Patrik Laine vai Auston Matthews?

  • 106 963
  • 501

Kumpi varataan ensimmäisenä NHL:n 2016 Entry Draftissä?


  • Äänestäjiä
    562
  • Poll closed .

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Eivät kai nämä AHL-pelaajat kuitenkaan millään sosiaalituilla elä ja ole vähävaraisia, luulisi rahojen riittävän kirkkaasti oikeaan ruokaan.

@Henkka tuossa onkin mukavasti jäljillä. Käsitellään nyt toki myös tämä raha-asia pois. AHL pelaajahan saa ihan kohtuullista palkkaa, mutta se on hyvin kaukana NHL palkasta ja puhutaan nuorten pelaajien kohdalla vajaasta 100 000 $:sta. Bonus päälle joka on yleensä 100 000 $ ja sen saa kun allekirjoittaa sopimuksen. Nämähän eivät ole mitään puhtaana käteen summia, vaan näistä lähtee ensin verot pois. Jos ajatellaan esim. CHL:stä tulevaa 20 vuotiasta pelaajaa, niin nuo ovat ne ensimmäiset rahat mitkä pelaaja pelaamisesta saa. Samalla tavalla ne nuoret pelaajat haaveilevat hienoista autoista, kelloista ja puvuista. Toronto ei ole mikään kovin halpa paikka asua ja asuminen pitää itse maksaa. Jos ajatellaan sitä, että mistä tuollaisessa elämän vaiheessa lähtee helposti tinkimään on ravinto. Parempi ruoka kun on yleensä vielä hankalampi valmistaa ja kalliimpaa. Tuosta AHL palkasta ei välttämättä pakollisten kulujen jälkeen ihan valtavasti jää säästöön. Pikaruoka on helppoa ja halpaa.

Tilanne muuttuu toki kun pelaaja nousee NHL:n puolelle, mutta kyllähän tuo on seuran puolelta hieno ele pelaajia kohtaan ja kuten Henkka totesi niin myös keino kontrolloida pelaajien syömisiä. Tuskin nuo kokit kovin kalliiksi tulevat, kun katsotaan isoa kuvaa. Samalla taataan, että harjoittelun kannalta tärkeimmät ateriat syödään oikein. En usko että esim. William Nylanderilla on ongelmia ko. asian kanssa, mutta esim. Connor Brown pelasi OHL:ssa niin kauan kuin mahdollista ja viime kausi meni kokonaan AHL:n puolella. Siinä ei hirveätä pesämunaa ole ehditty kerryttää, joku Kasperi Kapanen sai jo Suomessa pelatessaan palkkaa. Lisäksi kuten sanottua osa varmasti noudattaa terveellistä ruokavaliota, mutta tuolla tavalla se voidaan taata koko joukkueelle.

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka pitkälle nämä asiat oikeasti Torontossa viedään, kun tuskin kaikkea halutaan kertoa medialle tai näyttää ulos. MLSE on panostanut paljon myös urheilulääketieteeseen ja tämä tietotaito on niin Maple Leafsin kuin Raptorsien käytössä. Organisaatiossa haetaan nyt etua tällaisilla panostuksilla, kun palkkakatto rajoittaa rahan käyttöä pelaajiin. Muihin osa-alueisiin voi panostaa vapaasti ja olisi mielenkiintoista tietää miten pitkälle nämä asiat on viety yksittäisen pelaajan kohdalla. Paljonko apua annetaan esim. omille varauksille jotka pelaavat euroopassa tai CHL:ssa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Organisaatiossa haetaan nyt etua tällaisilla panostuksilla, kun palkkakatto rajoittaa rahan käyttöä pelaajiin. Muihin osa-alueisiin voi panostaa vapaasti ja olisi mielenkiintoista tietää miten pitkälle nämä asiat on viety yksittäisen pelaajan kohdalla. Paljonko apua annetaan esim. omille varauksille jotka pelaavat euroopassa tai CHL:ssa.

Itse en usko, että mitään etua Maple Leafs tässä tulee saamaan. Lähinnä ottavat sen takamatkan kiinni, joka vuosien saatossa prospektien kehityspuolella muodostui muihin huippuorganisaatioihin nähden.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Itse en usko, että mitään etua Maple Leafs tässä tulee saamaan. Lähinnä ottavat sen takamatkan kiinni, joka vuosien saatossa prospektien kehityspuolella muodostui muihin huippuorganisaatioihin nähden.

Totta, jos mittariksi laitetaan huippuorganisaatiot, niin ero tuskin on valtava, mutta esim. pienempiin seuroihin kuten em. Colorado niin eroa syntyy varmasti. En tiedä minkälainen panostus muilla organisaatioilla on näihin asioihin, mutta jos valmentajia ja muuta henkilöstöä on enemmän, niin useampaa prospektia ehditään auttamaan. Lisäksi on lähdetty rekrytoimaan oman alansa edellä kävijöitä, kuten Belfry. Selväähän se on että Toronto lähtee takamatkalta moniin organisaatioihin verrattuna.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On perin huvittavaa kuinka Iltalehdet edelleen suoltaa otsikoita kuinka kumpi tahansa voi olla vielä Leafsin mies, nyt viimeisempänä Babcock "seurailee" että kumpis varataan. Me emme täällä tiedä 100% kumpi varataan #1, mutta Leafsin organisaatio tietää ja on jo hetken tietänyt varmaksi kumman varaa. Tai sanotaan sen verran että isot loukkaantumiset tai jotkin raskauttavat kaukalon ulkopuoliset asiat vaikuttaisivat, mutta peliesityksillä ei enään muutoksia päätökseen tehdä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On perin huvittavaa kuinka Iltalehdet edelleen suoltaa otsikoita kuinka kumpi tahansa voi olla vielä Leafsin mies, nyt viimeisempänä Babcock "seurailee" että kumpis varataan. Me emme täällä tiedä 100% kumpi varataan #1, mutta Leafsin organisaatio tietää ja on jo hetken tietänyt varmaksi kumman varaa.
Noi IL sivun Mike Babcockin kommentit on napattu tästä TSN:n sivun haastattelusta. Sen voi jokainen katsoa ja vetää siitä omat johtopäätöksensä. Mutta jos lähdetään siitä että Mike Babcock ei tossa puhu täysin pehmosia, niin Toronto tulee varamaan sen pelaajan jota pitävät draftin parhaana. Ja lopullinen päätös asiata tehdään vasta sitten kun se on pakko tehdä, eli ilmeisesti sitten draftia edeltävänä iltana.

Kyllähän Patrik Laine antaa ihan hyviä näyttöjä tuolla MM-kisoissa. Tällä hetkellä johtaa MM-kisojen pistepörssiä 10 pisteellä ja takana on mm. Panarin, Hall, Duchene, Perry, Matthews, McDavid ja Datsyuk. Laine on tällä hetkllä iskenyt yhtä monta maalia kuin Matthewsilla (3+3) ja McDavidilla (0+6) on pisteitä. Ja kaikki pojat pelaa samassa lohkossa ja kohtaavat samat köykäset vastustajat.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No se että seura jättäisi päätöksen ns. viime tippaan olisi hyvä änäri GM- tyypeille. Nyt kuitenkin puhutaan isosta organisaatiosta joten jos siellä ei ole #1 pickki tiedossa niin se on naurettavaa ja jokseenkin epäammattimaista.

Kun lotterystä selvisi että Toronto saa #1 pickin niin se tarkoittaa sitä että he voivat varata ihan kenet he haluaa. Tämä johtaa siihen että he voivat jo nyt alkaa rakentamaan joukkuettaan tämän pickin ympärille: jatkosopparit, ketä voitaisiin naarata FA:sta, onko kauppatavaraa ja mihin vaihdetaan, ketä varataan seuraavana.

Molemmat sekä Laine että Matthews ovat antaneet kauden mittaiset näytöt niin junnukisoissa kuin aikuisten sarjassa. Lisäksi molemmista on pitkät scouttaukset vuosien takaa.
Jos molemmat olisivat peliätekeviä senttereitä niin ymmärtäisin tämän näyttöjen annon näinkin myöhäisessä vaiheessa, mutta nyt on enään kyse että kumpaa reittiä organisaatio haluaa mennä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olen pitänyt ihan selvänä että Toronto ottaa Matthewsin, joka on sivumennen sanoen saatanan hyvä pelaaja. Luulen että Toronto on myös lotteryn jälkeen edenyt sillä suunnitelmalla että ottavat Matthewsin kuten @SlamDunk71 edellä kertoo. Ja pidän selvänä että TOR myös Matthewsin ottaa.

Mutta jos nyt kävisi vaikka niin että Laine voittaisi MM-kisojen pistepörssin (ja Usa putoaisi viimeistään puolivälierissä), niin joutuisihan Toronto pitämään palaverin jossa keskusteltaisiin siitä, että jos he nyt jättävät Laineen ottamatta ja hänestä näiden ennen varausta pöytään lyötyjen historiallisten kovien näyttöjen jälkeen kehittyy NHL:n paras maalintekijä joka vaikkapa johdattaa Winnipegin Stanley Cuppiin ensimmäisenä kanadalaisjoukkueena since ever, ja Toronto ei samaan kykene Matthewsin aikana, niin nauraako kaikki taas ja edelleen heille. Että miten ette tajunneet ottaa maajoukkuehistorian parasta junnua, vittu Mike sä olit siellä paikan päällä.
Mutta eiköhän tämänkin palaverin jälkeen Toronto ota Matthewsin, koska riskinä on myös se että jättävät vuosikausien konsensus-BPA:n ottamatta ja ottavat sen sijaan yhden kevään ihmeen joka ei NHL:ssä vaan kerkeä paikoille eikä osaa edes puolustaa. Ja kaikki nauraa taas ja edelleen heille. Toronto saa tästä lose-lose-situationin?
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo siis voihan Laine olla #1 pickki sitä en tiedä, omissa papereissa 85% Matthewsin ykkös pickille. Pointtina oli siis se että Torontolle on 100% selvää Lotteryn jälkeen kumman ottaa. Heidän strategiastaan en tosin tiedä, voihan se olla että myyvät ykkösen Winnipegiin ja varaavat kakkosella Laineen (heh).

Jos nyt mietitään tota näyttö hommaa niin molemmilla kausi alla miesten sarjoissa.

Matthews (NLA): 36O 24+22=46 (Playoffs: 4O 0+3=3)
Laine (Liiga): 46O 17+16=33 (Playoffs: 18O 10+5=15 +kannu)

Molemmille kylkeen vielä hyvät junnukisat. Tähän kuorrutteeksi joukkueiden omat testit ja haastattelut niin näistä ovat ne näytöt kertyneet mihin varaukset tulee perustumaan.
Ja jos nyt mietitään näitä MM-kisoja niin ei yhtään mitään Laineelta pois, mutta vastassa on ollut yksi NHL- pelaajia omaava joukkue ja se oli jenkit, tästä tuloksena:

Matthews 0+1 +1 ja ok kokonaisvaltainen peli.
Laine 0+0 -1 ja pari mokaa sekä viltitys.

Tästä vaan johtopäätöksenä ettei näistä kisoista mitään suurenlinjan vetoja enään draftiin vedetä, enkä usko että vedetään mitään. Sekin miksi valmentajat kuten Babcock seuraa pelaajia on että haluaa nähdä miten ja kenen kanssa ja millaisella pelitavalla saadaan pojasta kaikki irti. Oli se kumpi vaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
En kyllä minäkään edelleenkään jaksa uskoa Toronton muuttavan mieltään, vaikka Laine selvästi persraiskaakin Matthewsin näissä kisoissa. Pelaajien vertailu on harvinaisen helppoa, koska molemmat ovat pelanneet tasan samoja maita vastaan.. ja tämän turnauksen osalta Laineen paremmuudesta ei ole epäilystäkään. Mutta päätöstä ei tehdä vain tämän turnauksen perusteella.. ja jossittelua tulee joka tapauksessa varmasti jäämään ilmaan, sen näyttävät sitten poikien tulevat NHL-urat

Laine on kyllä tehnyt pisteensä todellakin ihan tekemällä, ei voi sanoa että hän olisi "vahingossa" kerännyt 6+4 tehoja. Ennen kaikkea kaveri osaa tehdä itsensä pelattavaksi aivan mielettömän hienosti, ja se ominaisuus kyllä edesauttaa pisteiden tekoa erittäin paljon. Laineen suurin heikkous on ihan iästä johtuva vajaa fysiikka (vaikka laukaus miten hyvä onkin), sen näki esimerkiksi avausottelussa jossa V-Venäjän ensimmäisessä maalissa Laine yritti viimeisenä miehenä puolustaa, mutta häntä kymmenen vuotta vanhempi myös isokokoinen hyökkääjä piti Laineen ihan yhdellä kädellä helposti irti kiekosta. Syy tälle on nähdäkseni selkeä: on biologinen mahdottomuus, että 18v jääkiekkoilija olisi fyysisesti samalla tasolla kuin kymmenen vuotta vanhempi jääkiekkoilija.. mutta ikä ja monipuolinen treenihän tuota puutetta kyllä nopeasti korjaa
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Noi IL sivun Mike Babcockin kommentit on napattu tästä TSN:n sivun haastattelusta. Sen voi jokainen katsoa ja vetää siitä omat johtopäätöksensä. Mutta jos lähdetään siitä että Mike Babcock ei tossa puhu täysin pehmosia, niin Toronto tulee varamaan sen pelaajan jota pitävät draftin parhaana. Ja lopullinen päätös asiata tehdään vasta sitten kun se on pakko tehdä, eli ilmeisesti sitten draftia edeltävänä iltana.

Kyllähän Patrik Laine antaa ihan hyviä näyttöjä tuolla MM-kisoissa. Tällä hetkellä johtaa MM-kisojen pistepörssiä 10 pisteellä ja takana on mm. Panarin, Hall, Duchene, Perry, Matthews, McDavid ja Datsyuk. Laine on tällä hetkllä iskenyt yhtä monta maalia kuin Matthewsilla (3+3) ja McDavidilla (0+6) on pisteitä. Ja kaikki pojat pelaa samassa lohkossa ja kohtaavat samat köykäset vastustajat.
Niinmuttakun Laineella onkin niin hyvät ketjukaverit.

Minä muuten uskon kanssa, että Toronto ei päätöstään lukkoon lyö ennenkuin viimeisellä mahdollisella hetkellä. Toki heillä jonkinlainen käsitys ja ranking koko ajan on.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja jos nyt mietitään näitä MM-kisoja niin ei yhtään mitään Laineelta pois, mutta vastassa on ollut yksi NHL- pelaajia omaava joukkue ja se oli jenkit, tästä tuloksena:

Matthews 0+1 +1 ja ok kokonaisvaltainen peli.
Laine 0+0 -1 ja pari mokaa sekä viltitys.
En tuolle viltitykselle hirveästi painoarvoa laittaisi. Jos Suomi olisi ollut maalin häviöllä, niin Lainetta ei olisi penkitetty. Nyt Matthewsin USA oli heikompi.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä muuten uskon kanssa, että Toronto ei päätöstään lukkoon lyö ennenkuin viimeisellä mahdollisella hetkellä. Toki heillä jonkinlainen käsitys ja ranking koko ajan on.

Miksi tuhlata arvokasta aikaa? Ei nuo pojat enää näissä kisoissa näytä mitään mikä ei olisi jo joukkueiden ja scouttien tiedossa. En ainakaan itse usko ihme kasvamiseen. Nyt on sauma Toronton tiedustella esim. Matthewsille sopivia ketjukavereita tulevista FA:sta tai tulevia varauksia. Jahkailu tässä vaiheessa olisi vain silkkaa typeryyttä.

En tuolle viltitykselle hirveästi painoarvoa laittaisi. Jos Suomi olisi ollut maalin häviöllä, niin Lainetta ei olisi penkitetty. Nyt Matthewsin USA oli heikompi.

Joo ja lähinnä siksi otin esille, koska Laine vetää mahtavan upeita kisoja ja johtaakin pistepörssiä. Varauksen kannalta tällä ei tosin ole paskankaan väliä. Miksi? Edelleen en ota Laineelta mitää pois vaan painotan että nämä tehoilut ovat tulleet pelaajia vastaan joita vastaan Laine ei tule pelaamaan seuratasolla. Lisäksi Laine pelaa NHL-miesten ketjussa toisin kuin Matthews ja Laineen tehoilut pääasiassa tulleet juuri YV:lla ja omalla vahvuus alueella. Joten mitään uutta ja mullistavaa ei Laineelta scouteille ole tullut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Laineen tehoilut pääasiassa tulleet juuri YV:lla ja omalla vahvuus alueella.
Mainittakoon sellainen tilastoanekdootti, että vain Hall ja Plekanec ovat tehneet tasakentällisin Lainetta enemmän maaleja. Jos nyt oikein katsoin.
Muuten olen koko viestistä samaa mieltä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Miksi tuhlata arvokasta aikaa? Ei nuo pojat enää näissä kisoissa näytä mitään mikä ei olisi jo joukkueiden ja scouttien tiedossa. En ainakaan itse usko ihme kasvamiseen. Nyt on sauma Toronton tiedustella esim. Matthewsille sopivia ketjukavereita tulevista FA:sta tai tulevia varauksia. Jahkailu tässä vaiheessa olisi vain silkkaa typeryyttä.
Onhan siellä vielä combine tulossa, sen haastattelut saattavat muuttaa vielä asetelmia. Tuskin, koska kyllähän nuo pelaajat varmaan tunnetaan hyvin ja niitä on jututettu aiemminkin, mutta kuitenkaan tässä vaiheessa ei vielä ole mitään lyöty lukkoon Torontossa. Tosin varmasti hyvä käsitys on siitä kuka tullaan varaamaan.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onhan siellä vielä combine tulossa, sen haastattelut saattavat muuttaa vielä asetelmia. Tuskin, koska kyllähän nuo pelaajat varmaan tunnetaan hyvin ja niitä on jututettu aiemminkin, mutta kuitenkaan tässä vaiheessa ei vielä ole mitään lyöty lukkoon Torontossa. Tosin varmasti hyvä käsitys on siitä kuka tullaan varaamaan.

Siis en tarkoittanutkaan että Torontossa olisi 100% varmaa. Lähinnä sitä että tämän turnauksen peliesitykset eivät tule päätöstä muuttamaan, vaan jos päätös muutetaan johtuu se juurikin muista seikoista (haastattelut, kuntotestit, lääkäri tms.) Poikien pelitavasta ja tasosta tiedetään jo ilman tämän turnauksen hömpötyksiä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Siis en tarkoittanutkaan että Torontossa olisi 100% varmaa. Lähinnä sitä että tämän turnauksen peliesitykset eivät tule päätöstä muuttamaan, vaan jos päätös muutetaan johtuu se juurikin muista seikoista (haastattelut, kuntotestit, lääkäri tms.) Poikien pelitavasta ja tasosta tiedetään jo ilman tämän turnauksen hömpötyksiä.
Joo, siinä oot ihan oikeassa, näillä esityksillä tuskin on yhtään mitään merkitystä varausjärjestykseen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pidän Matthewsin valintaa varmana riippumatta siitä mitä Mm - kisoissa tapahtuu. Hyviä perusteita täällä on jo esitettykin, ylipäätään kannattaa muistaa, että scoutteja kiinnostaa aina pelaajien kehityspotentiaali tämän hetken tasoa enemmän.

Myös combinen merkitys on tässä tapauksessa marginaalinen, koska Toronto saa kirjaimellisesti napata kirsikan kakusta.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pidän Matthewsin valintaa varmana riippumatta siitä mitä Mm - kisoissa tapahtuu. Hyviä perusteita täällä on jo esitettykin, ylipäätään kannattaa muistaa, että scoutteja kiinnostaa aina pelaajien kehityspotentiaali tämän hetken tasoa enemmän.

Myös combinen merkitys on tässä tapauksessa marginaalinen, koska Toronto saa kirjaimellisesti napata kirsikan kakusta.

No juurikin näin. Combinin jälkeen mahdollisesti tapahtuvan muutoksenkin täytyisi tapahtua melko isojen mullistuksien takia.

Se että Babcock ja kumppanit muka kertovat valinnan olevan auki on pelkkä muodollisuus: Mitä muuta ne voisi sanoa? "Me ollaan jo päätös tehty"? Valmentajat ja scoutit juuri seuraavat missä tilanteissa ja minkätyyppisten ketjukavereiden kanssa prospecteista saadaan potentiaali ja hyöty irti. Esim. nyt näistä kisoista huomataan että Laine on parhaimmillaan kahden peliä tekevän ketjussa ja puhtaassa sniperin roolissa. YV:lla sitten taasen Lainekin tekee peliä enemmän. Matthews puolestaan näyttää ettei ketjukavereilla ole NIIN suurta merkitystä vaan pystyy tehoilemaan all-around jamppojenkin kanssa. Nyt tarkkaillaan enemmän niitä ympäröiviä tekijöitä.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Minä pidän puolestani hieman outona, jos näillä MM-kisoilla ei ole mitään vaikutusta. Lainehan pelaa huomena NHL-miesten kentässä NHL-miehiä vastaan. Mikä voisi sitten olla parempi paikka mitata kaverin tämän hetken tasoa?

Matthewsia ollaan pidetty kokonaisvaltaisempana ja jo nyt valmiina NHL-tason pelaajana. Mitä jos Laine pelaa huomena hyvän pelin ja osoittaa, että kyllä hänkin siellä pärjää? Silläkö ei ole vaikutusta, koska Matthewsin nimi on permanent tussilla kirjoitettu drafti lappuun ihan vaan et ollaan saatu kuukausi ylimääräistä aikaa miettiä tulevia ketjukoostumuksia?

Ja tämä siis sillä oletuksella, että varataan BPA-periaatteella.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minä pidän puolestani hieman outona, jos näillä MM-kisoilla ei ole mitään vaikutusta. Lainehan pelaa huomena NHL-miesten kentässä NHL-miehiä vastaan. Mikä voisi sitten olla parempi paikka mitata kaverin tämän hetken tasoa?

Ei se toki niin ole, ettei kisoilla yhtään mitään merkitystä olisi, näitä pelaajia nyt vaan seurattu sen verran monen vuoden ja aiemman arvoturnauksen, että Mm - kisojen vaikutus on huomattavasti pienempi kuin mitä Suomen mediassa halutaan hypettää.

Juuri tämän hetken tasosta kisat toki kertovat jotakin mutta kun varaavien seurojen perspektiivi on jossain 5 - 10 vuoden päässä, ei yhdellä turnauksella ja varsinkaan yhdellä pelillä ole suurta merkitystä.

Nhl - tasolla selviäviä molemmat herrat ovat periaatteessa jo nyt, siitä ei ole kysymys.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nhl - tasolla selviäviä molemmat herrat ovat periaatteessa jo nyt, siitä ei ole kysymys.

Göran Stubbin mukaan näin ei ollut vuoden vaihteessa, joten Laine on mennyt melko lyhyessä ajassa ratkaisevan askeleen eteenpäin. Tämän vuoksi itse maallikkona haluisin kyllä viimeiseen asti katsoa, että mikä on se lopullinen taso kun varausta tekee. Etenkin kun hieman poikkeuksellisesti ne viimeiset pelit ovat NHL-tason pelaajia vastaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Miksi tuhlata arvokasta aikaa? Ei nuo pojat enää näissä kisoissa näytä mitään mikä ei olisi jo joukkueiden ja scouttien tiedossa. En ainakaan itse usko ihme kasvamiseen.
Ei kyse ole ihmekasvamisesta, vaan siitä, että kummankin näytöt tähän asti ovat joko junnuja vastaan tai kakkos/kolmostason liigoista. Nyt he pelaavat ensimmäistä kertaa aikuisten NHL-pelaajien kanssa aikuisia NHL-pelaajia vastaan. Sillä että Laine todistaa, että tuo tykki on ylivertainen tälläkin tasolla on väliä. Tyhmiähän scoutit olisivat jos eivät sille mitään painoarvoa antaisi. En myös tippaakaan usko, että heidän kohdallaan on sellaista ylimielistä uskoa omiin kykyihinsä, että kuvittelisivat että pystyvät alemman tason pelien perusteella täysin ennakoida miten pelaaja pärjää ylemmällä tasolla. On näitä jätkiä nähty, jotka ovat junnuissa tehneet kovat tehot, mutta miesten joukossa se ei onnistukaan ja varsin usein scoutit ovat olleet ihan metsässä heidän kanssaan.
 

Rocco

Jäsen
Yhden ottelun painoarvo on todella olematon tässä vaiheessa. Molemmat ovat kuitenkin pelanneet koko kauden maansa pääsarjassa, Matthews toki Sveitsissä, mutta kovia aikuisten pelejä pitkin kautta. Sarjan painoarvo on scouteilla paljon isomman seurannan alla, kuin yksittäinen ottelu. Ottelu saattaa korkeintaan vahvistaa joitakin mielikuvia ja ennakkotietoja pelaajasta, jotka näkyvät nyt pikkaisen enemmän. Laineella on puhuttu räjähtävyyden puutteesta, eli vaikka Laine tekisi kolme maalia ylivoimalla, mutta tasakentällisin ei saa aikaan mitään eikä ehdi tilanteisiin, se on hänen kohdalla se mikä voi muuttua vielä scoutten papereissa. Kaikkihan tietää, että Laine osaa hyökätä ja ennenkaikkea tehdä maaleja.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Göran Stubbin mukaan näin ei ollut vuoden vaihteessa, joten Laine on mennyt melko lyhyessä ajassa ratkaisevan askeleen eteenpäin. Tämän vuoksi itse maallikkona haluisin kyllä viimeiseen asti katsoa, että mikä on se lopullinen taso kun varausta tekee.

Totta kai kisat kannattaa katsoa loppuun, mutta niiden merkitys on silti häviävän vähäinen, koska scoutit ovat nähneet molemmilta pelaajilta kymmeniä elleivät jopa satoja otteluita. Enkä nyt niin paljon hehkuttelisi tuota ratkaisevaa askeltakaan, Laine sai kovan buustin U20 - kisoista, pelasi Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa ja pelaa nyt Mm - kisoissa kahden huipputason Nhl - pelaajan ketjussa; totta kai pelaaja näyttää tuollaisissa raameissa hyvältä. Tämä kaikki ei kuitenkaan automaattisesti tee Laineesta Matthewsia parempaa ja ykkösvaraukseksi hänen pitäisi olla ratkaisevasti parempi, muutenkin kuin nyt meneillään olevassa turnauksessa ja siellä muutamassa pelissä.

Itse en ylipäätään usko että ratkaiseva kysymys tässä vaiheessa olisi kumpi on juuri nyt ja tällä hetkellä yksilönä parempi vaan se, kumman ympärille pystyy paremmin rakentamaan joukkueen ja tämä on se vertailu joka kaikkein todennäköisimmin kallistaa vaakaa Matthewsin puolelle.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minä pidän puolestani hieman outona, jos näillä MM-kisoilla ei ole mitään vaikutusta.
Tottakai näillä kisoilla on merkitystä. Noi scoutit ja GM:ät tekee tota kuitenkin ammatikseen ja se on tärkeä päätös organisaation kannalta. Kun nyt on kaksi tasavahvaa ehdokasta niin silloin sitä dataa pelaajista kerätään loppuun saakka. Siellä on kuitenkin kisojen tärkeimmät ottelut vasta tulossa ja aivan 100% varmasti Toronton scoutteja kiinnostaa että miten paljon pojilla on sitä jenkkien kutsumaa clutchia, eli kykyä suoritua tärkeissä otteluissa paineen alaisena. Ainkin Laine osotti sekä junnujen MM-kisoissa että sm-liigan play-offeissa että omaa tota kykyä ihan kivasti, joten mielenkiintosta nähdä pystyykö samaan vielä ukkojen MM-kisoissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös