Playoffs 2015 finaalit: Kärpät – Tappara

  • 119 331
  • 615

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Huomisessa ottelussa on valmistautumisella korostunut merkitys, ainakin minä näen asian niin. Kärpillä mahdollisesti on lievästi tyhjäkäyntinen alku, toisaalta Tappara saattaa kaivata alussa ravistelua. Muistan hyvin kevään 05, kun olin katsomassa perjantai-illassa kolmatta finaalia Kärpät - Jokerit, kun Kärpät heräsi vasta lopussa, mutta tämä ei riittänyt, ja sarja meni tuolloin paras viidestä -systeemillä neljänteen otteluun Hartwall Areenaan. Kärpät toki voitti tuolloin.

Laten täytyy saada henkinen kantti juuri sopivan särmäksi otteluun. Jos Tappara kykenee valmistautumaan paremmin, on sillä vielä mahdollisuus - etenkin jos se saa Raksilan yleisön hiljaiseksi mahdollisimman nopeasti. Huomenna Kärpillä on vaihtoetu, eikä Kemppaisen ketjun varjostaminen ole niin helppoa kuin eilen. Kun varjostus saatiin purettua muutamaan otteeseen, niin Tapparalla oli tutun vaikeaa.
 

Piku24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Huomenna Kärpät varmasti haluaa murskata Tapparan uskon heti alussa, jos peli on ekan erän jälkeen 0-0, niin Tapparan mahdollisuudet paranevat huomattavasti. Jos Kärpät saa heti alkuun maalin tai pari, niin peli on Tapparan osalta ohi näin uskallan kyllä sanoa. Tappara tulee huomenna todennäköisesti yrittämään trappia ja tiivistä puolustamista, kun pelko vain on niin valtava, että luovaan hyökkäämiseen he eivät tule pystymään tarpeeksi paljon. Huomisen ottelun voimasuhteet ovat Kärpille 70/30 ja uskon, että Kärpät tulee pelin voittamaan 2 tai 3 maalilla.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Näitä on hauska pyöritellä matemaattisesti. Jos joukkueet katsotaan tasavahvoiksi (ihan perusteltua), niin todennäköisyys Tapparan mestaruudelle on 25%. Jos taas Kärpät lasketaan 75% suosikiksi (3/4 voittoa), niin Tapparan tsäänssit voitta kaksi peräkkäin on vain 6,25%.
Mutta mutta. Kiekkomatsit eivät ole toisistaa riippuvaisia tapahtumia. Lisäksi vierasjoukkue on voittanut 3/4 matseista, joten eikös siten seuraava matsi mene Tapparalle 75% tod.näk.? Mutta kotimatsi vain 25% P(A).
Eihän tuosta laskemalla ota selvää. Mutulla snadi edge Kärpät, mutta melko pieni. Ja nyt ennustan: seuraavan maalin tehnyt joukkue vie mestaruuden.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Näitä on hauska pyöritellä matemaattisesti. Jos joukkueet katsotaan tasavahvoiksi (ihan perusteltua), niin todennäköisyys Tapparan mestaruudelle on 25%. Jos taas Kärpät lasketaan 75% suosikiksi (3/4 voittoa), niin Tapparan tsäänssit voitta kaksi peräkkäin on vain 6,25%.

Jälkimmäinen oikein, mutta jos oletetaan jokainen matsi "kolikonheitoksi", niin Tapparan mestaruustodennäköisyys on 12,5 %. Kolmehan tässä pitäisi voittaa putkeen.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jälkimmäinen oikein, mutta jos oletetaan jokainen matsi "kolikonheitoksi", niin Tapparan mestaruustodennäköisyys on 12,5 %. Kolmehan tässä pitäisi voittaa putkeen.
Totta. Jostain vatun syystä laskin kahdelle matsille.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näköjään otteluiden venyminen ruokkii Kärppien asiaa, vaikka se eka jatkoaika menetettiinkin. Pitänee toivoa huomiseenkin tasaista vääntämista tasaluvuissa mahd pitkään, niin ehkä Tappara sitten hermostuu jossain vaiheessa. Mihinkään Kärppien 4 -0 juhlaan en usko. Paremminkin niin päin, että jos nyt tulee vähän isompieroiset loppuluvut, niin se on nimenomaan Tappara joka kouluttaa leijuvia kärpänpoikia.

Viime vuonna olin kyllä 1-3 tilanteessa ihan varma, ettei tässä mitään mestaruutta tällä kertaa juhlita. Eli enpä leiju minä ainakaan. En jättänyt kuitenkaan yhtään peliä katsomatta viime vuonna, vaikka kirves meni kaivoon ennenaikaisesti.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Aalto on ollut finaalien paras puolustaja, mutta kokonaisuutena Tapparan pakisto häviää Kärppien vastaavalle 100-0. Kärppien jokainen pakkipari saa rakennettua maalitilanteita pakiston kautta Tapparaa enemmän ja tämä ratkaissee koko finaalisarjan. En voi käsittää miksi Tappara ei viivasta lauo tasakentin lähes ollenkaan. Jos tämä on pelitavallinen juttu, niin Tapola kantaa jälleen vastuun ja maksaa oppirahat.

Pelin pitää olla monipuolisempaa ja sisältää viivavetoina vaikka edes löysiä lerppuja, joita ainakin Saravo ja Kanki osaa viljellä, ihan helposti. Sitten reboundien kautta maaleja. Elorinne tällaisen laittoi viimeeksi Lukko-sarjassa ja Jormakka ohjasi siitä maalin. Kiellettiinköhän sen jälkeen laukomasta, että älkää ny saatana maaleja menkö tekemään.

Tämän viivalaukomisen ei tarvitse olla koko pelitaktiikka, kuten jollain Dufvan Lukolla, mutta sen pitää sisisältyä modernin mestarijoukkueen pelitapaan, kuten Kärpillä näin on. Jos halutaan tehdä klap-klap-klap- maaleja, niin hyvä niin, mutta viivakudit tarvitaan rikkomaan kaavamaisuus. Ja päinvastoin, kuten Kärpät tekee.

Kyllä tuo hanakkuus viivalaukomiseen vaikuttaa olevan selvä pelitavallinen ero joukkueiden välillä. Liitteenä PUOLUSTAJIEN koottu laukauskartta TASAKENTÄLLISIN tähänastisista finaalipeleistä (Tappara hyökkää oikealle ja Kärpät vasemmalle). Kyseessä on lämpökartta eli mitä punaisempi alue niin sitä enemmän siitä alueelta on tullut laukauksia, näin saa havainnollisemman kokonaisuuden "laukomisalueista" kuin pelkistä laukauskartan pompuloista.

Laukauskartan perusteella Tapparan vasen pakki (Saravo, Kankaanperä, Bonsaksen) ei lauo viivalta läheskään niin innokkaasti kuin oikea pakki (Aalto, Tömmernes, Elorinne) kun taas Kärpillä on tasainen "tykkirivistö" viivan tuntumassa. Kärppien aiempia playoff-laukauskarttoja analysoitaessa tämä tykkirivistön muodostuminen lähes suoraksi viivaksi tuohon sinisen tuntumaan on vieläkin selvempää kuin tällä neljän pelin otannalla. Kärpillä on myös enemmän pakkien nousuja lähemmäs maalia.

Tätä Tapparan laukomiskäyttäytymistä ihmetellään jo kolmatta kautta. Näissä playoffeissa sen heikot puolet vain korostuvat, kun yksittäiset tilanteet ovat korostetun isossa roolissa ja hallitulla hyökkäysalueen monipuolisuudella (eli ei päämäärättömällä sekasorrolla) varustettuna yllätysmahdollisuus yksittäisissä tilanteissa kasvaa. Siihenhän pelin rytmittäminen omista lähdettäessäkin perustuu, että osataan sekä katsoa tilanteen mukaan paras ratkaisu että toimia sen havainnon mukaan oikein. Oma peli muuttuu heti vaikeammaksi lukea, kun vihu ei etukäteen tiedä, että lähteekö toi nyt hitaasti vai nopeasti ja monenko luistelupotkun päässä toi on meistä vai antaako toi kiekon tehdä työtä jne.

Sama hyökkäysalueen pelin kanssa: Tappara hakee tällä hetkellä viimeiseen asti rakennettua ratkaisua, vaikka ennen hyökkäysaluetta pelissä on verrattain liikaa rikkovia piirteitä esimerkiksi useiden päätykiekkojen muodossa. Ensimmäisellä osalla kenttää pelataan rakentavasti, sitten taas rikkovasti ja lopulta korostetun rakentavasti. Hyökkäysalueellakin pitäisi osata antaa valtaa sattumalle ja todennäköisyyksille, eli kun kiekko on lähempänä vastustajan maalia niin se on lähempänä mennä maaliin. Kärpät toki puolustaa irtokiekot tiiviillä viisikolla hyvin, mutta toisaalta rakentavakaan tyyli ei ole Tapparalla nyt toiminut tarpeeksi, kun sarja on 1-3. Kova paikka on nyt Tapparalla, luottaako omaan tyyliin vai luodako nahkaansa vielä kerran uudelleen.

Jos vielä sarjaan ottaa kantaa laajemminkin, niin eilisen pelin alku oli oikeastaan pahinta mahdollista. Odotin vahvasti, että välipäivän jäljiltä kotikaukalossa 1-2-sarjatilanteessa Tappara lähtisi pikkaisen eri mentaliteetilla kuin "otamme vastaan", pelin hallinta oli alkuunsa selvästi Kärpillä eikä Tappara mielestäni pyrkinyt sitä kääntämään kuin vasta ensimmäisen mainostauon jälkeen. Odotin Tapparalta paljon vahvempaa ja aloitteellisempaa peliintuloa.

Jos Tapparaa voidaan moittia arkuudesta ja hitaudesta, niin Kärpäthän eilen vasta hitaasti pelasikin - mutta osasi sen paremmin. Kolmas erä oli tästä selvin esimerkki, se oli lähes pelkkää palautusta ja viivettä vierailta, kun Tappara lähti kolmoserän alkuun lähes pelkästään nopeasti pystyyn. Lopulta Tapparakin hidasti avauspelinsä Kärppien tasolle, mutta voidaan sanoa että Kärpät onnistui pyrkimyksissään huomattavasti paremmin.

Hidas peli on enemmän Kärppien DNA:ssa kuin Tapparalla, se nähtiin eilen. Kärpät tappoi pelistä tunteen erittäin voimakkaalla kiekkokontrollilla läpi pelin ja Tappara tyytyi odottelemaan. Tapparan täytyisi saada JÄLLEEN kaivettua tunnepeli esiin, muuten on Kärppien sarja. Tapparan vapaus ja vastuu ei tällä hetkellä riitä siinä, että pärjättäisiin yltiökontrolloidussa pelissä Kärppiä vastaan.

Tappara löi liian paljon kiekkoa päätyyn eikä yrittänytkään olla rakentava, vaan kyttäävä ja rikkova. En tiedä mistä tämä ajatus kumpusi, mutta se on selvää, että sillä tavalla Tappara ei kannua nostele. Jos kyse on fyysisestä väsymyksestä, niin sitten kyse on isossa kuvassa epäonnistumisesta joukkueen rakentamisessa/fyysisessä harjoittelussa, jos ei pystytä pelaamaan niin kuin haluttaisiin.
 

Liitteet

  • FINAALIT.png
    FINAALIT.png
    316,3 KB · kertaa luettu: 518
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ja se mikä noihin puolustajiin vielä tulee, niin Lukko kaadettiin pääasiassa puolustajien toimesta, kun sieltä viivasta alettiinkin yhtäkkiä ampumaan. Etenkin siinä kuudennessa kuolemanottelussa, niin Bonsaksen, Tömmernes, kuin Aaltokin osuivat. Tapparan pakit ovat tehneet pudotuspeleissä yhteensä 6 maalia, joten puolet syntyi tuossa Lukko-sarjan nousussa.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Tässäpä mun jäätävät tilastot tähän hätään:

Kärpät - Tappara 3 - 1.

Itse iteäni lainaten lauantain pelin jälkeen:

"Jep, eilen jo manasin kun mentiin jatkoeriin et nyt taas hävitään mutta...
Nyt tais ratketa tää sarja eileseen kolmanteen erään, se oli semmosta shokkihoitoa mentaalisesti ja vielä JE voitto niinhenkisesti tilanne siirtyi kyllä tänne pohjoiseen.
No, maanantaina on taas uudet pelit. Mitä vaan vois tapahtua.
Edelleenkin tää kevät on kiekkojätkän parasta aikaa, hienoja matseja on mukava katella!"

Eli tämä lauantain peli oli mun mielestä tän sarjan käännekohta. Tämän pelin ansiosta kannu taipuu pohjoiseen.
Kiitos ja anteeksi sinne etelään, tää näyttää vaan niin taputellulta tää sarja.
Humenna Kärpät voittaa vähintään 5-1.

Ja tämä ei oo provo vaan vain ja ainoastaan mun mielipide.
Täältä tähän...
 

Sir Smokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Koska tämä ennustaminen on urheilun suola niin heitän oman mutuni: jos seuraavan maalin tekijä on Kärpät, niin ottelusarja katkeaa huomenna Oulussa!
Minä puolestani jatkan tätä veikkausketjua. Jos keskiviikon ottelussa Tappara tekee avausmaalin, ottelusarja katkeaa silti huomenna Oulussa.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Aalto on ollut finaalien paras puolustaja, mutta kokonaisuutena Tapparan pakisto häviää Kärppien vastaavalle 100-0. Kärppien jokainen pakkipari saa rakennettua maalitilanteita pakiston kautta Tapparaa enemmän ja tämä ratkaissee koko finaalisarjan. En voi käsittää miksi Tappara ei viivasta lauo tasakentin lähes ollenkaan. Jos tämä on pelitavallinen juttu, niin Tapola kantaa jälleen vastuun ja maksaa oppirahat.

Olen itsekin vähän ihmetellyt, miten vähän Tappara ampuu viivasta. Oikeastaan senkin takia, koska mun mielestä näyttää siltä, että Tapparan pakeilla on viivassa vähän enemmän tilaa kuin Kärppien pakeilla Tapparan hyökkääjiä vastaan. Eli mahdollisuuksia tuohon olisi kyllä, mutta jostain syystä laukauksia ei juurikaan tule. Kyllähän nuo maalille heitot ym. ovat isoja asioita, etenkin kun molemmat puolustavat keskustaa niin älyttömän hyvin.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä puolestani jatkan tätä veikkausketjua. Jos keskiviikon ottelussa Tappara tekee avausmaalin, ottelusarja katkeaa silti huomenna Oulussa.
Nokitan: Jos Kärpät tekee vähintään yhden maalin enemmän kuin Tappara keskiviikon ottelussa, ottelusarja katkeaa 5. finaalissa
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Noita oman visioni mukaisia maalintekopaikkoja on tullut nyt tarkasteltua neljän matsin verran ja tässä kooste kaikista otteluista yhteensä.

Kiitos näistä tilastoinneista, pirun mielenkiintoista luettavaa! Hienosti tulee esille se, ketkä ovat onnistuneet. Huomionarvoista on se, että Kaspar on saanut ihan kohtuu määrän paikkoja vaikka miestä on kritisoitu jatkuvasti. Mielestäni otteet ovat olleet hyvinkin nousujohteisia viimeisessä kahdessa pelissä ja uskoisin, ettei mies jää pisteittä lopuissa peleissä.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiitos näistä tilastoinneista, pirun mielenkiintoista luettavaa! Hienosti tulee esille se, ketkä ovat onnistuneet. Huomionarvoista on se, että Kaspar on saanut ihan kohtuu määrän paikkoja vaikka miestä on kritisoitu jatkuvasti. Mielestäni otteet ovat olleet hyvinkin nousujohteisia viimeisessä kahdessa pelissä ja uskoisin, ettei mies jää pisteittä lopuissa peleissä.


Todellakin, hienoja tilastoja näitä on mukava lukea! Kiitos

Kasparin otteet ovat olleet nousujohteisia, ratkaisua odotellessa.. voi olla ettei enää tarvitse kauan odottaa. Tulee myös huomata ettei Kaspar ole saanut ylivoima eikä alivoima aikaa. 5-5 pelissäkin peliaikaa on saanut kolmannessa ketjussa, toisena laiturina Aho. Lisäksi Pirnes pelaa ylivoimat joten erikoistilanteiden jälkeisissä vaihdoissa sentteri puuttuu. Kaspar oli osaltaan ratkaisemassa viime ottelua, potkii kiekon kanssa laidasta ulos, laadukas laukaus, omaan ripariin, kiekko maalille, Aallon surkea purku ja jäähylle. Mies on aika pahasti monen tänne kirjoittelijan kovan kritiikin kohteena. Mistä lie johtuu? Itse näen asian toisin.

Tämän illan ottelun tulosvetoon voisi laittaa 2-2 :-) Tasaisia pelejä ovat olleet ja sellainen on varmasti taas luvassa. Voi olla että pelaaminen on kuitenkin entistä varovaisempaa varsinkin jos Tappara kestää Kärppien alkurynnistyksen. Veikkaan että jatkoille mennään tilanteessa 1-1. Ratkaisun tekee sitten Kaspar, Maxwellin syötöstä
 
... Tappara tulee huomenna todennäköisesti yrittämään trappia ja tiivistä puolustamista, kun pelko vain on niin valtava, että luovaan hyökkäämiseen he eivät tule pystymään tarpeeksi paljon. ...
Nyt sinun täytyy valistaa tällaista kotikoutsia: miksi puolustuspelaamisen muoto vaikuttaa hyökkäyspelaamisen laatuun? Voiko luovaa hyökkäämistä tehdä vain hövelillä puolustamisella ilman trappia?
 

Piku24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Nyt sinun täytyy valistaa tällaista kotikoutsia: miksi puolustuspelaamisen muoto vaikuttaa hyökkäyspelaamisen laatuun? Voiko luovaa hyökkäämistä tehdä vain hövelillä puolustamisella ilman trappia?
Sumputtamaan pystyy aina, mutta valtavassa pelossa ja paineessa tuskin Tappara uskaltaa hyökätä yltiöpäisesti tai ainakin kiekko heillä lavassa polttelee tänään eli kiteytettynä: Kärpät tulee hallitsemaan ottelua.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kukaan ei vaivautunut valaisemaan minulle Kolomatisin peluuttamisen taustaa. Ikävää.

Nyt kun Tappara näyttää olevan joka vuosi TOP2-joukkue ja Kärpät ovat rakentamassa uutta dynastiaa, ehdotan, että ensi kaudella pelataan ainoastaan näiden kahden joukkueen välinen 60 pelin pofsarja. Menee pitkät juoksut tasan. Jos voitot ovat lopulta tasan, menee voitto Lukolle koska sata vuotta.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Olen itsekin vähän ihmetellyt, miten vähän Tappara ampuu viivasta. Oikeastaan senkin takia, koska mun mielestä näyttää siltä, että Tapparan pakeilla on viivassa vähän enemmän tilaa kuin Kärppien pakeilla Tapparan hyökkääjiä vastaan. Eli mahdollisuuksia tuohon olisi kyllä, mutta jostain syystä laukauksia ei juurikaan tule. Kyllähän nuo maalille heitot ym. ovat isoja asioita, etenkin kun molemmat puolustavat keskustaa niin älyttömän hyvin.
Voisin kuvitella sen olevan taktinen syy. Halutaan minimoida mahdollinen laukauksen blokkaus ja siitä nopea vastaisku omiin. Tapparan konkaripakeilla tulee kiire kun ei jalka enää kulje vanhaan malliin ja siinä sitten menee mies läpi tai tulee ylivoimahyökkäys. En tiedä onko Kärpät käyttänyt tarkoituksella tätä kuvioo kuinka paljon runkosarjan/playoffien aikana.

Tapola käyttää näitä nopeita väkkäröitä pyörimässä laidoissa, johon puolustaja lähes poikkeuksetta syöttää ilman pahempaa riskia. Siinä parin takajätön jälkeen ajetaan maalille jossa toisen puolen laituri kyttää takatolpalla tai pakki nousee varoen sinne. Nopea vastaisku halutaan minimoida mahdollisimman hyvin.

Helpottaa Marjamäkeä tieto jos tälläinen taktiikka pakeilla hyökkäyspään viivassa on. Siinä voi käyttää miehiä erilaisessa kuviossa tukkimassa pahimmat maalintekopaikat pitäen väkkärät pyörimässä laidoissa ja estää miehiä pääsemästä parhaimmille maalintekosektoreille.
Siinä tosin on tekemistä kun pienikin herpaantuminen esimerkiksi muutaman maalin johtoasemassa voi hetkessä kolista omissa. Sehän on nähty jo.
Järvinen, Kuusela, Erkinjuntti ja varsinkin Jormakka ja Palola rankaisee armottomasti jos vähänkin paikkaa tulee. Onhan Kärppäläisillä tieto nikkareiden vetoherkkyydestä ja usein joku ehtii kurottamaan mailaa väliin ja muikkuverkot soi.

Palola on todella hyvä karvaaja ja pystyy yksinkin touhuillaan(keppi heiluu) karvaamaan kiekon ja tekemään sen maalin. Ollilla näyttäisi mun silmissä oleva huomattavan maltillisemmin roolitettu pelitapa. Niin se pitääkin taitavalla nikkarilla olla omat kuviot varsinkin hyökkäyspäässä.

Edit. Luin nyt vasta Sekeran hyvin kirjoitetun ja täyttä asiaa olevan kirjoituksen. Taktiset kuviot avattu erinomaisesti huomioiden erilaiset variaatiot pelin sisällä.
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kukaan ei vaivautunut valaisemaan minulle Kolomatisin peluuttamisen taustaa. Ikävää.
Taso ei riitä?

Kyllä mies viimeiset näytönpaikat on melko huonosti luutinut, tosin Puistolan rinnalla ei aina oikein tiedä kumman syytä takaiskut olivat. Ei siinä mitään jos olisi hieman heikompi toisessa päässä kenttää, mutta avaukset lipsahtavat usein pitkäksi (mikäli nyt edes ehtii avaamaan), liike ei riitä nostamaan jalalla, laukaus ei jaksa maalille saakka (preseasonilla oli Tapparan pakeista oikeastaan ainoa, jonka laukaus meni poikkeuksetta maalille saakka). Kiekoton pelaaminen, sijoittuminen ja vääntövoima eivät ole riittävällä tasolla. Potentiaalia miehellä olisi olla heittämällä Liigan top-5 kiekollinen pakki, mutta nyt tulee etenkin omissa liian kiire. Eli jos Aalto on ollut vaikeuksissa, niin vastaavissa tilanteissa Kolomatis olisi ollut vähintään samanlaisessa kusessa.
 
Sumputtamaan pystyy aina, mutta valtavassa pelossa ja paineessa tuskin Tappara uskaltaa hyökätä yltiöpäisesti tai ainakin kiekko heillä lavassa polttelee tänään eli kiteytettynä: Kärpät tulee hallitsemaan ottelua.
Ja syy tähän Tapparan valtavaan pelokkuuteen on? Tapparahan oli Lukkoa vastaan täysin samassa tilanteessa. Suurempi pettymys olisi pudota välierissä kuin hävitä finaalit. En jaksa uskoa, että mitään pelkoa tänään nähdään. Uskon pelin olevan hyvin samanlainen kuin edellinenkin.
 
H

Hidas_ja_kankea

Tuosta Tapolan käyttämästä psyykkauksesta "Shamppanjat jäissä ja mestaruuslippikset painettu" vielä sen verran, että viime kaudella Tappara jäi tuosta asiasta kiinni housut kintuissa. Raksilasta sarjan ollessa 1-3 pukuhuoneeseen unohtui lippistä ja muuta krääsää, joiden esittelyä oli hyvä käyttää apuna joukkueen motivoinnissa.

Uskon Marjamäen (valmentaja) onnistuvan joukkeen käsittelyssä ja otteluun mennään jalat maassa asenteella. Tulevasta kolmesta ottelupallosta ensimmäisessä katkaisu on helpointa.

Tällä pelitahdilla on myös yksittäinen repsahtaminen mahdollista, joten en pidä selviönä tulosta 2/3-2/3.

Muuttuko Tapparan pelaaminen tälle päivälle, koska mielestäni olisi tarpeen keksiä/kokeilla jotain uutta?
 
...
Muuttuko Tapparan pelaaminen tälle päivälle, koska mielestäni olisi tarpeen keksiä/kokeilla jotain uutta?
En ymmärrä miksi pitäisi keksiä jotain uutta. Jokaisessa ottelussa on voitto ollut lähellä, senttienkin päässä. Kaikki pelit ovat olleet täysin voitettavissa molemmille. Toki pieniä asioita voi aina parantaa, jotka edesauttavat voittamista; kiekollinen huolellisuus (2. peli), tehokkuus ja tuuri maalipaikoissa (3. ja 4. peli).
 
H

Hidas_ja_kankea

En ymmärrä miksi pitäisi keksiä jotain uutta. Jokaisessa ottelussa on voitto ollut lähellä, senttienkin päässä. Kaikki pelit ovat olleet täysin voitettavissa molemmille. Toki pieniä asioita voi aina parantaa, jotka edesauttavat voittamista; kiekollinen huolellisuus (2. peli), tehokkuus ja tuuri maalipaikoissa (3. ja 4. peli).

Oman näkemykseni mukaan Tappara hallitsi 1. ja 2. pelia Kärppien hallitessa 3. ja 4. peliä. Laukaisu- ja torjuntatilastoista en niin perusta. Esimerkiksi eka peli meni kuten Tappara sen halusi etenevän.

Tuosta sitten voi näkemykset vaihdella, otettiinko vai annettiinko ote.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös