Peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 604 430
  • 4 265

JeTTrue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU
Kaskelta hyvä viimeistely erän loppuun. Ehkä nyt voitas tää peli viedä ja pisteet jättää himaan.

Sopanen saisi onnistua, paikkoja on.

Edit. Hui saatana! Lahtelaiset ja Carlsson. Hieno syöttö Tyrväiseltä ja Carlssonilta vielä parempi viimeistely. Ei paha!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolme pinnaa tuli ja ihan hyvällä pelilläkin.
Vastus ei tänään erikoinen ollut, mutta tappioputken jälkeen voitto taas kelpaa ja kyllä IFK pelasi hyvin tänään. Olisi saattanut olla rumemmatkin lukemat, jollei Järvenpää KooKoon maalilla olisi hyppinyt välillä kuin kumiukko kiekon tielle.

Lankisen paluu ja nollapeli lämmittää kyllä mieltä. Ei mikään vaativin peli, mutta nollapeli on aina nollapeli ja liimasi kiekkoja varmuudella.

Keskiviikkona onkin sitten varmaan aika eri tason vastus, kun TPS saapuu Nordikselle.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mun mielestä tää kausi on ihan selkeä pala. Kärpät, TPS, Tappara ja JYP on sarjan neljän parasta joukkuetta.

Materiaalin laatu, iskostettu pelitapa ja parempi pelinopeus ja pelikunto.

HIFK onkin sitten sen tämän nelikon jälkeisen keskikastin vahvempia joukkueita. Pakiston laadusta kertoo surullista tosiasiaa, että Erosen loukkaannuttua ilman Heiskasta ollaan sääläreissä. Erosen ja Heiskasen ollessa kehissä ollaan hyvällä pelillä runkkarin vitosia.

Mutta saa Lankinen ja Engren seistä päällään, että päästään puolivälieristä eteenpäin.

”Onhan tässä aikaa” ei oikein enää päde. Kyllä tässä vaiheessa kautta tietää kuka sen mestaruuden vie ja se on joku tuosta kärkinelikosta.

No mikä sitten olisi loppukauden päätarkoitus? Ajaa Ulander sisään, luoda kuva ammattimaisesta organisaatiosta, jotta ensi kaudeksi saadaan hyvät paikot poistujien, etunenässä Heiskasen, tilalle.

Ja joo, johtajuus puuttuu. Voi kun olisi napattu se Perrinkin kun vapaana oli. Olisi kurottu johtajuusvajetta yhdellä hankinnalla vuosiksi.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Olipas mukava olla hallilla pitkästä aikaa. Vähän 38,5 asteen kainalolämpötila aiheutti välillä keskittymisongelmia, mutta silti siellä viihtyi. Pelikään nyt ei kovin kummoinen ollut. KooKoo oli heikko, mutta HIFK riittävän hyvä hoitaakseen pelin. Vähiin jäi KooKoon maalipaikat, muutama tuli ihan omista virheistä, mutta muuten oli vähissä. HIFK olisi voinut tehdä ihan hyvin pari enemmänkin. Tämä taso riitti tänään.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Kevin Lankinen otti alkuminuuttien aikana kaksi tärkeää torjuntaa, ja seuraava torjunta tulikin vasta toisessa erässä. Täysin ylivoimainen eka erä. Toinen erä pelattiin sekavaa nyhjäämistä vailla viihdearvoa. Onneksi maali 6 sekuntia ennen erän loppua vapautti kolmannen erän pelaamista.

Pelaaja-arvioita: Junnuketju pelasi yritteliäästi. Aika paljon pitää vielä kypsyä pelaajina, mutta ketju ei ollut mitenkään hukassa. Luistelun määrää voi kiittää, mutta aika paljon voimaa puuttuu esim. Thorellin tai Carlssonin luistelupotkuun verrattuna.
Yhtä asiaa en voi käsittää. IFK:n pakki pudottaa mailansa. Kiekko saadaan keskialueelle. Pakki voisi spurtata vaihtoon, ja uusi pelaaja olisi omalla alueella 10 sekunnissa. Pakkimme lähtee pyytämään hyökkääjältä mailaa, siinäkin kaupan hieronnassa menee muutama sekunti. Mailattomalla pelaajalla ei tee kentällä mitään. Poikkeuksena ovat harvat nopeat tilanteet, joissa mailaton on alin pelaaja.
Ulander: yksi karmea syöttö poikittain omalla alueella vastustajan lapaan. Kaksi maagista voimanousua ekassa erässä, lähes pujotteli ohi kookoolaisista.
Ruotsalaisvahvistukset: Kiitettävä määrä luistelua. Carlssonin oranki selässä on enää simpanssinpoikanen.
O'Connor: Pari kertaa oli vähällä kostautua liiat bobbyorrit siniviivalla ja omassa päädyssä.
Petrell: Vaihtelevaa. Maaginen maali. Välillä outoja ratkaisuja. Saa kiekon laitaan yli siniviivan. Pelikaveri huutaa keskellä kuin hinaaja lapa jäässä. Lennu rannaa kiekon päätypleksiin??

Yleisilmeenä IFK oli tasainen joukkue, jossa kukaan ei dominoi vaihdosta toiseen. KooKoo oli tason mittarina yhtä tarkka kuin kinkkumittari kuumeen mittaukseen.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Selinille tunnustusta siitä, että jengi oli hereillä heti ottelun alussa ja sitten vietiinkin ekaa erää suvereenisti. Tunnustusta myös rosterista, jos ei kaikille pelaaminen maistu niin junnuja kehiin jos niitä kiinnostaisi. Hyvin ja energisesti pelasivat, ja saivat myös paljon peliaikaa.

Ja hei Teppo on pisteputkessa! Pakistolle ( ja koko jengille ) selvästi perjantaista parempi ja helpompi ilta. Kekeltä huikea paluu. Jos se tästä vielä kuitenkin taas lähtisi...?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Junioriketju toi HIFK:n pelaamiseen sellaista energiaa, jota on aivan turha toivoa Ahtolalta ja Partaselta. Lisäksi rohkea ratkaisu laittaa nuo kolme junioripelaajaa samaan ketjuun. Itse olen sitä mieltä, että se monesti toimii paremmin, kuin junnujen ripottelu. Voivat pelata omalla energisellä pelityylillään. Tuo energisyys junioreilta ei vain yleensä kanna kauhean montaa peli, mutta toivottavasti toimii herätyksenä joillekin pelaajille.

Lankisen paluu parasta mitä HIFK:lle olisi nyt voinut tapahtua. Engren oli väsähtänyt ja pelin taso alkoi jo ehkä kilpailunkin puutteesta romahtaa. Vielä 1 kk sitten ajattelin, että vaikeaa on Lankisen edes tasapäisesti kivuta haastamaan Engreniä. Nyt tilanne on jo yhden pelin jälkeen ihan 50/50. Veikkaan HIFK:n suunnitelman olevan etenin vieraspeleihin se, että Engren/Lankinen pelaa ja Bäckström availee luuukkua.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyvä voitto tänään. Kiva kun junnut sai peliaikaa.

:)

Vastustaja oli aikas heikko, mutta se täytyy kyllä sanoa, että IFK:n asenne avauksesta lähtien oli kyllä kova. Materiaali on heikko edelleen, mutta ihmettelen kyllä noita lähtöjä KalPa ja Pelicans -peleihin, joissa ekat 10min oli jotain aivan järkyttävää asenteen osalta.

Oli kyllä "huikea" muuten se Ulanderin syöttö KooKoo pelaajalle läpiajoon. Onneks Lankinen venytti kunnon urheiluruutu-torjunnan. Muuten olis taas päästetty vastustaja johtoon kotipelissä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilinen peli oli perinteinen pakkovoitto. Ainahan niissä ei ole kovin hyvin käynyt, mutta nyt joukkue sai kasattua rivit kuntoon ja oli hereillä alusta saakka. Edelliset tappiopelit kaatui juuri siihen, että joukkue oli aivan unessa matsien aluissa ja se menee kyllä täysin valmennuksen piikkiin. Toki jokaisella pelaajalla on oma vastuunsa itsestään, mutta jos ihan joka seppä nukkuu, ei valmennuskaan ole onnistunut.

Puolustus tarvitsee apuja hyökkäykseltä ja päinvastoin, jotta peli kulkee. Eilen Keke maalissa oli myös loistava ja taisi tuoda sen viimeisen uskon myös kenttäpelaajille. Eihän se nyt täydellistä ollut kenttäpelaajilta vieläkään ja heikko vastus helpotti, mutta sama vastustaja pelaa myös muita jengejä vastaan ja kaikki lasketaan. Nämä heikompien jengien voitot, nollapeleistä puhumattakaan, eivät todellakaan ole HIFK:lle mikään itsestäänselvyys.
 

Stigu

Jäsen
Joo, vaikka vastassa oli vain KooKoo, niin silti matsista jäi ainakin mulle paljon positiivista:

- tuloskentällisten peliä on kiva katsoa, kun hyökkäyksessä pelaajien aivoitukset alkavat synkata ketjukavereiden kanssa. Mielikuvitusta ja taitoa riittää.
- kerrankin mun toive toteutui, eli (oikeat) junnut pantiin samaan ketjuun. Jatkossa jos nelosessa pelaisivat nuo junnut + Jääskä+Nordgren, niin meillä olisi kolme kunnon ketjua kasassa
- loppukautta silmälläpitäen murheenkryyni tulee olemaan se neljäs ketju. Ainoa mahdollisuus on saada Partanen ja Ahtola jotenkin herätettyä. Molemmat ovat parhaimmillaan 30 pinnan miehiä, joten kysymys on ainoastaan siitä, että he löytävät jotenkin sen huipputasonsa. Tämä kyllä vaatisi jonkun taitosentterin heidän väliinsä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Vähän samantyyppinen sukka-lähtö peliin (eka kymppi), kun muutamaan aiempaan ennen lauantaita, mutta onneks saivat tohon jälkimmäiseen hyvää draivia. Toi maali oli tyylikäs!
 

JeTTrue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU
Tepon osakkeet nousussa!

Hyvää kiekkoa lähes koko erä ja maalikin oli ilmassa pariin otteeseen. Välillä rakennettiin vähän turhan hienoakin byyriä, mutta hyvä, että Malinen löysi paikan pistää kiekon reppuun noinkin hyvällä ajoituksella.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
1.erä:
- Salmela on aivan paska
- Lankinen liekeissä
- Engberg voi jättää kamansa edari koppiin
- Teppo neljän ottelun pisteputkessa.

IFK:lla helvetinmoisia vaikeuksia päästä kunnolla maalinteko sektoriin. Carlsson tekee tilaa liikkellään, ongelma on vain siinä ettei muut kerkiä mukaan.

EDIT: Vielä propseja Varakkaalle, että yritti kolata Fraseria. Vahinko vaan ettei nykyään osu koskaan. Finley samassa tilanteessa niin täällä ei kukaan huutelisi enää Fraserin perään.
 
Viimeksi muokattu:

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Salmelalta varmaan kauden huonoin erä, onneksi ei soinut omissa. Koittais nyt keskittyä peruspelaamiseen eikö koita olla Karlsson. Varmaan pisteettömyys nakertaa ja haluaa tehdä pisteitä, mutta rentoutta tekemiseen.
 

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tepon osakkeet nousussa!

Hyvää kiekkoa lähes koko erä ja maalikin oli ilmassa pariin otteeseen. Välillä rakennettiin vähän turhan hienoakin byyriä, mutta hyvä, että Malinen löysi paikan pistää kiekon reppuun noinkin hyvällä ajoituksella.

Kyllähän talonmies Pikkarainen tarjos tämän maalin aivan täysin junnumaisellea höntyilyllään, tietenkin IFK:lta muutama loistava syöttö jolla tila aukesi sekä hyvä veto, jos olisi veska torjunut niin Haataja olisi ollut hyvin karoilla.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Salmelalta varmaan kauden huonoin erä, onneksi ei soinut omissa. Koittais nyt keskittyä peruspelaamiseen eikö koita olla Karlsson. Varmaan pisteettömyys nakertaa ja haluaa tehdä pisteitä, mutta rentoutta tekemiseen.

Taitaa Salmella olla työpaikka uhattuna. Sen verran yliyrittämistä oli koko erä. Terveessä pakistossa ei Salmella asiaa kun Tepostakin muovautumassa kiekollinen pakki.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nyt on sitten taas ollut niin hyvä 2-erän eka kymppi, että ansaittais 2-0
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Ei minkäännäköistä hätää tepsiä vastaan. Maliselta todella hyvää pelaamista molempiin suuntiin ja maalikin vielä siihen. Tätä ei sitten sössitä, vaan pidetään ne perriinit ja kalliot näkymättömissä, kuten tähänkin asti.
 

TO41

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa Salmella olla työpaikka uhattuna. Sen verran yliyrittämistä oli koko erä. Terveessä pakistossa ei Salmella asiaa kun Tepostakin muovautumassa kiekollinen pakki.
Tarpeeksi, kun inhoaa Salmea, niin Salmelan otteistakin voi laittaa pihalle ;) Salmen työpaikka ei ole, eikä pidäkään olla uhattuna.

Ja juuri sillä hetkellä Salmi lähti haastamaan Fraseria jalalla!
 

JeTTrue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU
Perinteisempi toinen erä, mutta ei päästetty maalia eikä Lankisella ole ollut töitä nimeksikään. Kolmannessa erässä byyri kaks meille ja Lankiselle toinen perättäinen nollapeli, kiitos etukäteen!

Pidetään TPS:n ifk-mörkö isona.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tarpeeksi, kun inhoaa Salmea, niin Salmelan otteistakin voi laittaa pihalle ;) Salmen työpaikka ei ole, eikä pidäkään olla uhattuna.

Ja juuri sillä hetkellä Salmi lähti haastamaan Fraseria jalalla!

Juu Salmelaa tarkoitin.

Teposta on kuoritumassa kunnon pelimies. Pelaa kiekolla itsevarmasti, ei roiski. Oli vielä hieromassa Fraserin nenää TPS:n maalilla. Tykkään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mikä Teppoa vaivaa, näyttää jopa ihan pelimieheltä aika ajoin? Kyllä tuolta puolustuksesta lentävät Salmi ja Salmela ensimmäisinä kun alkaa ukkoa tulemaan takaisin askiin (plus se Kanki tietty).
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Mikä Teppoa vaivaa, näyttää jopa ihan pelimieheltä aika ajoin? Kyllä tuolta puolustuksesta lentävät Salmi ja Salmela ensimmäisinä kun alkaa ukkoa tulemaan takaisin askiin (plus se Kanki tietty).

Siinä erona se, että Salmi tietää olevansa rotaatiopelaaja. Salmela joutuu kauden jälkeen etsimään uuden työnantajan kun koko ajan tippuu hierarkiassa alaspäin. Teppo ja Kaski nostaneet niin paljon tasoa, että menee jo heittämällä tämän kaksikon ohi. Varakkaan ohi menevät myös ainakin tällä hetkellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös