Peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 71 622
  • 399

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
junnuillako nämä poissaolot aiotaan korvata?
Kakko voi saada kunnon näytönpaikan. Tai sit siellä odotetaan esim. Korpikoskea.

Nää muutamat runkkaripelit ennen olympialaisia voidaan vetää junnuilla ja sit porukkaa tauolla sisään.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Kakko voi saada kunnon näytönpaikan. Tai sit siellä odotetaan esim. Korpikoskea.

Korpparin kunto on kai aika iso kysymysmerkki tällä hetkellä. Aivotärähdyksen takia sivussa Zürichin leijonista ja paluusta ei mitään tietoa. Itse ainakin toivoin että Korpparia oltaisiin Tepsiin naarattu kesken kauden kun oli vähän vaatimatonta tuo touhu Sveitsissä, mutta näyttää siltä, että joku muu tuohon joudutaan hommaamaan. Varsinaista kiirettähän tässä ei ole, mutta toinen sija olisi pidettävä hallussa hinnalla millä hyvänsä.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
@eki likanen Jaa et siel on tommonen tilanne päällä. Menny ihan ohi toi aivotärähdys.

No siinä tapauksessa Liigan sisältä sit vähän vahvistusta/kilpavarustelua. Vaikka se Nenonen Lindsteniä korvaamaan ja alakentän rouhija.
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Ei tosiaankaan loistelias peli tänään, mut ei myöskään paskimmasta päästä. Alkukauden pahin alisuorittaja kerho on vihdoin tasollaan ja sitä säestää liigan kuumin ketju. Ensimmäisessä erässä oli pitkästä aikaa tekemisen meininki. Toisen erän alkaessa sitten kuitenkin tahti hiipu tasasen tappavasti.

Kyllähän tepsi kärsii laadukkaiden haalarimiesten poissaolosta. Tänään toki vaan se 4 alivoimaa, mutta ei siellä jumalauta kuuluis Kallion ja Perrinin olla niitä pelaamassa. Kyllähän TomTom pelaa edelleen laadukkaasti, mutta Perrinin potku on hyytynyt niin pahasti, että olisko aika tämä tutkapari erottaa ainakin hetkeksi?. Hemmetin huonoa tuuria kyllä, että Karvonen sekä Kuru, jotka osottautui molemmat loistaviksi haalarimiehiksi on nyt telakalla.

Kakolta huikee peli. Kaskisella toivon mukaan jatkossakin pokkaa pitää tossa ykkösen mukana. Se on ku laittas rahaa pankkiin.
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paikkoja oli meillä tänään, mutta viimeistely oli heikkoa. Kaveri heitti paikoista sisään erityisesti vahvan ylivoiman johdolla. Tuolla pelillä voittoja kyllä tulee, etenkin sairastuvan tyhjetessä. Kerhon sijoituksen ei tosiaan saa antaa hämätä, koska koko kauden ennakko-odotuksiin nähden alisuorittanut HPK taitaa viimein pelata sillä tasolla, jota ennen kautta monet veikkailivat.

Tammikuu on kieltämättä mennyt todella mollivoittoisesti, sillä kahdeksasta pelistä on saalistettu vain yhdeksän pistettä. Ehkä tahti paranee viikonloppuna..?
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Palloseuran tämän hetken suurimmat ongelmat ovat järjestyksessä seuraavat:
1. Laukaukset menevät lähes järjestään ohi maalin. Jos ei laukauksia saada edes maalia päin, niin eipä ole silloin reboundejakaan joista pystyttäisiin tekemään maaleja.
2. Surkea yv ja av pelaaminen.
3. Varsinkin hyökkäyspään aloitukset hävitään järjestään.
4. Lukematon määrä paitsioita (ainakin tänään HPK pelissä).
5. Kalliota ja Perrinä peluutetaan aivan turhaan alivoima tilanteita.

Jospa valmennus keskittyisi parantamaan edes kolmea ensimmäistä kohtaa niin peleistä voisi joskus tulla voittojakin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsillä oli viimeisimmällä mestaruuskaudella 2009-2010 kaksi vaikeampaa ajanjaksoa: 22.10.-28.11. ja 8.1.-28.1. Tällä kaudella TPS:n ensimmäinen vaikea ajanjakso osui 28.10.-18.11. Ja toinen vaikea ajanjakso on nyt menossa 6.1.->...

Kaava on sama. Tämä on tähtiin kirjoitettu. Nyt muna pystyyn vaan ja eteenpäin.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Asbury Parkin kanssa tuumannut samaa. Joko voittoja yritetään saada väen väkisin tai sitten ei vain löydy luottoa esimerkiksi Taavitsaiseen ja Siikiin. Lisää ukkoja, tasaisempaa peluutusta ja raikkautta tarvittaisiin nyt. Näillä miehillä ja tällä tyylillä kausi päättyy jälleen surkeasti.

Puolustuksessa meillä olisi laajuutta ja tasoa, mutta tänään Juolevi 12min peliaikaa, Fraserilla 11min? Onko tässä mitään järkeä? Heikkinen melkein 25, samoin Tallinder. Järki hoi, älä jätä!
 
Viimeksi muokattu:

Booyah

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Kaapo Kakko. Olipa mukava katsella nuoren miehen peliä. Kakko kuuluu ykkösketjuun, samoin Filppula.

Muuten peli oli äärimmäisen tylsää katsottavaa. Pelattiin aivan puolivaloilla toinen erä ja kolmannessa oli vain nimet osallistujalistassa.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Tepsillä oli viimeisimmällä mestaruuskaudella 2009-2010 kaksi vaikeampaa ajanjaksoa: 22.10.-28.11. ja 8.1.-28.1. Tällä kaudella TPS:n ensimmäinen vaikea ajanjakso osui 28.10.-18.11. Ja toinen vaikea ajanjakso on nyt menossa 6.1.->...

Kaava on sama. Tämä on tähtiin kirjoitettu. Nyt muna pystyyn vaan ja eteenpäin.

Ai saatana. Tämä piristi. Kiitos. Olinkin muistavinani, että tammikuu 2010 oli hankala.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Nelosketju oli todella surkea, Siikin tai Taavitsaisen tilalle voisi junnuista nostaa seuraavaan peliin pari peliä tällä kaudella pelanneen Savolaisen.
Hemmetin mielenkiintoinen testi loppuviikolla JYPiä ja Lukkoa vastaan, saattaa pistepussi jäädä hyvinkin mahdollisesti laihanlaiseksi tältä viikolta.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tekisi tavallaan kovasti mieli tulla täältä matkojen takaa joku peli hallille taas katsomaan. Vaan kun kaikkinensa tuota tapahtumaa tänään Ruudusta katsoi niin ei olisi paikalla halunnut olla kiusaantumassa. Siellä täällä katsojia ja peli melkoista pakkopuurojäpittämistä. Ei mulla muuta.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ai saatana. Tämä piristi. Kiitos. Olinkin muistavinani, että tammikuu 2010 oli hankala.

Pistetään muistin virkistykseksi vielä pari lainausta tammikuulta 2010:
Atella tuntuu tällä hetkellä kulkevan, mutta mitkään tilastot/faktat eivät puhu sen puolesta, etä Atte pystyisi kannattelemaan joukkuetta koko loppukauden ajan. Mikäli pystyisi, niin se olisi sellainen ihme, jota ei ole vielä SM-liigassa nähty.

Ei se ole Suikkasen vika, ettei joukkueesa ole maalivahtia. Lego hiuksista vittuun ja joukkueesen ykkösmaalivahti, niin tallaiset perseraiskaukset pystyttäisiin estemään. Valitettavasti samanlaista perseraiskausta on luvassa huomenna ja Tepsin vapaapudotus jatkuu niin kauan, että TPS on ulkona sääleistä tai ymmärtää hankkia maalivahdin.

Tänään kiikasti kyllä ihan puhtaasti luistelusta. Mikäli vauhti on tämänpäiväisen sunnuntaihöntsän luokkaa, ei Lukon tarvitse pitää kuin sauvakävelyvauhtia päällä jyrätäkseen palloseuran.

Olipa kylmää kyytiä. Puheet suorista pudostupelipaikoista voi kyllä unohtaa välittömästi. Ei tuollaisella paskalla saisi olla edes sääleissä. Vittu, Joni Lius olisi tämän hetken Tepsin fyysisin jätkä. Ja AKi Bergin voisi pistää varhaiseläkkeelle, ihan vitun oikeasti!

Nyt näyttää viime aikaisten esitysten perusteella pahalta, että tässä tulee taas syvä sukellus.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Vahva sama noihin peluutuksen ihmettelyihin, ei mulla oikein muuta. En ymmärrä miksi keskellä pimeintä talvea piti alkaa peluuttamaan kärkeä puhki, kun sarjasijoitus on kuitenkin ollut suhteellisen stabiili eikä tässä muutenkaan mitään akuuttia hätää ole. Junnut rokkaa ja kärki sakkaa, lupaa kyllä hyvää tulevia vuosia ajatellen mutta ei välttämättä pitkää kevättä 2018.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Eihän tässä vielä mitään ns hätää ole mutta jos mietitään pärjäämistä pudotuspeleissä ja 2.sijan säilyttämistä niin kyllähän peli pitää parantua paljon ja nopeasti. Siinä kohtaa tuleekin kysymys että ehtiikö se muuttumaan niin paljon ja nopeasti...

Onhan se kotietu hyvä mutta pyysin niistä kahdesta päivästä jolloin puolivälierät alkaa, niin sen ensimmäisen sillä oletuksella että TPS on 2 parhaan joukossa. Kun 1 ja 2 aloittaa tiistaina. 3 ja 4 keskiviikkona :)

Toki jos keskiviikkona on aamuvuoro niin sillon sekin käy. Mutta ei pelkästään ton takia. Olishan se hienoa että vasta finaalissa aloitetaan vieraissa jos ollaan toisena. Ja sekin siinä tapauksessa että Kärpät pelaa finaalissa.

Mutta kieltämättä ei oikein vakuuta toi Tepsin peli. Tällä hetkellä on hyvä että päästään yleensäkin aloittamaan kotona
 

Trappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täällä on muutamilta jo hyviä havaintoja ylivoimapelistä, joten jatketaan niistä. Ensinnäkin on käsittämätöntä, että liigan yksi parhaista pelintekijöistä pelaa kakkosylivoiman jämäsekunteja samalla, kun playmakerina toimii kolmatta kautta putkeen Kallio seisovin jaloin siniviivan kulmassa kiekotellen Heikkisen kanssa. Ei minkäänlaista uhkaa. (Varsinaisessa 5vs5 -peluutuksessa voisin jotenkin ymmärtää, että Filppula pelaa 2. kentässä jos halutaan laajuutta ja teoriassa on mahdollista peluuttaa kärkikenttiä yhtä paljon. Ylivoiman kohdalla kuitenkaan näin ei ole, vaan se on rajallinen aika ja aivan spesiaali tilanne, jolloin on tehtävä tulosta, sillä ylivoimilla ratkotaan pelejä).

Näkisin Kallion Perrinin paikalla, maalivahdista katsottuna vasemmalla puolella, kätisyys oikein keskustan puolella pystyen ampumaan suoraan syötöstä. Eric Perrin ei valitettavasti tähän kykene, niin hyvä pelaaja kuin hän muuten onkin. Jokainen voi katsoa HPK:n kaksikon tekemiä lukuisia maaleja poikittaissyötöistä. Lisäksi Virta/Pajuniemi/molemmat ovat täysin työttömiä kätisyyksiensä kanssa peliä pyöritettäessä nykyiseltä Kallion tontilta..
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Nytkin 3-0 -tilanteessa päästetään vastustaja 10 sekunnissa peliin mukaan.
Eka maali pappojen piikkiin.
Tokassa maalissa tuttu sinikeltainen tuuri mukana.
Ei kannata vielä kirvestä kaivoon heittää.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Hienosti otti joukkue itseään niskasta kiinni eilisen katastrofin jälkeen. Huomionarvoista on sekin että Lukko lepäsi eilen, TPS ei. Vaikka lepäilyltä se eilinen matsi ajoittain näyttikin.

Kolme yv- rysää tänään. Muuten olisi menty nuhaisesti jatkoajalle joista on tavattu antaa lisäpongo kaverille. Tästä on paljon puhuttu, mutta on sillä ylivoiman onnistumisella ihmeellinen vaikutus lopputulokseen!
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Juu, erikoistilanteet ovat erittäin tärkeitä, ja menestys näissä selittää aika pitkälti alkukauden menestyksen ja viimeisen kuukauden huonomman jakson.

Tänään päästiin ylivoimalla aika vaivattomasti alueelle, liekö tuo sitten ollut Lukon huonoutta vai palloseuran hyvyyttä. Ainakin tilastojen valossa Lukon pitäisi olla hyvä alivoimajoukkue. Mitään kovin oleellista muutosta en noissa kiekon ylöstuonneissa kuitenkaan huomannut, aika perussapluunalla mentiin (kiekko vauhtiin FIlppulalle, Virralle tms ja tuodaan alueelle asti jos löytyy tilaa, muussa tapauksessa pyritään pääsemään jätön kautta haastamaan seisovaa puolustuslinjaa sinisellä). YV pyörikin kohtuullisen hyvin, ja muutamaan otteeseen pomppi sitten sopivasti ja oltiin viimeistelyssä tehokkaita. Ei se ylivoima edellisen kuukauden aikana ole aina niin surkeaakaan ollut, mutta ei ole vaan saatu paikoista sisään.

Mutta suurin plussa siitä, että peli-ilme ja kamppailuhalu oli heti ottelun alusta asti kunnossa. Toisin kuin monessa muussa pelissä viimeisen kuukauden aikana.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämän päivän peli toi taas toivoa, erittäin pirteä esitys. Oli kyllä äärettömän tärkeä tuo Palmun ylivoimamaali tuohon Seväsen vitosen loppuun. Jos siitä ei olisi tullut maalia, olisi peli voinut kääntyä ihan erilaiseksi. Ylivoimaonnistuminen vaikutti rentouttavan peliä ja se toi sitten pari yv-häkkiä lisää myöhemmin pelissä. Pajuniemi ja Kakko ovat olleet pirteitä, siinä on kyllä hyvät nuorukaiset kasvamassa meille tuleviksi vuosiksi. Jonneltakin ehkä kauden parasta peliä, mikä oli suuri yllätys kun kuitenkin eilen oli peli. Ketjumuutokset tuntuivat myös piristävän sekä Filppulan että Nurmen ketjua. Rightin puolen laituria tuonne ehkä kaipaisin kaikkein eniten (toki veskaria edelleen myös). Olisikohan Budish irrotettavissa Jukureista?
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Näköjään täytyy tehdä totaalinen pohjakosketus ennen kuin tuo joukkue herää. Kärppä matsin kolmannen erän jälkeen TPS ei ole esittänyt yhtään mitään. Jyp matsi oli totaalinen nöyryytys mutta Lukko matsi näytti taas siltä alkukauden pirteältä Palloseuralta. En tiedä oliko TPS:n hyvyyttä vai Lukon huonoutta mutta esim. eriikoistilannepelaaminen näytti aivan toiselta mitä aiemmissa peleissä. Ja vihdoin Kaskinen on oivaltanut saman asian mitä Jatkoajan kirjoittajat ovat täällä jo kauan sitten sanoneet että Kallota ja Perriniä on turha väsyttää alivoimissa. Ykkös ylivoimakin näytti olevan nyt rakennettu Filppulan johtaman ketjun varaan joka on viime peleissä tasakentällisinkin ollut ehdottomasti TPS:n paras ketju. Toivottavasti tämä ei ollut vain hyvä yksittäinen peli. Joka tapauksessa TPS:llä on tällä hetkellä hyviä lukuisia nuoria potentiaalisia pelaajia joiden varaan on hyvä luoda tulevaisuutta.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Jokaisesta pelistä on joo tarjolla kolme pistettä, mutta vähän kohtuullisuutta - jopa analyyttisyyttä - vois joskus toivoa suhtautumiseen joukkueen peliesityksiin tällä foorumilla. Tietty mennään tunteella, mutta kuitenkin...

Kaikille joukkueille paitsi Kärpille on tullut joidenkin viikkojen pimeitä jaksoja tällä kaudella. Kukaan meistä ei tiedä, mitä siellä on taustalla; haetaanko uutta pelillistä juttua, onko päätetty ottaa fysiikkaintervalli etc, mikä saattaa hetkiseksi sekoittaa arjen tekemistä. Tepsin tilanteessa on täysin mahdollista, että nyt on menty kovaa ja olympiatauon lopulla aletaan herkistellä, jotta saadaan hyvä fyysinen valmius kevään koitoksiin. Nyt se on pistetilanteen puitteissa mahdollista.

Se, mikä huolestuttaa kieltämättä on tosiseikka, että Tepsi on järjestäen helisemässä niitä joukkueita vastaan, jotka ikään kuin altistavat peliään kamppailupelaamiselle. Pelaaminen esim Tapparaa, Lukkoa tai Kärppiä vastaan toimii, koska silloin kentällä pelaa enemmän "viisikko vastaan viisikko" -asetelma, jossa pelin rytmittäminen, virtaus ja kenttätasapainon kautta pelaaminen ovat keskiössä. Sen sijaan joukkueet kuten JYP ja HIFK altistavat peliään tietoisesti enemmän 1vs1 kamppailutilanteisiin - tässä pelissä Tepsillä on kiistatta haasteita. Ja kumpaanko suuntaan playoffit yleensä peliä vievät..?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös