Puolivälieräsarja JYP-TPS kevät 2009

  • 131 475
  • 695

Läski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No jos minäkin jotain tähän laatuketjuun kirjoitan.

Täällä aika moni TPS-fani on tarjonnut VIP:n taltuttamiseksi kovaa taklauspeliä. Väittäisin, että siinä on väärä resepti. Ainakaan itse en ole huomannuit, että JYPin ykköstä pääsisi kummemmin horjuttamaan taklauspelillä. Ja mitään unelmaniittejä näitä miehiä vastaan ei näe oikeastaan koskaan, kiitos kavereiden hyvän pelinäkemyksen. Näkisin, että oikea keino on riittävän aktiivinen paine pakeille, jotta Immoset eivät edes pääse vauhtiin, sekä jäähyltä pois pysyminen. Pieni hanskalla hierominen jne toki kannattaa, mutta yksikään VIP:stä ei oikeastaan ole kovin kuumahermoinen pelaaja, joten ihan hirveästi ei kannatta kokeilla tuomarin rajoja.

Onnistuu TPS tuossa miten hyvänsä, niin kovin pitkälle JYPin kevät ei kuitenkaan jatku pelkällä VIP-ketjulla. Erityisesti Tuppurainen-Hytönen: maaleja, kiitos.

Sarjan tärkein pelaaja seisoo kuitenkin TPS:n maalilla. Vuosi sitten JYP aloitti puolivälierien avausmatsissa hirveällä kyydillä ja energiaa säästelemättä. Tuloksena tamperelaiset odottelivat, kunnes JYP veti henkeä ja kävi sitten iskemässä ratkaisumaalit. Väittäisin, että riskit vastaavaan on nytkin. Eli JYP lähtee ottamaan luuloja pois ja paukuttaa vetoja kuin viimeistä päivää ja samalla lämmittää Salakin loistovireeseen. JYPin ei mielestäni kannata yrittää voittaa sarjaa ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Rajallisella playoff-kokemuksella varustettu porukka kun ei välttämättä osaa käsitellä tilannetta riippumatta siitä "voitetaanko" vai "hävitäänkö" siinä avauskympissä.

Ylipäätään näkisin, että JYPin pelillä on suurempi riski mennä sekaisin jossain sarjan taitekohdassa. Esim. kun jompikumpi joukkue saa sarjan katkolle.TPS:lle iso etu muutaman pelaajan kokemuksesta. Berg, Kiprusoff ja Eloranta ovat pelanneet kasapäin isoja pelejä SM-liigaa kovemmissa ympyröissä. Toisaalta, jos nämä kaverit taipuvat, niin seurauksena saattaa olla kollektiivinen turkulaistaipuminen.

Leikitään vielä asiantuntijaa ja pistetään ihan numeerinen arvio: JYP jatkaa todennäköisyydellä 70-30.

Ja loppuun vilkaisu kristallipalloon: Kotijoukkue vie viisi ekaa peliä, kuudennessa sarja on katkolla JYPille ja Tepsin takki on tyhjentynyt. Turkuhalli taputtaa omansa ansaitulle kesälomalle ja kaikilla on hyvä mieli.
 

samppa84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tainnut olla kova yritys ainakin taklauspelillä. Aki Berg suihkuun väkivaltaisuudesta / kyynärpäätaklausesta jo ekassa erässä.. Taitaa olla tiukka matsi menossa.. Just kuittas Klubertanz pelin tasoihin....
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Täähän sai nyt kivan lisämausteen.

Huomenna uusiks, nyt aika tyhjä olo.

Onnittelut Turkuun ensimmäisen matsin voitosta.

EDIT. Ja toivotaan nyt että tämä eka tappio menisi sen pelituntuman puutteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

samppa84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
parempi voittakoon... ;) vai kokeneempi...whatever... näyttää hyvältä..koomista kuunnella canalilta kun puhutaan pelkistä "yllätyksistä" ja hohhoijaa kommenteista tps voiton suhteen, tokkopa tuo nyt hirveä ylläri ollut...paineettoman kaiketi helpompi pelata.. huomenna kiiimaaaaa @ turkuhalli! ses där!


-- salak 43 torjuntaa...täytyy olla kuumempi kun yhdenkään grillin ranskalainen tällä hetkellä...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kyllä, kiimaa! Nimenomaan kiimaa, voittamisen kiimaa.

Aivan huikea avaus, koska TPS on viimeksi oikeissa pudotuspeleissä ollut johtoasemassa sarjassa? 2005 Kerhoa vastaan? Johtiko kertaakaan?

Salak jälleen huikea, sama koska merisäässä mentiin Jyväskylään, aina ensimmäinen kommenti selostajalta oli Salakin ylistäminen. Uskomaton jannu, kahdessa vuodessa Mestiksestä liigan eliittiin. Tällä hetkellä SM-liigan kuumin veskari.

Huomenna kotipelissä nykäset nurin!

Lonkkis, pistä huomenna satanen nousukkaille.
 
Sitten kaikki gloryhuntterit ja bandwagonerit ketkä tulevat tänne JYPille ja sen kannattajille avautumaan niin suu saman tien suppuun.

Sarja on täysin kesken ja JYP on edelleen ennakkosuosikki... tosin nyt tarvitaan kohta voittoja.
 

samppa84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
eikai tässä mitään avautumaan aleta....suhdaututaan vaan avoimesti olemassa oleviin tuloksiin ja faktoihin...tästä on hyvä jatkaa....
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ettei vaan Dufa peluuttaisi VIP:iä totaalisen loppuun huomenna Turussa? Siltä kuulosti jo tämän pelin loppu.

Noh, ekasta pelistä kuitenkin rutiinivoitto.
 
Viimeksi muokattu:

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Jyp kyllä ryssi koko pelin. Tuolla määrällä ylivoimaa pitää pystyä ratkomaan pelejä, jos haluaa tapella mestaruudesta. Vaikka Salak hyvä veska onkin, niin taisi alkaa Jypin miehillä taas kädet täristä, niin kuin tänä keväänä useaan otteeseen. Ei hyvä :( . Dufvan kannattaisi keskittyä pelin parantamiseen ja lopettaa höpöttely puheet mestaruudesta. Nähtiinhän se jo keväällä että kun tavoitteeksi nousi runkosarjan voitto, ni peli meni täysin lukkoon. Huomenna on uusi peli, mutta kädet jäässä, paska housussa ei pitkälle edetä...Munaa siihen hommaan!!!
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnea Tepsille eka voitosta. Ihmettelen kyllä sitä, jos JYP ei pysty Salakille mitään lääkkeitä löytämään.

Huomenna uusi yritys, jonka jälkeen veikkaa sarjan olevan 0-2. Kolmas peli Synergialla tulee olemaan, noh tärkeä :D

Luottamus on silti omiin kova, koska tällä kaudella JYP on pystynyt voittamaan niissä paikoissa kun on pakko.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Nonii pääsee omijakin tuntoja hiukan kirjotelemaan. Tepsi siis vei ensimmäisen matsin mukana kotiedun Turkuun, joka ei JYPille helppo paikka ole pelata. Huomenna olisi tärkeän kuitin paikka ja uskon kyllä näinkin tapahtuvan. Toivottavasti paikallaolijoilta tulee tänään vähän enemmän faktaa tämän päivän pelistä. Torjunnoissa suhteellisen mukava ero, kun Sinkulla oli 10 ja Salakilla 43. Yllättäen myös Filppulalta löytyy 0+2 tehot.

Sanomattakin selvää, että Tepsi hengittää ja kuolee vielä enemmän Salakin kautta kuin JYP mahdollisesti Jarkko Immosen kautta. Materiaalietu ehkä hivenen JYPin puolelle huikean ja fantastisen Salakin takia joka vie kyllä maalivahtien taistoa tällä hetkellä, oli kuka tahansa liigan kassareista vastassa.

Näillä aatoksilla huomiseen tv-peliin ja loppuun vielä heitettävä viime kauden Tappara-JYP puolivälierä-ketjussa ehkä se legendaarisin lause:

JYP-fanit hiljentyvät jällein kerran Jakke-meidän rukoukseen joka löytyy virsikirjan sivulta 11.
 

Morgoth

Jäsen
Luottamus on silti omiin kova, koska tällä kaudella JYP on pystynyt voittamaan niissä paikoissa kun on pakko.

Tämä oli vain yksi peli, ja tämä sarja on vielä pitkä kuin nälkävuosi. Kieltämättä yllätyksen mahdollisuus haisee tässä parissa, mutta sen toteutuminen on vielä todella kaukana. Tässä ei kaksi voittoa riitä. Mutta se on selvä, että melkoinen helvetti JYPillä edessä huomenna, kun halli täynä kiimaisia turkulaisia gloryhuntereita. Kävi miten kävi, niin TPS on herännyt kuolleista.
 

samppa84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tps ei vielä kuitenkaan onneksi "kuole" Salakin kautta vaikka pientä haparointia olisi havaittavissa.. Kotietu, täysi halli, kiima josta Turku on ennekin elänyt - ei ole helppo paikka yhdellekään joukkueelle. Tosin voittamalla sen puolelleen onkin kaikki taas auki....

Uskoisin VIP-kentän iskevän huomenissa parastaan, ovathan he pelanneet Turkuses kohtuu kivaste...
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jyp kyllä ryssi koko pelin. Tuolla määrällä ylivoimaa pitää pystyä ratkomaan pelejä, jos haluaa tapella mestaruudesta. Vaikka Salak hyvä veska onkin, niin taisi alkaa Jypin miehillä taas kädet täristä, niin kuin tänä keväänä useaan otteeseen.

Tässä juuri korostuu Tepsin ylivoimaisuus. Kolu-Töykkis-Sinisalo laittaa vastustajalle kädet tärisemään. Iso Petteri taklaa ekaan erään vastustajalle paskat housuun ja Huora Salakki poimii epätoivoiset yitykset ja muutama haamutorjuntaa per erä. Toiseen päähänkin löytyy käsiä, hyvä niin. Kukaan ei ole huippuvireessä mutta aina joku onnistuu. Tänään klubi, kuka huomenna?

Salak pudotuspeleissä: 112 torjuntaa, 3 maalia, torj% 97.39

Hyvällä joukkueella on tuuriakin ja ensimmäisessä ottelussa TPS:llä sitä oli.
Nojaa, Tepsi kärsi enemmän tuomarivirheistä. Joukkueen top4 pakki käsittämättömästä syystä suihkuun +7min av. Ja tokan erän lopussa Hattunen(?) kilautti tolppaan. Että kyllä Jyppikin sai oman osansa tuurista.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Yksi ottelu takana ja taistelu jatkuu. Eihän tässä auta muu kuin katkaista TPS:n hurmos Turussa. Luulis kirpasevan enemmän kuin jos JYP olisi nyt voiton ottanut. Duffmanin sanoin: "Kukaan ei voita sarjoja vahingossa". Hyvällä joukkueella on tuuriakin ja ensimmäisessä ottelussa TPS:llä sitä oli.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Salak oli kyllä se joka ekan pelin ratkaisi tai siis Wallinheimo. Jos maalivahtien voimasuhteet ovat nämä, tämä sarja on taputeltu. Jortikan sanoin:" Voi sitä välillä maalivahti tietenkin jonkun torjunnankin ottaa.."..no huomenna uutta matoa koukkuun.
 

Höylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ettei vaan Dufa peluuttaisi VIP:iä totaalisen loppuun huomenna Turussa?
Mitä nyt tässä muistelen, niin taisipa Dufva viime kaudella puolivälierissä Tapparaa vastaan peluuttaa ko. ketjun täysin puhki. Luulisi Dufvan ottaneen tästä jotain opiksi. Jollei, niin JYPistä on noustava uusia ratkaisijoita taaempaa, muuten voi mennä liian vaikeaksi.

Kuten yllä sanottiinkin, sarja on vielä kesken (kas kummaa...). Pelkillä Salakin huippuilloilla ei TPS voi tulla menestymään pitkässä juoksussa, yksittäisissä otteluissa, ja varsinkin sarjan ensimmäisessä ottelussa, näin voi käydä. Ja nyt kävi näin.

Jatkakaa toki, anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta mielestäni juuri tuo lainaamani kohta BigJ:n kirjoituksesta on yksi tämän sarjan ratkaisuavaimista, näin ulkopuolisesti katsoen.
 

Pikherz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hienoa, että TPS pystyy pelaamaan tasavahvasti CHL-JYP:iä vastaan. Tepsi on kuitenkin näistä se pienempi, joten toivotaan että turkulaiset menevät jatkoon.

1-3 oli itselleni helkutinmoinen yllätys, positiivinen kylläkin. Mukavaa, ettei kaikki ole niin itsestäänselvää kuin jyväskyläläiset aina tähän päivään saakka väittivät;]
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
JyP:n ylivoiman pitää kyllä löytää nyt niitä tehoja, ei mestaruutta voiteta tuonkaltaisella yv:llä. Ja muutenkin tuntuu, että VIP kantaa koko porukkaa täysin ja edes Immosella ei aina ole se paras päivä. Se hyvä puoli JyP:llä on, että vastustaja joutuu rikkomaan todella paljon JyP:iä vastaan.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tepsi on kuitenkin näistä se pienempi
Tää oli hyvä vitsi...Eiku hetkinen, taidatkin olla tosissasi. Just. Kyllähän TPS näistä edelleen se isompi on vaikka onkin nyt hieman taloudellisesti hätää kärsimässä kun taas JYP on edelleenkin se pieni ja pippurinen joka on nostamassa itseään sinne isompien joukkoon. Ei sitä kuitenkaan yhdessä kaudessa tehdä vaan työn pitää olla pitkäjänteisempää.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Vieläkään ei harmittaisi vaikka JYP menisi jatkoon, on nämä sellaisia riemun hetkiä olleet neljä viime peliä. Toki jos huomenna voitetaan taitaa JYPiläisten niska murtua, mutta pahoin pelkään että vieraat pilaavat hullaantuneen turkulaisyleisön päivän ja tasoittavat sarjan.

Ps. Berg pysyköön pois kentältä, jos kerran näin hyvin menee ilmankin "NHL"-Bergiä!
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
Toki jos huomenna voitetaan taitaa JYPiläisten niska murtua
Ei murru vielä, vaikka TPS huomenna voittaisikin/voittaakin. Tässä ensimmäisessä pelissä vaihtui vasta kotietu. Jypille "riittää" vielä kotivoitot + yksi vierasvoitto. Vierasvoiton ajankohdallahan ei ole väliä.
 
TPS teki tosta vaan maaleja JyP:in maalin edestä, mitä ei pleijareissa saisi tapahtua.

Pehmo-JyP:ilta puuttuu ilkeyttä ja asennetta putsata oman maalin edusta. Se (ja Salak) taitaa ratkaista tän sarjan. Tepsille.
 

Pikherz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pakkipari kirjoitti:
Tää oli hyvä vitsi...Eiku hetkinen, taidatkin olla tosissasi.
Jep, toki olen tosissani. Tarkoitin tietenkin pelaajabudjettia, taloudellista tilannetta(jonka mainiosti keksitkin:]) ja asetettuja odotuksia ennen kautta sekä runkosarjan jälkeen.

Tietenkin ymmärrän, että tappio ottaa koville. Itselläni ei kuitenkaan ole mitään antipatioita jyppiläisiä kohtaan, joten siitä on turha alkaa itkeskelemään. Hieman vain ihmetytti kuinka Jyväskylässä jaettiin mitalit jo syksyllä. Ei siinä mitään, yksi peli vasta pelattu, joten mitä tahansa voi tapahtua vielä. Toivotaan kuitenkin että pelit ovat jänniä ja sarja tasainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös