Projekti: Kissa

  • 339 977
  • 1 622

Jokru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hawks, sympatiat Sportille, S-Kiekko
Jokru kirjoitti:
Vanhemmalla kissillä todettin munuaisten vajaatoiminta.
Niimpä siinä sitten kävi ettei meidän musta kissa jaksanut enempää... Avopuolisoni löysi kissan makaamasta lähes tajuttomana oman oksennuksensa päältä. Seuraavana päivänä eläinlääkärille, yritettiin vielä nestetipalla piristää kissaa, mutta eihän se siitä enää toennut.
Kissalla on normaalien munuaisarvojen yläraja jotain 200 niin meidän silmäterällä ne oli 1400 eli käytönnössä munuaiset oli tuhoutuneet. Sitten vaan viimeinen piikki.
Tokikin tämä oli odotettavissa koska ei kissa ollut kuin 5v ja munuaisvaivat on harvinaisia noin nuorella iällä. Avopuolisolleni oli tapaus todella kova paikka ja kyllä sitä allekirjoittaneellakin pala yrittää väkisin nousta kurkkuun tätä juttua kirjoittaessa.

Kissa haudattiin sen lempipeittoon juhannusruusujen alle.
Hyvää matkaa Rottakissa......
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Voi kamalaa, kun kurja kohtalo pikku ressukalla. Luopuminen rakkaasta lemmikistä on aina kauheaa. Niin kurjaa, ettei sitä luultavasti tajua kukaan muu kuin saman kokenut ihminen.

Jaksamista!
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jokru kirjoitti:
Niimpä siinä sitten kävi ettei meidän musta kissa jaksanut enempää... Avopuolisoni löysi kissan makaamasta lähes tajuttomana oman oksennuksensa päältä.

Ikäviä juttuja. Liian aikaisin joutui kaveri lähtemään. Oman kaverini poistumisesta on jo muutama kk aikaa, mutta kun asiaa alkaa miettimään niin herkästi pukkaa pala kurkkuun edelleen.

Talouteen muutti tässä jäljelle jääneen kissan kaveriksi toinen, itse asiassa tämän toisen siskokissa. Kyseessä siis tyttökissa ja taitaa olla nyt 12 vuotias. On se melkoinen persoona tuokin. Ja ihan aidosti nainen ja täysi prinsessa. Tuittuilee oikein huolella kun ei saa tahtoaan läpi. Kyllä naiset erottaa näemmä selvästi kissoistakin =).
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kissa soitti Mikkeliin

Viime viikolla heräsin ensin aamulla neljältä hirveään valitukseen, olin unohtanut täydentää ruokakupin illalla ja nälkä iski aamuyöstä. No - pakkohan se oli könytä tarjoamaan ruokatäydennystä.

Lähdin sitten aamulla Tampereelta Mikkeliin ja tuumin että seuraavan yön saan ainakin nukkua rauhassa hotellissa. Mutta vielä mitä - kissa päätti herättää minut taas ennen neljää aamuyöllä!

Kännykkä soi - "Koti soittaa" - mitä hittoa eihän siellä ole kuin katti. Kännykkä kiinni ja sänkyyn.

Kännykkä soi taas- "Koti soittaa" - mitä hittoa eihän siellä ole kuin katti. Kännykkä kiinni ja sänkyyn.

Kolmannella kerralla vasta tajusin unenpöpperöissä että kissanhoitajaksi värvätty oli laittanut talon hälytysjärjestelmät päälle ja liiketunnistin oli havainnut katin liikkeet. Järjestelmä oli ohjelmoitu soittamaan minulle ja sireeni ulvoi ulkona!
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Meidän perhe sai täydennystä, kun eilen taloon saapui 12 -viikkoinen kisuvauva. Talouden neljäs kissa otti heti kämpän haltuun ja muut katit yhtä lukuunottamatta ovat varsin varautuneita neidin suhteen.

Kisu paskoo pitkin kämppää, herättää aamuyöllä ja vaikuttaa vahvasti tulevalta täystuholta.

Rakastan.
 

Rinoa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Murmeli kirjoitti:
Toinen pikkuinen oli kovin söpön näköinen! : )


Meidän talouteen tulee Neron seuraksi toinen kolli, Julius, syyskuussa.. Tuskin maltan odottaa! : )
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Meillä tuli talouteen viime torstaina neljä vastasyntynyttä pentua. Kaikki meni hyvin tähän asti, kunnes yksi pennuista löytyi hetki sitten kuolleena (sain soiton). Aamulla kun punnitsimme pennut, kaikki vaikutti hyvältä, mutta ei sitten ilmeisesti ollut.

Nyt on enää sitten emo ja kolme pentua. Toivotaan, että tämä oli ainoa menetys. Noin 12 viikkosina ja hyväkuntoisina pentujen pitäisi sitten lähteä maailmalle.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Laitetaas tännekin, äiteen puolesta. Lainattu incat.fi -foorumilta.

Laitan tämän ilmoituksen omistajan pyynnöstä tänne, kyseessä on siis oma kasvattini.
29.7. eli jo runsas viikko sitten lauantaina karkasi 10 kuukauden ikäinen ruskeatäplikäs bengaliuros kerrostalon pihalta Pohjois-Haagassa.
Kissa oli omistajan muuton vuoksi hoidossa tutulla ihmisellä Pohjois-Haagassa. On asunut Hakaniemessä. Mahdollinen näköhavainto tältä aamulta ilmoitettu Sörnäisissä.
Kissa on kookas leikkaamaton poika, ruskeita täpliä vaaleanruskealla pohjalla, painaa noin 5,5-6 kg, on tottunut muihin kissoihin, mutta on vilkas, ja bengalin tapaan nopealiikkeinen, ja säikähtää varmasti kiinniottajiaan.
Tuntee nimen Väiski.
Kaikki havainnot voi ilmoittaa minulle puh. 040-829 7436/ Kaija
Välitän tiedot omistajalle.

Kyseessä siis suunnilleen tämän näköinen kissa, kuvassa Väiskin "eno".

(Modet poistakoon, jos tämmöisiä ei sallita.)

EDIT: Tiedä sitten tuliko vinkki tämän palstan kautta, mutta nyt kuitenkin kissa on taas onnellisesti omistajallaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Tässä taisi viikonloppuna viimeistään varmistua, että meille tulee kolmas kissa tuossa parin kuukauden perästä. Punainen maine coon -tyttö muuttaa silloin meille sijoitukseen, ellei mitään ihmeellistä tapahdu. Tämä tietää sitä, että toiselta pojaltamme lähtee pallit tuossa jossain vaiheessa syksyä, vahinkoja emme halua ja sitäpaitsi ovat puolisisaruksia. Toinen pojistamme onkin jo valmiiksi eunukki.

Linkistä löytyypi kuva neidistä viisiviikkoisena:
http://irc-galleria.net/view.php?nick=Tuopip&image_id=41735331
 

Sera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ai ne pelaa taas...
Hankkikaa kissa, niin elämänne ei ole tylsää

Omasta rakkaasta kissastani voisi ajoittain käyttää nimitystä terroristi, vaikka hän ei tietenkään ikinä pahanluontoisuuttaan hajota paikkoja. Hänellä vaan on niin kovin huono tuuri osuessaan arvokkaidenkin esineiden tielle ja aiheuttaessaan milloin mitäkin aineellista vahinkoa. Kissan suurin intohimo on hyppiä hyllyjen ja ovien päälle tavoitellen aina vaan korkeampia katseluasemia.

Viikonlopun saldo oli kaksi kertaa sirpaleiden imurointia, lukemattomista hyppelemisen kieltämisistä huolimatta. Suloisinta on, kun kissan aiheuttaman hävityksen jälkiä siivotaan, huonekalut on pois paikoiltaan imuroinnin takia, sulake ruuvattu irti sähköiskun välttämiseksi ja perisuomalaiset ärräpäät lentelevät. Silloin kissa tassuttelee esiin piilostaan, jonne on karauttanut pelästyttyään pudottamansa esineen ääntä, katselee ihmeissään ympärilleen ja näyttää siltä kuin pitäisi meitä ihmiskunnan edustajia mielipuolisina häirikköinä.

Kissan aktiivisuudesta voidaan tietysti iloita siinä mielessä, että saadaan hyvä syy lähteä Ikeaan ostamaan uusia esineitä kissan rikkomien tilalle. Ja kissahan on oiva syntipukki, jolle vierittää omatkin lattialle tumpuloimansa viinilasit.

Jännityksellä odotan, mitä seuraavaksi menee rikki ja milloin kissan kohellus vaatii ensimmäisen uhrinsa. Tällä kertaa selvitään ilmeisesti alle 50 euron eikä porttikieltoa viikonloppukotiimme tullut. Mutta rukkasia hänestä ei tehdä, korkeintaan laitetaan hetkeksi kylppäriin jäähylle.
 

Warthog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Itse jouduin suostumaan kissan hankinnalle vuosi sitten kesällä, kun emäntä välttämättä halusi ottaa tuttavaperheestä pienen kissan pennun. Aluksi olin suuresti vastaan, että tollasta ei sitten meille tule, mutta tulipa kuitenkin. Yhden ehdon sain kuitenkin annettua, sen nimeksi tulisi sitten Raipe. Tämä onkin nyt jo vuoden aikana osoittanut, että se on yhtä rauhallinen kuin esikuvansakin.

Puoli vuotta myöhemmin kuitenkin oli Raipelle saatava leikkikaveri, koska se vaikutti erittäin masentuneelta ja tylsyyden puuskissaan saattoi ohikulkumatkalla raapia tms. Siis päätimme hankkia hänelle leikkikaverin. Ylienerginen, mutta erittäin arka terroristi Pirre liittyi perheeseemme. Hän ei sitten säästellytkään huonekaluja ja asuntoa. Kukkamullat saivat kyytiä ja kaikki kaukosäädintä pienemmät oli kaluttava puhki tai syötävä.

Joka öiset hippaleikit alkoivat heidän sopeuduttuaan toisiinsa ja ainahan se oli pari kertaa yössä minut herätettävä hyppimällä tai tappelemalla päälläni. Huonekaluista sohvat ovat onneksi sellaista materiaalia, joka kestää kissan kynsimiset yms, mutta tapetit ja kaikki raapimiseen soveltuvat kohteet ovat kyllä saaneet kyytiä. Suuremmilta vahingoilta olemme kuitenkin välttyneet. Pahanteossa he ovat päivittäin ja huomattuani jonkin tapauksen, aina itse tuholainen tulee nurkan takaa muina miehinä/tyttöinä ja katsoo että "emmää mitään oo tehny, mitäs sää ny tollai kiukkusesti kattot". On ne aika veijareita.

Kissan isännäksi tultuani en voisi kuvitellakaan luopuvani heistä, mutta kuitenkin unohdin hetkeksi tuuletusikkunan auki ja tämä terroristille läheistä sukua oleva Pirre oli ilmeisesti kärpästä jahdatessaan roikkunut hyönteisverkosta ja sen pettäessä tippunut toisesta kerroksesta alas. Tämä onkin ollut nyt jo viikon kateissa ja hieman alkaa loppua usko paluusta. Läheisessä puskassa on (vaikka keskustassa onkin) kettuja ja supikoiria sekä yksi toinen julmetun iso kissa. Jos arvoisat porilaiset palstatoverit liikkuvatkin Aittaluodon alueella niin olisin enemmän kuin kiitollinen mahdollisista havainnoista pienestä sekalaisen värisestä eli savupiipusta tippuneen näköisestä, leikatusta (leikkaushaava mahassa) kissasta.
 

Jarner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
Niin se on sitten kissa tässäkin kämpässä pitkän ja tarkan pohdinnan jälkeen.
Tää on 7-vuotias, mutta silti kuulemma vielä ihan lapsenmielinen. Eli pallot saa kyytiä ja perässä mennään kovaa.
Tokihan siinä sopeutumisessa kestää jonkun aikaa. Ensimmäisenä kun tänne pääsi, alkoi välittömästi piilopaikan etsiminen. Ja sellainen löytyi sitten saunasta lauteitten alta. Eipä se sieltä sitten liikahtanut tuntiin minnekään ja kun lopulta uskaltautui tulla, niin seuraava paikka löytyi sängyn alta.
Vesi ei jostain syystä maistu ollenkaan, vaikka kuinka tyrkyttäisi. Johtuukohan tuo nyt siitä jännityksestä? Tärisee ja naukuu siihen malliin, että taitaa kisua pelottaa.
Kyllä se tästä varmasti muutamassa päivässä ohi menee :)
 

Warthog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Warthog kirjoitti:
Kissan isännäksi tultuani en voisi kuvitellakaan luopuvani heistä, mutta kuitenkin unohdin hetkeksi tuuletusikkunan auki ja tämä terroristille läheistä sukua oleva Pirre oli ilmeisesti kärpästä jahdatessaan roikkunut hyönteisverkosta ja sen pettäessä tippunut toisesta kerroksesta alas. Tämä onkin ollut nyt jo viikon kateissa ja hieman alkaa loppua usko paluusta. Läheisessä puskassa on (vaikka keskustassa onkin) kettuja ja supikoiria sekä yksi toinen julmetun iso kissa. Jos arvoisat porilaiset palstatoverit liikkuvatkin Aittaluodon alueella niin olisin enemmän kuin kiitollinen mahdollisista havainnoista pienestä sekalaisen värisestä eli savupiipusta tippuneen näköisestä, leikatusta (leikkaushaava mahassa) kissasta.

Unohdimpa mainita, että tämä meidän kadoksissa ollut terroristi kissamme löytyi 9 päivää myöhemmin naapurikerrostalon takana olevasta puskasta hyvin voivana.

Nyt on taas normaalia arkea, kun nämä karvapallot yrittävät parhaansa mukaan tuhota huonekaluja samaa vauhtia kuin ostamme uusia.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Projekti: kissanpennut

Jos jotakuta kiinnostaa, niin meidän uusista tulokkaista on pidetty blogia syntymästä asti. Tasaseen tahtiin tulee lisäentryjä.

http://pentuboksi.vuodatus.net/
 

Rinoa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
synttärit : )

Noniin, tänään on sitten minun hurmurin vuoro juhlistaa 1-vuotis synttäreitään : )

Tulee niin äidillinen olo.. Hassua. Mutta kiva hemmotella toista kolli komiaa suuren juhlan johdosta : )
 

Rinoa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perheen uusin jäsen

Rinoa ylpeänä esittelee perheensä uusimman jäsenen ;
 

Liitteet

  • julius1.jpg
    julius1.jpg
    76,2 KB · kertaa luettu: 702

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Rinoa kirjoitti:
Rinoa ylpeänä esittelee perheensä uusimman jäsenen ;

Tosi söpö! Ja muistuttaa hämmästyttävän paljon väritykseltään ja rakenteeltaan meidän perheen pyörittäjää! Mistäs päin maailmaa tämä uusin tulokas teille tupsahti?
 

Rinoa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuolta Pohjanmaalta herra tuli minun ja Neron seuraksi : )
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Rinoa kirjoitti:
Tuolta Pohjanmaalta herra tuli minun ja Neron seuraksi : )

:)

Meidän neiti on Helsingin julmien katujen kasvatti, päätyi puoltoista vuotta sitten meille löytökissana.
 

Liitteet

  • DSC01933.JPG
    DSC01933.JPG
    18,5 KB · kertaa luettu: 558

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Rinoa kirjoitti:
Rinoa ylpeänä esittelee perheensä uusimman jäsenen ;

Aivan on kuin kauan sitten edesmennyt Ringo kissamme, joka oli siinä mielessä harvinainen kissa, että se tiesi etukäteen milloin tulin intistä lomille. Se meni automme konepellin päälle istumaan paljon ennen kuin meikäläistä edes näkyi missään ja tästä sen aikainen muijanikin tiesi, että kohta sieltä tullaan (ja kovaa).
Aina oltu kissaihmisiä Stray Catseja myöten.
 

Bruce Lee

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen ollut kissaihmisiä nyt muutaman vuoden. Siitä lähtien kun hankittiin (asuin silloin vielä perheen kanssa) ensimmäinen kissa joka asuu nykyään luonani. Onhan se vaan niin mahtavaa kun tulee kotiin raskaan päivän jälkeen ja se pieni pötkelö tulee jalkoihin kehräämään, puskemaan ja kerjäämään huomiota.

Yhdessä vaiheessa meillä oli perheeni kanssa asuessani jopa neljä kissaa samaan aikaan, mutta kaksi niistä muutti siskoni luokse ja yksi lähti ulos käppäilemään eikä koskaan ole tullut takaisin. Mutta mitäs niitä suremaan. Näänhän sentään näitä kahta siskoni kissaa ainakin noin kerran kuukaudessa ja se riittää ihan hyvin, sillä aika rasavillejä tapauksia ovat ja onhan mulla tietenkin oma rakas kissani. Joten asiat on loppujenlopuksi ihan hyvin tällä hetkellä.
 

Rinoa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Melkoinen metakka ollut menossa koko illan kun herrat tutustuvat toisiinsa.. Välillä tulee oikein mieleen missä vaiheessa siihen pitäisi puuttua? Sähinä tuli vasta äsken mukaan kuvioon, sitä ennen telmivät tuossa pitkin ja poikin. Nuoremman kisun miukaisut kuulostavat vain niin surkeilta, että en oikein sitten tiedä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös