Pe 5.10.2012 SaiPa - HPK

  • 16 609
  • 84

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei mitään väärää tuossa Grönholmin taklauksessa. Salcidon olis kannattanut ottaa taklaus vastaan eikä yrittää pelata kiekkoa niinkun nyt teki. Nyt vaan törkkää kiekkoa maalin taakse ja odottaa että jysähtää. Nelosen videopätkästä näkee hyvin että ilmat on pihalla kun puhaltelee jään pinnassa.
 

Tankian

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oletko sitä mieltä, että pelaaja voi turvata itsensä taklaukselta vetämällä pään alas juuri ennen osumaa? Rissanen näkee selvästi Alenin olevan tulossa (nostaa kättään, eli yrittää käyttää kättään ikään kuin tunkkina), mutta kumartuu silti juuri h-hetkellä saattaen itsensä vaaralliseen tilanteeseen. Alen tulee päivänselvästi luistimet jäässä ja kädet kiinni vartalossa hakemaan kroppa vs kroppa-kontaktia, mutta jos tahdot tuosta väkisin vääntää päähän kohdistuneen, niin syytä siitä sitten Rissasta.

Rissanen näkee taklauksen tulevan ehkä 0,3 sekuntia ennen osumaa eikä kyllä kumarru tilanteessa. Kummastakaan taklauksesta en ole tuomituista tai "tilanteen mukaan oikeutetuista" rangaistuksista kirjoittanut sanaakaan, kunhan vain kerroin molempien osuneen päähän.
 

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
"Kiviä taskuun.."

Vetäkää nyt vaikka vittu päähän ja suksikaa torille myymään perunoita. Grönholmin luistimet nousevat jäästä ja olkapää nasahtaa kupolin tienoille. Ei se Salcido varmaan ihan suotta ollut lähes loppupeliä pois? Ja joo, näin kyllä että kävi pelaamassa ne ~kaksi vaihtoa tuon jälkeen. Jopa melkein heti taklauksen jälkeen kävi yrittämässä, kehtaakin!

Alenin taklauksessa Rissasella on hieman huono asento koska mies yrittää pelata kiekkoa. Olisi varmaan pitänyt luopua siitä ihan suosiolla että jämä-Alen saa suorittaa taklauksensa.
 

Cam#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Viitaluoman jäähy oli selvä estäminen. Viitaluoma tönäisee Ullbergin mailan kauemmaksi pois maalivahdin ulottuvilta. Tietenkin yritti selittää, että poisti mailan jaloista pyörimästä mutta kyllä tuossa estämisen tunnusmerkit täyttyivät.

Se mailahan oli aikasemmin jossain maalin takana ja saipa pelaaja toi sitä Ullbergille,mut tiputtikin mailan maahan maalin eteen. Oisko siitä pitäny rankkari viheltää? Säännöissähän kai jotain sellastakin lukee... :)
 

theref

Jäsen
Se mailahan oli aikasemmin jossain maalin takana ja saipa pelaaja toi sitä Ullbergille,mut tiputtikin mailan maahan maalin eteen. Oisko siitä pitäny rankkari viheltää? Säännöissähän kai jotain sellastakin lukee... :)

Niin sitä tilanteet näkee eri tavoin. SaiPan pelaaja yritti kylläkin antaa tuota mailaa Ullbergille, mutta edes mailaa ei Ullberg saanut kiinni tässä pelissä.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Alenin taklauksessa Rissasella on hieman huono asento koska mies yrittää pelata kiekkoa. Olisi varmaan pitänyt luopua siitä ihan suosiolla että jämä-Alen saa suorittaa taklauksensa.
Kyllä, kiekosta pitää joskus luopua, että voi ottaa taklauksen vastaan. Ei siellä nyt voi herran jestas luistella pää polvien välissä ja luottaa siihen että kukaan ei koske muhun, onhan mulla tää kiva kultapottakin päässä. Eteenpäin pitää katsoa, ja jos sieltä joku tulee päin, pitää se kiekko vaan unohtaa ja ottaa se niitti vastaan. Jääkiekko on peli, jossa pelataan kiekkoa JA miestä sopivassa suhteessa, ei pelkästään kiekkoa.
 

Fordél

Jäsen
Ei mitään väärää tuossa Grönholmin taklauksessa. Salcidon olis kannattanut ottaa taklaus vastaan eikä yrittää pelata kiekkoa niinkun nyt teki. Nyt vaan törkkää kiekkoa maalin taakse ja odottaa että jysähtää. Nelosen videopätkästä näkee hyvin että ilmat on pihalla kun puhaltelee jään pinnassa.

Ilmat taitaa mennä tosiaan pihalle, mutta väitteesi ettei taklauksessa ollut mitään väärää, ei pidä paikkaansa. Luistimet nousee taklauksessa ja se ei ole sallittua. Tämän pienen hypyn takia taklauskaan ei osu olkapää olkapäätä vasten vaan taklaus osuu pikkasen liian ylös. Ei osu selvästi päähän eikä ole missään nimessä törkeä teko, mutta ei ole myöskään täysin puhdaskaan taklaus.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tuossa kun olen kelaillut tarkemmin videota Grönholmin taklauksesta Salcidoon niin siin näkyy, kuinka Salcidon pää kolahtaa ikävännäköisesti lasiin. Eli kyllä siellä on kupoli sekaisin ihan syystä ja kiviä taskuun -huutelija saa hävetä hetken.

Tuon lisäksi Salcidolta meni ilmat pihalle mutta se ei nähdäkseni ollut syy pelin kesken jättämiseen. Sen verran ilkeästi pää lasiin osuu.

Ja vaikka Grönholmin toinen luistin on ilmassa taklauksen osumahetkellä ja taklaus "kohdistettu ylös" niin en näe taklausta rangaistuksen arvoisena. Salcido on keikkoa pelatessaan hieman kumarassa ja sen vuoksi taklaus tekee pahempaa jälkeä.
 
Paikanpäällä oltiin ja taas kerran vituttaa kuin pientä oravaa. En tiedä missä vika, kun kiekkoa ei saada maaliin. Kahden ja puolen minuutin ylivoimasta saadaan pelata pitkälle toista minuutta viidellä kolmea vastaan ja tuloksen on yksi laukaus ja maali omiin. Kolmella yhtä vastaan hyökkäyksestä ei saada edes laukausta aikaiseksi kohti maalia. Lopulta saadaan puolisen tusinaa niin sanottuja varmoja maalipaikkoja ja kiekko löytyy aina jostain pleksistä, maalivahdin patjoista tai maalivahti tekee useamman käsittämättömän gamesaverin.

Ja niin kuin usein tapahtuu, kaveri sitten rankaisee paikoistaan. Tällä kertaa pappa koulutti (lue nöyryytti) upealla oivalluksellaan Ullbergia ja tapa millä maali tuli oli henkisesti ottelun ratkaisu. On kova paikka nousta tuollaisen johtomaalin jälkeen taisteluun mukaan.

Muuten paikan päällä tuli nähtyä muutama aivan huikea taklaus, jossa saipalaiset olivat ottavana osapuolena. Ja tietenkin kotona suurnopeusteräväpiirtovideoiden katselemisen jälkeen upeat taklaukset muuttuvat törkeiksi vahingoittamisyrityksiksi ;-) Liigan säännöt ovat mitä ovat ja sillähän ei ole mitään väliä miten päähän osutaan, jos osutaan. Jos Sampo videoita katsoo niin sieltä voi tulla mitä vain 0-3 ottelun väliltä.

Alenin taklauksessa Rissaseen naurattaa lähinnä se, että täällä joku varmuudella tietää mitä Rissanen on ajatellut ja havainnut ennen osumaa, ei kai kukaan nyt halua tahalleen tulla jyrätyksi ja työntää päätään avojäätaklauksen eteen? Joskus vaan tulee tehtyä virhearvioita ja jäädään jyrän alle.

Salcidon tapauksessa Brian varmasti tiesi, että Ossi-Petteri taklaa. Salcido vaan päätti maksaa hinnan siitä, että sai kiekon pelattua omille. Ei siinä mitään selänkääntöä tai kyykistelyä tapahtunut. Joskus vain ollaan valmiina uhrautumaan joukkueen eteen ja pelataan kiekko omille. Varmasti yllättyi O-P:n kovasta niitistä. Paikan päällä näytti upealta taklaukselta. Videolta voidaan sitten katsella pumppujalkoja ja sitä nousiko luistimet kaksi milliä vai kaksi senttiä jäänpinnasta. Näyttää siltä, että nousi joten ryntäyksestä olisi voinut jäähyn antaa. Tuomarit joutuvat tekemään ratkaisunsa heti ja nyt arpoivat päähän kohdistuneesta taklauksesta vitosen. Jos Lappeenrannassa olisi ollut ns. turvakaukalo niin veikkaan, että Salcido olisi kerännyt kamat jäästä ja mennyt vaihtoon ja O-P olisi saanut kiekkomiehiltä aplodit. Aina voidaan jauhaa pumppujaloista ja hypyistä vaikka kuinka pitkään.

Tää päähän kohdistunut taklaus sääntö (Alenin taklaus) on kyllä vaikea tapaus purtavaksi. Alen ajaa niin upean avojääpommin kuin tilanteessa vaan voi. Nuo on kuitenkin aina arpapeliä sen suhteen ehtiikö taklattava ottaa taklausta vastaan. Jos ei ehdi niin ne voivat osua välillä päähän. Tuskin kukaan kuitenkaan tahallaan niitä päällään vastaanottaa. Ja sitten voidaan aina taas katsella videoita ja riidellä siitä osuiko taklaus ensin rintaan ja sitten pää retkahtaa päin olkapäätä jne. Niin kauan kuin taklata saa, näitä aina välilä tapahtuu.

HPK:n voitto ratkesi parempaan maalivahtipeliin, SaiPan tehottomuuteen ja Tuulolan oivallukseen. Toivotaan, että kukaan ei loukkantunut. Otetaan vastaan se mitä Sampo videoita katsellessa antaa ja pidetään huoli siitä, että molemmat illan joukkueet jatkavat pelejään runkosarjan jälkeen jotain liiga-joukkuetta vastaan...
 

d2uce

Jäsen
Todella tasainen matsi siihen asti, kunnes Tuulola teki temput taas. Vähän käy Ullgrenia sääliksikin.

Oikeastaan SaiPalla oli ne paremmat maalipaikat matsissa, vaikka HPK ehkä muuten hieman hallitsi kenttätapahtumia. Tolvanen oli iskussa tänään.

Muutamia havaintoja:

- Aarnio ampumassa rankkaria, nauratti jo pelkkä ajatus.

- Juha "Haters gonna hate" Alén, töttöröö.

- Grönholm ja pumppujalat, ugh ugh ugh! Puhdas niitti, pää pleksiin, ilmat pihalle ja tuomarille kacka housuun. Ei se Salcidon vika ollut.

- Dan Spang on joka puolella kenttää. Ne ei ole mitään riskejä, koska ehtii kyllä itse paikkaamaan, jos tulee sellainen tilanne. Otti pari kolme osumaa naamariin ja kävi sitten kolmannessa kolaamassa kostoksi jonkun saipalaisen. Kukaan ei liiku kentällä, kuten Spang. Ei kukaan. Pisti kyllä paskan purkukiekon ensimmäisessä maalissa.

- Markku Flinck, vanhan liiton sentteri. Hieno mies.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Alenin taklauksesta en kyllä ryntäystä saa tekemälläkään. Liukumallahan Alen tilanteeseen tuli. Hyväksyn kyllä lisäsanktiot mikäli hidastuksia katsomalla nähdään taklauksen osuneen päähän.
Grönholmin taklaus taas tuomittiin päähän kohdistuneena taklauksena mitä se ei kyllä ollut. Grönholm saattoi kyllä taklatessaan irrota jäästä tai jopa hiukan hypätä, muttä päähän taklaus ei osunut. Salcidon pää osui taklauksen voimasta laseihin ja lisäksi näytti häneltä lähteneen ilmat pihalle.

Kaiken taklauksista meuhkaamisen lisäksi Lappeenrannassa myös pelattiin. Tolvanen piti kyllä Kerhoa pystyssä muutamalla uskomattomalla torjunnalla ja ilman niitä peli olisi voinut ratketa jo hyvissä ajoin SaiPalle.
Lopussa sitten kokemus alisti nuoruutta ja sen jälkeen numerot repsahtivat turhankin suuriksi. Aika erikoinen tuomio oli se lopun rankkari, mutta se nyt ei enää mitään ratkaissut.

Spang on libero.
 

Tankian

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Grönholm saattoi kyllä taklatessaan irrota jäästä tai jopa hiukan hypätä, muttä päähän taklaus ei osunut.

Aika lailla turhaa vääntämistä, mutta korjataan nyt kuitenkin (huom. sis. huumoria). Liitteenä legendaarinen huonolaatuinen still-kuva tilanteesta, ennen kuin Salcidon pää osuu laitaan.
 

Liitteet

  • opg-salcido.jpg
    opg-salcido.jpg
    70,8 KB · kertaa luettu: 627

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
No eihän se OPG edes hypännyt. Peltomaa valehteli studiossa.
 

J.Petke

Jäsen
Aika lailla turhaa vääntämistä, mutta korjataan nyt kuitenkin (huom. sis. huumoria). Liitteenä legendaarinen huonolaatuinen still-kuva tilanteesta, ennen kuin Salcidon pää osuu laitaan.

Näinhän se on. Kaikki riippuu siitä, mihin aikaan stilli on otettu.
 

Liitteet

  • Grönholm.GIF
    Grönholm.GIF
    88,4 KB · kertaa luettu: 605

d2uce

Jäsen
Miten vertaisitte kuvien ISO-arvoja Rajamäen tapaukseen?
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Ei valehdellut vaan toisesta kuvakulmasta näkyi ihan selvästi, että OPG:n luistimet nousivat.

Kyllä tuo niitä kuuluisia hidastuksia katsellessa kävi ihan selväksi. Jalat irtosivat _ennen_ osumaa jäästä, ja olkapää oli sen verran korkealla, että osui ensimmäisenä päähän. Ei sitä päätä erityisesti haettu, mutta siihenhän tuo olkapää kolahti. Ihan turha tuosta on vääntää. Oli tällä kertaa varsin selvät kuvakulmat lähetyksessä. Eikä vastaanottajakaan tehnyt mitään väärin, että pitäisi vastuuta erityisesti jakaa. Nykysäännöillä tuo meni ihan oikein, ja nykysääntöjen tarkoituksena on säästää pelaajien päitä iskuilta jopa vanhan ajan kovien taklausten kustannuksella. Sääli sinänsä, tuosta olisi tullut hieno taklaus ilmankin noita pieniä rajanylityksiä, eikä kyseessä tosiaan ollut mikään törkeä ajelu.

Nuorempana näitä nykysääntöjä olisi ehkä sadatellut, mutta kun ikää tulee, vähenee into katsoa kaukalosta ulos talutettavia tai kannettavia pelaajia. On ehkä tullut nähtyä liikaa niitä monen lajin vanhoja urheilijoita, joiden peliuralla ei päähän kohdistuneista iskuista juuri välitetty. Muutaman kanssa kun juttelee, niin sitä ehkä pystyy uhraamaan omasta viihteestään pienen palasen. Vaikka kovia taklauksia peliin kaipaankin. Päätä pitää vain suojella entistä enemmän, kun pelaajien koko ja vauhti kasvaa kaiken aikaa.
 

Ralph

Jäsen
Kuka se oli joka Aarnion läpi pelasi? Tuulola nimittäin Kerhon ensimmäisessä taisteli maalilla ja oli ehkä jopa lähellä saada syöttöpisteen. Sitten joku, oliko jopa Tuulola, pelasi Aarnion läpi ja rankkariin. Sitten Tuulola osui itse, syötti seuraavat kaksi ja viimeisessä pelasi Kiilholman läpi josta rankkari. Eli Tuulolalle olisi voinut tulla jopa 1+5, vai näinkö ihan väärin alkoholin vuoksi?
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Näinhän se on. Kaikki riippuu siitä, mihin aikaan stilli on otettu.
Joo! Molemmilla luistimet ilmassa! Hyppääjäkusipäät! Molemmat käyttivät jalkojaan ns. pumppuina.

Eihän nyt nuo OPG ja Alen -taklaukset olleet mitään kummosia. Ihmeellistä kitinää, koska noista molemmista tuli sanktioita ja silti taululla oli jotkut yksiviisi-numerot. Mä niin kaipaan niitä aikoja kun laidat ryskyivät, pakit ottivat hyppäämällä pommit vastaan kun Mäkiaho, Kauppila, Haapamäki, Peltomaa antoivat pientä rumputulta. Nykylätkä = Se taklasi=YHYY.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Kuka se oli joka Aarnion läpi pelasi? Tuulola nimittäin Kerhon ensimmäisessä taisteli maalilla ja oli ehkä jopa lähellä saada syöttöpisteen. Sitten joku, oliko jopa Tuulola, pelasi Aarnion läpi ja rankkariin. Sitten Tuulola osui itse, syötti seuraavat kaksi ja viimeisessä pelasi Kiilholman läpi josta rankkari. Eli Tuulolalle olisi voinut tulla jopa 1+5, vai näinkö ihan väärin alkoholin vuoksi?
Aarnio pääsi "läpi" Mielosen epäonnistuneen purkukiekon myötä. Mielonen yritti heittää korkeaa päätyyn mutta kiekko lähtikin jäätä pitkin suoraan Aarniolle, joka tästä pinkoi karkuun.

Oli muuten todella helposti tuomittu rankkari, sillä Salcido oli selkeästi Aarnion takana vasta rikkeen jälkeen. Ei siis mielestäni täyttynyt "rikotaan takaapäin" -määritelmä, jonka tulisi täyttyä, jotta rankkari voidaan tuomita.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Siis MITÄ? Koosteet nähneenä kummastakaan taklauksesta ei olisi pitänyt jakaa penaltyn penaltya. SM-liigassa ei saa taklata -väite kerää jälleen lisää todistusaineistoa.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siis MITÄ? Koosteet nähneenä kummastakaan taklauksesta ei olisi pitänyt jakaa penaltyn penaltya. SM-liigassa ei saa taklata -väite kerää jälleen lisää todistusaineistoa.

Rissaseen kohdistunut taklaus oli ainakin TV:stä katsottuna täysin puhdas, mutta Grönholmin taklaus osui selkeästi Salcidon päähän ja vielä hypyn kanssa, niin ulosajo oli täysin oikeutettu.

Erikoinen peli kaiken kaikkeaan. HPK pelasi juuri niin kuin SaiPaa vastaa pitääkin pelata, eli karvata korkealta kahdella miehellä ja antaa painetta SaiPan pakeille. Keltamustat eivät tehneet omista paikoista maaleja, ja Ullberg suli kahden helpohkon maalin myötä joten ansaitut pisteet meni Hämeenlinnaan. SaiPa pääsi mun mielestä lopulta yllättävän hyvin pois paineen alta, mutta valitettavasti tuo maalinteko omilla tekopaikoilla vaan epäonnistui pahemman kerran. Toki Tolvanen oli hyvä.

Selin on huikea koutsi, ja jatkaa samalla linjalla HPK:ssakin tehtyään jo SaiPassa erinomaista työtä.

e. Willimiehille rispektit. Ainakin TV:n välityksellä välittyi hyvä tunnelma läpi ottelun, johon seisomokatsomon fanipäädyllä oli n. 100 % vaikutus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös