Pittsburgh Penguins (1.) – Columbus Blue Jackets (4.), Metropolitan 1. kierros

  • 46 793
  • 163

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei tässä kohtaa kannata Zatkoffia heittää tolppien väliin, ihan siitä syystä, se olisi viimeistään se ratkaiseva niskalaukaus Fleuryn itsetunnolle. Ja mitään syytähän ei ole painaa paniikkinappulaa, kun sarjakin on tasatilanteessa. Jos CBJ johtaisi 3-1, niin voisikin heittää all in sorsaparilla, mutta tässä kohtaa ollaan vielä hyvällä otteella kiinni toisessa kierroksessa. Zatkoffille vaan infoa, että playoff-debyytti lähestyy jos ei M-A:lla alla tarttua.

EDIT: Tämänhän toi ajatella myös toisinpäin. Jeff imee kaiken liikkuvan, ja edellisessä pelissä vastaavaa harrastanut Fleury heitetään uuniin 2-3-tilanteessa Blue Jacketsin kotikuoron alle. Tuossa vaiheessa voitaisiin yhtä hyvin pelata kuudella.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mainitaan vielä, että Paul Martin on harvinaisen hieno mies ottaen huomioon mitä pelipaitaa mies kantaa päällään.

Täähän on melkein allekirjotuskamaa. Sen verran harvinaista herkkua (varsinkaan Red Wingsin mieheltä).

Tää Crosby-speksailu on kyllä ihan ihmeellistä. Oli kyseessä sitten NHL:n palyoffit, olympialaisten alkusarja tai heinäkuiset rullakiekkoilut, niin joopas-eipäs-väittely jatkuu siitä, onko se nyt maailman paras vai yliarvostettu itkupilli. Katsokaa niitä pelejä niin ei tarvitse pohtia, että muna vai kana. On joo enemmän potentiaalia, ei oo tehnyt 4+6 niin kuin joku saattaisi odottaa. Ei oo johtanut sweeppiin joukkuetta - paska kapteeni. Tekee kuitenkin tässäkin sarjassa aika isoa duunia eri puolilla kenttää, mitä ainakin Bergeron-, Datsjuk- ja Toews-fanien luulisi arvostavan. Syötöt on ihan paskoja, mutta niin on kyllä vastaanottajatkin. Hymiö.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tää Crosby-speksailu on kyllä ihan ihmeellistä. Oli kyseessä sitten NHL:n palyoffit, olympialaisten alkusarja tai heinäkuiset rullakiekkoilut, niin joopas-eipäs-väittely jatkuu siitä, onko se nyt maailman paras vai yliarvostettu itkupilli.

Sanoo Pens-fani. Onko tämä keskustelu nyt mikään ihme, kun säännöllisesti Pens-fanit tätä "maailman paras" -soopaa suoltaa.

Katsokaa niitä pelejä niin ei tarvitse pohtia, että muna vai kana. On joo enemmän potentiaalia, ei oo tehnyt 4+6 niin kuin joku saattaisi odottaa. Ei oo johtanut sweeppiin joukkuetta - paska kapteeni. Tekee kuitenkin tässäkin sarjassa aika isoa duunia eri puolilla kenttää, mitä ainakin Bergeron-, Datsjuk- ja Toews-fanien luulisi arvostavan. Syötöt on ihan paskoja, mutta niin on kyllä vastaanottajatkin. Hymiö.

Olen katsonut aivan riittävästi kokevani pystyväni tekemään arvioita. Et myöskään näytä ymmärtävän sitä, että nuo mainitsemasi sentterit pelaavat muita eliittisenttereitä vastaan koko aika, siinä missä Crosby pelaa, no, hieman eri tason senttereitä vastaan (kaikki kunnia Columbukselle).
 

JuiWSH

Jäsen
Juu kyllä astuit ihan miinaan. Ei kai tässä nyt herranen aika enää tarvi selitellä? Miksei sijoille 1-4 asettuneet jengit voisi aina laittaa suoraan jatkoon jos kerran korkeampi seedi voittaa AINA heikomman?

Astuin miinaan? Lueppa ensimmäinen lause. Tiedostin kokoajan, että kyseessä saattaa olla joko provo, tai sitten vain totaalisen harkitsematon kirjoitus. Silti tulet tänne huutelemaan kuinka astuin miinaan? Ei hyvänen aika.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Mistäköhän ihmeen vieraista pöydistä oikein horiset? Piti ihan tsekata moderaattorien ohjeistukset ja säännöt, enkä kyllä mistään lukenut, että tietyt ketjut olisi rajattu vain tietyille nimimerkeille - puhumattakaan, että tämä on ottelusarjaketju.

Tosin ohjeistuksista löysin sellaisen kohdan, että kirjoittajia pyydetään kiinnittämään huomiota kirjoitusten ulkoasuun. Tuo oma viestisi muistuttaa jotain ala-astetason kirjoitusharjoitusta, kun on vain lauseita pötköinä ilman mitään ymmärrystä edes alkeellisesta kappalejaosta. Eiköhän moderaattoreiden olisi syytä ennemmin korjata tuollaiset sääntörikkomukset pois täältä.


Vierailla pöydillä tarkoitin sitä, että HPK ja Puhveli-fanina suollat tähän Pens-CBJ ketjuun torven täydellä tuubaa, joka keskittyy itse sarjan tapahtumien sijasta siihen, mitä kukakin vakituisesti Pens-leirin tapahtumista keskusteleva itse pelitapahtumista on mieltä. Otteluseuranta on omissa viesteissäsi ollut aika vahvasti sivuosassa ja pääpointtisi siis on puuttua milloin kenenkin näkemyksiin.

Täytyy nyt tähän kohtaan oikeaoppisesti tehdä pari välilyöntiä, jotta viestini ulkoasu kelpaisi arvon dissonanssille. Kyllä minä sain sentään arvosanan 9 äidinkielestä aikoinani, mutta se siitä. Moderaattorit hoitaa varmasti työnsä hyvin ja järkevästi, he tuskin tarvitsevat siihen sinun apuasi. Moderaattorit muistaakseni ovatkin sinua jo aiemmin rankaisseet pelikiellolla hyvästä syystä, minun virheeni viestin ulkoasun suhteen he onneksi ovat jättäneet puhaltamatta koska kaikki eivät tarvitse sisällön ymmärtämiseksi täydellistä muotoilua kuten sinä. Eiköhän siis se viestien sisältö ole kuitenkin tärkein asia?
Pointtini on siis se, että sinun tekstisi ovat kyllä erittäin rasittavaa vänkäämistä ja naurettavinta on se, että varmasti eniten arvostetuimpiin Pens-kirjoittajiin lukeutuva Bosco on kaikkein eniten hampaissasi.

Jottei itsellä menisi ohi aiheen kokonaan niin täytyy tosiaan toivoa että Pens kokoaa nyt itsensä huolella seuraavaan matsiin, ei yhden pelin sisällä saa olla noin suurta tason vaihtelua kuin aiemmin on nähty. Bylsman aika on lopullisesti umpeutumassa jos tästä ei mennä jatkoon. Usko on itsellä vahva, mutta se vaatii nyt joka äijän yhteen hiileen puhaltamista ja virheiden minimoimista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Itse näen tilanteen vähän eri tavalla. Tuntuu, että nyt on muotia hakea Crosbysta kaikkia olemattomiakin vikoja ja joka virheet syynätään tarkasti kuin vatasella konsanaan. En mä nyt sano, että haluan sitä muutaman vuoden takaista sokeaa palvontaakaan lukea, mutta tuntuu myös että Crosbya ei saa kehua ellei hän tee jotain 2+2 joka ilta. Jos kehuu Crosbya 0+1 pelin jälkeen niin joku besserwisser laukkaa aika nopeasti paikalle räksyttämään siitä. Ei sekään hyvä ole.

Siitäkin voinee tehdä johtopäätöksiä että tässä ketjussa on muiden joukkueiden kannattajat alkaneet huudella Crosbyn paskuuden perään heti kun tämä jäi ilman pisteitä tässä sarjassa, vaikka game 4 oli Crosbyn osalta tähän saakka sarjan paras ottelu. Ei missään nimessä vieläkään lähelläkään omaa tasoaan, mutta sentään hieman parempaa. Kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen Pens-kannattajat puolestaan täällä ainoina kertoivat kuinka Crosbyllä ei ole peli kulkenut, jotkut heistä jopa suoraan huusivat tämän otteita paskoiksi, ja tältä sekä Malkinilta odottivat saada paljon parempaa tulosta. Nyt sitten ei arvostella näköjään ikinä Crosbyä, kun ei kerran haukuta paskaksi eilisen pelin jälkeen vaan keskityttiin Fleuryn haukkumiseen. Ei ole helppoa. Teksti-tv analyysit kunniaan. Paljon yksinkertaisempaa kun sieltä poimii tilastot ja tulee niiden perusteella arvostelemaan sitten.

Pitänee muuten alkaa katsella enemmän Blues-Hawks sarjaa, kun siellä supersankari Toews vääntää Bluesin eliittisenttereitä vastaan kokoajan, joka ikinen vaihto.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Olen katsonut aivan riittävästi kokevani pystyväni tekemään arvioita. Et myöskään näytä ymmärtävän sitä, että nuo mainitsemasi sentterit pelaavat muita eliittisenttereitä vastaan koko aika, siinä missä Crosby pelaa, no, hieman eri tason senttereitä vastaan (kaikki kunnia Columbukselle).

Tätä voisi vähän tarkentaa? Väitätkö, että pääsääntöisesti vastustajat peluuttavat parempia senttereitä Bergeronia ja Datsjukia vastaan kuin Crosbya, vai otitko otannaksi tosiaan huimat neljä peliä tämän kauden pudotuspelejä? Ja jos tosiaan keskustelu rajataan näihin pudotuspeleihin, niin eipä nuo Toewsia vastassa olevat Berglundit ja Backesit ole kovin paljoa Johansenia tai Dubinskya edellä (kaikki kunnia Bluesille).
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sanoo Pens-fani. Onko tämä keskustelu nyt mikään ihme, kun säännöllisesti Pens-fanit tätä "maailman paras" -soopaa suoltaa.

Ja onko se nyt niin väärin ja kamalaa, että sinun pitää ratsastaa joka kerta sitten paikalle? Mielipiteensä kullakin ja kyllä täällä yhtä paljon saa lukea Datsyukista samaa. Se, että väittää Crosbya maailman parhaaksi ei nyt voi olla noin kauheeta, koska onhan mies ihan ehdotonta kärkeä, monen mielestä juuri se maailman paras eikä väite ole mikään älytön. Playoffit ovat alkaneet heikosti, mutta vielä kerkee kurssin kääntämään, ja tästä jos Penguins meneekin jatkoon ja pitkälle vastoin kaikkia odotuksia ( tämän hetken ) niin kuka muistelee sitten kesällä enää, kuinka Crosbyn peli ei ollut ihan uomissaan muutamassa ensimmäisessä matsissa? Toews ja viime vuoden Detroit sarja hyvänä esimerkkinä, kiekuttelua, turhautumisjäähyjä, mikään ei onnistunut jne. mutta Chicago juhli keväällä ja jatkuvasti nostetaan miestä esille ja ihan ansaitustikin. Kukaan ei muistele viime vuoden Detroit sarjaa enää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja jos tosiaan keskustelu rajataan näihin pudotuspeleihin, niin eipä nuo Toewsia vastassa olevat Berglundit ja Backesit ole kovin paljoa Johansenia tai Dubinskya edellä (kaikki kunnia Bluesille).

Ja eikös Berglund ole ollut koko sarjan ajan loukkaantunut ja Backes loukkaantui toisessa ottelussa?
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Astuin miinaan? Lueppa ensimmäinen lause. Tiedostin kokoajan, että kyseessä saattaa olla joko provo, tai sitten vain totaalisen harkitsematon kirjoitus. Silti tulet tänne huutelemaan kuinka astuin miinaan? Ei hyvänen aika.

No sitten oli varmaan ihan turhaa kysellä että olinko tosissani? Mutta annetaanpa asian nyt olla ja keskitytään tämän ketjun otsikon mukaiseen tarinointiin. Pensin (ja miksei muidenkin jengien) kannattajien dissaamista voi jatkaa vaikka siellä antipatiaketjussa.

Toivon mukaan sarjassa nähdään nyt Pensin osalta totaalinen ryhtiliike. Ylivarovaiseksi ei pidä ruveta, mutta nyt tarvitaan tarkempaa pelaamista ja keskittymistä. Columbus ei ole vielä mielestäni saanut henkistä yliotetta, mutta jos se Game vitosen hoitaa niin alkaa olla heikot jäät pingviineillä.

Seuraavalta matsilta lienee lupa odottaa ihan mitä tahansa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Vierailla pöydillä tarkoitin sitä, että HPK ja Puhveli-fanina suollat tähän Pens-CBJ ketjuun torven täydellä tuubaa, joka keskittyy itse sarjan tapahtumien sijasta siihen, mitä kukakin vakituisesti Pens-leirin tapahtumista keskusteleva itse pelitapahtumista on mieltä. Otteluseuranta on omissa viesteissäsi ollut aika vahvasti sivuosassa ja pääpointtisi siis on puuttua milloin kenenkin näkemyksiin.

No kieltämättä sinun heimo-ajattelusi ei itseäni juurikaan kiinnosta. Mitä väliä suosikkijoukkueellani tässä asiassa edes on?

Jos jaksaisit edes lukea sen alkuperäisen viestini, niin se käsitteli edellistä ottelua sekä ottelusarjaa. Pelkästään pari virkettä oli tätä toista teemaa koskevia, johon sitten Pavlovin koiran tavoin kaksi Pens-fania alkoi räksyttämään, kun ilmeisesti kalikka kalahti.

Mitä jos sitten keskittyisit ihan osoittamaan tämän "tuubani" sellaiseksi sen sijaan, että louskutat vain leukojasi? Eli siis keskittyisit nyt herranjumala tekstieni osalta niihin otsikon mukaisiin asioihin, etkä nyt vain tekopyhästi ulisisi aivan muuta.

Täytyy nyt tähän kohtaan oikeaoppisesti tehdä pari välilyöntiä, jotta viestini ulkoasu kelpaisi arvon dissonanssille. Kyllä minä sain sentään arvosanan 9 äidinkielestä aikoinani, mutta se siitä. Moderaattorit hoitaa varmasti työnsä hyvin ja järkevästi, he tuskin tarvitsevat siihen sinun apuasi. Moderaattorit muistaakseni ovatkin sinua jo aiemmin rankaisseet pelikiellolla hyvästä syystä, minun virheeni viestin ulkoasun suhteen he onneksi ovat jättäneet puhaltamatta koska kaikki eivät tarvitse sisällön ymmärtämiseksi täydellistä muotoilua kuten sinä. Eiköhän siis se viestien sisältö ole kuitenkin tärkein asia?

Ja oma pointtini oli se, että on aika naurettavaa lähteä vetämään jotain itsemoderointi linjaa, jos ei ihan perusasiat ole kirjoittamisesta hallussa. Ja onneksi oma äidinkielentaitoni ei sentäs jäänyt sinne peruskoulutasolle, vaikkei se toki täydellistä olekaan. Ja tuskin ne sinun jatkuvasti tulevat itsemoderointiohjeet yhtään sen kummoisempia ovat. Joten anna niiden nyt vain hoitaa se oma hommasi, kuten niin kovasti julistat.

Pointtini on siis se, että sinun tekstisi ovat kyllä erittäin rasittavaa vänkäämistä ja naurettavinta on se, että varmasti eniten arvostetuimpiin Pens-kirjoittajiin lukeutuva Bosco on kaikkein eniten hampaissasi.

Jos et kykene tarjoamaan mitään perusteluita väittämillesi, ovat ne vain sitä leukojen louskuttamista, jolla nyt ei ole yhtään mitään arvoa kenellekkään. Ja eiköhän se heimopäällikkö osaa itsestään huolen pitää, vaikka nyt onkin koloonsa luikkinutkin. Toki ihan sööttiä tuollainen solidaarisuus, vaikkakin enemmän ehkä kuvottavaa.

Tätä voisi vähän tarkentaa? Väitätkö, että pääsääntöisesti vastustajat peluuttavat parempia senttereitä Bergeronia ja Datsjukia vastaan kuin Crosbya, vai otitko otannaksi tosiaan huimat neljä peliä tämän kauden pudotuspelejä? Ja jos tosiaan keskustelu rajataan näihin pudotuspeleihin, niin eipä nuo Toewsia vastassa olevat Berglundit ja Backesit ole kovin paljoa Johansenia tai Dubinskya edellä (kaikki kunnia Bluesille).

Pidän St.Louisin sentteristöä laadukkaampana. Ja vaikka tästä oltaisiinkin eri mieltä, niin lienee selvää, että kokonaisuudessaan St.Louisin joukkue on Columbuksen vastaavaa huomattavasti laadukkaampi.

Kysehän on koko aika ollut näistä playoffeista (voidaan toki ruotia viime vuoden playoffejakin, mutta lienee syytä edes siinä määrin pysyä otsikon alla).
 

Mario66-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No niin arvon palstaveljet, niin oman leirin kuin vihollistenkin kannattajat..Olisikohan nyt aika laittaa sanan säilä siltä osin takaisin huotraan ja lopettaa turhanpäiväinen juupas/eipäs/meidänisionkovempikuinteidänisi-väittelyt ja keskittyä olennaiseen, eli oman joukkueen kannustamiseen, pelien analysointiin (kukin omalla tavallaan) ja sitä rataa..?!? Ei muuta, mutta aika-ajoin tämä debatti alkaa meneen jo komiikan puolelle..On hyvä, että moni kirjoittaja on liikkeelle isolla tunteella, mutta välillä kannattaisi ehkä oikolukea oma postaus, miettiä hetki ja vasta sitten lataista teksti ilmoille, jos se vielä pienen tuumaamisenkin jälkeen tuntuu hyvältä..Olisko tässä ideaa? :)

Sitten asiaan...Likimain jokainen Pensin kannattaja (minä mukaanlukien) on tuskastellut, kuinka sekaisin joukkueen pakka on tällä hetkellä vähän joka osa-alueella. Toisaalta monelta samalla unohtuu, että askissa esiintyy toinenkin joukkue.Osittain Pingviinien mollivoittoinen esiintyminen johtunee myös siitä, että Columbus on pelannut hemmetin hyvin. Tämän kun taas kääntää toisinpäin,tälläkin esiintymisellä Pens on onnistunut nappaamaan kaksi voittoa ja sarja on tasan. Tämä ei ole missään nimessä puukko Colubusleiriin, mutta veikkaan että Sinitakit eivät tästä enää kovinkaan montaa napsua pysty ruuviaan kiristään, kun taas Pensin mutteri ei taida olla tällä hetkellä edes jengoillaan, saatika sitten millään muotoa kireellä..Tämä tukisi sitä ajatelmaa, että pitkässä juoksussa homma väkisinkin kääntyisi meille päin..No, näinhän se ei tietenkään automaattisesti mene, eikä toisaalta enää hirveen pitkää matkaakaan ole jäljellä, kun sarja on muuttunut paras kolmeksi. Millä eväillä sitten tästä mentäisiin jatkoon? ( On aivan turha pohtia Round 2:sta saatika siitä eteenpäin, ne on sitten taas omat tarinansa jos niihin päästään)

Fleury: Varmastikin on kaikille selvää, että vaikka kuinka jengi toivottaisi miehen tällä hetkellä penkin päähän, jopa katsomoon saakka, EI tätä tule tapahtumaan. Bylsma menee Fleury-kortilla loppuun saakka, sillä hyvä. Game 5:ssa punnitaan ei pelkästään MAF:n tämän kauden, vaan koko tulevaisuus Pingviiniorganisaatiossa.Tämän tietää mies itsekin ja nyt oikeastaan kysymys kuuluu, kuinka herra vastaa huutoon. Tämä sarja joko voitetaan tai hävitään Fleuryyn. Saa olla eri mieltä, mutta näin minä asian näen.

Crosby&Malkin: 0 maalia neljään ekaan peliin kertoo kaiken, varsinkin kun YV:tä on ollut ihan riittävästi. NYT on viimeistään herrojen nostettava joukkue harteilleen ja kannettava se jatkoo tästä otteluparista.

Bylsma: Itse henkilökohtaisesti omaan ylemmän sarjatason valmentajataustan, tosin laji on eri, mutta joukkuelaji kuitenkin, joten pientä tuntemusta itsellä on valmentamisesta. Tässä vaiheessa kautta pelitavat on iskostettu joukkueen pelaajien päähän, vastustajat scoutattu jne, niissä ei pitäisi olla enää mitään mikä pääsisi yllättämään. Oma "valmennusfilosofiani" on aina perustunut emotionaalisiin asioihin. Valmentajan tehtävä on luoda taktiset raamit joukkueelle, mutta mielestäni kaikkein tärkein tehtävä varsinkin ratkaisupeleissä on puhaltaa ja luoda joukkueeseen sellainen ilmapiiri, luottamus, usko, halu,yhteishenki jne. joka siivittää joukkueen hurmokselliseen tilaan, jolla voitetaan otteluita. Tämä sama asia pätee lajista riippumatta ja tässä asiassa mielestäni Mr.Bylsma ei (ainakaan vielä tänä suvena) ole onnistunut..Nyt punnitaankin sitten eritoten onnistuuko tämä ollenkaan tänä keväänä. Mikäli ei, niin myös Mr.Bylsma tietää sen, että mono lähenee lähenemistään persausta. Nyt on SE hetki, jolloin pitää onnistua.

Tässä omia aatoksiani, saa ja pitääkin olla eri mieltä, mutta vetoan edelleen viestini alkuosaan, aletaan itse kukin meistä käyttäytyyn edes hieman fiksummin, vaikka anonyminä nettiin kirjoitellaankin. Luulenpa, että silloin kaikilla meillä olisi paljon mukavampaa..:)

Loppuun veikkaukset Game 5:een ja Game 6:een.

PIT-CJB 2-0
CJB-PIT 1-4
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Kaikki tuntuvat olevan sillä kannalla et purkin pelaajat ovat paskoja ja alisuorittavat, mutta voisko olla myös mahdollista että CBJ pelaa nuorilla jätkillä ja kovalla intensiteetillä ansaiten tämän hetkisen tilanteen. Lisäksi Dubinsky pelaa kuin riivattuna ja Jack Johnsson ihan jäätävällä tasolla. Nuoremman kaartin Jenner,Calvert,Johansen ja Atkinson ovat kehittyneet parissa vuodessa ihan perkeleesti. Tämä samainen Columbus jota kukaan ei arvostanut 2vuotta sitten on nykyään tosi hyvä porukka, jonka materiaali on leventynyt ja kehittynyt siitä 2vuoden takaisesta periksiantamattomasta ja kokemattomasta porukasta jopa pelillisesti dominoivaksi ja erittäin laadukkaaksi paletiksi.

Siltikin sarja on paras 3::sta nyt ja Pittsburgh tulee varmasti kovaa seuraavassa matsissa. Bostoniaki vastaan viime pleijareissa petrasivat selkeästi sarjan edetessä vaikkei se lopulta riittänytkään. Näkisin että ainut toivo CBJ on saada paljon vetoja pomputtelevalle Fleurylle ja tehdä se 3-5 maalia jotka saattavat riittää voittoon.

Edit: Tuo juupa jaapa miten toinen joukkue pärjäisi toista joukkuetta ja pelaajia vastaan on täysin merkityksetöntä vääntöä jossa ei ole voittajaa, sama asia vääntää kättä eri aikakausien mestareista vaikka nyrkkeilyssä.
Siellä on nyt laatikossa PIT vs CBJ ja tulos taululla kertoo kumpi on parempi, peleistä spekulointihan on meille faneille pirskatin mukavaa puuhaa joten nautitaan nyt näistä hienoista sarjoista. Tääkin palsta ois ihan pirun tylsä jos purkki ois menny 4 pöö jatkoon.

Edit2: Kuten Dissonanssikin on huomannut niin Johnson pelaa tätä sarjaa apinan raivolla ennakkoon parempaa nippua vastaan ja oikein huokuu kaverista toi tekemisen meininki. Sama on sanottavissa Dubinskystä.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kaikki tuntuvat olevan sillä kannalla et purkin pelaajat ovat paskoja ja alisuorittavat, mutta voisko olla myös mahdollista että CBJ pelaa nuorilla jätkillä ja kovalla intensiteetillä ansaiten tämän hetkisen tilanteen. Lisäksi Dubinsky pelaa kuin riivattuna ja Jack Johnsson ihan jäätävällä tasolla. Nuoremman kaartin Jenner,Calvert,Johansen ja Atkinson ovat kehittyneet parissa vuodessa ihan perkeleesti. Tämä samainen Columbus jota kukaan ei arvostanut 2vuotta sitten on nykyään tosi hyvä porukka, jonka materiaali on leventynyt ja kehittynyt siitä 2vuoden takaisesta periksiantamattomasta ja kokemattomasta porukasta jopa pelillisesti dominoivaksi ja erittäin laadukkaaksi paletiksi.

Tämä on ehdottoman tärkeä huomio. Tämä seikka on itsellänikin jäänyt tarpeettoman vähälle tässä rytinässä. Toki toisen hyvyys on toisen paskuutta jne, mutta onhan asia tosiaan näin, että moni Columbuksen pelaaja pelaa odotuksiin nähden kovalla tasolla.

Erityisesti mainitsemasi Jack Johnson ansaitsee ehdottomasti enemmän huomiota. Omien havaintojeni mukaan pelaa nimittäin todella kokonaisvaltaisesti. Ne hänelle valitettavan tutut omanpään koomailut ovat loistaneet poissaolollaan ja mies on ollu kiekollisesti vahva. Tuollaista peliä jos pelaisi jatkuvasti, olisi ihan legitiimi ykköspuolustaja.
 

Pengu

Jäsen
GAME 4: Penguins @ Blue Jackets 3-4 JE

Eilisen sulattelun jälkeen lyhyesti pelistä. Columbus lopulta kaivoi 4-3 voiton jatkoerässä, kun Fleuryltä lipsahti Folignon laukaus sisään. Peli oli kyllä itselle aikamoista tunteiden vuoristorataa. Ensimmäinen erä oli hyvää ja hallintaa, 1-3 johto ensimmäisen erän jälkeen. Toinen erä olikin kokonaan Columbuksen hallinnassa, johtuen suuresti Penguinsin ottamista typeristä jäähyistä. Fleury piti täysin joukkuetta pystyssä, ja Columbus onnistui toisen erän aikana tekemään yhden maalin, ja se syntyi 5-3 ylivoimalla. Kolmas erä oli jo tasaisempaa. Voitto oli käsissä, kunnes Fleuryn riski lähteä pois maalilta kostautui, ja Columbus tasoitti pelin 20 sekuntia ennen pelin loppua Dubinskyn maalilla. Folignon voittomaalista jatkoerässä ei tarvitse enää puhua.

Plussat ja miinukset:

+ Ensimmäinen erä oli hyvää peliä. Hallintaa, jota tosin olisi pitänyt jatkaa täydet 60 min.
+ Adams oli hyvä, ja iski alivoimalla aika hienolla vedolla maalin. Ei voi kyllä miehen pelistä playoffeissa toistaiseksi valittaa. Myös Vitalelle ja Glassille tässä samassa plussat.
+ Martin on ollut huonon ensimmäisen pelin jälkeen Penguinsin ehdottomasti parhaimpia pelaajia näissä playoffeissa. Neljään peliin 0+8, ja pudotuspelien pistepörssin kärkipaikka. Hyvin on muutenkin pelannut.

- Malkin/Crosby, näiltä kavereilta vaaditaan nyt tason nostoa. Geno oli tosin ihan ok Game 4:ssä, mutta parempaa peliä saa odottaa. Sid on ollut ihan varjossa toistaiseksi, vaikka on puolustanut ihan hyvin, eikä ole keskittynyt epäolennaiseen, siitä plussaa. Mutta nyt vaan tarvitaan näitä kahta herraa pelaamaan tasollaan.
- Neal ja typerät jäähyt.
- Fleury pelasi loistavan pelin aina siihen saakka kunnes erää oli jäljellä noin 24 sekuntia. Todella harmittava juttu, mutta typerä virhe kostautui Columbuksen maalilla, ja sitten jatkoerässä hörppäsi.
- Surkea toinen erä + kurittomuus, joka johti typeriin jäähyihin.
- Ylivoima.

Columbus ansaitsi voittaa, ei epäselvyyksiä. Oltiin huonoja, etenkin toisessa erässä. Columbus oli hyvä, ja laukauksetkin selvästi. Turha tässä on pelkästään Fleuryä syyttää. Koko joukkueen on pelattava paljon paremmin ja kurinalaisesti. Sidin ja Genon on aika tulla esiin, ja alkaa pelata vaatimalla tasolla.

Game 5 huomenna. Fleuryn uran yksi tärkeimpiä pelijä, ainakin uran jatkon kannalta. Odotan omilta kunnon ryhtiliikettä. Palataan huomenna ennen peliä asiaan.
 

Waluigi

Jäsen
Täällä ja Penguins-ketjussa kohtuullisen moni on teilaamassa Bylsmaa pihalle kauden päätteksi, jollei otteet parane. Ei sillä, varmaan ihan aiheellista, mutta ennemmin tekisi mieli kysyä pingviinilauman aktiiviseuraajilta, että onko joukkueen supertähdillä Crosby ja Malkin ongelmia muuttaa peliään kevääksi. Molemmat painavat hirmutehoja runkosarjassa, mutta keväisin tilastot paukkuvat pakkaselle. Tämä on esimerkiksi Crosbyllä nyt jo kolmas peräkkäinen vuosi, kun +/- on pakkasella. Aika vähän siitä on lopulta hyötyä, jos #87:n pistesarake on pleijareissakin PPG, jos omissa soi useammin. Tosipelit ja runkosarja kun ovat täysi eri asiat, niin eikö koko joukkueen tärkeimmiltä pelaajilta vain löydy kykyä sopeutua siihen tosiasiaan, että pleijareissa puolustuspeli on huomattavasti isommassa roolissa, kun yhteen vastustajaan keskitytään parhaimmillaan seitsemän peliä putkeen? Ja tämä siis mitenkään Bylsman vastuuta väheksymättä.

Vaikka omat sympatiat ovatkin selvästi CBJ:n puolella, kävihän pinguja vähän sääliksi nuo Fleuryn hörpyt. Odotusarvollisesti ottelu meni ihan oikein, mutta soisi ratkaisun olevan vähän "oikeudenmukaisempi".
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
No kieltämättä sinun heimo-ajattelusi ei itseäni juurikaan kiinnosta. Mitä väliä suosikkijoukkueellani tässä asiassa edes on?QUOTE]

Niin, itsehän sen nyt tuot esiin ettei tämä "heimoajatteluni" juurikaan sinua kiinnosta. Itse en kyllä ikinä ryhtyisi esittämälläsi tavalla viemään kilometreittäin tilaa jonkun muun otteluparin seurantaketjussa.
Katso nyt hyvä mies taaksepäin kuinka paljon turhaa tekstiä ja kinaamista olet tuonut tämän otsikon alle viesteinesi. On täysin ok heittää oma kommenttinsa johonkin sellaisen otteluparin ketjuun jossa kumpikaan joukkue ei ole se oman fanituksen kohde, mutta kun menee överiksi, se ei ole kenenkään etu.

Vaikka sinua kuinka oksettaisi se että nostin Boscon kirjoitusten laadun ja täyttä asiaa olevan sisällön esille teidän välisessä vastakkainasettelussa, ei se taas sitten kiinnosta minua pätkääkään. Aina löytyy niitä jotka lähtevät nallipyssyllä sotimaan tai mopolla moottoritielle ja vieläpä uskovat pärjäävänsä.
Siitä vaan sormet kurkkuun niin sinullakin saattaa helpottaa. Voit edelleen pitää tätä(kin) vastinettani pelkkänä leukojen louskuttamisena ei siinä mitään, mutta ihmettelen silti jos perusteluikseni ei riitä omat aiemmat viestisi, ehkä et sitten vaan näe metsää puilta?

Itse en aio enää enempää lähteä tähän tanssiin mukaan, myönnän tehneeni virheen edes alkaessani tällaiseen turhuuteen eikä ole mitään henk. kohtaisesti sinua vastaan vaan kaikki nämä aiemmat turhanvänkäämisviestit saivat vitutuksen nousemaan.

Itse asiasta vielä sen verran, että pian näemme miten Penguins onnistuu kotihallissaan kääntämään edellisen pelin hukatun mahdollisuuden?
Paineet ovat varmasti kovat ja niiden käsitteleminen on avainasemassa. Koko porukan tekisi hyvää kuvitella pelaavansa runkosarjan normaalia kotiottelua selvästi heikompaansa vastaan ja psyykata itsensä samalla tilaan, jossa se luottamus omiin tekemisiin ja joukkuetovereihin on taas sitä korkeaa runkosarjatasoa. Nyt vaan ne turhat virheet ja etenkin turhat jäähyt pois niin kyllä tästä voidaan odottaa voittoa ja sarjan katkolle laittamista. Pari huilipäivää on toivottavasti tehnyt pingviineille pelkästään hyvää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Viimeöinen Phillyn ja Rangersin välinen matsi on hyvä esimerkki kuinka maalivahti voi ryöstää ottelun joukkueelleen. Mason pelasi todella vakuuttavasti eikä tullut loppuun mitään hörppyjä ja Rangers oli selvästi parempi läpi kamppailun. Toivottavasti Bylsmalla olisi munaa tehdä samanlainen ratkaisu kuin vuosi sitten ja laittaa kakkosmokke sisään. Toki viime vuonna kakkosmokkena oli Vokoun ja nyt Zatkoff, mutta ei toi MAF:n peli tuosta yhtään tule paranemaan.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Täällä ja Penguins-ketjussa kohtuullisen moni on teilaamassa Bylsmaa pihalle kauden päätteksi, jollei otteet parane. Ei sillä, varmaan ihan aiheellista, mutta ennemmin tekisi mieli kysyä pingviinilauman aktiiviseuraajilta, että onko joukkueen supertähdillä Crosby ja Malkin ongelmia muuttaa peliään kevääksi.

Vaikka tämä keskustelu on taas vähän ennenaikaista, kommentoidaa nyt kuitenkin tähän: on ongelmia. Koko joukkueen rungon muodostava porukka alkaa oireilemaan, kun keittiössä lämpö nousee:
1) Maalilla MAF sulaa joka kevät.
2) Kaikki top-3 hyökkääjät (Sid, Geno, Neal) eivät pysty parhaimpaansa keväisin ja ovat ns. herkkiä hermoilulle.
3) Penkin päässä päävalmentaja ei ole oikein millään tasolla näyttänyt olevansa tiukkojen paikkojen ja yksittäisten pelien mies.

Jokainen yllä mainittu kohta olisi kaivannut omaan makuuni jo viimeiset 3 vuotta jotain muutosta, mutta mitään sellaista ei ole tapahtunut tai oman arvioni mukaan edes tapahtumassa, koska halli on runkosarjan täynnä ja täytyy muista, että jääkiekko on ennen kaikkea NHL-tasolla bisnestä - seikka, joka tällä palstalla tunnutaan lähes poikkeuksetta unohtavan. Pingviiniorganisaatio on tällä hetkellä todella arvokas ja takoo tulosta vuodesta toiseen. Tämä ei ole teräskaupungissa ihan normaalia kun muistelee vuosituhannen alkua. #87 ja #71 paidat myyvät ympäri maailman ja joukkue on yksi niistä harjoista jengeistä kenen krääsää löytyy myös sellaisten alueiden urheilupuljuista, joissa lätkä ei ole ykkösjuttu (mm. california).

Tämä on itseltä noin kolmas Penguinsiin liittyvä viesti koko kauden aikana, vaikka koko sesonki onkin tullut touhua taas seurattu. Suurin syy radiohiljaisuuteen on juuri yllä mainittu: olen todella pettynyt organisaation touhuun viimeisten kolmen vuoden osalta, enkä jaksa mitenkään uskoa, että näillä palasilla voitaisiin kisata kannusta, vaikka kaikki pelimerkit sellaisen joukkueen rakentamista varten olisi ollut jatkuvasti kasassa. Olen mielelläni väärässä tässä asiassa, joten lainatkaa ihmeessä jos SC-pokaali keväällä löytyy Pittsburghista.

Mitä tulee tähän sarjaan: ainoa asia joka oikeastaan ihmetyttää, on tämä tässäkin ketjussa esiintyvä hämmästelyn määrä, jota sarjan tilanne tällä hetkellä aiheuttaa. Nuori ja nälkäinen Columbus pelaa sydämmellä ja raikkaalla rungolla. He ovat voineet katsoa viime keväiltä videot miten Boston tai muut Pingviinit kaatoivat. Mikään ei nimittäin ole Penguis-leirissä sittemmin muuttunut ja reagointia pariin viime vuotiseen farssiin ei ole ollut havaittavissa. MAF sulaa, avainhyökkääjät pimennetään ja Bylsma myhäilee penkin päässä tuttuun tapaansa tehden ei yhtään mitään (hei joku aikalisä ei oikeasti ole mitään isoa reagointia).

On toki edelleen todennäköistä, että Pingviini tästä kaksikosta jatkoon liitää, mutta ei muuta mitään yllä kirjoittamaani. Yöllä taas herätään ja omalla toivelistallani ovat seuraavat asiat:
- MAF on kaivanut vuoden 2009 keväällä käyttämänsä alushousut kaapista ja pelaa ne päällään huikean ottelun.
- Jo oman sarjansa hoitanut Michel Therrien on käynyt lomamatkalla Pittsburghissa ja heittänyt pari vinkkiä Disco-Danille, miten ne disco-muuvit oikeasti kuuluu vetää. Bylsma on kokenut tämän jälkeen ison HERÄÄMISEN, jonka kautta tänään nähdään mm. peluutuksen kautta reagointia, jossa Crosbyä irroitetaan vähän mieluisampiin match-uppeihin. Myös pelisysteemiin on tehnyt kolmen päivän tauon aikana joku selkeä muutos.
- Crosby on käynyt frendinsä Malkinin kanssa myös yllä mainitussa palaverissa ja pojat ovat ja kuunnelleet parikymmentäminuuttia täyttä HUUTOA. Samalla molempien visakortit on lakkautettu ja matkat hallille tehdään tänään taas polkupyörällä. Molemmille on ilmoitettu Sheron toimesta, että jos tästä sarjasta tulee dunkkuun, vähintään toinen myydään johonkin sarjan heikoista jengeistä höntsäilemään runkosarjakiekkoa jatkouran ajaksi.

Näillä teeseillä yötä kohta. Let's go Pens!
 
Viimeksi muokattu:

Pengu

Jäsen
Jaahas, Game 5 tänään! Sarjan jatkon kannalta äärimäisen tärkeä peli, ainakin Penguinsin puolelta. Tänään pitää voitto napsia kotona hyvällä esityksellä. Penguins vahvistuu todennäköisesti Gocilla, ja Columbus vahvistuu Tyutinillä. Penguinsin puolelta poissa ilmeisesti on Orpik, jonka toivon korvaavan Bortuzzo. Silloin saa olla Columbuksen pelaajat kentällä pää ylhäällä! Mutta Orpikin korvaa jompi kumpi parista Engelland/Bortuzzo.

Odotan tänään isoa ryhtiliikettä joukkueelta, erityisesti Malkinilta ja Crosbyltä. MAF saa uuden mahdollisuuden, ja edessä on uran tärkeimpiä pelejä, hän siis aloittaa maalilla. Helppoja ei saa mennä, mutta toivottavasti myös puolustus antaa tukea edessä.

Ranskailaisilla odotuksia pelistä:

- MAFin täytyy tänään pelata vahva ja varma peli. Helppoja ei saa mennä.
- Sidin ja Genon täytyy pikkuhiljaa nousta sinne omalle tasolle. Heidän tehoja kuitenkin tarvitaan.
- Ylivoima pitää saada tekemään tulosta. Riskisyötöt pois, maskia maalille, laukauksia suoraan syötöstä ja reboundit sisään. Ei sen kaunista tarvitse olla.
- Hyvä 60 minuuttinen esitys. Tällä kaudella ei montaa kertaa olla pelattu täyttä hyvää 60 minuuttista, ja nyt playoffeissa vaadin sitä.
- Puolustukselta odotan hyvää peliä. Mielenkiinnolla odotan mahdollista Bortin pelaamista.
- Johdon pitäminen. Jos voitosta taistellaan, niin pitää johto osata pitää. Virheistä ollaan toivottavasti opittu.
- Voitto. Mikään muu ei tänään kelpaa. Tappio olisi suuri pettymys.

Ketjut (aamujäillä)

Kunitz-Crosby-Stempniak
Jokinen-Malkin-Neal
Vitale-Sutter-Bennett
Glass-Goc-Adams

Bortuzzo* - Martin
Scuderi - Letang
Määttä - Niskanen
(*Engelland toinen vaihtoehto)

Fleury (Zatkoff)

Mielenkiintoinen ottelu tulossa. Let's go Pens!
 
Hyvää tuuria kyllä Jokisella tuossa ratkaisumaalissa. Hengailet maalin lähettyvillä, no kiekkohan sieltä lipuu sopivasti ulottuville, eikä Columbuksen pelaajat edes huomaa sitä. Tyypillistä Jokista, eikä ollut ensimmäinen peli jonka ratkaisi tässä sarjassa.
Tiedä miten olisi käynyt jatkoerässä. Olisi kyllä saanut hyvän mielen jos Columbus olisi mennyt otteluin 3-2 johtoon. Nyt on kyllä vähän niin ja näin, voisiko voittaa kaksi peliä putkeen. Mutta mahdollistahan se on, paitsi varmaan Crosby ja co. alkaa saada tehoja aikaan seuraavaksi.
 

Karlsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Penguins,
- MAFin täytyy tänään pelata vahva ja varma peli. Helppoja ei saa mennä.
- Sidin ja Genon täytyy pikkuhiljaa nousta sinne omalle tasolle. Heidän tehoja kuitenkin tarvitaan.
- Ylivoima pitää saada tekemään tulosta. Riskisyötöt pois, maskia maalille, laukauksia suoraan syötöstä ja reboundit sisään. Ei sen kaunista tarvitse olla.
- Hyvä 60 minuuttinen esitys. Tällä kaudella ei montaa kertaa olla pelattu täyttä hyvää 60 minuuttista, ja nyt playoffeissa vaadin sitä.
- Puolustukselta odotan hyvää peliä. Mielenkiinnolla odotan mahdollista Bortin pelaamista.
- Johdon pitäminen. Jos voitosta taistellaan, niin pitää johto osata pitää. Virheistä ollaan toivottavasti opittu.
- Voitto. Mikään muu ei tänään kelpaa. Tappio olisi suuri pettymys.
Let's go Pens!



Pengun ennakkoarviot Pensin pelistä pitivät monilta osin hyvin kutinsa. Täysin ehjä 60 minuutin suoritus se ei silti vieläkään ollut. Ensimmäinen erä oli todella huonoa jääkiekkoa Penguinsilta. Jääkiekon peruskulmakivi, viisikon rytmi, oli täysin hukassa lähes kauttaaltaan koko avauserän. Sen myötä pelin avaaminen oli järisyttävän hankalaa ja järkevien hyökkäysten vyöryttäminen CBJ-päätyyn ei onnistunut. Pens pelaa mielestäni paikoin todella huolimatonta jääkiekkoa. En tiedä mistä se tulee. Onko kyseessä ylimielisyyttä vai jotain pelillistä ongelmaa, mutta se näkyy toisinaan rajusti esimerkiksi syöttöjen laadussa.

MAF:ia ei työllistetty järin paljon. Muutama kiperästä paikasta lähtenyt veto ja maalinedusruuhka, mutta flower hoiti tänään homman erittäin varmasti ja rauhallisesti alusta loppuun. Tälle miehelle kaikki onnistumiset ovat nyt kotiin päin. Maali ei hänen piikkiinsä mennyt.


Näimme välittömästi parasta Penguinsia kun eturivin starat alkoivat edes jokseenkin pelata omalla tasollaan. Crosby ei vieläkään ollut se tuttu ja dominoiva, mutta viitteitä paremmasta oli nähtävissä. Pystyi irtoamaan vartioinneista todella hyvin ja tekemään tilaa itselleen. Paikkojakin siunaantui muutama mutta tehot uupuvat yhä. En olisi laittanut vastaan jos lopussa veto olisi mennyt tyhjiin. Veikkaus: Seuraavassa pelissä kolahtaa #87:n toimesta.

Geno ei vaikuta minusta olevan täysin kunnossa. Jalkanopeus ei loukkaantumisen jäljiltä olen täysin entisensä. Tämä näkyy 5vs5 pelissä jossa mies ei tahdo päästä mitenkään pelin ytimeen vaan vaeltelee suurimmaksi osaksi varjojen mailla. Syötöt eivät osu lapoihin ja pelaaminen on paikoin todella huolimatonta. Ylivoimalla tilaa ja aikaa ollessa enemmän mies on yhä vahva. Onnistumiset ruokkisivat tässäkin tapauksessa.


Huolimatta siitä että ylivoima tuotti maalin vain 1/4, se silti toimi. Pengun edellämainitsemat laatuvaatimukset täyttyivät ja siitä löytyi ennenkaikkea liikettä (niin kiekko kuin miehetkin).


Puolustus ansaitsee ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä kokonaisuutena kiitettävän. 1vs1 kamppailut voitettiin omissa ja erityismaininnan ansaitsevat Letang ja Määttä jotka paransivat huimasti aiemmista otteluista. Määtän hyvää suoritusta kuvasi yksi kolmannen erän vaihto joka venähti CBJ:n paineen johdosta pitkäksi mutta Olli voitti 1vs1:set kulmissa ja purki lopulta paineen.


Ja nyt se johto pidettiin. Columbus ei saanut edes mitään elämää suurempaa kirivaihdetta päälle koska Pens ei hellittänyt kaasulta vaan pyrki kokoajan kontrolloimaan peliä myös lopussa. Tämä ei ollut yksilöiden vaan joukkueen voitto, josta on todella hyvä ammentaa seuraavaan ja toivottavasti sarjan viimeiseen matsiin. Itse uskon vakaasti sarjan katkeavan.
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
Hyvää oli ainakin vitospelissä, että aivan älyttömiä jäähyjä ei nyt nähty. Valtava määrä vetoja "Bobia" päin, mutta suurin osa oli huonoista sektoreista tehtyjä toivotaan-toivotaan lättyjä. EI todellisia pelotteita. Vanha totuus toki on, että vetää pitää. Mutta jos Bylsy nyt yhtään oli hereillä pelin aikana ja näki, mistä ja miten ottelun maalit tehtiin (pl. empty netter), niin seuraavaan peliin Bobin eteen maskia->häslingiä->rebound/räkäkiekko reppuun. Siitä ne maalit tehdään. Ujostelu pois maalin edessä ja unohdetaan ne neppailumaalit play off kiekon ajaksi.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Geno ei vaikuta minusta olevan täysin kunnossa. Jalkanopeus ei loukkaantumisen jäljiltä olen täysin entisensä. Tämä näkyy 5vs5 pelissä jossa mies ei tahdo päästä mitenkään pelin ytimeen vaan vaeltelee suurimmaksi osaksi varjojen mailla. Syötöt eivät osu lapoihin ja pelaaminen on paikoin todella huolimatonta. Ylivoimalla tilaa ja aikaa ollessa enemmän mies on yhä vahva. Onnistumiset ruokkisivat tässäkin tapauksessa.

Tämä oli kyllä ehkä suurin miinus muuten erittäin hyvässä ottelussa. Sarjan ekassa ottelussa Geno oli kentän kovin, mutta tuntuu, että joka minuutti on vain kauempana siitä mahdollisesta dominointitilasta. Ja samalla menee sitten erittäin paljon hukkaan Nealin potentiaalista, kun kapelimestarilla ei peli kulje. Onneksi Jokisen hiihtely toimii ihan yhtä hyvin myös Sutterin ja kumppaneiden kanssa.

Erityisesti plussaa antaisin Scuderille ja Määtälle, joille kyseessä ola mielestäni sarjan paras ottelu. Ei typeriä virheitä tai jäähyjä, kaveri ei tullut jalalla ohi oikealta ja vasemmalta, ja tehtiin homma helpoksi Fleurylle. Myös Bortuzzo pelasi erittäin hyvin, etenkin kun ottaa huomioon että edellisestä kerrasta askissa on aikaa.

Mutta edelleen Penguinsin osalta sarjan hahmoja ovat Bennett, Sutter, Stempniak ja Adams.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsille voitto ja Crosbylle tehot 0+1, ja ulkopuoliset eivät ole täällä kritisoimassa Crosbyä tai vittuilemassa Pens-kannattajille näiden kannatuksesta. Onpa yllättävää. Crosbyn peli ei ole yhtään parempaa kuin aiemmissa otteluissa, mutta hiljaista on näiden lässyttelijöiden kritiikki ollut, toisin kuin oli 0+0 tehojen jälkeen. Heh. Teksti-tv skouttaus ei ilmeisesti antanut aihetta sille tällä kertaa.

---

Brandon Sutter oli kentän paras pelaaja eilen. Vahvaa työtä molemmissa päissä kenttää, ja tärkeässä osassa tuossa voittomaalissa. Kukapa olisi uskonut että Sutter näyttää ihan eri luokan pelaajalta kun rinnalla on ihan oikeasti hyvän tason pelaajia, eikä niitä AHL-kavereita/neloskentän puukäsiä joita koko runkosarjan siinä nähtiin melkeinpä joka ottelussa?

Malkin ja Crosby pelasivat nyt koko ottelun samassa kentässä, mutta ei se peli kummankaan osalta siitä lähtenyt vielä lentoon. Crosby pelasi samalla tasolla kuin aiemmatkin ottelut, ja Malkin jopa pariin edelliseen peliin nähden laski tasoaan. Ei riitä kummankaan osalta vielä nämä otteet. Pelkästään eilistä ottelua tarkastellessa positiivista se että molemmat kuitenkin paransivat peliään ottelun edetessä, ja ihan aiheestakin sillä ensimmäisessä erässä molemmat olivat ihan yössä. Jos se siitä vielä lähtisi molempien osalta kulkemaan. Saa nähdä pitääkö Bylsma tuon kaksikon yhdessä seuraavassakin pelissä.

Puolustuspeli oli tässä pelissä selvästi parasta koko sarjan osalta. Columbus ei saanut missään vaiheessa hyökkäyspeliään kuntoon, ja Fleury pääsi maalinsuulla helpolla. Ei joutunut tekemään kuin tarpeelliset torjunnat, ja mitään pahoja tilanteita Columbus ei saanut aikaiseksi. Fleury pysyi myös syystäkin tiukasti maalinsuulla tässä pelissä, eikä lähtenyt seikkailemaan niiden rännikiekkojen perään. Joukkue voitti nyt pelin Fleurylle, kun Fleury ei pystynyt edellisessä pelissä virheidensä myötä voittamaan sitä peliä joukkueelle.

Letangilta etenkin puolustuksessa selvästi paras pelinsä. Letangin osalta voikin sanoa että joka pelissä on mennyt eteenpäin, ja noussut sieltä avausottelun surkeista peliesityksistä jo eilen nähdylle erittäin hyvälle tasolle. Oli selvästi aiempia otteluita aktiivisempi hyökkäyssuuntaan, ja silloin Letang onkin aina parhaimmillaan. Lienee tässä vaiheessa jo selvää ettei tuota Scuderi-Letang pakkiparia tule ainakaan tämän kevään aikana yhdistää. Ei vaan toimi. Scuderin peli ei ole sillä tasolla, että se riittäisi top-4 minuuteille ja tukemaan Letangia siinä määrin että tämä pystyisi ottamaan aktiivisesti osaa hyökkäyspeliin. Päin vastoin Scuderin rinnalla pelaaminen on pakottanut Letangin peruuttelemaan eikä se vaan toimi.

Orpik oli sivussa loukkaantumisen vuoksi, ja saa nyt nähdä mitä sitten tapahtuu kun tämä on taas pelikunnossa. Toivottavasti tosiaan ei tuota Scuderi-Letang pakkiparia lähdetä yhdistämään sitten. Se jättää ainoaksi vaihtoehdoksi melkeinpä silloin Martin-Orpik parin rikkomisen ja toisen heistä pitämisen Letangin parina. Jos itse saisin valita niin laittaisin parit muotoon Orpik-Letang, Martin-Niskanen ja Määttä-Bortuzzo. Scuderi jäisi tällöin ulkopuolelle.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös