Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 192 736
  • 1 078

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Tuo yksi tuolla ylenpänä on jo kahdesti avautunut kesken ottelun ja sitten hävinnyt suremaan, kun ollaan voitettu.
Piti oikein katsoa, kuka muu kuin minä, on avautunut kahdesti tämän matsin aikana. Eipä niitä taida olla, joten meikäläistä tässä siis tarkoitettiin.

Se on kuules Olkku niin, että meikäläinen elää hetkessä, ja mulla on oikeus kommentoida tapahtumia myös kesken ottelun. Tiedän sen varsin hyvin, että pitäisi katsoa koko 60 minuuttia ennen kuin tekee lopullisia hajatelmia.

Mutta kun KalPa-peliä oli pelattu 50 minuuttia, Lukko oli ollut täysin vastaantulija kokoajan, ja oma hyökkäyspeli lähes mitäänsanomatonta, niin siinä vaan tahtoo usko loppua. Onneksi kiekko on pyöreä ainakin yhteen suuntaan, ja joukkueen usko riitti loppuun asti.

Nyt se meni kuin pitääkin, vahva ykkönen ratkaisi pelin kahdella osumallaan ja kakkonen teki sen tarvittavan yhden osuman, jolla saatiin kiri aikaan.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Kirjoitin voittoputken aikana Positiivisuus-ketjuun, että on ihanan hiljaista koko Lukko-osiossa. Sehän on aina sen merkki että joukkueella menee hyvin. Sama hiljaisuus vallitsi Länsi-Suomen tekstaripalstalla alkusyksyllä, ei sanaakaan Lukosta kun voittoputki venyi.

Ymmärrän sen että eletään voimakkaasti hetkessä. Mutta yrittäkää nyt tajuta, että yksi peli kestää vähintään 60 minuuttia, ja runkosarja 60 ottelua. Koitetaan olla paskomatta housuihin fanienkin osalta kesken kaiken, vaikka paineensietokykyä joskus koetellaankin.

VOITTOISAA ILLAN JATKOA, V*TUN LUUSERIT!
On se niin mahtavaa, kun on kova Lukkofani. Mahtavaa, kun sinä ladot totuuksia täällä muille kirjoittajille, miten pitäisi kannattaa. On varmaan rankkaa Lukkofanin elämää, kun joutuu tekemään palstapoliisin hommia ja pitää pientä punaista kirjaa siitä, mitä itse on sanonut, jotta voi leikkiä kaikki tietävää jossain vaiheessa.

Lukolta upea nousu, johon en itse uskonut. Nämä ovat niitä parhaita voittoja, kun ne tulevat täysin puun takaa. Ykkösen onnistuminen lämmittää kovasti. Pihviketjulla on tekemistä edessä. Varmaankin muutosta tulossa tuohon ketjuun. Ei sovi isot miehet samassa ketjussa nopeita joukkueita vastaan.

Kiitos Lukko.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Jyty, puhun koko alkukaudesta ja nimimerkki SG stä. Sinulle tiedoksi. Etpä paljoa ole seurannut sitten...
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Tuonne otteluseurantaan jo laitoinkin, niin oliko se nyt muka NIIN huonoa peliä maaleihin asti? Tottakai Kalpa oli paremmalla liikkeellä niin näytti aika ajoin pahalta. Ei Setäsen tarvinnut missään vaiheessa tänään venyä mahdottomiin ja maalipaikatkin meni Lukolle. Viimeistely oli vaan taas löperöä kolmatta erää lukuunottamatta.
 

Praha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuonne otteluseurantaan jo laitoinkin, niin oliko se nyt muka NIIN huonoa peliä maaleihin asti? Tottakai Kalpa oli paremmalla liikkeellä niin näytti aika ajoin pahalta. Ei Setäsen tarvinnut missään vaiheessa tänään venyä mahdottomiin ja maalipaikatkin meni Lukolle. Viimeistely oli vaan taas löperöä kolmatta erää lukuunottamatta.

Kyllä mielestäni ensimmäinen erä oltiin todella pahasti vastaantulijoita. Toinen ja kolmas erä meni huomattavasti tasaisemmin.Toki nyt kolmannen erän toinen puolisko Lukolle. Se on kyllä totta että ei Kalpa kovin vaarallisille maalipaikoille ensimmäisessä erässä päässyt.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt kun peli on ohi ja hyväst käyp niin tapahtunutta voi tarkastella huojentuneena.

Saattaa olla että KalPa pelaa kaikkia vastaan pelin alun samalla tavalla kuin avauserässä ja sillä tavalla saa vastustajan kuin vastustajan näyttämään telineisiin jääneiltä. En ole KalPaa tällä kaudella katsonut aiemmin kuin sen Äijänsuolla pelatun Lukko-pelin verran joten en tiedä asiaa.

Ensimmäinen erä näytti kyllä pahalta Lukon kannalta, toinen erä oli jo paljon tasaisempi ja ei KalPalla mitenkään merkittävän paljon enempää maalintekopaikkoja ollut 40 minuutin aikana. Pirusti ne kyllä pörräsivät kuten silloin Virran ensimmäiselläkin valmennusjaksolla.

Mitä tuohon oikein ja väärin kannattamiseen tulee, niin kyllä mä kaikesta huolimatta sanon että jos tänään uskoi Lukon voittavan pelin kun 50 minuuttia oli taulussa, niin hurja luotto on joukkueeseen. En minä uskonut, mutta pääasia tietysti on että itse joukkue uskoi ja käytti paikkansa hyväksi.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mahtavaa, kun sinä ladot totuuksia täällä muille kirjoittajille, miten pitäisi kannattaa..
Juurihan kirjoitin edellä, että ymmärrän aivan hyvin miten urheilua seuraavat fanit yleensä elävät vahvasti hetkessä. Tietenkin silloin kun ollaan tappiolla ja hävitään, niin kuuluukin vituttaa. Sitä vaan en ihan käsitä, että nostetaan kädet pystyyn antautumisen merkiksi, kun tehokasta peliaikaa on puolet ottelusta jäljellä. Nettikeskustelujan kulku toki noudattaa erilaista käyttäytymismallia, kuin paikanpäällä matsia seuratessa. Katsomossa on ehkä helpompi tsempata ja huutaa joukkueen puolesta vaikeillakin hetkillä. Sen sijaan en tosiaan tiedä, miksi se nopea luovutusmentaliteetti on täällä palstalla niin voimakas.

KalPa-peliä kuuntelin Ripan selostamana ja aikamoinen banaani otsassa tietenkin suurimman osan ottelusta. Joku tuossa ehti pelin alussa mainitsemaan, että Dufvalla riittää kovasti työmaata. Tottavie riittää ja huominen JYP-peli alkaa taas 0-0 -tilanteessa, eikä tämän päivän voitosta saa enää pistettäkään mukaan siihen taistoon. Eli nöyränä, mutta ei nöyristellen kohti uutta haastetta. Pelejä on ihan perkeleesti vielä jäljellä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Itseluottamuspeli. Pari onnistumista, ja sitä ennen Koiviston tolppa, ja yhtäkkiä energiaa taas.

En olisi huolissani mistään energioista, sillä joukkue on täynnä kokeneita pelaajia, jotka tietävät, missä mennään. Kausi on pitkä ja tähtäin vasta maalis-huhtikuussa, joten olisin huolissani, jos joukkue pelaisi tällä hetkellä kuin unelma.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Väsymystä? Ja vielä mitä! Jätkät näytti miten kauan se peli kestää! Hieno nousu äijiltä ja kolme pinnaa mukaan!
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Väsymystä? Ja vielä mitä! Jätkät näytti miten kauan se peli kestää! Hieno nousu äijiltä ja kolme pinnaa mukaan!

Virtasen Jonne on ainakin siinä tilassa, että syöttelee vastustajalle ja taklatessa on itse perseellään. Jalat ei liiku mihinkään ja jos huomenna olisi joku muu kun Jyp vastassa, niin olisi hyvin vaikea perustella miksi mies on pelaavassa kokoonpanossa.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Ohhoh, olipas voitto.

Tämä on mun eka postaus tänne ja piti suoltaa pelkkää negatiivistä ruskeaa. Tuon viimeisen kympin jälkeen ehkä se terävin puukko jää ylälaatikkoon.

Mutta tosiaan, pahoitteluni jo etukäteen kaikista off-topiceista, koska nyt tulee sontaa monesta asiasta ja suurin osa niistä varmaan kuuluisi toisiin "avauksiin". Synkkä marraskuu menossa ja en tosiaan ihmettele miksi. Jo ennen Karjala-turnausta oli havaittavissa selkeä tason lasku vaikka pisteitä viellä ropisi..kiitos siitä tehokkaan yyveen. Viimeinen peli pataa vastaan silloin oli jo melkoista tekohengitystä vaikka voitettiin. Vaikka peli sarjan avauskamppailuja lukuunottamatta on ollut tehokasta ja välillä jopa silmiä hivelevää, niin on selviö, että se kuuluisa pelikirja tuossa muodossaan ei tule toimimaan koko kautta. Alkukaudella painettiin vielä hybridikiekkoa, päästiin alakerran paineen alta nopeilla syötöillä pois ja oltiin muutenkin oikeasti niskanpäällä. Nyt on vastustajat tehneet läksynsä ja tätä ei juuri nähdä, koska ei päästä avamaan niin, että rytmitys toimisi. Toki esim. hybridistä on ihan suosiolla luovuttu. Yyvee oli jossain vaiheessa fantastista. Onhan se vieläkin parhaimmillaan loistavaa, mutta niin jo vastustajan osalta luettua. Tällä ryhmityksellä vaan valitettavasti ei se tule enää toimimaan. En hirveästi tuijota tilastollisesti peliä, mutta esim. katsoessessa +/-:sia, ei meidän kaverit ihan siellä kärkipäässä ole. Tähän liityen, onko joku muu laittanut merkille meidän suorien hyökkäyksien määrän? Kuinka monta suoraa hyökkäystä meillä on mitkä johtavat maalitilanteeseen verrattuna vastustajaan? Okei, ehkä tämä on osa sitä pelikirjaa, mutta ei me niin vahvoja siellä kulmissa olla että joka peli voitetaan.

Tästä päästään näppärästi rosteriin. Ensinnäkin, vihaan itse jälkiviisautta, mutta nyt sorrun siihen. H. Koivistosta ei ole kärkisentteriksi! Ei nyt, eikä tulevaisuudessa...missään joukkueessa. Tätä toitotin ennen kauden alkua kaikille ja näinhän on käynyt. Toinen Koivisto olisi voinut latoa jo melkoiset tehot jonkun muun rinnalla. Toni on illasta toiseen pirteä, mutta kun ei saa mistään apuja, niin on aika hankalaa. Nyt ihan tosissaan tarvitaan toinen tulosyksikön sena ja ehkä jopa laiturikin. Lahti oli mielestäni pirteä ennen saikkua ja Nikko saa tottakai tsäänssin. Piitulainen ja Ahtola ei vaan tällä(kään) hetkellä vakuuta. Nyt kun rosteri on jo muutenkin laadukas ja kokenut, niin toivon todella hyvin scauttatuja hakuja. Huhuissa mainittu Viuhkola olisi ehkä viimeisimpiä ketä haluisin nähdä keltasinisissä. Onhan se parhaimmillan huikee pelimies, mutta kaiken toin selkähistorian jälkeen ei tässä tilanteessa ole mielestäni järjen häivää tarjota edes try-outtia. Muutama huippupeli ja pleijareissa telakalla...ei kiitos.

Kyllä tämä tästä. Eiköhän tuollainen voitto anna ihan kohtuullisen boostin Jyskylän reissulle.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eino_Mies on kyllä kerta kaikkiaan mainioista mainioin kannattaja. Hän ei koskaan epäile vaan aina luottaa rakkaaseen Lukkoomme. Ottakaamme kaikki Eikasta mallia, minkä häpeässä kieriskelyltämme pystymme.

---
Lähdin toisella erätauolla sählyvuoroon, ja yllätys oli kyllä aikamoinen kun jossain vaiheessa kännykästä tarkistin tuloksen. MIkään ei tällaiseen suunnanmuutokseen kahden ensimmäisen erän perusteella viitannut, mutta ehdottoman hienoa että Lukko ottelun käänsi. Henkisesti vaffan joukkueen merkki.

Ja tottakai mieltä lämmittää Osen hieno peli maalinsuulla. Rohkeasti vaan Jyväskylässäkin Setästä maalille, Risto.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eino_Mies on kyllä kerta kaikkiaan mainioista mainioin kannattaja. Hän ei koskaan epäile vaan aina luottaa rakkaaseen Lukkoomme. Ottakaamme kaikki Eikasta mallia, minkä häpeässä kieriskelyltämme pystymme.
No totta helvetissä minuankin vituttaa, että Lukko ei pysty yhden sukupolven aikana kertaakaan pääsemään edes finaaliin, saati voittamaan mestaruutta. En vaan viitsi tulla joka ikisen takaiskumaalin jälkeen tänne vinkumaan, että taas menee päin persettä koko touhu. Sitä tuskaa on jo ihan tarpeeksi kokenut, kun olen 70-luvun lopulta alkaen raumalaista jääkiekkoa seurannut. Eli täytyy siis ilmeisesti jatkossakin välttää mitään positiivisia kannanottoja. Karkeasti ylimenevää sarkasmiakaan täälle ei näytä monet tajuavan, sen verran vakavaa on meiniki. Varotaan siis iloitsemasta, mutta murehditaan vakuuttavasti. Nyt vasta tajuan, miten lapsellinen ja naiivi tämä #Tiedän2015 -slogan on.
 
Viimeksi muokattu:

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No totta helvetissä minuankin vituttaa, että Lukko ei pysty yhden sukupolven aikana kertaakaan pääsemään edes finaaliin, saati voittamaan mestaruutta. En vaan viitsi tulla joka ikisen takaiskumaalin jälkeen tänne vinkumaan, että taas menee päin persettä koko touhu. Sitä tuskaa on jo ihan tarpeeksi kokenut, kun olen 70-luvun lopulta alkaen raumalaista jääkiekkoa seurannut. Eli täytyy siis ilmeisesti jatkossakin varoa mitään myönteisiä kannanottoja. Karkeasti ylimenevää sarkasmiakaan täälle ei näytä monet tajuavan, sen verran vakavaa on meiniki. Varotaan siis iloitsemasta, mutta murehditaan vakuuttavasti.
Älä missään nimessä lopeta iloitsemista, en minäkään lopeta. Se vaan pistää silmään kun sinä olet joka armas kerta ensimmäisenä vittuilemassa näille negailijoille. Sitä paitsi, niillä saulgoodmaneilla ja kuuskolmosilla on välillä ihan pointtikin siinä jutussa, vaikka sitä maailmantuskaa välillä vituttaa lukeakin.

Mutta tämä tästä osaltani ettei viuhu bannit. Peace and love, hieno iltahan tämä meille molemmille Lukon miehille oli.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Älä missään nimessä lopeta iloitsemista, en minäkään lopeta. Se vaan pistää silmään kun sinä olet joka armas kerta ensimmäisenä vittuilemassa näille negailijoille. Sitä paitsi, niillä saulgoodmaneilla ja kuuskolmosilla on välillä ihan pointtikin siinä jutussa, vaikka sitä maailmantuskaa välillä vituttaa lukeakin.
On täällä Lukko-palstalla paljon hyviä kirjoittajia, Roku ja muutama muu kokenut nestori etunenässä. Eikä näillä tietyillä negailijoillakaan ole ihan tyhjä pää, varmasti on pitkä näkemys ja asiallisia pointteja viesteissään silloin tällöin.

Se vaan näissä nettikeskusteluissa, ei pelkästään Jatkoajassa vaan monilla muillakin saiteilla on vaivana, että keskustelut alkavat helposti kiertää tiettyä negatiivisuuden kehää. On aivan inhimillistä, että ei ole tarve kirjoitella silloin kun voittoja tulee solkenaan ja tuntuu hyvälle olla Lukko-fani. Yhteistä tuskaa on helpompi tulla jakamaan, iloa ei niinkään.

Ja sitten vielä jotain asiaa. Eli erittäin miellyttävää oli Setäsen ensimmäinen kokonaisen liigapelin voitto. Mutta toisaalta täytyy ihmetellä sitä, miten surkeaa oli koko joukkueen osalta puolustuspelaaminen varsinkin KalPan toisessa maalissa. Aivan yksin sai Timonen lapioida kiekon sisään.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mulle syntyi tänään kolmas poika, niin asiat saivat taas ihan eri perspektiivin. Kun pääsin kotiin, niin oli kolmas erä oli menossa ja Lukko pisti kolme maalia. Välillä voitetaan, välillä hävitään. Niin se vaan menee. Älkää liikaa stressatko siitä.

Kyllä meidän jengissä on potentiaali tällä kaudella siihen kauneimpaan. #tiedän2015
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse olin kyllä aika maani myynyt tilanteessa, jossa T.Kovisto veivasi itsensä hienosti läpi alivoimalla, pisti Kilpeläisenkin nippuun, mutta laukoi tolppaan... Ajattelin vaan, että tulis nyt edes se yksi onnistuminen, niin josko sitten. Tulihan se onnistuminen sieltä ja peli muuttui täysin. KalPalla ei ekaan 50 minuuttiin montaa hyvää paikkaa maalien lisäksi ollut ja mun mielestä Lukolla oli ekan 50 minuutin aikana vähintään samanverran paikkoja kuin KalPallakin, huolimatta KalPan varmaan lähes 80% kiekonhallinnasta. Lukon peli oli silti todella kamalan näköistä ensimmäiseen maaliin asti. Ei sillä onneksi väliä miltä se näyttää varsinkaan vieraissa, kunhan tulosta tulee. Setänen oli mun mielestä varma ja antaisin monen muun tapaan jatkaa maalilla myös tänään.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse lähdin myös ennen kolmatta erää oman harrastuksen pariin joka oli suunniteltu jo ennen peliä, mutta eipä harmittanut yhtään jättää tuo viiminen erä katsomatta kun en uskonut Lukon pelin tuosta kohentuvan jotta 2-0 tilanteesta kääntäisivät ottelun voitoksi. No autossa istuin vielä kun peliä oli pelattu 50min joten tiesin että tein oikein kun lähdin enkä jäänyt kotiin jumittamaan. Sitten sammui radio ja alkoi Lukon tykitys. Taisi olla liian synkkiä pilviä Lukon yllä.
Hieno juttu että äijillä oli tahto voittaa peli. Joukkueessa on paljon potenttiaalia tehdä mahdottomasta mahdollista.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse lähdin myös ennen kolmatta erää oman harrastuksen pariin joka oli suunniteltu jo ennen peliä, mutta eipä harmittanut yhtään jättää tuo viiminen erä katsomatta kun en uskonut Lukon pelin tuosta kohentuvan jotta 2-0 tilanteesta kääntäisivät ottelun voitoksi. No autossa istuin vielä kun peliä oli pelattu 50min joten tiesin että tein oikein kun lähdin enkä jäänyt kotiin jumittamaan. Sitten sammui radio ja alkoi Lukon tykitys. Taisi olla liian synkkiä pilviä Lukon yllä.
Hieno juttu että äijillä oli tahto voittaa peli. Joukkueessa on paljon potenttiaalia tehdä mahdottomasta mahdollista.
Voitaiskos sopia, että aina ankeissa tilanteissa lähet harrasteleen? Meinaan jos tulos on joka kerta tällasta, niin molemmat voittaa. Sinulla kunto kohoaa (ilmeisesti kuitenkin liikunnallinen harrastus?) tai ainakin jokin taito ja Lukko jatkaa huimia nousuja. Vähän kevennystä synkkään syystalvimikäihmetämälie ajalle.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Voitaiskos sopia, että aina ankeissa tilanteissa lähet harrasteleen? Meinaan jos tulos on joka kerta tällasta, niin molemmat voittaa. Sinulla kunto kohoaa (ilmeisesti kuitenkin liikunnallinen harrastus?) tai ainakin jokin taito ja Lukko jatkaa huimia nousuja. Vähän kevennystä synkkään syystalvimikäihmetämälie ajalle.
Näin on. Tätä kyllä olen syvästi harkinnut. Tänään Peliä tulee taas seurattua mutta tarvii sulkea ajoissa jos näyttää pahalta. Sunnuntain peli taitaa jäädä tällä kertaa kokonaan välistä (varma voitto)
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Neljä maalia päästetty omiin, eikä olla edes puolivälissä. Pakeilta ei tule yhtään apuja, eikä Zapolski ota tänään mitään ylimääräistä. Pakko ihmetellä, milloin molari vaihdetaan? Tulee ihan Montreal ja Patrick Roy mieleen jo. Varmaan aika paskasta olla tuolla Lukon tolppien välissä. Tässä olisi nyt hyvä sauma antaa lisää peliaikaa Setäselle. Voisi herätellä muutenkin koko joukkuetta vaihto. Tai edes aikalisä voisi olla hyödyllinen. Peliä on jäljellä ja eihän tässä olla kuin yhden maalin verran perässä, mutta mielestäni jotain on tehtävä että ei omissa soi vielä lisää...
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
On tullut jo. Kaksi maalia on pakkien tekemiä.

Hienoa, että ymmärsit pointin. Olisit samalla maininnut, että pakit avustivat JYPin hyviin maalintekopaikkoihin.

Rankkareita on turha Lukon miehenä seurata näköjään. Miten samat jätkät saa joka kerta laukoa? Näköjään ihan sama onko sielllä RD vai Vuorit penkin takana niin ratkaisu on samaa laatua. Gagnonin yritys oli ainoa hyvä. Miksei sinne pistetä nopeita käsiä tyyliin Piitulainen tai jotain muuta. Toivottavasti rankkareita ei enää tällä kaudella tule.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Meillä oli se voittavakin maalivahti. Zapolski ei ota yhtään ylimääräistä kiinni ja sylkee eteensä. Epävarmaa pomputtelua. Yhtään hommaa ei helpota, että puolustuspeli on sekaisin. Merkkausvirheitä, huonoja purkua ja harhasyötöt siihen päälle. Kaksin kamppailuja hävitään kanssa paljon. Tänään jyp sai paljon ylivoima hyökkäyksiä. Lukon kärkikarvaajat seisoo keskialueella, jotka on helppo ohittaa.

Tänään pelin loppu meni hieman ketuille tietysti muuttuneen tuomarilinjan kautta. Ykkönen tuntuu heränneen hyökkäyspäähän. Ei se neljä pistettä Keski-Suomesta on hyvä saalis. Varsinkin kun huomioidaan viime aikaiset otteet. Täydet kuusikin olisi ollut ihan otettavissa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.21
  • 7.50
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös