Peluutus ja kokoonpanot kaudella 2014–2015

  • 111 955
  • 504

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kuten joku jo aiemmin kirjoitti, O'Connorin peluuttaminen omien nuorien pelaajien sijaan ei ole pitkässä juoksussa järkevää. Pelillisesti esim. Tikkinen ja O'Connor eivät eroa toisistaan niin merkittävästi, että O'Connorilla pitäisi olla selvä etuajo-oikeus pelipaikkaan. Aholla on selvästi tietty systeemi pakiston peluuttamisessa (yllättävää), eli kokoonpanoon mahtuu tietty määrä kiekollisia pakkeja ja puolustavia pakkeja. O'Connor taistelee peliajasta Seppälän, Rantakarin, Tikkisen ja ehkä jopa Westermarckin kanssa. Zamorsky kuuluu toki samaan kategoriaan ja kun hän palaa kokoonpanoon, yksi tuosta nuorten nelikosta putoaa pois kokoonpanosta. O'Connor ei ole pelannut näissä muutamissa viime aikaisissa matseissa huonosti, mutta ei myöskään mitenkään erityisen hyvin, että pudottaisi jonkun nuoren pois rosterista. Minusta ihan ymmärrettävä ratkaisu ja varmasti kertoo myös siitä, ettei hän ole kovin kallispalkkainen, toisin kuin Zamorsky, jota on periaatteessa pakko roikottaa kokoonpanossa, vaikka näytöt eivät aina siihen riittäisi. Toki häntä myös kannattaa peluuttaa, koska jossain vaiheessa hänenkin täytyy ratkaista joku matsi meidän hyväksi.

Kearnsista sen verran, että hän kyllä tekee paljonkin oikeita asioita kaukalossa, ne eivät vain juuri nyt näy tulostaululla. En tiedä yhtään, onko hän pelannut koskaan laidassa ja kun Makkonen pelaa tällä hetkellä hyvin laidassa, miksi tämä pitäisi rikkoa? Makkonen pelaa juuri nyt hyvin ehkä juuri sen takia, että hänellä ei ole sentterin harteilla olevaa puolustusvastuuta. Siirto takaisin keskelle saattaisi heikentää menoa huomattavasti, enkä siksi lähtisi tekemään tätä siirtoa. Talaja blokkasi pari kovaa vetoa alussa alivoimalla ja taisi pudota pois tämän jälkeen? En usko hänen olevan kauaa poissa, ellei loukkaantuminen johtunut sitten jostain muusta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kyllähän vetojen blokkauksista tulleista vammoista voi joutua pidemmäksikin aikaa sivuun, kuten Kantolalle kävi. Toivottavasti Talaja pelaa viimeistään torstain jullimatsissa.

Makkosesta samaa mieltä kuin Toni85. Pelaa paremmin nyt laiturina kuin pelasi sentterinä.

O`Connorin peliaikaan ja sen puutteeseen. Kun tuossa nyt vertasit Tikkistä ja O`Connoria:

Tikkinen 33 peliä 0+2 -1
O`Connor 24 peliä 3+5 -4

Tikkinen on parantanut syksystä, on ollut mielestäni luokkaa "ok" mutta tehot ovat olemattomat, varsinkin kun kyse kiekollisesta pakista. O`Connorilla ei tietenkään pidä olla etuajo-oikeutta pelipaikkaan mutta mielestäni hän ei ole saanut edes reilua mahdollisuutta kilpailla pelipaikasta. Mielestäni on pelannut alkuvuoden peleissä paremmin kuin Tikkinen, Westermarck tai Seppälä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ei pidä tuijottaa pelkästään tilastoja. Tikkinen pelaa minusta kokonaisuutena vähintään hyvin lähellä O'Connorin tasoa, vaikka on tehnyt pisteitä vähemmän kuin hän. Jos katsotaan vain pisteitä, vertailua voi tehdä vaikka Westermarckiin, joka on saanut myös ylivoima-aikaa, toisin kuin Tikkinen. Edelleen, pelkästään tilastoja tuijottamalla voidaan todeta myös, että O'Connor on saalistanut yhden syöttöpisteen marraskuusta tähän hetkeen asti eli yhtä paljon kuin Tikkinen vastaavana aikana. Eli suurin osa O'Connorin pisteistä tuli alkukaudesta (syys-lokakuussa).
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Nyt ei ole aikaa kuin lyhyeen nostoon, mutta Bluesin hyökkäysvoimalla ja materiaalin leveydellä nimenomaan hyökkäyssuuntaan luulisi O'Connorin peliajalle olevan aika vahvakin perustelu myös pisteiden keräämisessä.

Tällä hetkellä jengissä on kaksi tehokasta pelaajaa (Hirso ja Gili, jotka silti tuntuvat olevan fanien silmätikkuina), joten kaikki tulituki olisi tarpeen. Toisaalta nämäkin asiat huomioonottaen, ei se iso ihme ole että Blueshankinnat ovat yleensä linjaa myrtikäinen ja lappalainen. Ei näille O'Connoreille ja Giliateille oikein osata antaa arvoa.

Ja yleisömääräkin kiittää.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Käsittääkseni O'Connor ei ole pelannut Jyrki Ahon painottamalla tavalla, ja siinä ainakin yksi syy miksi on saanut niin vähän peliaikaa. Tästä kai oli keskustelua aiemmin.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Joo. Näinhän sitä on puhuttu. Mutta jos tuota maalintekoapua olisi saatavissa omistakin pelaajista (ei vain o'connor) niin kyllähän Jykän duuni olisi saada ukoista paras mahdollinen irti. Toisaalta juuri Jykän mieltymysten takia Blues hankkii jatkuvasti noita kelpo kolmosketjujamppoja.

Ei pelkkä budjetti riitä perustelemaan Bluesin tapaa vältellä taidon hyödyntämistä. On siellä joukkueita, jotka saman tason panoksilla pyrkivät muuhunkin kuin luotettavaan työmyyräilyyn. Se on se mikä itseäni risoo.
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Ei pidä tuijottaa pelkästään tilastoja.

Edelleen, pelkästään tilastoja tuijottamalla voidaan todeta myös, että O'Connor on saalistanut yhden syöttöpisteen marraskuusta tähän hetkeen asti eli yhtä paljon kuin Tikkinen vastaavana aikana. Eli suurin osa O'Connorin pisteistä tuli alkukaudesta (syys-lokakuussa).

Tähän on pakko puuttua.
Joulu-Tammikuussa Tikkinen on ollut kokoonpanossa 11 kertaa, vastaavana ajanjaksona O'Connor 3 kertaa.
Onhan tuo O-mies silloin huomattavasti tehokkaampi kuin Tikkinen.
Näitä on kyllä ihan turha tilastollisesti vertailla.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Minun otanta olikin marras-tammi, jolloin O'Connor on pelannut kahdeksan ottelua tehden 0+1 ja Tikkinen 20 ottelua samoilla tehoilla. Noista kahdestakymmenestä matsista pari meni nollaminuuteilla, eli periaatteessa 18 ottelua 0+1. Pelejä on toki enemmän, mutta ei tuossa nyt voida kovin suuresta erosta tehokkuudessa puhua. Jokatapauksessa yhdestä syöttöpisteestä kinastelu on aika turhaa.

Parempi pointti tuli tuossa jo Hannuticiltä, eli O'Connor ei pysy pelisuunnitelmassa. Vaikka tehoja saattaisi tulla häneltä enemmän kuin näiltä nuorilta, voidaan pohtia onko hän siltikään lisätyn vastuun arvoinen, kun katsoo kolikon kääntöpuolta. Aho on selvästi päättänyt, että ei ole. Plusmiinustilastostakaan ei löydy suurta eroa näiden herrojen välille, Tikkinen on kolme maalia vähemmän pakkasella kuin O'Connor. Siitä tilastosta löysin kyllä toisen mielenkiintoisen kohdan, eli Zamorsky on ollut kentällä vain viisi kertaa, kun Blues on tehnyt maalin. Ylivoimat toki puuttuvat tästä tilastosta, mutta ei niitäkään mutu-tuntumalla montaa ole. Itse laittaisin tämän hetken näytöillä O'Connorin Zamorskyn edelle nokkimisjärjestyksessä, mutta Zamoa ei taida olla varaa roikuttaa healthy scratchyna...
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Vähän skeptinen kuitenkin olen Ahon pelisysteemiin. Jonkun näköinen systeemi pelaamisessa pitää kyllä olla. Mutta miksi Ahon joukkueeseen edes on yritetty hankkia kiekollisia pelaajia?
Jos kaikki pysyisivät Ahon pelisysteemissä, niin oltaisiinko yhdessäkään matsissa tehty enempää kuin yksi maali? Sillä tosin oltaisiin voitettu puolet peleistä ja niissä toisissa todennäköisesti menty jatkoille.
Otteluissa ei vaan kävisi katsojia
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Käsittääkseni O'Connor ei ole pelannut Jyrki Ahon painottamalla tavalla, ja siinä ainakin yksi syy miksi on saanut niin vähän peliaikaa. Tästä kai oli keskustelua aiemmin.

Tämä tarkoittanee sitä, että O'Connor yrittää välillä liian vaikeaa ja peliä edistävää ratkaisua, kun Aho haluaisi. Eli O'Connor hakee vaikeisiin rakoihin pystysyöttöä, kun Aho haluaisi minimoida riskit. Toinen syy lienee pehmeät pakkipakit maalin takana sekä paineistettuna, että ilman painetta. Joskus paineen alla O'Connor laittaa tosi pehmeän syötön, joka ei oikein liigassa karvauksen alla toimia, kuten KHL/NLA-sarjoissa toimii, kun prässi ei ole yhtä vahva.

Kaikesta huolimatta O'Connor on mielestäni pelannut suhteessa paremmin, kun ottelumäärä antaa kertoa. Pitäisi olla kyllä mielestäni kokoonpanossa. Pelaaminen tällä hetkellä jo pelkästään vaikeutuu, kun pelkää virheitä ihan tajuttoman paljon, koska yhdestä voi taas lähteä vilttiin.
 
Minkä takia sieltä O'Connorin ('92) tieltä pitäisi tiputtaa Tikkinen ('94), kun kokoonpanossa hyrrää esimerkiksi Seppälä ('93 eli vuoden nuorempi kuin O'Connor) ja Zamorsky ('92), joista molemmat on pelannut huonommin kuin Tikkinen tai O'Connor. "Seppälä pelaa pelikirjan mukaan" eli paljon menetyksiä, turhia virheitä (seuratkaa Seppälän purkukiekkoja alivoimalla, sillä esimerkiksi rystyltä ei pysty purkamaan) ja huonoja hyökkäyspään ratkaisuja ja Petr "liigan paras pakki" Zamorsky sitten pelaa pelikirjan mukaan vai.

Jos mä lähtisin meidän pakkeja rankkaamaan peliesitysten perusteella, niin muodostaisin pakkiparit näin:
Kuukka - Rantakari
Westermarck - Kaijomaa
Malmivaara - O'Connor
Tikkinen

Seppälän laittaisin KiVaan ja Zamorskyn psykiatrille.

Aina jaksetaan puhua tulevaisuudesta, että Seppälä sitä Seppälä tätä. Mitä helvetin tulevaisuutta se on, että Seppälä on häntä nuorempien ja parempien pelaajien edellä peluutuksessa? Ei tarvi paljon ihmetellä kun niklastikkiset ja ryanoconnorit iskee 30 pisteen liigakausia SaiPassa ja meillä on Jere "Malmivaaran tutkapari" Seppälä nyt ja aina kokoonpanossa. Westermarckille sentään saatiin jatkosopimus, vaikka Ahon papereissa Seppälä on parempi kuin Victor.
 

PTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät, Florida Panthers, TuTo
Mikä erottaa Bluesin sarjan kärkiseuroista? Monikin asia. IFK:hon , Lukkoon ja Kärppiin verrattuna etenkin se, että sentterien peliminuutit ovat näillä paljon tasaisempia kuin Bluesilla.
Hirso ansaitsee isot minuutit, Lukko-pelissä nähtiin ketjunsa tekemänä kauden kaunein klap-klap-klap maali. Liika on kuitenkin liikaa. Kun Talaja loukkaantui, Ahon kartalla suosikin asemaan noussut Korhonen pelasi lähes 24 minuuttia. Hirso pelasi jatkoajan 4/4 pelissä kahdesti miehensä laiskasti, toisella kerralla omissa soi.

Mainion ekan erän sentterinä tehnyt Tiivola ( 8 min) joutui käytännössä vilttiin ketjumuutosten myötä. Kun joukkueeseen haetaan kakkossentteriä, Tiivola olisi pelin ulkopuolella enimmäkseen vaeltelevaa Kearnsia ja Liivikiä huomattavasti vahvempi ja valmiimpi jo nyt.
Makkosen vauhti ja pelinäkemys riittää kärkiketjuihin, koheltaa kuitenkin itsensä turhan usein ulos tilanteista. Laiturin rooli on mielestäni selkeästi osuvampi.

Noustakseen tällä ja tulevilla kausilla kärkeä kohden, Blues tarvitsee kärkiketjuihin Hirson lisäksi muitakin hyökkäyspelin rakentamiseen ja voittamiseen tottuneita pelaajia. Kylmä tosiasia on se, että Kearnsin ja Liivikin johtamat ketjut eivät tähän kykene myöskään mahdollisissa säälipleijareissa.

Hämmästyttävää on se, ettei Ahon rohkeus toistaiseksi ole riittänyt Kearnsin pudottamiseen ansaitsemaansa pienempään rooliin. Edelliskaudella sokeus kohdistui Widingiin, jonka 5/5 peli oli divaritasoa ja sotki yleensä koko kentällisen esityksen.

Kearns pelaa jo nyt hyökkäyksessä enimmäkseen laiturin tavoin. Pelin painopisteen painamisen vastustajan päätyyn hänestä ei yksinkertaisesti ole.
Jos Tiivola on jo jommankumman osapuolen päätöksellä ulkona kauden 15/16 joukkueesta ja peluutus perustuu tähän, kannattaisi Bluesin käydä pikaisilla sentteriostoksilla.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tiivolassa on paljon samaa kuin nuoressa Jari Viuhkolassa: pelisilmää riittää, oivaltavia syöttöjäkin on alkanut tulla ja kokoa on ihan kohtuullisesti. Se missä on kehitettävää on liikkeessä ja laukauksessa. 21-vuotias kehittyy kyllä vielä paljon ja vaikkei Tiivolalle varmaan mitään NHL-uraa kannata povata, uskon ihan vakaasti sellaiseen Ville Viitaluoma -tyyliseen kareeriin. Olisi ihan kiva jos Peter tekisi sen meillä, kyllähän me katottiin Sallisen Tomiakin vuosikausia ennenkuin siitä kehkeytyi liigatason pelaaja (ja sittemmin ihan EHT-tason kaveri).

Mutta nyt Virkkusen saatua lähtöpassit Aho on antanut mun mielestä ihan kivasti vastuuta Tiivolalle. Ja Tiivolakin on selvästi pystynyt astumaan paremmin ja paremmin pelaavaan rooliin. Katotaan miten kehitys jatkuu.

Toinen juttu mitä ihmettelen on Tikkisen esitysten kritisoiminen. Joo, jos kaveria ajattelee kiekollisena pakkina niin eipä ole pisteitä hirveästi kerääntynyt, mutta jos sitä ajattelee perusvarmana pakkina, niin sitähän se tällä hetkellä on. Tikkinen tekee ihan oikeasti todella vähän virheitä ja pelaa huomattavasti varmempaa peliä kuin moni meidän kokeneemmista ns. liideripakeista. Monta vuotta sitä Tikkisen tulemistakin odotettiin, mutta nyt mielestäni kaveri on ensi kertaa kyllä ansainnut ihan täysin vakiopaikan rosterista. Tekisin jatkodiilin ihan heti jos itse olisin päättämässä.
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Tiivolasta samaa mieltä kuin edellisissä kommenteissa. Vastuuta vaan reilusti lisää ja mies kakkosen keskelle. Aholla ei riitä mielukuvitus tai rohkeus (johtuneeko kuitenkin surkeasta alkukaudesta) muutenkaan peluuttaa nuoria lahjakkuuksia, kokeneempien jo tulosta tekevien pelureiden kanssa.
Ei omista junnuista saada koskaan liigatasolle huippuja jos pelailevat pari ekaa kautta 5 min./ottelu toisten junnujen kanssa. Lähtevät sitten muualle ja jäävät valitettavasti sille tielle kun ei rahat riitä kotiuttamiseen.
Niin se vaan menee meillä Espoosa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Tiivolasta samaa mieltä kuin edellisissä kommenteissa. Vastuuta vaan reilusti lisää ja mies kakkosen keskelle.
Lainaan itseäni kauden 2015-16 ketjusta:
Sitäpaitsi, en minä ainakaan koe että Rooba tai Tiivola ovat esittäneet mitään sellaista että heidän pelipaikka pitäisi olla kiveen hakattu vaikka kuinka ovat omia junnuja. Siinä missä samanikäinen Miro Aaltonen on runkopelaaja luulen että sekä Tiivolalla että Rooballa on mahdollisuus kypsyä late bloomer-liigapelaajiksi kyllä mutten mitään vakiopaikkaa kaikkien ollessa terveinä näillä näytöillä kummallekaan heistä lähtisi "lupaamaan".
Jotenkin välillä unohtuu osalta se että että on ihan kaksi eri asiaa pelata illasta toiseen 8 minuuttia / ottelu kuin pelata se reilut 15 minuuttia / ottelu. Sen takia en itse ymmärrä näitä juttuja jossa junnu heitetään liian isoon rooliin. Ei se vaan toimi niin todellisuudessa edes vaikka tuossa viittaan ensi kauteen. Teille jotka ovat "rohkeasti" heittämässä näitä junnuja suoraan tulosyksikköön (eli ns. bussin alle) kysyn vaan: onko Tiivolan ja Rooban kanssa samanikäinen ja huomattavasti lahjakkaampi Miro Aaltonen pystynyt tällä kaudella pelaamaan tasaisesti otteluruuhkassa illasta toiseen? Jos olette kanssani samaa mieltä siitä ettei ole vaan on varsinkin syyskaudella välillä häipynyt täysin kuvasta niin miten ihmeessä Tiivola pystyisi tähän?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Koska kyseessä on kaksi eri tyyppiä ja kokeilematta ei voi tietää. On totta, että Aaltonen on ainakin ollut potentiaaliltaan kovempi ja kaksi vuotta sitten näyttikin siltä, että Miro tulee tekemään uran NHL:ssä. Syystä tai toisesta Aaltonen on kuitenkin polkenut enemmän tai vähemmän paikallaan sen jälkeen. Toki pelaa ihan vakaalla liigatasolla, mutta ei näitä tapauksia voi verrata. Tiivola ja Aaltonen ovat pelaajatyyppinäkin täysin erilaisia.

Mä en oo sitä mieltä, että Tiivolaa kannattaa heittää pysyvästi jonnekin kakkoseen, todellakaan, mutta isompaa peliaikaa sopisi ajoittain antaa. Olisi kiva nähdä miten hommat hoituvat esim. ylivoimalla.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Aina jaksetaan puhua tulevaisuudesta, että Seppälä sitä Seppälä tätä. Mitä helvetin tulevaisuutta se on, että Seppälä on häntä nuorempien ja parempien pelaajien edellä peluutuksessa? Ei tarvi paljon ihmetellä kun niklastikkiset ja ryanoconnorit iskee 30 pisteen liigakausia SaiPassa ja meillä on Jere "Malmivaaran tutkapari" Seppälä nyt ja aina kokoonpanossa. Westermarckille sentään saatiin jatkosopimus, vaikka Ahon papereissa Seppälä on parempi kuin Victor.
Niklas Tikkinen on pelannut yhden ottelun enemmän kuin Seppälä, tosin pienemmällä minuuttikeskiarvolla. Joten minusta ei voida sanoa, että Seppälää peluuttamalla Tikkinen savustetaan ulos joukkueesta. O'Connor saa olla tyytyväinen saamaansa vastuuseen, kun ottaa huomioon hänen edelliskauden saldonsa. Olettaisin, että mies on itsekin ainakin jossain määrin tyytyväinen, kun jaksaa hassutella pregame-showssa ja on pysynyt joukkueen mukana, vaikka on istunut välillä pitkäänkin katsomossa. Toki siirto SaiPaan tai jonnekin muualle on aina mahdollista ja voi olla, että hän pelaa siellä paljon paremmin. Se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, että sama tulos olisi tullut meillä, vaikka peliaika olisi lisääntynyt.. Tuntuu jotenkin oudolta, että Seppälä saa niin paljon paskaa niskaansa, kun hänellä on haastava toinen kausi liigassa menossa.. Hän yllätti varmasti kaikki pelaamalla viime kaudella todella kypsää ja varsinkin hyökkäyssuuntaan voimakasta peliä. Miksi hänet pitäisi nyt ulostaa KiVaan tai vielä kauemmas? Kaveri pelaa vasta toista kauttaan Liigassa! Ihan hyvin voi käydä niin, että ensi kaudella samat nimimerkit ovat haukkumassa nyt ylistämäänsä Westermarckia, kun hänellä on vaikeaa... Seppälä on kaikenlisäksi parantanut viime peleissä huomattavasti. Muutamat epäonnistuneet purkukiekot ovat kuitenkin ilmeisesti tarpeeksi suuri todiste siitä, että hänestä ei ole mihinkään... Silti purkukiekoissa on viime aikoina epäonnistunut moni muukin meikäläinen, Hirso, Simo jne jne jne....
 
Niklas Tikkinen on pelannut yhden ottelun enemmän kuin Seppälä, tosin pienemmällä minuuttikeskiarvolla.
Tikkinen on pelannut lähes 30% (minuuteissa mitattuna) vähemmän kuin Seppälä, joten aika merkittävä ero on mun mielestä kyseessä. Tikkinen ja Seppälä kuitenkin paljolti tappelee siitä viimeisestä paikasta vakikokoonpanossa. Tai tappelisivat, jos Seppälälle sitä ei olisi jostain syystä taattu.

O'Connor saa olla tyytyväinen saamaansa vastuuseen, kun ottaa huomioon hänen edelliskauden saldonsa...
Miehen epäonnistuttua KHL/NLA reissullaan ei siis ansaitse paikkaa tämän kauden Bluesissa, vaikka pelillisesti olisi tällä kaudella parempi kuin Bluesin vakipakit. Liigaan kuitenkin paljolti hommataan niitä pelaajia, jotka esimerkiksi KHL:ssä eivät ole onnistuneet vakuuttamaan tarpeeksi: Spina, Hamill tai Bertrand (viime kaudella 0+0). Loka-tammikuu välillä Seppälä on kerännyt neljä kertaa enemmän miinusta kuin O'Connor ja on sen lisäksi ollut pisteissäkin huonompi. Ja O'Connorhan pelaa vasta ensimmäistä kauttaan liigassa!

Tuntuu jotenkin oudolta, että Seppälä saa niin paljon paskaa niskaansa, kun hänellä on haastava toinen kausi liigassa menossa.. Hän yllätti varmasti kaikki pelaamalla viime kaudella todella kypsää ja varsinkin hyökkäyssuuntaan voimakasta peliä. Miksi hänet pitäisi nyt ulostaa KiVaan tai vielä kauemmas? Kaveri pelaa vasta toista kauttaan Liigassa! Ihan hyvin voi käydä niin, että ensi kaudella samat nimimerkit ovat haukkumassa nyt ylistämäänsä Westermarckia, kun hänellä on vaikeaa...
Ahon vikahan se on, että Seppälä saa peliaikaa, eikä niinkään Seppälän. Kyllähän Seppälän ongelmat korostuivat jo viime kaudella pudotuspeleissä, eikä tilanne ole tämän kauden aikana parantunut. "Ulostaa" KiVaan eli lainata KiVaan. Tuskin kukaan on potkimassa Seppälää ulos. Sen sijaan, että joutuu jatkuvasti Liigassa nöyryytetyksi pääsisi mestiksestä hakemaan itseluottamusta.

Aivan samalla tavalla Tikkinen teki todella näyttävän läpimurron liigaan, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa (kiekollisessa pelissä pystyy parempaan, mutta puolustuspäässä on ottanut Kuukkamaisen asenteen), mutta silti on kokonaisvaltaisesti huomattavasti Seppälää edellä.

Seppälä on kaikenlisäksi parantanut viime peleissä huomattavasti. Muutamat epäonnistuneet purkukiekot ovat kuitenkin ilmeisesti tarpeeksi suuri todiste siitä, että hänestä ei ole mihinkään... Silti purkukiekoissa on viime aikoina epäonnistunut moni muukin meikäläinen, Hirso, Simo jne jne jne....
Onhan Seppälä toki parantanut, eikä enää ole koko liigan miinuspörssin ykkönen vaan vasta sijalla 4 (vielä Liigaa pelaavista).

Minkä takia Seppälää on pakko peluuttaa liigassa, mutta Westermarckia, Tikkistä ja O'Connoria ei. Pelillisistä, taustasta, sopimuksesta tai tulevaisuudesta riippuvaa syytä en löydä. Tikkinen, Westermarck ovat parempia ja nuorempia kuin Seppälä ja omaavat Blues taustan ja Westermarckilla on jatkosopimus, Tikkisellekin semmoinen olisi varmasti saatu, jos mies saisi vastuuta. Lisäksi näen molemmilla paremman tulevaisuuden kuin Seppälällä. Minkä takia Seppälä ei voi hakea peliään mestiksestä, kun kirittäjillä olisi tällä hetkellä enemmän annettavaa joukkueelle.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kearns on paska. Nyt loppu kärsiväälisyys tähän ukkeliin. Nyt kun Makkonen on parantanut otteita niin Kearnsin roolia voidaan tiputtaa huolella. Tässäpä on hyvät ketjut sitten kun Kantola vapautuu pelikiellosta ja Talaja palaa saikulta.

Korhonen - Hirschovits - Talaja
Sailio - Liivik - Giliati
Aaltonen - Makkonen - Kantola
Kerans - Tiivola - Rooba

En tajua mikä vimma Aholla oli hajottaa se Liivkin ketju jossa oli Giliati. En keksi muuta syytä kuin että Kearnsista koitataan saada jotain irti. Mun mielestä Kearnsia voisi laittaa Tiivolan ja Rooban vierelle jos poikien into vaikka tarttuis. Rooba ja Pitkänen taistelee mielestäni siitä 12. hyökääjän paikasta ja omissa papereissani Rooba on parempi.

O'Connori oli tänään hyvä Pelcansia vastaan. Pitäisin ehdottomasti kookoonpanossa ja antaisin YV vastuuta Kaijomaan sijaan.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
En tajua mikä vimma Aholla oli hajottaa se Liivkin ketju jossa oli Giliati. En keksi muuta syytä kuin että Kearnsista koitataan saada jotain irti.

Ei kai siihen muuta syytä ollut kuin se että Kantola ja Talaja olivat poissa "ylemmistä" ketjuista. Ja kyllähän eilen Kearnsista saatiin sentään irti hieno syöttö Giliatille siihen meidän toiseen maaliin. Ihan hyvin tuo Märkä-Simon kenttä sitäpaitsi pelasi eiliselläkin koostumuksella eli Sailio-Liivik-Pitkänen.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Itse seurasin Kearnsia, Zamorskya ja O'Connoria eilisessä matsissa tarkkaan ja ihmettelen kovasti, että juuri nyt loppui kärsivällisyys... Eihän Kearns joka vaihdossa mitään maagisia syöttöjä anna, mutta tekee paljon näkymätöntä työtä ja oikeita ratkaisuja joukkueen eteen.. Minusta pelasi oikein hyvin ja antoi tosiaan hienon syötön Giliatin maaliin. Zamorsky puolestaan pelasi ehkä kauden parhaan matsinsa, joskin minua vähän ärsyttää tuo mailan naputtaminen, vaikka mies olisi kuinka vapaana siniviivalla. Vielä kun saisi nuo kovat vedot menemään maalia kohti sen sijaan että viuhuvat ohi, plekseihin tai Rooban jalkoihin.. O'Connor pelasi myös hyvin ja antoi ainakin yhden mojovan niitin. Minulla ei ole tuon ottelun jälkeen mitään syytä vaatia Seppälää hänen tilalleen kokoonpanoon, kunhan häntä ei unohdeta kokonaan vaan hänkin saa peliaikaa vielä loppukauden aikana.

Liivikin ketju pelasi tosiaan hyvin noinkin ja Giliati tuntuu tällä hetkellä sopivan ketjuun kuin ketjuun, joten siinä mielessä en lähde kritisoimaan noita muutoksia.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Joukkueen yyveessä on jo pidemmän aikaa ollut kahdella pakilla korostunut asema: Rantakarilla ja Kaijomaalla. Rantakarin ymmärrän, koska veto löytää usein tiensä perille ja kyseessä on oikeasti helvetin lupaava nuori pelaaja. Vahva ehdokas liigan vuoden tulokkaaksi (niin kuin toki on Laurikainenkin) ja voi jo vuoden-parin sisällä olla jopa maajoukkuepelaaja. Mutta Kaijomaa. Joo, on sellainen allaround -pakki ja omalla tavallaan diggaankin hänestä muttei mielestäni omaa sellaista kiekollista potentiaalia kuin O`Connor, Zamorskysta nyt puhumattakaan. Kaijomaa taitaa ylivoimien lisäksi pelata paljon alivoimaakin, joten ei ihme että hänen peliminuuttinsa ovat niin kovat (liian kovat).
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ainakin pieni selitys lienee se, että samaan koostumukseen ei haluta kahta rightin pakkia. Leftin pakeista Kaijomaa on kuitenkin yksi selvimmistä valinnoista ylivoimaan kokemuksen ja kuitenkin perusvarman kiekollisen taidon takia.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
O'Connoria muuten haastateltiin Pelsu-matsin jälkeen ja ihan tyytyväiseltä hän vaikutti, vaikka vastuu on viime aikoina jäänyt vähäiseksi. Toki pohjois-amerikkalaiseen tyyliin mölyt pidetään mahassa eikä kritiikkiä omia kohtaan kerrota varmasti julkisesti.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ainakin pieni selitys lienee se, että samaan koostumukseen ei haluta kahta rightin pakkia. Leftin pakeista Kaijomaa on kuitenkin yksi selvimmistä valinnoista ylivoimaan kokemuksen ja kuitenkin perusvarman kiekollisen taidon takia.

Itseasiassa harjoituskauden YV, joka toimi erittäin hyvin, sisälsi kaksi rightin puolustajaa. Ideana oli, että on kolme rightin pelaajaa (Zamorsky, O'Connor ja Kantola), joilla on lapa auki pyörittäjään (Hirschovits) ja kulmapelaajaan (Giliati). Tämä toimi erittäin hyvin ja etenkin O'Connorin oikeaan aikaan tehdyt nousut takanurkalle olivat todellinen ase. Enää tosin ROC ei ylivoimalla esiinny, joka on minun mielestä aikamoinen sääli. O'Connor sai tilaa nousta, koska Kantolan maalintekouhka keskellä piti ottaa tarkasti, kuten myös Zamorskyn kova laukaus viivasta, joten usein jäi Hirschovits -> Giliati -> O'Connor kuviolle tilaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös