Playoffs 2024 välierät: Tappara (1.) – KalPa (7.)

  • 100 783
  • 1 165

Kumpi vie

  • Tappara

  • KalPa


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Ollaanko me koskaan kohdattu välierissä?

Ai että toi G5 olis semmonen minne kutittelis lähtee. Tuskin KALE tätäkään vie suoraan neljässä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Tarkassa syynissä oli tietenkin Kärppien sarja sekä toisena sarjana seurasin KalPan kaikki viisi peliä Ilvestä vastaan. KalPa pelaa todella nopeaa sekä sekavaa peliä. Helvetin vaikea pelata pois, kun tietty toisteisuus puuttuu. Mitä lie sekamelskakiekkoa se onkaan, mutta välillä huvittaa kun kaikki luistelee ristiin rastiin ja yhtäkkiä siitä helvetinmoisesta pörräämisestä tulee virhe ja sitten syntyy paikka. Karjalainen luo hallittua kaaosta sekä kiekollisena että kiekottomana.

Toisteisuuttahan on ollut jo vuosia tuossa KalPan pelaamisessa. Tappara tietää miten ne otetaan pois. KalPa toki ei ole mikään robotti joukkue, mutta kyllä siellä ne samat asiat on edelleenkin nähtävissä, kuten vaikkapa vuosi tai kaksi sitten. KalPa pystyy kyllä laittamaan painetta Tapparalle siitä ei ole kyse. Menttaali puolen asioista tässä on kyse.

Tappara on kokenut ja kaiken nähnyt joukkue. Jos se oikeasti haluaa voittaa, se voittaa. Pikkuinen kysymysmerkki on siinä, onko maha kuitenkin jo hieman täynnä kahden mestaruuden jäljiltä, siihen vielä hurmoksessa ja levänneenä pelaava sensaatio puskee aivan eri volyymilla kuin Turkulaiset, joiden kanssa Tappara oli yllättävän suurissa vaikeuksissa.

Tapparaa ei koskaan voi aliarvioida. Ne kaivaa aina itsensä jatkoon. Pelitapa on tässä sarjassa sinänsä relevantti asia tottakai, mutta tähän tarvitaan niitä kuuluisia psykologeja mukaan. KalPalla on saumansa jos paikoista tehdään maalit.

KalPan alivoima on aivan täyttä rautaa ja kun ylivoimalla on Kapasta, Kantneria, Mäenpäätä, Rissasta sekä Kiiskistä, jotka tietysti elämänsä hurmoksessa. Sanotaanko näin, että minä näen asian niin, että vain Tappara pystyy kaikista kolmesta muusta joukkueesta KalPan enää pysäyttämään.

Mutta pelataan nyt ensin vaikka 2-3 matsia niin ruvetaan näkemään, miten tämä lähtee kehittymään.
KalPalla on kaikki eväät tehdä kauden suurin jymypaukku, ensimmäinen pommi onnistui jo hienosti.

KalPahan pelasi tuota alivoimaa ihan samalla tavalla koko runkosarjan ajan. Tappara osaa pelata tuota yv:tä paremmin kuin Ilves ja varsinkin nopeammin kuin Ilves.
 
Viimeksi muokattu:

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan Tappara kausimallia 2023-2024 huonoin miesmuistiin. Kyllä tässä KalPalla kaikki saumat on finaaliin asti. Jonkinlaista Ilves-henkistä leiskaa suosittelen KalPan paitaan. Vihreää tuon keltaisen kaveriksi. Sillä yksistään varmistaa Henjankon taakse pari hörpyt.

Tätä näkee paljon, mutta on tämä Grönborgin ensimmäisen kauden Tappara huomattavasti parempi ryhmä kuin Tapolan johtamat kirvesrinnat 20-21. Runkosarjan 4. ja välierissä tappio Lukolle 3-1, pronssipelissä selkäsauna IFK:lta. Eivätkä sitä edeltävät joukkueetkaan olleet mitään selkeitä mestaruuskandidaatteja, pitää mennä kevääseen 2017 että löytyy nykyjoukkueeseen verrattava (poislukien tietysti 22 ja 23 joukkueet) Tappara. Ja se joukkue oli Tapolan kolmevuotisen projektin huipentuma, mutta ei sekään mestaruus helpolla irronnut. Miesmuisti lienee siis kaksi vuotta, koska 2022 oli todella huippujoukkue, joka sai onnekkaan viimeisen silauksen Jokereiden KHL-exitin myötä kun Savinainen ja Leskinen tulivat ryminällä mukaan ryhmään. Ilman heitä sekin kevät olisi voinut olla ihan erilainen. Viime kevään tähtisikermä oli taas Tapolan kolmevuotisen projektin huipentuma, joka sai vetoapua poikkeuksellisesta tilanteesta pelaajamarkkinoilla.

On totta että Heljangolla on ollut omat ongelmansa Ilves-peleissä, mutta koska hän ei sattuneista syistä ole päässyt paikalliskilpailijaa vastaan pleijareissa koittamaan, tuo hörppyhassuttelukin on vähän mitä on. On lisättävä vielä sekin, että niin kova kuin Tapparan playofftilasto kahdelta viime keväältä onkin (24-5), löytyy niistäkin ottelusarjaketjuista monta viestiä joissa päivitellään kuinka horjutettavissa Tapparakin olisi, jos oma joukkue vaan pelaisi vähän paremmin ja viimeistelisi tehokkaammin. Tarkemmin ajatellen inhimillistä tämäkin, koska muistan jossitelleeni samalla tavalla noissa 21 välierissä, vaikka jälkikäteen ajatellen Lukolle ei sinä keväänä kukaan voinut yhtään mitään.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kale? Jaa meiän pormestari vai?
Ei sentään, kyllä tämä on ihan innovatiivinen markkinointitempaus, jossa on perustettu huutosakki Savoon markkinoimaan ostoskeskusta. Kuinka paljon lie pitänyt Liigalle maksaa tästä Tampereelle kohdennetusta kahden kierroksen markkinointimahdolisuudesta. Jännä myös nähdä minne tempaus huipentuu, mikä on nähty potentiaalisimmaksi alueeksi lisäasiakashankintaan, Oulu, Helsinki vai Lahti. Sitä en kyllä ymmärrä miksi sitkeästi Kuopiossa markkinoivat, aina pitkä on ostosmatka sieltä, mutta toisaalta jatkuvasti tuntuu satoja asiakkaita Tampereelle sieltä matkaavan ja hymyssä suin palaavan sitten kotiin.

Kalevan Kale!
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
KalPan mahdollisuus yllätykseen piilee samassa asiassa kuin Ilvestäkin vastaan: paineiden käsittelyssä.

Tappara on tässä parissa ylivoimainen ennakkosuosikki. Runkosarjan voittajalta finaalipaikka on minimisuoritus. Lisäksi ikihopea-Kontiolalle pitäisi se yksi mestaruus saada ennen eläkettä.

KalPan kohdalla välieräpaikka oli jättimäinen sensaatio. Ennen puolivälierien alkua kukaan ei aidosti - KalPan kannattajia lukuunottamatta - uskonut jatkopaikkaan. Nyt usko yllätyksen mahdollisuuteen on hieman kasvanut, mutta kaikki ymmärtävät myös jos paukut suurta ja mahtavaa Tapparaa vastaan loppuvatkin kesken. Kukaan ei jälkikäteen osoita sormella tai syytä epäonnistujaksi, vaikka tappio tulisikin.

Sarjan ratkaisee Tapparan kyky käsitellä ennakkosuosikin paineensa. KalPa voi edelleenkin jatkaa pelaamistaan paineettomassa flow-tilassa.

Paineiden käsittelyssä Tapparalla on toki yksi merkittävä etu suhteessa edelliseen vastustajaamme. Penkin takaa puuttuu Pennanen, joten kaikki mahdollisuudet onnistumiseen ovat olemassa.

Oma veikkaukseni on, että vähintään kuusi peliä tarvitaan ennen kuin voittaja on selvillä.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Tää on vähänku paikallisfinaalit, mutta ei ole finaalit eikä paikalliset. Kuitenkin Tappara saa vastaansa Ilves 2.0:n, jolla liike on lääke sarjan voittoon.

Mielenkiinnolla seuraan, saako Kalpa pimennettyä tässäkin sarjassa vastustajan ylivoiman ja luisteltua itselleen voiton ottelusta toiseen.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Noh Tapparalla on sitten vielä isompi etu tähän sarjaan lähdettäessä, kun kolmella myyrällä jotka varovat itseään pääsevät tähän sarjaan käsiksi. Minkäs teet, kun muskelit jyräävät taas.
Tai sitten Räsänen, Gallet ja Kantner tekevät kentällä mitä haluavat ja vievät KalPan finaaleihin, kun Grönborg kieltää pelaajiaan taklaamasta ensi kauden vahvistuksia.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Kyllä tässä lähes varmasti 5-7 matsia tarvitaan, että voittaja saadaan.
Rohkean ennustuksesi mukaan siis kumpikaan ei ehkä kävele jatkoon neljänolla.

Kuten jo Ilvessarjassa nähtiin, nimet selässä eivät ratkaise näitä pelejä, mitään keneltäkään pois ottamatta (siinäpä se olisikin jos tässä vaiheessa lähdettäisiin pelipaidoista ottamaan kirjaimia, saati koko nimiä, pois). Mutta toisin kuin aiemmalla kierroksella, nyt on vastassa joukkue, johon KalPankin pelaajia mahtuisi, jos ei nyt heti niin ensi kaudelle kuitenkin. En usko tämän vaikuttavan mihinkään, paitsi ensi kaudella se vaikuttaa, koska silloin henkilöt, jotka ovat siirtyneet joukkueesta toiseen, pelaavat eri joukkueessa ja kaiken järjen mukaan haluavat sitten pelata hyvin senhetkisen joukkueensa näkökulmasta.

KalPan toivoisi parantavan edellissarjaan verrattuna viimeistelytehokkuutta sekä huolellisuutta omassa päässä. Tappara ei anna mitään ilmaiseksi eikä säälittävän köyhillä pikkuseuroilla ole varaa maksaa edes taskurahoja Mansen pohatoille, etteikö paremman riemun saisi ottamalla voitot väkisin ja panemalla sinioranssit itkemään pronssipelin tuomareille.
Juoko Olli Levillä, onko Olli Juolevilla kiire matkaan? Antonilta voi ainakin kysellä juna-aikatauluja.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara on kokenut ja kaiken nähnyt joukkue. Jos se oikeasti haluaa voittaa, se voittaa. Pikkuinen kysymysmerkki on siinä, onko maha kuitenkin jo hieman täynnä kahden mestaruuden jäljiltä, siihen vielä hurmoksessa ja levänneenä pelaava sensaatio puskee aivan eri volyymilla kuin Turkulaiset, joiden kanssa Tappara oli yllättävän suurissa vaikeuksissa.
En nyt itse sanoisi, että puskee aivan eri volyymilla kuin turkulaiset. Kyllä TPS tuli kolmeen ensimmäiseen peliin ihan vastaavalla höyryllä kuin mitä KalPa Ilvestä vastaan, ja niissä peleissä Tappara oli aikas lailla jaloissa. Kolmeen jälkimmäiseen TPS:n tempo putosi selkeästi ja Tappara pääsi paremmin omaan kiekolliseen peliinsä kiinni.

Jotenkin voisin nähdä, että Tappara-KalPa -sarjasta tulee aika samantyyppinen. Jos KalPa saa ensimmäisissä peleissä luisteltua Tapparan tiiviin puolustuksen nurin ja Heljangon ulos maalitilanteista, ja tätä kautta kairattua pari voittoa alkuun, niin KalPan voittokulku näyttää kyllä vahvalta. Jos taas ei, niin veikkaan kyllä, että ei KalPakaan saa Tapparaa vastaa pidettyä sitä tempoaan yllä 5-7 peliä ja Tappara kairaa sitä kautta pelien edetessä tämän sarjan itselleen.
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kalpa on juuri nyt niin hyvä, että jos Tappara häviää YHDENKIN kotipelin niin kesäloma kutsuu. Kuopiossa en mitenkään usko KALPAN häviävän
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kalpalla loppui pelit perjantaina, Tapparalla lauantaina. Ensimmäinen semipeli perjantaina. En näe tuossa mitään eroa levon riittävyydessä
Tapparalaisilla on vakionopeusmoottorit, jalka ei liiku yhtään sen liukkaammin, oli se lepo sitten päivä tai viikko tai kuukausi. KalPalla todennäköisesti vaikutus on levon suhteen huomattavasti havaittavampi. Laitaväännöt on sitten eri juttu, niihin Tappara voi levolla lisävirtaa saada.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rohkean ennustuksesi mukaan siis kumpikaan ei ehkä kävele jatkoon neljänolla.

Kuten jo Ilvessarjassa nähtiin, nimet selässä eivät ratkaise näitä pelejä, mitään keneltäkään pois ottamatta (siinäpä se olisikin jos tässä vaiheessa lähdettäisiin pelipaidoista ottamaan kirjaimia, saati koko nimiä, pois). Mutta toisin kuin aiemmalla kierroksella, nyt on vastassa joukkue, johon KalPankin pelaajia mahtuisi, jos ei nyt heti niin ensi kaudelle kuitenkin. En usko tämän vaikuttavan mihinkään, paitsi ensi kaudella se vaikuttaa, koska silloin henkilöt, jotka ovat siirtyneet joukkueesta toiseen, pelaavat eri joukkueessa ja kaiken järjen mukaan haluavat sitten pelata hyvin senhetkisen joukkueensa näkökulmasta.
Tässä viestissä oli vahvaa suorittamista. Tarkoitan siis, että sitä lukiessa alkoi mukavasti hymyilyttämään.

Ketjun aiheeseen, mielestäni playoff-sarjojen vertailu on aina vaikeaa ja myös petollista. Joku, joka on mennyt ”huonolla pelillä jatkoon” (esim. Tappara Ilvestä vastaan 2017) voi olla todella kova vastus. Kalpa oli kova Ilvestä ja Tappara TPS:ää vastaan, mutta mitä tämä kertoo seuraavasta vaiheesta, itse asiassa aika vähän. Molemmilla tietenkin itseluottamus noussut kun yksi sarja voitettu, eikä kausi kenenkään lähtökohdista voi enää katastrofi olla. Tässä vaiheessahan se kaikkein paras kiekkokausi alkaa, kun pahin painesarja hoidettu.
 

Bumble

Jäsen
KalPan kohdalla välieräpaikka oli jättimäinen sensaatio. Ennen puolivälierien alkua kukaan ei aidosti - KalPan kannattajia lukuunottamatta - uskonut jatkopaikkaan.
KalPan kannattajien lisäksi myös Digian tekoäly "uskoi" KalPan mahdollisuuksiin, sehän ennusti sarjan menevän Kuopioon 3-4. Todellisuudessa KalPa oli sitten tuotakin parempi ja otti sarjan 1-4. Tekoäly ennusti toki oikein Tapparankin jatkoonmenon, siihen sarjaan ennustus oli 4-0, mutta sarja oli kuitenkin tätä tiukempi, eli Tapparalle meni 4-2.

19.3. julkaistu ennuste kertoi Tappara-KalPa-sarjan menevän Tapparalle 4-3, mutta koska KalPa oli puolivälierissä todellisuudessa hieman vahvempi kuin mitä AI aiemmin laski - ja Tappara vastaavasti hieman huonompi, niin riittäisikö tämä "epätarkkuus" puolivälierien voimasuhteissa kuitenkin kääntämään välieräsarjan tulosodottaman KalPalle?

Tuo 19.3. ennuste playoffien osalta löytyy täältä: Tekoäly ennustaa Liigan voittajan
 

JakkeKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alkaispa jo, en malta odottaa miten Tapparan valmennus reagoi (ei reagoi kuten TPS sarjassa nähtiin) siihen kun Mäenpää luistelee Kemiläisen ympäri 20 kertaa ja silti Tappara voittaa.
 

Tukala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekkokulttuuri
Vaikka toivon KalPan voittoa, epäilen Tapparan ottavan tämän 4-1.

Perusteluna siihen on se, että Tappara on paljon vaikeampi nujertaa kuin Ilves. KalPa sulki Ilveksen ykköskentän ja piti pinteensä jatkoajoilla, ja koko joukkue murtui pieniksi paloiksi.

Tappara on paljon tasaisempi joukkue profiililtaan, joka on harjoittanut ns. mielen lujuutta pelaamalla bussia pelistä toiseen. Samanlaiseen selkärankan napsahtamiseen tarvittaisiin jo erittäin kovan sulamisen lisäksi myös vähän vastustajan kasetti-puolen kypsentämistä. Ja lukuunottamatta Tapparan valmentajaa, ei ole hengenheikoutta ollut samalla tapaa esillä.

Kaikesta huolimatta ennenkaikkea odotan erittäin tasaväkistä ja aktiivista lätkää, jossa jälleen ratkaisut nähdään kalkkiviivoilla.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalaisilla on vakionopeusmoottorit, jalka ei liiku yhtään sen liukkaammin, oli se lepo sitten päivä tai viikko tai kuukausi. KalPalla todennäköisesti vaikutus on levon suhteen huomattavasti havaittavampi.
Tästäkin syystä mielenkiintoista nähdä miten erilainen pelirytmi vaikuttaa. Ilves-sarja meni tasaisesti joka toinen päivä. Nyt pelataan alkuun 2 peräkkäisinä päivinä 20 tunnin välein. Sitten 2 päivää taukoa, peli ja taas 2 päivää taukoa. Tappara muistaakseni pärjäsi huvin tuplapelien jälkimmäisenä päivänä, KalPan saldosta ei tietoa.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kalpalla loppui pelit perjantaina, Tapparalla lauantaina. Ensimmäinen semipeli perjantaina. En näe tuossa mitään eroa levon riittävyydessä

En tarkoittanut lepoetua Tapparaan vaan
tarkoitinkin sitä, että KalPa veti säälit
ja heti perään Ilves sarjan. Ilman kunnon lepoa heidän erittäin kuluttavan ja äärimmäisen liikkuvan pelitapansa takia saattaisivat hyytyä, jos sarja Ilvestä vastaan olisi venynyt kuuteen tai seitsemään peliin.

Nyt tätä ongelmaa ei tule vaan lähtevät käytännössä energiat täynnä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös