Playoffs 2015 puolivälierät: Tappara – HIFK

  • 119 521
  • 672

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näissä loukkaantumisissa annetaan tasoitusta liikaa. Runkosarjassa Tappara ei ollut kummoinen keskinäisissä peleissä, mutta nyt saa materiaalissa ison edun kun noita ukkoja tippunut ennätystahtia pitkin kauden. Ehkä sitten ensi kaudella pysyy ukot terveenä.

Katsellaan miten käy.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sabatonilta hyvää ja kliinistä settiä. Aikalailla samaa mieltä kaikesta.

Suurin etu Tapparalla on mielestäni nimenomaan pakistossa. Siellä on kauhea määrä pleijareihin soveltuvaa lihaa ja defensiivistä valmiutta vrt HIFK:n kolme junnua.

Maalivahdeissa etu kääntyy myös kirvesrinnoille, mutta en usko sarjan ratkeavan suoranaisesti tähän. Lankinen tekee sen minkä voi tuollaisen pakiston edessä.

Hyökkäystä pidän tasavahvana, riippuen tietysti niistä poissaolijoista.

Valmennus, aika tasaista. Ei Stögöllä mielestäni hirveää edgeä ole.

Sarjan venyessä Tapparan rutiinitaso ja materiaalietu alkaa väkisinkin näkymään. Kuitenkin nämä karkelot ovat se oma elämänsä, joten toivotaan parasta jne. Pahinta HIFK:lle olisi kunnon selkäsauna heti alkuun. Henkinen venyminen ei ole enää tämän vuoden puolella ollut meidän vahvuus. Toisaalta tässä on noustu kuilun partaalta joten...

Hyvä sarja tulossa! Palataan sitten täällä siihen kun on aihetta! Nyt vaan tuskainen odotusmoodi päälle.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Anu, HIFK:ta ei kirjoiteta pienellä, eikä perässä ole i-kirjainta.
Mutta sitten tähän odotettuun sarjaan;
Seuraan Tapparaa sukulaisuus-suhteista johtuen enemmän kuin muita IFK:n ulkopuolisia seuroja.Joten vastustajana mieluisin mahdollinen!
Joukkueiden voimasuhteita on hieman hankala arvioida kun IFK:n loukkaantumis-tilanne on mitä on.
Vaikka Kari, Grilleri ja Nypsi olis kondiksessa, niin ehkä lievä edge on silti Tapparalla.
Keke ei häviä Juha "melt" Metsolalle mun mielestä yhtään, kumpikin on huippu-tikissä. Eikä kumpikaan ole mitään koskaan voittanu aikuisten tasolla, tän kevään jälkeen voi olla toisin.
Hyökkäyskalusto on mielestäni tasainen, mutta pakeissa, Saravo, Kanki, Aalto,Tömmernes ja Bonsaksen etunenässä, on Tappara parempi.
Mutta, ja ISO mutta onkin, on se, että jos Grillfors,Elkins ja Nykopp eivät pysty pelaamaan, niin ollaan under-dog osastoa kiistämättä.
Silloin jäädään jälkeen myös sentteriosastolla ja pakkipuolella entisestään, laiturit varmaan lähtökohtaisesti aika tasaisia, kummallakin on maalintekoon pystyviä ukkoja reilusti. Toki Palola teillä huippumies siihen hommaan, ja Krissen kanssa näyttää kulkevan.
Valmennus on ehkä hivenen Stögön puolella=voittanut jo ison sarjan mestaruuden, joten sen pitäis periaatteessa tietää jotain näiden pelien maailmasta Tapolaa enemmän.
Odotan että vääntö on hurjaa ja muutaman pelatun matsin jälkeen nähdään, millä numeroilla HIFK sarjan vei:)

*Metsolan lempinimestä ei saa pahoittaa mieltään,keksitty kieli poskessa, mies on mun mielestä sarjan ehdotonta eliittiä*
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Ei ole taas helppo lähtökohta Tapparalle. HIFK:lla on runkosarjan viimeisillä kierroksilla löytynyt draivi, "pikkumestaruus" Hakametsässä ja lisäksi he ovat "rampautunut" altavastaaja. Lisäksi päälle liekeissä oleva Lankinen. Kaikki nuo yhteensä tekevät tästä sarjasta todella arvaamattoman.

Tapparan vahvuus on ehdottomasti tämän kauden tarina kokonaisuudessaan. Sen ymmärtää parhaiten katsomalla Peltolan Jugin haastattelun syksyn synkimmiltä ajoilta hävityn Pelicans-matsin jälkeen. Tappara on henkisesti paljon vahvempi mitä parina edellisenä kautena. Viime keväänähän oli nupit todella jumissa Pelicans-sarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Venaamme alkkismutsiis hakaskutsiis! Tervetuloa. Vai oliko se faija - ka, jos o faija ni jossai o myös sen mutsi, ol'lady.

Oikeasti mieli on jo finaaleissa, ei näitä kvartsi- yms. hässäköitä enää tällä iällä ja viime vuosien kokemuksella oikein jaksaisi.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Herättääkö Tapparan kannattajissa mitään tuntemuksia se, että IFK oli runkosarjan kärjessä vielä tammikuussa? Pohdin itse tuota asiaa meidän omalla hiekkalaatikolla ja olisi mielenkiintoista kuulla teikäläistenkin mielipiteitä. IFK:han ei siinä mielessä ole "perinteinen" säälijoukkue tänä vuonna, että se on valtaosan kaudesta ollut sarjan kärkikahinoissa ja vasta historiallisen surkea kevätkausi tiputti joukkueen suorien playoff -paikkojen ulkopuolelle. Puhtaasti omalla mutulla väittäisin, että lähes poikkeuksetta säälijoukkueet ovat keikkuneet myös valtaosan runkosarjasta sijoilla 5-12.

Jos itse olisin Tapparan fani, kiinnittäisin tähän ainakin jonkun verran huomiota ja olisin jopa aavistuksen huolissani. Tietysti on vaikeaa ja oikeastaan lähes mahdotonta yrittää asettua puhtaasti vastustajan saappaisiin, joten voi olla, että yritän tässä vain itse löytää IFK:lle mahdollisia oljenkorsia.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muiden puolesta on paha vastata, mutta kyllä itse ainakin koen, että tästä sarjasta voi tulla ihan mitä vain. Tapparan totaalinen kyykkäys, paraatimarssi tai sitten todella tasainen koitos. Tapparan kyykkäys on ehkä huono sanavalinta, sillä HIFK voi viedä Tapparaa hyvällä omalla pelillään. Jos Tappara saa tuotua joulun jälkeisen peli-ilmeensä mukanaan tähän sarjaa, niin en usko Tapparan ainakaan helpolla taittuvan.
HIFK:lla on hyvä hyökkäys, mutta siellä on nyt ennenkaikkea kysymysmerkkeinä mahdolliset loukkaantumiset. Onko Puustinen ja Kuparinenkaan täydessä iskussa, saati sitten Elkins? Siitä huolimatta suurin kysymysmerkki on HIFK:n puolustus. Jostain syystä en osaa sitä pitää kauhean laadukkaana ja mielestäni siellä on tehty kasausvaiheessa jo virheitä. Näistäkin huolimatta ei ole sattumaa, että HIFK oli pitkään kiinni jopa kotiedussa ja tästä syystä en usko millään siihen, että tästä mikään helppo sarja tulisi Tapparalle.
Tappara on parhaimmillaan mielestäni liikkuvampi joukkue näistä kahdesta eikä mielestäni myöskään fyysisyydessä jää jalkoihin. Monta muuttujaa on tässäkin sarjassa ja mielenkiinnolla perjantaita odotellaan.

Kyllähän tasaisuutta tämän parin kohdalla kuvaa myös runkosarjan koitoksien lopputulokset.
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielenkiintoinen sarja. Uskon että sarjasta tulee Tapparalle vaikea. Joukkueiden lähtökohdat sarjaan ovat varsin erilaiset. Tapparalla kaikki paineet, tappio sarjasta olisi katastrofi! HIFK:lta ei kukaan odota mitään, pääsevät pelaamaan vapautuneemmin ja luulempa että sen huomaa varsinkin sarjan alun peleissä.

Usko kuitenkin omiin on vahva. Mestaruudet voitetaan puolustamalla ja se on joukkueen vahvuus. Kahden vuoden takaisesta sarjasta päällimmäisenä on mielessä Barkovin ja Connollyn loukkaantumiset jotka maksoivat mielestäni mestaruuden. 4-2 Tapparalle ja ehjänä eteenpäin. Minulle ei tältä keväältä kelpaa kuin mestaruus.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
@Dale Cooper Jatkan tätä itseni toistamista, mutta IFK oli mielestäni kärkipäässä sen puolet kaudesta napsimalla pisteitä keskinkertaisella lätkällä keskeneräisiltä joukkueilta. Itse en ole sitä missään vaiheessa minään menestysehdokkaana keväälle pitänyt, vähän niin kuin viime kauden Pelicans tai Ilves(toki parempi kuin edellä mainitut).

Edellisessä keskinäisessähän IFK ei saanut juuri lainkaan kontrolloituja hyökkäyksiä vastaan, vaan heitti lähinnä norsukiekkoja ja päätykiekkoja ja yritti niiden kautta saada jotain aikaiseksi. No, ihan yhtä pahaan siltaan tuskin menevät enää. Kyllähän siellä vaarallisia kavereita on, jos annetaan kiekotella rauhassa ja päästetään hyvältä sektorilta vapaasti laukomaan. Vahvasti epäilen, ettei päästetä, kun ei saanut edes (hieman puolivaloilla pelannut toki) KalPa puolivaloilla pelannutta Tapparaa vastaan syöttöpeliä käyntiin.

@Rafael Tuossa tuo Peltolan Pelicans-pelin jälkeinen haastattelu: Tappara - Pelicans

Linkki näyttäisi johtavan YouTubeen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllähän tuo kuumennus säälisarjassa tuli enimmäkseen Ilveksen puolelta. Meiltä oikeastaan vain Åsten oli tuossa alunperin aktiivinen, mutta sarjan kuumetessa toki muitakin lähti mukaan. Ja tämä ei minään syytöksenä Ilveksen suuntaan, ei se pahasta ollut missään tapauksessa. Saa nähdä nyt sitten, miten HIFK lähtee altavastaajana Tapparaa vastaan. Åsten ollut nyt hyvä, mutta vähän pelottaa miten se kasetti sitten kestää, kun aletaan vaikkapa kokeneen Kankaanperän kanssa sotimaan...

Minusta alkuperäinen arvio oli ihan osuva, onhan Tappara selvä suosikki. Sentteripoissaolot vielä kääntävät edgeä enemmän Tapparan suuntaan, tosin Elkinsin pelaaminen kai mahdollisuuksien rajoissa. Ihmettelen, jos Nykopp vielä tällä kaudella pelaa. Ja miksi Törmäsellä olisi etu Tapolaan nähden? Tapola sai joukkueensa pelisysteemin kuntoon hyvissä ajoin. Törmänen ei ole täysin kyennyt siihen vieläkään, vaikka pahimman yli jo selvittykin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Onko Puustinen ja Kuparinenkaan täydessä iskussa, saati sitten Elkins? Siitä huolimatta suurin kysymysmerkki on HIFK:n puolustus. Jostain syystä en osaa sitä pitää kauhean laadukkaana ja mielestäni siellä on tehty kasausvaiheessa jo virheitä.

Kuparisesta en tiedä. Jalkavaivaahan sillä on ollut koko HÍFK- pestin ajan, mutta en Ilves- sarjassa huomannut, että olisi tavallista heikommin liikkunut. Puustinen loukkaantui runkosarjan päätöskierroksella, ja minusta oli eilen selvästi toipilas. Näytti siltä, että olisi ollut parempi pysyä vielä saikulla, kun oli niin vaikean näköistä luistelu.

Minusta HIFK:n pakistoa nyt liikaakin painetaan. Söderholm, Grillfors ja Taipalus kestävät kyllä vertailun mihin tahansa kolmikkoon tässä liigassa. Lisäksi perusvarmaa osastoa edustavat Auvitu(aika komeat +- lukemat runkkarissa), Generous, Teppo ja ehkä Pikkarainenkin. Loput ovat sitten oikeasti heikompaa kalustoa, mutta ilman loukkaantumisia eivät saa kauheasti peliaikaakaan. Grillforssin tervehtyminen iso asia HIFK:lle.
 

Apheu

Jäsen
Luotan kyllä Tapparaan, mutta kyllä HIFK pystyy hyvin kampoihinkin pistämään. Tapparalta eniten arveluttaa kakkoskentän (Haapala-Järvinen-Jormakka) vääntövoiman riittäminen erityisesti puolustusalueella. Muuten käytännössä en näe Tapparan puolelta oikein mitään kysymysmerkkejäkään ilmassa, ehkä Tapolan reagointikyky sitten vaikeilla hetkillä. 5-5 -pelissä meidän kaksi johtavaa kenttää pari viimeistä kuukautta on ehdottomasti ollut Palola-Malinen-Kuusela ja Peltola-Dixon-Erkinjuntti ja kaikki näistä pelaajista ovat ehdottomasti sellaisia, jotka pelin vain kovetessa parantavat otteitaan. Dixon on oikein yllättänyt meikäläisen siinä, että taklaa yllättävän paljon ja näyttää elävän vahvasti tunteella pelissä, mutta pelaa silti järjellä ja puolustuksen kautta, kuten sentterin pitääkin.

Tässähän on muuten vastakkain parin vuoden takainen superkaksikko Zaborsky & Dixon, katsellaan kumpi vetää paremmin.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
IFK kyllä maistuu quarttereissa, saadaan lehteritkin melko täyteen alusta asti ja itselle tämä oli se mieluisin vastustaja jatkopeleihin Ässien ohella. SaiPa olisi ollut surkein vaihtoehto, eikä vähiten susirajalle reissaamisen vuoksi.

Itse sarjaan lähdetään kyllä rinta rottingilla ja sillä mentaliteetilla, että Tappara tämän sarjan vie lukemin 4-1/2. Mutta pieni pelko tässä on perseessä, eikä todellakaan ole varaa lähteä ylimielisesti stadilaisia vastaan. Kuitenkin Tappara on pelannut 95%:sti hyvää lätkää koko kevät kauden ja muutenkin joukkue on huomattavasti paremmassa tikissä kuin viime kaudella, jolloin peli oli loppu kaudesta sitä itseään. Tapparan rosterista on vaikea löytää mitään heikkoa lenkkiä, ehkä yksi yv-pakki voisi olla enemmän, mutta muuten se on koottu kyllä varsin pätevästi ja omasta mielestä paras "menestysjakson" aikana. Uskon myös tämän joukkueen mentaaliseen tilaan, suurella osalla pelaajista on jäänyt hampaankoloon edellisten kausien finaalitappioista + tämän kauden kasvutarina, joten nälästä se ei voi jäädä kiinni.

IFK:sta on vaikea kyllä sanoa mitään, ei ole tullut otteluita seurattua kuin lähinnä keskinäiset matsit. Kuitenkin paperilla pakisto herättää eniten kysymysmerkkejä ja muutenkin onko joukkue hitsautunut voittajajoukkueeksi. Esim. Goldobin surffailee välistä pelin ulkopuolella, eikä omiin ole niin kiirettä. Mutta se alkaa hahmottuun tossa perjantaista lähtien.
 
Viimeksi muokattu:

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ja miksi Törmäsellä olisi etu Tapolaan nähden? Tapola sai joukkueensa pelisysteemin kuntoon hyvissä ajoin. Törmänen ei ole täysin kyennyt siihen vieläkään, vaikka pahimman yli jo selvittykin.
En tiedä sitten miten Tapolalla on menestystä muista sarjoista, mutta Törmänen on kuitenkin voittanut valmentajana mestaruuden a-junnuissa, mestiksessä ja Sveitsissä.

Törmäsen taktisesti köyhä sveitsiläiskiekko toimi sen 35-40 peliä jonka jälkeen muut jengit osasivat pelata tyrehdyttää HIFK:n pelinrakentelun täysin. Tähän lisätään pelaajien väsymys ja joidenkin avainpelaajien heikompi kausi niin joukkue alkoi syöksyä sarjataulukossa. Viimeisimpään maajoukkuetaukoon asti ongelmat pystyi laittamaan väsymyksen piikkiin, mutta sen jälkeen kun ongelmat jatkuivat niin pelisysteemiä joutui muokkaamaan. Toissa viikolla nuo muutokset alkoivat näkyä vaikka voittoja ei tullut ja viime viikolla tulikin jo pelkkiä voittoja.

Tappara lähtee kyllä selvänä suosikkina, mutta HIFK:lla on mahdollisuus yllättää mikäli saavat avainpelaajia pois sairastuvalta.
 
Viimeksi muokattu:

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
@Dale Cooper Jatkan tätä itseni toistamista, mutta IFK oli mielestäni kärkipäässä sen puolet kaudesta napsimalla pisteitä keskinkertaisella lätkällä keskeneräisiltä joukkueilta. Itse en ole sitä missään vaiheessa minään menestysehdokkaana keväälle pitänyt, vähän niin kuin viime kauden Pelicans tai Ilves(toki parempi kuin edellä mainitut).
Näkemys ymmärretty. En itse niin kattavasti muiden seurojen pelaajaliikennettä seurannut, että osaisin arvioida, kuinka paljon kärkijoukkueet ovat vahvistuneet talven/kevään aikana. Täysin mahdollista tietysti on, että IFK jäi kilpavarustelussa jälkeen ja sen takia pelillinen taso romahti, vaikka lähempänä totuutta lienee IFK:n surullisen yksiulotteinen pelikirja ja sen scouttaaminen vastustajien osalta (HUOM: Järkyttävän huono lähtökohta playoffeja ajatellen).

Mielenkiintoinen detalji: kun runkosarjasta oli pelattu kaksi kolmasosaa, oli IFK ottanut (runkosarjan lopullisia) TOP-6 joukkueita vastaan 32 pistettä 20:ssa kohtaamisessa pistekeskiarvolla 1,60 pistettä/ottelu. Vastaavasti Tappara oli samassa vaiheessa ottanut TOP-7 joukkueita vastaan 18 pistettä 16:sta kohtaamisessa pistekeskiarvolla 1,13 pistettä/ottelu.

Kevätkausihan sitten oli ihan eri maailmansa, kun IFK otti yhdeksässä kohtaamisessa kärkijoukkueita vastaan käsittämättömät neljä (4) pistettä yhdeksässä kohtaamisessa (0,44p/ottelu), kun taas Tappara jyräsi lähes kaiken tieltään ottamalla 24 pistettä (ja yhdeksän voittoa) kymmenessä kohtaamisessä (2,4p/ottelu).

Nuo lukemat voivat tukea ties mitä teorioita, mutta kaksi asiaa ovat varmoja: Tappara on ollut koko kevään rautaisessa iskussa, kun taas IFK olisi yhtä hyvin voinut jättää pelaamatta koko kevätkauden. Se, onko IFK onnistunut löytämään syksyisen vireensä viimeisellä mahdollisella hetkellä (tällä hetkellä neljän ottelun voittoputki, toki keskinkertaisia joukkueita vastaan), jää nähtäväksi.
 

Perusjarmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers
Silmäilin tuossa viime kauden playoffien tuloksia ja hieman jopa yllätyksenä tuli kuinka tasaisesti siellä väännettiin.
17/20 Tapparan pelistä päättyi maalin erolla ja kahdeksassa näistä mentiin jatkoeriin.
Viime kauden pelit eivät tietenkään vaikuta enää mitään, mutta varmasti maalin pelejä luvassa taas (lähes) jokainen.

Kevään sotureita Tapparasta on helppo nimetä ainakin Green, Haapala ja Peltola.
Jostain selittämättömästä syystä uskon myös Erkinjuntin ottavan ratkaisijan viittaa harteilleen.

Sen verran hyvin on Tapparan peli ollut uomissaan, että HIFK:ltä pitää löytyä sitä hämmennystä, ilkeyttä ja kuumentamista mikäli tästä aikovat jatkoon. Maalivahteihin sarja ei tule ratkeamaan. Molemmat ovat kovassa iskussa.
Jännittävää sarjaa kaikille!
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Herättääkö Tapparan kannattajissa mitään tuntemuksia se, että IFK oli runkosarjan kärjessä vielä tammikuussa? Pohdin itse tuota asiaa meidän omalla hiekkalaatikolla ja olisi mielenkiintoista kuulla teikäläistenkin mielipiteitä.

Se on kyllä pistetty merkille, että HIFK on ollut kevätkaudella heikko ja Tappara liigan parhaimmistoa. Ennen 10. tammikuuta Nordiksella pelattua keskinäistä HIFK oli sarjan kakkosena 2 pistettä Kärppiä takana. Tappara oli 16 pistettä HIFK:ta jäljessä sijalla 8. Runkosarjan päättyessä kaksi kuukautta myöhemmin Tappara oli 9 pistettä Kärpistä sarjakakkosena ja 10 pistettä seitsemännelle sijalla jäänytta HIFK:ta edellä. Tappara keräsi siis 26 pistettä enemmän kuin HIFK tuolla ajanjaksolla. Täysin päinvastaiseen suuntaan ovat suorituskäyrät olleet kevätkaudella. En näe, miksi tuosta pitäisi Tapparan puolella olla huolestunut. Hienot kolme voittoa HIFK:lle Ässistä ja Ilveksestä, mutta nyt vasta on oikea mittari, onko pelin taso oikeasti parantunut tarpeeksi kärkijoukkueita haastamaan. Totta kai kaikki mahdollista, mutta itse olen varsin luottavaisin mielin.

Perjantaihin on turhan pitkä aika.
 
Viimeksi muokattu:

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Tästä tuleekin jännä sarja.

Mielenkiintoista nähdä, miten Karri Kivi saa Tapparan syttymään HIFK:ta vastaan. Jakub Nakladalin johtama IFK-puolustus kun on kova murrettava.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Tapparan sysimustan ajanjakson päätti Jarkko "Malkinen" Malinen -show syyskauden viimeisessä ottelussa Hakametsässä juuri HIFK:iä vastaan. Siinä ja parissa muussa ottelussa juuri ennen taukoa viitteitä paremmasta esittänyt Tappara palasi joulupöydistä aivan uudella ilmeellä sorvin ääreen ja kevät onkin ollut melkoista myötätuulessa purjehtimista. Joulutauon jälkeinen sarjataulukko näyttää tältä:

Rich (BB code):
Joukkue     O 3p 2p 1p  0p TM PM  P  P/O
Tappara    29 18  3  4   4 92 52 64 2,21
Blues      29 17  4  2   6 94 66 61 2,10
Kärpät     29 16  5  1   7 88 60 59 2,03
Lukko      30 12  4  7   7 79 67 51 1,70
JYP        29 13  2  4  10 77 76 47 1,62
SaiPa      31 13  4  2  12 73 73 49 1,58
----------------------------------------
Ilves      30 12  2  5  11 77 89 45 1,50
KalPa      28 11  3  3  11 55 53 42 1,50
Ässät      30 11  4  4  11 77 71 45 1,50
HIFK       30 10  4  4  12 76 77 42 1,40
----------------------------------------
Pelicans   28  8  1  4  15 53 77 30 1,07
Sport      29  7  3  2  17 59 86 29 1,00
HPK        29  5  5  2  17 56 77 27 0,93
TPS        29  5  3  3  18 52 84 24 0,83

Tärkein tekijä kurssin kääntymisessä on ollut häpeällisen surkeasta liigan eliittiin yhtäkkiä noussut ylivoimapeli. Sinänsä nousu ei yllättänyt, kun syksyllä tuntui, että itsekin saisi pelaajiston tekemään enemmän tulosta tuuppaamalla jäälle ja käskemällä tekemään maalin. Sen tason seppiä nimittäin on varsinkin ykkösylivoimassa. Sillä osa-alueella HIFK ei tosin juuri häviä. Tapparalla on kuitenkin selkeä edge erikoistilanteissa äärimmäisen tiiviin alivoimapelinsä turvin.

Tässä vaiheessa pitäisi kai sanoa, että sarjasta tulee äärettömän tasainen ja joka voi päättyä miten vain. En kuitenkaan tee niin, vaan myönnän suoraan että vituttaisi armottomasti, mikäli tämä kevät ei jatkuisi välierillä. Veikkaan 4-1 Tapparalle. Toivotaan, ettei kauheasti hajoa pelaajia, sillä kokeneita pelaajia ei reservissä ole.
 

axe

Jäsen
Ei jumalauta, viime vuonna kesti sentään neljänteen finaaliin asti ennen kuin IS-media aloitti ristiretkensä. Nyt ei saatu edes puolivälieräsarjaa käyntiin ja Tappara saa jo kahvata niin helvetisti.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
@Dale Cooper Jatkan tätä itseni toistamista, mutta IFK oli mielestäni kärkipäässä sen puolet kaudesta napsimalla pisteitä keskinkertaisella lätkällä keskeneräisiltä joukkueilta. Itse en ole sitä missään vaiheessa minään menestysehdokkaana keväälle pitänyt, vähän niin kuin viime kauden Pelicans tai Ilves(toki parempi kuin edellä mainitut).

Edellisessä keskinäisessähän IFK ei saanut juuri lainkaan kontrolloituja hyökkäyksiä vastaan, vaan heitti lähinnä norsukiekkoja ja päätykiekkoja ja yritti niiden kautta saada jotain aikaiseksi. No, ihan yhtä pahaan siltaan tuskin menevät enää. Kyllähän siellä vaarallisia kavereita on, jos annetaan kiekotella rauhassa ja päästetään hyvältä sektorilta vapaasti laukomaan. Vahvasti epäilen, ettei päästetä, kun ei saanut edes (hieman puolivaloilla pelannut toki) KalPa puolivaloilla pelannutta Tapparaa vastaan syöttöpeliä käyntiin.

@Rafael Tuossa tuo Peltolan Pelicans-pelin jälkeinen haastattelu: Tappara - Pelicans

Linkki näyttäisi johtavan YouTubeen.
Ei kai vielä ole aika ruveta pullistelemaan;)
Edellinen keskinäinen viittaa siis Tapparan 2-0 voittoon Perjantaina 30.1 Hakametsässä.
Molemmat maalit tuli YV:lla ja toinen 5-3:sta. Laukaisutilaston voitti IFK, Metsolalla 9 torjuntaa enemmän. Aika paljon on mun mielestä saatu niistä "norsukiekosta" ja " joistain päätyheitoista" säpinää Tapparan päätyyn kun lukemia ja laukaisukarttaa katsoo.
Siis MAALEJA ei IFK saanu tossa pelissä aikaiseksi, muuten peli oli tasainen, joka ratkesi Tapparan vahvaan YV-peliin. Ja tasaisia on ollu kauden kaikki keskinäiset. Itse perustan analyysini ja mielipiteeni näkemääni, sekä tilastoihin, jotta pysyy mielikuvat oikeina.
Odotan Tapparan kohtaamista, kun peräkammarin poika pesää, eli innoissani!
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei jumalauta, viime vuonna kesti sentään neljänteen finaaliin asti ennen kuin IS-media aloitti ristiretkensä. Nyt ei saatu edes puolivälieräsarjaa käyntiin ja Tappara saa jo kahvata niin helvetisti.

Aika rimanlasku kyllä tuo koko juttu. Taattua IS-paskaa.

Asiaan. Mikäs Tapparan pelaajien playoff- kokemus on? Nopealla vilkaisulla siellä ei kovin montaa taida olla, ketä ei olisi näitä karkeloita väännellyt tässä vuosien aikana. HIFK:ssakin sitä on ihan mukavasti, kaikilla ei kuitenkaan tämän maan sarjasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös