Pe 5.10.2012 SaiPa - HPK

  • 16 638
  • 84

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Onko tarkempaa tietoa mitä kävi? Alavartalo, Ylävartalo, Aivotärähdys?

Etuviistosta Alen tuli vastaan ja Rissanen ajoi näkemättä päin seinää. Pää retkahti hieman taaksepäin, kun knuppi taisi osua Alenia olkapäähän. Siitä sitten selälleen jäähän. Muissa maailmoissa luisteli pois kaukalosta, joten veikkaisin pientä aivotärähdystä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti Rissaselle ei käynyt pahemmin. Se tästä nyt vielä puuttuisi. Muuten ei ole peliin mitään sanomista. Eiköhän lukemat kerro riittävästi.

Jotain parannusta olisi tapahduttava, tai kohta pelataan taas puolityhjälle hallille.
 

inchino

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juha Alen ajeli Rissasen pukukoppi kuntoon ensimmäisessä erässä.

Tehdään nyt vielä peliä näkemättömille selväksi, että kyseessä oli kova ja puhdas taklaus kiekolliseen mieheen ja Alenin saama ryntäysjäähy oli kyllä ihan hatusta vedetty. Liukumalla tuli tilanteeseen luistimet jäässä ja osui puhtaasti Rissasen rintaan. Ilmeisesti kovan pommin seurauksena tuomarille tuli paniikki, että jotain tästä on annettava, ja kakkonen napsahti. Tämän ryntäyskakkosen olisi voinut myöhemmin antaa Grönholmille jonka luistimet irtosivat jäästä, mutta ei, silloin heitettiin äijä pihalle päähän kohdistuneesta taklauksesta. Mutta eipä sen enempää tuomareista, tuli niitä paikkausjäähyjäkin myöhemmin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Nyt kyllä vituttaa kuin sikaa jouluna...

1-5 turpiin kotiyleisön edessä ja ykkössentterille aivotärähdys. Tästä olisi puuttunut enää se, että myös Salcido olisi loukkaantunut OPG:n töötistä.

Kaikki kunnia HPK:lle voitosta. SaiPalla oli paikkansa, mutta tehottomuus ja Tolvasen pari paraatitorjuntaa riittivät viemään mustapaidoilta tehot.

Tuulola kyllä nöyryytti Ullbergia niin eeppisesti, että vitutuksesta huolimatta pisti hymyilemään. Nuorukainen voi tuota klippiä katsella vielä vuosien ajan - ja jos tuosta yhdestä kerrasta ottaa oppia, niin jotain hyötyä tuostakin imaisusta oli.

SaiPalla oli mahdollisuus ratkaista peli OPG:n ottaman viitosen aikana. Tommi Jokinen kuitenkin otti tyhmän kakkosen huitoessaan Tolvasta patjoille ihan turhaan.

Ja vaikka Alenin taklaus sai Rissasen loukkaantumisen takia osakseen huomiota kuten myös OPG ulosajonsa takia, niin tv:stä katsottuna näytti kyllä todella pahalta myös tilanne, jossa Taipalus huitoi kaikin voimin karkuun polkenutta Saarista. Onneksi istu kopsahti jalkasuojiin, koska huitaisu oli niin kova, että näpeille tullessaan olisi helposti luita napsunut.

Kentän viihdyttävimmästä pelaajasta ei ollut epäselvyyttä: Dan Spang. Kaveri on SM-liigan Phil Housley ja viilettää molemmissa päissä kenttää - useamman kerran myös ylimpänä karvaajana. Kauhealla vauhdella tilanteisiin koohottaessaan taisi saada naamaansa pari kertaa kyynärpäätä ja kerran mailaa ihan vaan omaa varomattomuuttaan, mutta kolhuista huolimatta taas seuraavassa vaihdossa sama meno päälle. Viihdyttävä pelaaja kerrassaan :)
 

M10

Jäsen
Olipa hemmetin viihdyttävä ja vauhdikas peli, verrattuna esim. eiliseen Jokerit-HIFK.

Vaikka voittavan joukkueen puolella olenkin, tavallaan sääli että loppunumerot oli noin murskaavat, sillä kyllähän peli oli tosi tasainen ja SaiPalla enemmän selkeitä laatupaikkoja.

Mutta sitten on Tolvanen, joka pelasi kyllä yhden parhaista peleistään HPK-paidassa. Vähän kävi jo tuurikin jätkällä. Otetaan kaikki mitä annetaan. Kuten joku sanoi hyvin, maalivahtivalmennus saa ihmeitä aikaan.

Grönholmin ulosajo oli iso vitsi. Miten voi kokenut kiekkomies Peltomaakin huutaa selostamossa jotain "selvää hyppyä", kun oikeastihan Grönholm ei hypännyt tai taklannut selvästi päähän. Kaksiminuuttisen olisi ehkä just ja just voinut antaa jostain ryntäyksestä jonkun perus essemliigalogiikan mukaan. Hitto, OMG käytti vartaloaan vaan ikään kuin pumppuna!

En tykkää siitä, että pelaajia loukkaantuu, mutta tykkäsin siitä kun Kerho taklasi puhtaasti kaksi SaiPan syömähammasta enenmmän tai vähemmän pois pelistä. Grittiä löytyy.

Tuulolan maali oli taidetta. 41v pappa näytti taas vähän hauista ja hienosti muuten pelannut Ullborg meni halpaan. Isukki vähän näytti.

Mielonen pienempikunkolme.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Sellainen peli sitten URHO:n kautta katsottuna. Normaalitasoisella maalivahtipelillä SaiPan olisi pitänyt voittaa tämä ottelu. Tolvanen otti nopeasti mutuiltuna sen viisi todellista pelastusta. Toki parissa paikassa saa kyllä vastustajan pelaajat katsoa peiliin. Etenkin tämä Hasek torjunta. Mitä ihmettä? Tosin itsekin kyllä ns.luovutin jo tilanteessa.

Sitten Tuulola tosiaan teki tempun, jonka on jo kerran aiemminkin tehnyt ja tuohan on mitä mainioin tehdä ainakin kerran pelissä. Veska ei voi aavistaa ränniin ja omat pelaajat saa paremmin painetta pakille. Toki Ulberg ei kyllä noin muutenkaan kyllä vakuuttanut. Väitänkin, että Niemisellä olisi tänään jääneet pisteet Lappeenrantaan.

Sitten tämä Kerhon osasto. Perkele, olisiko vitun vitun Kiva-Harri ottanut aikalisää tuohon? No ei varmasti. Olisi varmaan säästellyt sitä siihen, että kuitenkin ollaan pelin lopussa tappiolla ja silloin on tapana se tehdä. Tykkään Selinistä, me tarvittiinkin jo äijää sinne koppiin.

Dan Spang = Gangbang, kaikki haluavat siivun tästä herrasmiehestä joka oli ajanut partansa. Potentiaalia tehdä helvetisti pisteitä, tänään yksi erittäin hyvä paikka, yksi hyvä paikka ja loput perus Spankingia. Tykkään paljon tästä kaverista. Ja se nopeus, huh!

Kärkiosasto oli aika pimennossa, vaikka lopussa pistellä olikin. Vähän vaisua. Yv ei kovin ihmeellistä.

Kolmosketju herra Kiilholman johdolla. Aina pitänyt hitusen hitaana ja sellaisena aavistuksen Piispasmaisena pelaajana. Olen ollut täysin väärässä. Kaveri on saatanan hyvä ja juurikin kolmosen keskellä. On yllättävän nopea, taklaa, tekee kaiken voiton eteen ja nyt vielä maalejakin saanut tehtyä. Alivoimalla kullan arvoinen.

Nelonen pelasi todella hyvin vaikka Paajasella oli tällä kertaa taakkana Alatalo. Ei Alatalo huonosti suoriutunut, mutta kyllä laiturin ja pakin ero on melkoinen. Paajasella tosiaan on sauma tulla köyhän miehen Louheksi. Ei muuta kuin tiputtelemaan nyrkeillä ryssiä, kyllä se siitä.

Numerot mairittelee kyllä Kerhoa, mielestäni SaiPalla oli paljon paljon enemmän hyviä maalipaikkoja. Kerho voitti 1-5, erikoinen ottelu.

Ja niin tuo ulosajo. Vaikea sanoa, näin nopean uusinnan ja oli siinä vissiin luistimet ilmassa. Muu osuus taklauksesta oli puhdas. Ikävää tuo makoilu, kun kaverilta meni ilmat pihalle ja sen takia ehkä sitten pihalle. Tarkoitan siis sitä, että rangaistus määräytyy sen mukaan, että nouseeko pelaaja heti vai ei. Ilmat pihalle, niin kyllä mielestäni saa tovin puhaltaa. Se, saako toisessa vaihdossa sitten pelailla yv:tä, on eri asia. Tähän ei tänään ratkennut, mutta kyllä näissä säännöissä on hivenen vielä mielestäni viilattavaa.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Kun pitää pari-kolme kautta väliä niin se vanha kikka uppoaa jollekin nuorelle veskarille. Eikös Tuuski viimeksi hönöttänyt Engreniä tuolla kikalla?
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ikävää tuo makoilu, kun kaverilta meni ilmat pihalle ja sen takia ehkä sitten pihalle. Tarkoitan siis sitä, että rangaistus määräytyy sen mukaan, että nouseeko pelaaja heti vai ei. Ilmat pihalle, niin kyllä mielestäni saa tovin puhaltaa. Se, saako toisessa vaihdossa sitten pelailla yv:tä, on eri asia. Tähän ei tänään ratkennut, mutta kyllä näissä säännöissä on hivenen vielä mielestäni viilattavaa.
Joo, kyllä Salcidoa pitää vähän tukistaa, kun kävi yrittämässä pelin jatkamista. Onneksi ei pystynyt enää pelaamaan sen yhden / kahden vaihdon jälkeen loppupelissä, niin meni tilanne oikein.

Vähän järkeä nyt, jos saan pyytää?

Juha Alénin taklauksen kun nyt katsoin nauhalta tuolta Nelosen sivuilta niin taitaa sittenkin olla pelikieltoa luvassa. Suoraan päähänhän tuo olkapää ensimmäiseksi napsahtaa.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lätkäpelissä nyt osuu päähän aina, jos ei pidä päätä ylhäällä. Ja varsinkin, jos kokoero on 20cm. Ei tullut ns. kuolleesta kulmasta eikä, kuten jo mainittu kädet nousseet, eikä jalat jäästä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Juha Alénin taklauksen kun nyt katsoin nauhalta tuolta Nelosen sivuilta niin taitaa sittenkin olla pelikieltoa luvassa. Suoraan päähänhän tuo olkapää ensimmäiseksi napsahtaa.
Ja se olisi huutava vääryys jääkiekkoa kohtaan. Tuon puhtaammin ei voi tuossa tilanteessa enää taklausta suorittaa. Ja seuraavalle viisastelijalle sanon, että tuossa tilanteessa täytyy taklata, jos pelataan maan pääsarjaa.

OPG:llä oli sentään toinen käsi hiukan ylhäällä, siitä se ulosajokin tuli.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Joo, kyllä Salcidoa pitää vähän tukistaa, kun kävi yrittämässä pelin jatkamista. Onneksi ei pystynyt enää pelaamaan sen yhden / kahden vaihdon jälkeen loppupelissä, niin meni tilanne oikein.

Vähän järkeä nyt, jos saan pyytää?

Jos ei jatkanut, se on sääli. Kyseessä hyvä pelaaja ja missään nimessä ei mitään hyvää siinä, jos toinen loukkaantuu. Kuitenkin pyrin lähinnä siihen, että perseestä, mikäli tässä liigassa lentää ulos, jos toinen loukkaantuu. Iso jäähy ja toinen pyörittää siellä peliä. Huomasin kyllä itsekin, että jotain on käynyt, kun mielestäni ei ollut oma itsensä ja vähän kumarteli.

Jos kuitenkin on niin, että tuomarit heittää ulos sen takia, että toinen loukkaantuu, ei nyt jumalauta se loukkaantunut pelaaja voi tulla pelaamaan sitä ylivoimaa.

Mihin tässä vedetään sitten viiva? Naamaan vekki -> Aku Ankka-laastari ja peli jatkuu. Ilmat pihalle, tovi huilia, lääkäri hieroo niskaa ja peli jatkuu. Rangaistus teon mukaan, ei seuraamuksen. Tämä kaikki rakentavasti, ainakin yritän siihen. Uusinta vielä tilanteesta näkemättä.

Juha Alénin taklauksen kun nyt katsoin nauhalta tuolta Nelosen sivuilta niin taitaa sittenkin olla pelikieltoa luvassa. Suoraan päähänhän tuo olkapää ensimmäiseksi napsahtaa.

Tämä pitää nähdä uudelleen. Mitä lähetyksestä näin, Rissanen tuli vähäsen pää alhaalla ja Alen luisteli kroppa käytännössä suorana. Katsellaan rauhassa filmit ja laitetaan sitten SS:n taklauskollaasi. Vitsi vitsi, toivottavasti ei käynyt hullusti.
 

Tankian

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tehdään nyt vielä peliä näkemättömille selväksi, että kyseessä oli kova ja puhdas taklaus kiekolliseen mieheen ja Alenin saama ryntäysjäähy oli kyllä ihan hatusta vedetty. Liukumalla tuli tilanteeseen luistimet jäässä ja osui puhtaasti Rissasen rintaan.

Kyllähän noissa molemmissa taklauksissa osui olkapää SaiPan pelaajan päähän. Tässä linkki Rissasen tilanteeseen: SM-Liiga maalikoosteet | Nelonenpro.fi

OPG:n ajo näkyy nelosen ottelukoosteesta ja siinä tilanteessa irtoaa molemmat luistimet jäästä sekä olkapää napsahtaa suoraan päähän.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Onneksi ei pystynyt enää pelaamaan sen yhden / kahden vaihdon jälkeen loppupelissä, niin meni tilanne oikein.
Ai oikein meni, kun puhtaasta niitistä lähtee ulos? Ei sen loukkaantumisen ihan niin paljon pitäisi vaikuttaa. Tai voihan se olla, etten vaan huomannut rikettä. Täten pidätän oikeuden muutoksiin.

---

Joku tässä kerhon joukkueessa on. Ei varmaan mestaruudesta taistella, tuskin suorasta pleijaripaikastakaan, mutta mä tykkään, perkele. Eikä Tolvasen vire ole mun mielestä mikään jättiyllätys. Johan se viime talvena kannatteli jengiä ennen kuin loukkaantui. Ja Dance Bang, huikee kaveri.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Lätkäpelissä nyt osuu päähän aina, jos ei pidä päätä ylhäällä. Ja varsinkin, jos kokoero on 20cm. Ei tullut ns. kuolleesta kulmasta eikä, kuten jo mainittu kädet nousseet, eikä jalat jäästä.
Jees, en ottanut kantaa siihen pitäisikö tulla, vaan vain siihen onko todennäköisesti tulossa. Päähän kohdistunut taklaus on sellainen, jolloin ensimmäinen kontakti osuu päähän käytännössä riippumatta kiekkoa kuljettavan pelaajan asennosta.

odwaz: Kuittasin vain nimimerkille, jonka mielestä oli moraalisesti väärin, että loukkaantunut pelaaja pelaakin heti ylivoimaa. Pehmensi toki seuraavassa viestissään sanomaa tekstin takana ja ymmärrän kyllä pointin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Joo-o, tuossa nyt katselin tuo Grönholmin taklauksen tästä videosta, Nelonen Pron sivuilta ja enpä sitten tiedä. Käsi siellä nyt ei ainakaan nouse ja tuosta ei kirveelläkään saa päähän kohdistunutta. En osaa sanoa, nouseeko yleisesti koskaan luistimet jäästä kun taklaa kovaa, ehkä, ehkä ei. Hyppyä en kyllä oikein näkisi. Jos tämän ottelun molemmat taklaukset tuomitaan, kuten nyt on tehty, tästä pelistä tulee aika valju.

Enemmänkin näkisin, että OPG käyttää jalkojaan ikään kuin pumppuna. SaiPa muuten siirsi maali ja siitä Kerho sai rankkarin. Hienoa.

On muuten paska liiga, jos aikaisempien tapahtumien takia ketää SaiPan pelaaja ei edes nimittele, kun taklataan paskaksi kultakypärä sekä juuri loukkaantumisen takia palannut ykköspakki. Jos ne nyt paskaksi sitten meni.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tänään tuntunut Kerholla onnistuvan sitten kaikki. Maalivahtipeli, taklaukset, maalinteko ja vastustajan nöyryyttäminen.

En millään jaksa uskoa, että kummastakaan taklausesta ylimääräisiä pelikieltoja jaetaan. OPG:n ulosajo nyt varsinkin melko naurettava. Olkapää ei osu ensimmäisenä päähän, vaan olkapäähän, jonka jälkeen salcidon pää retkahtaa OPG:n olkapäätä vasten osuman voimasta. Luistimet nousevat jäästä ehkä sentin kaksi, joka johtuu täysin siitä, että OPG kääntää olkapäänsä kohti taklattavaa. En voisi sanoa hypyksi mitenkään. Viimeksi kun kävin luistimilla, on hemmetin vaikeaa vaihtaa rintamasuuntaa jatkaen liikettä kuitenkin samaan suuntaan nostamatta luistimia jäästä. Tökkää liike melko pian. Tottakai sääli jos kaveria pisti heikottamaan muualtakin kuin pallean seudulta, mutta ei mun mielestä tuon puhtaammin voi kovaa pommia ajaa. Kiinnittäisin huomiota myös Salcidoon, katsoo että hirvee niitti on tulossa, mutta silti vielä pelaa itsensä kyyryyn ja syöttää. Joskus kannattaisi ehkä unohtaa se kiekko ja miettiä omaa selviytymistään. Kyllä sillä taklattavallakin on edelleen vastuuta, sanoo liigan ohjeistus mitä tahansa.

Alenin niitti nyt kieltämättä näyttää tulevan päähän, tekisi mieli sanoa että pää ylös ja ota taklaus vastaan, mutta sillä kun ei ole tässä liigassa enää mitään merkitystä. Kultakuupalla nyt kuitenkin olisi mahdollisuus Alenin tulo havaita, jos siitä kiekosta uskaltaisi sekunnin ylös katsoa. En siitä huolimatta jaksa uskoa että tästä lisäsanktiota tulee.

Mutta mikäs siinä kovista taklauksista jäähyjäkään ottaessa, jos ne luo nostetta ja AV-maaleja.
Jonkun kikan se Tuulolakin näköjään osaa hyvin. Lieneeköhän sakkokassaan tulossa täytettä "vastustajaa nöyryyttävän maalin tekemisestä"?
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
HPK:lta hieno taistelu. Ensimmäisen erän ensimmäinen 10min meni Saipalle, mutta sen jälkeen mentiin HPK:n komennossa melkein toisen erän loppuun asti. Kolmas erä oli viimeistä 4min lukuunottamatta tasaista vääntämistä.

Mitä tuomarilinjaan tulee niin aika paljon näyttää ailahtelevan. Näyttää siltä, että tuomarit eivät kauheasti olisi keskustelleet mitään yhteistä linjaa ennen kauden alkua. Tämän päivän jäähyistä on pakko sanoa, että kyllä aika paljon meni tuomareilta ohi kuten esim. Saipan kolme korkeaa mailaa, sekä puolin ja toisin harrastettavaa huitomista ja repimistä. Paras vihellys kyllä tällä kaudella oli tämä Viitaluoman saama estäminen. Eihän kaveri edes osunut kehenkään vaan siirtyi kulmaan ottamaan syöttöä vastaan. Alenin ja OPG:n taklauksista sen verran, että jäähyt meni väärin päin. Alenin taklaus kyllä osuu päähän, mutta ei kyllä tuo Grönholmin taklaus päähän tule.

Salcidolle sen verran terveisiä: KIVIÄ TASKUUN!!!
 

inchino

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän noissa molemmissa taklauksissa osui olkapää SaiPan pelaajan päähän. Tässä linkki Rissasen tilanteeseen: SM-Liiga maalikoosteet | Nelonenpro.fi

Mutta tuossa tilanteessahan jäähyn syy ei ollut päähän kohdistunut taklaus, vaan ryntäys, mitä se ei todellakaan ollut. Väärä tuomio.

Oletko sitä mieltä, että pelaaja voi turvata itsensä taklaukselta vetämällä pään alas juuri ennen osumaa? Rissanen näkee selvästi Alenin olevan tulossa (nostaa kättään, eli yrittää käyttää kättään ikään kuin tunkkina), mutta kumartuu silti juuri h-hetkellä saattaen itsensä vaaralliseen tilanteeseen. Alen tulee päivänselvästi luistimet jäässä ja kädet kiinni vartalossa hakemaan kroppa vs kroppa-kontaktia, mutta jos tahdot tuosta väkisin vääntää päähän kohdistuneen, niin syytä siitä sitten Rissasta. Ei tuossa vaiheessa enää pysty jarruttamaan vaikka vastustaja alkaisikin kumartelemaan.

Edelleenkin mielestäni hieno ja puhdas pommi joita haluan nähdä lisää. Todella harmillista jos näistä aletaan jäähyjä jakelemaan.
 
HPK:lta hieno taistelu. Ensimmäisen erän ensimmäinen 10min meni Saipalle, mutta sen jälkeen mentiin HPK:n komennossa melkein toisen erän loppuun asti. Kolmas erä oli viimeistä 4min lukuunottamatta tasaista vääntämistä.

Mitä tuomarilinjaan tulee niin aika paljon näyttää ailahtelevan. Näyttää siltä, että tuomarit eivät kauheasti olisi keskustelleet mitään yhteistä linjaa ennen kauden alkua. Tämän päivän jäähyistä on pakko sanoa, että kyllä aika paljon meni tuomareilta ohi kuten esim. Saipan kolme korkeaa mailaa, sekä puolin ja toisin harrastettavaa huitomista ja repimistä. Paras vihellys kyllä tällä kaudella oli tämä Viitaluoman saama estäminen. Eihän kaveri edes osunut kehenkään vaan siirtyi kulmaan ottamaan syöttöä vastaan. Alenin ja OPG:n taklauksista sen verran, että jäähyt meni väärin päin. Alenin taklaus kyllä osuu päähän, mutta ei kyllä tuo Grönholmin taklaus päähän tule.

Salcidolle sen verran terveisiä: KIVIÄ TASKUUN!!!

Viitaluoman jäähy oli selvä estäminen. Viitaluoma tönäisee Ullbergin mailan kauemmaksi pois maalivahdin ulottuvilta. Tietenkin yritti selittää, että poisti mailan jaloista pyörimästä mutta kyllä tuossa estämisen tunnusmerkit täyttyivät.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tässä tulee taas esiin suomen kielen vivahteet, kyllähän tuo taklaus videonkin mukaan päähän kohdistui, vaikkei välttämättä ollut päähän kohdistettu.

Voi nyt vitsi, hyvät ihmiset. Vähintään tältä illalla oma osuuteni keskusteluun päättyy tähän.

Näistä en mitenkään näe tulevan minkään valtakunnan jatkorangaistuksia. Mikäli tulee, olen hyvin hämilläni. Kerho voitti, olen tyytyväinen. Toivon HPK:n pelaajien jatkossakin pelaavan kovaa. Mikäli tulos on tämä, ei siis se, että vastustajan pelaajat loukkaantuu, olen tyytyväinen ja ainakin kotona yleisö tykkää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös