Pelicans kaudella 2016–2017 – Matikaisen toinen

  • 258 912
  • 1 006
Alkaa jo ihan tosissaan kyllästyttämään tämän yhden kirjoittajan ketjusta toiseen jatkuva pyhä sota Bloodia vastaan, LOPETA JO.
Jos Bloodista ja puolustuksesta keskustellaan, niin sittenhän siitä keskustellaan ja jos keskustelu on asiallisesti argumentoitua, niin eikai se nyt mitään sotaa ole, vaan perusteltua keskustelua. Puolustus on kuitenkin aika merkittävässä roolissa Matikaisen Pelicansissa, varsinkin, kun tuota maalintekovoimaa ei ihan hirveästi ole. Puolustuksessa Blood on ollut koko kauden huomioiden se eniten pelaava pelaaja, jonka peliaikaan tuossa aiemmin keskustelussa oli jo hyvin kiinni otettukin, eli se johtuu osiltaan myös vaihtojen venyttämisestä. Näin ollen Bloodista puhutaan puolustuksen tukipilarina, eli rooli on merkittävä. Tuohan on melkeinpä sama asia, kun keskusteltaisiin ensi kauden ykkössentteristä, jos sellainen jostain muualta hankitaan, sillä tuon roolin kaveri tulee olemaan melkolailla yhtä merkittävässä osassa joukkueessa ja onnistuminen on erittäin tärkeää koko kauden kuvaa ajatellen.

Tuossa aiemmin käydyssä tuoreessa keskustelussa Drewskine sekä Arsi Haakana ovat tuoneet hyvin argumentoidusti esille asioita Bloodiin ja koko puolustukseen sekä sen pelaamiseen liittyen. Nuo ovat aivan eri tasolla argumentoitua keskustelua, kuin se toinen pää ja sen takia tuossa aiemmin vähän yritin kysellä niitä avuja joilla Blood voisi tuota puolustuksen avainhahmon roolia toteuttaa onnistuneesti. Tässä kun poimi näitä näkemyksiä siitä miten ihmeteltiin Bloodin saamaa kritiikkiä, niin argumentit pelaajan puolesta olivat luokkaa "persoona", "aina isot minuutit", "löytyy kovuutta ja käsiä" sekä "harmi ettei pelannut pleijareissa". En löydä näistä mitään pelillistä lisä-arvoa, jonka kaverin kohdalla allekirjoittaisin ja ilomielin myös argumentoin sitä.

Nuo mainitut asiat ovat hyvin lähelle nollatason argumentteja Bloodin kohdalla. Persoona voi olla vaikka minkälainen, mutta ei pelkästään sillä pelipaikkoja olla koskaan jaettu, vaan lähinnä paikkoja saunanlauteilta. Tätä persoonaa on tullut aiemmin jopa vähän kyseenalaistettua, sillä tuossa kirjoitettiin aiemmin hyvin siitä miten Blood on kauden mittaan jatkuvasti varastanut joukkueelta, eli persoonasta löytyy myös se pimeä puoli, mikä tunnetusti ei ole jääkiekkojoukkueessa kovinkaan kovassa huudossa. Peliminuutit ovat olleet suuria, mutta juurihan tuossa kauden lopussa mies jäi erätauolla koppiin, kun pelasi niin päin mäntyä. Tähän vähän liittyen mainitsen myös tuon kohdan, jossa harmitellaan sitä, kun Blood ei pelannut pleijareissa. Sitä voi pohtia miten tiukassa KalPa-sarjassa, olisi ylipäätään käynyt, jos Blood olisi pelannut. En nyt sano tietenkään, että Pelicans olisi Bloodin takia pudonnut, sillä se olisi väitteenä yhtä hataralla pohjalla, kuin se, miten tuo olisi automaattisesti pleijareissa parantanut, mutta joka tapauksessa ainoa todistettu seikka on se, miten Pelicans ja varsinkin sen puolustus pelasi aivan pirun hyvin ilman Bloodia.

Ennen loukkaantumistaan Bloodin viimeiset kolme täyttä peliä (sama otanta, kuin KalPa sarjan kesto) runkosarjassa menivät saldolla 0+0=0 ja näissä peleissä yhdessä tuo jäi erätauolla pukukoppiin ja toisessa, 1-3 tappiossa tuo keräsi tehotilastoon saldon -3. Yhteensä näiden kolmen pelin tilasto oli -5 ja tässä kohtaa taisteltiin erittäin tärkeistä asetelmista pudotuspeleissä, eli nämä olivat hyvin tärkeitä pelejä ja tarkemmin sanottuna siinä kohtaa koko kauden tärkeimpiä. Blood veti kuitenkin nämä pelit aivan täysin vihkoon. Sitten siitä pelistä, jonka Blood joutui jättämään loukkaantumisen vuoksi kesken, alkoi neljän pelin voittoputki, Aika karuja faktoja ja kaiken lisäksi nuo ovat ne Bloodin tuoreimmat näytöt tässä kohtaa ensi kauttakin silmällä pitäen, vaikka ne olisivatkin vähän epämieluisia joillekin.
Siitä on saanut lukea väsymykseen asti, miten pelikieltoja laitetaan sen piikkiin, kun selässä sattuu lukemaan Blood, mutta kyllähän tämä vähän siltä tuntuu, että mies saa varsinkin omilta faneilta huomattavan paljon anteeksi juuri sen takia, kun siellä selässä lukee se Blood. Voin vain kuvitella mikä myräkkä siitä nousisi jos nuo yllä mainitut faktastatsit olisivatkin vaikkapa Maneliuksen, Hovisen tai Pietilän, toki siinä on vain se ero, että tuolloin myräkkä kohdistuisi noihin pelaajiin. Bloodin kohdalla on myös huomattavaa se, miten yhtäkin hyvää peliä nostetaan jalustalle, vaikka miehen minuuteilla jokaisen pelin pitäisi olla hyvä peli. Vastaavasti sitten joidenkin muiden kohdalla yksikin heikompi peli nostetaan helposti esille, mutta suuressa kuvassa mielestäni Maneliuksen sekä Hovisen kohdalla voidaan sanoa pelaajien hoitaneen tällä kaudella tonttinsa, kun taas Blood ei sitä hoitanut. Siitä huolimatta moni olisi valmis luopumaan tuosta kaksikosta Bloodin sijaan.

"Kovuus" ja "kädet" ovat sitten jo niitä pelillisiä seikkoja, joista Bloodin kohdalla mielellään keskustelisi enemmänkin, mutta nämä kaksi osaa miehen pelissä ovat olleet tähän asti kaikkea muuta, kuin vahvuuksia. Tuo kovuus on johtanut pelikieltoihin, vaikka niistä olisi kukin mitä mieltä tahansa ja tästä syystä pelimäärä on jäänyt vähäiseksi. Sitten vastaavasti nuo kädet tarkoittavat usein myös tehopisteitä ja niitähän Blood on tehnyt tahdilla 0,25/peli ja sillä sijoittuu Liigassa puolustajien pistepörssissä nippanappa 40 parhaan joukkoon ja tämäkin on katsottu sen mukaan, että Blood pelaisi kaikki 60 peliä, mitä muut eivät ole tietenkään kaikki pelanneet, mutta vedetään tässä kohtaa Bloodille suotuisasti. Nuo miehen kädet tekivät tällä kaudella tasan yhden maalin ja sama panos saatiin Hurrilta sekä tuplapanos tähän sarakkeeseen Tuhkaselta, huomioiden toki se, miten nuo kaksi muuta pelasivat huomattavasti vähemmän. Tässäkin jos näkee vähän pintaa syvemmälle peliä, niin onhan tuo aivan käsittämätön suhde miten paljon riskiä Blood ottaa hyökkäyspäähän pelattaessa ja varastaa joukkueelta, kun huomioi mieheltä saatavan yksi tehopiste joka neljännessä pelissä. Enkä usko tuon miksikään edes muuttuvan, sillä mieshän tuli Lahteen ja valitsi pelinumerokseenkin jostain syystä numeron kymmenen.

Toki tämä teksti voisi mennä myös Bloodin omaan topikkiin, mutta laitetaan nyt tähän, kun täällä on tuosta ensi kauden puolustuksesta keskusteltu ja Bloodin mielletään olevan iso osa sitä ensi kaudellakin ja olihan tuo peliaikansa puolesta pelaamissaan peleissä tällä kaudella se suurin osa puolustusta, eli määritti Pelicansin puolustuspeliä yksittäisenä pelaajana kaikkein eniten. Ja ei, tämä yllä oleva ei ole mitään "Blood vihaa" ja jos joku meinaa kirjoittaa siitä miten ei ymmärrä miksi Bloodin kohdalla miestä kritisoidaan, niin tuossa yllä nyt yritetään vähän avata ihan perustellusti sitä, mutta toki olisi myös mukava lukea niitä fiksusti argumentoituja vastaväitteitäkin näiden "persoona"-perustelujen sijaan.
Ihan yhtälailla Bloodin hyville suorituksille tulee katsomossa taputettua ja tietenkin jokainen varmasti toivoo miehelle pelkästään hyvää, mutta harvoinpa on Pelicansin joukkueessa ollut yhtä merkittävässä roolissa noin ristiriitaista pelaajaa. Tokihan Blood on parhaimmilaan hyvä jääkiekkoilija, mutta kukapa ei olisi. Hyvät jääkiekkoilijat vain tunnistaa siitä, että he ovat niitä tukipilareita, eli hyviä illasta toiseen ja kykenevät ylläpitämään sen tasonsa. Bloodin kohdalla tuo urakehitys tuli aiemmin jo mainittua ja Lahen ulkopuolella tuskin kovinkaan moni pitää tätäkään kautta mitenkään erityisen onnistuneena.

Omaan makuun Pelicansin puolustus saisi olla ensi kaudella hyvin roolitettu, mutta siinä kohtaa en vain näe Bloodille oikein suurta roolia. Se on noussut esille monta kertaa miten fanit tykkäävät siitä miten "Blood puolustaa omiaan", mutta eihän tuon nyt pitäisi missään nimessä olla peliaikansa puolesta joukkueen ykköspakin tehtävä ja mairitella hänen panostaan. Hyökkäävään rooliin tuo ei vain riitä, ei näillä näytöillä ja perusvarmaa tekemistä mieheltä ei saa, mistä taas on näyttöjä. Pelicansin puolustus on tällä hetkellä muutenkin hyvin suuri kysymysmerkki, sillä Bloodin lisäksi Puistolasta ei tunnut oikein kukaan tietävän mitä odottaa ja Leimun kohdalla suurin kysymysmerkki leijuu selän ympärillä, sillä nuo vammat ovat yleensä aika hankalia. Näin ollen ne suurimmat kysymysmerkit ovat juurikin avainpuolustajien (suurimpien nimien) kohdalla, eikä näissä nimettömämmissä kavereissa, jotka kyllä hoitavat leiviskänsä, vaikka saavatkin paljon helpommin sen sylkykupin roolin. Onneksi sieltä löytyy sentään Lassen.

Lassenin kohdalla tiedetään mitä saadaan, kuten myös Leimun kohdalla, mutta tämä Blood on suuri kysymysmerkki, ihan helkkarin suurella tontilla ja ihan yllä kirjoitettuun pohjaten kysyisinkin niin yksinkertaisen kysymyksen, että mitä mieheltä ensi kaudella odotetaan ja mitä mieheltä pitää saada, jotta voisi sanoa tuon pelanneen hyvän kauden ja aivan vastaavasti mitä pitää tapahtua jotta kauden voisi sanoa olevan epäonnistunut? Hyvin yksinkertaista, mitä Bloodilta edes odotetaan kaukalossa? Kiekollisen miehen pisteitä vai perusvarmaa pelaamista vai jotain muuta? Tässä puhutaan kuitenkin joukkueen "ykköspakista".


Mikäs tuon Pelicansin puolustuksen sopimustilanne tällä hetkellä tarkalleen on? Noita listattuja kaavailuja kun katsoo, niin sopimuspelaajia sinne tuntuu olevan aika paljon.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Enkä usko tuon miksikään edes muuttuvan, sillä mieshän tuli Lahteen ja valitsi pelinumerokseenkin jostain syystä numeron kymmenen.

Tokihan Blood on parhaimmilaan hyvä jääkiekkoilija, mutta kukapa ei olisi.

Anteeksi, mutta mit*vit*?

Lassenin kohdalla tiedetään mitä saadaan, kuten myös Leimun kohdalla, mutta tämä Blood on suuri kysymysmerkki, ihan helkkarin suurella tontilla ja ihan yllä kirjoitettuun pohjaten kysyisinkin niin yksinkertaisen kysymyksen, että mitä mieheltä ensi kaudella odotetaan ja mitä mieheltä pitää saada, jotta voisi sanoa tuon pelanneen hyvän kauden ja aivan vastaavasti mitä pitää tapahtua jotta kauden voisi sanoa olevan epäonnistunut? Hyvin yksinkertaista, mitä Bloodilta edes odotetaan kaukalossa? Kiekollisen miehen pisteitä vai perusvarmaa pelaamista vai jotain muuta? Tässä puhutaan kuitenkin joukkueen "ykköspakista".

Eiköhän Bloodilta odoteta sitä peliä mitä tällä kaudella pelasi, kun kerran jatkosopimus tehtiin. Kokonaisvaltaista hyvää pelaamista. Kovuutta ja kelvollista avauspalaamista. Perusvarmasta ei voida ehkä Bloodin kohdalla puhua, kun kaveri ei ole mikään Tauno Tasalakki. Pisteitä tuskin odotetaan, ellei ylivoimalla peluuteta. Muuten kyllä kestää peluuttaa noin kovassa kunnossa olevaa pelaajaa. Kausi on onnistunut jos Pelicans pelaa välierissä ja epäonnistunut jos tippuu pudotuspeleistä.

Miksi puhutaan ykköspakista? Ei kai Blood kenenkään mielestä ole joukkueen "ykköspakki".
 
Anteeksi, mutta mit*vit*?
Omaan silmään tuo kymppipaidan valitseminen kuvastaa osaltaan itseasiassa aika hyvin tuota Bloodin pelaamista ja sooloilua. Tuo parhaimmillaan hyvä oli puolestaan viittaus siihen miten Bloodin on todettu aiemmin oleen parhaimmillaan hyvä.

Eiköhän Bloodilta odoteta sitä peliä mitä tällä kaudella pelasi, kun kerran jatkosopimus tehtiin. Kokonaisvaltaista hyvää pelaamista. Kovuutta ja kelvollista avauspalaamista. Perusvarmasta ei voida ehkä Bloodin kohdalla puhua, kun kaveri ei ole mikään Tauno Tasalakki. Pisteitä tuskin odotetaan, ellei ylivoimalla peluuteta. Muuten kyllä kestää peluuttaa noin kovassa kunnossa olevaa pelaajaa. Kausi on onnistunut jos Pelicans pelaa välierissä ja epäonnistunut jos tippuu pudotuspeleistä.

Miksi puhutaan ykköspakista? Ei kai Blood kenenkään mielestä ole joukkueen "ykköspakki".
Bloodin jatkosopimus tuntuu tässä kohtaa varsin hätiköidyltä ja sen allekirjoitushetkestä eteenpäin odotettiin todennäköisesti hyvin erilaisia tapahtumia ja panosta, kuin mitä on nähty. Matikaisen joukkue tunnetaan prosessistaan ja vastaavasti pelaajat käyvät läpi omaa prosessiaan, olleessaan kokonaisprosessin yksittäisiä osia. Bloodin prosessi kehittyi kauden mittaan aivan päin honkia ja päättyi surkealle tasolle, kuten tuossa aiemmin tuli jo perusteltuakin. Jos koko kausi olisi ensin odotettu, niin jatkolappu tuskin olisi ollut kovinkaan selvä juttu.

Kokonaisvaltainen hyvä pelaaminen on melko ympäripyöreä kuvaus ja sitähän nyt odotetaan oikeastaan kaikilta. Tuossa on kuitenkin ristiriita jos kokonaisvaltaista hyvää pelaamista odotetaan, mutta perusvarmasta ei voida puhua. Tuon perusvarma pelaaminen onkin se kokonaisvaltaisen hyvän pelaamisen kulmakivi, jonka pitäisi olla kunnossa ja sen lisäksi pelaajan sitten tulisi tuottaa sitä mahdollista lisä-arvoa joukkueelle. Bloodin kohdalla se vain tiivistyy siihen, ettei peruspelaamista voi odottaa, eikä tuo kyllä mitään lisä-arvoakaan ole tuottanut, mikä antaisi anteeksi siitä perusvarmasta lipsumisen. Tuo lipsuminen on polku sinne Matikaisen painottamaa joukkueelta varastamista kohden ja sitä Bloodilta onkin nähty jopa enemmän, kuin tuota lisä-arvon tuottamista. Se pelaaminen vain on yksinkertaisesti jäänyt vajaaksi jopa siitä perusvarmasta ja kun pelaaja ei edes siihen viimeisissä peleissään pystynyt, niin tuo oli kentällä aivan hukassa ja se maksoi joukkueelle.
Jos niitä tehopisteitä ei edes tältä pelaajalta "jolla on käsiä" odoteta, niin sitten voisi odottaa paljon kurinalaisempaa pelaamista. Bloodin mainittua kuntoa en pidä minään meriittinä tässä kohtaa, kun ammattilaisista puhutaan, vaikka mies noudattaisi minkälaista erikoisruokavaliota tahansa.

Pelicansin kausi voi olla onnistunut jos joukkue pelaa välierissä ja epäonnistunut jos se tippuu pudotuspeleistä Tuo ei kuitenkaan tarkoita sitä miten Bloodin kausi olisi ollut onnistunut jos joukkue pelaa välierissä tai epäonnistunut jos joukkue ei yllä pudotuspeleihin.

Ykköspakista puhuttiin peliajan perusteella, kuten tuosta kyllä ilmi kävikin.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Ehkä Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen ei sitten ymmärtänyt mitä teki kun peluutti Bloodia sellaisilla peliminuuteilla tai ei vaihtoehtoisesti huomannut "ylipitkiä" vaihtojaan. Onneksi kuitenkin täällä ymmärretään ja on huomattu.

On alkanut lievästi epäilyttämään josko Ben olisi sittenkin pyörinyt Kurkona Lahden öissä ja sattunut joidenkin friiduja tökäisemään. Sen verran tuntuu antipatioita edelleen löytyvän.
 
Nuo mainitut asiat ovat hyvin lähelle nollatason argumentteja Bloodin kohdalla.

Täytyy kuitenkin muistaa jos nollatason argumenteistä puhutaan niin kyllähän niissä on pohja jo löydetty:

Enkä usko tuon miksikään edes muuttuvan, sillä mieshän tuli Lahteen ja valitsi pelinumerokseenkin jostain syystä numeron kymmenen.

Tokihan Blood on parhaimmilaan hyvä jääkiekkoilija, mutta kukapa ei olisi.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ja joku jaksaa vielä vääntää Bloodista yhden herran kanssa?

Toivottavasti JMA:lle on jokin pätevä varasuunnitelma, sillä niin epätodennäköistä kaverin saaminen tänne on. Viimeisimmän tiedon mukaan menisi Kärppiin ja sehän ei yllättäisi ketään. Kunhan ei taas jouduta tyytymään varamiehen varamieheen, kun ensin tavoitellut kalat uivatkin viime hetkillä verkon ohi - kuten kävi kuulemma pakin kanssa siirtorajalla.

Jalvanti ei tosiaan jatka entisessä seurassaan, mutta eipä tuosta taida olla mitään huhuja tänne, jos ei toiveita lasketa. Kelpaisi kyllä.

Oliko jossain, että jo tällä viikolla olisi tiedotettavaa?
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On alkanut lievästi epäilyttämään josko Ben olisi sittenkin pyörinyt Kurkona Lahden öissä ja sattunut joidenkin friiduja tökäisemään. Sen verran tuntuu antipatioita edelleen löytyvän.

Itseänihän ketuttaa aivan suunnattomasti, kun oma friidu ei Benille kelvannut. Muiden eukkoja on varmasti naarannut läpi kauden, mutta omaani ei ole vilkaissutkaan. Ylimielinen paska ja saisi häipyä kauas Lahesta minun puolestani. Vaikka sinne Norjaan sitten.

Mutta sikäli kun Benistä ei eroon päästä, niin odotan häneltä ensi kaudella pelaamista meidän puolustuksessa. Tämä tarkoittaa 40+ peliä ja tasaisen kaavan mukaan 20 minuuttia per peli. Tämä taas sisältää sitä, että kiekollisena omassa päässä hän tekee kahdeksan kertaa kymmenestä peliä edistävän ratkaisun. Eli antaa hyvän syötön omalle pelajaalle, jolla on mahdollisuus myös peliä edistävään ratkaisuun tai sitten vaihtoehtoisesti purkaa paineen niin, että siitä ei vastustaja pääse välittömästi hyökkämään. Nämä kaksi kertaa kymmenestä eivät saa olla syöttöjä vastustajan lapaan parhaalle maalintekosektorille, mutta en myöskään odota niiden olevan täyttä timanttia, kuten nuo loput 80% omanpään kiekollisista suorituksista.

Kiekottomana odotan Beniltä vahvaa kaksinkamppailu pelaamista. Tämä tarkoittaa, että hän voittaa enemmän kaksinkamppailuita, mitä häviää. Eli pelaa sillä tasolla, johon fysiikka edellyttää. Hyvänä esimerkkinä Stefan Lassen.

Näiden lisäksi odotan, että kun Siim Liivik taklaa kyseenalaisesti Pelicansin pelaajaa, niin Ben käy välittömästi häntä muistuttamassa, että tälläinen peli ei vetele. Tämä korostuu erityisesti, mikäli tilanteesta ei vihelletä jäähyä, kuten kävi viime kaudella. Mikäli Ben ei satu olemaan juuri silloin kentällä, niin odotan samaa muilta kentällä olleilta Pelicansin pelaajilta. Tämä muistuttaminen pitää sisällään nyrkillä lyömistä 2-3 kertaa Liivikin päähän. Seuraavalla kerralla sitten 3-4 kertaa jne.

Tässä nyt mitä äkkiseltään tuli mieleen. Kauden mittaan voidaan noita odotuksia tuunata suuntaan jos toiseen, mikäli ne osoittautuvat puutteellisiksi tai huonoiksi.
 
Ehkä Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen ei sitten ymmärtänyt mitä teki kun peluutti Bloodia sellaisilla peliminuuteilla tai ei vaihtoehtoisesti huomannut "ylipitkiä" vaihtojaan. Onneksi kuitenkin täällä ymmärretään ja on huomattu.

On alkanut lievästi epäilyttämään josko Ben olisi sittenkin pyörinyt Kurkona Lahden öissä ja sattunut joidenkin friiduja tökäisemään. Sen verran tuntuu antipatioita edelleen löytyvän.
Täytyy kuitenkin muistaa jos nollatason argumenteistä puhutaan niin kyllähän niissä on pohja jo löydetty:
Se ei nyt varsinaisesti yllättänyt, etteivät vastaukset liittyneet pelilliseen antiin mitenkään, vaan siirryttiin näihin "antipatioihin" tai tartuttiin epäolennaisempiin asioihin, vieläpä toistamiseen, vaikka Shejbal oli jo noihin liittyen vastauksensa saanut.

Tässä nyt mitä äkkiseltään tuli mieleen. Kauden mittaan voidaan noita odotuksia tuunata suuntaan jos toiseen, mikäli ne osoittautuvat puutteellisiksi tai huonoiksi.
Tässä tuli niitä hyviä, jääkiekkoon itse pelinä liittyviä asioita esille. Toki viilaisin noita tavotteita sen suhteen, miten avainpuolustajan soisi pelaavan huomattavasti enemmän, kuin kaksi kolmasosaa kauden peleistä, mutta menköön nyt minimirajana, kun hieman erilaisesta tapauksesta tässä puhutaan.
Lisäksi kaksinkamppailuista pitäisi poistua huomattavasti useammin voittajana, kuin häviäjänä. Ei tuollasia raameja kuitenkaan ihan joka pojalla Liigassa ole. Näin ollen Bloodin pitäisi voittaa suurin osa noista kamppailuista ja väistää jäähypenkki niissä tapauksissa jotka häviää. Jäähyistä puhuttaessa pitäisi siitäkin sarakkeesta viilata sellaiset sata minuuttia pois ja sitten alettaisiin vähitellen olla siellä suunnalla missä pitäisi peliaikakuninkaan ollakin. Harmittavan pitkä on vain matka sinne, toivottavasti ei kuitenkaan mahdottoman pitkä.

Mitä tuohon Liivikiin tulee, niin ihmeellisesti on muuten miehen pelaaminen muuttunut sitten Bloodilta ja Byersiltä saadun "flunssan". Sitä on vaikea sanoa liittyvätkö Blood sekä Byers tuohon todellisuudessa mitenkään vai onko suurin tekijä Antti Törmänen, mutta ei nykyisen Liivikin tarvitse ketään päähän pelätä taklaavan, kun eihän tuo tunnu fyysistä peliä harrastavan enää laisinkaan.

Mikäli Blood ensi kaudella Pelicansin paidassa pelaa ja pelaa edelleen yhtä suuressa roolissa, niin se olisi silti suotavaa, ettei tuota tarvitse uhrata näihin oman käden oikeuksien jakamisiin, sillä kakku sieltä tulee kuitenkin helposti raskautettuna. Siirtykööt mieluummin vaikkapa Taavi Vartiainen näiden "Liivikeiden" kanssa ennen aikaiselle pesulle, sillä siinä ei ole mitään järkeä Pelicansin kannalta jos sinne lähtee toiselta neloskentän hämmentäjä ja Pelicansilta suurimpia jää-aikoja kellottava kaveri, jolta saattavat siinä kohtaa jäädä seuraavien pelien minuutit nollille.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä tuli niitä hyviä, jääkiekkoon itse pelinä liittyviä asioita esille. Toki viilaisin noita tavotteita sen suhteen, miten avainpuolustajan soisi pelaavan huomattavasti enemmän, kuin kaksi kolmasosaa kauden peleistä, mutta menköön nyt minimirajana, kun hieman erilaisesta tapauksesta tässä puhutaan.
Lisäksi kaksinkamppailuista pitäisi poistua huomattavasti useammin voittajana, kuin häviäjänä. Ei tuollasia raameja kuitenkaan ihan joka pojalla Liigassa ole. Näin ollen Bloodin pitäisi voittaa suurin osa noista kamppailuista ja väistää jäähypenkki niissä tapauksissa jotka häviää. Jäähyistä puhuttaessa pitäisi siitäkin sarakkeesta viilata sellaiset sata minuuttia pois ja sitten alettaisiin vähitellen olla siellä suunnalla missä pitäisi peliaikakuninkaan ollakin. Harmittavan pitkä on vain matka sinne, toivottavasti ei kuitenkaan mahdottoman pitkä.

En osannut arvioida, että kuinka usein on realistista odottaa kaksinkamppailun voittoa, joten laitoin ympäripyöreästi, että yli puolet. Toki kun ajattelee noita fyysisiä raameja, niin sen puitteissa vastustajalla ei pitäisi olla kovinkaan montaa pelaajaa, jotka Benin pystyy fyysisyydessä voittamaan. Ja kun katsoi Lassenin esiintymistä pleijareissa, niin kyllähän tuo melkoista dominointia oli. Täten olen samaa mieltä, että kaksinkamppailuiden suhteen voidaan rimaa nostaa.

Jäähyt tosiaan unohtui tyystin. Typerät jäähyt minimiin ja huomioiden Benin pelityylin, niin tuollainen 100 minuuttia vähemmän voisi olla realistinen ja hyvä tavoite. Jos kuitenkin joutuu spontaaneja muistuttamisia suorittamaan kaudessa useamman, niin sittenhän nuo minuutit karkaavat, mutta tässä tapauksessa sen hyväksyn.

Mikäli Blood ensi kaudella Pelicansin paidassa pelaa ja pelaa edelleen yhtä suuressa roolissa, niin se olisi silti suotavaa, ettei tuota tarvitse uhrata näihin oman käden oikeuksien jakamisiin, sillä kakku sieltä tulee kuitenkin helposti raskautettuna. Siirtykööt mieluummin vaikkapa Taavi Vartiainen näiden "Liivikeiden" kanssa ennen aikaiselle pesulle, sillä siinä ei ole mitään järkeä Pelicansin kannalta jos sinne lähtee toiselta neloskentän hämmentäjä ja Pelicansilta suurimpia jää-aikoja kellottava kaveri, jolta saattavat siinä kohtaa jäädä seuraavien pelien minuutit nollille.

Tässä kohden menen omalla olettamuksella ja toivomuksella, että Ben ei olisi niin suuressa roolissa, vaan lähinnä 1/6 osa puolustusta. Tällöin loppupelin häntä voi stuntata seitsemäs puolustaja tai sitten Pöyhönen tiputetaan pakiksi ja 13. hyökkääjä ottaa hänen paikkansa. Toki jos siellä sattuu olemaan neloskentän Vartiainen samaan aikaan kentällä, niin hän voi myös spontaanin muistutuksen suorittaa. Huonoin skenaario olisi se, että vastustajalle ei anneta rangaistusta ja kentällä ollut Ben jatkaa pelaamista kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tätä en halua nähdä ja tässä kohtaa omat odotukset eivät täyttyisi.

Kakkua näistä ei pitäisi tulla ollenkaan, jos liigan linja vain pitää. Spontaaneille tappeluille on annettu hyväksyntä ja vaikka edellisen Tappara - Kärpät ottelun Humlin spontaaniudesta voidaan olla montaa mieltä, niin hän selvisi siitä kuitenkin ilman pelikieltoa. Ensimmäisen lauseen iso JOS toki tässä mietityttää, mutta sen pitävyyden näkee sitten ensimmäisen keissin jälkeen.
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Beni sitä, Beni tätä, Beni Beni Beni Beni hakkaa sitä hakkaa tätä. Beni löydettiin katsomosta popparit kädessä.

Onko kellään tietoa Lahden Pelicansin joukkueesta ensi kaudella?
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
. . .
Onko kellään tietoa Lahden Pelicansin joukkueesta ensi kaudella?
Huomenna pitäisi olla tiedotustilaisuus pelaaja-asioihin liittyen, lähteenä Tomi Tiilikaisen twiitti.

Toivottavasti tuosta IcyPredatorin Tiilikais-twiittiä koskevasta viestistä löytyy vastauksia sinulle ja meille kaikille. Arvaan huomenna pidettävän tiedotustilaisuuden sisältävän "vain" jatkosopimuksia.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Niin, miksiköhän tuo on pelannut siellä huonommissa sarjoissa. Ihan vilpittömän mukava olisi kuulla ne avut, joilla Blood pelaisi sitten kirkkaammissa valoissa?

Blood on 27-vuotias jääkiekkoilija, jonka urakehitys on mennyt siihen miten kaveri ei mahtunut edes AHL:ssä pelaamaan ja pullahti ECHL:n puolella. Sieltä tie vei sitten Norjaan, jossa taso on mitä on.
AHL ja ECHL pelejä kertyi vyölle 135 kappaletta ja niissä tehoja 1+7=8.

Näihinkin peilaten ihmettelen suuresti miksi tuo edes yrittää niitä sankarisuorituksia. On jotenkin omituista miten ensimmäisen kauden jälkeen täytyy edes jossitella sitä miten Bloodin pitäisi löytää tasapaino pelaamiseensa, sillä se olisi pitänyt löytää ajat sitten, sillä tässä puhutaan kuitenkin ammattilaisesta. Pelien päättyessä Blood oli kuitenkin huomattavasti enemmän hukassa, kuin tasapainossa.

Mielestäni meni Norjaan samasta syystä kuin Craig Schira [joka pelaa nyt isommissa valoissa] ja esim. Martin Kariya, joka pelasi Liigassa kuitenkin ihan hyvin, eli saadakseen itselleen paremman näkyvyyden ja nähdäkseen maailmaa.

Jos katsoit Bloodin pelejä, muitakin kuin niitä joissa oli off -päivä, niin tiedät että on ihan ok kädet, hyvä fyysinen preesens ja hyvä luonne, mutta off-päivänä juoksee kiekosta ohi, miehet jäävät merkkaamatta jne. Tasaisuus, kokemus, joillakin se löytyy hitaammin, joillakin se on aina.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Mielestäni meni Norjaan samasta syystä kuin Craig Schira [joka pelaa nyt isommissa valoissa] ja esim. Martin Kariya, joka pelasi Liigassa kuitenkin ihan hyvin, eli saadakseen itselleen paremman näkyvyyden ja nähdäkseen maailmaa.

Jos katsoit Bloodin pelejä, muitakin kuin niitä joissa oli off -päivä, niin tiedät että on ihan ok kädet, hyvä fyysinen preesens ja hyvä luonne, mutta off-päivänä juoksee kiekosta ohi, miehet jäävät merkkaamatta jne. Tasaisuus, kokemus, joillakin se löytyy hitaammin, joillakin se on aina.

Aamen.Onneksi tuon Radiomaston voi ignorata kokonaan, sen verran paatunutta läppää alkaa olemaan. Loppukausi meni huonosti, alussa nähtiin kuitenkin se potentiaali mikä kaverissa on myös kiekollisesti. Toivottavasti saa paikat kuntoon ja saa mahdollisuuden vielä kunnolla.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehkä Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen ei sitten ymmärtänyt mitä teki kun peluutti Bloodia sellaisilla peliminuuteilla tai ei vaihtoehtoisesti huomannut "ylipitkiä" vaihtojaan. Onneksi kuitenkin täällä ymmärretään ja on huomattu.

Minkähän ihmeen takia Pelicans on sitten mahdollisesti luopumassa Bloodista? Itse sanoisin että kevätkauden esitykset eivät olleet jatkosopimuksen arvoiset joten kauden saldo jäi Bloodin osalta pakkaselle, potentiaalia parempaan on mutta saadaanko se esiin onkin toinen juttu.

Jos "vaihtokaupassa" saataisiin tilalle kakkos-YV:n viivapelote niin antaa mennä vaan.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Tänään tiekkari jatkoista.
 
Jos katsoit Bloodin pelejä, muitakin kuin niitä joissa oli off -päivä, niin tiedät että on ihan ok kädet, hyvä fyysinen preesens ja hyvä luonne, mutta off-päivänä juoksee kiekosta ohi, miehet jäävät merkkaamatta jne. Tasaisuus, kokemus, joillakin se löytyy hitaammin, joillakin se on aina.
Kuten todettu, parhaimmillaan pelaaja, kuin pelaaja tuppaa olemaan aika hyvä, mutta se on ratkaisevaa miten usein tuo kykenee pelaamaan hyvin. "Ok kädet" ja hyvä fyysinen preesens nyt löytyvät vaikka J-P Pietilältä ja tuosta Bloodin luonteesta voi olla montaa mieltä, kun se luonne ajaa jatkuvasti varastamaan joukkueelta, miten aiemmin esillä olikin. Bloodin kohdalla ongelma vain on siinä miten niitä off-päiviä on aivan liian paljon. Tasaisuus ja kokemus ovat sellaisia juttuja, joista puhutaan usein junnujen kohdalla ja esimerkiksi J-P Pietilältä noita on odotettu jo useampi kausi. Ei siinä ole mielestäni mitään mieltä miten 27-vuotiaalta jenkkivahvistukselta tuollaisia tahdotaan odottaa useammankin kauden ajan, varsinkin kun asiasta ei ole mitään takeita, eikä tuoreimpien näyttöjen osalta mitään merkkejäkään. Eikä tässä tapauksessa voida puhua edes mistään sopeutumisongelmista Eurooppaan.

Aamen.Onneksi tuon Radiomaston voi ignorata kokonaan, sen verran paatunutta läppää alkaa olemaan. Loppukausi meni huonosti, alussa nähtiin kuitenkin se potentiaali mikä kaverissa on myös kiekollisesti. Toivottavasti saa paikat kuntoon ja saa mahdollisuuden vielä kunnolla.
Tuo Ignore on hieno toiminto ja sitä kannattaa ehdottomasti tarpeen vaatiessa käyttää, kun sellainen mahdollista on. Toki jos tässä vielä voi ihan perustellusti vähän argumentoida tuohon ylläolevaan, niin aika simppelit toteamuksethan tähän voi heittää:
- Loppukausi meni huonosti, kyllä. Alkukaudesta nähtiin potentiaalia, kyllä. Tuota potentiaalia oli kuitenkin sitten koko muun kauden ajan aikaa lunastaa, mutta kuten itse tuossa toteat, niin Bloodin kauden mittainen kehitysprosessi päättyi lopulta "huonoon", eikä tuo tainnut ihan alkukaudella kertaakaan kesken peliä koppiinkaan jäädä. Eikö tuossa kohtaa voi sanoa ihan suoraan, ettei kaveri kyennyt tuota potentiaaliaan tällä kaudella lunastamaan? En ymmärrä miten tämä loppujen lopuksi edes eroaa tuosta kirjoittamastasi, sillä näinhän se kausi miehen kohdalla tiivistyy.
- Paikathan olivat kunnossa, ennen kauden päättänyttä loukkaantumista, eikä ainakaan omien tietojeni mukaan voi vedota siihen miten huonosti sujunut loppukausi olisi mennyt pelillisesti pipariksi sen takia miten paikat eivät olisi olleet kunnossa vai onko tässä taustalla jotain mitä en tiedä?
- Bloodilla on ollut käytännössä yhden runkosarjan verran jo tuota mainittua kunnon mahdollisuutta, eikö se merkkaa mitään? Ei siellä voi valmennus yksinkertaisesti rakentaa ensi kauden joukkuetta sen varaan miten joltain on nähty edellisen kauden alussa potentiaalia, jos sitä ei ole sittemmin enää samalla tavalla nähty.

Minkähän ihmeen takia Pelicans on sitten mahdollisesti luopumassa Bloodista? Itse sanoisin että kevätkauden esitykset eivät olleet jatkosopimuksen arvoiset joten kauden saldo jäi Bloodin osalta pakkaselle, potentiaalia parempaan on mutta saadaanko se esiin onkin toinen juttu.
Juuri näin. Sitä voi vain kuvitella mikä myrsky siitä nousisi jos seuran puolelta ilmoitettaisiinkin Bloodin vaihtavan maisemaa ensi kaudeksi. Saattaisi koko seura joutua niin sanotusti ignoreen, vaikka ainakin itse ymmärtäisin tuon todella hyvin, kun tässä yritetään valmennuksen/toimiston puolelta koota tulevalle kaudelle mahdollisimman hyvää kokonaisuutta.

Ylipäätään tämä Bloodiin liittyvä keskustelu olisi paljon ymmärrettävämpää jos tässä puhuttaisiin jostain omasta junnusta, eikä 27-vuotiaasta jenkkivahvistuksesta, jolla on junnumaisia ongelmia pelaamisessaan, mutta jonka pitäisi olla se joukkueen tukipilari. Ei allekirjoittaneella missään nimessä mitään Bloodia vastaan ole, mutta hänen peliesityksiään vastaan on, varsinkin kun tietää miten rajallisella kirstulla Pelicans joutuu operoimaan ja tuon rajallisen kirstun ansiosta näiden tukipilareiden tärkeys korostuu entisestään. Ei Pelicans kuitenkaan mikään HIFK tai Kärpät ole, joka voi kesken kauden korvata avainpelaajiaan, vaan niiden kanssa mennään usein läpi kauden tai korkeintaan korvataan heitä muualta yli jääneillä pelaajilla. Tästä syystä upgreidaisin mielelläni Bloodin, sillä loppukaudesta, mikä on kuitenkin se tuorein näyttö, tuo ei esittänyt mitään sellaista mikä puoltaisi jatkamista joukkueessa.

Tänään sitten tosiaan Tiilikaisen mukaan jotain tiedotettavaa joukkueesta ja vastauksissa twiittiinsä tuo vihjaa vähän siitä miten sieltä saattaisi jokin uusikin nimi tulla sellaisesta joukkueesta jonka kausi on jo ohi. Toki Arsi tuossa käyttää termiä "jatkoista", joten onko Tiilikaisen vihjailu sitten turhaa?

En tiiä onko livestreamia. onkos se yleensä ollu perinteisesti kello 13 vai kuis? Arsi muistaa.
Toivottavasti olisi ihan kuvaa ja puhetta tarjolla taas näiden uutisten suhteen.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Kahelta starttaa. Vissiin tulee ihan kuvan kera.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Tällä kertaa jaksoin siihen asti, kun mainittiin J-P Pietilän hyvä fyysinen preesens.
 
Rukajärvelle 1+1. Voisko joku toimittaja ihan oikeasti kysyä mikä homma tässä on taustalla?

Meinaskohan ne tätä hesalaista junnuveskaa ihan kahen pelaavan joukkoon, ei kai?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös