Playoffs 2014 Finaalit: Kärpät – Tappara

  • 257 076
  • 1 097

pedonraapaisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heräsi ajatus että niinkö Tampereella eilen kylvettiin se siemen josta kasvaa kärppien megalomaaniset mestaruusjuhlat vuonna 2014.

Kärpät tarvitsi tuon 3-0 tappio tilanteen. Kärpillä ei ole vielä näissä pleijareissa ollut tilannetta jossa peli näyttää jo selvältä vastustajalle ja lopputuloksen kannalta ei ole kuin voitettavaa. Sen jälkeen pelirohkeus oli aivan maagista. Sitä pelitapaa tarvitaan jatkossakin. Sekä ehdottomasti myös Rynnästä tullaan tarvimaan. Karhuselta mitään pois ottamatta Rynnäs on kuitenkin maalimankin mittapuussa loistava maalivahti. Ennustan että kärpät vie seuraavat kolme peliä Rynnäksen kanssa. Jotenkin eilisen pelin jälkeen luotto kärppiin kasvoi isommaksi. Kunhan vain Rynnäs pysyy askissa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jesus mitä paskaa. Kun katsoo Tapparan yv-tehoja, niin kuinkahan on? Sopisiko Tapparalle tiukempi linja ja sitä myötä lisääntynyt erikoistilannepelaaminen? Minulle tämä kävisi ja kävisi varmasti myös Rautakorvelle ja Tapparan kääpiö-hyökkääjille.

Suomalainen jääkiekkojournalismi... osataan kirjoittaa maalintekijät, lopputulos ja "analysoida" tuomarit. Pelistä ei sitten irtoakaan mitään sanottavaa.
 

Wire

Jäsen
Mistä lähtien tässä wannabe Stara Pärnäsestä on tullut varteenotettava toimittaja? Epätoivoista provoilua lajissa riippumatta.

Lomppi: Mä odotin samaa tunnetta viime keväänä kunnes tajusin että vastustaja on vaan parempi ;)
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jesus mitä paskaa. Kun katsoo Tapparan yv-tehoja, niin kuinkahan on? Sopisiko Tapparalle tiukempi linja ja sitä myötä lisääntynyt erikoistilannepelaaminen? Minulle tämä kävisi ja kävisi varmasti myös Rautakorvelle ja Tapparan kääpiö-hyökkääjille.

Ehkä tuossa on taustalla mielikuva Tapparan kovaotteisemmasta puolustuspelistä ja linjan tiukentuessa se joutuisi antamaan vastustajaa enemmän löysää omassa päässä. Eli Kärpät saa pykälän taitavampana joukkueena enemmän hyötyä 5vs5 pelissä hyökkäyspäässä tilan ja ajan muodossa, kun raiveleissa ei uskaltaisi niin roikkua.

Lauantaina on Tapparan mahdollisuus hakea vierasvoitto. Ensimmäinen erä olisi selvittävä hengissä ja vähintään tasatilanteessa. Hieman vaikuttaa, että muutama raskaampitekoinen kaveri ei jaksa tuota eilisenkaltaista tahtia täyttä kolmea erää. Tapparahan piti kovempaa vauhtia päällä pari ekaa erää ja energiaa oli ilmeisesti kolmanteen jäljellä vastustajaa vähemmän. Siihen kun tuli vielä ne pari pikamaalia ja kaverille ylimääräistä buustia, niin täysi kaaos oli valmis. Tosin sehän on lähes palstatabu, että Rautakorven joukkue alkaisi muka joskus piiputtaa.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Enpä ole ennen törmännyt kapteeniin, joka käy ryöstämässä itselleen joukkuetovereiden pisteitä. Arvostus varmasti kasvaa kopissa...
Tapparassa tuo on perinne jo vuosien takaa, jolloin Janne Ojanen kävi puhumassa itselleen kakkossyöttöjä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Jatketaan nyt vielä tuomari-itkulla, sillä siitä minä pidän! Myös Pärnäsen mielestä tuomarit ovat ikävästi suosineet Tapparaa molemmissa otteluissa: SM-liiga: Fantastiset finaalit sivumaku - SM-liiga - uutiset, tulokset ja videot - Ilta-Sanomat

Hän kirjoittaa mm. seuraavaa:

"Oikeastaan upeassa finaaliottelusarjassa on ollut toistaiseksi vain yksi epäkohta. Erotuomarit. Mittelö on nyt kaksi ottelua vanha, ja molemmissa erotuomarit ovat suosineet Tapparaa. Se fakta jättää värikkääseen taisteluun todella inhottavan sivumaun."
Enpä heti muista lukeneeni säälittävämpää itkemistä. Onkohan tämä Pärnänen ihan vakavissaan vai mikä tässä on juoni?

Periaatteessa se on mulle ihan kakannakku, mitä kukin nillittää, mutta kun jotkut kädestä pidettävät saattavat pitää tällaisia "kommentteja" Jumalan totuutena ja linkittää näitä todistusaineistona asiallisiin jääkiekkokeskusteluihin. Surullista.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kiva kuulla, noistahan on jo Zapolski ja Myllyniemi voitettu eikä taida olla Rynnästä lukuunottamatta vastaavaa määrää voittoja kenelläkään tältä kaudelta. Tuijotelkaa te niitä prosentteja ja yksittäisiä tilanteita vaan.
No onhan jollain Chris Osgoodillakin kolme Stanley Cup -sormusta, joista kaksi aloittavana molarina. Kertooko se enemmän Osgoodista vai Red Wingsistä? Ja mitä yksittäisiin tilanteisiin tulee, niin niistä muodostuu pitkällä tähtäimellä se kokonaisuus. Metsola otti sinunkin mielestäsi tärkeitä koppeja, eli nojaat juuri noihin yksittäisiin tilanteisiin, kun se sopii agendaasi. Se ei silti muuta sitä faktaa, että hän on suoritustasoltaan epätasainen. Voittava molari on vaikea käsite pukea sanoiksi, mutta minusta Metsola ei sellainen ole. Joukkue voi siitä huolimatta voittaa mestaruuksia, vaikka molariosastolla annetaankin tasoitusta. Siitä todisteena vaikka Miika Wiikman.

Saathan sinä uskoa Metsolan riittävyyteen. Minusta taas juuri Metsola on se, mihin Tappara mahdollisesti kaatuu. Ainakin, jos finaalisarja kulminoituu molarien väliseksi taisteluksi, niin siinä tapauksessa Kärpät on valitettavasti tämän kevään mestari.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Meillä on niin timantinkova joukkue siellä, että ei Tapparalla ole mitään saumaa voittaa meitä neljää kertaa. Edelleen pitäydyn 4-2 tuloksessa Kärpille.

Tästä ketjusta sen verran, että muuten aivan asiallista luettavaa, mutta pitäisi olla ignorenappi jolla voisi suodattaa kello 24:n ja 6:n välillä tulleet viestit pois.

Totta puhut - ainakin viimeisessä virkkeessä. :)

Huikeaa finaalisarjaa pelataan, ja keskustelu on asiallista. Muidenkin joukkueiden fanien juttuja on kiva lukea, sillä selvästi sielläkin nautitaan, ja osataan olla objektiivisia - jopa Ilves-leirissä. Kyllä näitä pelejä kelpaa katsella ja tätäkin keskustelua lukea.

Kova on näemmä usko Kärppäleirissä, niin pitääkin ja miksei olisi? Tasaista sarjaa pelataan ja molemmat joukkueet ovat kovia. Kyllä tässä nyt tasan oikeat joukkueet ovat finaalissa.

Mutta kova se on usko täälläkin. Tappara on parantanut puolivälieristä ja välieristä selvästi - toki Game 7:ssä Lukkoa vastaan oli jo nähtävissä, mitä tuleman pitää. Minun värilasien läpi Tappara hallitsi Oulussa peliä pitkät tovit ja varsinkin eilen tullut voitto oli täysin ansaittu, vaikka tasaiseksihan tuo taas meni. Luulin ennen finaalisarjaa, että Kärpät vie selvemmin peliä, mutta kyllähän tuo on todella tasaista.

Kärppäfanit saavat toki höpistä, että näinhän tämä meni HPK- ja SaiPa-sarjoissakin, mutta tämä on eri sarja. 0-0:aa lukuunottamatta Kärpät ei ole vielä kertaakaan tasatilannetta joutunut kokemaan ottelusarjoissaan. Uusi tilanne siis.

Kärpät on todella hyvä, mutta niin on Tapparakin. Kärpät on sitkeä, mutta niin on Tapparakin. Molemmat ovat osoittaneet jo useita kertoja näissä pudotuspeleissä ratkaisuhetkillä tarvittavaa kylmäpäisyyttä.

Vesi kielellä odotellaan jo huomista. Eiköhän pelit jatku tasaisina ja erittäin kovatasoisina jatkossakin. Kärpät on lievä suosikki, mutta Tapparakin on näyttänyt, että sillä on täydet mahdollisuudet mestaruuteen.

Mielenkiintoista muuten, että Metsolasta riittää juttua, mutta Kärppien veskareista ei puhuta mitään. Voi toki olla, että Karhunen kokoaa itsensä tai Rynnäs pelaa loput ja johdattaa Kärpät mestaruuteen. Asiaa voi myös miettiä siltä kantilta, että Rynnäs ei ole pelannut eilistä ennen yhtään pudotuspeliä - ja miten toisaalta Karhunen kokoaa itsensä eilisen jäljiltä? Jos Metsolan piikkiin meni eilen tasoitus ja näkökulmasta riippuen myös toinen maali, niin helposti meni Karhusellekin tuo 3-0 -maali. Kumpi pelaa huomenna - Rynnäs vai Karhunen? Minä luulen, että Karhunen jatkaa.

Minä olen puolustanut pitkin kautta Metsolaa, mutta kyllä fakta on se, että tuollaisia maaleja kuin eilenkin tuli, ei vain saisi tulla. 3-2 -maalissa olisi kiekko pitänyt pystyä nappaamaan reboundeja antamatta, ja toisaalta myös Pyörälä olisi pitänyt pystyä merkkaamaan, kun aivan identtisesti hän oli aivan hetki sitten tehnyt Kärppien avausmaalin. En nyt jaksa tsekata, oliko Metsola maskissa tasoitusmaalissa, mutta ei tuollaisia saa yksinkertaisesti mennä. Mutta oli siellä taas hyviäkin torjuntoja Metsolta, voitto tuli ja sarja on tasan. Jaksan edelleenkin luottaa myös Metsoon.

Vielä yksi knoppi: Oulussa Karhunen napsi räpylällä komeita koppeja muutaman kappaleen. Taisi Tappara olla skoutannut tuon, sillä nyt haettiin vetoja selvästi kilpipuolelle. Toki tuo kolmas maali meni räpyläpuolelle - tuossa maalissa Karhusta aivan hetki ennen maalia hieman taidettiin estääkin, mutta kyllä siinä oli aikaa vielä koota itsensä nappaamaan koppi. Ei muuta kuin ylös vain vetoja ja kilpipuolella niin kyllä uppoaa, ainakin jos Karhunen on maalissa. Rynnäkselle täytyykin kehitellä toisenlaiset käärmekeitot.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kärpät tarvitsi tuon 3-0 tappio tilanteen. Kärpillä ei ole vielä näissä pleijareissa ollut tilannetta jossa peli näyttää jo selvältä vastustajalle ja lopputuloksen kannalta ei ole kuin voitettavaa. Sen jälkeen pelirohkeus oli aivan maagista. Sitä pelitapaa tarvitaan jatkossakin.

Näin siinä kävi!

3-0 siihen tarvittiin ja sen jälkeen tapahtui uudesti syntyminen. Parasta Kärppäkiekkoa koko kautena! Tappara oli täysin housut kintuissa.

Nyt vaan tällä samalla draivilla eteenpäin. Lauantaina on karuselli!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
No onhan jollain Chris Osgoodillakin kolme Stanley Cup -sormusta, joista kaksi aloittavana molarina. Kertooko se enemmän Osgoodista vai Red Wingsistä? Ja mitä yksittäisiin tilanteisiin tulee, niin niistä muodostuu pitkällä tähtäimellä se kokonaisuus.

Kerropas mitä vittua sillä on väliä mistä se kertoo? Eiköhän se sormusten määrä ole SE juttu. Osgoodilla on ne sormukset, Kipperillä ei ja taisi Osgood noina vuosina peitota aika liudan ihan NHL:n kärkinimiä.

Metsä ja puut jne.

Täällä kun kerrottiin, että Metsolalla EI VOI voittaa mestaruutta ja minä taas olen sitä mieltä, että ihan hyvin voi voittaa. Kukaan ei kai ole maininnut mistään Vezina Trophyista sanallakaan, jos ymmärrät mitä ajan takaa.

Metsola on nyt toisena vuonna putkeen Liigan loppuotteluissa, ottanut yhdeksän voittoa näissä playoffeissa ja muutaman napsi runkosarjassakin. Yksi Jyri Marttisen kaaliperhonen ei niitä faktoja muuta :D

Minusta se oli eilen Tomi Karhunen jonka selän takana ylänurkat pölisivät ja Jussi Rynnäs antautui KRIITTISELLÄ hetkellä 13 sekuntia ennen loppua. No mutta nehän toki olivatkin loistavasti tehtyjä ja fantastisia maaleja.

Koko keskustelu on koominen.
 
Tuomarit ovat olleet pihalla. Ei Kärpät siksi ole hävinnyt, eikä Tappara voittanut. Jo se perusperiaate että kerran tuomittua tuomiota ei muuteta osoittaa että joku mättää, vaikka nytkin piti olla parhaat miehet asialla. Kähkösen jäähy lopussa oli selviö, mailasta vastuussa on pelaaja, kaikissa tilanteissa. Se mitä tapahtui tilanteessa aiemmin on eri juttu.

Kyllä Tappara on osoittanut olevansa finaalin arvoinen, ehdottomasti parempi joukkue kuin HPK ja SaiPa, vaikka eikait näitä pitäisi vertaillakkaan. Maalintekopaikkojen, ennenkaikkea vaarallisten, luominen on ihan eri tasolla. Vaikka varsinaisia snaippereita ei Tapparalla olekkaan niin maalinteossakin se on edellämainittuja huomattavasti edellä. Eilisessä pelissä Tappara oli kyllä suvereeni toisessa erässä johtoasemassa. Se mitä tapahtu kolmannessa olikin sitten jotain outoa. Harvoin näkee että toinen menettää otteen noin totaalisesti. Nyt sarjan kannalta on oleellista kumpi ottaa hyödyn paremmin eilisestä kolmannesta erästä. Saako Kärpät pidettyä hurmoksen Rynnäksen siivittämänä vai hyödyntääkö Tappara sillassakäynnistä ja hartioiden kastumisesta nousun.

Sarja on henkien taisto, eroja on muuten hankala näin hyvien joukkueiden välille tehdä. Yksittäinen pomppukin voi olla yllättävän suuressa merkityksessä nyt. Parempi, samalla kenties onnekkaampi, voittakoon.
 
Viimeksi muokattu:

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Itselläni vain luotto nousi Kärppien mestaruuden suhteen tuon toisen ottelun perusteella. Ensiksi, pelissähän ei oltu purjeessa 2 erää, vaan ensimmäisen erän 12 ensimmäistä minuuttia ja koko kolmas erä oli Kärppähallintaa ja sitten ekan erän loppu ja toinen erä oli Tapparan. Oulun pelissä Tapparan ollessa maalin perässä Tappara oli pelkkä lammaslauma ja Kärpät dominoi sen viimeisen kahden minuutin pois. Nyt Tampereen pelissä Kärpät dominoi kolmatta erää ja nousi KOLMEN MAALIN TAKAA FINAALISSA tasoihin. Harmittava, mutta ansaittu (tosin missä linja?) Kähkösen jäähy sitten kaatoi tuon ja lopussa olikin vain 13s aikaa nousta tasoihin. Ainoa ongelmakohta Kärppien pelissä on tällä hetkellä alivoima. Kun Kärpät oppii pelaamaan sen huomattavasti paremmin, niin en näe Tapparalla juurikaan mahdollisuuksia. Tappara ei 5vs5 pelissä saa paskaakaan maalipaikkoja. Kärpät niitä on saanut ja uskon, että tämä tulee nousemaan finaalisarjan ratkaisuksi. Paras voittakoon!
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Kärpät tarvitsi tuon 3-0 tappio tilanteen. Kärpillä ei ole vielä näissä pleijareissa ollut tilannetta jossa peli näyttää jo selvältä vastustajalle ja lopputuloksen kannalta ei ole kuin voitettavaa. Sen jälkeen pelirohkeus oli aivan maagista. Sitä pelitapaa tarvitaan jatkossakin. Sekä ehdottomasti myös Rynnästä tullaan tarvimaan. Karhuselta mitään pois ottamatta Rynnäs on kuitenkin maalimankin mittapuussa loistava maalivahti. Ennustan että kärpät vie seuraavat kolme peliä Rynnäksen kanssa. Jotenkin eilisen pelin jälkeen luotto kärppiin kasvoi isommaksi. Kunhan vain Rynnäs pysyy askissa.

Nää on kyllä aina hauskoja. Menee vähän samaan kastiin kuin se että "Kärpille tekee vain hyvää hävitä". Viittaan siis runkosarjan Kärppien huonoon jaksoon. Omasta mielestäni Tappara tarvitsi tuon sulamisen 3-0-tilanteesta. Nyt sekin on käsitelty, eikä sitä tulla enää näkemään. Mää meen peli kerrallaan ja Tappara hakee lauantaina ryöstön Oulusta.

Tekihän Kärpät kovan nousun, mutta oli se kyllä Tapparaltakin ihan järkyttävää perseilyä. Lopetettiin pelaaminen kokonaan, 2 helvetin turhaa jäähyä ja peli 13 sekunnissa 3-0 -> 3-2. Ei ollut vaikea ennustaa mitä tuleman pitää.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Nää on kyllä aina hauskoja. Menee vähän samaan kastiin kuin se että "Kärpille tekee vain hyvää hävitä". Viittaan siis runkosarjan Kärppien huonoon jaksoon. Omasta mielestäni Tappara tarvitsi tuon sulamisen 3-0-tilanteesta. Nyt sekin on käsitelty, eikä sitä tulla enää näkemään. Mää meen peli kerrallaan ja Tappara hakee lauantaina ryöstön Oulusta.

Tekihän Kärpät kovan nousun, mutta oli se kyllä Tapparaltakin ihan järkyttävää perseilyä. Lopetettiin pelaaminen kokonaan, 2 helvetin turhaa jäähyä ja peli 13 sekunnissa 3-0 -> 3-2. Ei ollut vaikea ennustaa mitä tuleman pitää.

Mitä on lukenut teidän Tapparafanien viestejä, tuo taitaa kuulua tämän kauden Tapparaan että perseillään johto kolmannessa erässä. Tuskinpa oppivat kun eivät ole aikaisemminkaan oppineet.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Mitä on lukenut teidän Tapparafanien viestejä, tuo taitaa kuulua tämän kauden Tapparaan että perseillään johto kolmannessa erässä. Tuskinpa oppivat kun eivät ole aikaisemminkaan oppineet.

En muista tälle kaudelle montaakaan sulamista johtoasemasta viimeisessä erässä, ehkä Jyväskylässä tais tulla yksi. Ja muistaakseni Oulussa Tappara taisi tulla viimeisillä hetkillä takaa tasoihin ja lopulta ohi. Mutta viestissä tarkoitin luonnollisesti playoffseja, joissa edellä mainittu kokemus on puuttunut.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tappara vei eilen kahta erää pelistä ja Oulussakin oli parempi joukkue vaikkei voittoa irronnutkaan parin virheen takia. Eilinen 3-0 johdosta seisoskeluksi muuttunut peli Tapparan osalta kiteytyy Kähkösen kalastelusta ja siitä syntyneestä 3-1 kavennuksesta. Lisäksi 3-1 tilanteessa ennen Jormakan jäähyä, kun pisti kiekon katsomoon olisi pitänyt sitä ennen viheltää Kärppille jäähy. Silloin ei olisi edes nähty Kärppien kavennusta 3-2:een vaan todennäköisesti Tapparan yv myllyn jälkeen 4-1 maali Tapparalle.

Pienet ovat marginaalit ja itse toivon tämän sarjan menevän game seveniin on niin upeaa kiekkoa kahden upean joukkueen toimesta. Tappara on mielestäni ollut kahdesssa ensimmäisessä pelissä edellä, mutta erot ovat tosiaan pieniä eivätkä tuomaritkaan oikein ole mielestäni täysin onnistuneet. Mitä tuohon Metsolaan tulee niin näin ulkopuolisena en kyllä mitään sulamisia ole nähnyt vaan aivan hemmetin hyvää maalivahtipeliä.
 

Hercules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En muista tälle kaudelle montaakaan sulamista johtoasemasta viimeisessä erässä, ehkä Jyväskylässä tais tulla yksi. Ja muistaakseni Oulussa Tappara taisi tulla viimeisillä hetkillä takaa tasoihin ja lopulta ohi. Mutta viestissä tarkoitin luonnollisesti playoffseja, joissa edellä mainittu kokemus on puuttunut.

Mites se yksi HPK-peli Hakametsässä? En kyllä muista oliko se viimeisen erän sulaminen, mutta taisitte johtaa tuolloin jotain 4-0 vai 5-1, josta Kerho nousi ainakin rinnalle? En muista voittivatko lopulta.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Tappara vei eilen kahta erää pelistä ja Oulussakin oli parempi joukkue vaikkei voittoa irronnutkaan parin virheen takia. Eilinen 3-0 johdosta seisoskeluksi muuttunut peli Tapparan osalta kiteytyy Kähkösen kalastelusta ja siitä syntyneestä 3-1 kavennuksesta. Lisäksi 3-1 tilanteessa ennen Jormakan jäähyä, kun pisti kiekon katsomoon olisi pitänyt sitä ennen viheltää Kärppille jäähy. Silloin ei olisi edes nähty Kärppien kavennusta 3-2:een vaan todennäköisesti Tapparan yv myllyn jälkeen 4-1 maali Tapparalle

Katkeria muistoja Kärpät - SaiPa -sarjasta? :D
Tämä peli oli hyvin kaksijakoinen: Kärpät hallitsi ekan erän 10minuuttia + kolmatta erää = 30min. Ja lyhyellä matiikalla(kin) kaikki osaa laskea että tämä loppuaika oli Tapparan heiniä.

Ja kyllä siellä jäi puolin ja toisin viheltämättä niitä jäähyjä, että aikamoista paskaa puhut. Ja mistä tiedät että Kähkönen filmasi? Samallalailla voisi sanoa että Jormakka ja Bailen filmasi, mutta enpä sano, koska kukaan ei sitä täältä voi varmaksi sanoa. Ja itse olen sitä mieltä, että tässä pelissä ei nähty yhtään filmiä.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Katkeria muistoja Kärpät - SaiPa -sarjasta? :D
Tämä peli oli hyvin kaksijakoinen: Kärpät hallitsi ekan erän 10minuuttia + kolmatta erää = 30min. Ja lyhyellä matiikalla(kin) kaikki osaa laskea että tämä loppuaika oli Tapparan heiniä.

Ja kyllä siellä jäi puolin ja toisin viheltämättä niitä jäähyjä, että aikamoista paskaa puhut. Ja mistä tiedät että Kähkönen filmasi? Samallalailla voisi sanoa että Jormakka ja Bailen filmasi, mutta enpä sano, koska kukaan ei sitä täältä voi varmaksi sanoa. Ja itse olen sitä mieltä, että tässä pelissä ei nähty yhtään filmiä.

Yhtään mitään katkeruutta ei kyllä ole joten siinä joudun tuottamaan pettymyksen sinulle. Myös tuohon mitä kirjoitit, että aikamoista paskaa puhut niin ei oikein jaksa ymmärtää kyllähän kirjoitin tuohon viestiini myös, että tuomarit eivät ole mielestäni onnistuneet. Tuohon Kähköseen sen verran, että kyllähän se filmasi siitä on edes turha muuta väittää.

Kaksi upeaa joukkuetta finaalissa ja mielestäni Tappara on ollut parempi turha loukkaantua.
 

Hercules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suuri yleisö - valtamedioita myöten - voisi vaihteeksi alkaa kirjoitella vaikkapa Karhusen sulamisesta. Metsolalla pää kesti, ja tasoituksen jälkeen pelasi todella hyvin lopun. Karhunen oli sulanut jo vaihtoaitioon ja Rynnäs suli ratkaisuhetkellä (myönsi itsekin, että liukui pois maalilta)..

Niin. Ja Metsola hokee itselleen vain (esimerkiksi sen ensimmäisen pelin 1-1 maalin jälkeen), että ei, ei mahtanut mitään. Ei mahtanut mitään. Ei se ny minun vikani ollut.

Joskus on virheet myönnettävä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tekihän Kärpät kovan nousun, mutta oli se kyllä Tapparaltakin ihan järkyttävää perseilyä. Lopetettiin pelaaminen kokonaan, 2 helvetin turhaa jäähyä ja peli 13 sekunnissa 3-0 -> 3-2. Ei ollut vaikea ennustaa mitä tuleman pitää.

Tappara pelasi erinomaisesti ensimmäisen erän viimeiset kymmenen minuuttia ja koko toisen erän. Ottelun alussa Kärpät loi hyvin maalipaikkoja, mutta Tappara kesti. 3-0 olivat aika karut lukemat kahden erän jälkeen. Vaikka täällä jotkut syyttävät Marjamäkeä itkemisestä, kun hän sanoi, ettei 3-0 kuvastanut pelinkulkua, olen hänen kanssa samaa mieltä. Tappara pelasi tuon kertomani 30 minuutin ajanjakson erinomaisesti ei siinä mitään, mutta kolmen maalin johto ei täysin kuvastanut pelitapahtumia. Tämä siis minun mielipiteeni.

Kolmannessa erässä Tappara suli aivan totaalisesti. Kyllä henkisellä tilalla on uskomaton vaikutus pelisuoritukseen. Niin kuin nimimerkki 1000 tuossa kirjoittikin, ei ollut vaikea ennustaa, mitä tuleman pitää. Kun toinen on tulessa ja toisella on köntsät housuissa, on peli tuon näköistä. Olin varma, että Kärpät menee ohi. Kaikki merkit viittasivat siihen. Viimeisen minuutin tapahtumia en osannut sitten ennakoida, en sitten niin millään. Yllättävä ja erikoinen käänne aivan pelin lopussa. Hieno peli on tämä jääkiekko.

Tunteella seuraan tätä sarjaa. Minulla on oikeasti tunne, että kolmas erä avasi padon. Kärppää haavoitettiin pahasti ottelun alkupuoliskolla. Kolmannessa erässä nähtiin, miten haavoittunut Kärppä toimii. Eilen ei tullut voittoa, mutta Kärpät sai kaksi erittäin tärkeää tuliaista Tampereelta: Liigan paras maalivahti ajettiin sisään ja Liigan paras ja tehokkain ketju kasattiin taas yhteen. Marjamäki siis uskalsi tehdä ne kaksi muutosta, joilla tämä saja kääntyy lopullisesti Kärpille. Väitän myös, että tuollainen kolmannen erän sulaminen syö Tapparan uskoa voitosta huolimatta, kun taas Kärppien usko sen kuin kasvoi tappiosta huolimatta. Ymmärrän kyllä, että tapparalaiset eivät kyseistä väitettä allekirjoita.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Itselläni vain luotto nousi Kärppien mestaruuden suhteen tuon toisen ottelun perusteella. Ensiksi, pelissähän ei oltu purjeessa 2 erää, vaan ensimmäisen erän 12 ensimmäistä minuuttia ja koko kolmas erä oli Kärppähallintaa ja sitten ekan erän loppu ja toinen erä oli Tapparan. Oulun pelissä Tapparan ollessa maalin perässä Tappara oli pelkkä lammaslauma ja Kärpät dominoi sen viimeisen kahden minuutin pois. Nyt Tampereen pelissä Kärpät dominoi kolmatta erää ja nousi KOLMEN MAALIN TAKAA FINAALISSA tasoihin. Harmittava, mutta ansaittu (tosin missä linja?) Kähkösen jäähy sitten kaatoi tuon ja lopussa olikin vain 13s aikaa nousta tasoihin. Ainoa ongelmakohta Kärppien pelissä on tällä hetkellä alivoima. Kun Kärpät oppii pelaamaan sen huomattavasti paremmin, niin en näe Tapparalla juurikaan mahdollisuuksia. Tappara ei 5vs5 pelissä saa paskaakaan maalipaikkoja. Kärpät niitä on saanut ja uskon, että tämä tulee nousemaan finaalisarjan ratkaisuksi. Paras voittakoon!

Lähes mikä pallopeli vain kyseessä niin näyttää käyvän siten, että häviöllä oleva joukkue saa peliä hallintaa. Sen takia mielestäni tässä sarjassa on vielä liian aikaista tehdä suuria johtopäätöksi suoraan sen perusteella kumpi enemmän peliä hallitsee. Suurin osa ajasta on pelattu tätä sarjaa Kärppien ollessa häviöllä (n. 58% peliajasta). Tällä hetkellä tasatilanne maalit ovat Tapparalle 3-1 (n. 41% peliajasta), Tapparan ollessa johdossa maalit ovat Kärpille 4-2, Kärppien johto tilanteessa tilanne 0-0, mutta pelattu vain noin 2 minuuttia. Nähtäväksi jää millaiseksi pelinkuva mudostuu, jos Tappara jää jossain pelissä tappiolle hieman pidemmäksi aikaa. Mielestäni aika ratkaisevaa koko sarjan kannalta, jos Kärpät pystyy niissä tilanteissa sitten suoriutumaan Tapparaa paremmin ja pysymään pelin päällä.

Jos katsoo pelinhallintaa noissa eri tilanteissa niin aikalailla tasaista on ollut tasatilanteissa. Tapparan johtotilanteissa Kärpät ollut ehkä hivenen hallitsevampi osapuoli, mutta loppujenlopuksi melko tasaista ollut silläkin saralla.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Niin. Ja Metsola hokee itselleen vain (esimerkiksi sen ensimmäisen pelin 1-1 maalin jälkeen), että ei, ei mahtanut mitään. Ei mahtanut mitään. Ei se ny minun vikani ollut.

Joskus on virheet myönnettävä.

Itse kyllä kuulin jonkun Metsolan haastattelun jossa hän sanoi, että se 1-1 maali meni täysin hänen piikkiinsä ja myönsi tehneensä virheen siinä. Mielestäni erittäin fiksusti muutenkin käyttäytyi eikä alkanut syyttämään esim. tuomareita siinä.
 

Mackerson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tää alkaa vaikuttaan siltä, että jos Kärpät haluaa niin ne viä Tapparaa 100-0, jos asia näin niin miksei ne sitten halua vaan pelaan kunnolla vasta 3. erän... aikamoista keskustelua täällä!
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Tappara pelasi erinomaisesti ensimmäisen erän viimeiset kymmenen minuuttia ja koko toisen erän. Ottelun alussa Kärpät loi hyvin maalipaikkoja, mutta Tappara kesti. 3-0 olivat aika karut lukemat kahden erän jälkeen. Vaikka täällä jotkut syyttävät Marjamäkeä itkemisestä, kun hän sanoi, ettei 3-0 kuvastanut pelinkulkua, olen hänen kanssa samaa mieltä. Tappara pelasi tuon kertomani 30 minuutin ajanjakson erinomaisesti ei siinä mitään, mutta kolmen maalin johto ei täysin kuvastanut pelitapahtumia. Tämä siis minun mielipiteeni.

Jottei totuus täysin unohtuisi, niin oli siinä alussa Tapparallakin parit paikat. Mutta Kärpillä oli kyllä se yksi muutaman minuutin todella vahva jakso. Rynnäksen maalille tulon jälkeen Tapparalla oli Kärppäpuolustuksen sählätessä loistava paikka pistää peli 4-0, mutta tolppa? ja Rynnäs pelasti. Vähän harmitti siinä kohtaa kun ei mennyt, koska peli olisi ollut varmuudella paketissa.

Kolmannessa erässä Tappara suli aivan totaalisesti. Kyllä henkisellä tilalla on uskomaton vaikutus pelisuoritukseen. Niin kuin nimimerkki 1000 tuossa kirjoittikin, ei ollut vaikea ennustaa, mitä tuleman pitää. Kun toinen on tulessa ja toisella on köntsät housuissa, on peli tuon näköistä. Olin varma, että Kärpät menee ohi. Kaikki merkit viittasivat siihen. Viimeisen minuutin tapahtumia en osannut sitten ennakoida, en sitten niin millään. Yllättävä ja erikoinen käänne aivan pelin lopussa. Hieno peli on tämä jääkiekko.

Sanoin kaverille siinä kun tuli 3-1, että tuli vähän liian aikaisin tämä kavennus. Itsekin kieltämättä odottelin siinä vaiheessa niskalaukausta, jota ei sitten kuitenkaan tullut. Joka oli kyllä hyvä asia, sillä Tappara oli pelannut sitä ennen helvetin hyvin.

Tunteella seuraan tätä sarjaa. Minulla on oikeasti tunne, että kolmas erä avasi padon. Kärppää haavoitettiin pahasti ottelun alkupuoliskolla. Kolmannessa erässä nähtiin, miten haavoittunut Kärppä toimii. Eilen ei tullut voittoa, mutta Kärpät sai kaksi erittäin tärkeää tuliaista Tampereelta: Liigan paras maalivahti ajettiin sisään ja Liigan paras ja tehokkain ketju kasattiin taas yhteen. Marjamäki siis uskalsi tehdä ne kaksi muutosta, joilla tämä saja kääntyy lopullisesti Kärpille. Väitän myös, että tuollainen kolmannen erän sulaminen syö Tapparan uskoa voitosta huolimatta, kun taas Kärppien usko sen kuin kasvoi tappiosta huolimatta. Ymmärrän kyllä, että tapparalaiset eivät kyseistä väitettä allekirjoita.

Kaikkihan tätä varmasti tunteella ja jossain määrin värilaseilla seuraakin, pl. Johtava Asiantuntija. Mun mielestä nämä kaksi peliä on ollut tasaisia, kuten numeroistakin voi päätellä, mutta mielestäni Tappara oli eilen parempi kotona kuin Kärpät omassa kotiottelussaan. Ummistan kyllä silmäni viimeisen erän perseilyltä tätä stamenttiä julistaessani. Ja itse taas uskon, että Tapparakin saa tästä uskoa, kun onnistuttiin kääntään elintärkeä voitto, vaikka kolmas erä oli mitä oli.

Lauantaina jatketaan ja peli alkaa taas 0-0:sta. Ja itse uskon vierasvoittoon :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös