Pittsburgh Penguins (1.) – Columbus Blue Jackets (4.), Metropolitan 1. kierros

  • 46 801
  • 163

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Niin.. Ilman Fleuryä sarja voisi olla 3-1 sinitakeille. Kyllähän Penguins on pelannut aivan surkeasti koko sarjan. Fleury mokasi ja ilman hänen mokailuitaan Penguins olisi voittanut. Tosin, kun joukkue häviää vedot 25-46 niin kyllä siellä mättää jokin muukin kuin maalivahti.

Penguins vaikuttaa tällä hetkellä kopiolta muutaman vuoden takaisesta Capitalsista; runkosarjassa ollaan liigan kärjessä, playoffeissa taas ollaan vaikeuksissa. Syypää ei ole yksistään Fleury, vaan koko joukkueen rakenne. Run and gun -hyökkäys toimii runkosarjassa hyvin, playoffeissa taas ei niin hyvin. Katsokaa nyt ylipäätään Penguinsin puolustusosastoa.

On muutenkin kummallista kuinka kaikki paska kaadetaan taas Fleuryn niskaan. Tuossa rosterissa on paljon nimiä, jotka ovat olleet totaalisen alisuorittajia koko sarjan ajan. Muun muassa tämä Penguins-fanien paljon puhuma "maailman paras" tuntuu sulavan aina, kun on jotakin pitäisi ratkaista.

Penguins vaikuttaa kopiolta viime keväisestä Penguinsista. Ja sitä edellisestä. Ja sitä edellisestä. Ja sitä edellisestä. Ja sitä edellisestä.

Eihän tuosta pelistä puhtaita papereita saa kukaan vierasjoukkueesta. Turhaan myös täällä random-kirjailijat huutelee että Fleury syyttä heitetään rekan alle. Ihan tasaisesti kaikkia kritisoiden MAF oli jälleen se ratkaseva tekijä, se on aivan se ja sama miten muut pelasivat. Se, että Fleuryn kevätjuhlaliikkeet tulisivat kenellekään yllätyksenä on puppua - CBJ laukoi ihan joka paikasta ja ennenkaikkea viivasta maskin kanssa. Juuri kuten tunnetusti hajoavaa veskaria vastaan pitääkin.

Kannattaa myös huomioida yksi usein aliarvostettu pelillinen seikka, josta on juteltu esim. Raskin kohdalla paljon. Eli rebound-kontrolli. Se on Fleuryllä täysin ala-arvoista ja vaikeuttaa aivan saatanasti pakkien työskentelyä, avauspelaamista ja siten esim. keskialueen ylitystä. Ensimmäisessä erässä Pens avasi helvetin nopeasti lyhyillå etäisyyksillä liikkeeseen, koska siihen oli mahdollisuus CBJn laukausten puuttuessa. Kun CBJ alkoi laukoa, MAF alkoi sylkeä. Silloin meni avauspelaaminen täysin puuroksi, etäisyydet päin vittua ja kiekollisen pelaamisen ajotukset ei enää toimineet. Näin käy kun kiekko jää vastustajan hyökkäyksen päätteksi "ei kenellekään". Taisi olla Montreal-Tampa sarjan jossain erätaukosetissä hyvää havainnollistusta tästä.

Tämmöstä taktista lätinää välillä, vieläkin vituttaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Älä nyt taas pahoita mieltäsi!

Hart-ketjusta en löytänyt kysymyksiä, ainoastaan sun kiihtyneen avautumisen, johon en kokenut tarpeelliseksi vastata. Pyrin välttelemään keskustelupalstojen oravanpyöriä - eivät johda mihinkään. Fiksut lukijat tajuavat pointin yhdestä viestistä ja tyhmimpien kohdalla rautakangen vääntäminen ei auta, vaikka siihen tuhlaisi kuinka monta viestiä ja paljon sanoja.

Pensfanit ovat kyllä helppoja. Noh, eiköhän tämä riemu jatku vielä divarifinaalissakin kun Tanger, Nealer ja Sid the Kid nostavat tasoaan, Voky luistelee maalille jaettä.

Kysyin suoraan silloin että missä olen jauhanut jatkuvasti sitä maailman paras-läppää, kuten pariinkin kertaan silloin totesit ja sanoit olleesi kyllästynyt siihen. Fakta oli että olin sanonut sen kertaalleen lähiaikoina, täysin eri ketjussa, mutta sä ratsastat paikalle provoilemaan noilla täysin pieleen menneillä Florida-läpillä ja tuomaan Hart-ketjuun täysin liittymättömiä aiempien kausien playoff-esityksiä mukaan juttuun ja sitten katoat paikalta kun paskapuheesi nostetaan esille. Säälittävää toimintaa tuollainen. Itse tulit sinne kiihkeästi avautumaan kuinka et jaksa mun "useassa ketjussa" esittämiä maailman paras-juttuja, ja sitten kun väitteesi osoittautuvat paskapuheeksi katoat kuin pieru saharaan. Malliesimerkki trollista. En arvosta alkuunkaan.

Jos pyrit välttämämään oravanpyöriä, niin lopeta lapsellinen trollailusi. Tai edes osoita sen verran selkärankaa, että pystyt myöntämään jos olet ollut väärässä. Mutta ei. Loiki nyt taas pakoon kuin joku saatanan pelkuri, bradmarchandmaiseen tyyliin. Rautalangasta ei tarvi vääntää mulle mitään, ymmärrän kyllä pointit helposti jos sellaiset on. Jos ne pointit tarvii suoranaisten omiin sanomisiini kohdistuvien valheiden kera tuoda esille, niin sitä en hyväksy.

Kyllä, vituttaa kaltaisesi kirjoittelijat.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
Onhan siellä helvetisti muitakin ongelmia, mutta hei, jos Penguinsilla olisi siellä maalissa ihan oikeasti joku maalivahti ei tässä tilanteessa oltais. Sarja olisi ainakin 3-1 nyt. Penguinsin joukkueessa mättää moni, mutta ehdottomasti joukkueen suurin syöpä on tolppien välissä ja siellä se on ollut jo monta vuotta. Sheron olisi pitänyt poistaa tämä syöpä joukkueesta jo aikoja sitten, syö rotan lailla joukkuetta tuommoinen kun joka jätkä tietää, että tuolla maalivahdilla ei päätyyn asti voi mennä.

Toisaalta taas, joku toinen maalissa ja sarja olisi voinut olla jo viime yönä katkolla Blue Jacketsille. Siitä ei nyt mihinkään pääse, että Fleury omalla suhmuroinnillaan lahjoitti voiton viime yönä naapurille, mutta voiko joku pelit nähnyt tulla rehellisesti sanomaan ettei Pens olisi myös noita paria voittoa saanut suurilta osin juurikin tämän nyt paljon parjatun Fleuryn ansiosta. Aika puusilmäistä arvostella isoon ääneen epäonnistumisista ja sitten onnistumisten hetkellä olla ihan tuppisuuna, Fleury kuitenkin otti kolmessa ensimmäisessä pelissä aika isojakin koppeja kun muu joukkue oli sysipaska.

Vielä jos enempi haluaa jossitella, niin olisiko Fleurykaan sulanut jos pelaajat eivät olisi aloittaneet perseilyä ensimmäisen erän lopulla ja mies olisi saanut pelata loppuun asti "ilman paineita".
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Hauskaa kuinka moni kaataa tappion Fleuryn niskaan. Joojoo MAFin mokailuun Penguinsit lopulta kaatuivat mutta ilman MAFia tämä sarja voisi olla jo taputeltu. Aivan uskomattoman hengettömästi ja paskasti koko joukkue pelaa tällä hetkellä. Ainoa positiivinen asia tässä tilanteessa on se, että ehkä tämän sarjan hävittyään Penguins vihdoin hankkiutuu Bylsmasta eroon ja Columbus saa kunnon kiekkobuumin aikaan. Oli viime yönä niin upea tunnelma Columbuksessa että taitaa jopa legendaarinen Bell centre jäädä toiseksi.

Go Jackets Go! Mahtava jengi!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Toisaalta taas, joku toinen maalissa ja sarja olisi voinut olla jo viime yönä katkolla Blue Jacketsille. Siitä ei nyt mihinkään pääse, että Fleury omalla suhmuroinnillaan lahjoitti voiton viime yönä naapurille, mutta voiko joku pelit nähnyt tulla rehellisesti sanomaan ettei Pens olisi myös noita paria voittoa saanut suurilta osin juurikin tämän nyt paljon parjatun Fleuryn ansiosta. Aika puusilmäistä arvostella isoon ääneen epäonnistumisista ja sitten onnistumisten hetkellä olla ihan tuppisuuna, Fleury kuitenkin otti kolmessa ensimmäisessä pelissä aika isojakin koppeja kun muu joukkue oli sysipaska.

Vielä jos enempi haluaa jossitella, niin olisiko Fleurykaan sulanut jos pelaajat eivät olisi aloittaneet perseilyä ensimmäisen erän lopulla ja mies olisi saanut pelata loppuun asti "ilman paineita".

Toisaalta taas joku toinen maalissa ja sarja olisi voinut jo katketa Pensin eduksi viime yönä. Ei se Fleury mikään maaginen siellä ole ollut. Ja osaltani ei ainakaan ole mitään puusilmäisyyttä sillä kahden ensimmäisen ottelun jälkeen olen heittänyt seuraavat kommentit:

Fleuryn pelissä etenkin ottelun alkupuoliskolla näkyi selvä hermostuneisuus. Maaleista mitään ei kuitenkaan voi laittaa täysin Fleuryn syyksi, vaikka ehkäkin tuon läpiajon olisi voinut torjua kun MacKenzien veto nähdäkseni epäonnistui. Se toki saattoi tehdä siitä juuri myös vaikeammin torjuttavan. Ehdottomasti positiivista se että paransi selvästi ottelun edetessä, ja että yhtään imurointia ei nähty.

Fleurykään ei ole yhtään imuroinut, vaikka eilen kyllä tuli vahvasti viime kevät mieleen kun sieltä maalintakaa yksi kiekko tuli vaarallisesti ja kovin tutun näköisesti ihan siihen maalinkulmalle. Ei sentään tällä kertaa söhinyt sitä omiin.

Eipä ole ollut kovinkaan luottavainen olo missään vaiheessa Fleuryn torjuntatyöskentelyn suhteen. Fleury ei todellakaan mikään loistava ole ollut ennen eilistä. Ollut tuollainen ihan hyvä, kuten suurin osa joukkuetta tähän saakka, mutta eilen tuli sitten suuren luokan virheet. Niistä on ihan syytäkin arvostella. Pelasi eilen ensimmäiset 59 ja puoli minuuttia sarjan parasta peliään, mutta niillä ei ole enää mitään väliä.

Fleury sai kolmannen erän jälkimmäisen puoliskon pelailla aika rauhassa. Väitän että se viimeinen kymmenminuuttinen oli parasta johtoasemassa nähtyä puolustustyöskentelyä Pensiltä tässä sarjassa tähän saakka. Ei se vielä riitä, mutta ei Fleury siellä joutunut joukkuetta loppuhetkillä pitämään pystyssä. Sulamista ei voi laittaa muun joukkueen piikkiin. Liian passiiviseksi se peli meni jo aikaisessa vaiheessa 3-0 johtoasemassa, mutta kuten jo aiemmin totesin niin vähissä oli todelliset game saverit Fleuryltä. Joku voi ihan vapaasti näyttää sellaisen eilisestä pelistä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Voi nyt helvetti sentään sua ja yksinkertaisuuttasi. Penguins hävisi tämän ottelun Fleuryn virheiden vuoksi. Sen takia kritisoin ja haukun tätä. Samasta syystä itse tulit tänne ilkkumaan kevään tulleen kun Fleury sulaa. Ihan vaan tiedoksesi että aiempien pelien jälkeen en ole Fleuryä haukkunut, enkä kehunut Crosbyä ja Malkinia. TÄMÄN YHDEN VIIME YÖNÄ PELATUN OTTELUN SYNTIPUKKI OLI FLEURY; ei Crosby eikä Malkin, vaan Marc-vitun Fleury. Se ei ole tosiasioiden sivuuttamista, vaan ihan peliä katsomalla todettavissa oleva fakta.

Edes maailman huikein johtaja, Jonathan Toews, ei pystyisi sille mitään jos maalivahti pettää tuolla tavalla ottelun ratkaisuhetkillä.

Enhän minä ole Fleuryn osuutta vähätellyt. Mutta kai nyt ymmärrät, että jos Crosby ja Malkin olis laittanut pari puikkoo pömpeliin aikasemmin, ja joukkue olisi johtanut 2-3 maalilla, ei jatkoajalle olisi tarvinnut mennä ja Fleuryn sekoilu maalintakana olis ollut vain pieni kuriositeetti.

Toews ei toki voisi maalivahdin otteille mitään. Toews olisi vain hoitanut pari maalia kotiin, jolloin olisikin ollu turvallinen 3 maalin johto ja playoff-parta se vain olisi kasvanut.

Noihin multi-quote juttuihin en jaksa lähteä mukaan enää, samaa turhaa lässytystä taas.

Kukakin tyylillään, joskin vähän nauratti tämä:

No lähdetään mukaan.

Nopeasti se into lopahtikin. Tosin joku on tainnut joskus todeta, että sen ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.

Minusta on aika oleellista se, että olisko sarja paremmalla kontolla vai ei. JOS pensselit olisivat matsin voittaneet, olisi sarja 3-1 ja Fleurylla olisi alla varsin kelpo ottelu. Nyt sarja on 2-2, ja luultavasti kukaan joukkeesta eikä faneista luota täysin maalivahtiin. Henkinen puoli ratkaisee aivan saatanasti, ja mikäli joukkue epäröi maalivahdin edessä, puhumattakaan jos/kun Fleury on epävarma, voi se ratkaista yksikseen koko sarjan.

Ja mielestäni Penguinsilla ei ole asiat kunnossa kaikilla tasoilla. Ja syy on juurikin maalivahdissa.

He olisivat matsin voineet voittaa, jos Crosby ja Malkin (sekä Letang) pelaisivat, kuten supertähtien kuuluu pelata ja nitistäneet Columbuksen lattiaan ennen kuin edes mennään kolmanteen erään.

Näetkö muitakin syitä kuin maalivahdin Pensin ongelmina?

Dissonanssi. Ei ymmärrä mitä vitun järkeä on tulla provoilemaan ja paskaa jauhamaan jatkuvasti vieraisiin pöytiin. Ihme jos ei kohta napsahda talikolle hiukan pitempi pelikielto, ei mitään järkeä tyypin höpinöissä. Enempää ei jaksa tarttua em. tyypin kirjoituksiin, ajanhukkaa kaikkien kannalta.

Mistäköhän ihmeen vieraista pöydistä oikein horiset? Piti ihan tsekata moderaattorien ohjeistukset ja säännöt, enkä kyllä mistään lukenut, että tietyt ketjut olisi rajattu vain tietyille nimimerkeille - puhumattakaan, että tämä on ottelusarjaketju.

Tosin ohjeistuksista löysin sellaisen kohdan, että kirjoittajia pyydetään kiinnittämään huomiota kirjoitusten ulkoasuun. Tuo oma viestisi muistuttaa jotain ala-astetason kirjoitusharjoitusta, kun on vain lauseita pötköinä ilman mitään ymmärrystä edes alkeellisesta kappalejaosta. Eiköhän moderaattoreiden olisi syytä ennemmin korjata tuollaiset sääntörikkomukset pois täältä.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Viime yönä nähtiin tämän sarjan viihdyttävin peli! Siinä oli draamaa kerrakseen, ja Blue Jacketsin nousu 3-0 tappioasemasta oli tähän mennessä yksi tämän kevään hienoimmista suorituksista.

Kaikki näytti Penguinsin kannalta liiankin hyvältä heidän päästyään 3-0 johtoon. Joukkueen suurin ongelma vain sattuu olemaan siinä, jos se alkaa puolustamaan johtoaan. Johtavat pelaajat (Crosby, Malkin) ovat kaikkea muuta kuin puolustamiseen pystyviä. Monella muulla joukkueella jalan nostaminen kaasulta saattaisi olla pätevä ratkaisu tuossa tilanteessa, mutta ei Penguinsilla.

- Crosby ja Malkin ovat nyt pelanneet 8 playoff -peliä peräkkäin ilman maalia.
- Fleury on nyt päästänyt 8:ssa peräkkäisessä playoff -pelissä vähintään 3 maalia.
- Sidney Crosby on tällä hetkellä todella huono. Ylivoimalla hänestä on enemmän haittaa kuin hyötyä. ("maailman parhaan "kupla" puhkeamassa?)

Penguinsin ylivoima on ollut koko tämän ottelusarjan erittäin huonoa. Ainoat vaaran hetket tuottaa Matt Niskanen. Ylivoima on todella huono rakenteeltaan (kätisyyksiltään), ja se näyttää siltä ettei siinä ole muuta suunniteltua kuviota, kuin syöttää Niskaselle.

Fleury antoi mahdollisuuden voittoon, jota kenttäpelaajat eivät käyttäneet. Tuollaisen kahden erän myllytyksen jälkeen on jo päästettävä yksi helppo, jotta kenttäpelaajat eivät pääsisi paskasta pelaamisestaan kuin koira veräjästä. Mielenkiintoista nähdä, että kuka aloittaa seuraavassa pelissä maalilla. Uskon sen olevan Fleury.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
MAF oli eilen hyvä, kunnes teki pari virhettä jotka sitten maksoi voiton eilen, mutta se ei ole Fleuryn vika, että Columbus pääsi peliin mukaan. Typerät jäähyt ja pieni onni, niin Columbus oli pelissä mukana taas. Pens olisi voinut tappaa pelin 3-0 tilanteessa, mutta ei. Hölmöjä jäähyjä ja koko homma lässähti. Ei ollut enää sitä energiaa, jota nähtiin pelin alussa. Kyllähän siellä moni muukin saa katsoa peiliin kuin Fleury, mutta mies kantoi vastuun tuosta 3-3 maalista. Nyt ei auta kuin kasata joukkue yhteen ja kääntää katseet seuraavaan peliin, sillä se on todella tärkeä. Voitto Columbukselle ja voi vaan arvata millä tavalla siellä sitten tullaan kotipeliin.

Dan Bylsma, nyt odotan että näytät niitä valmentajan taitojasi, jos niitä on. Lataa joukkue kunnolla, ei typeriä jäähyjä ja homma hoidetaan tyylillä. Tässä olisi nyt mahdollisuus saada "kova henki" päälle, joka voisi kantaa pitkälle tänä keväänä. Vaikeuksien kautta voittoon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Enhän minä ole Fleuryn osuutta vähätellyt. Mutta kai nyt ymmärrät, että jos Crosby ja Malkin olis laittanut pari puikkoo pömpeliin aikasemmin, ja joukkue olisi johtanut 2-3 maalilla, ei jatkoajalle olisi tarvinnut mennä ja Fleuryn sekoilu maalintakana olis ollut vain pieni kuriositeetti.

Toews ei toki voisi maalivahdin otteille mitään. Toews olisi vain hoitanut pari maalia kotiin, jolloin olisikin ollu turvallinen 3 maalin johto ja playoff-parta se vain olisi kasvanut.

Tuolla nyt ei ole peräämiesi tosiasioiden kanssa mitään tekemistä. Jossittelu ei ole mitään tosiasioiden esilletuontia. Crosbyn ja Malkinin peliä voi kyllä kritisoida ilman jossitteluakin. Se jossittelu myös pätee nimittäin toiseen suuntaan, ja viime hetken sekoilu olisi kuriositeetti jos olisi torjunut ne kaksi aiempaa ylivoimamaalia. Tätä voitaisiin jatkaa loputtomuuksiin. Jos koet tuollaisen jossittelun hedelmälliseksi keskusteluksi, niin suosittelen jatkamaan sitä allekirjoituksesi mukaisesti privassasi itseksesi.

Tuostahan nähtiin hyvää esimerkkiä Blues-Hawks sarjan parissa ekassa pelissä.

Nopeasti se into lopahtikin. Tosin joku on tainnut joskus todeta, että sen ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.

Sun kanssa keskustelulla on nopeasti puuduttava vaikutus.

Enää en jaksa sun viesteihin tällä palstalla puuttua. Enkä larzzoninkaan, kun tästä ei selvästi muuhun ole kuin turhanpäiväiseen provoiluun. Peace out.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Niin.. Ilman Fleuryä sarja voisi olla 3-1 sinitakeille. Kyllähän Penguins on pelannut aivan surkeasti koko sarjan. Fleury mokasi ja ilman hänen mokailuitaan Penguins olisi voittanut. Tosin, kun joukkue häviää vedot 25-46 niin kyllä siellä mättää jokin muukin kuin maalivahti.

Surkeasti omaan tasoonsa nähden, mutta kyllähän penguins on nuo kaksi voittoa silti "ansainnut" mitkä se on ottanut. Eileen ei olisi ansainnut mitään, mutta kaikki mahkut siihen olisi ollut. Maalivahti voi ryöstää välillä yksin pelin, Fleury ei näin ole tehnyt tässä sarjassa kertaakaan.

Toisaalta taas, joku toinen maalissa ja sarja olisi voinut olla jo viime yönä katkolla Blue Jacketsille. Siitä ei nyt mihinkään pääse, että Fleury omalla suhmuroinnillaan lahjoitti voiton viime yönä naapurille, mutta voiko joku pelit nähnyt tulla rehellisesti sanomaan ettei Pens olisi myös noita paria voittoa saanut suurilta osin juurikin tämän nyt paljon parjatun Fleuryn ansiosta.

Fleury on ollut voittopeleissä ihan hyvä, mutta ei Penguins ole kyseisissä matseissa vain Fleuryn takia pärjännyt. Fleury on sitä paitsi pomputellut aivan läpi sarjan kiekkoja parhaille maalintekosektoreille. Ei se ole mitenkään erityisen hyvin pelannut mitä vaaditaan jos aikoo menestyä

Joukkueessa alisuorittaa moni tai siis melkeen kaikki, ei kukaan Penguins-fani varmaan sitä kiistä, mutta eilinen matsi oli ryöstettävissä. Ja Penguinshan pelasi matsin vikat 13min oikein hyvin antaen sinitakkien laukoa ainoastaan kahdesti! Voitto oli siis näppien ulottuvilla, mutta Fleury sen möhli.

Kyllä Penguinsin on päästävä tuosta maalivahdista eroon, johan täällä muiden joukkueiden fanit jo puolustelee sitä, onhan se mukavaa kun tuommoinen imuri on tolppien välissä.

Mitä itse sarjaan tulee, ensi matsin voittaja voittaa myös sarjan. Voisi tehdä Penguinsille hyvää tipahtaa, toisaalta en oikeen osaa toivoa tappiota omille suosikeille.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
En kyllä itsekään osaa tippumista toivoa, enkä kyllä oikeastaan näe muutenkaan, miten se joukkuetta auttaisi. Jos parin kauden takainen Flyers-sarja tai viimekeväinen sulaminen Bruinsille ei herätellyt porukkaa, niin miten tämäkään kevät mitään eroa tekisi. Varsinkin kun tässä ei kaaduta nyt yksinomaan Fleuryyn, vaan niissäkin otteluissa missä mies on ollut ihan hyvällä tasolla on muu jengi tehnyt homman helvetin vaikeaksi.

Lisäksi tälle kaudelle ei tehty mitään trade deadline -uhrauksia sen vertaa kuin mitä vuos sitten, eli ei tässä ole kenelläkään (paitsi ehkä Fleurylla) tulos tai ulos -tilannetta. Fleuryn ulostamisessa parasta olisi mahdollinen tila palkkakattoon, jotta esimerkiksi osastoa Niskanen/Stempniak/Jokinen saataisiin pidettyä kesällä. Ei sieltä ketään Tuukkaraskia olla kuitenkaan saamassa ensi kevääksi.
 

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Toews ei toki voisi maalivahdin otteille mitään. Toews olisi vain hoitanut pari maalia kotiin, jolloin olisikin ollu turvallinen 3 maalin johto


Mistäs tiedät, että Joonatani olisi ne pari maalia tehnyt?

Joskus en vain jotenkin ymmärrä penssien valmennusjohtoa siltä osin, että mikseivät peluuttaisi vokounia? Jos tuo MAFFI on kerta useampaan otteeseen poffeissa jollain tapaa sulanut niin miksi he sitten peluuttavat niin riskialtista maalivahtia?

Minusta vain tuntuu että fleuryllä alkaa kakka hakkaa kalsariin joka vuosi kun näitä playoffeja pelataan, saatika, että mentäisiin jatkoajalle. Tietty eihän kaikki ole fleuryn syytä millään asteella, mutta halusinpa nyt tähän aiheeseen ottaa kiinni ja kysästä penssien seuraajilta tuosta vokounin peluutuksesta.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Joskus en vain jotenkin ymmärrä penssien valmennusjohtoa siltä osin, että mikseivät peluuttaisi vokounia? Jos tuo MAFFI on kerta useampaan otteeseen poffeissa jollain tapaa sulanut niin miksi he sitten peluuttavat niin riskialtista maalivahtia?

Johtuisikohan siitä, että kaveri, jolla todettiin syksyllä veritulppa, on pelannut huimat kaksi ottelua tällä kaudella ja nekin AHL:ssä. Toinen taisi ainakin tilastojen valossa mennä vielä aika lailla päin sitä itseään.
 

JuiWSH

Jäsen
Kyllähän sen täällä suuresta osasta Pens-faneja huomaa, että vika on aina vain ja ainoastaan Fleuryn. Crosby on Pens-faneille aina "maailman paras" vaikka pelaa surkeasti, eikä hänen suuntaansa osata antaa kritiikkiä. Sama koskee Malkinia, Nealiä ja muita huippupelaajia. Tuntuu, että Penguins organisaatiossa ja faniryhmässä hiukan turhan moni kokee runkosarjan jonkinlaisena tasomittarina: sitä se ei ole. Pingiivifanit kun tuntuivat huutelevat ympäri internetiä kuinka Penguins sweeppaa Bluejacketsin, koska voitti runkosarjassa joukkueidenväliset ottelut 5-0. Niin no... playoffsarja on nyt 2-2.

Lopettakaa se runkosarjassa eläminen; playoffit ovat aivan eri kausi.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Kyllähän sen täällä suuresta osasta Pens-faneja huomaa, että vika on aina vain ja ainoastaan Fleuryn. Crosby on Pens-faneille aina "maailman paras" vaikka pelaa surkeasti, eikä hänen suuntaansa osata antaa kritiikkiä. Sama koskee Malkinia, Nealiä ja muita huippupelaajia. Tuntuu, että Penguins organisaatiossa ja faniryhmässä hiukan turhan moni kokee runkosarjan jonkinlaisena tasomittarina: sitä se ei ole. Pingiivifanit kun tuntuivat huutelevat ympäri internetiä kuinka Penguins sweeppaa Bluejacketsin, koska voitti runkosarjassa joukkueidenväliset ottelut 5-0. Niin no... playoffsarja on nyt 2-2.

Lopettakaa se runkosarjassa eläminen; playoffit ovat aivan eri kausi.

Onhan se totta että koko pingviinilauma suli eilen vieraspelissä, mutta kyllähän ottelu ratkesti kahteen Fleuryn henkilökohtaiseen virheeseen, vaikka kyllähän BJ ansaitsikin voiton. Crosbylla on potentiaalia olla aivan huikea pelaaja mutta en kehtaisi väittää maailman parhaaksi kun kyseessä on "cry-baby Crosby" jolle sattuu ailahtelevuutta mielestäni hieman liikaa ollakseen absoluuttisesti maailman paras pelaaja. Ylipäätään jonkun yksittäisen pelaajan nimeäminen maailman parhaaksi, kun kyseessä on joukkuepeli, on tietyllä tavalla absurdia. Sama koskee enemmän tai vähemmän Malkinia ja Nealia, mahtavia pelaajia joille heillekin sattuu huonoja päiviä.

Ja mitä tarkoitat sillä että runkosarja ei ole tasonmittari? Runkosarja mittaa 16 kovinta joukkuetta jotka jatkavat play-offeissa. Jos runkosarja ei olisi minkäänlainen tasonmittari niin sitä ei pelattaisi. Ja enemmän se on sääntö kuin poikkeus että runkosarjassa menestyneet joukkueet myös pärjäävät play-offeissa, varsinkin sijoitettaessa 1. ja 2. konferenssin kärkijoukkue 7. ja 8. vastaan. Myönnän itsekin pistäneeni bracketiin Penguinsin 4-0 voiton mutta juuri siksi että ihan rehellisesti odotin sitä runkosarjan ja pelaajamateriaalin perusteella. Kieltämättä play-offit on eri juttu kuin runkosarja, kun jokainen peli on tietyllä tavalla kuolemanpeli, ja jos Columbus menee jatkoon niin he ovat sen varmasti ansainneet.

Toivottavasti Pensin pelaajat lopettavat sen runkosarjassa elämisen koska aivan kuten sanoit, tämä on ihan eri kausi näiden play-offien kanssa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tuolla nyt ei ole peräämiesi tosiasioiden kanssa mitään tekemistä. Jossittelu ei ole mitään tosiasioiden esilletuontia. Crosbyn ja Malkinin peliä voi kyllä kritisoida ilman jossitteluakin. Se jossittelu myös pätee nimittäin toiseen suuntaan, ja viime hetken sekoilu olisi kuriositeetti jos olisi torjunut ne kaksi aiempaa ylivoimamaalia. Tätä voitaisiin jatkaa loputtomuuksiin. Jos koet tuollaisen jossittelun hedelmälliseksi keskusteluksi, niin suosittelen jatkamaan sitä allekirjoituksesi mukaisesti privassasi itseksesi.

Tuostahan nähtiin hyvää esimerkkiä Blues-Hawks sarjan parissa ekassa pelissä.

Nyt sitten taas maittaakin keskustelu? Joku voisi sanoa tapaasi keskustella hieman valikoivaksi, mistä voikin sitten vetää tiettyjä johtopäätöksiä...

Crosbyn ja Malkinin jääminen "tusinajanarien" jalkoihin ei ole mitään jossittelua, samaan aikaan kun nämä muut supertähtitason pelaajat tekevät niitä asioita, minkä vuoksi tittelinsä ansaitsevat.

Kaikki muut täällä nyt ihan oikeasti tuntuu tajuavan pointtini paitsi yksi nimimerkki. No, puolestani voit elää siinä "maailman paras" -maailmassasi.

Sun kanssa keskustelulla on nopeasti puuduttava vaikutus.

Enää en jaksa sun viesteihin tällä palstalla puuttua. Enkä larzzoninkaan, kun tästä ei selvästi muuhun ole kuin turhanpäiväiseen provoiluun. Peace out.

Jepjep. Joku taisi puhua jostai karkuun juoksemisesta jotain? Pot calling the kettle black ja sillein. Mutta ei muuta kuin peace in.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kyllähän sen täällä suuresta osasta Pens-faneja huomaa, että vika on aina vain ja ainoastaan Fleuryn.

Laitettiinko game-2 tappio täällä muka yhdenkään Pens-kannattajan toimesta Fleuryn syyksi? En todellakaan ole sellaista viestiä nähnyt. Täällä usea totesi Fleuryn pelanneen silloin tappiosta huolimatta hyvän pelin. Joten turha huudella kuinka täällä tappiot aina vain ja ainoastaan laitettaisiin Fleuryn syyksi. Ehkä tälle viime pelin jälkeen Fleuryä kohtaan kohdistetulle kritiikille on ihan aihetta, ja ehkä tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun Fleuryltä on vastaavia otteita nähty playoffeissa? Se maksoi vaihteeksi taas yhden voiton. Mutta hyvä että valistat täällä meitä Pens-kannattajia siitä kuinka ollaan kohtuuttoman ankaria Fleuryä kohtaan. Ollaan tyytyväisiä siis ottelun ensimmäiseen 59 ja puoleen minuuttiin, ja kuten Fleury totesi 40 torjuntaan ja vain kahteen päästettyyn maaliin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Aika taikuri saa olla, että tuota eilistä häviötä ei saa Markku-Anteron piikkiin. Käsittämätön tasoitusmaali ja sitten vielä JA-erän hörppy. Fleury tuhosi nyt Pensin mahdollisuuden karata 3-1 johtoon sarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllähän sen täällä suuresta osasta Pens-faneja huomaa, että vika on aina vain ja ainoastaan Fleuryn. Crosby on Pens-faneille aina "maailman paras" vaikka pelaa surkeasti, eikä hänen suuntaansa osata antaa kritiikkiä. Sama koskee Malkinia, Nealiä ja muita huippupelaajia. Tuntuu, että Penguins organisaatiossa ja faniryhmässä hiukan turhan moni kokee runkosarjan jonkinlaisena tasomittarina: sitä se ei ole. Pingiivifanit kun tuntuivat huutelevat ympäri internetiä kuinka Penguins sweeppaa Bluejacketsin, koska voitti runkosarjassa joukkueidenväliset ottelut 5-0. Niin no... playoffsarja on nyt 2-2.

Lopettakaa se runkosarjassa eläminen; playoffit ovat aivan eri kausi.

Jos kaipaat Pens-faneilta negatiivista palautetta Crosbyn ja kumppanien toimista, niin Mark Madden vasta aloitteli tämän päiväistä ohjelmaansa ja kuvittelisin seuraavan kolmen tunnin olevan suht kriittistä.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se että Penguins pelasi huonosti hienon alun jälkeen ei poista sitä tosiseikkaa että Fleuryyn ottelu kaatui.

Ja ei voi taas kuin ihmetellä näitä muita jatkoajan oikein fanittavia ja omien suosikkiensa otteisiin _oikealla tavalla_ reagoivia faneja jotka kertovat Penguins-faneille mikä on oikein ja mikä väärin.

Ensinnäkin väite että Crosbyn surkeat otteet ovat jotenkin menneet fanien silmien ohi (ja täten myös kritiikki) on melkoinen? Näyttäkääpä viestit joissa erityisesti kehutaan kapteenin otteita tai vähätellään tämän huonojen otteiden vaikutusta joukkueeseen? Tai se että kukaan ainakaan tälläpalstalla olisi pitänyt Penguinsin playoff-menestystä kiveenhakattuna?

***

Seuraavaan peliin Zatkoff maaliin, meni syteen tai saveen. Sen on oltava valtava paine pelaajille kun takaraivossa painaa ajatus siitä että jokainen maalille heitetty kiekko saattaa lirahtaa sisään. Vaikka menenkin jo asioiden edelle, toivon todella että Fleury on pelannut viimeisen ottelunsa Penguins-paidassa.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Crosby on Pens-faneille aina "maailman paras" vaikka pelaa surkeasti, eikä hänen suuntaansa osata antaa kritiikkiä. Sama koskee Malkinia, Nealiä ja muita huippupelaajia.

Mistäs kaivoit tämän tiedon?

Tuntuu, että Penguins organisaatiossa ja faniryhmässä hiukan turhan moni kokee runkosarjan jonkinlaisena tasomittarina: sitä se ei ole.

Onpas, ykkönen voittaa aina kasin jne.

Pingiivifanit kun tuntuivat huutelevat ympäri internetiä kuinka Penguins sweeppaa Bluejacketsin, koska voitti runkosarjassa joukkueidenväliset ottelut 5-0. Niin no... playoffsarja on nyt 2-2.

Suurin osa ainakin Jatkoajan NHL-palstalaisista veikkasi Penguinsin menevän tästä sarjasta helposti jatkoon, joten turha tehdä yleistyksiä Pens-faneihin siellä. Ainoa tähän sarjaan liittyvä asia koko viestissäsi on että se on nyt tilanteessa 2-2. Kiitos tiedosta.

---

Olen lähes varma että MAF jatkaa maalilla, sillä Zatkoff ei ole yhtään sen tasaisempi. Ei Pensillä ole yksinkertaisesti muuta vaihtoehtoa kun Vokounilla ei ole pelejä alla.
 

JuiWSH

Jäsen
Runkosarjasta sen verran, että runkosarjalla on merkitystä tasan runkosarjan ajan. Se on enemmänkin hiukan suuntaa-antava tasomittari, mutta playoffien alkaessa ne statistiikat voi heittää ikkunasta ulos. Viime kaudella Penguins-fanit lähtivät Boston-sarjaan rintaansa rummuttaen, että kun runkosarjassa voitettiin Bruins otteluin 3-0, niin tämähän tulee olemaan helppoa ja suorastaan sweep. Noh, sweep siitä tulikin - Bruins pyyhkäisi pingiivinilauman 4-0 kesälomille.

Onpas, ykkönen voittaa aina kasin jne.

Trollaatko vai oletko ihan tosissasi? Tässä olisi muutama playoffsarja:
2008-2009 Anaheim Ducks 4 - San Jose Sharks 2
2009-2010 Montreal Canadiens 4 - Washington Capitals 3
2011-2012 Los Angeles Kings 4 - Vancouver Canucks 1

Huomioithan myös sen, että tämä kahdeksantena ollut Kings voitti tuolla 11-12 kaudella Stanley Cupin. Niin mielettömästi sillä runkosarjasijoituksella on merkitystä.

Ja sanoinko ettei tappio ollut Fleuryn syytä? Sanoin ettei tappio ollut yksin Fleuryn syytä. Jos CBJ hallitsee ottelua niin kyllä Pens turpaan ansaitsee saadakin. Mutta täällä on joillekin ilmeisesti turhaa mitään sanoa, kun noiden asioiden lukeminen ja kommentointi on aika valikoivaa, tai eroava mielipiteesi väitetään olevan provo.
 
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kyllähän sen täällä suuresta osasta Pens-faneja huomaa, että vika on aina vain ja ainoastaan Fleuryn. Crosby on Pens-faneille aina "maailman paras" vaikka pelaa surkeasti, eikä hänen suuntaansa osata antaa kritiikkiä.

Itse näen tilanteen vähän eri tavalla. Tuntuu, että nyt on muotia hakea Crosbysta kaikkia olemattomiakin vikoja ja joka virheet syynätään tarkasti kuin vatasella konsanaan. En mä nyt sano, että haluan sitä muutaman vuoden takaista sokeaa palvontaakaan lukea, mutta tuntuu myös että Crosbya ei saa kehua ellei hän tee jotain 2+2 joka ilta. Jos kehuu Crosbya 0+1 pelin jälkeen niin joku besserwisser laukkaa aika nopeasti paikalle räksyttämään siitä. Ei sekään hyvä ole.

En tiedä mikä muhun on mennyt kun tunnen jopa pienen pientä sympatiaa Pens-kannattajia kohtaan Fleuryn sekoilujen takia. Columbus toki jyrätköön silti jatkoon.

Mainitaan vielä, että Paul Martin on harvinaisen hieno mies ottaen huomioon mitä pelipaitaa mies kantaa päällään.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Huomioithan myös sen, että tämä kahdeksantena ollut Kings voitti tuolla 11-12 kaudella Stanley Cupin. Niin mielettömästi sillä runkosarjasijoituksella on merkitystä.

Ja sanoinko ettei tappio ollut Fleuryn syytä? Sanoin ettei tappio ollut yksin Fleuryn syytä. Jos CBJ hallitsee ottelua niin kyllä Pens turpaan ansaitsee saadakin. Mutta täällä on joillekin ilmeisesti turhaa mitään sanoa, kun noiden asioiden lukeminen ja kommentointi on aika valikoivaa, tai eroava mielipiteesi väitetään olevan provo.

Joo Kings ylsi keväällä 2012 aikamoiseen sensaatioon. Huomaathan, että kaikki olivat yllättyneitä, koska yleensä Stanley Cupin voittaja on runkosarjassa siellä TOP 5 joukkueiden joukossa. Yksi poikkeustapaus ei heitä ikkunasta ulos sitä faktaa että runkosarjassa hyvin pelanneet joukkueet yleensä pärjäävät paremmin myös pudotuspeleissä. Toki poikkeuksia löytyy, eikä vähiten tänä vuonna kun Dallas - Anaheim ja Pittsburgh - Columbus ovat 2-2 tilanteessa neljän pelin jälkeen.

Runkosarjalla on esimerkiksi se merkitys että sinun suosikkijoukkueesi pelit päättyivät ennen pudotuspelejä. Ehkä Capitals olisi ollut ihan vitun hyvä pudotuspelijoukkue mutta jos ei puhti runkosarjassa riitä niin ei auta valittaa.

Ei, tappio ei ollut yksin Fleuryn syytä mutta hänen kaksi henkilökohtaista karmaisevaa virhettään ensiksi veivät ottelun jatkoajalla ja sen jälkeen lopetti ottelun kokonaan Columbuksen voittoon. Itsehän uskon että vaikka Fleurystä olisi tullut Tuukka Raskin ja Dominik Hasekin fuusio kolmannen erän jälkeen, niin Columbus olisi silti mennyt voittoon koska heillä oli täydellisesti ottelun henkinen momenttumi mahtavan takaa-ajon jälkeen. Siitä huolimatta Fleury kuitenkin pelasi ottelun lopun paskasti ja ei ole muutenkaan vakuuttanut; Zatkoffia voisi ihan hyvin kokeilla.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Trollaatko vai oletko ihan tosissasi? Tässä olisi muutama playoffsarja:
2008-2009 Anaheim Ducks 4 - San Jose Sharks 2
2009-2010 Montreal Canadiens 4 - Washington Capitals 3
2011-2012 Los Angeles Kings 4 - Vancouver Canucks 1

Huomioithan myös sen, että tämä kahdeksantena ollut Kings voitti tuolla 11-12 kaudella Stanley Cupin. Niin mielettömästi sillä runkosarjasijoituksella on merkitystä.

Juu kyllä astuit ihan miinaan. Ei kai tässä nyt herranen aika enää tarvi selitellä? Miksei sijoille 1-4 asettuneet jengit voisi aina laittaa suoraan jatkoon jos kerran korkeampi seedi voittaa AINA heikomman?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös