Peliruuhkat, pistekertymät ja pudotuspeliviivat 2023–2024

  • 121 284
  • 1 152

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Olisi pitänyt pystyä raapimaan tällä viikolla pisteitä, vaikka kovat vastustajat olivatkin. Ässät ei saanut tärkeissä paikoissa hyviltä tonteilta kiekkoa maalin.
Juuri tuolla edellä viestissä #464 sanoin itse etten osaa tai uskalla asettaa tälle viikolle mitään pistetavoitetta. Mutta kyllähän ihan puhdas nolla pistettä on pettymys, ihan jo loistavan viime viikon jälkeen. Liian kovaa on aaltoliike pisteiden saamisen suhteen..

Tänään toisen kerran kaudella tilanne, että on täysi kierros ja Ässät se ainoa joukkue joka ei pelaa. Tänäänhän ei silti onneksi Ässien kannalta mitään fataalia vahinkoa pääse syntymään, vaikka pelit päättyisivät miten. Mutta sen sijaan tässä pikkuhiljaa keskustelu pääsemisestä vielä kuuden sakkiin alkaa muuttua jo kokolailla teoriavoittoiseksi..
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään Kookoo on pisteissä kiinni, Sport, Jyp ja Hpk myös tasaisissa merkeissä matseissaan. Kyllä tuohon kympin sakkiin menosta tulee kova kilpailu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Voittoja pitäisi kyllä napsia pikaisesti, viivan alla kyttää KooKoo ja Sport iskuetäisyydellä eikä JYPkään ulkona vielä ole
 

Patamies82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät/Pittsburg
Jos nyt hiukan laskeskellaan loppukauden pisteitä. 5 kotipeliä jäljellä ja vastassa SaiPa, HPK, KalPa, TPS ja JYP. Noista pitää ottaa 12-15 pinnaa. Vieraissa sitten erittäin pahat Kärpät, KalPa, Lukko, Jukurit ja tod näk pahat Tappara ja Ilves. Jos noista asettaisi tavoitteex 6 pinnaa niin tekemistä on tuossakin. Sitten muut vieras pelit KooKoo, SaiPa ja Sport. Noista nyt olis saatava myös tuo 6 pinnaa. Jos tällä hetkellä meillä on 65 pinnaa ja siihen kun lisää tuolla laskennalla, niin päädyttäis 89-92 pinnaan. Tuohan riittäisi helposti poffeihin ja taisteltais jopa kotiedusta sääleihin. Jos tuosta nyt vaikka 5 pinnaa sössitäänkin, niin silti pitäisi paikan auringossa olla. Joten melkoisesti saa pata vetää kuitenkin loppukauden vihkoon jos ei poffeihin päästä
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Hyvää tekstiä @Patamies82

Eli siis viimeisestä 14 ottelusta kun on yhdeksän vieraissa, niin siinä on haastetta, etenkin kun tosiaan katsotaan noita vieraspaikkakuntia. Ja tietenkään siis niitä kahta SaiPa-ottelua ja joitain muita tuosta ei missään nimessä saisi sössiä. Itse asiassa viimeisen neljän kierroksen aikana saatetaan olla todella mielenkiintoisessa tilanteessa, joissa siis jopa kolmessa saattaa olla tilanne, että kyseinen vastustaja tietää jo ottelun alla oman kautensa olevan ohi (koska neljä viimeistä vastustajaa ovat järjestyksessä SaiPa, Jukurit, JYP ja Sport). Ja tuolloinhan siis Ässät itse olisi ainakin tuossa sijoilla 9-11, kun SaiPan tilanne on mikä on ja HPK:n kausi on myös käytännössä ohi. Ja tätä mahdollista tilannetta ei tekisi vähemmän huikeaksi se, että ainoa joukkue joka ei pelaa viimeisellä kierroksella on sattumalta KooKoo. Mutta onhan tässä toki olemassa vielä sekin vaihtoehto, että se onkin viimeisen 2-3 kierroksen osalta Ässät joka tietää tuolloin kautensa olevan ohi. Toki tuohon tilanteeseen päätyminen vaatisi tosiaan jo tosi kovaa tunarointia, että ihan sellaiseen en minä(kään) usko

Mutta jotta siis tuohon kuvailemaani positiiviseen tilanteeseen nyt päästäisiin, niin ihan ensimmäiseksi se kysyy nyt venymistä ensi viikolla niissä pirullisen hankalissa Oulussa ja Kuopiossa..
 
Viimeksi muokattu:

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kuten olen jo monesti todennut, pitää nyt ensin saada kasaan se 82 pinnaa. Se saattaa jo riittää pleijareihin, tai ainakin siinä on hyvä tilanteen tarkastelupiste. Jos tuota pistemäärää ei Ässät saavuta, ei pleijareihin ole asiaa.

Tämän viikon jälkeen Ässät löytyy todennäköisesti sijalta 12. Luonnollisesti tuo on vain tilapäistä, sillä sitten alkaa Ässien loppurutistus, helppojen SaiPa ja HPK kotivoittojen siivittämänä. Jos Ässät ei tuosta loppuohjelmasta pysty saamaan 17/14 pistettä, ei se mitään pleijaripaikkaa ansaitsekaan.

Kolmekin pinnaa tältä viikolta, joka siis on loppuohjelman vaikein osa, auttaisi kummasti. Ässien viime aikojen vieraspelit eivät mitään suurempia odotuksia kylläkään herätä, mutta tietenkin siihenkin saadaan muutosta parempaan.

Ässien peli sinänsä antaa odottaa hyvää loppukautta, mutta se vaatii realisointia sinne tulostaululle, ja maaleja. Eikä ole hyvä ajatus päästää aina vastustaja heti johtoon.
 

RedPower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät // Habs // Carolina Hurricanes
Vuorisen Loka-Marraskuun tekemätön hyökkääjäsopimus alkaa nyt maksamaan ja paljon negaa.Jos se olisi silloin ollut kallis, niin nyt se todella alkaa maksamaan vieläkin enemmän, se tekemätön sopimus Ässille.

Eikö tavoite ollut taistella sijoituksista 1-8,nyt taistellaan sijoista 8-10, toivottavasti.

Onko tämä Ässien hallituksen ja Vuorisen linja PATAVALAAN?
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Ässien loppiohjelman hahmottaminen on nyt jo helppoa, pelejä on jäljellä 14.

Kolme näistä pelataan jo luovuttaneita SaiPaa ja Kerhoa vastaan, joista kaksi on kotona. Yhdeksän pistettä? Niin täytyy olettaa, ottaen kuitenkin huomioon varauksena, että kyseiset joukkueet pelaavat nyt jo ilman paineita ja saattavat yksittäisissä peleissä yltää pisteillekin.

Alemman viivan ympärillä olevia joukkueita vastaan pelataan neljä peliä, vaaditaan positiivinen tulos, kaksi voittoa+ yksi voitto kahdella pisteellä, siis 8 pistettä. Pelit Jyppiä ja Sportia vastaan ovat runkosarjan viimeiset, toivottavasti silloin ei enää ole pleijaripaikka uhattuna, jänskäksikin voi mennä tuo loppu.

KalPa kohdataan kahdesti, ainakin toinen on voitettava, kolme pinnaa.

Viisi vaikeaa vieraspeliä jää tuosta uupumaan, odotukset ovat aika matalalla. Voitettaan nyt vaikka esimerkiksi Lukko ja otetaan vielä josain pari pinnaa, yhteensä viisi pinnaa.

Näin saataisiin 9+8+3+5=25 pinnaa, mikä antaisi sen 90 pinnaa runkosarjan tulokseksi. Tuosta on pelkkään pleijaripaikkaan varaa tiputtaakin, joten aika pieleen saa loppukausi mennä ellei sinne pleijareihin päästä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos kokonaan jäädään ulos 10 sakista, niin loppukausi ollaan munittu kunnolla ja silloin ei ansaita mitään säälipleijareita.

Tällä hetkellä vaikuttaa, että Ässien sijoitus tulee olemaan 9-10, tahtia pitää kiristää jos halutaan kotietua.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Helmikuu jo pitkällä, valon määrä lisääntyy, voi jo koht'puoliin alkaa puhua keväthangista. Eli olisko tässä nyt runkosarjan loppukiri-laukauksen aika.

Ässillä takana 46, edessä 14 ottelua.

Ke - Pe Kärpät - KalPa
Ti - To - La SaiPa - HPK - Lukko
To - La - Su KalPa - Tappara - TPS
Ti - La Ilves - KooKoo
Ti - Ke - La SaiPa - Jukurit - JYP
Ti Sport

Runkosarja Ässien osalta päättyy Vaasassa ti 12.3. ja säälipleijarit starttaa näillä näkymin pe 15.3.

Kotipelit on loppukaudesta vähemmistössä (5-9). Siinä on tokavikan ja vikan välillä parin viikon katve, jonka aikana pelataan neljä vierasottelua.

Ja tokihan ohjelma tiivistyy. Kolmen pelin viikkoja ja tiistaistartteja.

Sunnuntai 25.2. Klo 15. Ässät - TPS. Poikkeuspelipäivä ja aika, mahdollisesti isot panokset. Olikos viime kaudella sama homma?
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Näin saataisiin 9+8+3+5=25 pinnaa, mikä antaisi sen 90 pinnaa runkosarjan tulokseksi. Tuosta on pelkkään pleijaripaikkaan varaa tiputtaakin, joten aika pieleen saa loppukausi mennä ellei sinne pleijareihin päästä.
No siis 25 pistettä lopuista peleistä tarkoittaisi niissä jo 1,7p/peli tahtia, mikä kuulostaa jo suhteellisen kovalta. Nyt on kuitenkin pitkään oltu jämähtäneenä tähän noin 1,4p/peli tahtiin. Sehän on onneksi selvää, että tuota 90 pistettä ei tulla kymppisijaan vaatimaan, vaan varmaankin 85-86 pistettä riittää. Ässien lopputulos olisi nykytahdilla juurikin 85 pistettä, joten ihan jopa vain 1-2 irtopistettä siihen päälle hyvinkin jo naulaisi paikan jatkopeleihin. Mutta puhutaan siis tilanteesta, jossa 20 pistettä lopuista peleistä kenties hyvinkin riittäisi..

Harmi tietysti, että ilman mitään 4-5 ottelun voittoputkea tässä ei kyllä enää keskustella taistelusta kuuden joukkoon, vaan vain kympinsakissa paikan varmistamisesta. Onhan tuossa kuitenkin edellä olevat suorastaan tehneet parhaansa, että Ässät pysyisi kelkassa mukana. KalPalla oli tovi sitten viiden pelin tappioputki, ja nyt taas HIFK:llä on menossa viiden pelin tappioputki (ja kahdeksasta viime pelistä se on voittanut vain yhden)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Harmi tietysti, että ilman mitään 4-5 ottelun voittoputkea tässä ei kyllä enää keskustella taistelusta kuuden joukkoon, vaan vain kympinsakissa paikan varmistamisesta.

Säälien kotietu on mahdollinen, siihenkin kannattaa tsempata, koska katkaisupelit on kivempi aloittaa kotona.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Säälien kotietu on mahdollinen, siihenkin kannattaa tsempata, koska katkaisupelit on kivempi aloittaa kotona.

Mahdollinen mutta ei omissa käsissä.

Sekin on vielä mahdollista ettei 84pistettä minkä vauhdissa ollaan, riitä kymppisijaan.

Nyt on jo nähty, että Saipa ja Kerho eivät ole kenellekään mitään helppoja pelejä.

20 pistettä ainakin tarvitaan ja kun katsoo loppuohjelmaa, niin aika työmaa on edessä niiden pisteiden kairaamiseen.

Tältä viikolta 0p ja voi sanoa, että vähän on jo kakkaa housussa.
Kunnon mittari joukkueelle. Enää ei riitä se että päästään paikoille ja pitkässä juoksussa tulosta tulee. Pitkä juoksu on nyt juostu ja on loppukirin aika.

Härkälä voi näyttää Vuoriselle keskisormea siitä kun ei ole kyennyt apua antamaan maalinteon ongelmiin.

Ässät TPS JYP Sport KooKoo pelaa vielä jonkin verran pelejä ristiin. Maukas loppu on ja toivottavasti Ässät saa pelinsä kuntoon. Maalintekokilpailuissa ei pärjätä.
Nyt kaivataan liidereitä molemmissa päissä.

Ainakin on panosta. Jos jäädään 10.sakin ulkopuolelle, ollaan epäonnistuttu.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
No siis 25 pistettä lopuista peleistä tarkoittaisi niissä jo 1,7p/peli tahtia, mikä kuulostaa jo suhteellisen kovalta. Nyt on kuitenkin pitkään oltu jämähtäneenä tähän noin 1,4p/peli tahtiin. Sehän on onneksi selvää, että tuota 90 pistettä ei tulla kymppisijaan vaatimaan, vaan varmaankin 85-86 pistettä riittää. Ässien lopputulos olisi nykytahdilla juurikin 85 pistettä, joten ihan jopa vain 1-2 irtopistettä siihen päälle hyvinkin jo naulaisi paikan jatkopeleihin. Mutta puhutaan siis tilanteesta, jossa 20 pistettä lopuista peleistä kenties hyvinkin riittäisi..

Harmi tietysti, että ilman mitään 4-5 ottelun voittoputkea tässä ei kyllä enää keskustella taistelusta kuuden joukkoon, vaan vain kympinsakissa paikan varmistamisesta. Onhan tuossa kuitenkin edellä olevat suorastaan tehneet parhaansa, että Ässät pysyisi kelkassa mukana. KalPalla oli tovi sitten viiden pelin tappioputki, ja nyt taas HIFK:llä on menossa viiden pelin tappioputki (ja kahdeksasta viime pelistä se on voittanut vain yhden)
Tuo loppupeleista saatu 25 pinnaa perustuu otteluohjelman puntarointiin ja Ässien minun mielestäni aika hyvään pelivireeseen. Jos noista "helpoista" peleistä ei tulekaan täysiä yhdeksää pinnaa näkymät heikkenevät heti, mutta toisaalta venymisen varaakin on. Ei mitenkään yliammuttu odotusarvo tuo 25 pinnaa.

Toisaalla olen painottanut, että saadaan nyt ensin kasaan se 82 pinnaa, joka jo voi riittää pleijaripaikkaan, ja katsotaan sitten miltä näyttää. Jos sitä ei ollenkaan saada kasaan, niin plpaikan voi samantien sitten unohtaa.

90 pinnaa riittää näillä näkymin sekin vain 9. sijaan, vielä kovempi rutistus tarvittaisiin kotietuun ekalle kierrokselle. Riippuu muiden peleistä, mutta saahan Ässät kaikin mokomin kovan loppukirinkin ottaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
TPS ja Sport saattavat tänään ottaa 3p voitot ja hetkellisesti hurahtaa Ässistä ohitse jos ei pinnoja saada Oulusta. Kokoonpanoja kun katsoo, niin Ässillä pitäisi olla täydet mahdollisuudet jotain napata mukaansa...
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
TPS ja Sport saattavat tänään ottaa 3p voitot ja hetkellisesti hurahtaa Ässistä ohitse jos ei pinnoja saada Oulusta. Kokoonpanoja kun katsoo, niin Ässillä pitäisi olla täydet mahdollisuudet jotain napata mukaansa...
Niin ja KooKoo myös, jos vie Lukolta 3 pinnaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Niin ja KooKoo myös, jos vie Lukolta 3 pinnaa.

No lasken kuitenkin TPS ja Sportin voitot todennäköisemmiksi, kun pelaavat jo mahdollisuudet menettäneitä joukkueita vastaan. Tottakai otan mielelläni vastaan KooKoon yllätyksen ja täydet pisteet mukaan Raumalta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siellä vois nyt kertoa pojille että kesäloma kutsuu jos ei aleta löytämään asennetta maalintekoon.

Vaikka tuomari perseili tänään, ei siltikään tehty kuin yksi maali.

Ei jääkiekossa voiteta pelejä näin, ei vaan voiteta. Ollaan pitkässä juoksussa häviävä joukkue ja ansaitaan putoaminen pudotuspelien ulkopuolelle. Maalintekopelissä ei riitä että osallistut ja puolustat.

Toivottavasti tuo joukkue oppisi, että maalin ali ei voi laukoa.
 

jimie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Kookoo
Siellä vois nyt kertoa pojille että kesäloma kutsuu jos ei aleta löytämään asennetta maalintekoon.

Vaikka tuomari perseili tänään, ei siltikään tehty kuin yksi maali.

Ei jääkiekossa voiteta pelejä näin, ei vaan voiteta. Ollaan pitkässä juoksussa häviävä joukkue ja ansaitaan putoaminen pudotuspelien ulkopuolelle. Maalintekopelissä ei riitä että osallistut ja puolustat.

Toivottavasti tuo joukkue oppisi, että maalin ali ei voi laukoa.
Sitä vois kertoa joo mutta Vuoriselle.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään Ässät 0 p, Sport 1 p, Tps 3 p ja Kookoo 3 p. Tiukkaa tulee olemaan.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tänään Ässät 0 p, Sport 1 p, Tps 3 p ja Kookoo 3 p. Tiukkaa tulee olemaan.
Perjantaina ei parane hävitä. 10. sija voi karata 5 pisteen päähän. Joku voi tulla sanomaan, että on 2 rästipeliä ja ensi viikolla pelataan SaiPaa ja HPKta vastaan, mutta niistä ei mitään ilmaiseksi saada.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Perjantaina ei parane hävitä. 10. sija voi karata 5 pisteen päähän. Joku voi tulla sanomaan, että on 2 rästipeliä ja ensi viikolla pelataan SaiPaa ja HPKta vastaan, mutta niistä ei mitään ilmaiseksi saada.
Näin on. Sen verran katsoin otteluohjelmaa eli 12.3 päättyy runkosarja ja ottelu on Sport - Ässät, voi olla aika kovat panokset siinä, toivotaan että ratkaisu olisi tapahtunut jo aiemmin.
 

SeppoKaali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, KaMa, Suomen maajoukkueet
Kalpa hävisi tänään Pelsuille 3-0, joten jälleen tulee normaalia ärsytetympi kotijoukkue vastaan seuraavaksi. Tämän päivän esityksellä toki pisteet voi lähteä mukaan, ja toivotaankin näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös