Pesiskausi 2010

  • 86 284
  • 395

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Olis kiva saada myös jotain perusteluita miksi Granger on väärässä? Haapakoski kuitenkin useimmiten siinä Puputin edessä pelaa, ja Haapakoski on tunnetusti Superpesiksen paras etenijä. Siinä ei mitään kauheen hienoa hidastettua/näpyä tarvita että Haapakoski pesälle ennättää.
Jospa luet uudelleen tuon Graignerin kirjoittaman kommentin jonka siteerasin edelliseen viestiini. Kommenttini liittyi siihen.
Toki tulee myös tilanteita, joissa Haapakoski ei ole Puputin edessä, ja kyllä Puputti ammattimies on hoitelemaan myös ne tilanteet - sitä en kiistä lainkaan. Mutta että vuoden pesäpalloilija? Ei, ainakaan vielä.
Valintaa ei suoriteta vielä, totta. Mutta jos Puputti jatkaa kuten tähän asti, hän on todella vahva ehdokas valintaan. Tosin suurta tekijää tulee näyttelemään sekin mikä joukkueista pärjää parhaiten ja siihen en ottanut mitään kantaa. Jos voittaja on Vimpeli, vahvin ehdokas (nykynäyttöjen perusteella) lienee Puputti, jos taas Sotkamo, ehdokkaita on käsittääkseni kaksi. Roope ja Antti Hartikainen.
Vertailut tässä meillä huomioi vain sisäpeli-osuuden vaikka toki ulkopeliäkin pitäisi huomioida jollakin tavalla. Itse olen nähnyt tällä kaudella vain kaksi Sotkamon ja kaksi Vimpelin ottelua ja koko kolmikko Korhonen, Hartikainen, Puputti ovat olleet hyviä myös ulkopelissä - en osaa laittaa heitä paremmuusjärjestykseen tässä. Toki näkemäni ottelut ovatkin liian suppea aines jotta mitään voisi sanoa sillä perusteella.
Puputin puolesta puhuu se että hän dominoi yksittäistä sisäpelitilastoa tavalla josta vastaavaa en lähihistoriasta muista. Asiaahan voi tietysti selittää Haapakoskella mutta niin voi monia muitakin asioita.
 

Cjyyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja jos Haapakoski on noin ylivoimainen etenijä, ettei vaihtajan tarvitse kuin pudottaa näpy ruutuun, niin eikö hän ole silloin vuoden pesäpalloilija??

No, enhän mä sitä itseasiassa missään vaiheessa sulkenut poiskaan?

Ja kunnarit ovat tietyllätavalla poikkeustapauksia. Hyvän pelaajan lisäksi pitää mukana olla myös tuuria että, pallo jostain välistä karkaa kunnarin arvoisesti. Eli paras lyöjä ei todellakaan lyö aina eniten kunnareita.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jännä juttu, raumalaisten mukaan kunnarikello on normaali osa peliä, minä kuulen sellaisesta ensimmäistä kertaa. Kertoo silti varmaan enemmän minun pesistietämyksestäni. Ulvilassa ja Porissa niitä ei ole harrastettu, kelloja on soiteltu enemmän vastustajan kentässä, tai ainakin siihen on pyritty. Raumalla kaikki on toisin.

Sääli, jos Svansjön käsi murtui törmäyksessä leirikelloon. Kuitenkin on niin, että kello on hyväksytty kapistus kentän laitamille (taitavat olla tuomarin hommia nämä), ja Pesäkarhut eivät ensimmäistä kertaa käyneet Raumalla. Hassua silti, että pelinjohtajatasolla mikään ei ole raumalaiselle normaalimpaa kuin porilaisen loukkaantuminen. Svansjön paikkaaminen lyömäpuolella vielä onnistuu, mutta ulkona tilanne on hankala, jos poissaolo on pitkä.

Rauma - why the bell isn't ringing?
 
Viimeksi muokattu:

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rauma - why the bell isn't ringing?
Jos tätä ikuista Rauma-Pori -vääntöä halutaan pitää yllä, niin näköjään siihen löytyy aina joku aihe. Ja nimimerkki Peruspata on myös tänä iltana tervetullut Raumalle SuomiAreena keskustelutilaisuuteen. Siellä kaupunkien välistä viha-rakkaussuhdetta puidaan oikein laajalla skaalalla.

Pesäkarhujen mestaruus lienee jo varma, vain Kirittäret on ainoa joukkue, joka voi haastaa Porin naiset. Feran pudotuspelipaikka pitäisi olla myös aika saletti, mutta ihmettä vaaditaan jos puolivälieristä jatkoon mennään.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jos tätä ikuista Rauma-Pori -vääntöä halutaan pitää yllä, niin näköjään siihen löytyy aina joku aihe. Ja nimimerkki Peruspata on myös tänä iltana tervetullut Raumalle SuomiAreena keskustelutilaisuuteen. Siellä kaupunkien välistä viha-rakkaussuhdetta puidaan oikein laajalla skaalalla.

Pesäkarhujen mestaruus lienee jo varma, vain Kirittäret on ainoa joukkue, joka voi haastaa Porin naiset. Feran pudotuspelipaikka pitäisi olla myös aika saletti, mutta ihmettä vaaditaan jos puolivälieristä jatkoon mennään.

No hard feelings, ehkä kirjoitin liian katkerasti. Ihmettelen vaan pohjimmiltaan koko kelloa, kun ei ole kokemusta siitä. Lienee ikiaikainen vastine esim. Ulvilan junanpillille, joka tulee vain kaiuttimista.

Sinänsä merkityksetön kello otti vain roolia, mutta luulisi, ettei myöskään pelinjohtopuolella ole tarvetta vähättelyyn. On varmaan ymmärrettävää, jos loukkaantumisia aiheuttava kello kuumentaa tunteita. Puolestani kentät saisivat olla ilman kelloja, pesäpalloa sinne mennään katsomaan eikä kuuntelemaan kelloa. Esim. Musan kaupunginosassa kello kuuluu kotiin asti, ei tarvitse mennä Urheilukeskukseen kellottelemaan. Ring, ring, why don't you give me a call .... laulaa joku ruotsalainen ex-bändi.

---

Mitä tulee mestaruuteen, niin se ei ole varma. Runkosarjan voitto lienee selvinnyt, mutta mestaruuteen on voitettava 9 peliä runkosarjan jälkeen, jos oikein laskin. Ennenkin on hävitty välierä Kirittärille, kotietu tosin on iso juttu, ja sehän pitää loppuun saakka, jos voittaa runkosarjan.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tuli nähtyä ainutkertainen pesäpallo-ottelu, Pesäkarhut hävisi Seinäjoelle 1-2 kotiutuskilpailun jälkeen.

Avausjaksolla Pori paukautti 7-0 taululle ja jäi pelillisesti koppiin tauon päätyttyä aivan totaalisesti. Seinäjoki paransi peliään toisella jaksolla, mutta ei niin paljon, etteikö voittokin olisi ollut Poriin otettavissa.

Mitä jäi mieleen? Syöttötuomari Laaksonen oli niin kujalla, että sille nauroivat jopa ylilentoa tekevät lokit. Kaarelta hoidettiin käytännössä väärät yms.. Huvittavin hetki tuli, kun Laaksonen kajautti kuuluvasti: Oikein! ... ja näytti kuitenkin lätkällään väärin, matala.

Kärjellä takkusi hieman, numero 1 (Lindström) paloi jotain viisi kertaa ykköselle plus kaupan päälle kärkkyi supervuorossaan itsestään kärpäsen ja siis paloi. Heikkoja pelejä tulee, mutta varmoja koppilyöntejä voi myös suorittaa.

Kuusisto pommittaa rajut lukemat tauluun tilastoissa, yllättävintä oli kuitenkin, että kotiutuskisassa eivät nopsajalat riittäneet, mielestäni Porilla oli nopeusetu, jolloin periaatteessa huonommillakin lyönneillä ehtii. Nyt vaan lyöjäpuolella näpyt menivät pitkäksi ja muuta vastaavaa, ei oikein ollut mahdollisuuksia.

Porin ainoan kotiutuskisassa kämmännyt sielu sitten paikkasi virheensä ja taisi ratkaista kisan Petojusseille. Hieno tsemppaus Seinäjoelta, oli toisaalta kiva katsoa peliä, jossa oli tunnetta myös vastustajalla. Panokseton peli sinänsä, mutta olisihan se ollut mukava pelata kausi ilman tappiota. Toisaalta, parempi hävitä runkosarjassa kuin pudotuspeleissä.

Runkosarjan voitolla saa kotiedun päätyyn asti, ja todennäköisesti kohtaa Kirittäret vasta finaalissa. Toki kaikki on voitettava, jos haluaa mestariksi, mutta totuus on, että Kirittäret voi olla ihan eri joukkue tosipeleissä, kaukana siitä lammaslaumasta, joka kävi ennätysyleisön edessä.

-----

Noin yleisellä tasolla syöttötuomarin epäonnistunut ilta laittoi miettimään paria asiaa miesten ja naisten pelien eroista. Ovatko muut huomanneet, että naislukkarit saavat syöttää käytännössä mistä asennosta vaan, matalat menevät läpi jne..? Mielestäni miesten kohdalla ollaan tarkempia.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Roope...On muuten tasan tarkkaan kovin numerolla lyövä pelaaja.
Tämä pitää ehdottomasti paikkansa ja tuskin kukaan voi olla eri mieltä, pitipä sitten Sotkamosta tai ei.

Mutta mielestäni Jymy tarvitsisi silti kotiuttajajokerin joukkueseen. Nythän joukkueella ei tälläista ole. Kun verrataan kahteen pääkilpailijaan, Kouvolalla ja Vimpelillä on molemmilla kaksikin kotiuttajajokeria, vaikka Koplan Ankkuri taitaa enemmän olla käytetty vaihtotilanteissa. Nyt Jymyn kotiuttajaosasto on pelottavan kapea, vaikka Korhonen on siis todella hyvä, näihin kahteen joukkueseen verrattuna.

Ihmettelen, ettei Sotkamossa ollut tälle kaudelle luottoa Tommi Nissiselle. Mielestäni löi ihan ok viime kaudella ja nyt Kuopiossa ykköspesiksessä on tehnyt kovaa jälkeä.

Tälle kaudelle ei taideta enää kotiuttajajokeria saada, mutta pitäisiköhän ensi kaudeksi kysyä Nissistä takaisin, kävi tänä vuonna miten tahansa. Tai sitten hankkia Juha Niemi riutuvasta Nurmon Jymystä hieman parempaan Jymyyn?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tämä pitää ehdottomasti paikkansa ja tuskin kukaan voi olla eri mieltä, pitipä sitten Sotkamosta tai ei.
No varmasti Roope Korhonen on paras numerolla lyövä kotiuttaja, minusta jokereissakaan ei ole sitä parempaa. Mutta mikäs juttu tuo on "pitipä Sotkamosta tai ei"?

Sotkamon Jymy -fanit tuntuu elävän siinä harhaluulossa (yleistys, ei toki kaikki fanit) että kaikki muut nimittäisi parhaaksi jonkun joka ei edusta Sotkamon Jymyä joko kateussyystä taikka jostakin vastaavasta "ei pidä Sotkamosta" syystä ja usein tästä johtuen asiaan liittyvät keskustelut saa huvittavia piirteitä. Esim mun mielestä Roope ei ole Superin paras pelaaja tällä kaudella tähän mennessä, hyväksyipä Jymy-fanit tätä taikka ei ja olettivatpa he mielipiteeni syyksi sitten mitä tahansa.

Ainoa joukkue joka ei ole minulle vastustaja on Oulun Lippo ja sekin koska asun Oulussa ja luontevaa on kannattaa oman paikkakunnan joukkuetta. Mulla ei ole mitään erityistä mitään muuta joukkuetta vastaan, kaikki on samalla viivalla.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä pitää ehdottomasti paikkansa ja tuskin kukaan voi olla eri mieltä, pitipä sitten Sotkamosta tai ei...

Minä en pidä Sotkamon touhuista viime kevään päätösjuhlissa, mutta kun luki viikolla Jimi Helinin haastattelun iltapäivälehdessä (muistaakseni maanantain Iltalehti), meni maku koko joukkueeseen.

Otsikossa mainostettiin Jimi Helinin olevan Superpesiksen Jarkko Ruutu, vaikka totuus olisi ollut esim. Sean Avery tai Johann Hedström. Ruutu on rotta kaukalossa, mutta julkisuudessa hän esiintyy fiksusti. En ole kuullut hänen haukkuvan vastustajia Helin tyyliin mediassa. Heittoja on ollut, mutta ei noin ala-arvoista kieltä, mitä Helin heittää.

Ymmärrän pesikseen kuuluvan suunsoiton, mutta se kuuluu kentälle, ei siviiliin. Jimi Helin on jutun mukaan Sotkamon "penaalin terävämpiä kyniä". No, tämän perusteella Sotkamon joukkueessa on varsin tyhmiä kavereita.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Heittoja on ollut, mutta ei noin ala-arvoista kieltä, mitä Helin heittää.

Niin, kyseisessä aviisissahan Heikkisen kanssakilpailijat kertoivat miehen olevan mulkku ja kusipää, Jimi vastasi omalla tyylillään näille lehden välityksellä ja ilmeisesti onnistui, sen verran hermostunutta porukkaa kyseinen artikkeli on saanut liikkeelle.

Eipä Sotkamossa ole ennenkään muiden mielipiteistä välitetty, mukavampi voittaa, kun ei ole bandwagon täynnä ulkopuolisia, vaan saa juhlia ihan omalla porukalla.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Eipä Sotkamossa ole ennenkään muiden mielipiteistä välitetty, mukavampi voittaa, kun ei ole bandwagon täynnä ulkopuolisia, vaan saa juhlia ihan omalla porukalla.
Öh edustatkos tossa joukkueen vaiko fanien mielipidettä? Tunnen aika monta Jymyn kannattajaa niin Oulusta kuin myös Kainuusta ja ne ei ole tuota mieltä.
Ja mitä toi omalla porukalla juhliminen meinaa? Ei-sotkamolaiset ei saa juhlia kun Jymy voittaa vai mitä?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ja mitä toi omalla porukalla juhliminen meinaa? Ei-sotkamolaiset ei saa juhlia kun Jymy voittaa vai mitä?

Ei, vaan Sotkamon Jymy ei yleensä kerää mitään SM-liigan piireissä tunnettuja bandwagoneja, kun ns. oma joukkue tippuu. Eli harvemmin Hyvinkään Tahkon kannattajat symppaavat välierissä Sotkamoa, kun Tahko tippuu pudotuspelien avauskierroksella, vaan tahkolaiset siirtyvät jonkun muun joukkueen taakse.

Sotkamon Jymyä symppaavat yleisesti ottaen vain Jymyn omat kannattajat, muiden joukkueiden kannattajien mielestä Jymy on aina suuri saatana.

Takaan, ettei Sotkamossa ketään kiinnosta mitä Jimi Heikkisestä jossain muualla ajatellaan, kaikista vähiten se kiinnostaa Jimiä itseään. Ei Heikkisen meriiteillä tarvitse edes kaikkien akioravien mielipiteistä paljon perustaakaan.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
No täälläpäin Sotkamon menestystä on seurattu positiivisesti monet vuodet, vaikka pesäpallokulttuuri täällä Kanta-Hämeessä onkin lähes olematonta. Eikä Sotkamolaiset ole niin ylväitä ja nenä pystyssä käveleviä tyyppejä kuin luullaan; viime Finaaleissa Kouvolassa kritiikki omia kohtaan oli aika terävää, ja tarjosipa yksi minulle peräti vodka- naukkua, vaikka selvästi liputin Kouvolan puolesta.
Jimi Heikkisen kommentit ovat olleet mielestäni kaivattu suola pesäpallon media- näkyvyydelle, joka on mielestäni ollut raivostuttavan vähäistä. Yleisökadon ja talousvaikeuksien kanssa painiskeleva Potkupallo- liiga saa kyllä näkyvyyttä kattavasti joka urheilulähetyksessä, kun taas muutaman vuoden nosteessa ollut kansallispeli ei saa mitään mainintaa. Missä vika?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, kyseisessä aviisissahan Heikkisen kanssakilpailijat kertoivat miehen olevan mulkku ja kusipää, Jimi vastasi omalla tyylillään näille lehden välityksellä ja ilmeisesti onnistui, sen verran hermostunutta porukkaa kyseinen artikkeli on saanut liikkeelle...

Ja todistaa, että kannassakilpailijat ovat oikeassa.

Joskus kannattaa olla hiljaa ja antaa ihmisten luulla sinua tyhmäksi, eikä kannata avata suutaan ja varmistaa tämä luulo todeksi.

Nyt Jimi Heikkinen varmisti asian. Kuvittelin hänen olevan vaan kentällä rotta, mutta hän todisti olevansa rotta myöskin siviilissä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Sotkamon Jymyä symppaavat yleisesti ottaen vain Jymyn omat kannattajat, muiden joukkueiden kannattajien mielestä Jymy on aina suuri saatana.
Takaan, ettei Sotkamossa ketään kiinnosta mitä Jimi Heikkisestä jossain muualla ajatellaan, kaikista vähiten se kiinnostaa Jimiä itseään. Ei Heikkisen meriiteillä tarvitse edes kaikkien akioravien mielipiteistä paljon perustaakaan.
Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa. Grainger on pihalla kuin lumiukko ja nyt en puhu pelkästä pesäpallotietoudesta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Surkuhupaisaa, että viiden pelatun "kierroksen" jälkeen nousijajoukkueilla on yhteensä kaksi pistettä ja nekin tulivat siitä, kun Kiri löi keskinäisessä ottelussa Ulvilan... Ei noilla kahdella joukkueella ole mitään asiaa Superiin..

Jep, Superiin kuulumaton Kiri on tällä hetkellä pinnan päässä pudotuspelipaikasta.

On näemmä jäänyt arvioimatta itseltä Kirin mahdollisuudet ennen kauden alkua, kun tämmöisiä Graingerin tyhjentäviä analyysejä heikompien joukkueiden tasosta on tullut esiin.
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jep, Superiin kuulumaton Kiri on tällä hetkellä pinnan päässä pudotuspelipaikasta.

Kiri tekee kunniaa nousijajoukkueille. Ulvilan kaudesta odotin vaikeaa, mutta en näin vaikeaa. Suosiolla keskitytään jo playouteihin. Raittila on valopilkku, oikeasti aika kovalla sijoituksella lyöjärankingissa, ollakseen ylivoimaisen jumbon lyöjäjokeri.

Ehkä jopa vastoin tapojani toivon Jyväskylän joukkueelle menestystä. Naisten puolella sitten onkin toinen juttu, runkosarjan voitto tuo kotiedun päätyyn asti sekä Jyväskylän vasta finaalissa, jos sinne asti matka molemmilla käy. Vältymme siis perinteikkäältä Kirittäret-tappiolta välierissä. Finaaliin pääsy ei ole itsestäänselvyys, mutta ainakaan Kirittäret ei ole kantona kaskessa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kiri tekee kunniaa nousijajoukkueille..

Itse mietiskelin ennen kauden alkua, että Kirille on ihan realismia taistella playoff-paikasta tuolla materiaalilla. Ei se sen huonompi ole kuin Nurmolla, Kossulla tai Joensuulla. Kiukkonen ja Rantalahti mahtuisivat monen Superpesisjengin yhdeksikköön ja Karppanen on kuitenkin yksi maan lupaavimmista lukkareista, toivottavasti tämän kesän ongelmat eivät jää mielessä pyörimään.

Karppasen ongelmat meinasivat kaataa koko Kirin paletin, mutta onneksi apuja löytyi sitten yllättäen naapuriseura Lohesta, josta entinen JoMa-lukkari Juhani Lehtimäki siirtyi loppukaudeksi apuun.

Kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat vielä Koskenkorva, Kitee, Kiri sekä Nurmo. Nurmo on näemmä tänään jo yhden pisteen raapinut Raahesta mukaansa, joten tiukaksi menee.
Seuraavaksi torstaina: Kossu matkaa Ouluun, Kitee Hyvinkäälle, Kiri Sotkamoon ja Nurmo saa kotiinsa Kouvolan. Ilman suuryllätyksiä taitaapi ratkaisu siirtyä kahdelle viimeiselle kiekalle.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ilman suuryllätyksiä taitaapi ratkaisu siirtyä kahdelle viimeiselle kiekalle.

Runkosarja on yhtä kierrosta vaille taputeltu (muutamalla joukkueella vielä 2 peliä) ja sijoitukset ovat KPL:n runkosarjan voittoa vaille vielä auki. Sotkamo ja Vimpeli ratkaisevat keskinäisessä väännössä huomenna, kumpi on runkosarjan kakkonen. Oulu, Raahe ja Hyvinkää setvivät sijat 4-6 ja joko Kossun, Kiteen tai Kirin kohtaloksi tulee jäädä niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.

En tiedä henk.koht ratkaistaanko juoksuerolla sijoitukset tasapisteissä, mutta jos näin käy, Kirille saattaa riittää piste Oulusta mikäli Kitee jättää Kossun pisteittä. Oulullekin tuolla pelillä lienee kyllä merkitystä, koska en jaksa uskoa Tahkon ryssivän peliä Ulvilaa vastaan.
 

Jallu Koo

Jäsen
En tiedä henk.koht ratkaistaanko juoksuerolla sijoitukset tasapisteissä, mutta jos näin käy, Kirille saattaa riittää piste Oulusta mikäli Kitee jättää Kossun pisteittä.

Sellainen muistikuva olisi, että paremmuus ratkaistaan ensin 3p voittojen määrällä. No löytyihän se sijoituksen määrittämisjärjestys pesiksen sivuilta:

1) 3 pisteen voitot 2) voitetut ottelut 3) kaikkien otteluiden juoksuero 4) keskinäisten otteluiden voitot 5)
keskinäisten otteluiden pisteet 6) keskinäisten otteluiden jaksoero 7) keskinäisissä otteluissa voitettujen
jaksojen määrä 8) keskinäisten otteluiden juoksuero 9) keskinäisissä otteluissa tehdyt juoksut 10) kaikkien
otteluiden jaksoero 11) voitettujen jaksojen määrä 12) kaikissa otteluissa tehdyt juoksut 13) arpa.

Ja linkki vielä
http://www.pesis.fi/mp/db/file_library/x/IMG/66416/file/KM2010.pdf
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sellainen muistikuva olisi, että paremmuus ratkaistaan ensin 3p voittojen määrällä. No löytyihän se sijoituksen määrittämisjärjestys pesiksen sivuilta

Tämä tilasto ei ole Kirille kauhean suosiollinen, joten vierasreissulta Oulusta ei riitä piste. Eikä kaksikaan, mikäli Kossu saa pisteenkin Kiteeltä.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
No niin, (tylsä) runkosarja on taputeltu ja suuremmilta yllätyksiltä vältyttiin.

Pudotuspeliparit ovat siis seuraavat:

Kouvola (1) - Kitee (8)
Vimpeli (2) - Koskenkorva (7)
Sotkamo (3) - Raahe (6)
Oulu (4) - Hyvinkää (5)

Kyllähän Kouvola on pelottavan kovassa kunnossa ja varma finaalijoukkue. Kolme tappiota runkosarjassa ja 3,73 päästettyä juoksua / ottelu. Siihen lisättynä vielä tulikuuma Jouka(ha)inen ja Kohonen & kumpp., niin ihmeitä pitää tapahtua, jos Kopla ei finaaleihin yllä. Päätyyn meneminen on sitten asia erikseen. Vie Kitee-sarjan 3-0.

Vimpeli oli itselleni sittenkin lievä pettymys. Oletin sen kuitenkin kamppailevan paljon selvemmin runkosarjan herruudesta, mutta loppujen lopuksi se taisteli Jymyn kanssa sijoista 2. ja 3. Jokerikaksikko kuitenkin murhaavan tehokas eikä kärjen osalta parempaa kaksikkoa löydy mistään. Paperilla edelleen selkeä finaalijoukkue, mutta miten psyyke kestää ennakkosuosikin paineet ? Kotiyleisö janoaa mestaruutta ! Lämmittelee Kossulla 3-1.

Sotkamon runkosarjan päätös meni täysin penkin alle vaikka yleensä on totuttu näkemään toisin päin. Sarjan kuudesta viimeisestä pelistä neljä tappiota (Raahe, Kossu, Kitee ja Vimpeli) ja voitot ainoastaan heikosta Kiristä sekä Oulusta. Roope menetti myös kalkkiviivoilla lyöjäkuninkuuden Joukaiselle. Tämä jos mikä varmaan kirvelee ja toivottavasti antaa lisäpoltetta pudotuspeleihin. Viime kausiin nähden Jymyllä selkeä heikennys ulkopelissä - viime kauden 99:stä päästetystä niiattiin noin 50 juoksun verran, joka on tolkuttoman paljon. Toisaalta lyötyjä juoksuja 74 enemmän viime kauteen verrattuna - kiitos Korhosen. Erityisen hienoa oli nähdä Kosti Rautiaisen vastaus huutoon: 3+38 lyötyä (numerolla 6) on hieno suoritus ! Mielummin otin vastaan Raahen kuin Hyvinkään, tunnetta ei varmasti puutu. Jymy lähtee kaikesta huolimatta suosikkina sarjaan ja vie raahelaisia 3-1.

Viimeinen pari onkin hyvin mielenkiintoinen. Kaksi sotkamolaista pesislegendaa ja ystävystä ottavat nyt yhteen viuhkojen varressa. Vuorisen Oulu piristyi kauden loppua kohti mentäessä huomattavasti ja joukkue on päässyt hyvään vireeseen pudotuspelien alla. Sirviön Tahko taasen pelasi aika tasaisen kauden ja keikkui keskikastissa koko kauden ja palkintona selvä paikka pleijareihin. Ennakkoon varmasti tiukin sarja edessä - oma veikkaus 3-2 Oululle kotiedun turvin.

Laittakaahan omat veikkausenne kehiin !
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Eilinen päivä saattoi olla Simo Eerikäisen viimeinen esiintyminen Hyvinkään Pihkalassa pelaajana. Tosin on vielä mahdollista, että Tahko tappelee voiton Oulusta sunnuntaina ja siten ainakin yhden kotipelin lisää. Ja onhan jopa mahdollista, että Simo jatkaisi vielä ensi kaudellakin, vaikka kausi nyt sunnuntaina päättyisikin.

Mutta tässä vaiheessa en oikein usko kumpaakaan vaihtoehtoon.

Simoa on joskus verrattu Raipe Helmiseen ja kyllähän yhtäläisyyksiä löytyy kovasti. Molemmat lajinsa ehdottomia legendoja ja huipulla vielä 40-vuotiainakin. Molemmat vähäpuheisia ja ujoja julkisuuteen, mutta joukkueen sisällä tiedetään puheliaimmaksi kavereiksi.

Simo tietää myös miltä tappio finaaleissa tuntuu. Peräti kuusi hopeamitalia uralla, toki niiden arvo varmasti kasvaa jälkikäteen. Hienona palkintona uralle on sitten Suomen mestaruus 2007 kaikkien hopeamitalien jälkeen.

Tämä kausi on ollut Simolle vaikea, mutta kyllähän aivan huikea ura on takana, jota kaikki arvostavat. Itsekään en Tahkoa kannata, mutta Simon uraa on tullut seurattua alusta asti ja aina arvostettua. Ja kävihän Simo tosiaan välillä Tiikereissä ja Järvenpäässäkin, ja taisi pelata Kirissäkin joskus superpesistä.

Pesiksessä ei numeroita jäädytetä, mutta jotenkin Tahko voisi muistaa Simoa ensi kauden ensimmäisessä kotiottelussa - jos nyt ura päättyy edes tähän kauteen.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Aika odotetusti on mennyt pleijarit pesäpallon osalta tähän mennessä. Suosikit ovat pitäneet pintansa hyvin.

Pienoinen yllätys on se, että Pattijoen peli on hapuillut Sotkamoa vastaan aika pahasti. Toki pidin Sotkamoa siinä ennakkosuosikkina, mutta Pattijoelta melkoisen huonoa pelaamista. Pallot polttelee näpeissä jne.

Tässä käy nyt niin, että runkosarjan neljä parasta menee välieriin. Tiukkaa sarjaa odotettiin Lipon ja Hyvinkään välillä, mutta siinäkin pelit jo 2-0 Lipon hyväksi. Lipon kotiottelu oli täysin Lipon peli, mutta Hyvinkäällä väännettiin erittäin tasainen matsi. Olihan siinä ensimmäisessä pelissä vähän mylläkkääkin ja muuta hienoa tunteen paloa.

Hyvinkään joukkue on sisäpelissä auttamattomasti liian hidas. Ketonen, Haimi ja Lehtola kohtuu hyvin pystyy etenemään ja kakkoskärjestä pari jätkää. Mutta todella hitaita pelaajia on liikaa. Sisäpelin laajuus ei vain riitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös