Playoffs 2012

  • 228 576
  • 739

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kehnot toiset erät ja niiden torjuntalukemat, kun vastustaja pyörittää meidän kulmissa peliä ja HIFK väsyy pitkiin vaihtoihin, kun puolustuspäästä on pitkä matka vaihtoaitioon.

And we have a winner... Ei vaan jumalauta tajua miten HIFK ei osaa Petun alaisuudessa pelata toista erää samalla tavalla kuin ekan ja kolmannen? Järkevästi säädetyssä trapissa / ohjauspelissä on se hauskuus, että hiukan painopistettä nostamalla toiseen erään voi saada vastustajan helwetin kauas omasta vaihtoaitiosta ja väsyksiin / roiskimaan mitä sattuu pitkiä jne. Erkka vie, Petu vikisee...
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Miksi mulle tulee näistä tiputuspeleistä kevät 1995 mieleen? Silloinkin runkosarjan kolmas ja Ässiä vastaan 3-0 -voitoin kesälaitumille dokaamaan. Silloinkin eräs #16 hassasi käsittämättömän määrän mestoja.

Hei muuten, oliko se Hurmeen maali ylivoimalla vai ei? Ajattelin tossa aiemmin illalla, että näinköhän on yhtään kunnon (kai paras viidestä voidaa laskea kategoriaan kunnon?) playoff-sarjaa, jossa hävinnyt ei olisi tehnyt yhtään maalia tasakentällisin, niin löytyyhän IFK:lta tietenkin lyödä pöytään kunnon kilpailija.
 

Mailman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaj Kunnaksella on varmasti pätevät tilastot, en niitä epäile. Netistä löytyy mielenkiintoinen sivusto - WhoWins - paras seitsemästä sarjojen todennäköisyyksistä eri tilanteissa. Pohjana ovat NHL, NBA ja baseballin MLB-liigan tilastot.

NHL:ssä 0-3-kuopasta on siis noustu kolme kertaa (1942 Toronto Detroita vastaan, 1975 New York Islanders Pittsburghia vastaan ja kaksi vuotta sitten Philadelphia Bostonia vastaan). NHL:ssä sarja on ollut 3-0-tilanteessa 164 kertaa, joten voittoprosentti sarjaa johtaneelle on 98,17.

Baseballissa paras seitsemästä -sarjoja pelataan huomattavasti vähemmän. 3-0:ssa ollaan oltu 30 kertaa. Ainoastaan Boston Red Sox on noussut tästä kuopasta. Se tapahtui syksyllä 2004 New York Yankeesia vastaan.

NBA:ssa isot pisteet ovat olleet 3-0 99 kertaa. Yhtä monta kertaa johtanut joukkue on myös sarjan vienyt.

Yhteensä siis saldo on näissä kolmessa liigassa 289/293 eli 98,63 % on historian antama todennäköisyys hoitaa sarja, kun voittaa kolme ensimmäistä peliä. Vastaavasti nousun mahdollisuus on 4/293 eli 1,37%.

http://www.whowins.com/tables/up30.html
Viime vuoden pleijareita ei ole mukana sivun tilastoissa, mutta lisäsin ne yllä oleviin lukuihin.

Suomalaisissa pallopeleissä 0-3-kuopasta nouseminen ei ainutlaatuista ole, vaikka jääkiekossa sellaista ei olekaan tapahtunut. Vuonna 2003 miesten superpesiksen puolivälierissä Hyvinkään Tahko putosi Pattijoen Urheilijoille, vaikka voitti kolme ensimmäistä peliä. Näin kävi myös kaksi vuotta sitten miesten lentopalloliigan puolivälierissä. Raision Loimu nousi Perungan Poikia vastaan kolmen tappion takaa ottelusarjan voittoon.
 

Toke65

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK ja muita ei oo...
Tietty, jos Narrit jostain syystä alkaa leijua (tai alkavat myös tuijottaa tilastoja)...niin siinä on meidän sauma.

Nyt kaikki tilastot pois....ja pelataan vaan seuraavaa peliä.
Sitten kun lihava rouva kiekaisee, niin sitten vasta homma on totaalisen ohi.

Fanin pitää vaan uskoa ja toivoa!

Itse uskon, että perjantaina ollaan vielä kannustamassa HIFK:ta voittoon!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lisäksi on epäreilua kun toisella on sovitut kuviot voitettuihin aloituksiin.

Epäreiluin keinoin narrit ovat tätä viemässä. Siellä on myös opiskeltu HIFK:n pelitapa todella tarkkaan loistavaa maalivahtiamme myöten ja nyt HIFK ei selvästi tajua itse, että koko jengi huutaa: "Hei HIFK, sut on nähty, pois piilosta!". Tsiigatkaa, miten narrit iskee kuin puukkoa sydämeen tullessaan kerta kerran jälkeen omaa vasenta kaistaansa ylös. Siellä se Teräväinenkin kyttäsi paikkaa. Veikkaan, että HIFK on tehnyt töitä narrit opiskellakseen noin 2-5 minuuttia. Kato, eihän meidän tarvi, kun me voitettiin ne jo runkosarjassa.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tsiigatkaa, miten narrit iskee kuin puukkoa sydämeen tullessaan kerta kerran jälkeen omaa vasenta kaistaansa ylös. Siellä se Teräväinenkin kyttäsi paikkaa. Veikkaan, että HIFK on tehnyt töitä narrit opiskellakseen noin 2-5 minuuttia. Kato, eihän meidän tarvi, kun me voitettiin ne jo runkosarjassa.

Totta, ja välillä myös oikeaa laitaa.
Huvittava oli tilanne kun Väänänen tuli kiekon kanssa omalta alueelta ja haki selkeästi syöttöä omaan laitaan. Ei kuitenkaan löytänyt syöttöpaikkaa joten jarrutti rauhassa ennen omaa siniviivaa, pyörähti P-pisteen luona, otti uudestaan pari potkua ja syötti sinne samaan laitaan josta mentiin taas heittämällä läpi.
Helvetin vaikeaa purkaa HIFK:n kivikova viisikkopeli.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Suomalaisissa pallopeleissä 0-3-kuopasta nouseminen ei ainutlaatuista ole, vaikka jääkiekossa sellaista ei olekaan tapahtunut. Vuonna 2003 miesten superpesiksen puolivälierissä Hyvinkään Tahko putosi Pattijoen Urheilijoille, vaikka voitti kolme ensimmäistä peliä. Näin kävi myös kaksi vuotta sitten miesten lentopalloliigan puolivälierissä. Raision Loimu nousi Perungan Poikia vastaan kolmen tappion takaa ottelusarjan voittoon.

Siis perkele jos Pattijoki on pystynyt tähän, niin kyllä meidän Hifk siihen pystyy myös. Kiitos tästä!

Ja jos tilastot antaa nyt sen 4% saumat, voin vakuuttaa että keskiviikon Hifk voiton jälkeen prosentit ovat paljon suuremmat. Toki perkeleen paljon pitää muuttua joukkueessa. Ainoan toivonkipinän antaa materiaali. Jos se pelaisi edes lähellä omaa tasoa, tästä vielä noustaisiin.
 

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lta puuttuu tänä vuonna Haataja, Riksman ja Petrell. Kärkimiehet Pesosen ja Granlundin johdolla ovat jääneet ihan telineisiin ja Endras on sulanut ihan Stathoksen tapaan. Petu taas ei pääse Erkan trapista millään läpi. Vaikeeta on, mutta sarja jatkuu ja toivoa on.
 

Giorgio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lta puuttuu tänä vuonna Haataja, Riksman ja Petrell. Kärkimiehet Pesosen ja Granlundin johdolla ovat jääneet ihan telineisiin ja Endras on sulanut ihan Stathoksen tapaan. Petu taas ei pääse Erkan trapista millään läpi. Vaikeeta on, mutta sarja jatkuu ja toivoa on.

Kyllä Järventie ja Töykkäläkin olivat viime vuonna tärkeitä kavereita. Ja Wärn stunttasi hyvin kun Lennu loukkaantui. Mut hei silti. Kyllä ongelma on valmennuksessa eikä rosterissa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä Järventie ja Töykkäläkin olivat viime vuonna tärkeitä kavereita. Ja Wärn stunttasi hyvin kun Lennu loukaantui. Mut hei silti. Kyllä ongelma on valmennuksessa eikä rosterissa.

Ei tämä nyt pelkästään Petun vika ole, kaveri on tuskin kieltänyt tekemästä paikoista maaleja? Kyllä nää meidän kärkijätkät on flopannut ja pahasti, Peltonen huitoo kiekkoa minne sattuu, Pesonen vaikuttaa välinpitämättömältä paskalta jne. Petu ja rosteri ovat alisuorittaneet, ei vain pelkästään valmennus tai rosteri vaan molemmat.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Veikkaan, että HIFK on tehnyt töitä narrit opiskellakseen noin 2-5 minuuttia. Kato, eihän meidän tarvi, kun me voitettiin ne jo runkosarjassa.

Voi olla, että on opiskeltu sitä väärää pelitapaa, nimittäin Jokerien pystysuunnan kiekkoa, jota pelattiin melkein koko runkosarja. Olen jo vaikka kuinka kauan hokenut, että Jokerien pelitapa muuttuu playoffeissa. Samasta syystä en usko KalPan menestykseen, koska heidän pelitapansa on kaikille täysin tuttu... Voin toki olla väärässäkin kalakukkojen suhteen...

Tilastollisesti voidaankin periaatteessa sanoa HIFKlle hyvää kesää. Matsin jälkeen satoi kuitenkin lunta (räntää). Pelataan nyt ensin sarja loppuun ennen kuin aletaan puhaltelemaan rantapalloja!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä minä kunnioitan vastustajaa niin paljon, että ei edes vähääkään vituta. Niin paljon paremmin naapuri on penkin takana onnistunut. Tänään ei ollut kuin ensimmäisen 10 minuutin aikana tunne, että tämä on hei HIFK. Täydellinen taktinen tyrmäys. Ei tainut olla ensimmäistäkään kentällisen suoraa hyökkäystä Narrien alueelle. Ei yhtään. Lämsä/Kyklooppi on scoutannut HIFK:n täysin alastomaksi.

Vastaavasti peli on suorastaan ihailtavan paketissa ainakin tässä sarjassa. Trap toimii kuin unelma. Hyökkäyksissä on kolme variaatiota eli lyhyt keskelle, laidan kautta tai pitkä poikkilevitys laitaan. Noita käytetään vaihdellen ja välillä isketään pitkää siniselle. Jokerit pelaa upeaa kiekkoa HIFK:ta vastaan, en vain tiedä toimiiko se enää jatkossa.

Vaikka kaikki ovat maalin pelejä olleet, niin kyllä naapuri on alistanut. Meidän ainoat saumat ovat yksilötaidoissa ja raivossa, mutta ne eivät vain riitä. Erityistunnustus täytyy antaa naapurien (viisikko)puolustukselle, joka on ainakin tässä sarjassa häikäisevä hyvä. Molaripeli lienee aika tasan ja etukäteen ennakoitu hyökkääjien ylivoima meille on sulanut naapurin trappiin. Milloin olette viimeksi nähneet matseja, joissa Miken ainoa keino pelin rakentamisessa on laittaa kiekko ristikulmaan?

Keskiviikkona uutta matoa koukkuun. Itse lähtisin purkamaan tuota Lämsän vanhan ajan tsekkitrappia ihan perinteisin keinoin. Kaksi kenttää hakee koko ajan läpisyöttöjä puolustajien väliin ajavalle laiturille ja kaksi lihaketjua pehmittää naapuria korostetun fyysisellä pelillä.

Muuta mieleen jäänyttä: Hardt oli omasta mielestäni MOM. Meiltä taas Illu oli Illu eli teki maalin ja koomaili pari kertaa aivan upeasti. Rede oli meiltä paras tänään. Ikävää, jos Miken viimeinen esiintyminen Nordiksella oli tuossa, jäisi hieman hapan maku – niisk.

Noista prosenteista sen verran, että sanoisin niiden olevan luokkaa 25-75 %, koska kun HIFK keskiviikkona hakee Pesosen parilla läpiajolla voiton Pasilan lepikoiden takaa, niin alkaa taas uusi sarja ja asetelmat ovat uudet.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en enää tiedä mitä tässä sanois kun kaikki on jo sanottu. Tekee aivan helvetin pahaa nähdä näin surkea IFK tärkeimmässä mahdollisessa paikassa. Näyttää vaan pahasti siltä, että Matikainen ei edelleenkään osaa käsitellä materiaaliaan millään fiksulla tavalla, ja tähtipelaajien poissaollessa homma on luistanut juuri siksi - peleihin on lähdetty altavastaajina, puukäsikokoonpanolla ja duunihaalarit päällä. Eli täsmälleen siten, miten Petu on aina lähtenyt matseihinsa. Tämänhetkinen kokoonpano on liian taitava Petulle, eikä jätkä osaa neuvoa joukkueelleen mitään järkevää pelitapaa. Hyökkäysalueelle päästään:

1) Heittämällä kiekko päätyyn ja polkemalla perään, tämä homma on nelosketjun alaa ja luontaista toimintaa. Liivikin ketju saa näin lähes aina painetta vastustajan päätyyn, mutta muut ketjut eivät, sillä tämä pelitapa on täysin luonnoton mikkihiirihyökkääjille.

2) Yksilöiden ratkaisujen ansiosta, esimerkiksi Söden oivaltavilla pystysyötöillä tai taitopelaajien satunnaisesti onnistuvilla harhautuksilla.

Mitään hyökkäysalueelle tuloon liittyvää pelikirjaa ei näytä edes olevan. Tämäniltaisen 3. puolivälierän viimeiset 5 minuuttia oli ehkä säälittävin takaa-ajon yritys mitä olen ikinä nähnyt. Matikaisen aikalisä sekoitti pakkaa vaan entisestään. Petua olen aina pitänyt ennen kaikkea hyvänä psyykkaajana, mutta lopussa ei nähty minkään asteista tappamisen meininkiä. Tokan mainoskatkon aikana näki jo kilometrien päähän vaihtopenkistä, että jengi ei tule tätä hoitamaan. Rakas vihollinen vastassa, maalin takaa-ajoasema ja pakkovoiton paikka muutama minuutti ennen loppua, mitä tekee joukkue: seisoo/istuu ja nojaa mailaan tai laitaan. Kukaan ei edes juttele mitään, fist pumppeja tai yläfemmoja ei heitelty ja elekielen puute oli silmiinpistävää. Onko jengillä oikeasti maha täynnä vielä viime keväästä vai mikä saatana siinä on, ettei jengi vaikka syö sitä kiekkoa jos se auttaa IFK:ta?

Ja jälleen syyttävä sormi siirtyy kohti valmennusta.

Noin neljä viidesosaa pelaajistamme pelaa täysin vieraalla tavalla ominaisuuksiinsa nähden. Joka tilanteessa jengi joutuu miettimään, mitä tehdä seuraavaksi ja ratkaisut viipyvät. Tästä syystä nähtiin tämänkin ottelun loppumetreillä kymmeniä epätoivoisia keskialueen ylitysyrityksiä, eikä kukaan oikein tiennyt mitä tarkalleen pitäisi tehdä. Nelosketju tunki väkisin läpi, kuten pitääkin, ja muut neppailivat, menettivät kiekkoja ja hävisivät kaksinkamppailuja. Pari kertaa puoliksi tuurilla ja osittain taidolla joku taitohyökkääjä sattui pääsemään hyökkäysalueelle, mutta edes alueella jengillä ei ole selkeää suunnitelmaa. Paras esimerkki tästä 3. erän YV, jossa oli täydellinen paikka tasoittaa peli. Mitä tekee joukkue? Siirtelee kiekkoa n. minuutin ajan edestakaisin ilman, että kukaan edes hakisi vapaata paikkaa (saati vetopaikkaa!) ja lopulta mählättiin itse kiekko keskialueen puolelle ilman mitään painetta. Vitun hienoa suorittamista valmennusjohdolta.

Nyt Petri Matikainen valmennusryhmineen on siinä paikassa, mihin hänet on luotu. Täydellinen altavastaajan asema, nurkkaan ahdistettu peto, ja suunta on ainoastaan ylöspäin. Uskon vieläkin vahvasti, että IFK tulee viemään tässä sarjassa voittoja. Sarjan voittoon haluan uskoa ja vielä jollain sairaalla tavalla uskonkin, mutta siitä olen aivan varma, että IFK tulee näyttämään narreille keskiviikkona että mikään ei ole ohi ennen kuin lihava leidi laulaa. Nyt ei pelata enää pelkästään sarjan voitosta, vaan joukkueen ylpeydestä. Näin halvalla Helsingin IFK ei nahkaansa myy. Jos keskiviikkona tulee turpaan, liityn Petulle kenkää-ketjuun, sillä näin käsittämätöntä rimanalitusta ei voida suurseuran johdossa enää suvaita.

Keskiviikkona mennään vielä kerran. Toivottavasti ei viimeisen. Kerran ja aina, IFK. Ilmalassa tavataan.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
ja Endras on sulanut ihan Stathoksen tapaan. Petu taas ei pääse Erkan trapista millään läpi. Vaikeeta on, mutta sarja jatkuu ja toivoa on.

Toivoa on aina, mutta pahalta tuo näyttää hyökkäyspään olemattomuuden takia. Stathosin ja Endrasin kohdalla ei samaa löydy. Stathosilla taisivat prosentit olla silloin vuosia sitten jotain 87, kun ne nyt ovat Endrasilla vajaa 93. On siinä aika suuri ero.
 

Giorgio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tämä nyt pelkästään Petun vika ole, kaveri on tuskin kieltänyt tekemästä paikoista maaleja? Kyllä nää meidän kärkijätkät on flopannut ja pahasti, Peltonen huitoo kiekkoa minne sattuu, Pesonen vaikuttaa välinpitämättömältä paskalta jne. Petu ja rosteri ovat alisuorittaneet, ei vain pelkästään valmennus tai rosteri vaan molemmat.

No joo, ihan fair. Onhan noi johtavat pelaajat toki alisuorittaneet. Tässä on vaan päällä tällainen syöksyspiraali. Huono pelitapa => ei voiteta => itseluottamus laskee => pelaajista saadaan vähemmän irti => pelitapa menee entistä huonommaksi => ei voiteta => itseluottamus murenee lisää jne. Tällaisen spiraalin syntyminen on valmennuksen vika.

Mutta muistetaan, että Jokerit ovat pelanneet hyvin. Ehkä 50% ongelmasta tulee siitä ja 50% omasta huonosta pelaamisesta.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisättäköön edelliseen, että muutosten aika on nyt eikä sekuntiakaan liian myöhään. Jengi on pakko saada hereille ja kolmea aikaisempaa peliä huonompaa tulosta ei keskiviikkona voi tulla, kun kaikki päättyivät tappioon. Norja maalille, Mikael Granlund huomenna A-junnuihin varmistamaan ASM-kulta ja keskiviikkona poppariosastolle tai pieneen rooliin. Kaikella kunnioituksella #64 kohtaan, peli on ollut koko kauden parhaimmillaan silloin, kun mies ei ole ollut kokoonpanossa. Tämä ei ole Miken vika, vaan muun joukkueen ja valmennuksen, sillä kaveri piti joukkuetta koko syyskauden lähes yksin pystyssä ja tuntuu, että sitä odotetaan joka pelissä edelleen. Nyt saatana ne duunihaalarit päälle ja hommiin, Erkka/Lämsä vie taktikoinnissa Petua kuin märkää rättiä, joten mahdollinen voitto voi tulla ainoastaan raa'an duunin kautta. Jos Nyholm-Liivik-Pöysti-ketjun voisi monistaa ja luoda täten 4 identtistä kenttää, olisimme mestareita tänäkin vuonna. Petu tietää miten näitä kavereita käsitellään.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pattijoen urheilijat! Siinä on uusi tähtäin HIFK:lle. Enää pitäisi tietää, missä on Pattijoki, mutta siitä viis. Itse hakisin viimeistä toivoa NHL:stä lähivuosilta, jolloin Philadelphia nousi Bostonin ohi 3-0 -johdosta. Eli hatara toivo tässä on, kun mahdottomia tilastoja on vastustettu pari kertaa ihan viime aikoina. Ensin Philadelphia NHL:ssä ja viime vuonna Blues SM-liigassa teki sen ihmeen, että nousi sääläreistä finaaliin. Kyllä näitä joskus sattuu. Mun oma uskoni on punaisten lasien läpi katsottuna kuitenkin vain 20% mahdollisuus vielä HIFK:lle. Tilanne vaikuttaisi vähän lohdullisemmalta, jos narrit olisi tehnyt tänään edes yhden virheen. Mutta kun ei. Viiltävän varmaa oman alueen puolustamista.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Nyt jumalauta ne päät ylös. Viime vuonna noustiin 0-2:sta, nyt noustaan 0-3:sta, PÄÄT PYSTYYN. Joka jätkä ja mamma hallille jokaiseen jäljellä olevaan peliin, NYT joukkue tarvitsee MEITÄ eniten. Osoitetaan jengille että ME uskotaan heihin, Kyllä ne voitot sieltä tulee, Jokerit voitti 3 putkeen. Me voitetaan 4.

Kom Igen IFK.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Voi olla, että on opiskeltu sitä väärää pelitapaa, nimittäin Jokerien pystysuunnan kiekkoa, jota pelattiin melkein koko runkosarja. Olen jo vaikka kuinka kauan hokenut, että Jokerien pelitapa muuttuu playoffeissa. Samasta syystä en usko KalPan menestykseen, koska heidän pelitapansa on kaikille täysin tuttu... Voin toki olla väärässäkin kalakukkojen suhteen...

Ilman sarvia ja hampaita epäilen hieman tuollaisenkaan touhun järkevyyttä, vaikka HIFK nyt kaatuneekin. En vain jaksa uskoa, että paras tapa hoitaa homma on tahkota 60 matsia ensin ihan eri taktiikalla kuin se, jolla pelataan poffeissa. En ole Jokerien pelitavasta runkosarjan suhteen niin tietoinen. Pelaako Jokerit nyt täysin eri tavalla, vai voidaanko puhua hienosäädöstä?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Vaikeeta on, mutta sarja jatkuu ja toivoa on.
No ei kyllä suoraan sanoen enää ole. Tuo prosenttien pyörittely on silkkaa itsepetosta. Sama olisi jo luovuttaa, ei tästä mitään tule. Ei noin isot asiat enää korjaudu. Pelleillä on järjetön hurmos päällä, kun meidän pojat on jo päät painuksissa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Nyt kaikki tilastot pois....ja pelataan vaan seuraavaa peliä.
Sitten kun lihava rouva kiekaisee, niin sitten vasta homma on totaalisen ohi.

Tuo on juuri oikea lähestymistapa vallitsevaan tilanteeseen. Sarjan alussa Jokerit lähti tekemään ihmettä. Kaikki paineet oli kasattu IFK:lle. Nyt, viikkoa myöhemmin, ihmettä lähtee tekemään IFK. Peli peliltä. 3-0 tilanne on paha, mutta ei mahdoton. Nyt paineet on siirretty Ilmalaan. Kuinka Erkka joukkoineen osaa tilannetta käsitellä?
 

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt jumalauta ne päät ylös. Viime vuonna noustiin 0-2:sta, nyt noustaan 0-3:sta, PÄÄT PYSTYYN. Joka jätkä ja mamma hallille jokaiseen jäljellä olevaan peliin, NYT joukkue tarvitsee MEITÄ eniten. Osoitetaan jengille että ME uskotaan heihin, Kyllä ne voitot sieltä tulee, Jokerit voitti 3 putkeen. Me voitetaan 4.

Kom Igen IFK.

Petu uskoo olevansa kovempi kuin Nenä ja yrittää todistaa sen nousemalla 0-3:sta.
Ranskalainen keisari syndrooma.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1) HIFK:lla pieni "ylimielisyys" viime vuoden sarjasta ja tämän kauden keskinäisistä ja Talviklassikosta. Jokereilla kovempi draivi tulla tähän sarjaan maksamaan kalavelat.

2) Jarkko Jarkko.. tulee olemaan ratkaisija tässä sarjassa tällä kertaa hyvässä?

3) Matikaisen ensimmäinen playoff kevät päävalmentajana joukkueessa, joka lähtee suosikkina ja mestaruuspaineet niskassa. Kestääkö paineet vai hajoaako paletti viime hetkellä?

4) Endras. Tuo game savereiden luvattu mies, mutta peruspelaamisessa levoton kumiukko, joka on varmasti skautattu Jokereiden toimesta ja tulee päästämään monta reboundia ja pelaamaan itsensä ulos maalinedusta tilanteista. Riittävätkö haamutorjunnat korvaamaan muutaman helpon maalin tässä sarjassa? Ja mitä tekee virkaveli toisessa päässä?

5) Tuomaripeli.

Summa summarum, kaikki on taas auki ja loppukauden aikana pikkuhiljaa joukkueeseen kasvanut luotto pitää nyt myös lunastaa. Pelitapa on edelleen heilahdellut ja ollut murrettavissa vastustajan toimesta.

Tuomareita lukuun ottamatta täysin käsikirjoituksen mukaan mennyt tämä sarja loppupeleissä, sinänsä ei pitäisi yllättää ketään. Ehkä tuo noinkin munaton ja HMV-esitys on ällistyttänyt, mutta tähän toivon nyt edes viimeisen ottelun vikalla kympillä muutosta.

Jos näyttää siltä, että takkiin tulee, niin toivon että Matikainen jättää edes jotain mieleen tästä kaudesta ja pistää semmoiset rähinät jäälle, että niistä jaetaan pelikieltoja vielä ensi kaudellakin. Tälläisellä pyllistelyllä ei voi lopettaa kautta. Äijät päädystä läpi!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Pieniä signaaleja oli jo runkosarjassa, että ei tästä mitään tule keväällä 2012. Minusta HIFK jäi esim. liian usein nollaan pisteeseen runkosarjapeleissä vaerrattuna kauteen 201-11, lähes kauden loppuun saakka, jolloin hieno loppukiri runkosarjassa, mutta sekin sellaisella pelaajaryhmällä, jonka tiesi, että ei pelaa ollenkaan palyoffeja tai paljon pienemmässä roolissa, kun mukaan palaavat Granlund ja Pesonen. Ketjut ja kokoonpano elävät ottelusta toiseen, vielä playoffeissakin. Se ei ole merkki tulevasta mestarijoukkueesta. En nähnyt kevään 2012 mestaruutta toivottomana tavoitteena HIFK:lle, muuta olisin lyönyt asiasta vetoa n. kertoimella 5-6, kun vuosi sitten olisi riittänyt n. 3, että olisi innostunut pelaamaan omilla rahoilla HIFK:n mestaruuden puolesta. Rahasumma, jolla olisin pelannut, olisi ollut myös pienempi kuin vuosi sitten.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Kaudella 92-93 IFK hävisi JYP:ille kaksi ekaa matsia ja voitti kolmannen himassa hävitäkseen neljännen (ja siis ratkaisevan) Jyväskylässä. Se on ainoa, minkä minä muistan ja yleensä mä muistan oikein.

IFK on ylipäätään ollut todella huono venyttämään sarjan ratkaisua silloin kuin vastustajalla on ottelupallo. Tämä on tapahtunut tuon JYP-sarjan lisäksi kaksi kertaa Ilvestä vastaan keväällä 03 (1-3 tappioasemasta 3-3:meen ja ohi) ja tietysti viime keväänä suippoleukoja vastaan. Jos siis lähdetään vuodesta 83 liikkeelle.

Korjaillaan omia tietoja, eli yllämainittujen lisäksi IFK siirsi ratkaisun Jyväskylään myös kevään -92 välierissä voittaen neljännen pelin, hävitäkseen sitten ratkaisevan Jyväskylässä.

Lähes uskomatonta on myös se, että tuo kevään -92 välierä JYP:iä vastaan on ainoa IFK:n pelaama playoff-sarja, jossa kotijoukkue on voittanut jokaisen pelin (eli siis kotietu pitänyt loppuun saakkka). Uskomatonta tästä tekee lähinnä se, että ennen pelattiin paljon näitä paras kolmesta ja paras viidestä - sarjoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös