Puolivälieräsarja kevät 2011: HIFK - Jokerit

  • 212 880
  • 863

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Hieman on liian repaleinen tämä jokerijengi, että ihan päätyyn asti olisi kunnon mahiksia eli siis mestaruuteen. Tämä sarja on vielä haarukassa, jos HIFK vielä hivenen sössii, sillä marginaalit on kuitenkin erittäin pienet. Jokereilla pakisto on kuitenkin erittäin ohut ja jotain kertoo, että Teemu Eronen on vaarallisin pakki hyökkäyspäähän. Hienosti Teemu on kyllä vetänyt, mutta tukea tarvittaisiin. Niemi on ollut pihalla kuin lumiukko, vaikka vielä ei olekaan pahemmin kostautunut.

Hyökkäyksessä on kaksi kaveria joihin voi luottaa: Eaves ja Lahti, Hentunen on ollut myös hyvä ja Heinon ketju puolustaa hyvin. Mutta muuten on repaleista sielläkin ja kaverit enemmän tai vähemmän kuntoumassa kuten Rita ja Pihlman, eikä ketjuja saada kunnolla kasaan. Kerälä on ollut pehmeä, se täytyy myöntää ja Pulkkisen poissaolo on erittäin paha menetys.

Mutta taistelu jatkuu ja kahdesta seuraavasta pelistä hienolla pelillä voitto Jokereille, niin eiköhän se ole siinä.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerien onni on se että ennen seuraavaa ottelua on välipäivä. Nyt saadaan nollattua tilanne. En usko että tämän joukkueen selkäranka on vielä poikki, meillä on monta kokenutta pelaajaa, Väänänen kapteenina ja Erkka valmentajana. Jos naapuri olisi voittanut kaksi ensimmäistä ottelua viime hetken maalien turvin, vaikuttaisi tilanne epätoivoisemmalta. Nyt purraan hammasta yhteen ja huomenna taas jauhetaan omaa peliä.

Helpottavaa on sekin, että vaikka huomenna hävittäisiin niin edelleenkään ei olla ulkona. Jokerit on viime vuosina ollut yllättävän hyvä todella epätoivoisissa tilanteissa, kuten viime vuonna runkosarjan päätöspelissä KalPaa vastaan ja Tapparaa vastaan säälien toisessa ottelussa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aamulla saatiin viikon parhaat uutiset, noiden kahden edellismatsin lopputulosten lisäksi siis.

Kaveri onnistui samaan liput huomiseen kotimatsiin vaikka jo alkuviikosta myyiin pelkkää eioota, ja harvoin on tällaisella innolla jo edellispäivänä odottanut tulevaa matsia. Eilen oli illalla aivan armoton vitutus päällä, kun mietti mistä jää paitsi kun ei ole lippuja huomiseen peliin.

Perjantai-ilta, täpötäysi Nordis, huikea paikallissarja tasatilanteessa ja kotijengillä ainakin toivottavasti hienoinen momentum puolellaan viimeisen kahden matsin tapahtumien johdosta.

Kyllä kelpaa lähteä kannustamaan omiaan, loppuosa työviikosta menee vain ja ainoastaan huomisen illan odottamiseen ja pakollisten rutiinien hoitamiseen tässä sivussa.

Saa nähdä, alkaako jossain vaiheessa jollain pelaajilla jo jaloissa painaa kuten täällä on välillä spekuloitu, omasta mielestäni näin ei vielä tässä vaiheessa kevättä saisi missään nimessä olla vaikka kuinka pelaisi kuormittavia minuuttimääriä. Kyllä ne pitää kestää ja jaksaa kunhan nyt ei pelkästään parin ketjun voimin mennä. Toki jos on ollut näitä vaivoja taustalla, voi sarjan edetessä alkaa vauhti hiipua mutta enpä näkisi että mitenkään silminnähden kumpikaan jengi tai niiden ratkaisupelaajat alkaa sippaamisen merkkejä näyttää tämän sarjan aikana.

Kuten sanottu, nyt nämä turhat tunnit äkkiä pois ja kiekko jäähän!
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä olenko vieläkään käsittänyt ihan täysin sitä, että meidän HIFK teki eilen "ruotsit". Vitutus oli niin käsittämättömän suuri siinä Lahden 2-1 maalissa, että sitä ei voi sanoin kuvailla. Taasko tämä päättyy näin? Ei. Esiin astuu HIFK-ikonit Toni Söderholm ja Kimmo Kuhta. Ensin aivan fantastinen tasoitus ja meikäläinen huutaa kurkku suorana. Ja sitten jatkoajalla PW pistää unelmapassin Kibe Kuhdan lapaan ja yleisö pidättää henkeä, kyllä, ikuinen floppaaja ja paskan playoff-pelaajan maineen saanut meidän ikioma Kimmo Kuhta upottaa Jokerit ja taas huudetaan kurkku suorana.

Aika moni täällä tuntuu nyt ajattelevan, että HIFK otti henkisen yliotteen Jokereista nousemalla kahdessa ottelussa putkeen kuilun partaalta voittoon, mutta itse en jaksa uskoa siihen. Westerlund on ammattimies ja osaa varmasti painottaa, että mitään ei olla hävitty ja että sarja on tasan. Nyt pelataan vaan paras kolmesta.

Saa nähdä millainen peli nähdään huomenna Nordiksella. Jokerit hävisi maanantaina kilppari-kiekolla siellä ja nyt eilen se yritti pelata rohkeammin, mutta tuli dunkkuun silti. Erkan pitää keittää uudet käärmekeitot, sillä pahoin pelkään Jokereiden kannalta, että tuo sumppukiekko ei kanna teitä tästä sarjasta jatkoon. Kaikista parastahan olisi se, että Jokerit tulee hyökkäävämmin myös Nordikselle, sillä se on oikeasti vain HIFK:lle hyvä asia.

Aikamoinen trilleri tästä sarjasta on tulossa ja se onkin jo sitä. Täytyy kyllä nostaa hattua molemmille joukkueille. Rehtiä ja fyysistä kiekkoa ilman minkäännäköisiä sikailuja. Tällaista lätkän pitääkin olla! Voi jo nyt sanoa, että 2000-luvun paras pudotuspelisarja.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Westerlund on ammattimies ja osaa varmasti painottaa, että mitään ei olla hävitty ja että sarja on tasan. Nyt pelataan vaan paras kolmesta.

Narrit eivät ole nimenomaan hävinnyt mitään vaan tilanne on heille voitto alkutilanteeseen nähden. Jos Erkka saisi valita HIFK:ta vastaan paras kolmesta tai paras seitsemästä, hän ottaisi kirkuen paras kolmesta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Kaikki pelit ovat olleet tiukkoja maalin pelejä, ja tilanne on 2-2. Hieman paremmalla viimeisteyllä Hifk voisi olla jo lomilla tai sitten Jokerit, kaksi hyvää joukkuetta pelaa loistavaa jääkiekkoa ja matsit ovat äärimmisen tiukkoja, mitä muuta enää voi toivoa? Mitään ei olla hävitty, seuraava matsi on taas tärkein ja siitä yritetään raapia voitto, fakta kuitenkin on, että yksi vierasvoitto pitää pystyä ottamaan.
 

julle-jr

Jäsen
Narrit eivät ole nimenomaan hävinnyt mitään vaan tilanne on heille voitto alkutilanteeseen nähden. Jos Erkka saisi valita HIFK:ta vastaan paras kolmesta tai paras seitsemästä, hän ottaisi kirkuen paras kolmesta.
Nyt kuitenkin pelataan paras seitsemästä -sarjaa. Paras kolmesta -sarjassa on aina ensimmäisessä pelissä altavastaajalla yllätysmomentti ja jos tämän momentin käyttää, on sarja jo seuraavaassa pelissä altavastaajalle katkolla. Nyt mitään yllätysmomenttia ei enää ole, se kortti on jo käytetty viime perjantaina. IFK on päässyt jauhamaan omaa peliään ja sen merkitys korostuu näissä viimeisissä peleissä.

Naapurille tuli taas eilisessä pelissä yksi loukkaantuminen kun Mäki putosi pois. Paras kolmesta -sarjassa eilistä peliä ei olisi ollut, joten Mäki ei olisi pudonnut pois jne. Viittaan tällä siihen, että sarjan aiemmat pelit painavat molemmilla joukkueilla, mutta IFK:lle neljän kentän pelisysteemi ja sen jauhaminen on etu juuri siksi, että pelejä on jo takana.

Ohihan tämä ei missään nimessä ole ja Jokerit voi aivan hyvin tästä jatkoon mennä, mutta paras seitsemästä -sarja ei muutu paras kolmesta -sarjaksi kesken kaiken. Näiden kahden sarjan välinen dynamiikka on vain erilainen. Ja sekä Jokerit että IFK on hävinnyt paljonkin, molemmat kaksi play off -peliä. Kyllä edellisten matsien voitoilla ja häviöillä on henkistä merkitystä. Se kummalle näistä on etua on vaikea sanoa, mutta IFK on hienosti venynyt edellisissä peleissä.
 
Viimeksi muokattu:

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Lippupiste

Sain ilmeisesti hankittu lipun vaimokkeelle lauantain jaffiksen peliin. Sain tilausnumeron, paikkakin vilahti jossain vaiheessa ja maksoin. Verkkopankissa näkyy Lippupiste Oy maksun saajana. MUTTA MULLA EI OLE SITÄ VITUN LIPPUA!!! Lähti niin palautetta lipunmyyntiin. Veloittaa, mutta ei ole mitään paperia, millä peliin pääsee. Jos on jotain päällekkäisbuukkausta, eikä eukko pääse peliin, vaadin Lippupisteeltä hyvitykseksi eukolle ensi kauden kausarin narrilaan. Ihmeellistä tää internet maailma, mikään ei toimi, jos on enemmän kuin kymmenen ihmistä samaan aikaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
fakta kuitenkin on, että yksi vierasvoitto pitää pystyä ottamaan.

Ei ole fakta. Pitää pystyä ottamaan kaksi voittoa. Eli pointtini on se, että ei kannata kenenkään huijata itseään olettamalla kotivoiton varmaksi. Kotiedun merkitys yleensä pienenee sarjan edetessä.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Aika moni täällä tuntuu nyt ajattelevan, että HIFK otti henkisen yliotteen Jokereista nousemalla kahdessa ottelussa putkeen kuilun partaalta voittoon, mutta itse en jaksa uskoa siihen. Westerlund on ammattimies ja osaa varmasti painottaa, että mitään ei olla hävitty ja että sarja on tasan. Nyt pelataan vaan paras kolmesta.

Samaa mieltä siitä, että sarja on kesken ja mikään ei ole vielä ratkennut, mutta kyllä minä painottaisin Westerlundin sijaan joukkueen sisäisiä johtajia ja heidän rooliaan tässä. Siellä on kuitenkin narreilla liuta kokeneita pelaajia, joilla ei varmaankaan puntti tutise. Jos tutisee, niin se on hyvää yötä sitten.

Itse uskon vahvasti siihen, että syynä IFK:n loppuhetkien nousuihin on nimenomaan kokemus joukkueen sisällä. Jengissä on nyt paljon ns. suuria pelaajia, toki myös koko runko on kasvanut viime vuoden tappioista. Nyt kuitenkin uskalletaan pelata rohkeasti. Tämän uskon ja toivon kantavan IFK:n voittoon pelitavallisen, materiaalisen ja fyysisen (tm cobol) ylivoiman ohella.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Aikamoinen trilleri tästä sarjasta on tulossa ja se onkin jo sitä. Täytyy kyllä nostaa hattua molemmille joukkueille. Rehtiä ja fyysistä kiekkoa ilman minkäännäköisiä sikailuja. Tällaista lätkän pitääkin olla! Voi jo nyt sanoa, että 2000-luvun paras pudotuspelisarja.

Aamen. Kevyesti 2000-luvun paras pudotuspelisarja. Nämä välipäivät tuntuvat täysin merkityksettömiltä ja tuntuu ettei kello liiku sitten millään eteenpäin...

Kaikenkaikkiaan melkoinen kausi pääkaupungin kiekkoskenessä. Talviklassikko ja trillerimäinen pudotuspelisarja mistä tullaan varmasti tulevaisuudessa puhumaan klassikko liitettä käyttäen... Huh huh!

Millä tästä enää pistetään paremmaksi ensi kaudella...? Finaalissa Jokerit-Hifk?
 

sakke555

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal
Sain ilmeisesti hankittu lipun vaimokkeelle lauantain jaffiksen peliin. Sain tilausnumeron, paikkakin vilahti jossain vaiheessa ja maksoin. Verkkopankissa näkyy Lippupiste Oy maksun saajana. MUTTA MULLA EI OLE SITÄ VITUN LIPPUA!!!...

Kävi samalla tavalla maanantaina, että maksun jälkeen liput "katosivat". Ilmestyivät sitten noin tunnin kuluttua sinne tilaukseni-sivulle.
 

scholl

Jäsen
Kävi samalla tavalla maanantaina, että maksun jälkeen liput "katosivat". Ilmestyivät sitten noin tunnin kuluttua sinne tilaukseni-sivulle.

Mulla on käynyt joskus sama Lippupalvelun kanssa. Siitä on pari kolme vuotta aikaa, kun ostin johonkin IFK:n peliin lipun. Ainoa tapa, millä sain sen lipun ennen peliä oli soittaa niiden johonkin asiakaspalveluun, josta ne lopulta lähetti sen e-mailillä. Kyseessä oli siis sellainen tilanne, että ostin lipun samana päivänä kuin peli järjestettiin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Aamen. Kevyesti 2000-luvun paras pudotuspelisarja. Nämä välipäivät tuntuvat täysin merkityksettömiltä ja tuntuu ettei kello liiku sitten millään eteenpäin...

Sama. Työnteko on kyllä tässä menneenä viikolla kärsinyt, ja panos jäänyt hyvinkin vajavaiseksi, mutta mitäpä pienistä.

En usko, että narrit varsinaisesti paskat housussa on. Vastustaja on edelleen huippuluokkaa, ja voittoja ei jatkossakaan helpolla irtoa. Mutta kyllä nyt ollaan hieman päästy Jokereiden pään sisään pelaamaan, Tukkakorven ärsyttävää sanontaa lainatakseni. Jokereiden pelitapa alkaa rakoilla, jos ei nyt ihan sulaa, ja jotain uutta olisi keksittävä. Mutta mitä? EW on Jokereissa lähtenyt korjaamaan pakettia puolustuspäästä, eikä hänellä ole kortteja yllättää HIFK:ta juurikaan aktiivisemmalla pelillä. Yrittää toki voi, mutta todennäköisin tulos on se, että omissa kolisee enemmän ilman vastaavaa muutosta toisessa päässä. Luulenpa, että juuri tästä johtui Kekäläisen ja EW:n kontrollin menetys, he huomasivat momentumin karkaavan käsistä. Ja jos HIFK huomenna voittaa, niin en löisi paljon vetoa Jokereiden puolesta lauantaiksi. Peli tulee nopeasti vastaan, ja alla olisi viiteen päivään kolme tappiota. Ihmisiä ne narritkin on;)
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Oman lisämausteensa trilleriin tuo mahdollisesti jo huomenna askiin hyppäävä vuoden tulokas, Hifkin tappaja, Teemu Pulkkinen...
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Kaikenkaikkiaan melkoinen kausi pääkaupungin kiekkoskenessä. Talviklassikko ja trillerimäinen pudotuspelisarja mistä tullaan varmasti tulevaisuudessa puhumaan klassikko liitettä käyttäen... Huh huh!

Millä tästä enää pistetään paremmaksi ensi kaudella...? Finaalissa Jokerit-Hifk?

Olisihan se hienoa, jos molemmat ottaisivat kotiedun runkosarjassa ja kohtaisivat toisensa aikaisintaan välierissä. Sitä voidaan pitää jopa realistisena. Jokereille tulee Talviklassikosta ja nyt noin monesta täydestä Arena-pelistä aika paljon ylimääräistä kirstun pohjalle, eikä IFK:llakaan se puoli varmasti jää kauhean paljon huonommaksi, joten ensi kaudeksi pitäisi olla varaa satsata. Jyp jatkaa varmasti kovana vastustajana, mutta eiköhän HPK ja Kärpät ole nyt lopullisesti pudonneet enon veneestä.

Väitän, että koko liiga hyötyy tästä orastavasta kiekkobuumista, mitä on Helsingissä ja Porissa tällä kaudella ollut. Ei pidä myöskään väheksyä Vaasan kevätintoa ja noita karsintoja. Liigan etu olisi sekin, jos Tappara ja TPS nousisivat suurten joukkoon. Sellaiset vanhat hegemoniaottelut, kun elvytettäisiin kuten vaikkapa IFK-Tappara tai Jokerit-TPS niin onhan se ihan eri kuin kohdata joku HPK (tai vaikkapa Lukko), jonka kotihalliin mahtuu joku 3000 tyyppiä ja joukkueesta ei kukaan muista muita kuin Lassilan ja Viitaluoman.

Hienointa näissä nyt meneillään olevissa peleissä ei ole ne tiukat ottelut, vaan se, että hallit ovat loppuunmyytyjä ja jengi elää kybällä mukana sekä se, että jokaiselle merkkaa jotain se, tuleeko voitto tai tappio. Runkosarjassa on aina jotain firmaporukoiden mukana tulleita landeja, joita ei voisi vähempää ko. matsi kiinnostaa ja sellaisten tyyppien kanssa hallissa samalle riville joutuminen on yhtä tuskaa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pulkkinen on mahdollisesti palaamassa huomiseksi. Tämä antaisi Jokereille ainakin mahdollisuuden luoda kaksi vakinaistettua hyökkäyspeliin pystyvää ketjua.

Tomi Mäen kausi on ohi leukamurtuman takia. Sääli, Tomppa oli kauden positiivisimpia Jokeriyllättäjiä keskityttyään vihdoin täysillä pelaamiseen.

Huomenna jatkuu ja yllättävän positiiviset fiilikset on jos Pulkkinen saadaan takaisin kehiin. Omien tukena seistään luonnollisesti hallilla.

Hieman Erkan "yllätysmomentista" sen verran, että mitään todellista yllätysmomenttia ei pitäisi olla, sillä jo ennen sarjan alkua olisi pitänyt olla sanomattakin selvää kaikille, vähiten KJ:lle että Jokerit lähtee pelaamaan tätä sarjaa tiiviin puolustuksen kautta.

Vielä lopuksi Pulkkisen tämän kauden tilastot HIFK:ta vastaan: 7 ottelua ja 4+6. Vertailuna samoissa otteluissa Ville "isojen pelien mies" Peltonen kuittasi tehot 1+7 (okei pelasi vain kuudessa paikallisessa).

Todellakin samaa mieltä, Stadilaisten joukkueiden menestys tulevaisuudessa olisi loistava juttu liigalle ja on ihan realismia ajatella että Jokerit ja HIFK tulevat kohtaamaan vielä ainakin kerran Keklun aikakautena. Silloin kohtaaminen tulee tapahtumaan myöhemmässä vaiheessa ja panokset tulevat olemaan vielä paljon kovemmat.

Axborille tiedoksi että hirveitä kilahduksia tuon Lukko-pelin huitaisun lisäksi ei Pulkkiselta runkosarjassa nähty ajoittaisesta kovaa ottamisesta huolimatta. Aika luottavainen olen että HIFK ei hirveästi onnistu Pulkkista horjuttamaan varsinkin kun Pulu pelaa nyt max. 3 pelissä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Siinähän Pulkkinen tulee takaisin kehiin, tulee lisää helppoa ruokaa Petrellille ja kumppaneille. Pelikunto on varmaan todella jäätävä ja siihen vielä kunnon taklaukset päälle, niin pulusta on helposti mehut poissa. Erityiskohtelu on taattu, niin kuin Lahdenkin kohdalla.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siinähän Pulkkinen tulee takaisin kehiin, tulee lisää helppoa ruokaa Petrellille ja kumppaneille. Pelikunto on varmaan todella jäätävä ja siihen vielä kunnon taklaukset päälle, niin pulusta on helposti mehut poissa. Erityiskohtelu on taattu, niin kuin Lahdenkin kohdalla.

Miksi Lahden erityiskohtelu on taattu, kun hän ei ole sitä saanut tähänkään saakka? Lukuunottamatta vihellysten jälkeisiä hieromisia Lahti on saanut huseerata kentällä vapaasti ja on saanut IFK:n puolustuksen näyttämään divaripelaajilta. Jostain Kankaanperän tönimisistä tilanteiden jälkeen Lahti ei tunnetusti välitä paskaakaan, joten nyt kaipaisin lisätietoa erityiskohtelusta.
 

scholl

Jäsen
Pelikunto on varmaan todella jäätävä ja siihen vielä kunnon taklaukset päälle, niin pulusta on helposti mehut poissa.

Tuollaisissa munuaistulehduksissa on usein 40 asteen kuume ja tiukat antibiootit. Nyt tulee pelit peräkkäisinä iltoina pe ja la. Vaikka hän pelaisi niin ei voi jaksaa pelata kovinkaan paljon molempina iltoina.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Heh, edes pieni vihjaus, että Hifkin-tappaja Pulkkinen saattaa palata askiin saa parit nimimerkit paskomaan housuun...

On se Pulu kova!
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Siinähän Pulkkinen tulee takaisin kehiin, tulee lisää helppoa ruokaa Petrellille ja kumppaneille. Pelikunto on varmaan todella jäätävä ja siihen vielä kunnon taklaukset päälle, niin pulusta on helposti mehut poissa. Erityiskohtelu on taattu, niin kuin Lahdenkin kohdalla.

Eipä ole teidän "erikoiskohtelu" kauheasti tehonnut: 3+2. Enkä tosiaan sanoisi sitä erikoiskohteluksi jos Kankaanperä hieroo vihellysten jälkeen Jaskan naamaa, tai nappaa karhunhaliotteita takaapäin. Sen sijaan sanoisin että teidän pikku Mikkiinne erikoiskohtelu on tehonnut: 0+0 play-offeissa eikä mitään näkyvää ole saanut aikaan, paitsi parit turvat kun on jäänyt jyrän alle.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Sen sijaan sanoisin että teidän pikku Mikkiinne erikoiskohtelu on tehonnut: 0+0 play-offeissa eikä mitään näkyvää ole saanut aikaan, paitsi parit turvat kun on jäänyt jyrän alle.

No, onneksi meillä on muitakin ratkaisijoita. Teillä??
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
No, onneksi meillä on muitakin ratkaisijoita. Teillä??

Se nähdään huomenna. Teemu ei pelaa huomenna ja Jokereiden nelosketju tulee olemaan pelottava - Jokerikannattajan kannalta katsottuna. Pirnes saattaa pelata.

Eiköhän Erkka liemet keksi, mutta koko ottelun Jokerit tulee pelaamaan 3 ketjulla. Miten HIFK pystyy jälleen käsittelemään ennakkosuosikin paineet? Miten reagoi Nokka? Kestääkö kaali?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös