Pe 20.3.2015 Tappara - HIFK (1. puolivälierä)

  • 8 973
  • 56

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tappara oli vaisu, hajuton, mauton ja paska. Silti IFK hävisi. Saavutus sekin, sinänsä. Tästä perseilystä toki isoin kiitos Hank Pikkaraiselle. Vastenmielinen esitys ja toivottavasti viimeinen IFK:ssa koskaan. Todella sääli, että tätä tilaisuutta kotiedun ryöstöön ei käytetty, sillä jatkossa en usko Tapparan olevan noin surkea kotonaan... IFK oli hetkittäin suurissa vaikeuksissa, etenkin toisessa erässä, mutta ajoittain taas tuolla erittäin vajaalla rosterilla IFK pyöritti Tapparan päädyssä mielin määrin.
Kaiken kaikkiaan kuitenkin huonotasoinen matsi, ainakin verrattuna säälikierrokseen Ipaa vastaan.

Huomenna, pienemmässä kaukalossa ja ilman Pikkaraista IFK vie ja Tappara vikisee. Fyysisesti IFK oli jo tänään ylivertainen. Saa ottaa talteen.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Fyysisesti IFK oli jo tänään ylivertainen. Saa ottaa talteen.

Tuota? HIFK:han hävisi tämän pelin nimenomaan molempien päiden maalin edessä. Tapparan alueella HIFK ei päässyt keskustaan, HIFK:n alueella Tappara pääsi keskustaan.

Joku voisi laskea yhteen huipputason maalintekopaikat, ja olen jotensakin ihmeissäni, jolleivät ne mene Tapparalle. Tappara kävi omansa iskemästä sellaisista tonteista, että ei paremmasta väliä. Ja muutamia tällaisia jäi käyttämättäkin.

Ja fyysisyydestä vielä sen verran, että ensimmäisessä erässä HIFK ei tainnut taklata kertaakaan, mutta sen sijaan Tapparalla oli muutamia taklauksia. Juurikaan taklauksia ei ollut koko pelissä, mutta sen kerran kun Dixon taklasi puhtaasti, pilli soi.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi olla, että johtuu siitä, ku oli niin pitkä tauko peleissä. Mutta jotenki katselin Jullin kanssa aika eri peliä. Musta peli oli suht viihdyttävä ja Tappara paikoin tosi hyvä. Ihmeellistä huolimattomuutta sitte kyllä oli myös mukana. Fyysisyyttä en Ifk:n pelissä juurikaan huomannut. Tappara Dixonin johdolla mun mielestä taklas enemmän. Tasotusmaaliki menee aika paljo tuomarin(kin) piikkiin. Sähläs yhtä paljo ku Tömmernes. Ihan ok alku.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Eihän tämä ollut fyysinen matsi nimeksikään. Yhtään taklaustakaan en muista.

Taitokiekon orastavaa juhlaa tämä oli verrattuna Ilves - HIFK -pariin verrattuna, paitsi nyt Tapparan syöttöpeli oli Ilveksen vastaavaan verrattuna kuin katsoisi punakoneen touhua. Jos miettii hetkenkin kuinka Tappara liikutti hyvillä syötöillä kiekkoa ja kuinka se murtautui kerta toisensa jälkeen sekasortoisen HIFK-puolustuksen läpi ja pyöritteli miten sattuu, niin vain pettynyt HIFK-fani voi arvioida tilanteen toisin.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuolta laukaisukartoista kun ynnäilen yhteen nuo ns. millistä vedetyt laukaukset (lähempää kuin B-pisteiden sisäkaarelta vedetyt), saan HIFK:lle 8 laukausta, joista kaksi sisään (Ramstedtin rankkari ja sitten Rantalan erikoislahja) ja Tapparalle puolestaan 16 vetoa, joista neljä sisään.

Tähän jos HIFK ei löydä lääkkeitä, sarja katkeaa suoraan 4-0.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Juurikaan taklauksia ei ollut koko pelissä, mutta sen kerran kun Dixon taklasi puhtaasti, pilli soi.
En kutsuisi puhtaaksi taklausta, jossa Dixonin jalat tikkasivat vielä taklaushetkelläkin. Lisäksi taklaus taisi osua päähän kun Teppo ei loppupelissä enää pelannut.

Itse pelistä sen verran, että vain Tapparan maalipaikkojen tuhlailu piti IFK:n pelissä mukana. Puolustus lahjoitti maalipaikkoja Palolalle ja kumppaneille käytännössä joka ikisessä vaihdossa. Jos tuohon ei saada muutosta niin Tappara menee tästä helposti jatkoon.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Kyllähän Tapparan ukot ekan erän jälkeen hieman antoi itsensä laiskistua ja heti auttoi Ifkn pärjäämisen suhteen. Tosiaan ei fyysinen matsi ollenkaan, mutta kiekollisesti Tappara kyllä namutteli ihan eri tasolla kuin Ifk. Todella näyttäviä ja ratkaisevia poikittaissiirtoja. Huomenna iskee Ifk varmasti kaiken peliin, hieno nähdä kuinka Kirvesrinnat vastaavat.
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Tappara vielä viikon lepokoomassa ja IFK klenkkaa vajaamiehisenä. Onneks ei sentään peruuteltu vaan edes yritettiin puolin ja toisin tehdä niitä maaleja. Puolusutuspleaaminen molemmilta joukkueilta melko heikkoa, eikä kunnon taklauksiakaan koko pelissa kuin max puoli tusinaa, eli playoff-kiekoksi todella valjua. Lisää koiruuksia, väkivaltaa ja tunnetta, niin saadaan tästä vielä kova sarja. Kiekonsiirtelyneppailussa Tappara on tällä hetkellä edellä, mutta yksin semmosella taidolla on harvoin ollut mitään merkitystä tiukassa pudotuspelisarjassa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappara oli pelillisesti omalla alueella ja keskialueella yllättävän passiivinen, tiesin ettei Tappara karvaa juurikaan, mutta myös omassa päässä oli melkosta seisoskelua. IFK hallitsi peliä, Tappara pelasi tiiviisti ja iski hyvin vastaan. IFK:n surkeat erän alut ja katastorfaaliset oman pään virheet käänsi tämän pelin. Kaikki kunnia myös Tapparan hyökkääjille jotka löytävät nuo syöttölinjat todella hienolla tavalla. Puolustusalueen keskustan virheet pois ja IFK tulee olemaan vahvoilla. Keskustan heikkoa pelaamista auttaisi kummasti jos ei olisi näitä loukkaantumisia, 2 vakiokokoonpanon puolustavampaa sentteriä ja joukkueen yksi avainpuolustajia pois, ei voi olla näkymättä pelissä.

Viihdearvollisesti Ilves sarjaan verrattuna aika vaisu peli, ei juurikaan taklauksia, ei kunnon torikokouksia, ei juurikaan tunnetta. Hyvää kiekottelua ja muutamia hienoja yksilösuorituksia toki löytyi, mutta tästä oli hyvä päästä-päähän lätkä kaukana. Tapparan pelitapa tuommosenaan ei ole helppo vastustajalle, mutta ei myöskään kovin yleisöystävällinen ainakaan omaan silmään, ehkä olen ainut. Toivottavasti huomenna peli avautuu jo enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omituinen peli: ei omaan silmään oikein ollut "Po kiimaa". Ensimmäinen maali oli melkoinen lahja ja myös tuuria. Näitä "kulmapainisyöttöjä" tolpalle on nähty runkosarjassa, mutta nyt kiekko kyllä kimposi sinne vahingossa/tuurilla. Pisteet niille IFK pelaajille, jotka kävivät tolpalla kääntymässä ennekuin Palola saapui sinne tekemään maalin. Oma ammatitaitoni ei riitä kertomaan missämäärin maalivahdin pitää seurata kiakkoa (mullakin nääs sukua tampesterissa) oman maalin takana, mutta oma perstuntuman mukaan olisi kiva tietää kummalta tolpalta se on tulossa maalin eteen... nyt vähän näytti että tuli yllätyksenä.

Mulla on kuitenkin ilmainen vinkki: Sillä on kultapotta ja sen voi pelata pois olemalla iholla... toivotaan, että viimeistään kolmannessa pelissä, kun Palolalla on 6 + 0, niin valmennuskin herää siihen, että jos annetas sille vaan yksi maali per peli, niin me pärjättäs paremmin.

Niin ja se karvaava tuomari: Kyllä tossa nyt töpeksi molemmat: tuomari teki tyhmät mutta hitaat liikkeet ja pakki ei taas ollut tarpeeksi nöyrä luopumaan kiekosta. Mun mielestä tuomarien pitäisi pysyä enemmän kiinni laidassa. Joo, sillon ne on enemmän tiellä, mutta se on pelaajille ennustettavampaa ja tilanteista ei tule maaleja. Ei muuten ollut Metsolan ensimmäinen peitänkiekonhups...maali... näitä lisää!!!
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Vaikutti aika lailla sellaiselta koitokselta kuin pystyi ennakoimaan. Maaleja tuli ehkä enemmän kuin olisi heti playoffeihin olettanut, mutta ei se toisaalta yllätä kun katsoo muun muassa aiemmin esittämiäni lukuja joukkueiden hyökkäyspelin tehokkuudesta. HIFKin puolustuksesta kuitenkin löytyi Tapparan kannalta tarvittavat reiät, ja Tapparan hyökkäyspeli tuotti tarvittavat maalit. Tapparan yltiöpäinen kontrolli ei välttämättä kaikilta osin sovellu playoffeihin, kuten kolmannessa erässä nähtiin. Vähän enemmän tilanvoittamista ja kliinisyyttä peliin tarttis, kun on tosipaikka. No, yksi peli vasta takana, että katsellaan opitaanko tuo oman pelin rauhallinen vaihe pelaamaan laadukkaammin.

Tappara pyrki hallitsemaan peliä kiekolla ja onnistui siinä pääosin hyvin ensimmäisessä erässä sen puolenvälin tienoita lukuun ottamatta, mutta toisessa erässä HIFK sai Tapparan jäähyjen ja maalinsa myötä otteen ja oli pelin päällä. Tappara onnistui kuitenkin puolustamaan puolustusalueensa keskustan melko hyvin eikä HIFKin hallinta konkretisoitunut. Kolmannessa erässä Tapparalta tuli HIFKin kannalta riittävät uinahdukset osin sattumankin myötä, mutta runkosarjan lopun kohmeessa ollut kakkoskenttä pelasi maalin johtaneen hyökkäyksen vahvuuksillaan eli suora hyökkäys maalille iloisella kiekon liikuttelulla ryyditettynä tuotti nopean voittomaalin.

HIFK pelasi mielestäni alivoimansa liian staattisesti. Kuten etukäteen spekuloin, passiivinen alivoima on sitä mitä Tappara haluaa ja olihan se kaunista pyöritystä, mutta maalit jäivät vielä puuttumaan.

Jos tällä linjalla jatketaan, niin Tapparan hyökkäyspeli löytänee edelleen keinot hyödyntää HIFKin puolustuspelin virheet ja ylivoimakin saattaa tuottaa jokusen maalin. Tappara sai selvästi HIFKiä enemmän vaarallisen maalintekoalueen laukauksia etenkin suhteellisesti ja tekikin niistä kaikki maalinsa. Kolmanteen erään olisin kuitenkin kaivannut vähän skarpimpaa Tapparaa, mutta venymiskyky riitti vaikka tiukille meni. HIFKin hyökkäyspeli kuitenkin osoitti sen, että liialliseen passivoitumiseen hyvän jakson jälkeen ei Tapparalla ole liiaksi varaa.
 
Viimeksi muokattu:

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pelistä

Hieman kahtiajakoinen esitys Tapparalta. Joukkueen pelistä huokui melkoinen itseluottamus, eikä suurempaa hätää ollut missään vaiheessa. Keskialueen yli tultiin mallikkaasti ja peliä käännettiin erinomaisesti. Miinuksia tulee siitä, että pelistä tehtiin itselle vaikea. Metsolan imurointi ja typerä puolustaminen ennen Ramstedin rangaistuslaukausta pahimpina. Toisaalta mikään ei tänään tuntunut hetkauttavan Tapparaa, vaan vastoinkäymisten jälkeen pelin taso pysyi hyvänä. Osoituksena tästä Haapalan hieno maali heti, kun kaveri oli tullut tasoihin.

Tuomarista

Ottelu oli tänään melko helppo tuomita. Silti ei puhtaita papereita tuomaristolle voi jakaa. Eniten kaivertamaan jääneet seikat olivat munattomuus Palolan upean yksilösuorituksen päätteeksi (rangaistuslaukaus paikallaan). Dixonin taklaus tulkittiin mystisesti ryntäykseksi. Pahin moka kuitenkin lieni syöttö 3-2 kavennukseen, jossa toinen tuomari käytännössä vei kiekon Tapparan lavasta ja lahjoitti maalipaikan.

Maalivahdeista

Metsola huikui varmuutta, kunnes Auvitun veto painui luvattoman helposti sisään. Ei ihan samanluokan imurointi, kuin edellinen puolivälierämaali samaa joukkuetta vastaan (tuolloin imuroi keskikentältä tulleen vedon, joka oli menossa maalin ohitse). Rankkarissa hyvin mukana, mutta Ramstedin nosto oli liikaa.

Tämä pari meni tänään kyllä hienokseltaan Lankiselle. Muutama todella upea hanskanheilautus. Miinusta tulee, kun ensimmäisessä maalissa ei peittänyt etukulmaa kunnolla. Tilanne tuli yllättäen ja Palola on hyvä näissä, mutta silti.

Illan erikoinen

Punanutut pelasivat tänään siistin pelin. Nautittava peli kaikinpuolin, jossa nimenomaan jääkiekko oli pääosassa. Yllätyin.
 
Viimeksi muokattu:

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Aika lailla olennaiset sanottukin pelistä, ei tullut mitään klassikkoa. Mennään ranskalaisilla:

- Kankaanperä alisti HIFK:iä aika huolella. Ei ollut yksi tai kaksi vaan aika monta kertaa, kun laitettiin mies seinälle ja kiekko omille ja muutenkin pari kivaa taklausta muuten niin fyysisesti vaisussa pelissä.
- Saravo ei niin kurko kuin normaalisti, pari ihmeellistä ratkaisua kiekon kanssa.
- Elorinteeltä pari hyvää nousua, mutta viimeinen ratkaisu jäi puuttumaan.
- Goldobin ihan poika näihin peleihin.
- Veskarit heikkoja: Lankinen imi kaksi ekaa, Metsola ensimmäisen. Tai tältä se ainakin seisomakatsomoon näytti.
- Jormakka pirteä, mutta ei vain tule maaleja. Syöttö sentään tuli.
- Palola ensimmäisessä erässä hyvä, sen jälkeen vähän huonompi, mutta kaksi maalia on melko kelpo saldo...
- Melko paljon namutellaan vielä ihan hyvissä vetopaikoissakin.

Paljon jäi parannettavaa molemmille joukkueille varsinkin oman pään puolustuspelissä. Tämä matsi kuitenkin vahvisti uskoani Tapparan jatkoonmenon suhteen. Tappara hallitsi varsinkin ensimmäisen puoli tuntia peliä, sitten kaksi kertaa kahden maalin johdossa höllättiin ja stadilaiset pääsivät pyörittämään peliä ja hetkeksi maaleissa jopa rinnalle. Nopeasti kuitattiin kuitenkin tasoitus ja napattiin ensimmäinen kiinnitys. Huomenna tarkemmin omassa päässä, Metso palaa omalle tasolleen ja sarja 2-0:aan.

Edit: Mitäs mieltä muuten HIFK:n fanit Raskista tänään? Oli kyllä pirteä ja mielestäni vieraiden parhaimmistoa, mutta kovin herkästi mies kaatuu. Kaksi kertaa sai kalastettua Tapparalle jäähyn, jotka toki olivatkin jäähyn arvoisia. Elorinteen jäähyn kohdalla ei olisi ollut sukeltamisjäähykään tosin pahitteeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Joo, jos nyt listaisi juttuja:

- Metsola oli huomattavasti vakuuttavampi kuin Lankinen, olkoonkin että Auvitun maali meni helposti. Myös tuota kolmatta maalia rohkenen vähän panna Lankisen piikkiin, kyllähän hän siinä ylipelaa

- Missään vaiheessa ei tullut sellainen pelko puseroon, että voitaisiin tämä peli hävitä, vaikka IFK:lla totta kai omat hallintajaksonsa oli ja pystyi tasoihin nousemaan. Mutta kun puhutaan voittamisesta, ei riitä. Tuolla tasolla jos IfK pystyy jatkamaan, niin pelit pysyvät tasaisina, mutta voitto vaatii useamman napsun lisää.

- Hank on kyllä melkoinen näky jäällä. Montako miinusta mr. Edari keräsi tänään? Mikä ajatus panna Taipalus-Pikkarainen jäälle tasatilanteessa 5 minuuttia ennen loppua? Vai näinkö väärin tuossa Haapalan maalissa jäällä olleen(/t) pakin(/t)?

- Fiksusti Tappara ei lähtenyt väsyttämään itseään ilvesmäisesti, IFK:ta vastaan ei tarvitse ajaa joka tilanteessa. Pari pusua pelissä ynnä maalinedustojen voittaminen riittää hyvin HIFK:ia vastaan.

- HIFK sai muutaman kiekonriiston tuolla hullunkarvalla, mutta aika usein väsyttivät itseään ja pelasivat itsensä ulos. Passiivisempi ote tuotti paremmin tulosta. Toisessa maalissa tilanne oli ihan näpeissä, kunnes tuomari astui kuvioihin. Ei Tappara lähde paineen alla roiskimaan, Tömmeri olisi helposti purkanut tuon tilanteen jalalla.

- Muutama erikoinen hätäri kyllä toisaalta tuli Tapparalta, oliko sitten liikaa intoa ja vähän meni sohimiseksi?
 

Apheu

Jäsen
Itse tykkäsin kyllä tästä pelistä. Uskallettiin pelata ja syötellä, maalipaikkoja oli paljon sekä maalejakin tuli. Peli aaltoili ja molemmilla oli hetkensä. Pari kyseenalaista tuomiota ja yksi rankkarikin nähtiin. Mielestäni oli erittäin yleisöystävällistä peliä ja tunnelma hallissa oli erinomainen. Voittokin tuli, tästä on hyvä jatkaa!
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Pahin moka kuitenkin lieni syöttä 3-2 kavennukseen, jossa toinen tuomari käytännössä vei kiekon Tapparan lavasta ja lahjoitti maalipaikan.
Joo, hienosti blokkasi puolustajan tilanteesta pois, mutta kyllä koko tilanne lähti ihan itsemurhakiekkoilusta omassa päässä. Kolme pelaajaa on suorin jaloin, perse laidassa kiinni ja siirtelee kiekkoa ränniä pitkin toisillensa. Siihen kun karvaus iskee kiinni, liikkeessä oleva pelaaja nousee aina maalille, kuten nyt kävi. Pahin moka tuomareilta oli rankkari. Ramstedtilta? karkasi kiekko häntä ei suinkaan kiekollisena rikottu.

Toivottavasti tämä oli Tapparan hengettömin peli. Jos Hifk olisi ollut vähääkään paremmalla asenteella, niin kotietu olisi sulanut heti kättelyssä. Pelillisesti ei ole mitään hätää. Enemmän liikettä ja pakotetaan Hifk rikkeisiin, niin hyvä tulee. Elorinne oli yllättävän hyvä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olipahan sähellystä. Palola ekan voi väittää olevan tuuria, mutta katsokaa tilanne uudelleen. Malinen saa kiekon haltuunsa, pitää sitä luistimet terän alla ja potkaisee sen kulmalle Palola nähtyään. Hienosti oivallettu, tuuria tietysti että meni...
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Näinkö omiani, vai saiko Metsola ennen tuon 3-2-maalin syntymistä maalin kulmalla seisseen Blomqvistin(?) mailasta osuman maskiinsa? Näytti Metsolalla maalin jälkeen olevan tuomarillekin asiaa. Ei tahallinen osuma mutta eihän tuota maalia hyväksyä olisi pitänyt.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näinkö omiani, vai saiko Metsola ennen tuon 3-2-maalin syntymistä maalin kulmalla seisseen Blomqvistin(?) mailasta osuman maskiinsa? Näytti Metsolalla maalin jälkeen olevan tuomarillekin asiaa. Ei tahallinen osuma mutta eihän tuota maalia hyväksyä olisi pitänyt.

Tarkasti näit. Piti tuokin videolta katsoa ja kyllä näin on. Melkoinen tuplavirhe tuomarilta. Toisaalta tuomaria ei pidä tilanteesta syyttää, koska eihän hän millään ehdi sekä karvaamaan kiekkoa Tömmernesiltä pois ja sitten samanaikaisesti katsomaan, josko Metsolan maskiin kopsahtaa maila.

On jääkiekon etu, että peli ei ratkennut tuollaiseen maaliin.

TBK: kyllä se Saravon maila on siellä Ramstedtin mahan puolella jo ennen kuin tältä karkaa kiekko. Eli nähdäkseni rangaistuslaukaus menee ihan oikein.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Tarkasti näit. Piti tuokin videolta katsoa ja kyllä näin on. Melkoinen tuplavirhe tuomarilta. Toisaalta tuomaria ei pidä tilanteesta syyttää, koska eihän hän millään ehdi sekä karvaamaan kiekkoa Tömmernesiltä pois ja sitten samanaikaisesti katsomaan, josko Metsolan maskiin kopsahtaa maila.

On jääkiekon etu, että peli ei ratkennut tuollaiseen maaliin.

TBK: kyllä se Saravon maila on siellä Ramstedtin mahan puolella jo ennen kuin tältä karkaa kiekko. Eli nähdäkseni rangaistuslaukaus menee ihan oikein.

Tarkasti nähty tosiaan. Nauraa hörähdin kyllä, kun tuon maalin nyt Ruudusta uudelleen katsoin. Pari pientä "tuomarivirhettä", mutta näitä sattuu. Onneksi tuo ei tosiaan mitään ratkaissut. Ramstedtin rankkari meni kyllä ihan oikein - lampaanperseet siitä muuten hyvin pelanneille Peltolalle, Maliselle, Kankaanperälle ja... noh, Saravo ei tänään kyllä ollut muutenkaan hyvä, mutta myös hänelle.
 

Jindebyne

Jäsen
Jaa-a en kyllä itse voi sanoa, että ottelu olisi jotenkin lunastanut odotukseni ja toivon todella, että molemmat joukkueet ovat huomenna heränneet tähän sarjaan.

Ei mitään Tapparan voitolta pois, mutta oli tänään vähemmän huonompi joukkue. HIFK palasi tähän alkuvuoden modeen missä pelissä ei punalsta lankaa juuri löytynyt. No maaleja sentään tuli molempiin suuntiin. Huomenna odotan tarkempaa ja tasokkaampaa pelaamista molemmilta joukkueilta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos oli Tappara tänään heikohko, niin IFK oli vielä pari pykälää heikompi. Varsinkin puolustussuuntaan pelaaminen oli todella huonoa, ja maalikoosteesta voi peliä näkemättömätkin katsoa, mihin se sitten lopulta johti. Aivan käsittämätöntä pupeltamista mm. 4-3 maalissa. Muutama aivan turisti jätkä oli meillä pakistossa, ja luulen että ainakin Hank Pikkaraisen pelit olivat tässä näiden poffien osalta.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Hyvin on peliä jo purettu. Kumpikin joukkue pystyy varmasti parantamaan selvästi. Aika valjuksi jäi tunnelma kentällä. Saravo oli tänään kyllä heikoin kirvesrinta, vieläpä selvästi. IFK karvasi ajoittain odotetusti korkealta ja sai Tapparaa hieman sekaisin. Enemmän Tappara oli silti ongelmissa hitaiden lähtöjensa kanssa. Pelin kääntäminen oli sen sijaan paikoin nopeaa ja tehokasta, kuten tapana on ollutkin.

Nimimerkki TBK totesikin hyvin pelinavaamisesta "Kolme pelaajaa on suorin jaloin, perse laidassa kiinni ja siirtelee kiekkoa ränniä pitkin toisillensa." Tuollaista se liiaksi oli ja ei hirveästi yllättänyt, että kohta oli kiekko vastustajalla. Puolustuksen kiekollisen pelaamisen olen nostanut aiemmin kenties suurimmaksi huolenaiheekseni eikä se tänään vakuuttanut ollenkaan.

Aika halpoja maaleja nähtiin tänään. IFK-fanit varmasti kiroavat Pikkaraista ja aiheesta. Vastaavasti Tapparan kannalta ensimmäinen meni Metsolan piikkiin, toinen Tömmernesin ja suureksi osaksi tuomarin, kolmas puolestaan alivoimaneliön ja erityisesti Saravon. Turhauttava peli Tappara-kannattajan näkökulmasta, mutta sen verran paljon parempia otteita Tapparalta on nähty, joten oma luottamus jatkoonmenon suhteen kyllä kasvoi kaikesta huolimatta tämän pelin perusteella.

Haapalan maali oli todella hieno ja kiekko liikkui Tapparalla muutenkin todella hyvin. Kuuselan namuttelu ja tuhannen taalan paikasta syöttely/kaartelu pisti ärsyttämään. Lankinen oli etenkin avauserässä todella epävarma, joten kiekkoa olisi pitänyt saada enemmän maalille. Kumpikaan maalivahti ei kuitenkaan tästä pelistä kiitettävää arvosanaa saa. Ei kai tässä voi muuta odottaa kuin, että huomenna ainakin toinen joukkue pystyy parantamaan ja täyttämään sarjalle annetut ennakko-odotukset.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Tapparalaisen silmistä katsottuna plussia oli mm.
-Tappara näytti pystyvänsä erittäin fyysiseen peliin ja hallitsevansa jopa peliä huomattavasti tuolla alueella
-Tapparan vauhti oli aivan eri luokkaa kuin HIFK:lla
-Vaikka HIFK nousi tasoihin ei peli ollut missään vaiheessa HIFK:lla selkeästi hallinnassa
-HIFK teki yhden pompun ja yhden helpon, nämä ovat näitä playoffeissa tulevia maaleja joita uppoaa aina silloin tällöin. Nyt ne meni HIFK:lle ajoittaisten hyvien hetkien johdosta.
-HIFK tulee häviämään tämän sarjan tämän päiväisen perusteella 4-0 tai 4-1

EDIT:
-Lisätään tämä vielä että mielestäni Zaborskyn ja Raskin ihon alle mentiin aika hyvin ottelun toisen erän ja kolmannen alun aikana.


ps.Yleisömäärä oli iso pettymys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös