdä Summanen jälleen päävalmentajana on eri asia kuin kysymykset tämän saamien potkujen tai johtamistyylin oikeellisuudesta.

No on tuo minusta hieman outo, että 58% haluaisi Ramin olevan edelleen päävalmentaja, kun taas 12.5% haluaisi Ramin jälleen takaisin...

Miten sen nyt ottaa...
 

onomoro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Viestin lähetti Maple Leaf
Omat kokemukseni urheilusta, joukkuepelin pelaamisesta ja valmentamisesta eivät tue väitettäsi, jonka mukaan pelaajien kohteleminen ihmisinä olisi tekopyhää. Pelaajien (ja joukkueen muiden ihmisten) kunnioittaminen ei ole valmentajan työssä ristiriidassa sen kanssa, että pelaajilta voi, saa ja pitää vaatia maksimaalisia suorituksia. Kyse on siitä, miten tämä (yksilöä ja sitä kautta joukkuetta) palveleva vaatimustaso päätetään, sovitaan, esitetään ja etsitään. Kovasanainenkin palaute voidaan antaa pelaajaa edelleen kunnioittaen.

Vaatimuksilla "koirakouluista" yritetään yleensä vain peittää vaatijan omien frustraatioiden synnyttämät (piilo)aggressiot. Niiden taustalla on luulo siitä, että taitoa, osaamista ja luovuutta on mahdollista synnyttää huudon ja nöyryyttämisen kautta. Se on todellinen perspektiiviharha.



Minä jään epäselviin lauseisiin roikkumaan, sillä minä en voi tietää, mitä Sinä ajattelet - minä näen vain sen, mitä Sinä kirjoitat. Jos tuntisin Sinut henkilökohtaisesti, osaisin kenties todennäköisesti tulkita varsinaisen ajatuksen (kenties) epäselvän ilmaisun takaa.

Kiitos Sinulle, Maple Leaf, keittiöpsykologian luennostasi, jossa astut omaan pirtelöösi. Vai, että piiloaggressiot ja perspektiiviharhat. Nyt psykologian kurssille hop hop, vielä ehdit hakea tänä keväänä.

Jos Summanen on koirakouluttaja, joka huutaa ja nöyryyttää, niin sitten koirakouluttaja pystyy luomaan taitoa ja osaamista ainakin jossakin muodossaetään poikki jo tässä vaiheessa. En jaksa Sinun saivartelujasi tämän enempää. Molemmat kantamme ja päähänpinttymämme tiedämme ja kumpikaan emme niistä peräänny.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti LaTe_Show
No on tuo minusta hieman outo, että 58% haluaisi Ramin olevan edelleen päävalmentaja, kun taas 12.5% haluaisi Ramin jälleen takaisin...

Miten sen nyt ottaa...

Minä en löydä Iltalehden kyselystä väitettä, jonka mukaan 58% pelaajista haluaisi Summasen olevan edelleen päävalmentaja. Mistä se löytyy?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Viestin lähetti Maple Leaf
Minä en löydä Iltalehden kyselystä väitettä, jonka mukaan 58% pelaajista haluaisi Summasen olevan edelleen päävalmentaja. Mistä se löytyy?

"Oli oikein, että annettiin Raimo Summaselle potkut World Cupin jälkeen. Eri mieltä: 58% ja samaa mieltä: 17%"
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti onomoro
Kiitos Sinulle, Maple Leaf, keittiöpsykologian luennostasi, jossa astut omaan pirtelöösi. Vai, että piiloaggressiot ja perspektiiviharhat. Nyt psykologian kurssille hop hop, vielä ehdit hakea tänä keväänä.

Jos Summanen on koirakouluttaja, joka huutaa ja nöyryyttää, niin sitten koirakouluttaja pystyy luomaan taitoa ja osaamista ainakin jossakin muodossaetään poikki jo tässä vaiheessa. En jaksa Sinun saivartelujasi tämän enempää. Molemmat kantamme ja päähänpinttymämme tiedämme ja kumpikaan emme niistä peräänny.

Mistäpä tiedät, montako (urhelu)psykologian kurssia olen jo ennestään suorittanut? ;)

Koirakouluttaja ei "luo" taitoa ja osaamista. Koirakouluttaja voi joissain olosuhteissa saada hetkeksi esiin pelaajan jo valmiin taidon ja osaamisen, mutta kestävän ja pitkäjänteisen johtamisen (ja pelaajan taidon ja osaamisen kasvun) tie se ei ole. Tästä päähänpinttymästä en valitettavasti osaa luopua ja perääntyä, koska en näe siihen mitään järkevää ja rationaalista syytä - en edes lyhyen tähtäimen urheilullisen menestyksen muodossa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti LaTe_Show
"Oli oikein, että annettiin Raimo Summaselle potkut World Cupin jälkeen. Eri mieltä: 58% ja samaa mieltä: 17%"

Tuo on eri asia kuin väite siitä, että 58% pelaajista haluaisi edelleen nähdä Summasen päävalmentajana.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Keskustelu jatkuu

Mielenkiintoinen tutkimus Iltalehdessä. Todennäköisesti nyt tehty kyselytutkimus ei täytä luottamuksellisen ja puolueettoman tutkimuksen kriteerejä. Eikä tarvikaan täyttää. Tärkeintä, että keskustelu jääkiekosta jatkuu.

Minkälaiseen tilanteeseen joutuu pelaaja, jolle IL:n toimittaja Pekka Jalonen soittaa tutkimuksesta, jossa on kymmeniä kysymyksiä? Voiko hän luottaa siihen, että Jalonen ei heikkoina hetkinään lähes muistamattomassa tilassa jossain VIP-tilaisuudessa kerro "salaisuuksiaan" muille. Voiko hän Jaloselle tai kelle hyvänsä IL:n toimittajalle puhelimessa vastata, etteivät Kummola, Kurri tai Westerlund ole kelvollisia jatkamaan tehtävissään? Jalonenhan tietää nimeltä pelaajan, jolle hän on soittanut ja saanut haluamansa vastaukset.

En kuitenkaan lähde näin kesän kynnyksellä sen enempää arvostelemaan "tutkimuksen" menetelmää. Kuten kirjoitettua, tärkeintä, kun puhutaan. Odottelen IS:n, IS-Veikkaajan ja Urheilulehden kolumneja asiasta.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Siffa toi hyvin esiin tuon melkein kaikkien kyselytutkimusten perisynnin. Täyden anonymiteetin takaaminen vastaajalle on muutenkin hankalaa saatikka tässä tapauksessa, kun kysely on ilmeisesti tehty puhelimitse ja vieläpä Kummolan hovijulkaisun toimesta.

Penan kommentti tuolta toisaalta.
Viestin lähetti Pena
- Shokeeraavaa: Kummola valitsee saunanlauteilla joukkueet ja nuo kyseiset heput KANNATTAVAT häntä! Ooh. You sratch my back ja niin edelleen.
Juuri tuo pointti jäi minulle päälimmäiseksi mieleen koko kyselystä. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä prosentit jos kyselyyn olisi päässyt vastaamaan jengiä saunan ulkopuolelta, eli esim. Kai Nurminen, Kimmo kuhta, Pasi Saarela, Jukka-Pekka Laamanen, Pasi Tuominen, Ilkka Mikkola, Mikko Lehtonen, Janne Niskala, Jukka Voutilainen, Marko Jantunen, Valtteri Filppula, Tuomas Eskelinen, Jarkko Immonen, Tomi Pettinen, Antti Virtanen, Jari Korhonen, Hannes Hyvönen, Jaakko Uhlbäck ja vaikkapa Pekka Saarenheimo ja miksei samantein koko EHT-rinki.

Noista vastauksistahan on helppo kenen tahansa poimia argumentteja omiin tarkoituksiinsa ja näin toimi Iltalehtikin juttua väsätessään. Näin helposti se käy.

- Suurin osaa pitää World Cupin saavutusta Suomen kaikkien aikojen parhaana kiekkosaavutuksena.
- Alle viidennes (17%) oli sitä mieltä, että Summasen potkut olivat oikein. Potkut olivat siis virhe.
- Melkein puolet on sitä mieltä, että Summasen potkuista aiheutunut kahteen leiriin jakautuminen on yksi suomalaisen kiekkoilun ongelmista. Potkut olivat siis virhe.
- Vain puolet pelaajista tyrmäsi väitteen, että MM-kisat 2005 olisivat menneeet paremmin ilman Summasen potkuja. Joka toinen ukko siis epäröi tai oli eri mieltä. Potkut olivat siis virhe.
- Kalervo Kummolaa pitää oikeana henkilönä liiton puheenjohtaksi 63% vastanneista. Ei siis mikään huikea kannatus, varsinkin kun väitetään ettei Kalelle ole edes vaihtoehtoa.
- Vain neljännes on sitä mieltä, että GM:n rooli on selkeä. Minä väitän, ettei tuo neljänneskään osaa selittää, että mitä Kurri tekee ja jos osaa, niin kertois sen sitten Kurrillekin =)
- 2/3 pelaajista sanoi, että joukkue harjoitteli edes tyydyttävästi MM-kisoissa. Riittääkö 2/3? Ei!
- Puolet on sitä mieltä, että oikeat miehet johtivat harjoituksia MM-kisoissa. Riitääkö puolet? Ei!
- Alle puolet sanoo, että vaihtoaitiossa "kuului isännän ääni" MM-kisoissa. Riittääkö? Ei!
- Alle puolet sanoo, että Westerlundin johtamistyyli on oikea. Riittääkö? Ei!
- Alle puolet sanoo, että Westerlund on paras mahdollinen päävalmentaja. Riittääkö? Ei!
- Puolet on sitä mieltä, että suomalainen huippukiekkoilu voi huonosti. Kuka kantaa vastuun? Kale!

Iltalehti veti samaan tyyliin johtopäätöksen: "Valtaosa pelaajista antaa tukensa Kummolalle, Kurrille ja Westerlundille." Minä teen tutkimuksesta sen johtopäätöksen, että liian suuri joukko pelaajista ei luota nykyjohtoon ja haluaa muutosta.

Iltalehti teki meille palveluksen. Saatiin taas bensaa liekkeihin ja keskusteltavaa vähäksi aikaa. Kummolan kun luulisi hyötyvän paljon enemmän keskustelun hiipumisesta, mutta käyhän tämä näinkin.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti AnaMasa
- Alle puolet sanoo, että Westerlundin johtamistyyli on oikea. Riittääkö? Ei!

Tämähän on hauskaa! Minäkin kokeilen!

- Noin viidennes (22%) sanoo, että Summasen johtamistyyli on oikea Leijonille. Riittääkö? No, ehkä joillekin.

- Vain 15% uskoo, että Suomi olisi menestynyt MM-kisoissa paremmin, ellei Summanen olisi saanut potkuja. Riittääkö? No, ehkä joillekin.

-Yksikään (0%) ei usko, että MM-kisoista kieltäytyi pelaajia siksi, ettei Summanen ole päävalmentajana. Riittääkö? No, ehkä joillekin.

Tätäkin leikkiä hauskempaa on seurata, kuinka Iltalehden juttu on onnistunut puraisemaan Summas-lahkolaisia persuksista - vikinän volyymi siitä, etteivät pelaajien mielipiteet osukaan yksiin monen täällä kirjoittamien mielipiteiden kanssa, tulee olemaan vielä melkoinen. Tästä voi tulla vielä todella hauskaa!
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Viestin lähetti Maple Leaf
Tätäkin leikkiä hauskempaa on seurata, kuinka Iltalehden juttu on onnistunut puraisemaan Summas-lahkolaisia persuksista
Niin, lahkolla on monta puolta. Itse kuulun siihen rinkiin, joka

- Ei pitänyt Summasesta, mutta piti Arasta vielä vähemmän.
- Peli näytti hyvältä koko Summasen kauden ja WC-hopea oli kaikkien aikojen paras saavutus.
- Pitää Summasen potkuja virheenä
- Ei pitänyt Erkan pelaajavalinnoista, pelityylistä, eikä tuloksista.
- Ei halua Summasta takaisin tulehtuneiden suhteiden takia.
- Ei halua Kalen, Jutin ja Kurrin jatkavan missään roolissa.
- Näkisi mieluusti Erkan kakkosvalmentajana ja ykkösenä esim. Jortikka, Jalonen, Heikkilä tai Rautakorpi.

Vielä kun keksis nimen tuolle alalahkolle..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös